REEVALUĂRI SINDICALE

Categoria Actualitate, Despre Armata

oastea de rezerva

Victorieee! Lumea sindicală militărească este în fibrilaţie, Senatul a aprobat în unanimitate proiectul de lege prin care se stipulează că Oprea nu a făcut nimic rău când a aplicat legea 263, că de fapt Oprea a vrut să ne facă un bine, dar a ieşit pe jumătate rău, că el a fost un băiat bun răi am fost noi că nu l-am înţeles. Legea în afară de faptul că spune ceva de o revenire la cuantumul lui 2010 a  pensiilor scăzute,   spune de fapt două lucruri mult mai importante, dar nu pentru pensionari ci pentru Oprea şi Ponta . Legea aşa cum a conceput-o Oprea, în motivare spune că toate problemele cu pensiile scăzute pleacă de la faptul că în unele cazuri nu s-au avut la dispoziţie toate datele datorită condiţiilor de depozitare a arhivelor deci pensiile scăzute se datoresc lipsei datelor. Conform legislaţiei în vigoare acolo unde documentele au fost deteriorate se iau măsuri pentru refacerea lor iar acolo unde datele nu se mai pot reface, calculul contribuţiei se ia conform salariului mediu pe economie ceea ce este clar în defavoarea militarilor.  Deci această situaţie poate dura până la rezolvarea acestor probleme, care poate fi azi, mâine, peste o lună sau peste un an sau cine ştie când. Revenirea cuantumului  la nivelul anului nu se aplică pentru că legea 263 ar fi votată fraudulos, nici pentru că aplicarea ei retroactiv ar fi ilegală, nici pentru că nu se respectă Decizia CCR nr. 872/2010. Nu, legea propusă de Oprea  spune doar că de vină pentru problemele create sunt şoarecii şi condiţiile de depozitare a arhivelor. Asta este ceea ce se doreşte prin acest proiect.

Acuma să revenim. Când în prima discutare a legii în plenul senatului doamna Cristiana Anghel, rugată de sindicalişti cu aproape 4 luni de zile înainte să le reprezinte interesele a încercat să introducă nişte amendamente care cuprindeau nimic altceva decât dorinţele sindicaliştilor iar discutarea amendamentelor a fost amânată deci şi votarea legii, mulţi au intrat în colaps  şi approape că ar fi linşat-o pe doamna senator ca şi pe cei presupăuşi “vinovaţi” de intervenţia sau amendamentele acesteia, sub pretextul că nu urmăresc interesele sindicaliştilor şi au amânat votarea legii. Nu i-a mai interest nici faptul că doamna Cristiana Anghel nu a făcut altceva decât să se achite de un angajament luat când a fost aleasă şi când a discutat în comisia de apărare a Senatului acele aspect şi susţinerea legii. Nu! Au sărit cu mic cu mare să o linşeze, că tot era linşată de unele posturi tv, şi cereau toţi capul lui Moţoc, al lui Naon sau al lui Neacşu pentru că ei o rugaseră să susţină interesele pensionarilor militari. Doi oameni mai curajoşi şefi de filială, din care unul, total absent de prin activităţi de câţiva ani de zile dar cu gură mare şi degrabă vărsătoriu de sânge ca şef al comisiei de disciplină, au sărit cu doupă  articole de “înfierare” a celor care spuneau ei că sunt vinovaţi de amânarea votării proiectului. Au uitat domnii, că cu câteva luni mai înainte spuneau că nu banii îi interesează, ci dreptatea, onoarea şi apărarea drepturilor lor de militari. Acuma au uitat şi de onoare şi de drepturi şi de haina militară şi au sărit să incrimineze intervenţia doamnei senator. Dar pentru că nu puteau să fie chiar aşa de imprudenţi,  în timp ce cereau pedepsirea celor care credeau ei că sunt responsabili de  “lipsa oricarei analize a posibilelor efecte ale actiunii pe care au initiat-o”  cum cerea domnul Tudose Ştefan şeful comisiei de disciplină a SCMD,( “Sa fie doar o usurinta in abordarea acestei actiuni si a urmarilor ei? Sau este ceva mai profund? Cred ca intr-un viitor Comitet Director ar trebui sa vedem despre ce este vorba. Si sa luam masurile ce se impun”), o dădeau la întors spunând că “nu aduc nici o invinuire dnei senator Cristiana Anghel. Consider ca a fost si este de buna credinta !” Păi atunci domnule Ştefan ar trebui să decizi ce vrei. Ori s-a comis ceva grav, ori nu şi care este fapta incriminată , nu insinuată aşa cum o introduci dumneata cu venin printre rânduri.Constat cu regret stimate coleg că nu eşti omul pe care credeam că îl cunosc.

Ei bine, Naon  vâzând că lumea îi sare în cap pentru simplul motiv că a cerut unui senator din oraş să ne susţină interesele în senat,a cerut să se stabilească dacă sindicatul mai vrea sau nu sprijinul doamnei senator Cristiana Anghel, iar domnul domnul Dogaru  a trimis o “scrisoare de suflet” doamnei senator cerându-i să nu mai susţină amendamentele.

 Doamna s-a conformat deşi nu a înţeles de unde scandalul iar legea a fost votată în unanimitate dar cu o mică intervenţie: dacă şi când va fi promulgată, pensionarii vor trebui să ceară ei să li se aplice legea. Nimeni nu a observat şi nu a sesizat cursa întinsă, nimeni nu vrea să mai gândească, toţi văd numai bani, bani bani, toţi au uitat de drepturi, de onoare, de demnitate. Se pare că domnul Oprea are un fix, să îi pună pe pensionari să ceară ceea ce vrea el să facă. Aşa a procedat şi pe legea Boc, când ne-a pus să cerem să ne fie revizuite pensile, să cerem datele pentru recalculare, la fel acuma a introdus o condiţie a aplicării noii legi, cererea pensionarilor de a le fi revizuită pensia, deşi nu ar fi necesar.Casele de pensii ştiu foarte bine cui au crescut şi cui au scăzut pensile, domnul Oprea însuşi afirma că au crescut pensile la 90% din pensionari şi chiar  afişase pe site-ul ministerului  toate pensile recalculate arătând care au crescut şi care au scăzut. Acuma de ce e nevoie să ceară pensionarii în scris să le revină pensile la cuantumul din 2010? Oare Casa Sectorială de Pensii nu are situaţia clară ? Păi noi tot de la ei o avem. Casele de pensii au făcut măgăria, casele de pensii să o dreagă, cei care au calculat pensiile din ordinul lui Oprea să facă acelaşi lucru acuma din ordinul aceluiaşi Oprea. Numai că prin noua chichiţă care iniţial nu era trecută în proiect, se încearcă inchiderea definitivă a proceselor pe care pensionarii le-au intentat caselor de pensii. Cerând revizuirea şi revenirea la cuantumul din 2010, dar în baza legii 119 sau a OUG-1/ 2011, pensionarii practic nu numai că acceptă noua lege a pensiilor pe care pînă acuma o contestau cu decizii cu tot, dar chiar vor cere să “ li se facă dreptate” în baza ei, a calculării pensiei  conform contribuţiei, practic renunţă la toate celalalte puncte pe care le cereau în instanţă, pentru că ministerul va merge în instanţă cu aceste cereri arătând că practic conflictul a fost încheiat şi petenţii au cerut singuri revizuirea pensiei acceptând de facto noua lege şi noile decizii pe care nu au cum să le mai contesten pentru că ei înşişi au cerut o nouă decizie. Foarte inteligent din partea lui Oprea. Aşa scapă Oprea şi ministerul de toată bătaia de cap în timp ce pensionarii militari  rămân cu o promisiune că li se vor da banii în 2014 sau cine ştie când.Uite aşa toate pretenţiile şi onoarea pe care le cereau militarii în cele 20000 de procese cu care se lăuda Dogaru că a blocat instanţele vor fi anulate, procesele se vor pierde  pe bandă iar pensionarii militari vor rămâne cu praful de pe tobă.

În timpul ăsta Oprea va deveni “salvatorul pensionarilor” după ce până acuma era criminalul, izmenarul, ospătarul sau cum îi venea la gură lui Dogaru. Acuma Oprea este reevaluat şi de conducerea sindicatului, domnul Pricină a trecut şi el la tămâiat după cum spune cineva, déjà l-a canonizat pe sfântul Oprea, i-a pus sânge kaki în vene, l-a rebotezat salvatorul pensionarilor, mâine Dobriţoiu va fi crucificat, şi uite aşa demnitatea militarilor este salvată.

Nimeni nu vede capcana lui Oprea. Domnul Dogaru s-a apucat să mulţumească pe blogul sindicatului tuturor celor care au contribuit la” mătreaţa victorie”, colegi care au iniţiat discuţiile, senatori, partide, primari, ce mai, este în extaz. Se vede şi el sanctificat că doar sub mătreaţa lui conducere a obţinut sindicatul atâtea succesuri, el a oprit-o pe doamna Anghel să mai susţină amendamentele în plenul senatului. Şi aici intrăm iarăşi în beznă. După ce a rugat-o pe doamna Cristiana Anghel să îşi retragă amendamentele, după ce colegii Tudose şi Macovei au descărcat câte o unitate de foc în Naon, doamna Anghel şi în cei pe care îi considerau ei vinovaţi de eşecul unui proiect la care între noi fie vorba nu contribuiseră cu absolut nimic, domnul Dogaru dovedeşte un tupeu fantastic, ceva incredibil, ce nu a mai văzut nici Parisul nici Troia, şi face apel la filiale să …. nu o să ghiciţi, e diabolic, “Să mulţumim senatorilor pentru votul unanim pe Legea reparatorie, şi să pregătim TOTI DEPUTATII, pentru un vot similar celui din Senat!

Acum este momentul să faceţi  presiuni şi să purtaţi negocieri, pentru îndeplinirea celor două obiective prioritare ale SCMD!”

Păi după ce cei care au încercat să facă ceva au fost puşi la zidul infamiei acuma domnul Dogaru cere tuturor să intervină, să facă presiuni pentru ca apoi domnii Tudose şi Macovei să îl forţeze să mai scrie o scrisoare de suflet celor care vor încerca să facă ceva rugându-i să nu mai facă nimic. Atâta parşivitate nu se poate întâlni pe toate drumurile, trebuie să recunoaştem. Cine s-ar mai băga să facă ceva acuma după cazul din senat ? Eu unul nu. Ba mai mult, deşi ştie că Ponta a spus clar iar poziţia oficială a guvermnului a fost că nu se vor da banii decât din 2014,(dacă se vor da) domnul Dogaru, surd şi orb la toate declaraţiile lui Ponta şi înainte şi după votul din senat, îi mulţumeşte acestuia pentru bătaia de joc pe  care guvernul său şi ministrul Duşa o administrează pensionarilor prin noile decizii de revizuire care curg de o lună de zile, inclusiv popririle pe anii 2011-2013.Ca şi când habar nu ar avea că iarăşi vin decizii de revizuire cu pensii diminuate, ca şi cum nu ar şti că alţii au primit déjà şi impunerile retroactive, ca şi cum nu ar avea habar de situaţiile în care se găsesc cei în numele cărora cerea doamnei Anghel să nu mai susţină amendamentele pe care  tot ei le ceruseră, domnul Dogaru, se ploconeşte dânc în faţa lui Ponta  şi a celor care îi pun în aplicare planurile: “ În acest sens aduc multumiri, în primul rând domnului premier Victor Ponta, pentru ca în acordul Guvernului a prevăzut posibilitatea aplicarii imediate a măsurilor reparatorii dacă există fondurile necesare, de asemenea, domnilor ministri Mircea Dusa si Radu Stroe, ca şi directorului SRI, George Maior”. Ia să vedem ca să fie clar ce conţine Acordul Guvernului despre care face vorbire domnul Dogaru:

„GUVERNUL SUSŢINE ADOPTAREA PROPUNERII LEGISLATIVE CU CONDIŢIA PREVEDERII ÎN TEXTUL ACESTEIA CĂ INTRATREA ÎN VIGOARE A SOLUŢIILOR PRECONIZATE SĂ SE FACĂ LA DATA DE 1 IANUARIE 2014!”

Deci acesta este punctual de vedere oficial al guvernului, al lui Ponta mai bine zis. Cât se poate de clar: “CU CONDIŢIA”  se spune în acord, nici măcar “ probabil sau în varianta în care” De unde o fi înţeles domnul Dogaru că Ponta a spus că” a prevăzut posibilitatea aplicarii imediate a măsurilor reparatorii dacă există fondurile necesare” eu nu văd. Nici să mă pici cu ceară nu văd aşa ceva iar domnul Dogaru are impresia că se adresează unor tâmpiţi sau analfabeţi care nu ştiu să citească şi ascultă ce spune el, ce crede el că spun alţii sau ce vrea el să credem că au spus alţii. Cu ce scop această manipulare?

Oare să fie rezerviştii militari atât de orbi încât să nu vadă ceea ce scrie în documentul trimis de Ponta senatului şi să creadă în ce spune Dogaru ? Nu pot crede că pot fi toţi militarii atât de tâmpiţi, să fiu iertat dar numai un tâmpit nu ar vedea diferenţa între linguşeala lui Dogaru şi ceea ce a spus şi face Ponta. Şi pentru a nu crede cineva că Ponta s-a referit la această problemă doar înainte de a fi aprobată de senat, iată ce a răspuns acesta imediat după ce senatul a aprobat proiectul:

„Este o iniţiativă parlamentară, pentru 2013 am spus foarte clar că nu există prevăzute sume în buget, dar de la 1 ianuarie 2014, dacă este această lege, putem să le punem în bugetul pe 2014.

Ponta le dă replica senatorilor: În 2013 nu avem bani pentru pensiile militarilor – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-le-da-replica-senatorilor-in-2013-nu-avem-bani-pentru-pensiile-militarilor-1038704.html#ixzz2ULkgMLyD
Interesantă este şi referirea lui Ponta cu
“dacă este această lege “.Cine crede că acest “dacă” este pus aşa la nimereală se înşeală. Atenţie analiştilor din Sibiu.

Ei, domnule Dogaru, dumneavoastră de unde aţi înţeles altfel ? V-a spus Oprea că rezolvă el ? Păi Oprea poate să spună ce vrea el sau ce vreţi dumneavoastră, noul dumnevoastră prieten vrea să îşi apere pielea şi să scape de audit şi de dosarele din instanţă, v-ar putea spune şi că vă dă banii din fondurile şi conturile personale, poate să o şi facă, dar asta nu înseamnă că Ponta va face ce spune Oprea. Încă nu aţi învăţat că se joacă cu noi ? Şi vă mai spun un secret: de când UNPR nu a mai fuzionat cu PSD Oprea a scăzut în ochii lui Ponta. Ştiţi cumva de ce ? Dacă nu ştiţi întrebaţi-i pe analiştii ăia care se plângeau de “lipsa oricăror analize a posibilelor efecte”. Cereţi-i domnului Tudose, marele analist să vă spună cum vede domnia sa mersul evenimentelor, dar să dea în scris, să vedem cât la sută se va îndeplini.

 

Părerea mea este că vom rămâne din nou cu buza umflată şi ca să nu se inflameze iarăşi unii care au învaţat să dea cu piatra, şi să nu mai ameninţe domnul Dogaru în sec,(”Este motivul pentru care imi rezerv dreptul de a actiona în justiţie dacă vor mai apare declaraţii iresponsabile”) ţin să anunţ că nu cel care spune adevărul şi deschide ochii oamenilor este iresponsabil ci cel care îi abureşte şi le promite vise care nu ştiu dacă şi când se vor împlini. Domnule Dogaru sunteţi un iresponsabil dacă susţineţi că Ponta a promis că va scoate această lege în acest an sau va da banii în acest an. Nu uitaţi,  Camera Deputaţilor este condusă de lăcătuşul Zgonea, omul de casă al lui Ponta. Tocmai v-am demostrat că minţiţi cu neruşinare şi creaţi speranţe poate inutile oamenilor. Aveţi grijă să nu fiţi dumneavoastră dat în judecată, motive ar fi multe, trebuie doar să alegeţi. Cu asemenea atitudini de slugărnicie faţă de cei ce ne batjocoresc, putem intra în pleiada marilor rezervişti ai ţării, prezenţi în fotografie. Parcă e loc şi de Dogaru acolo.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la REEVALUĂRI SINDICALE

 1. Lt.col Slaveanu George

  Da.Incepem sa ne luminam dar nu si sa ne desteptam.Idiotenia numita contributie a fost inventata de catre cuplul BASE_BOC impreuna cu consilierii lor semidocti.Din cate cunosc eu pentru PENSIA MILITARA DE STAT nu se impunea nici o contributie.Inca din vremea lui Cuza organizatorul armatei romane moderne militarii romani nu contribuiau cu bani pentru a avea pensie.In jurul anilor 1970-1971,in plina epoca de aur,a aparut si s-a aplicat ideea de plata a contributiei,dar pentru pensie suplimentara care iese practic din tema discutiei.In anul 2000,s-au gandit alti dastepti sa faca o lege speciala .Acest lucru a determinat un adevarat haos ,cu urmari pe care le-am simtit toti din anul 2011.Un nebun arunca o piatra in balta,iar 1000 de dastepti se chinuie sa o scoata.Conducatorii pe care i-am ales,daca au putin creier in recipient ar trebui sa lase pensia asa cum a hotarat-o Cuza.A mai existat in anii 1930 o incercare a politicienilor de a bramburi PENSIA MILITARA DE STAT,dar in final s-au potolit si au revenit la normal.Asa ar trebui sa se intample si acum.

 2. Gerula

  Domnule Neacsu,
  De acord cu dumneata referitor la motivatia legii de revenire a pensiilor la cuantumul din 2010.O prostie, pe care vad ca SCMD a accceptat-o. Am constatat ca la nivelul conducerii sindicatului s-a lasat garda jos, nu mai discutam de Lege,principii, drepturi, ci se urmaresc avantaje punctuale,minore, care sunt prezentate de conducerea sindicatului drept mari victorii.Penibil. Eu inteleg ca presiunea e mare, sunt multi care au pierdut la pensie(sunt unul dintre ei), dar aceste cedari insotite si de „multumiri” adresate celor care ne-au mintit si ne mint in continuare vor avea efecte dezastruoase pe termen lung. Practic s-a abandonat lupta si s-a trecut la o „coabitare”(nimic nou) cu noua putere, care in opinia mea este mult mai perversa decat partidul mafiot PDL. Aceasta coabitare este inceputul dezastrului pentru rezervisti. Odata ce ai renuntat la unele drepturi legale si ai acceptat jumatati de masura in aplicare legii ori a principiilor de drept, esti terminat. In conditiile in care in lege va aparea obligatia de a se solicita revenirea la cuantumul din 2010, eu personal nu voi cere niciodata casei de pensii sa aplice legea, dar o voi da in judecata daca nu o va aplica. Am citit ieri pe site-ul sindicatului, sub semnatura unui domn Balan, ca se va discuta in nu stiu ce comisie legea privind cumulul pensiei cu salariul si ne indeamna respectivul domn sa lamurim noi membrii comisiilor sa voteze abrogarea cap.IV din Legea 329 sau, atentie, sa-l modifice (cu suspendarea diferentei dintre pensie si barem)…Iarasi penibil. Si aceasta cedare este o prostie, urmarita probabil de unii rezervisti din conducerea SCMD, care s-au infiltrat in zone cu salarii mari (Guvern,Parlament, Politiile Locale, etc)care, prin angajare, acopera si depasesc diferenta dintre barem si pensie. Si ceilalti sindicalisti, care se vor angaja pe salarii de pana in 1000 de lei, ce fac?…Sunt dezolat de inconsecventa conducerii SCMD si cred ca nu ne mai este demna sa ne reprezinte. Aproape toti sefii sindicatelor din Romania au fost anihilati de puterile care s-au perindat in Romania dupa 90,au coabitat cu aceste puteri si, in final, au sarit in barca acestora…Credeam ca la militari va fi mai greu. Ultimele semnale arata ca m-am inselat.

 3. neacsum

  Gerula, in primul rand te sftuiesc sa iti iei alt id, acest nick mai e folosit de cineva si ar fi posibil sa nu fiti mereu pe aceeasi directie si asta ar crea confuzie asupra celui ce vede ca azi Gerula spune una si maine alta. Nu ca ar fi primul, dar nu e bine sa se creeze confuzii. In al doilea rand sunt de acord cu tine. Asta e soarta sefilor de sindicat:ori ajung premieri sau presedinti, ori bat palma cu guvernele si fac grevă doar cand primesc liber sau le inceteaza cand li se recomanda, ori bat palma cu partidele din opozitie si ies pe strasse cand li se ordona, ori ajung la puscarie pentru ca nu au batut palma cu cine trebuia sau au batut cu cine nu trebuia. De ce ar face militarii exceptie cand si la nivel de conducere a ministerului se manifesta aceleasi fenomene si avem toti fostii sefi de SMG cu dosdare penale in studiu sau deja condamnati ? Partea proasta este ca unii sunt atat de lipsiti de orientare incat nu vad ca mai devreme sau mai tarziu vor pati la fel indiferent cine le garanteaza imunitatea? Nici unul nu doarme linistit si totusi atractia banului si a puterii e prea mare.

 4. anonim

  Mai nea Casule, ia vezi tu, nu cumva cei din fotografie sunt deja sindicalisti pe lista aia secreta a lui Dogaru ? Pe mine nu m-ar mira, pe tine inde? Dupa cum se manifesta Dogaru, dupa cehestia din vara de la B1, eu cred ca Dogaru si Turcescu sunt prieteni buni, poate de pahar , poate colegi de sindicat, poate e si Turcescu undeva acolo pe lista de membri sub acorperire asa cum si Dogaru este pe lista under cover de la Cotroceni, altfel nu vad ce ar cauta el uneori pe la poarta cucuvelei. De ar vorbi masina aia a sindicatului pe unde au trecut caucuiucurile alea te-ai cruci.

 5. Lt.col Slaveanu George

  Dupa 1990,sindicatul a devenit mana dreapta a patronatului.Este o mizerie.Armata nu are nevoie de asemanea mizerie.Asi prefera sa fac parte dintr-o miscare subterana compusa din oameni adevarati nu din acoliti din nastere.Singura solutie :revenirea la Statutul anilor 90 si la Pensia Militara de Stat din aceeasi perioada.Au fost legi de referinta care nu au creat nici o galceava.Daca nu se poate ,atunci,LA ARME CAMARAZI!Sindicatul, ca si aplicarea legii recalcularii din 2011 ,vor duce la coruptie,deoarece fiecare va actiona pentru interesul propriu sau de grup si nu vad nici o rezolvare spre binele masei de rezervisti.Sa auzim numai de bine.

 6. HUMOR NEGRU

  EXCLUSIV ONLINE. Generalul Dobriţoiu are pensie de 5000 de lei, dar mai vrea!Autor: Simona Ionescu
  Fostul ministru al Apărării primeşte o sumă mult mai mare decât cea tăiată de Boc. El îi minte cu bună-ştiinţă pe militarii în rezervă cu venituri mici
  Generalul Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Armatei Române, minte din nou, aşa cum a făcut-o şi în scandalul legat de casele primite de la MApN, pentru care acum e cercetat de DNA. Şi de data aceasta, pe Dobriţoiu l-a luat gura pe dinainte şi a început să se vaite că vechea guvernare i-a tăiat pensia. Cu 75%.
  Senatorul liberal făcea declaraţii pentru Mediafax, în ziua de 22 mai a.c., despre majorarea pensiilor militarilor care au fost scăzute în 2010:
  „Şi eu am primit cu maximă dărnicie o reducere de 75% a pensiei. Ulterior, ea… alţii şi-au mai revenit, am făcut toate demersurile necesare. Nu am mai solicitat recalcularea, pentru că eu am lucrat numai într-o singură instituţie şi nu am vrut să mă supun umilinţelor la care guvernanţii respectivi au încercat să ne supună. Deci eu nu am solicitat nimic şi nu am bătut niciun drum şi n-am bătut la poarta niciunui comisariat militar”, a afirmat Constantin Dobriţoiu.
  Nici atunci când reporterul l-a întrebat la ce cuantum se ridica pensia dinaintea reducerii prin ordonanţa lui Emil Boc, generalul nu a dat explicaţii complete cu privire la suma cu care a ieşit din rândurile active ale armatei, în anul 2006, şi ce pensie primeşte în momentul de faţă.
  „Nu e un secret, eu am ieşit la pensie cu gradul de general cu trei stele şi pensia mea era în jur de 4100 de lei”, a declarat senatorul PNL. A continuat să se bucure, de parcă ar fi avut o pensie de 1.500 de lei, crescută brusc, acum, la peste 4.000 de lei. „Senatul, în înţelepciunea sa, a dat un vot majoritar şi mă bucur cu această ocazie că, mă rog, colegii din opoziţie şi-au dat seama de erorile grave comise pe timpul pe care au asigurat guvernarea acestei ţări şi pe timpul în care au adoptat măsuri absolut aberante”, a mai susţinut Dobriţoiu în faţa reporterului.
  Evenimentul zilei a intrat în posesia unor documente care demonstrează fără echivoc că fostul ofiţer al armatei române este un demagog atunci când susţine public că a ieşit la pensie cu suma de 4.100 lei, iar în anul 2010 i-a fost diminuată cu 75%.
  Actele îl dau de gol pe generalul prefăcut!
  General locotenent Corneliu V. Dobriţoiu s-a pensionat în anul 2006 (pensie de serviciu pentru activitatea depusă, conform Legii 164/2001, art 13, litera a), la 51 de ani, în vremea când se luau şi ceva salarii compensatorii la plecare. Suma calculată ca pensie lunară: 3.136 lei (890 euro, la cursul din 2006). Deci nu 4.100 de lei cum a declarat generalul Dobriţoiu reporterului de la Mediafax!
  În noiembrie 2011, deci după tăierea pensiei cu 75 %, Decizia dată „în baza OuG nr.1/2011 privind revizuirea pensiei” îi comunică generalului în rezervă că suma lunară va fi de 3.665 lei (866 euro, la cursul din 2011).
  Anul următor, în 2012, venitul bănesc cunoaşte o înflorire uimitoare pentru Dobriţoiu, dacă ne gândim cum ţipau în stradă şi la televizor foşti ofiţeri superiori, politruci, dar şi simpli militari de carieră. Conform actelor, generalul locotenent primeşte în februarie vestea că pensia sa a devenit 3.687 lei (828 euro), iar în martie, la o nouă revizuire, pensia creşte la 4.563 de lei (1.025 euro).
  În mai 2012, Corneliu Dobriţoiu, care intrase în corpul generalilor şi primise două stele în mandatul Iliescu- Năstase, este propus de liberali şi e desemnat ministrul Apărării de către Victor Ponta. Pensia militară stagnează la cele 45 de milioane vechi până în februarie 2013 când Casa de Pensii îi dă Decizia de recalculare a pensiei pentru limita de vârstă. Omul împlinise 57 de ani! Noua sumă virată în contul generalului este de 5.001 lei, adică 1.141 de euro la cursul BNR. Un calcul simplu arată că celui mai bogat general al Armatei române i-au fost tăiaţi din pensie doar 135 de euro în perioada 2006-2012.
  Când intră în vigoare majorarea pensiilor militare
  Senatul a adoptat, miercurea trecută, proiectul de lege prin care se majorează pensiile militare, tăiate de guvernul Boc, în decembrie 2010. Urmează ca şi Camera Deputaţilor să dea votul final, apoi, după o lună de la intrarea în vigoare a legii, pensiile se vor majora, deşi Guvernul a anunţat, la un moment dat, că legea se va aplica din ianuarie 2014. Revizuirea pensiilor se va face de către Casa de Pensii Sectorială, în baza solicitării militarului în cauză.
  Ilegalităţi cu case luate de la MApN
  Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării în 2012, a fost pus sub învinuire în luna aprilie 2013, de către procurorii anticorupţie, pentru că a primit o locuinţă de serviciu de patru camere, la preţ subvenţionat de stat, de cinci ori mai mic, deşi soţia lui deţinea o vilă în comuna Găneasa, judeţul Ilfov. Totodată, el a omis să spună Armatei că mai deţinuse în proprietate o locuinţă cumpărată cu preţ subvenţionat de la stat, după cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”. Iniţial, Dobriţoiu nu a vrut să dea declaraţii la DNA, însă a revenit asupra deciziei şi a spus că achită contravaloarea prejudiciului, ca să nu i se pună sechestru pe case.
  Alte zece persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN au fost puse sub urmărire penală de DNA în legătură cu achiziţionarea ilegală de locuinţe de serviciu. Cele zece persoane, general maior Şerban Floarea, general maior Radici Francisc, general maior Năstase Constantin, general locotenent Medar Sergiu-Tudor, general locotenent Rotaru Gheorghe, general corp de armată Chelaru Mircia, comandor Gonciaruc Gheorghe, colonel Julea Cornel, colonel Vizitiu Ionel şi plutonier adjunct Matei Mihaela sunt acuzate de de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Statistici T5