Nu Băsescu e de vină

Categoria Actualitate, Opinii

Când după referendum CCR a dat câştig de cauză unui preşedinte demis de jumătate din populaţia României pentru a respecta dorinţa ambasadorului SUA şi doamnei Merkel, momită cu ştergerea datoriei Germaniei faţă de România şi protejarea firmelor apropiate, acesta a dispărut din presă, din Bucureşti, din ţară aproape, pentru că nu avea ce să spună unei ţări furate la drumul mare şi îi era teamă de o reacţie masivă ostilă care i-ar fi umplut curtea de caschete şi trimiteri la origini. Aşa că domnul  demis de popor s-a ascuns acolo unde se simte el mai bine, ca „român sadea” între „patrioţii” săi preferaţi, singurul „popor” care îl iubeşte pentru că au aceleaşi interese, prietenii lui Csibi Barna.

Şi de atunci până de curând cel care încă se mai crede preşedintele acestei ţări, pentru că a fost repus pe tron de înaltele porţi după ce a mărit haraciul, a tăcut, a tăcut ca un laş fiindu-i frică de furia mulţimii, fiindu-i frică că mujicul îi va sări la gât dacă va scoate un sunet. A contat fanariotul pe uitarea şi lehamitea pălmaşului care trece prea repede cu vederea. Şi cum a trecut perioada de incubaţie, cum a ieşit din nou pe strasse,  ameninţând, hăhăind, rânjind făcând mişto de unul sau de altul dând lecţii unora care nu au nevoie de ele, dând sfaturi cui nu a cerut şi plângându-se cui nu are chef să îl mai asculte. Tupeul îi este nemăsurat după ce a stat două luni cu capul la cutie, ca un căpitan de vapor laş care pe timp de furtună îşi trimite timonierul pe punte iar el stă în cabină ţinut în spate de un electrician vinovat că furtuna a întrerupt curentul . Unde a fost bravul căpitan de vas, biruitorul biruitorilor timp de 2 luni după referendum? Unde a fost viteazul vitejilor, acest Ali Baba cu pretenţii de Sindbad  şi moacă de Popeye? A stat ascuns ca un şoarele de cambuză chiţăind în surdină să nu îl audă motanul.

Dar acum reapare, s-a scuturat de praful strâns în spinare şi sare la bătaie, exact când ar trebui să tacă. Este campanie electorală, el ca preşedinte integru şi echidistant, apolitic, abăutor şi afemeiat ar trebui să tacă şi să lase partidele şi candidaţii să vorbească. Dar el nu. Partidul de suflet nu are ce spune, protejatul său cel mai arzător este în găleată, măreaţa  construcţie a viitorului se prăbuşeşte înainte de a se ridica, căci conform declaraţiei buldogului, ARD –ul a reuşit performanţa de a se situa cu prezervativul lor cu tot sub cota de popularitate a mult hulitului PDL. Aşa ceva nu ar fi visat Băse în cele mai negre coşmaruri ale sale. Şi când vii de din cambuză mort de foame, dornic de răzbunare cu gâtul uscat şi îţi sare în ochi un procent mai mic decât al celor pe care ai încercat să îi maschezi cu inima unei Românii în stop cardiac, cum să nu te înfurii şi să nu faci scandal. Şi atunci ieşi cu sabia hăhăitoare şi te apuci să faci mişto de cine îţi iese în faţă. Mai dai câte un anunţ pe la toate ziarele şi televiziunile „ iubito, îţi dau un pont, peste două ore mă voi găsi la Big Berceni la cumpărături. Nu am mai anunţat pe nimeni, ţi-am spus doar ţie, vino dacă vrei un material în exclusivitate”. Şi puicuţele dau dosu în parcare să îl surprindă pe biruitor cu pachetele în braţe, doar- doar o mai pica o bere ceva, ca astă vară. Stratagemă de doi bani, televiziuni de ocazie.  Apoi aşa printre pachete şi cărucioare,”surprins” de prezenţa televiştilor, începe să lovească în dreapta şi în stânga, pentru că de aia se cheamă că e de centru. Iar cei din stânga şi din dreapta loviţi în amorul propriu, unii ameninţaţi că nu mai prind scaunul, alţii că îşi pot pierde locul în partid, încep să riposteze dându-i ocazia să iasă iar pe ecran şi să mai spună ceva şi încet – încet s-a insinuat din nou în viaţa politică, conducând ostilităţile, făcând jocurile şi chiar mai mult, făcând mascat o uriaşă campanie electorală negativă trăgând din toate poziţiile în reprezentanţii USL. Bineînţeles că cei loviţi au răspuns la provocări şi uite aşa îi dau iarăşi ocazia să „ se apere” de atacurile lor şi nimeni nu îl poate învinui că se amestecă în campanie.

Dar nu e el de vină. El doar lansează momeala iar televiziunile dornice de subiecte  aducătoare de rating şi politicienii ameninţaţi cu pierderea scaunului îi fac jocul comentând şi prezentând fiecare hăhăit, ca să nu spun altceva mai urât mirositor. Partea proastă nu este că televiziunile aleargă după el, nici că politicienii îi dau apă la moară, partea proastă este că sunt nevoit să îl văd din nou indiferent pe ce post aş încerca să intru. Mai e un pic şi o să îl văd şi la Animal Planet. Dar de vină nu este el, ci cei care îi fac jocul şi îi dau ocazia să tot apară pe post şi să  răspundă la „atacuri”. Ponta de exemplu după ce acum o săptămână spunea că a descoperit că se poate coabita cu Băsescu, acum spune că nu este posibil să coabitezi cu el pentru că te înjunghie pe la spate. Apoi Micule Pontilescu, matale când eşti om serios?

Eu aş propune tuturor oamenilor politici şi televiziunilor să nu îl mai bage în seamă, să nu  îi mai preia şi să nu îi mai comenteze vorbele orice ar spune, să îl lase să vorbească precum televizorul. Nu cred că ar fi o pedeapsă mai mare pentru acest papagal decât să vadă că vorbeşte şi nu îl bagă nimeni în seamă. Domnilor politicieni şi reporteri, moderatori, jurnalişti, PUTEŢI SĂ SCUTIŢI ROMÂNIA O SĂPTĂMÂNĂ DE NUMELE ACESTA ATÂT DE URÂT ŞI DETESTAT? Puteţi să ne oferiţi o cură de dezintoxicare o săptămână în care să nu mai vedem şi să nu mai auzim de el ?  Ar fi cel mai frumos cadou pe care l-aţi face românilor de ziua lor. Ce spuneţi ne puteţi oferi câteva seri de linişte măcar, cu programe tv în care să nu mai vedem hidoasa faţă privindu-ne cu ură şi să nu mai auzim vocea care deja provoacă avorturi spontane? Căţelul meu latră când aude cuvântul Băsescu. Nu vreau să păţesc la fel. Haideţi stimaţi români să trimitem, toţi mesaje televiziunilor să nu ne mai prezinte imagini şi ştiri cu acest blestem al României, măcar până la Ziua Naţională.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Nu Băsescu e de vină

  1. Cezar

    Bun articol!!

  2. Yorick

    De acord si subscriu la propunrea din final de a-l trata pe acest om de nimic cu indiferenta.TOTUSI,hai sa facem acest lucru dupa ce il suspedam a 3 a oara si il demitem.Acum nu il mai scapa nici Papa de la Roma.Deci sa nu uitam pentru ce mergem la vot pe 9 decembrie.Si sa nu uit,inainte de a-l uita si de a-l sterge din istorie trebuie judecat si slava Domnului motive sunt !Eu unul nu pot sa il uit pana nu este pus la locul lui,la fereala vreau sa zic…..

Statistici T5