Un cazan numit România

Categoria Actualitate, Opinii

au batut palma

 

Motto:

Nu vreau, nu pot să mai suport

Atâta delăsare criminală

A celor ce vor tot, fără efort.

Nu vreau să mai bolborosesc în oală.

Dumnezeu îl anunță pe ăl negru, că în câteva zile va face o inspecție în iad să vadă cum e cu drepturile omului, daca se respectă normele de igienă la cazan și dacă sunt toate în regulă. Scaraoțchi spune am înțeles și se pregătește de inspecție. Curățenie, vopsit, văruit, condica de reclamații schimbată, ca la inspecții și controale. Vine ziua inspecției, vine Doamne Doamne și ajunge până la urmă la sala cazanelor. Luceau cazanele de-ți luau ochii, totul lună. Mergând pe lângă cazane, la unul se ridică capacul și iese un cap afară. Un drăcușor cu un băț, îl pleznește și totul revine la normal:

– Ptiu Drace, ce e aici, oamenii vor să raporteze nereguli și voi îi pedepsiți ?

– Nu Doamne, îi răspunde Întunecimea sa, acolo e cazanul cu americani. Ăștia se cred nu numai stăpânii lumii pământene, ci și mai tari decât Dracu, zic ei că cică ar fi făcuti o înțelegere cu mama mea și că ar avea dreptul să facă ce vor. Așa că stă cineva pe lângă ei să îi potolească, că altfel ajung până la tronul …

-Da, bine bine, am înțeles, zice Domnul .

Merg ei, alt cazan altă încercare, alt drăcușor cu bățul.

-Și aici tot americani, întreabă Mai Marele.

-Nu Doamne, zice Drăcea, aici sunt evreii, ăia care știi ce i-au făcut lu ăla mic a lu matale. Cu ăștia nu știi niciodată ce se întâmplă, vin cu cărți scrise de nu știu cine prin deșert, se cred poporul ales, se laudă cu minuni de care au auzit decât ei, organizează  revoluții, cumpără tot,  sunt în stare să îmi cumpere și mie scaunul ăștia sunt mai ai dracu ca mine.

– Da, știu, ăștia nu au mamă nu au tată, își condamnă  învățătorii, doar hoții scapă.

Și uite așa din cazan în cazan, numai capete săltate. La fiecare cazan câte un drac cu parul în mână. Până la urmă ajung la un cazan care bolborosea, dar fără nici un drac lângă el .

– Dar aici? Nu e nimeni în cazan, de ce arde focul de pomană? Faceți risipă Drace, faceți risipă, spune Domnul bucuros că a găsit ceva să îl certe pe Întunecat.

– Ba este Doamne. Aici sunt românii.

–  Și, ei nu vor să iasă afară? Se mulțumesc să bolborosească acolo în cazan ?

– Marea majoritate, da, doar dau din gură, dar nu fac nimic, nu știu cine i-a învățat că dacă își pleacă capul, nu îl taie sabia și stau acolo. Ăștia nu fac nimic dacă nu îi împinge cineva, nici măcar o revoluție. Nu știi reclama cu văcuța aia Milka? De când am văzut reclama mi-am dat seama că sunt mormoloci.    Din când în când mai încearcă câte unul să iasă afară, să fie el mai cu moț, dar nu e nici o problemă, nu îl lasă ceilalți, cum încearcă unul să iasă, cum îl trag ceilalți în jos. Și uite așa facem economie, plătim doar jumătate de salariu unui drăcușor, care intervine numai la urgențe, unde e nevoie.

Mare adevăr în acest banc poate unul din cele mai reprezentative pentru acest neam de bolborositori. Papa Ioan Paul al II-lea parcă, spunea că aici ar fi Grădina Maicii Domnului. La prima vedere, dacă vezi cu ce este dotată România, ești tentat să îi dai dreptate, dar dacă te uiți la oamenii ei, la ceea ce au ajuns și cum se manifestă, realizezi că aici este Iadul iar România este un cazan imens în care toți fierb la foc de voie, toți vorbesc dar nu fac nimic, iar dacă unul încearcă să fie mai cu moț, să iasă afară din cazan, este imediat tras în jos și amestecat cu gloata.

Locotenentul Alexandru, e adevărat, poate manipulat de altcineva, de un tartore care i-a promis că îl va proteja, mai mult încurajat decât împins,  a încercat să se lupte cu un sistem corupt, să spună ce gândește, să ceară comandanților unei armate care în ultimul timp își vede foștii comandanți în zeghe, cu nu mai puțin de 4 din ultimii 7 Șefi de stat Major, condamnați sau cu dosare penale, să respecte sistemul de valori al armatei. Trecând peste greșelile pe care le-a făcut în demersul său, destule dar nu capitale,  a fost imediat pedepsit și nimeni nu a mai scos un cuvânt despre adevărurile pe care le-a spus necugetatul ofițer, chiar dacă a venit și un audit prin armată care a descoperit alte măgării de care locotenentul nu avea habar. Dar au avut grijă tovarășii de cazan să astupe gura nemulțumitului.

Deputatul PNL Ghișe, unul din puținii politicieni care deși parlamentar de două mandate, nu are vilă stă în același apartament la bloc, nu are domenii de vânătoare, vile la Snagov, nu a avut nici o mătușă să îi dea un milion de Euro. În vara lui 2012 a cerut să fie respectată legea în ceea ce privește referendumul și a protestat când cei doi mari șefi ai USL își căutau de lucru unul prin Austria, celălalt prin Africa de Sud, ca să nu fie de față când românii primesc în plin trădarea și pactul făcut de cei doi cu Europa, pentru o Românie condusă de același trădător. Acum erau trei, nu doar unul. Pentru tupeul său și încercarea de a ieși din cazan, Ghise era gata să își piardă dreptul de a candida pe listele partidului la următoarele alegeri.

Doamna Senator Cristiana Anghel. Nu este Fecioara Maria, nici Maria Magdalena, nici măcar Maica Tereza. Este o femeie care a cerut să i se respecte drepturile. Printr-un concurs de împrejurări a ajuns senator crezând că de acolo poate face mai mult decât dintr-un spital. După ce a intrat în cazan și a văzut în ce lături se scaldă unii aleși, a scos capul afară pentru că nu mai putea respira. A avut curajul sau tupeul să spună că noii aleși sunt mai răi decât vechii aleși cu care de fapt au bătut palma peste capetele celor care i-au ales. Imediat au trecut două televiziuni la atac, una a celor noi, alta a celor vechi și au linșat-o. A fost învinuită că primește bani necuveniți pentru un birou pe care nu îl are. Pentru a se apăra de învinuirile calomnioase  a cerut instituției  care îi dădea banii să spună dacă a comis ceva ilegal și dacă a primit ceva necuvenit. Surpriză, Senatul trimite o hârtie prin care spune că nu este nimic ilegal, că a primit ceea ce au primit toți parlamentarii aflați în aceeași poziție. De aici a luat foc Parlamentul. Dintr-o chestiune de linșaj a unui nemulțumit, a reieșit că practic parlamentarii și-au votat legi și regulamente prin care își dau bani fără a fi nevoie să îi justifice cu ceva nici măcar să facă dovada cheltuirii acestora pentru scopul în care sunt priiți. Foaaaaaaarte periculos și atunci a ieșit la atac și Tartorele  Victorios care  anunță că îi pare rău că nu a lăsat-o să moară pe doamna senator, ca și când el era Dumnezeu și avea drept de viață și de moarte asupra oamenilor.În țara în care pactul cu diavolul a devenit instituțional nu te poți aștepta la altceva.

Acesta este cazanul nostru. Nu care cumva să încerce unul să iasă afară. Stați la cutie, fierbeți în suc propriu, decât să vă treziți cu un băț în cap, mai bine la fund. La fundul Europei și al celor ce o conduc și ne conduc.

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

26 Raspunsuri la Un cazan numit România

  1. Oprea

    Ati uitat ungurii domnule colonel, se poate asa ceva ? Se supara Soarele nationalistilor, marele Roman cu nume rusesc domnul Vadim. Sper sa nu se mai repete.
    In legatura cu tradatorul de la USL (ala cu acordul) mai bine l-ati pupa in fund cu tot respectul ca din mila lui (si din banii altora) primiti inapoi pensia necontributiva (adica diferenta dintre pensia muncita si cea nemuncita) dar asa sunt romanii nationalisti. Ei nu stiu sa multumeasca. Ei au doar drepturi. Mormolocii sunt ceilalti romani.

  2. Petre Istetu

    La datorie Opreo, la datorie. Sa nu scape nimic neatacat. Esti platit bine frustratule? Ti-a fost dat Neacsu in primire si faci tot ce poti sa iti primesti banii nu ? Mare jeg de om esti. Tu nu faci parte din mormoloci, tu esti scatofag.

  3. Oprea

    Petre Istetu
    Primesc in jur de 4-5ooo de euro/luna dar sunt platit numai pentru rspunsurile pe care le primesc plus un comentariu postat de mine. Dl. col.Neacsu e un mare pericol pentru Europa, SUA, UE, Israel si Ungaria asa ca nu sunt singurul care il are in primire iar fondurile sunt nelimitate.
    Daca te referi la nationalisti ca hrana a mea atunci sunt scatofag. In rest sunt animale care sunt coprofage si le ai si tu carnea pe masa (daca nu esti vegetarian).
    Cu „Istetu” cred ca exagerezi.

  4. Petre Istetu

    Nu stiu daca eu exagerez mai Opreo, dar tu nu ai limte, recunosc. Pentru oameni ca voi care considera patriotismul un pericol pentru strainatate, Neacsu poate fi un pericol. Sunt insa multi ca el care nu se lasa cumparati cu toate fondurile voastre iar voi ii considerati nationalisti.Cei ca tine se numesc insa tradatorisi daca tu te simti mandru asa, iesi pe strada si straiga-ti iubirea.SProbabil esti frate cu Csibi Barna.

  5. Oprea

    Mai Istetule,
    Observ ca nu esti singurul care confunda patriotismul cu nationalismul asa ca incerc sa te ajut. Fa efortul si citeste cele doua definitii de mai jos:

    „PATRIOTÍSM s. n. Sentiment de dragoste și devotament fată de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei. [Pr.: -tri-o-] – Din fr. patriotisme.”

    „NAȚIONALÍSM s. n. politică și ideologie care urmăresc întreținerea izolării și ațâțarea urii de rasă și naționalitate. ◊ tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni. (< fr. nationalisme)"

    Spre linistea unora chiar Vadim spune ca el este nationalist MODERAT si foloseste o alta definitie din aceeasi sursa:

    "NAȚIONALÍSM s. n. Doctrină politică bazată pe apărarea (uneori exagerată) a drepturilor și aspirațiilor naționale. [Pr.: -ți-o] – Din fr. nationalisme."

    Sesizezi macar o micuta diferenta intre cei doi termeni, intelegi acuma ce am cu nationalistii (chiar moderati) ?

  6. Oprea

    Pentru cei care imbratiseaza termenul MODERAT alaturi de nationalism le propun sa faca diferenta dintre BETIV si BETIV MODERAT sau sa aleaga ce alt termen doresc.

  7. Petre Istetu

    Mai Opreo mai, lasa-i pe altii mai, esti gata sa ii impusti pe toti pentru patriotism sau nationalism moderat sau exacerbat, dar tradarea Opreo, tradarea cum se pedespeste? I spune tu, halatul pe care il porti tu, cat costa?

  8. Petre Istetu

    Pentru cei care blameaza patriotismul sau nationalismul moderat, dar imbratiseaza tradarea, pentru tradare exista o singura definitie Opreo.

  9. neacsum

    Petre, nu e cazul sa te consumi, nu ai cu cine, e pacat de eforturile tale. Domnul Oprea stie doar sa puna etichete, dar nu se uita in oglinda. El e din ograda celui pentru care suveranitatea nationala se subordoneaza celor straine.

  10. enastescu gh.

    De acord cu totul,in afara de D-na Anghel.

  11. Oprea

    Pentru tradare exista o singura definitie si ea se refera la cetatenii romani care ofera informatii clasificate reprezentantilor altor state. Exista si alte tradari, de exemplu in amor, dar cred ca nu la ele te referi.
    Domnule Neacsu, suveranitatea nationala SE SUBORDONEAZA in cazul nostru institutiilor europene iar in domeniul militar celor din NATO si acest lucru este prevazut chiar in Constitutie. Ultimul refrendum de modificare a Constitutiei a fost facut tocmai in acest scop. Daca dvs. nu participati decit la referendumurile de demitere asta nu inseamna CA SUNTETI SCUTIT de cunoasterea si respectarea legii fundamentale. Basmul cu iubitul dvs. conducator care nu se subordona sefilor din tratatul de la Varsovia si decidea numai el ce ordine sa execute armata a expirat de 23 de ani dar dvs. inca nu cunoasteti acest lucru.

  12. neacsum

    Domnul Enastescu, se pare ca acea campanie de denigrare si-a facut efectul asupra dumnevoastra. Sau aveti dumnevoastra ceva date in ceea ce o priveste pe doamna Anghel si eu nu stiu. As fi cel putin curios sa le aflu. Poate ati studiat dosarul in procesul pe care l-a intentat celor doua televiziuni sau vi s-a confesat judecatorul si v-a spus ce verdict o sa dea. In acest caz nu va contrazic. Altfel v-as intreba pe ce va bazati si daca ati auzit de prezumtia de nevinovatie macar.

  13. Oprea

    Daca vreti suveranitate deplina atunci militati ca Romania sa obtina statutul de tara neutra dar numai dupa ce intelegeti ce inseamna el si ce obligatii are o tara neutra.
    O tara care cere sa fie primita in UE si in NATO se obliga sa respecte niste reguli (adica transfera o parte din suveranitatea ei) iar un colonel ar trebui sa le cunoasca dar dvs. nu le cunoasteti nici macar pe cele elementare. Ma intreb ce scoala ati facut, daca aveti asa ceva ?

  14. Oprea

    Domnule Neacsu,
    Prezumtia de nevinovatie inseamna ca nu poti sa-i spui lui Ponta sau cui va place dvs. ca este tradator decit dupa ce o instanta da o sentinta definitiva.
    Domnul de mai sus a scris ca nu este de acord cu ce ati scris dvs. nu a afirmat nimic despre doamna in cauza.

  15. Petre Istetu

    Mai Oprica mai, exista , tradarea intereselor unei institutii, companii, de partid, de grup, tradare a unui secret, si uite asa, pana la ultimul grup de oameni. Dar tu care traiesti singur nu esti legat de nimeni, nu ai auzit de tradare decat din carti si din familie.

  16. Emil

    Io știam bancul cu cazanul cu smoală nepăzit în varianta cu olteni, fie vorba între noi, dar să nu mai spuneți la nimeni….

  17. Oprea

    Mai Istetule,
    Am scris in limba romana: „Exista si alte tradari,” dar singura prevazuta in legi (Codul penal) este „Pentru tradare exista o singura definitie…” si la cea din codul respectiv m-am referit. Da este din carti dar poti sa auzi despre ea si din familie daca ai membri cu scoala. Daca nu ai carti si nici familie obisnuita cu scoala atunci iti faci educatia din blogurile nationaliste si arunci vina pe altii pentru lipsurile tale.

  18. Emil

    @Oprea – nene, în varianta logico – juridică pe care tu însuţi o clamezi, chiparosule, chestia cu prezumarea pe care cu atâta largheţe i-o aplici lui Ponta nu ar trebui să se aplice şi oricăruia dintre militari, în a căror spinare cu atâta uşurinţă aplici egalitatea „pensia necontributiva = pensie nemuncită”. Sau la voi se aplică în continuare logica aia care v-a făcut celebri(şi subiect de bancuri), aia cu „lasă dom-ne, că ştim noi mai bine cum e cu legile astea şi cu logicile astea”.

  19. Emil

    Îmi cer scuze postacului care postăceşte sub numele de „Oprea” dacă frazele pe care le-am scris sunt prea lungi, formate din prea multe propoziții și până le termină de citit uită firul ideii.
    Nu e vina mea că se întâmplă asta, să le ceară socoteală părinților lui, e vina lor, știau că sunt rude apropiate….

  20. Oprea

    Emil
    Scuzele se accepta. Chestia cu prezumarea se aplica si pensionarilor militari dar aici lupta in justitie s-a terminat iar justitia noastra inclusiv CEDO s-au pronuntat foarte clar. Daca aveati dreptate nu era nevoie de lege REPARATORIE ci se modifica legea actuala si erati repusi in drepturi.
    Am uitat. Mai aveti pe rol citeva procese dar si un student la drept poate sa banuiasca rezultatul. Ati vrut sa blocati justitia cu carucioarele si deocamdata va blocheaza ea. Stiu ca nu va place dar sunteti la mila lui Ponta.

  21. Emil

    Nu ai înţeles nimic Opreo, cred că am nimerit bine cu presupunerea că părinţii tăi au fost rude apropiate (veri primari, cel mai probabil…). Era ceva în exprimarea ta care sugera asta.

  22. Oprea

    Emil
    Ai argumente imbatabile, cu ele mergeti la sigur. Asa ati cistigat si impotriva HG 735/2010 (dupa ce a fost abrogata). Daca altfel nu sunteti in stare cu parintii mergeti la sigur.

  23. Emil

    Pentru cultura ta generală, rahatule, io nu sunt membru SCMD.

  24. Pannduru Lunetistu'

    Că pentru noi speranţă nu e,
    Ştiam de când cu NATO;
    De-atâţia ani strigăm: VREM UE !
    Şi-acum am căpătat-o !

  25. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Da,populatia Romaniei,pe care cu parere de rau nu o pot numi POPOR a ajuns in ultimul hal de dezbinare.Asta vara credeam ca ma insel,acum realitatea este asta.Urmeaza marea regionalizare si apoi un plan actualizat Valeev ,care va duce fix la dezmembrarea sandramalei.Armata nationala care sa ne apere de rele ca la lovitura de stat,nu mai avem.

  26. Ionel

    Pozitia dvs.d-le Oprea vizavi de nationalism, mi se pare a fi a unui alogen,caruia ii pute tot ceea ce aminteste de „national”.As dori sa va redau un citat”In lumea moderna nationalismul ramane focarul loialitatii si suveranitatii nationale”-acest citat apartine fostului prim-ministru al Marii Britani,d-na Thatcher.Deci la alti se poarta nationalismul,la noi musai sa se poarte internationalismul.