Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii !!!

Categoria Actualitate, Opinii

putna

„Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare!„

Aşa spunea Mihai Kogălniceanu acum 135 de ani. Aşa ar trebui să spună şi domnul Ponta astăzi nu ? Conform indicaţiilor structurilor Euro Atlantice care ne tot dau brânci  să dăm liber gazelor de şist ca să nu mai depindă Europa de gazele ruseşti, dacă ne punem ţara la dispoziţia firmelor care vor să ne distrugă viaţa, liniştea şi pământul, gata, am scăpat de dependenţa de gaz rusesc. Aiurea. Păi dacă procentajul, profitul şi redevenţele care ne revin vor fi ca şi cele din contractul cu RMGC, vă daţi seama că nici nu vom deveni independenţi faţă de ruşi dar vom dependenţi de firmele care ne vor exploata gazele şi nu vom putea nici măcar să le oprim activitatea pentru că se vor semna contracte pe zeci de ani care nu vor putea fi schimbate indiferent ce se va întâmpla cu solul, apa, pământul, viaţa românilor. Practic le vindem gazul care ne va costa mai mult decât cel rusesc, pentru că vindem odată cu gazele şi sănătatea şi viitorul copiilor şi al pământului.

Televiziunile tocmai au anunţat că IGR a declarat că cutremurele de la Izvoarele –Galaţi au drept sursă exploatările de petrol prin metoda fracturării hidraulice, aşa cum eu am menţionat de la bun început. Între timp au mai apărut prospecţiuni prin Bihor unde oamenii s-au trezit cu utilaje despre care habar nu aveau pe proprietăţile private,  iar în Vaslui Consiliul Local a dat aviz de construcţie unei firme de prospecţiuni aparţinând lui unui individ numit Tender, care îşi conduce afacerile din afara ţării. De ce oare? Cei care au dat avizul, încearcă să liniştească cetăţenii aburindu-i că vezi doamne nu e vorba de exploatare ci numai de explorare, şi că oamenii vor fi „despăgubiţi” substanţial. SE ÎNTÂMPLĂ EXACT CUM VEDEAM ÎN FILMELE AMERICANE PE VREMURI CĂ SE PROCEDA CU FERMIERI ÎN ZONELE UNDE SE DESCOPEREA PETROL, SAU SE CONSTRUIA O CALE FERATĂ. Mai ţine cineva minte filmul Petrolul Aurul şi Ardelenii ? Se pare că nu. Şi totuşi situaţia este trasă la indigo, sau să fiu în ton cu moda, la copy – paste. Chestia este că la americani s-a întâmplat acum 100 de ani, la noi se întâmplă acum. Mai avem de recuperat.

Numai că lăcomia firmelor de petrol şi gaze, susţinute aşa cum singur declara la numirea sa în importanta funcţie de consilier al premierului, de domnul Wesley Clark, dar şi a celor care dau avize pe o punguţă cu aur sau arginţi, nu se opreşte la pământurilor amărâţilor de ţărani, au trecut şi la pământurile sfinte, cum sunt terenurile mănăstirii Putna cu care sunt acum în dispută pentru a face prospecţiuni pe pământurile lor. Aparent este vorba de o simplă neînţelegere, dar problema este mult mai complexă, pentru că intrând să văd reacţia BOR am descoperit alte aspecte DEOSEBIT DE INTERESANTE. Prin 2011 călugării au reuşit să obţină în instanţă pământurile pe care le gestionează de 520 de ani. Statul român nu vrea să le dea şi atunci face cum a făcut şi cu postul de televiziune Realitatea, scoate la înaintare structurile financiare pentru că de fapt toată bătălia înseamnă bani. Pentru că mănăstirea nu a plătit nişte taxe care de fapt nu trebuiau plătite de către reprezentanţii unor domenii aparţinând bisericii ortodoxe române, cei de la ANAF au depus o contestaţie în anulare a deciziei Tribunalului Suceava, pe motiv că Mănăstirea Putna nu ar aparţine cultului religios ortodox din România, fapt care ar fi scutit-o de această plată. Nu este strigător la cer? Nişte angajaţi ai fiscului decid ei că Mănăstirea Putna nu aparţine cultului religios orthodox. Dar cui stimaţi slujbaşi? Cultului catolic? Păi atunci aţi încurcat-o, că tocmai s-a primit ordin de la Marele Licurici să se dea terenurile cultului catholic, aşa că ciocu mic! Numai că interesul este ca pământul asta să intre în posesia administraţiei locale care trebuie musai să dea aviz de explorare firmelor care plătesc. Ce face Patriarhia Română? Nu nu am găsit nici o reacţie dar am găsit reacţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor de pe data de 03.04.2013, deci la doi ani după declanşarea procesului. Nici până astăzi problema nu este rezolvată, procesul trenează, STATUL ROMÂN NU VREA SĂ CEDEZE, VREA NEAPĂRAT SĂ IA PĂMÂNTUL MĂNĂSTIRII ŞI SĂ ÎL DEA “ COMUNITĂŢII”, ADICĂ ADMINISTRAŢIEI LOCALE CARE ÎL VA PUNE LA DISPOZIŢIA FIRMELOR DRAGI PREMIERULUI ŞI CONSILIERULUI SĂU.

Intrând pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor găsesc o scrisoare adresată de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen, primului ministru al României, Victor Ponta. Ce am găsit acolo nu m-a mirat, să fiu sincer, nimic nu mă mai şochează la premier, nici măcar faptul că a minţit vizavi de un aşa – zis acord al arhiepiscopului faţă de folosirea pământurilor bisericii. Iată ce spune prea sfinţitul: “Referitor la afirmația Domniei Voastre pe care ați făcut-o la postul de televiziune Antena 3, în seara zilei de vineri, 29. 03. 2013, anume: „Există o soluție discutată cu arhiepiscopul Sucevei. Din veniturile Regiei Pădurilor Suceava, o parte importantă să rămână pentru susținerea monumentelor istorice din Bucovina. Eu susțin această soluție”. Cu respectul cuvenit vă întreb: În cadrul acelei discuții, eu am fost de acord cu soluția pe care spuneți acum că o susțineți? Eu vă răspund: Nu am acceptat această soluție și nici nu o voi accepta vreodată, din următoarele motive: această soluție este condiționată, după cum spune domnul director Sorin Ciobanu al Direcției Silvice Suceava, de renunțarea din partea noastră la procesul de retrocedare a acestei proprietăți confiscate de regimul comunist.”

Nu mă miră nici faptul că ANAF-ul a trecut la atac şi se încearcă lovirea Mănănstirii cu ajutorul Ministerului de Finanţe aşa cum se face şi cu postul Realitatea, asta face parte din metodele care se folosec de la Al Capone încoace.

Dar ceea ce am găsit mai jos în scrisoarea amintită, mi-a aprins un beculeţ. Ce beculeţ, de fapt e un ditamai farul care luminează cât toată firma Luxten. Iată ce se spune în continuare: “Dumneavoastră transferați punerea în aplicare a soluției pe care o susțineți Regiei Naționale a Pădurilor, respectiv, practic Direcției Silvice Suceava. Ne întrebăm însă: Care este statutul moral al acestei Regii Naționale a Pădurilor? Pentru a împiedica retrocedarea Fondului Bisericesc, această regie a angajat Casa de Avocatură Nestor Diculescu Kingston Petersen. Doamna Șova, avocat la această Casă, se silește să ne demonstreze că nu am fost proprietarii Fondului Bisericesc, ci doar administratorii lui, în timp ce documentele care atestă că noi am fost proprietari se găsesc și în arhiva Direcției Silvice Suceava. Se găsesc, de asemenea, şi în Monitoarele Oficiale, partea a doua, care se referă la administrarea terenurilor forestiere.”

HENŢ! Unde am mai auzit eu de această casă de avocatură şi numele de Şova? Păi undeva legat de afacerea Roşia Montana Gold Corporation şi .. afacerea Bechtel. Măi să fie. Când am scris articolul “Familia Şova este unită”, la 40 de minute după publicarea în ziarul Ziua Veche, la redacţie s-a primit un mesaj de la firma de avocaţi la care era partener doamna Şova, mama vitregă a domnului Şova, ministrul cel mai drag al premierului Ponta, prin care se spune că firma de avocatură nu mai reprezenta interesele RMGC din decembrie 2012. Nu vreau să insinuez ce nu pot dovedi, dar am dreptul să mă întreb, oare cine negociase aşa zisul angajament al statului de a plăti 4 miliarde de euro dacă nu se realizează contractul, angajament menţionat atât de domnul Ponta cât şi de domnul Şova şi cu care aceştia încearcă să ne sperie să acceptăm proiectul? Şi la fel mă întreb şi cine a negociat desfacerea contractului cu Bechtel, firmă care a plecat fără să facă nimic şi a mai şi luat bani ca să plece în loc să plătească despăgubiri? Şi acuma coincidenţă, numele doamnei Şova şi al firmei sale este băgat şi în această afacere cu pământul mănăstirii Putna. Fără să vrei, te întrebi dacă nu cumva firma doamnei Şova este abonată la conflictele dintre statul român şi firmele cu care acesta are contracte păguboase, contracte din care de fiecare dată pierde statul sau mai bines spus cetăţeanul român, pentru că însuşi premierul spunea că “noi vom plăti dacă RMGC nu primeşte avizul de exploatare” şi când spunea noi nu se referea la el şi domnul Şova, ci la noi cetăţenii. Mai miră pe cineva că toate instituţiile administraţiei centrale şi locale au sărit pe pământurile Mănăstirii şi se fac presiuni şi recomandări cu care premierul “este de acord”? Oare SRI cunoaşte aceste date, a încercat măcar să îşi pună întrebarea dacă e vorba de simple coincidenţe sau s-a concentrat  doar pe urmărirea eco-anarhiştilor?

Văd pe posturile de televiziune că domnul Ponta şi o serie de prieteni au mers la moştele sfintei Paraschieva să se roage. Ce să se roage, să nu îi învingă procurorii băsişti sau să piardă procesele cu RMGC sau GFR, care o să ne dea şi el în judecată pentru că statul român nu a respectat contractul ? Va mai mira pe cineva dacă domnul Gruia va avea ca avocat firma doamnei Şova? Pe mine nu.

ŞTEFANE, IEŞI DIN MORMÂNT ŞI DU-TE UNDE VEZI CU OCHII, CĂ DIN PARTEA GUVERNANŢILOR RIŞTI SĂ RĂMÂI FĂRĂ OASE SAU SĂ STAI CA MIHAI, CU TRUPUL ÎNTR-O PARTE ŞI CAPUL ÎN ALTA.

http://www.arhiepiscopiasucevei.ro/

http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/09/12/familia-sova-este-unita-5053

 http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/14/tradarea-ca-obisnuinta-5418

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii !!!

  1. Pingback: Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii !!! | Daciana