Jurnal de front- 40 de ani

Categoria Despre Armata


Spuneam în articolul anterior că la sfârșitul săptămânii trecute am luptat pe două fronturi, participând la două aniversări, în două instituții diferite. Vineri am fost la Craiova la sediul B 26 Infanterie, pentru a sărbători cei 25 de ani de viață ai batalionului. După terminarea festivității la Craiova m-am urcat în mașină și am plecat spre Sibiu unde sâmbătă, Promoția 79 Infanterie a Școlii Militare Nicolae Bălcescu, a aniversat 40 de ani de la absolvire.

Întâlnirea a fost organizată de colegii Grama Dorel și Tudosie Ștefan, cărora le mulțumesc pe această cale pentru eforturile depuse și timpul rupt din alte activități sau destinat familiei, pe care l-au acordat organizării întâlnirii.

Ce pot să spun, 40 de ani, din păcate, pentru unii înseamnă o viață. Așa se face că mulți din colegi nu au mai ajuns la întâlnire, privindu-ne însă, bănuiesc- de undeva de după un norișor. Tuturor celor care nu au mai putut ajunge la întâlnire pentru că Dumnezeu i-a vrut lângă el, un creștinesc ” Dumnezeu să vă țină aproape !”  

Pe lângă acești absenți, au mai fost și alții, uni care nu au putut veni din motive medicale, alții din motive familiale dar și mulți care nu au știut sau nu au vrut să vină. Sper ca măcar acum să afle și ă vină data viitoare, la 45 de ani, pentru că s-a decis ca următoarele întâlniri să aibă loc la 5 ani.

Activitatea a început sâmbătă dimineața, la ora 9.30, cu un moment de reculegere și o slujbă în amintirea celor plecați dintre noi.

A urmat un scurt film de prezentare a instituției, câteva cuvinte spuse de organizator, fostul elev  plutonier adjutant  al școlii și apoi surpriza emisiunii,o prezentare în power point  realizată de Ionel Constantin și Vladimir Paliniuc, conținând fotografii strânse de la alți  colegi, cu diverse momente și activități din timpul școlii și de la ultima întâlnire de acum 10 ani.

Pe timpul prezentării, mulți am ținut capetele ușor plecate, dar au fost și din cei care au lăcrimat la vedere. Mulțumim realizatorilor. Am luat o copie a prezentării sperând că voi putea posta materialul pe internet încât să aibă toți acces. Nu a fost chip, programele pe care le-am încercat nu au acceptat muzica de pe timpul prezentării.

Dar nu mă las. Colegul Paliniuc a încercat și el,  și a postat o varianta pe pagina de facebook ”Promoția 79 Infanterie” dar nici aceea nu poate fi vizualizată live cu audio, trebuie descărcată în calculator și apoi să mai ai și programul cu care să o deschizi. Dar oricum e mai bine decât nimic. Eu voi mai încerca.

https://drive.google.com/file/d/1Tc7WoLJKtDyWi3Yo-V7FPlqxLZH1TsfL/view?fbclid=IwAR0l9N9w_mxQkwr6JFIxDTi4IVq8jh8In7Vo104xdxl9tJv_nc9yic5vtYA

NOTA: ca să puteți vedea materialul rulând (dar fără sonor din păcate), descărcați materialul în calculator.

A urmat vizitarea câtorva săli  din fosta școală, actualmente ”Academia Trupelor de Uscat”, printre care și Sala de sport.

Deși ar fi trebuit să trec cu vederea, nu pot să nu menționez faptul că Sala de sport este în aceeași clădire în care era și acum 40 de ani adică în fostul Manej al școlii de cavalerie,  iar pereții sălii arată tot ca acum 40 de ani.

Oare să nu vadă nimeni că se scurge tencuiala si varul de pe ei? La câte întâlniri sportive au loc acolo, nu a sesizat nimeni că se face de râs ditamai Academia? Am văzut că acolo au avut loc jocuri în Cupa Davis, în 2005.

Probabil de atunci nu s-a mai uitat nimeni pe pereți. Or fi auzit domnii din minister de teoria geamurilor sparte ? Dacă nu, ar fi cazul să o  studieze, sau, de ce nu aceasta ar trebui studiată chiar în Academie.

Mergând mai departe cu programul, după vizitarea unor ”laboratoare”, a urmat timp liber, apoi la 14.30 ”masa festivă”.

Ca și la cealaltă activitate, de vineri, bucuria revederii cu foștii colegi nu poate fi descrisă în cuvinte.

Au fost colegi pe care nu îi văzusem de exact 40 de ani. Nu știu ce or fi crezut soțiile noastre, văzând cât întârziem cu îmbrățișările și saluturile. A fost poate una din zilele în care unele  s-au simțit părăsite.

Voi lăsă și de data asta să vorbească imaginile.

Sper ca la viitoarea întâlnire să ne vedem mai mulți și LA MULȚI ANI!



MULTUMIRI ȘI CONDUCERII ȘCOLII, CARE A FACILITAT ACEASTA ÎNTÂLNIRE ȘI A PUS LA DISPOZIȚIE LOCURI DE CAZARE, PARCARE MASINI, SERVITUL MESEI ȘI SĂLILE VIZITATE!

https://www.kudika.ro/articol/good-vibes/58954/experiment-unic-teoria-geamurilor-sparte.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Jurnal de front- 40 de ani

  1. geofreeland

    Excepțional remember de tinerețe! Nu știu de ce, văzând armata de azi, promoția de acum 40 de ani îmi umple inima de bucurie.

  2. Ifrim

    Ce fel de de jurnal de front e asta?Ati luptat pana la unu ca la 14.30 e masa.Toti cravata ,papion,mandri,tantosi cu prestanta ,predominant albastru de zici ca-i revederea SRIului nu a reginei bataliilor.Daca si pe front e la fel eu merg zilnic.Sa va dea Dumnezeu sanatate la toti participantii sa pocneasca de ciuda colecistul DFC a armasii!

  3. Nicolae

    Frumos din partea instituției de învățământ că a asigurat toate cele necesare pentru buna desfășurare a acestei revederi!
    Nu pot decât să vă urez, d-voastră și camarazilor,la cât mai multe întâlniri de acum
    înainte!

  4. Gombos

    Am vazut poza cu fratii Gheorghinca, pe care ii salut!Sunt niste oameni deosebiti, foarte buni la carte, colegi FB , buni si la fotbal.Noi artileristii am sarbatorit pe 27 aug, au fost 107 din 324 de absooventi, a fost o revedere placuta!