Băsescu a născut un pui viu

Categoria Opinii

 

 bebe Ponta

Manipularea ca politică guvernamentală

Se trage din toate părţile, se vorbeşte despre toate cazurile fără importanţă pentru populaţie, şi se păstrează sub tăcere adevăratele probleme. Coabitarea a format şi dezvoltă un tip de premier care vrea să îşi depăşească profesorul şi să fie nu un premier jucător ci şi judecător. Şi ca orice elev care vrea să îşi depăşească profesorul, domnul premier aplică tactici, şabloane care au dat rezultate cu profesorul deci trebuie să dea şi cu el. De fapt metodele nu sunt noi ele vin din manualele de tehnică a dezinformării şi manipulării ca elemente ale propagandei politice.

Pentru a-şi atinge scopurile, cârmaciul face tot ce ţine de el pentru a-şi prezenta loviturile drept mângâieri şi scopurile perfide sub intenţii bune. De fapt se spune că şi drumul spre Iad e pavat cu intenţii bune, dar domnul prim de fapt îşi maschează drum,ul spre iad sub intenţii bune şi o face în aşa fel încât lumea să creadă că vina aparţine altuia, el de fapt încearcă să ne salveze.

Tehnica bau-bau

Vă amintiţi numirea lui Kovesi la DNA? De ce a ajuns Ponta să o nominalizeze? De ce nu a reuşi Pivniceru să facă acest lucru şi cu ce ne-a scos Ponta ochii ? Păi ne-a speriat spunând că nu are ce face, trebuie să ia o decizie rapidă, pentru că în câteva zile expiră mandatul lui Morar şi dacă nu face nominalizarea, săraca justiţie, după ce că e oarbă, sau chioară, va rămâne şi şchioapă şi va merge într-un picior, sau pe brânci fără şefi. Ce nu a spus domnul Ponta este faptul că situaţia i se datorează, pentru că după prima încercare de nominalizare, refuzată de domnul Băsescu aşa cum era şi normal de vreme ce propunerile veneau de la Pivniceru, deşi au trecut luni de zile, domnul Ponta nu s-a mai gândit la altă încercare, nu s-a gândit că va veni ziua când va trebui să numească pe altcineva şi nu a cerut doamnei Pivniceru să facă altă nominalizare, a tras de timp până la termenul limită, a scos-o pe Pivniceru din circuit aruncând-o la CCR ca să poată rămâne interimar şi apoi „forţat de timp” să o poată numi pe Kovesi, aşa cum voia Băsescu. Oare domnul Ponta crede cumva că România este o ţară de tonţi ? Crede că dacă românul tace este pentru că nu vede ? De fapt ştie şi el că românul este sătul şi total indiferent de ce se mai întâmplă cu el sau pe lângă el, pentru că nu mai are încredere în nimeni  şi refuză să mai lupte. Asta însă va ţine până când undeva, cineva va scăpăra bricheta. Aşa cum românul s-a obişnuit cu mirosul de putregai al clasei politice şi nu mai reacţionează la damfurile care ies din cloaca dâmboviţeană, tot aşa conducătorii noştri s-au obişnuit cu mirosul de benzină şi aproape că nu mai reacţionează, nu îl mai sesizează, ba chiar se îmbată cu el, poate le creşte adrenalina dar uită că un simplu băţ de chibrit sau o ţigară aprinsă sau chiar un bec aprins, pot arunca totul în aer.

 Cum e turcul şi pistolul

Vorbeam despre relaţia elev –profesor. Vizavi de această metodă de a prezenta timpul drept marele duşman al poporului şi a justifica unele decizii sau cereri, domnul „profesor”Băsescu a folosit metoda cu succes atunci când a întors Legea 80 la Parlament, pe motiv că rămânem fără generali şi se decapitează armata. Ion Creangă cu a sa poveste a prostului nu putea veni cu un exemplu mai bun decât Băsescu şi cred că dacă lecţia se mai spune elevilor, pentru că elevii de azi tot au alte valori şi alţi eroi, jocuri de strategie, ar trebui ca în locul drobului de sare să se spună generali şi în locul copilului din copaie să se treacă armata. Ar avea în mod cert mai multă priză la publicul ţintă. Şi Băsescu se isteriza că va rămâne în câteva zile fără generali şi plângea în faţa românilor  cum plângea  şi Ponta că nu are procurori şi nu are cine să bage lumea la puşcărie şi să redeschidă dosarul  lui Dobriţoiu.

 Istoria se repetă

Aceeaşi metodă a aplicat-o elevul şi recent pe problema legii retrocedării. Ce face domnul Ponta? Pregăteşte legea de ceva timp, şi o ţine la cutie, pentru că ştie că dacă o scoate va isca discuţii şi poate chiar să nu treacă în parlament în forma dorită de el. De un an de zile de când guvernează, nu s-a preocupat de termenul limită. A aşteptat să vină, ca şi la nominalizarea procurorilor, data scadenţei pentru a spune că Bruxelul este cu ochii pe noi şi aşteaptă un răspuns cu privire la retrocedări. Păi, când mâine trebuie să dai răspunsul, mai poate cineva să spună că nu e de acord,  nu acceptă asumarea răspunderii, sau respinge legea? Toţi parlamentarii, indiferent de culoare, când aud de Bruxelles, lasă capul în jos pentru că de acolo vin bănişorii cu care îşi dezvoltă familiile lor afacerile. Aşa se face că legea retrocedărilor a fost asumată de guvern, deşi Ponta se angajase în faţa aceluiaşi Bruxelles că nu va guverna prin OUG sau asumări. Şi uite  aşa se prezintă Ponta drept salvatorul naţiunii, când de fapt el este manipulatorul de serviciu, cel care pregăteşte legile până vine scadenţa şi apoi pac cu ele pe masa parlamentarilor cu spectrul sancţiunilor UE. Românii,cum spuneam nici nu vor  să mai vadă, s-au plictisit şi când sesizează câte ceva întorc nasul, sătui de aflatoxina politicii româneşti. Eu cred că domnul Ponta urmăreşte foarte atent fiecare scadenţă şi pregăteşte din timp legile aşa cum vrea el, pentru a le băga sub nasul Parlamentului şi populaţiei. ca UNICA SOLUŢIE  PE ULTIMUL METRU, înainte de a exploda bomba ca la Boston. Trebuie să recunoaştem că are stil. Să nu uite însă că miroase a benzină.

 Tehnica conservării

Dacă tot vorbim de tactici şi metode, să nu uit să menţionez că s-a întors Elena Udrea a PSD în scena politică. Mă refer la Ioan Rus, cel care după scandalul cu listele electorale şi arestarea lui Năstase, cu premoniţia sa şi trimiterea „salvatorilor” la domiciliul infractorului Năstase s-a dat la fund, nu al fostului premier ci al politicii, nimeni ne mai discutând despre el. Totul a fost bine planificat. Aşa cum  Udrea în vară în campania de referendum, a fost ţinută pe bară pentru că avea imagine proastă, la fel şi Rus a fost ţinut de Ponta şi Băsescu la fundul apei respirând doar printr-un pai, ca să nu irite populaţia anti-Băsescu, pentru că toată lumea s-a convins că acesta a făcut jocul lui Băsescu. Ceea ce nu ştia atunci lumea este că a făcut jocul lui Băsescu, cu complicitatea lui Ponta. Aşa că cei care l-au considerat şi îl consideră pe Rus trădător ar trebui să îl pună în aceeaşi oală cu Ponta, indiferent ce va fierbe acolo. Că este aşa cum spun eu, o dovedeşte ieşirea lui Rus în media acum, la o câteva zile până la Congresul PSD unde se zvoneşte deja că va fi uns vicepreşedinte sau chiar prim vicepreşedinte. Păi să îmi fie cu iertare, Ponta în vară îl destituia iar acum îl numeşte mâna lui dreaptă? S-a spălat cu Dero, cu Ariel sau cu ce ? Dar de ce m-ar mira, a fost reevaluată Kovesi, aşa că ce să mai spun de Rus. Adevărul este că Rus niciodată nu a fost scos din inima lui Ponta, el a fost doar ţinut la conservă, ca să nu irite lumea, dar acum gata, a ieşit, de acum poate să salte din nou capul, a fost prespălat. Şi ca să îşi capete locul în noua echipă a PSD, domnul Rus s-a şi grăbit să arete că are limba lată afirmând: „trebuie să îl sprijinim pe Victor Ponta şi generaţia lui”. Întrebat despre Băsescu, acesta a dat apă la moară coabitării, ca şi Ponta: „Ce să mai faci cu jos  Băsescu? Noi trebuie să îl aducem la serviciu şi să îl punem să lucreze!” Înduioşător. Fă-te că lucrezi Băse! Întrebat dacă îl va sprijini pe Antonescu la prezidenţiale, domnul Rus, a fost foarte subtil : „Dacă USL -ul reuşeşte să stea în picioare şi dacă alianţa îşi menţine punctul de vedere,da, de ce nu ?” Deci domnul Rus nu prea crede că USL-ul va sta în picioare până la prezidenţiale şi chiar dacă va rămâne nu e sigur că Antonescu va rămâne candidatul alianţei. Păi dacă şi Rus, de acolo de unde a stat până acum , de pe fundul apei, a văzut asta, de ce Antonescu nu vede? Eu sunt convins că Rus va face tot ce ţine de el şi îi vor spune Băsescu şi Ponta, pentru ca USL să nu mai fie unit sau Antonescu să nu mai fie propunerea USL pentru funcţia de preşedinte.

 Uleiul iese la suprafaţă

Tot  în seara asta a reieşit în media şi victima lui Rus, Adrian Năstase. Acesta printre altele a spus şi cum a reuşit să fenteze presa  în seara ieşirii din puşcărie şi cum ieşea el din spital ÎN TIMP CE FIUL SĂU ŢINEA PRESA OCUPATĂ CU O DECLARAŢIE, aşa cum spuneam eu încă din seara aceea. Atunci am fost aspru dojenit că îl fac pe domnul Năstase mincinos şi nu cred în „controlul” medical. Ei uite că nu am crezut şi în seara asta acesta a recunoscut că de fapt a vrut să evite presa şi s-a întâlnit în seara aceea undeva în afara Bucureştiului cu familia, departe de ochii presei. Înainte de toate Năstase, este politician şi încă unul cu state vechi. Poate voi mai reveni cu subiectul Năstase, dar nu cred că mai merită, s-a becalizat cu b mic.

Rămâne ca o concluzie ideea că deşi unii spun că Băsescu e terminat, indiferent cine va ajunge preşedinte în 2014, se poate spune că a născut un făt viu care îi calcă pe urme cu succesuri.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Băsescu a născut un pui viu

  1. olteanu

    Neica Marine, afla matale ca madame Pivniceru(frumos nume romanesc), si-a dat seama ca a facut o mare greseala. Si’a prezentat demisia din magistratura inainte de a iesi la peeeeensie din pozitia de magistrat(la ei merge cumulul), si atunci doamna a gasit acest ultim refugiu, fara s’o mai doara capu’ cu organizarea si conducerea ministerului.
    Asta e’ Neica, pierdea pensia de magistrat si cumulul(banutu), restul e’ c’an Caragiale!?

    S’auzim de bine!

  2. neacsum

    Nene Oltene, ceea ce spui dumneata este o ipoteza, sau ar putea fi una din cauzele pentru care a acceptat pana la urma sa taca din gura si sa nu faca scandal cand i s-a propus plecarea la CCR. DAR EU STIU CA I S-A SPUS SA PLECE DE LA MINISTER SI EXISTA MARTURII IN ACEST SENS, AM MAI SCRIS DESPRE ASTA. Daca ar fi tinut atat de mult de pensia de magistrat, nu ar fi plecat de la CSM nici in ruputul capului. Iar graba cu care a fost trecuta la CCR cu 3 luni inainte de a se elibera postul acolo, exact cand se apropia termenul inlocuirii lui Morar si numirii lui Kovesi confirma faoptul ca a fost jucata si fortata sa iasa. Asa ca ceea ce spui matale este din science fiction.

  3. olteanu

    Numai la hoti le bate potera’n usa!, omul cinstit merge pe drum fluierind.
    S’auzim de bine!

  4. neacsu marin

    Si la cei care nu se inregimenteaza.

  5. ” Basescu a nascut un pui viu ”
    care uita insa prea repede promisiunile facute !
    Iar conform acestei afirmatii, este valabila zicala romaneasca:
    ” Ce se naste din pisica, soareci mananca ” !
    Eu unul sunt complet DEZAMAGIT de prestatia ” puiului ”
    si scarbit de enervanta ” coabitare ” !
    Felicitari pentru articol !
    In speranta ca nu te vei supara, ti-am postat LINK-ul pe
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2013/04/19/
    sa sa citesca acest pertinent articol si vizitatorii blogului meu !
    Multumesc !
    Daca ai ceva impotriva, spune-mi si-l sterg !
    Cu stima si respect,
    Aliosa.

  6. neacsu marin

    Aliosa,

    Liber sa preiei orice doresti, atata timp cat mentionezi sursa si dai linkul catre sursa si nu faci interventii pe text