Aniversare înstelată la Scorpioni

Categoria Despre Armata

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luni, 01, 04. 2013 , Brigada 2 I.  Craiova, a sărbătorit 130  de ani de la înfiinţare, prilej de bucurie pentru personalul unităţii dar şi pentru cei care de-a lungul timpului au făcut parte din această brigadă, continuatoare a tradiţiilor fostei Divizii Mecanizate 2 „Rovine”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Activitatea a prilejuit întâlniri emoţionante între actualii şi foştii membri ai brigăzii. Au fost invitaţi la eveniment oficialiţăţi locale, printre care IPS dr. Irineu POPA – Mitropolitul Olteniei, Prefectul Jud.Dolj – Dl Cristinel Marius DECA,Vicepresedintele CJ Dolj – Dl. Laurentiu IVANOVICI, Viceprimarul Craiova – Dl Florentin TUDOR dar şi foşti comandanţi  şi locţiitori ai brigăzii şi alţi generali, printre care Gl.mr.dr. Virgil BĂLĂCEANU – consilier al ministrului Apărării Naţionale, Gl.bg. Mihai CIUNGU – Şeful Doctrinei şi Instrucţiei la SMFT, Gl.bg.dr. Nicolae CIUCĂ – Cdt. D. 2 I. „GETICA”, Gl.bg.dr. Emil TUDOSIE – Locţ. Cdt. D. 1 I. „DACICA”, Gl.bg. Marius HARABAGIU – Cdt. Bg. 1 Mc. „ARGEDAVA”, Gl.Mr (r)Ion PÂLŞOIU preşedintele ales al ACNMRR Filiala Craiova, Gl.Bg.(r) Constantin NEAGOE  Col.(r) Mişu NAON preşedintele filialei SCMD Craiova şi col. (r) Popescu Ion. De asemenea au fost învitaţi comandanţii structurilor de poliţie, jandarmerie şi ISU, respectiv Gl.bg. Ctin ION – Cdt. Gruparea de Jandarmi Mobilă „FRAŢII BUZEŞTI”, Col. Constantin FLOREA – Inspector Şef al IJJ Dolj, Cms.şef dr. Ctin NICOLESCU – Inspector şef al IPJ Dolj  dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor veteranilor de război.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din partea SMG a participat Gl.lt.dr. Valeriu NICUŢ – locţiitorul Şefului Statului Major General pt. Operaţii şi Instrucţie care a transmis mesajul şefului armatei.

Festivitatea a început cu intonarea imnului de stat după care s-a dat citire mesajului transmis de şeful SMG.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comandantul Brigăzii, Gl. Bg. Dorinel Duican  a înmânat plachete invitaţilor aflaţi la  tribună.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A urmat o scurtă ceremonie religioasă, alocuţiunile unora dintre invitaţi, apoi s-a trecut la dezvelirea unei plăci comemorative.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În continuare participanţii au vizitat standurile de prezentare a unei  părţi din tehnica din dotarea unităţii, în care ca şi la personal, au fost prezente şi elemente de  acum 30 de ani care se încăpăţânează să respire şi să ajute la îndeplinirea misiunilor. La vremuri noi, tehnică veche că atât poate clasa politică să facă pentru armată.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După cum spuneam, festivitatea a prilejuit momente de bucurie pentru militarii activi şi în rezervă care au depănat amintiri din misiunile şi activităţile desfăşurate împreună cu nu mult timp înainte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cum era de aşteptat, a avut loc şi defilarea reprezentanţilor unităţilor subordonate brigăzii, adică „SCORPIONII” de toate culorile, participanţi la atâtea misiuni începând cu anul 1996 Scorpioni  care au dat prima structură militară românească în Forţa Strategică SFOR.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Activităţile au luat sfârşit la Cercul Militar, unde atmosfera a fost mai destinsă şi discuţiile mai libere. Bufetul organizat pentru toţi participanţii l-a făcut invidios pe Prefectul Craiovei care a menţionat că bugetul lunar  de protocol al Prefectului Doljului este 150 lei, sumă cu care nu îşi permite nici să organizeze o conferinţă de presă. Sărac buget, aşa se întâmplă,  când unii consumă şuncă Kobe  şi alifii scumpe, nu mai rămâne şi pentru teritoriu. Numai „Tortul Miresei” a costat cât tot bugetul prefectului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Felitări sărbătoriţilor,   şi mai ales organizatorilor care au făcut eforturi pentru reuşita evenimentului. La mulţi ani SCORPIONILOR!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la Aniversare înstelată la Scorpioni

  1. olteanu

    d.p.d.v. numeric , din imagini , reiese ca sunt mai multi generali care primesc onorul, decit militari in blocul de defilare care dau onorul!?

  2. neacsum

    Nu oltene, inseamna ca Bg. 2 a dat ceva generali armatei romane si mai inseamna ca nu aveam cum sa prezint toate unitatile care au defilat, intr-o singura fotografie. Dar daca vrei sa vezi, mai am fotografii.

  3. Emil

    Oltenia în general a dat patriei mult cam mulți generali, nu doar Bg. 2, nu-i aşa? Sper ca, venind din partea unui oltean, mica mea să fie primită….

  4. neacsum

    Pai este normal ca Oltenia sa de multi gnerali, ca doar de aia au oltenii gatul lung. Acuma normal ar fi ca si calitatea sa fie inalta, nu numai gaturil dar asta este deja alta problema care tine de cei care ii promoveaza, nu de Oltenia.

  5. olteanu

    Ma Emile, ce vrei sa spui ma neica?

  6. HUMOR NEGRU

    Cota unica de impozitare, o nouă dispută a lui Ponta cu liberalii?
    duminică, aprilie 07, 2013
    In urmă cu două zile, premierul Ponta a acordat un interviu agenției Agerpres în care, pe lîngă subiectul la zi, propunerile de procurori, s-a referit și la unele măsuri de ordin fiscal pentru echilibrarea bugetului. Se gîndește la o mai veche idee a sa de a suprataxa veniturile bugetare mai mari de 1000 euro pe lună, venituri între care arputea intra și pensiile.
    A spus-o și aseară la Q&D pe A3 că va lua cît de curînd și alte măsuri impopulare.
    AGERPRES: Ce măsuri fiscale are în vedere Guvernul pentru perioada următoare?
    Victor Ponta: Am discutat cu Ministerul Finanţelor şi, în măsura în care se închide trimestrul întâi aşa cum avem în acest moment primele date, adică cu respectarea integrală a ţintelor de deficit şi a ţintelor de încasări la buget, vom încerca, pe de o parte, o schemă de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii care creează locuri de muncă, iar pe de altă parte s-ar putea să căutăm din nou acea veche iniţiativă a mea, şi să o materializăm de data aceasta, privind o taxă suplimentară pentru cei care au venituri salariale peste 1.000 de euro pe lună, vorbesc din zona bugetară.
    karadeniz spunea…
    Abia atunci pot da legea cu menținerea cuantumului cel mai avantajos și pot aplica și HGS 1019 celor revizuiți pe OuG 1.