Militari cu jumătăţi de măsură

Categoria Despre Armata

jumatati

Era o vreme când militarii, sindicaliştii militari, conducerea SCMD se lăuda cu faptul că doamna Cristiana Anghel a devenit membru de onoare al filialei din Craiova. Apoi, după ce a fost aleasă senator, bucuria s-a amplificat iar domnul Dogaru se lăuda că are doi membri de onoare ai sindicatului senatori, doamna Cristiana Anghel şi domnul Dobriţoiu. Vă mai amintiţi ?

Apoi, după ce USL a câştigat la pas alegerile iar domnul Ponta a semnat acordul de supunere cu Băsescu, domnul Dogaru se lăuda că are situaţia sub control şi că va rezolva prin oamenii săi din guvernul Ponta toate problemele sindicaliştilor. Nici nu mai ştiu de câte ori ne spunea să stăm în banca noastră, că are situaţia sub control şi „omul cu care colaborează din guvernul Ponta” este de încredere. Şi uite aşa stând de pomană şi mergând la două capete, ba cu discuţiile iniţiate de filialele bucureştene şi oltene, ba de cu protestele organizate pe filiera Braşov-Piteşti, i-a făcut pe toţi să creadă că suntem pe drumul cel bun şi deţine controlul. A inventat chiar o struţocămilă aşa zisa manifestaţie- conferinţă de presă prin care să liniştească pe toată lumea, şi pe cei care voiau demonstraţii şi pe cei care voiau negocieri, dar nefăcând nimic pe nici o direcţie. Când Oprea a pus pe masă – după lungi eforturi ale grupului de la Bucureşti- o variantă de lege pe care să o promoveze pentru readucerea pensiilor scăzute la nivelul din 2010, Dogaru s-a speriat crezând că îşi va pierde oamenii şi adio cotizaţii. Varianta propusă de Oprea practic nu făcea altceva decât să consfinţească faptul că Oprea şi lucrătorii de la pensii militare nu au nici o vină în toată porcăria creată cu pensiile şi că toată vina o poartă şobolanii şi apa din spaţiile de depozitare ale armatei. În rest, proiectul iniţiat de Oprea mai mult ia decât dă, dar mai ales nu spune când va da, dacă va da ceva dar spune clar cât nu va da, şi anume nu va mai da bani celor cărora le-ar da acum, până nu vor creşte pensiile cu aceeaşi sumă echivalentă diferenţei de la suma în plată acum şi cea din 2010. Deci ce este clar este că pensiile se vor bloca la nivelul lui 2010 pe o perioadă nedefinită.

Imediat ce a apărut această variantă de lege, au avut loc discuţii chiar la nivelul conducerii SCMD şi s-au dat asigurări că această variantă NU ESTE CEA FINALĂ, CĂ SE VOR FACE AMENDAMENTE ÎN COMISII ŞI NU SE VA ACCEPTA ACEASTĂ VARIANTĂ VENINSDU-SE CHIAR CU O VARIANTĂ A CONDUCERII SCMD care însă şi ea avea hibe datorită faptului că încerca să includă referiri la L-329, care practic nu avea ce căuta acolo, dar era dorinţa domnului Dogaru. Până la urmă, legea a rămas în varianta propusă de Oprea chiar dacă conducerea SCMD a afirmat că o va amenda. În mod normal ar fi trebuit ca departamentul juridic să urmărească traseul legii şi să participe la dezbateri în comisii-aveam dreptul la aceste dezbateri şi chiar să aducem amendamente- dar nimeni nu a fost interesat să o facă. Singurele  persoane care s-au angajat să sprijine cauza noastră au fost cei doi membri de onoare care din păcate nu au lucrat în comun. Domnul Dobriţoiu a introdus nişte amendamente în comisia de apărare, dar nu a înştiinţat-o şi pe doamna Anghel deşi la discuţiile avute împreună cu reprezentanţi ai sindicatului la care au participat şi domnii Pricină şi Năstase, se menţionase faptul că amândoi sunt rugaţi să reprezinte interesele noastre pe această lege.

Doamna Anghel află  pe data de 7 Mai de faptul că legea va intra a doua zi  în discuţiile Comisiei de Muncă a Senatului şi în termen foarte scurt preia problemele ridicate de reprezentanţii sindicatului la discuţiile avute cu membrii Comisiei pentru Apărare din Senat şi proiectul OUG  la care lucrase Comisia Sîrbu împreună cu reprezentanţii sindicatului şi înaintează aceste aspecte ca amendamente ştiind că sunt problemele pe care le ridicaseră sindicaliştii şi o rugaseră să le susţină în Senat. La o citire a celor trecute în amendamentele doamnei Anghel, se observă cu uşurinţă că nu este nimic din ceea ce nu au cerut sindicaliştii şi există dovezi audio şi scrise în sprijinul a ceea ce afirm aici. Practic nimeni nu a susţinut  că dânsa  ar fi cerut ceva ce nu îi fusese cerut să susţină supărarea acum intervenise pe faptul că nu mai trebuia să susţină amendamentele, nu că nu ar fi fost corecte.  Atunci care este problema care a creat atâta scandal încât unii şefi de filială să ridice piatra şi să dea prin ricoşet ba în doamna Anghel, ba în Naon Mişu ?

Păi între timp s-a schimbat ceva în concepţia sau mintea unora. Unii influenţaţi de campania de presă pornită de postul domnului Ghiţă şi de domnul Turcescu împotriva doamnei senator, încep să se jeneze cu .. prezenţa domniei sale în mijlocul sindicaliştilor. Nu m-ar mira să constat că unii au scos de pe bloguri sau din birouri fotografiile sau articolele cu doamna senator. Nu mai este de „bon-ton” să te afişezi cu cea care a spus că USL începe să devină mai rău decât PDL pentru că nu îşi respectă promisiunile. Vrem nu vrem trebuie să admitem că acesta este motivul campaniei pornite împotriva ei. Acum, de când Oprea a devenit mâna dreaptă a lui Ponta şi este din nou la putere, nu mai este „recomandat” să spui că o susţii pe doamna Anghel sau pe Dobriţoiu, care şi el este acum urmărit de DNA, de ANI ( vă amintiţi, ambele instituţii fuseseră puse la zid de Dogaru în celebrul document prezentat pe B1TV în vară, când cu scandalul privind atacul la instituţiile statului, dar acum  ne ruşinăm de legătura cu doamna Anghel, şi domnului Dobriţoiu, pentru că cele două instituţii blamate acum o vară îi acuză) şi de tot ce răspunde din poziţie de drepţi în faţa lui Ponta şi Băsescu. Conducerea sindicatului, domnul Dogaru, cel care nu suporta nici mirosul de Oprea pe hârtie, acum a lăsat capul în jos, pentru simplul motiv că Oprea este la putere din nou şi orice s-ar întâmpla rămâne în picioare. Acum domnul Dogaru nu mai vrea să audă de audit, nu mai vrea schimbarea doamnei Lupu, nimeni nu mai vrea DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT, toţi vor doar bani, deşi nu departe sunt timpurile când spuneau că nu cuantumul pensiei îi scoate afară din casă, ci demnitatea şi onoarea de militar. Care demnitate, care onoare? Din ditamai onoarea a rămas promisiunea, nici măcar certitudinea, că cine ştie când o să se dea pensiile înapoi.

După cum spuneam,  din martie şi până acum s-a schimbat ceva. Ponta a dat ordin să se reducă din nou pensiile militarilor având drept suport legal exact auditul pe care sindicaliştii îl ceruseră plini de ură în vară cerând pedepsirea vinovaţilor. Ei bine, Dobriţoiu, a cerut auditul, acesta a constatat nereguli numai că în loc să fie prezentate concluziile auditului şi să se pedepsească vinovaţii, Ponta a decis să se acopere urmele dezastrului făcut de Oprea, să se lovească în cei care au cerut auditul, să se pună DNA-ul pe urma lor pentru cauze şi motive închise de luni de zile şi ca să fie toate clare să fie pedepsiţi şi cei care ar mai putea cere pedepsirea celor vinovaţi, adică pensionarii militari, cei care aveau pensiile micşorate, recalculându-li-se din nou şi aducându-le pensiile la primul cuantum. Şi cu asta gata, a închis gura la toţi. Dobriţoiu are grija DNA-ului, doamna Anghel a devenit ruşinea Senatului, sindicaliştii nu mai vor pedepsirea nimănui,  vor doar să nu li se mai recalculeze iarăşi pensiile şi dacă se poate, să li se promită că li se vor da pensiile din 2010, dar pot pune pariu  că sunt mulţi care acum ar spune” nu mă mai interesează cuantumul din 2010, eu MĂ MULŢUMESC DACĂ NU ÎMI MAI IA DIN PENSIE DIN NOU”. Aici s-a ajuns.

Toată lumea ştie asta, toţi sunt conştienţi că au fost duşi de nas, toţi îşi dau seama că Ponta este mai rău decât Boc, dar pentru foarte mulţi, este adevărat, o nouă ciuntire a pensiei înseamnă imposibilitatea de plată a datoriilor şi împrumuturilor, alţii nu ar rezista unui nou şoc psihic. ACESTA ESTE ADEVĂRUL, nu trebuie nici să ne ascundem după deget dar mai ales nici să căutăm vini unora care nu au făcut altceva decât să îşi respecte angajamentul luat în faţa noastră.

Acuma dacă majoritatea sindicaliştilor au decis sau decid că acceptă varianta de lege aşa cum a propus-o Oprea nu e vina doamnei Senator că nu a informat-o nimeni cu această schimbare de tactică. I-a spus cineva să nu ne mai susţină interesele în Senat  după ce fusese rugată să facă acest lucru în şedinţa comună din Comisia pentru  Apărare a Senatului ? Nu. Nu i-a spus nimeni. Era obligată să viseze că oamenii se vor răzgândi ?Nu, nu era obligată, mai ales în situaţia în care se găseşte cu toată media pe cap la ordinul aceluiaşi Ponta.

Şi atunci întreb eu, pe domnii Macovei şi Ştefan, cei care prefăcându-se că nu cunosc toate aceste lucruri  se grăbesc să dea cu piatra ba în doamna Anghel, ba în Naon Mişu făcând pe indignaţii şi punând întrebări  care le arată nu doar o demnitate scăzută mult sub nivelul la care se pretind ci şi o lipsă de respect pe care nu o bănuiam, ce anume îi reproşaţi dumneavoastră doamnei Anghel:

1.       Faptul că a decis  să se ţină de promisiunile electorale să ne sprijine interesele în Senat ?

2.       Faptul că fidelă promisiunilor făcute şi în ciuda necazurilor pe care le are a găsit timp să ne susţină interesele în Comisia de Muncă şi în plenul senatului aşa cum a promis ?

DACĂ FACEM AŞA CEVA SĂ NE FIE CU IERTARE, SUNTEM ULTIMII OAMENI ŞI NU MERITĂM SPRIJINUL NIMĂNUI.

Ce îi reproşează cei doi lui Naon Mişu ?

1.       Că a urmărit interesele sindicaliştilor şi s-a zbătut să obţină ceva, mergând în dese rânduri la Bucureşti pentru a discuta cu diverşi parlamentari?

2.       Că a reuşit împreună cu Tudor şi cei din filialele bucureştene să iniţieze aceste discuţii cu Senatul şi cu oamenii din guvern, fapt ce a dus până la urmă apariţia acestui proiect?

3.       Că a mers inclusiv la Târgu-Jiu pentru a discuta cu primul Ministru Ponta şi a încerca să smulgă o promisiune?

4.       Că a insistat să obţină o întâlnire cu ministrul Duşa când acesta a venit la Craiova pentru a lămuri aspectele legate de intenţiile acestuia faţă de noi ?

5.       Că a apelat la toate cunoştinţele şi relaţiile pentru a obţine ceea ce doream în timp ce alţii stăteau acasă şi citeau pe bloguri rezultatele discuţiilor comentând de multe ori ironic din spatele anonimatului ?

6.       Că a încercat să unească şi să pună în acord toate asociaţiile militarilor, dacă la nivel de sindicat nu suntem în stare să fim uniţi, pentru a putea deveni cu adevărat o forţă de care să se ţină seama , nu o adunătură de orgolii, fripturişti şi oportunişti ?

Stimaţi colegi revoltaţi, dintr-o dată aţi devenit foarte revoluţionari şi foarte activi, gata să îi sfâşiaţi pe cei de care trebuia să fiţi alături în aceste demersuri şi să vă daţi cu părerea  şi să spuneţi ce doriţi. Acuma aţi devenit dintr-o dată înţelepţi şi plini de iniţiativă, acum vedeţi foarte clar care este interesul sindicaliştilor pe care spuneţi că îi reprezentaţi, dar până acum ce aţi făcut şi cu ce aţi contribuit la promulgarea acestei legi sau chiar la îmbunătăţirea ei ? Sau aţi primit ordin să săriţi la beregăţile celor doi pentru că oricum erau în colimatorul conducerii? Nu vreau să cred aşa ceva, mai ales din partea lui Ştefan. Aş vrea să cred că s-a pripit şi nu şi-a dat seama ce spune. Aş vrea să văd că îşi cere iertare faţă de aceste persoane care au făcut cel puţin pentru această lege mult mai mult decât ei. Ştefane, drumul spre iad poate fi pavat cu intenţii bune, dar intenţiile rele şi cuvintele nechibzuite aruncate pe seama unuia care măcar a făcut ceva pentru cei în faţa cărora s-a angajat nu duc niciodată în Rai. Priveşte-te în oglindă colegule şi vezi dacă eşti tu, sau a vorbit altcineva.

Domnului Macovei am să îi răspund la întrebările pe care le-a pus lui Naon, chiar dacă nu am acceptul acestuia:

1.       Domnul Naon  a cerut punctul de vedere al conducerii sindicatului pentru că a observat că între 7 mai 2012 – august 2012-decembrie2012- martie 2013 şi 12 Mai 2013 conducerea sindicatului şi-a schimbat optica tot de atâtea ori şi la ora asta nimeni nu mai ştie cu adevărat ce vor sindicaliştii, nici măcar ei pentru că Ponta a reuşit să îşi bată joc de noi mai rău decât a făcut-o Boc şi am ajuns să ne dăm în cap şi să ne găsim vini imaginare, deşi ştim toţi cine este vinovatul. Urâte animale scoate disperarea din om domnule Macovei, priviţi-vă în oglindă şi veţi vedea că am dreptate. Domnul Naon a cerut punctul de vedere al conducerii sindicatului, pentru că întâmplător conducerea sindicatului nu şi l-a exprimat clar niciodată şi nu a cerut niciodată puncte de vedere, luând decizii după cum a vrut domnul Dogaru;

2.       Domnul Naon a cerut părerea filialelor înainte de a o ruga pe doamna senator să ne susţină amendamentele, dacă vă amintiţi a înaintat conducerii SCMD şi din câte ştiu eu prin mail şi filialelor  punctele de vedere care au fost înaintate atât ministrului cât şi Comisiei pentru Apărare a Senatului care se regăsesc în amendamentele doamnei Anghel  dar dumneavoastră eraţi probabil prea ocupat ca să le vedeţi atunci când trebuia şi să vă daţi cu părerea. Acum însă, când trebuie să daţi cu piatra aţi fost printre primii şi cei mai vehemenţi. Vă face cinste atitudinea, nu am ce spune;

3.       L a ce imagine vă referiţi că nu am înţeles. La ce demers şi la ce imagine vă referiţi la punctul 3 ? Vă e ruşine că doamna Anghel a susţinut revendicările noastre aşa cum noi am cerut şi ne lăudam acum câteva luni numai ? Acum vă e ruşine cu aceste revendicări, sau cu doamna Anghel pentru că s-a pornit o campanie mizeră împotriva ei ? Dar dumneavoastră când aţi scris acest punct 3 v-aţi gândit la imaginea pe care o aruncaţi peste militari, denigrând astfel un om care se luptă pentru drepturile şi pensia militarilor mai bine decât v-aţi luptat dumneavoastră? Îmi amintesc  însă de replica dumneavoastră la deja celebrul incident cu colegul din ANCMRR bătut de jandarmi, împins de colegii dumneavoastră peste gard şi lovit de aceştia şi nu mă mai miră nimic, aşa că îmi retrag întrebarea.

Deci care este greşeala doamnei Anghel şi a lui Naon ? Că nu au visat schimbările de interese şi atitudine a conducerii sindicatului ? Doamna Anghel a anunţat încă de pe data de 8 Mai că a încercat să introducă amendamente la lege în Comisia de Muncă dar au fost respinse şi că urmează să fie susţinute în plenul şedinţei. Imediat am luat legătura cu singurul om cu care se mai poate vorbi la Bucureşti domnul colonel Tudor şi i-am spus despre această situaţia discutând chiar încercarea de a participa cu reprezentanţi ai  sindicatului la şedinţa plenului. A spus că va încerca să discute cu conducerea sindicatului pentru a stabili ce e de făcut. Am înţeles că s-a ţinut legătura cu doamna Anghel . Acum întreb eu : I-A SPUS CINEVA DOAMNEI SENATOR CĂ NU MAI E CAZUL SĂ SUSŢINĂ AMENDAMENTELE ÎN PLEN ŞI SĂ LASE LEGEA SĂ MEARGĂ MAI DEPARTE AŞA CUM ESTE ? SĂ RĂSPUNDĂ CONDUCEREA SINDICATULUI CARE CUNOŞTEA FAPTUL CĂ DOAMNA ANGHEL TREBUIA SĂ SUSŢINĂ AMENDAMENTELE  ÎN PLEN, DAR A TĂCUT ŞI NU A SPUS NIMIC. ASTA TREBUIA SĂ ÎNTREBAŢI DOMNILOR MACOVEI ŞI ŞTEFAN. DE CE NIMENI DIN CONDUCEREA SINDICATULUI NU I-A SPUS CĂ NU MAI TREBUIE SĂ SUSŢINĂ AMENDAMENTELE ÎN PLENUL SENATULUI ???????????

RĂSPUNSUL ESTE NU!

Şi atunci, ce şi de ce îi reproşaţi doamnei Anghel sau lui Naon, toţi cei care vă treziţi acum isteţi ? V-a speriat faptul că a fost amânata discutarea legii cu o săptămână ?PĂI ORICUM NU AR FI FOST VOTATĂ, PENTRU CĂ A AVUT DOAR 4 MINUTE PENTRU A FI DISCUTATĂ ŞI DACĂ SE VOTA ÎN AFARA CELOR 4 MINUTE, nu ar fi fost validă. Iar dacă s-ar f propus întoarcerea legii la comisii pentru a se discuta amendamentele, doamna senator ar fi renunţat la ele avea acest drept pe procedură, iar lagea ar fi mers mai departe.  Domnul Dogaru, cel care spune că a lucrat la Parlament şi cunoaşte regulile, ar putea să confirme, dar nu ştie, vorbeşte din Fraţii Grimm. Deci stimaţi colegi, păstraţi-vă calmul, nu intervenţia doamnei Anghel v-a lipsit de vot ci procedura ŞI LIPSA DE VOINŢĂ A CELUI CARE A SPUS CĂ NU VOM VEDEA NICI UN BAN PÂNĂ ÎN 2014.  Şi uite, am să fac un pariu cu oricare persoană care are curajul să se prindă . Dacă legea va fi aplicată până în 2014, eu plătesc prima diferenţă de   pensie în prima lună în care va veni până în 2014 celui care  are curajul să rişte.  Dar dacă nu vom vedea aceşti bani şi nu se vor da banii până în 2014 indiferent când va fi votată legea, cine îmi dă aceşti bani până în 2014? Haideţi domnule Macovei, sau domnule Ştefan, ce spuneţi, vă prindeţi, că eraţi speriaţi că nu veţi primi pensiile majorate din cauza doamnei Anghel sau al lui Naon. Eu sunt gata să bat palma şi încă mai sunt cunoscut ca un om de cuvânt.

Ca să încheie subiectul, regret să constat că ne-am, pierdut nu numai uzul raţiunii, ci şi capacitatea de înţelegere a fenomenelor, nu mai suntem în stare să ne identificăm adevăraţii duşmani, am început să lovim în cei de lângă noi din neputinţă şi disperare, ne pierdem bruma de omenie şi tratăm cu lipsă de respect pe cei care încearcă să ne ajute, în timp ce cei care sunt vinovaţi de toate astea se uită la noi şi îşi râd în barbă. Dacă asta e armata română, dacă asta ne caracterizează, începe să îmi fie ruşine, înseamnă că nu am fost niciodată oameni întregi, nici militari, am fost numai jumătăţi de om.

Mă întreb dacă suntem în stare să ducem ceva până la capăt. Am înfiinţat un sindicat şi ne chinuim cu el de 4 ani de zile. În loc să crească, scade. Nu am fost în stare să facem nici un statut şi nici un regulament ca lumea, ne chinuim de 4 ani să le refacem şi nu am făcut nimic, amânăm de la an la an.  Ne tot propunem să ne unim eforturile şi să luptăm împreună toţi militarii, dar nu avem unitate nici în cadrul sindicatului. AM SPERIAT LUMEA CU AMENINŢĂRILE NOASTRE, CU PROTESTE DE ZECI DE MII DE OAMENI, DAR ÎN PATRU ANI, CU DOUĂ EXCEPŢII NU AM AVUT MAI MULT DECÂT CÂTEVA SUTE DE MANIFESTANŢI. Din punct de vedere financiar suntem la pământ, sindicatul nu mai are bani nici să organizeze o nouă CNR aşa cum se stabilise în toamna lui 2012. În curând o să se desfiinţeze filialele pentru că nu mai au cu ce plăti sediile. Funcţionăm cu filiale care nu mai au nici numărul de membri necesar înfiinţării, dar ascundem adevărul. De patru ani de zile, în afară de departamente şi funcţii de conducere, conducerea sindicatului nu a produs nimic. Tot ce s-a făcut s-a făcut prin unele filiale cu oameni mai inimoşi, în rest pauză. Unele filiale nu au mai postat un material pe blog de luni de zile. Suflă vântul prin sindicat, dar ne răţoim la cei care mai vor să facă ceva pentru noi. Asta e tot ce putem face? Păi ce pretenţii avem ?

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Militari cu jumătăţi de măsură

  1. Lt.col Slaveanu George

    Articolul este perfect real .Nu inteleg insa ce asteptati bun de la Valerica Pricina si de la dl. Dogaru.Intr-adevar,sunt bine dotati intelectual, dar aici se termina orice calitate pe care ar poseda-o.Ambii provin din protipendada acelui partid care a transformat armata in mana de lucru gratuita ,practic in carpa de sters la cur a nomenclaturii.Transmite-ti va rog lui Misu,indemnul unui vechi camarad:La arme,camarazi!Animalele din clasa politica nu va vor ajuta niciodata.Sunt atat de subjugati de interese materiale,incat nu vor renunta la ghemul de rame pe care l-au format indiferent de ideologii.

  2. Domnul Slaveanu, cine vă opreste sa ii transmiteti mesajul dumneavoastra personal lui Misu? Am fi mai multi cu unul la lupta si mai putin cu unul la chibitat.

  3. Lt.col Slaveanu George

    Am facut-o in mod direct, dar nu in cadrul sindicatului,caruia insa din motive personale nu-i gasesc rostul in armata.Armata,sau ma rog, ce a mai ramas din ea trabuie sa impuna nu sa cerseasca.

  4. Domnule Slaveanu,lupta sindicala nu e cersit.Ceea ce insinuați sau poate doritindumnevoastra iarasi nu este demn.Nu mai suntm la1848 si sa nu uitam ca nici 1848 nu ar fi existat fara interventie din afara.

  5. HUMOR NEGRU

    Comunicat
    17 mai 2013
    Adunarea Generala a Filialei SCMD Campina
    La data de 15 mai 2013 s-a desfăşurat şedinţa Adunării Generale a membrilor Filialei 1 SCMD Câmpina. Cu privire la stadiul emiterii LEGII RECUPERATORII şi a LEGII PENSIILOR MILITARE DE ASTAT, ca urmare a dezbaterilor care au avut loc, s-au conturat următoarele idei, care definesc poziţia filialei noastre:

    Nu există decizie politică pentru emiterea în regim de urgenţă a Legii Recuperatorii, astfel încât în luna iunie proiectul acestei legi se va găsi tot pe holurile Parlamentului.
    Pensia militară de serviciu, devine pe zi ce trece o ţintă tot mai indepărtată şi abuzul săvârşit prin desfiinţarea acesteia nu va fi îndreptat prin nicio lege a pensiilor militare de stat.
    Marea majoritate a membrilor de sindicat şi-au pierdut încrederea în actualul guvern, iar cei care încă mai speră că lucrurile să se îndrepte, nu găsesc destule argumente pentru a accepta amânări la nesfârşit.
    Credibilitatea actualei conduceri a SCMD a scăzut datorită următoarelor motive:

    – politica actualului guvern de amânare repetată a rezolvării problemei pensiilor militare este şi consecinţa gestionării greşite a riscului menţinerii actualului sistem de pensii introdus de odiosul guvern Boc; în repetatele apariţii ale reprezentanţilor la vârf ai SCMD s-a insistat pe susţinerea tezei recalculării( revizuirii) greşite a multor pensii din varii motive, în loc să se susţină caracterul discriminatoriu, contrar principiilor de drept, al procesului în sine de recalculare a pensiilor pe principiul contributivităţii şi necesitate abrogării unor asemenea legi şi revenirea la legea pensiilor militare de serviciu. Tot noi, SCMD, am susţinut iniţierea misiunilor de audit, care să certifice legalitatea, corectitudinea şi fidelitatea procesului de recalculare, să evidenţieze abuzurile făcute şi să stabilească vinovaţii, când de fapt acest lucru se putea face ulterior emiterii actelor normative recuperatorii. Auditul se desfăşoară şi cei care plătesc pentru abuzul făcut prin aplicarea greşită a legilor sunt tot pensionarii militari, care primesc alte decizii de revizuire cu micşorarea cuantumului pensiilor, iar noi ( SCMD), facem apeluri la structurile emitente ale acestor decizii, care decizii ar trebui să fie lovite de nulitate la momentul apariţiei Legii Recuperatorii;
    – abandonarea în repetate rânduri a iniţiativei de organizare a unor acţiuni de protest în Bucureşti; considerăm că reprezentanţii guvernului au perceput această şovăială a noastră ca slăbiciune în susţinerea cauzei şi nicidecum ca o înţelegere a dificultăţilor majore pe care le are guvernul în ansamblu, prin prisma încrederii şi susţinerii pe care încă le mai acordăm acestuia;
    – încrederea pe care conducerea SCMD o afişează în repetate rânduri faţă de vicepremierul Gabriel Oprea; Increderea se câştigă prin fapte, nu prin promisiuni neonorate; nu este cel puţin imprudentă reevaluarea prematură a acestui om şi susţinerea lui în apariţiile TV ale reprezentanţilor SCMD ?
    – reacţia întârziată a membrilor Departamentului Juridic în legătură cu procedura de contestare a noilor decizii de revizuire;
    – neimplicarea Departamentului Sănătate, Sport şi Turism în rezolvarea problemei gratuităţii reţetelor militarilor în rezervă din M.Ap.N.

    Instanţele de judecată urmează linia politică trasată de actualul guvern- respingerea tuturor contestaţiilor la deciziile de revizuire; dacă până la instaurarea actualului guvern, instanţele de judecată pe fond a contestaţiilor au dat sentinţe atât de admitere, cât şi de respingere a acestora, după intrarea în drepturi a actualului guvern, toate instanţele de judecare a recursurilor au respins contestaţiile; să fie acest lucru un semn al “independenţei”justiţiei sau ce altceva ?

    In concluzie, Filiala 1 SCMD Câmpina susţine ideea organizării în regim de urgenţă a unor manifestaţii de amploare în Bucureşti împotriva incapacităţii actualului guvern de a rezolva problema pensiilor militarilor, incapacitate cauzată numai de indecizia de la vârful guvernului şi al copreşedinţilor USL.

    Preşedintele Filialei 1 SCMD Câmpina
    Col.(r) ec. Lucian Drăghia

    GRUPUL FILIALELOR <>
    Stimaţi camarazi,
    Vă supunem atenţiei, o sumară analiză juridică pe speţa pensiilor militare . EXPERIMENTUL încercat de guvernul Boc şi continuat de guvernul PONTA, de a transforma pensionarii militari în pensionari civili, are la bază, pe lângă un tupeu fără precedent, omisiunea cu intenţie a unor judecăţi de valoare ale dreptului, a căror aplicabilitate era şi este necesară. Cum se face mereu, că tocmai amănuntele importante şi edificatoare pentru simplificarea rezolvării legale a oricărui litigiu, le scapă unor politicieni şi magistraţi. Nouă nu ne scapă şi pentru că am studiat aceste intenţii extrem de grave, puse în operă cu sprijinul unor structuri ale justiţiei, nu ezităm a vi le pune la dispoziţie.
    Prin” legea penală” a pensiilor 119/2010, militarii au fost introduşi în sistemul unic de pensii, luînduli-se un drept câştigat şi anume pensiile militare de stat de serviciu. Pe cale de consecinţă suntem PENSIONARI pe principiul contributivităţii, principiu care ne-a privat pe o parte însemnată din noi, timp de 3 ani, de procente însemnate din pensiile legal câştigate. Reiterând susţinerile domnului preşedinte Dogaru că în conducerea SCMD central şi la filiale sunt oameni cu expertiză juridică(nu ca cei înregimentaţi politic pentru care principiile dreptului roman au devenit principii politice)vă supun atenţiei un raţionament logico-juridic prin care o să vedeţi, încă o dată, la ce abuz suntem supuşi de către instanţe şi politicieni, care în MOD ERONAT apelează, în motivarea hotărârilor şi deciziilor politice la dreptul internaţional în dauna celui intern cu mult glosatele cauze Abăluţă şi Frimu omiţând, cu ştiinţă, că acest lucru se face atunci când între legea autohtonă şi cea europeană există contradictorialitate. Ori prin speţa ce v-o supun atenţiei dvs. o să observaţi că legea română este cât se poate de clară, neechivocă şi nu lasă loc de interpretări:în motivaţia respingerii tăierilor cu 15 % a pensiilor, onor CCR prin Decizia 871/2010, concret respinge art. 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar , nefiind de acord cu această tăiere NICI TEMPORAR ( pe motivele invocate pentru bugetari din art. 53 din Constituţie) întrucât dreptul la pensie este un DREPT PRECOSNTITUIT din activitate şi acestuia îi subzistă obligaţia statului de a-i plăti pensia, continuu, integral aşa cum Constituţia o garantează. Acum mă întreb şi vă întreb şi pe dvs. stimaţi colegi abuzaţi grosolan şi discriminaţi: suntem sau nu pensionari? Păi eu zic că după eforturile disperate ale Robertei Anastase şi după nenumăratele zbateri ale CCR de a respinge excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de unele instanţe, cu regret vă anunţ că legea asta furăcioasă este pendinte iar noi ,vrem nu vrem suntem, în baza ei, furaţi zilnic de importante sume de bani indispensabile existenţei noastre şi a familiilor noastre; dar să revenim la întrebare: suntem pensionari ca şi ceilalţi, egali şi la drepturi şi la obligaţii că aşa a vrut Boc( nu vă mai amintesc de „egalite fraternite” de Declaraţia Universală a drepturilor omului unde aceste principii sunt sacre)! Si acum INTREBAREA FINALA: păi dacă suntem toţi pensionari, egali, pe aceeaşi lege, CUM decizia CCR 871/2010 produce efecte numai pentru unii, interzicând tăierile de 15% şi permiţând pentru noi tăierile de până la 60 %, permanent, abuziv, discriminatoriu?
    Susţinerile din decizia în cauză, nu ni se aplică nouă, pentru că noi nu suntem pensionari? Nu aceleaşi principii se încalcă, nu aceleaşi obligaţii ale statului subzistă şi faţă de dreptul nostru legal câştigat? Iată dragi colegi, o susţinere pe care, cu rea voinţă nimeni nu a făcut-o în sprijinul nostru preferând să invoce speţe CEDO sau alte aberaţii, când lucrurile sunt clare: suntem discriminaţi, divizaţi aleatoriu în buni şi răi, diminuaţi şi privilegiaţi şi totul dintr-o blestemată formulă de calcul aplicată abuziv nouă.
    Honor et Patria, Vae Victis!
    Vicepreşedinte CD/Coordonator
    Preşedintele Filialei Piteşti
    Col.Victor Popescu
    Vicepreşedinte Compartiment Juridic
    Jurist
    Col.Puiu DITA
    O ALTA FAŢETĂ A DISCRIMINĂRII ŞI UMILIRII !
    Având în vedere declaraţiile politice ale premierului Ponta, la unele posturi de televiziune în domeniul pensiilor militare,voi puncta foarte pe scurt, câteva considerente juridice arhicunoscute nouă, invocate şi în susţinerile în instanţele de judecată (dar se par noi şi necunoscute exact de cine ar trebui să le aplice; de ce oare?). Intr-un stat de drept nu pot funcţiona, în acelaşi timp principiul drepturilor legal câştigate şi principiul drepturilor legal pierdute întrucât ele sunt contradictorii şi neconstituţionale, având ca efecte exact sincopele ce s-au creat în procesul aplicării legilor Boc. Mai mult, acestea sunt antagonice şi discriminatorii. Dreptul nostru la pensie, un drept real de proprietate, s-a născut pe o lege anterioară pe care noi am dorit să ne pensionăm, ştiind la vremea aceea că legea, este benefică pentru noi şi implicit pentru familiile noastre. Acest drept constituţional şi garantat, nu poate fi limitat nici TEMPORAR, aşa cum s-a pronunţat de mai multe ori CCR invocând PRINCIPIUL DREPTURILOR LEGAL CASTIGATE,prin decizia 871/2010 în motivaţia de respingere, a diminuării cu 15% a pensiilor la civili; (atenţie: deşi în legea 263 şi 119 militarii sunt introduşi în legea unică a pensiilor, această decizie nu mai este valabilă întrucât ,în mod discriminatoriu,cadrele militare în rezervă şi în retragere, nu mai beneficiază de această decizie dar nici de deciziile 275/2005, 57/2006, 120/2007 care au stat la baza recalculării pensiilor civile pe legea 19/2000 ).Reamintesc din nou că, la 2/3 dintre aceştia, neprezentând documente doveditoare, urma să li se micşoreze pensiile. Aplicând corect principiul drepturilor legal câştigate, acestora li s-a păstrat în plată cuantumul cel mai avantajos adică cel anterior, care era mai mare; AŞA TREBUIA SĂ SE PROCEDEZE ŞI CU MILITARII ! Acesta este principiul în baza căruia, urgent,Guvernul României, trebuie să facă reparaţia. Să nu cunoască domnul premier acest principiu? Constat că domnia sa nu vrea să-l ştie, este pseudopreocupat, de cei 90 % (de unde are acest procent? )care ar pierde în cazul apariţiei unei noi legi a pensiilor / nimic mai eronat şi mai diversionist ! Da, dacă principiile s-ar aplica după ”învăţătura”lui Boc,aşa s-ar întampla, ori presupun şi cred că domnul Ponta, NU a absolvit aceeaşi facultate ca domnul Boc. Este incredibil cu câtă uşurinţă susţine premierul că la cei cărora li s-a mărit cuantumul,să nu le scadă nici-un leu cum la fel de incredibil, este reţinerea INEXPLICABILA PENTRU CEI cărora, în fiecare lună, guvernul le reţine abuziv, fraudulos, sume importante din cuantumul pensiei. Chiar aşa domnule premier: De ce vă străduiţi atât de tare, să apăraţi legile promovate şi aplicate ilegal de guvernul Boc, pe care anterior,până să veniţi la guvernare, le incriminaţi ? Ce principiu al statului de drept apăraţi? Principiul drepturilor pierdute?
    La toate interviurile pe această chestiune, invocaţi când FMI, când apariţia unui ”fond de solidaritate”etc.Dar de ce nu propuneţi fondul de solidaritate, pentru guvernanţi? Noi nu avem nevoie de aşa ceva! Avem nevoie de repectarea legilor,a drepturilor militare şi cetăţeneşti, a onoarei şi valorilor Instituţiei Militare!

    Instituţia Av. Poporului a precizat foarte clar că NU S-A RECALCULAT nici o pensie MILITARĂ din simplul, dar extraordinar de grav, acela că PENSIA MILITARĂ PENTRU MILITARII DE CARIERĂ A FOST DESFIINŢATĂ ŞI PĂSTRATĂ DOAR PENTRU MAGISTRAŢII MILITARI! Ori nu se poate RECALCULA ceva care nu există! Doar dacă s-ar fi recalculat PENSIA MILITARĂ rămânând însă în continuare tot PENSIE MILITARĂ, ar fi fost RECALCULARE! Pur şi simplu S-A DESFIINŢAT UN DREPT!
    RECALCULARE NU POATE EXISTA DECÂT ÎN BAZA ACELEIAŞI LEGI! Ori nouă ni S-A DESFIINŢAT dreptul la pensie militară DE STAT, nu ne-a fost redimensionat să vorbim de RECALCULARE! Pentru că tot a venit vorba de CCR, să reamintim ce spunea un „onorabil” membru al CCR:
    Este constituţional să se aplice retroactiv legea pentru militari, dar nu este constituţional şi pentru magistraţi, că ei au Lege specială, înscrisă în Constituţie, şic.
    Adică militarii nu aveau Lege specială şi prevederi separate în Constituţie.