Ce-i pregăteşte Ponta lui Antonescu

Categoria Opinii

Ponta dă lovitură după lovitură, sub masca luptei împotriva lui Băsescu. Antonescu este atât de naiv şi atât de legat de mâini încât înghite pe nemestecate tot ce îi bagă Ponta pe gât. Când a acceptat formarea uniunii contra naturii cu PSD Antonescu a făcut-o pentru că se credea un partid mic, fără şanse reale de a lupta împotriva monstruoasei coaliţii a lui Băsescu, şi pentru că nu credea în şansele reale ale dreptei liberale într-o situaţie de criză când trebuie să mulţumeşti şi populaţia şi oamenii de afaceri. Şi atunci a acceptat această alianţă având ca obiectiv înfrângerea în alegeri a PDL respectiv Băsescu. După alegerile locale a prins curaj dar nu în ceea ce priveşte şansele partidului ci ale alianţei, chiar dacă avuseseră deja discuţii contradictorii şi certuri chiar în interiorul PNL datorate hegemoniei PSD. Ponta odată ajuns premier a reuşit să îl facă pe Crin să creadă că următoarea mişcare a alianţei este obţinerea scaunului de la Cotroceni pentru Crin. Numai că concomitant cu asigurările date lui Crin, Ponta accepta unilateral condiţiile lui Barroso, şi la referendum dădea ordin subordonaţilor să boicoteze acţiunea lui Ghise, să îl izoleze, să accepte punctul de vedere al CCR deci să îl ţină pe Băse pe tron, deşi practic era demis.

Apoi Ponta începe să se contrazică din ce în ce mai des cu Antonescu, îşi pune membrii de partid să lovească în măsurile miniştrilor PNL şi să îi discrediteze. Aşa se face că Marga este faultat de Corlăţeanu, Androneasca la fel Dobriţoiu e tras în jos de Duşa, pus să promită rezerviştilor rezolvarea problemei pensiilor, i se spune apoi că nu se poate pentru că la MI nu sunt fonduri, ridicand rezerviştii împotriva lui. Totul aşa uşor pe nesimţite. Apoi Ponta îl bagă pe naşu în cărţi, când era clar pentru toată lumea că UNPR nu mai are şanse la alegeri, dând locuri UNPR pe listele USL. Bineînţeles că preţul e cunoscut doar de cei doi, trădătorii sunt astfel resuscitaţi dar pentru asta  sunt înghiţiţi de peştele cel mare. Pentru acest sacrificiu, naşu  Oprea va fi numit ministru la apărare, pentru că nu e aşa pierde la funcţie, din preşedinte de partid ajunge vicepeşedinte la PSD. Bineînţeles că acuma PNL nu mai poate face scandal că le ia ministerul şi îl dă la alt partid, acuma apărarea va rămâne în cadrul alianţei, la PSD, deci se vor respecta termenii înţelegerii.

Toate astea i se întâmplă lui Antonescu iar el doarme. Din când în când mai deschide câte un ochi, dar simte mâna lui Ponta pe creştet şi aude suav “dormi Crin, dormi, Victoraş (te) lucrează pentru tine”. Uşor uşor Ponta, ademenind UDMR-ul,  încearcă să facă ce a făcut şi Băse după 2004, respectiv să formeze o altă majoritate a lui cu care să controleze totul. Sub masca luptei  împotriva lui Băsescu, Ponta de fapt creează o majoritate împotriva lui Crin. Şi acuma strigă tare că vrea să schimbe Constituţia, că vrea o majoritate constituţională, pentru a-I slăbi prerogativele lui Băsescu. Păi să îmi fie cu iertare, Băsescu este ca şi dus, aşa că ale cui prerogative se zbate Ponta să le slăbească? Vrea o republică parlamentară cu un preşedinte decorativ. Eu cred că mai degrabă Ponta îi pregăteşte patul lui Crin, îi face o fişă a postului lejeră, să nu mai fie nevoit să se scoale dimineaţa şi să nu îl mai întrebe nimeni la cât merge la muncă. Asta DACĂ va ajunge preşedinte.  După cum evoluează lucrurile, Antonescu poate dormi în continuare, nu îl va mai deranja nimeni.

 

În ceea ce priveşte colaborarea cu UDMR  Ponta din nou îl ia prin surprindere pe Crin, îl pune în faţa faptului împlinit, dă o declarţie la care Crin nu mai poate spune nimic, de teamă să nu supere şi să nu sparga buba acuma când a devenit mai mic. Ponta şi aici supralicitează şi se justifică prin dragostea de democraţie şi bun simţ că vezi doamne, reprezintă minoritatea maghiară şi este “European” să ţină cont de părerea lorca să nu spună cineva că îi persecută sau discriminează.Aiurea. De fapt domnul Ponta îndeplineşte două obiective, unul trasat de Comunitatea Europeană şi păpuşarii externi şi altul legat de formarea unei majorităţi fără PNL. Chestia cu bunul simţ democratic, am mai auzit-o când cu investirea lui MRU. Uite-aşa o barbă avea !  Şi mai urmăreşte ceva domnul Ponta prin înţelegerea cu UDMR. Vrea să fie sigur că Băse nu îl va refuza. Având susţinerea a 80% din parlamentari, Băsescu nici să vrea nu mai poate să treacă peste nominalizarea lui ca premier. UDMR-ul creează presiunea necesară internă şi externă de care e nevoie pentru a forţa mâna lui Băse să il nominalizeze. Să nu uităm că a fost la Bruxelles şi s-a întâlnit cu Hollande ca să ceară nimic altceva decât să îi facă lobby pentru a fi ales. Asta e tot ce îl interesează, scaunul său. Crin poate dormi în continuare, are Ponta  grijă de toate.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Ce-i pregăteşte Ponta lui Antonescu

  1. Marine, ai făcut o analiză apetisantă, dar ai o mare gaură în raționament. Ce te face să crezi că domnul Crin Antonescu este doar o victimă nevionvată și neatentă la ce i se întâmplă?

    Până acum, domnul Antonescu a dovedit că știe ce vrea și face tot ce vrea ca să i se întâmple ce își dorește. Vezi cum și-a consolidat puterea în partid. Și mai vezi cum a tratat cu total dezinteres ideea de președinte de țară, mergând de la susținerea tezei monarhiei și până la performanța cel puțin neglijentă din timpul interimatului. Chiar și teza cooptării Udemereului la guvernare a făcut-o publică înaintea domnului Ponta, dar a tăcut când a văzut că este neproductivă la voturi.

    După cum arată tabloul politic, singura victimă certă a viitoarei legislaturi este cetățeanul român de rând. Toți ceilalți sunt victime doar în măsura în care își propun obiective personale irealizabile.

  2. florin aloman

    nu cred, deso mi-e teama. dar, daca ai scris ce gindesti, te-as intelege. daca ai scis ce vor pedelistii si basescu=ARDeeeeeeeeeeeeeee. timpul=cel mai bun judecator.oricum articol de nota 3 cu indulgenta.

  3. Hari, Antonescu trebuia sa ia atitudine de mult, semnele sunt vechi si el nu are curaj sa faca nici un pas. Ba mai mult ii face jocul lui Ponta spunand ca acesta nu a facut declaratii fara sa se consulte, cand situatia e alta si este cunoscuta. Efectiv ii e teama , tine atat de mult sa fie presedinte incat nu vrea sa strice relatiile cu Ponta mai ales acuma . Asa cum Ponta da peste cap intelegerea cu PNL si increderea alegatorilor care au votat USL ca sa scape de UNPR si UDMR,DE DRAGUL FOTOLIULUI DE PRIM MINISTRU, TOT ASA SI aNTONESCU ISI CALCA PE MANDRIE SI PE INTERESELE pnl PENTRU A AJUNGE PRESEDINTE.

  4. Tudora Sorin-Claudiu

    Draga florin ( cu „f” mic). Dupa cum scrii eu ti-as da nota 1. Cu litera mica la inceput de propozitie, cuvantul „deso” ce nu exista, „gindesti” in loc de „gandesti”, etc. Dar eu nu-ti („nuti” pentru tine) dau nota ca nu suntem pusi aici in loc de juriu. Daca am fi mai destepti am scrie noi articole si nu dl. Neacsu. Aici putem sa fim de acord sau nu cu parerea celui ce scrie. Nu ne-a invitat nimeni sa dam note cu atat mai mult cu cat noi suntem slab pregatiti.

  5. Claudiule, nu e nici o problema , atata vreme cat vorbeste civilizat e dreptul lui sa spuna ce vrea, si sa puna si note.

  6. Tudora Sorin-Claudiu

    Marine, mie nu-mi place sa fiu notat de altii care au „uitat” sa scrie. Din spirit de „breasla” am extins „umbrela” si asupra ta. Daca am gresit te rog sa ma ierti. Te invit la o palinca la adunarea pensionarilor din Salonta. Ne adunam in fiecare marti la ora 17.00. :))

  7. Cezar

    Ca de fiecare data , domnul Hanalist Neacsu uita ceva …esential !
    De data aceasta domnul hanalist Neacsu uita ca domnul Antonescu nu va putea sa ajunga president decat in urma alegerilor !
    Deci Ponta face Acum ce trbuie pentru a-l strange cu usa pe tartorele etern !
    Antonescu cunoaste ! Tradari la acest nivel nu vor exista !
    Dupa ce dispare balaurul atunci drumurile partidelor din USL se vor desparti – asa cum de fapt au convenit!!!