Umbrela

Categoria Despre Armata, Opinii

 

deveselu-scutul-dintre-nato-si-rusi-18537000

Când am intrat în NATO ni s-a spus că nu e bine să rămânem singuri, că  trebuie să avem o umbrelă care să ne apere de eventuali agresori de oriunde ar fi ei și că România va fi astfel apărată de articolul 5. Doamne ce ne-am mai bucurat.

Când au ajuns primele trupe americane în România și și-au făcut bază la Kogălniceanu ni s-a spus că avem nevoie de ei, pentru că nu suntem apărați pe flancul estic și nu avem trupe specializate pentru apărarea litoralului. Doamne ce s-au mai bucurat băieții, dar mai ales fetele de la Vama Veche, că vor putea face nudism sub supravegherea, uneori foarte îndeaproape a lui Pușcașu Marin.

Când ni s-a băgat pe gât scutul de la Deveselu, un scut ”pur defensiv”, fără nici o intenție belicoasă, ni s-a spus că acest scut ne va proteja de eventualele rachete iraniene apoi rusești, de care oricum nu se simțea nimeni amenințat, nimeni în afară de americanii de la Kogălniceanu. Doamne ce s-au mai bucurat edilii din Caracal, că li se va  asfalta și lor orașul dar și oltencele, că  vor învăța limba engleză fără profesor, bușon la bușon.

Când s-a înființat primul Comandament NATO la București, ni s-a spus că avem nevoie de el pentru a lua mai rapid și mai corect deciziile în caz că rachetele alea defensive de la Deveselu vor trebui activate, pentru apărarea flancului Estic al NATO.  Doamne ce s-au mai bucurat cadrele militare că vor putea face parte din structuri  NATO fără să își părăsească familiile.

Când s-a anunțat (pe surse, ca în cazul rechizitoriilor DNA)  că România va adăposti un centru Intelligence care cică ar fi NATO, dar de fapt va fi CIA, ni s-a spus că e nevoie de el pentru a apăra Comandamentele NATO înființate pentru a apăra flancul Estic al Alianței, care vor lua decizii pentru rachetele de la Deveselu care apără bazele de la Kogălniceanu care apără nudiștii de la Vama Veche, care vor forma familii europene cu Marin Pușcașu.   Doamne ce se mai bucură serviciile românești și chiar Luluța. În sfârșit acum  toți vor avea spatele acoperit și nimeni nu va îndrăzni să întrebe ce protocoale sunt încheiate între acest centru și serviciile secrete românești, sau DNA. Nici reprezentantul CIA în Europa nu va fi întrebat ce a căutat la nu știu ce adresă să se vadă cu Luluța, acum noi vom fi întrebați ce căutăm prin anumite zone din  România.

Acuma suntem anunțați cu mândrie patriotică, că România va da câteva miliarde de euro, din cei 2% de la apărare, pentru a cumpăra ceva rachete Patriotice de la americani, care probabil vor apăra Comandamentele NATO care sunt create în sprijinul  Scutului de la Deveselu care apără baza de la Kogălniceanu, care apără România de românii care vor să emigreze în România, Ucraina, din Spania, Italia, Anglia, etc. Vai ce se vor mai bucura ”patrioții” că vor avea și ei parte de patriote americane, nu numai americanii de patriote românce.

Mâine vom fi anunțați că România va adăposti câteva focoase nucleare, care să împodobească o parte din rachetele alea de la Deveselu care nu au nici o intenție agresivă, sunt pur defensive și ne apără de cele rele și nu ne duc pe noi în ispită. Doamne, ce se vor mai bucura toți românii, în sfârșit vom avea și noi o umbrelă care să apere toată România, nu numai bazele americane. Ba, mai mult, când se va ”deschide această umbrelă” americanii nu vor mai fi în bazele respective, vor fi cedate gratuit românilor, ca semn al aprecierii de care ne bucurăm din partea partenerului strategic, pentru că atunci românii nu vor mai avea nevoie nici de NATO, nici de articolul 5, nici de scuturi, nici pușcași marini, nici de comandamente NATO,nici de patrioți, nici măcar de Dumnezeu. Așa da umbrelă.

umbrela nucleara

Apropo, ați sesizat cum se ajunge de la apărare colectivă la teatru de război? Pas cu pas.

PS: Se spune că americanii se tem să nu îi atace rușii și viceversa și de aia se tot înarmează ei și își fac baze militare care pe unde poate. Ciudat, dar de 70 de ani de când se tot atacă ei unii pe alții, rachetele lor cad peste tot, prin toate bazele militare, dar niciodată pe propriile teritorii și culmea e că  nu mor soldații lor ci ai celor care le adăpostesc bazele. Să vă spună Assad dacă nu e așa. Oare ce să însemne asta?

Surse :

https://www.dcnews.ro/nato-i-i-deschide-centru-de-contraspionaj-la-bucuresti_539050.html

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21723547-seful-armatei-anunta-romania-cumpara-rachete-aparare-anti-aeriana-patriot-cel-mai-mare-contract-din-istoria-armatei-acordat-fara-competitie.htm?nomobile=

https://www.stiri-extreme.ro/15-focoase-nucleare-in-romania/#

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Umbrela

 1. Vladimir Putzin

  – Nu-mi mai găsesc umbrela !
  – Când ți-ai dat seama de asta ?
  – Când am vrut s-o închid …

  Azi, la București a ieșit Soarele, dar romani nu va lăsați înșelați …!!!

  Zâmbește, mâine va fi mai rău ! (Murphi)

 2. ifrim

  N-am nici un stres, am vazut cum arata tinta colonelului ma doare la bascheti, omu’ e antrenat ma simt in siguranta ,precum FNI cineva lucreaza pt. mine. O zi buna camarazi!

 3. Vladimir Putzin

  Ce nu se spune inca, este faptul ca specialistii militari romanesti sunt in tratative avansate pentru a achizitiona de la americani, in prima faza, 20 de rachete de croaziera. Acestea vor fi procurate pe acelas principiu ca si avioanele multirol F 16, adica din cele folosite. Dar, spre deosebire de aceste avioane, rachetele vor fi cele mai noi din aceasta categorie, facand parte din salva trasa de U.S.Army deunazi asupra Siriei, folosite practic doar o singura data, ocazie cu care au fost si verificate „la cald”.
  Este de remarcat si faptul ca de data asta, sofisticatele arme nu vor mai fi cumparate de la terti, ca in cazul avioanelor amintite, ci direct de la producator.
  Moscova a intrat si ea in tratative anuntandu-ne prieteneste ca in baza traditionalelor relatii reciproce, azi mai calde ca oricand, e dispusa sa ne livreze la randul ei, din silozurile proprii, astfel de rachete, insa in conditii mult mai avantajoase, ele fiind nou noute si pe deasupra si gratis. Ni s-a mai promis ca, daca ne invoim cu ei, vor suporta si costul transportului, dar numai pentru destinatiile preconizate de ei. Dar ne-au asigurat ca nu va fi ocolit nici Deveselu, si nici principalele unitati militare si depozite de materiale in locurile de dislocare la pace sau oriunde s-ar afla, ca le gasesc ei, precum si obiective economice strategice si importante lucrari de arta (inclusiv „Carul cu boi” de la Cotroceni).
  Dupa cum decurg tratativele pana in prezent, se pare ca inlaturarea micilor deranjuri provocate de aceste rachete la aterizare va ramane exclusiv in sarcina beneficiarilor, adica a statului roman DAC-o mai fi pe aici.
  Deci nu putem spune decat: HARASO COLABOREISAN …!!!
  Dupa cum se vede, cei 2% au inceput sa miste lucrurile.
  Doamneee… ajuta !!!

 4. geofreeland

  CE E ARMATA?
  Din ipocrizie uitam sa spunem ca armata e scoala si institutie de omorat oameni. Cand ne instruim sa tragem cu pusca facem niste tinte, oameni stilizati si tragem in ei. Nu stiu de ce la tintele alea piept nu stilizam si urechile. Nu era mai bine era sa facem niste tinte stil emoticoane? Era mai hazliu.

  DE CE VENIRA PUSCASII MARINI?
  Pai de ce? Dupa cum vazura ei ca neica lu’ Marin Puscasu’ iesi pe locul doi la bagat miez otel in pieptul de carton pitit in imasul arie protejata, ce-si zisera? Ma, nene, cu astia, ca sa fim compatibili, trebuie adusi numai marini puscasi. Asa ca, ce s-o mai dam cotita, neica Marin, Puscas de frunte, emula strategic pe unchiul Sam si d-aia ne pricopsiram noi, spre fericirea junelor, cu baietii care ne apara coastele pontice.

  DE CE E BUNA UMBRELA?
  Cum de ce? De ploaie si de soare. Sa nu ne udam si sa nu ne prajim. Nu stiu de ce extinsera astia expresia ca o umbrela te apara de arme nucleare. Pai e o figura de stil, diplomatic si strategic vorbind. Romaneste vorbind, de nucleara nu scapa nimeni, nici ala de-o da, nici ala care o primeste. De fapt, noi facem ca maimuta cand nu are ce face. Umbrela asta nato-ista e o mare cupola deasupra tarii. Cupola circului, mai bine zis, unde romanii evolueaza la trapez fara plasa.

 5. Gavrila

  Facem noi, haz de necaz -ca intotdeuna in istorie- dar de data asta, mi se pare mie, capra-i cat casa, iar aceasta din urma, mai mare decat a fost vreodata ! Ce sa mai zicem decat ca, Romania a devenit, si cu indolenta, lasitatea si prostia noastra, un pion pe tabla de sah a marilor puteri. Pe astea, nu le mai numesc eu, le stim cu totii !

 6. bucovinesanul

  O tara care este aparata de altii, NU este o tara libera / un popor care are resurse dar i le exploateaza altii, va fi intodeauna un popor sarac / un popor care se lauda doar cu inaintasii / a ajuns un popor aservit, o tara condusa de oameni care-i tradeaza si dispretuiesc interesele / va avea atata valoare cat poate fi exploatata.

 7. bucovineanul

  Cer scuze pentru greseala completarii numelui, de, graba bat’o vina, ªbucovineanul si nu bucovinesanul !.

Statistici T5