Românii au talent

Categoria Divertisment, Magazin

protestatar in lanturi

Recunosc cu sinceritate că nu urmăresc emisiunile de genul acesta. La îndemnul fratelui meu şi uneori al unor prieteni am mai urmărit pe youtube câte ceva ce mi se recomanda mai deosebit, dar nu urmăresc genul acesta de emisiuni unde nişte showbizzmani se transformă în descoperitori de talente. Poate prin alte părţi sunt promovaţi oameni cu talent dar la noi, din cele văzute pe sărite m-am lămurit, e bătaie de joc şi asta în condiţiile în care există preselecţie. Ieri fiind în vizită la nişte prieteni am urmărit şi eu câţiva concurenţi care spuneau că au talent.  Că asta credeau ei, nu e nici o problemă, că cineva din familie îi încuraja, este ok, dar să apară la tv pe post de posibile talente selecţionaţi de cei din juriu şi aduşi în faţa noastră să ne mănânce timpul şi banii cu care plăţim serviciile de televiziune mi se pare o bătaie de joc.

Se ştie că 90% din bărbaţi fluieră sau cântă în baie, sau dezleagă rebus, Sudoku sau citesc cărţi pe wc. Dacă toţi ar veni să se prezinte drept talente înnăscute, cei din comisie i-ar aduce pe ecran ? Păi atunci le recomand să se infiltreze personal în locurile respective să facă o selecţie pe viu. Ceea ce am văzut ieri nu depăşeşte valoarea vocalizelor scoase la duşh şi atunci unde este talentul?

Din cauza asta nu urmăresc aceste emisiuni care „descoperă talente”

Sunt însă unele talente care se descoperă şi se aruncă în faţă singure, din proprie iniţiativă, cu orice ocazie, nu numai în emisiuni cu specific. Dacă ar face-o aşa în familie, nu ar fi nimic, dar unii se mai şi pun în fruntea altora, considerându-se talentaţi în conducerea maselor.

Unii înfiinţează asociaţii şi se autonumesc preşedinţi, în încercarea de a aduna cât mai mulţi oameni care să le gâdile orgoliul . Unul din ei, preşedinte al filialei SCMD Braşov, al „Asocialţiei Octavian Paler” a încercat cândva să mai înfiinţeze „Asociaţia BV.SOLID”dar nu a reuşit, acum în februarie voia  să desfiinţeze filiala SCMD şi să înfiinţeze „ALIANŢA – SERVIM PATRIA”. Între timp a dispărut comunicatul prin care anunţa  ce voia să facă, apare altul cu acelaşi număr dar cu alt conţinut, şi apoi un alt comunicat prin care ne anunţă că se va pune în fruntea unei delegaţii „şoc” de 19 colonei  care se va alătura delegaţiei CD care va merge să depună un document la sediul USL. De ce ? Păi să fie de faţă la momentrul istoric şi să se poată lăuda că dacă nu era el, marele întemeietor de asociaţii, nimic nu se făcea, nu se inventa nici apa caldă. Şi pentru ca toată lumea să înţeleagă cine e şeful, domnul întemeietor precizeză: „3. Modul nostru de implicare în activitatea delegaţiei comune va fi precizat de subsemnatul, în ziua plecării.” Ultimul rând al comunicatului este cu dublu sens :  „Dacă nu va fi aşa, atunci va trebui  să “ridicăm gradul” capacităţii combative a SCMD!”  Hoooooooooo, nu vă repeziţi, nu se dau grade se ridică doar, aşa cum i-au fost ridicate lui Turcescu. Talentat acest domn, căruia nu îi mai dau numele ca să nu îl ia Andi Moisescu la emisiune.

Un alt talent recent autodescoperit se află la Piteşti. De când a fost uns şef al grupului de filiale Muntenia Sud colegul nostru nu mai are stare, nu înfiinţează asociaţii, dar are idei. Prima mare idee a fost aceea de a folosi gestul unui coleg supărat, în simbol al mişcării revoluţionare pe care o conduce sau mai bine zis o pune în aplicare la ordinul tătucului. Am mai spus-o cu altă ocazie, este nu absurd, este penibil să afirmi, să anunţi că  cineva „ în numele celor 23000 membri ai SCMD, SE VA LEGA IN LANTURI.” Numai că lucrurile par să scape de sub control. De când joacă după cum îi cântă stăpânul, colegul a început să creadă că este cu adevărat un mare lider, a început şi el ca şi stăpânul să dea ultimatumuri, să bată cu pumnul în masă şi să se creadă Alexandru Macedon. Trimite mesaje pe blogul filialei, către toate oficialităţile lumii, doar-doar îl bagă cineva în seamă, ca apoi să spună ca şi colegul din Braşov, că dacă nu era el, nu se făcea nimic. Nu a învăţat nimic din greşelile tătucului Dogaru care 3 ani  nu a făcut altceva decât să spumege pocale  pe blog înjurând pe toţi cei care nu i se supuneau şi nu îi pupau mâna, vorbind în numele unor oameni care nu erau de acord cu el, dar îi plăteau cotizaţia, sau în numele unei societăţi civile  inventate. Nu a învăţat că nu poţi ridica pretenţii la dialog dacă tu începi dialogul cu lanţul. Domnul Dogaru la întâlnirea pe care a avut-o cu Oprea a primit ditamai perechile de palme de la acesta, care i-a spus: „ Domnule Dogaru, de ce nu aţi venit la discuţii când v-am chemat încă de pe vremea când eram ministru? Dacă veneaţi, poate acum problemele erau deja rezolvate!” Nu ştiu dacă ar fi fost rezolvate sau nu, dar Oprea a înscris  pentru că l-a prins pe Dogaru cu pantalonii în vine, acesta nu a avut cum să nege evidenţa. Măcar să fi spus, că a încercat , dar nu l-a găsit acasă, dar nimic.

Acum colegul din Piteşti se pune în fruntea oastei, se declară mare şef de trib  şi vine şi el să se alăture celor ce vor duce un proiect de OUG lui Oprea la sediul PDL. Din nou penibil. Oameni care nu vor să înţeleagă că nu e nevoie de 100 de oameni ca să pui o scrisoare la poştă. Dar grandomania nu are niciodată logică. „DELEGAŢIA pe care o conduc este DELEGAŢIA GRUPULUI DE FILIALE <<MUNTENIA SUD>> în dispozitivul stabilit . Idem ,  pentru cei ce ne sprijină, respectiv, Preşedinţii Filialelor Braşov ,Constanta ,Botoşani. Aşadar ,ne întâlnim la Bucureşti ,în ziua de 04 martie 2013 ,10.00 h ,la sediul central al USL BUCUREŞTI .Aceasta a fost HOTARAREA iniţiala şi aşa va fi adusa la îndeplinire , spre binele tuturor !”Aceste cuvinte demonstrează nu numai grandomania dar şi imposibilitatea de a admite inutilitatea unei acţiuni decise în alte condiţii, inadapatabilitatea şi incapacitatea de a recunoaşte o greşeală sau înfrângerea. Astfel de talente ajung la tv şi în fruntea oamenilor. Bineînţeles că va ieşi pe sticlă, se va afirma prin declaraţii pentru că de fapt doar asta mai poate face  în timp ce 3-4 oameni vor intra în sediul USL pentru a da un document. Ceilalţi vor poza pentru eternitate şi vor da declaraţii televiziunilor care vor vedea cum se va lega cineva în lanţuri pentru 25000 de oameni. „Aceasta a fost HOTARAREA iniţiala şi aşa va fi adusa la îndeplinire , spre binele tuturor !” Ce altă dovadă de lipsă de orizont mai doriţi?

Îi recomand colegului de la Piteşti să îl contacteze pe domnul din poză care se pare că a mai protestat  şi în Italia  cu lanţul la gât.

Apropo, nu bate la ochi nimănui faptul că deşi ambele talente par dizidente faţă de conducerea de la Bucureşti a SCMD, totuşi nu a apărut nici un comunicat prin care să fie infieraţi, domnul Dogaru nu a dat nici un comunicat de condamnare a „ruperii” cum a făcut-o în repetate rânduri faţă de filialele din  BUCUREŞTI şi Craiova ? Oare de ce ?

Din cauza asta nu mă uit eu la Românii au talent!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5