Statele dezbinate ale României

Categoria opinii, Sanatate


” România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”– Art 1 Constituția României

Dacă România ca stat este unitar și indivizibil, normal ar fi ca în granițele României să existe un singur stat, altfel primul articol din Constituție și tot ce e legat de el este o farsă.

Este? Ca și în bancul cu nevasta lui Bula despre care unii spuneau ca ar fi fost fată –mare când s-a măritat, alții că nu, și cu unitatea și indivizibilitatea statului Român părerile sunt împărțite, mulți afirmând că pe lângă presupusul ”stat de drept” care nu știe nimeni ce înseamnă de fapt, pentru că nu există o definiție politico-sociologică care să fie certificată măcar de o universitate sau entitate științifică sau unanim acceptată. Există doar opinii și păreri despre ce ar putea fi sau ar trebui să fie un ”stat de drept” confirm cărora originea filosofică a noțiunii ar fi germană, sau britanică sau americană, nimeni nu poate spune clar și nu s-a căzut de acord asupra noțiunii.

În acest caz, despre ce vorbim noi în România când vorbim despre apărarea statului de drept? Despre ce vorbim când vorbim despre statul român, când tot mai mulți oameni cu pretenții de Guru din media, politică, administrație, sociologi, economiști, vorbesc despre ”statul paralel” și toate partidele, liderii de partid, îl pomenesc când trebuie să dea vina pe cineva?

Și pe lângă acest stat paralel, mai există și altele la fel de prezente și –mai ales- active  în societatea românească. Nu e vorba de ”statul la coadă” sau ”statul degeaba”, nu e timp de glume. E vorba de Statul Polițienesc, represiv, cu reprezentanții și uneltele sale, de ”statul mafiot” cu a sa economie neagră, care manevrează tot ce ține de infracționalitate, stat din care fac parte atât delicvenți de drept comun, rude cu Dincă și cei care l-au acoperit și îl acoperă, pârnăiași de drept comun cu agenții lor acoperiți sau nu, dar și marii traficanți de droguri, armament, carne vie, medicamente, organe, care lucrează mână în mână cu șefi de poliție, procurori șefi sau ordinari, miniștri, servicii secrete etc etc.

Culmea este că toți vorbesc despre astea atunci când trebuie să își justifice incompetența și să își acopere propriile afaceri, dar nimeni nu aduce în față vinovații, pentru că toți sunt vinovați, toți cei care au ajuns și ajung la putere se folosesc de toate aceste state și stătulețe, state în stat, de pe urma cărora își fac toți castele în Spania, Madagascar sau alte locuri de care mulți nu au auzit.

Dar despre ce stat unitar se poate vorbi când la tribuna Parlamentului român, un senator UDMR depune jurământul ” pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc”, fără a menționa care țară și a ieșit din clădire fără să îl aresteze nimeni pentru atac la Constituție și UNITATEA STATULUI ROMÂN????? Cine să mai apere statul român când astfel de specimene ajung în fruntea ministerelor și a statului. Care stat ?

Pe lângă toate astea, a apărut de un an de zile un alt stat, statul criminal. Acest stat, e format din reprezentanți ai tuturor celorlalte state, pentru că dacă aparent între ele ar exista o luptă, surdă sau mai zgomotoasă, pe față sau pe la spate, când e vorba de bani, sau de prostirea, sărăcirea, îmbolnăvirea, omorârea românului de rând toți acești reprezentanți ai ”statelor dezbinate ale României” se strâng într-un pumn care lovește fără cruțare. Nimeni, niciodată nu a lovit în români mai puternic și mai nemilos decât proprii reprezentanți. Și asta nu de ieri de azi. Cel mai mare dușman al Românilor a fost (cu mici excepții în istorie) Românul, cel de la pupitru,care a slujit nu pe cel care l-a ales sau pus pe tron, ci pe cei care îi plăteau mai mult, de cele mai multe ori dinafară. Cei care au încercat să apere românul de rând au fost tăiați, spânzurați, împușcați, demonizați,  culmea, chiar de cei pe care încercau să îi apere.

Nimic nu s-a schimbat în toată istoria noastră și asta pentru că nu vrem să învățăm din ea. Se spune că omul înțelept învață din greșelile altora, omul de rând din geșelile proprii, iar proștii niciodată, din nimic, pentru că se cred prea deștepți ca să mai învețe ceva.

Așa se face că repetăm istoria, ciclic, un ciclu prostesc dar ”eficace”. Dar să revin la statul criminal. Nu vreau să spun că celelalte ar fi mai de Doamne ajută, dar practic acelea au alte obiective, parvenirea, manipularea, prostirea, acumularea de averi, profitul preluarea și menținerea puterii. Ultimul însă, care ne dirijează viețile în ultimul an, o face prin omorârea efectivă a românilor.

Totul a început în Martie 2020, când odată cu apariția primului caz (importat) de coronavirus, dar nici ăla certificat, guvernul criminal a decis declararea stării de urgență și a Pandemiei când de fapt nu se vorbea și nu s-a vorbit nici măcar de epidemie. Trec peste faptul că nu poți declara pandemie fără să ai epidemie, cu atât mai puțin la un singur caz. Vă amintiți prima frază din decretul 195 /2020? ”Având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul a peste 150 de țări, în care aproximativ 160.000 de persoane au fost infectate și peste 5.800 au decedat, precum și declararea „Pandemiei“ de către Organizația Mondială a Sănătății, la data de 11.03.2020…” De la bun început am fost anunțați că Pandemia e ordonată de Licurci iar noi, avem/nu avem cazuri, strănutăm, deși mai înainte, domnul președinte ne spunea să stăm liniștiți, că nu e cazul să ne îngrijorăm, iar Marele Cercel, ”specialistul nostru” de la vremea aceea,  ne arăta pe hartă cât de mic e Wuhanul  și cât de reduse sunt șansele ca acesta să ajungă tocmai la noi.

Au urmat măsurile ”profilactice”, botnițele, izolarea bătrânilor, ”distanțarea socială”, îndepărtarea bătrânilor din viața familiilor, restricțiile de circulație, declarațiile ”pe proprie răspundere” pe care însă le puteau semna rudele celui care nu știa sau putea să semneze, o aberație cât Casa Poporului și alte măsuri care mai de care mai aberante, ilogice și inutile. Inutile, pentru că în timp ce noi eram ținuți în casă, prin aer zburau avioane cu sparangheliști” iar șosele duduiau de transporturi de lemne către Austria. Nu avea cine să le vadă, nu aveam voie să ieșim din casă, ca să nu deranjăm și să nu vedem ce nu trebuia să vedem. Așa au început crimele.

Apoi au urmat afacerile, afaceri cu măști, afaceri cu dezinfectanți, afaceri cu seringi, afaceri cu orice, de ordinul milioanelor de euro.

Apoi au urmat șpăgile. Șpăgile acordate prin lege doctorilor, ca să nu vorbească despre inutilitatea și ilogica măsurilor, despre pericolul purtării măștii pentru oamenii bolnavi, despre situația reală și adevărata față a virusului, despre manipularea și raportarea datelor, despre realitate. A fost înființat și un departament care să se ocupe de combaterea” fake-news” urilor, s-a schimbat și definiția ”știrilor false” știre falsa era tot ce nu susținea versiunea guvernului criminal.

Așa au început să prolifereze teoriile conspiraționiste bazate pe realități, semi-realități sau frânturi de adevăruri, pentru că primii care mințeau de fapt erau autoritățile, interne și internaționale. Numai privind originea virusului,variantele oficiale au  baleat de la luna la lună, s-a dat vina când pe liliac și șarpe, când pe laboratorul din Wuhan (cel al chinezilor, nu cel al americanilor) când pe pangolin. Recent, OMS a negat că ar fi vorba de un virus scăpat din laborator (care între noi fie vorba este singura explicație logică și sustenabilă) acuma se pare că ar fi vorba de liliac și niscai ferme de animale exotice din sudul Chinei. Practic, după un an, timp în care cercetătorilor din lumea întreagă li s-a interzis să facă cercetări privind originea virusului iar medicilor patologiști li s-a interzis să facă autopsii pentru a nu se afla adevăratele cauze ale deceselor, dar mai ales să nu constate dacă există sau nu  un virus în sine care să provoace decese, autoritățile nu pot da un răspuns clar nici în ceea ce privește originea dar nici combaterea virusului, deși vorbim despre vaccinuri și tratamente miraculoase.

Acum ne-au condamnat pe toți la moarte

La noi, mai mult decât în orice altă parte, guvernul a decis să țină totul sub un preș plin de viruși, eliminând orice încercare de independență. Dacă se auzea pe undeva de un tratament sau soluții ”salvatoare” imediat intra în funcțiune Campania de denigrare, birocrația, și totul rămânea închis într-un balon care dispărea luat de vânt. Toate măsurile luate de guvern s-au limitat la restricții, limitări, interziceri, amenzi. Ni s-a interzis să vorbim sau comentăm despre virus, să încercăm alte medicamente decât cele prescrise în ”protocoale” dictate de reprezentanții marilor companii farmaceutice, să ieșim din casă între anumite ore, să ne vizităm rudele, să ne îngrijim bolnavii, să avem alte boli. Spitalele au fost toate transformate în spitale ” suport-covid” și astfel erau ținute goale în timp ce oamenii mureau de inimă, diabet, ficat, plămâni, cancer, boli cronice. Mare minune virusul ăsta, a eradicat în doar un an, toate bolile în Românie. S-ar putea spune că e o bincuvântare.  Tușești sau strănuți, ai covid. Transpiri, ai covid. Te doare capul, ai covid. Obosești când urci 4 etaje cu plasele în mână, ai covid.

Mor oamenii în casă și la porțile spitalelor de boli ”casnice” dar pentru menținerea stării de teamă, pentru controlul mulțimii trebuie raportat că au murit de Covid. O bătrână e internată pentru afecțiuni cardiacE. La internare este testată și este găsită negativ la Covid, așa că se internează. A doua zi familia e anunțată că bătrâna are Covid, ca e intubată, că nu mai poate vorbi, I se ia aparatul auditiv și telefonul, iar familiei I se recomandă să stea în carantină deși nu fusese depistată pozitiv. De ce? Așa spune ”protocolul”, cei bătrâni trebuie să moară de Covid, indiferent ce boli au. Unde ești IPU? Nu atunci, ACUM NE-AU CONDAMNAT PE TOȚI LA MOARTE.

Au apărut vaccinurile. Mai întâi unul, al marii companii Pfizer, apoi Modena, apoi Astra –Zeneca. Nu comentez eficacitatea vaccinurilor, nu sunt ”mecanic”. Voi aduce în discuție politica statului român față de aceste produse și interesele urmărite.

Bineînțeles, fiind vorba de de o firmă aparținând teutonului Karl Christian Friedrich, România nu putea să nu spună ”Jawohl”  și a sărit cu contracte aducătoare de profit firmei care însă mai avusese oarece probleme cu medicamentele sale prin Africa, unde muriseră oamenii pe capete, dar totul a fost acoperit cu bani. De data asta, pentru a se asigura că nu va mai păți ce a pățit în Africa, Pfizer, (și după ea și Modena), a introdus în contractele de furnizare a vaccinului, clauze care o exonerează de orice răspundere privind efectele vaccinului. Adică, ”noi vi-l dăm că ni-l cereți, dar dacă nu are efecte sau are reacții adverse și vă mor oamenii, noi nu răspundem, răspunderea e a voastră.” Cam așa spune contractul, iar ”statele” au semnat, pentru că interesul nu era să își vindece cetățenii, ci să mimeze grija față de ei, pentru imagine și, mai ales, să ia comisioanele pentru contracte, și nu e vorba de câțiva firfirei acolo, ci de milioane de euro.

Cu Astra Zeneka, problema e de-a dreptul incalificabilă.  Când a apărut, multe state s-au repezit, pentru că era un vaccin clasic, nu unul cu un mesaj necunoscut. La început a fost ok, multe state l-au preluat și recomandat tuturor cetățenilor. Doar la noi, guvernul a decis că nu se pot vaccina decât cei până în 65 de ani. De ce ? Uite așa, pentru că cererea era prea mare,  guvernul nu putea să asigure necesarul, iar important era să aibă un plan ”sustenabil” pe care să îl respecte. Deci, planul era să vaccinăm nu cât e necesar, ci cât ”ne putem permite”. Guvernul român a lucrat ”ca la carte”, ca pe vremuri. Planurile cincinale nu se făceau în funcție de necesar ci de ”posibilități”. Se producea cât ”trebuia”, nu cât era nevoie. Și cu planul de vaccinare e la fel. Guvernul nu a stabilit strategia de vaccinare în funcție de numărul de cazuri sau incidența cazurilor, ci în funcție de posibilitățile de achiziție a vaccinurilor, în așa fel încât să poată raporta că ”este în plan” deci să aibă rezultate pozitive. Astfel, nu se urmărește vindecarea sau salvarea cetățenilor, ci ”imaginea”.

Deci când Astra Zeneka era ”în floare”,  România îl distribuia cu parcimonie. Când au început să apară primele reacții adverse  iar unele state au oprit vaccinarea cu Astra Zeneka, guvernul, brusc a dat ordin să se vaccineze și cei peste 65 de ani, fiindu-i teamă că va rămâne cu vaccinurile plătite și nefolosite dar și cu planul de vaccinare neîndeplinit. Păi așa se urmărește binele cetățeanului? Iar apoi când problema cu Astra Zeneka s-a agravat și cele mai multe țări europene au blocat vaccinarea, la noi ”se suspendă”, dar pe posturi tv pro- guvern  apar ”medici”, cvasi-necunoscuți de altfel, din cei care primesc sporul Covid și le e teamă că îl pierd, care ne spun că trebuie să continuăm campania de vaccinare și că –vezi Doamne- nu există studii privind legătura dintre vaccin și efectele de după vaccinare. Este incredibil că un medic, un ins care are ca datorie grija față de viața cetățeanului, pune înaintea grijii față de pacient, date ”oficiale”. Cum adică, îți moare omul după vaccinare iar tu spui că vaccinarea trebuie să continue pentru că nu s-a făcut nici un studiu, nu s-a dat nici o lege care să confirme cauza morții? Dacă există riscul ca un singur om să moară după vaccinarea cu Astra Zeneka, mie mi s-ar părea normal să oprești pe loc, vaccinarea cu acest vaccin. Dar nu, guvernul României vrea să își urmeze ”strategia de vaccinare”.  Strategia de vaccinare sau strategia de omorâte a românilor și de scoaterea de profit financiar de către companiile farmaceutice multinaționale?  Păi la ora asta, ori te vaccinezi cu Astra Zeneka, ori cu Astra Giurgiu sau Astra Vagoane Arad, e cam totuna. Ba aș spune că riscurile să te calce un vagon de la Astra Arad sunt mai mici decât să faci febră, scadă pofta de mâncare, să ai  dureri de cap, ameţeală, somnolenţă, greaţă, vomitături, diaree, iritaţii, durere şi roşeaţă la locul de injecţie, vânătaie la locul infecţiei, frisoane, febră, hiperhidroza, mâncărime, artralgie, mialgie, ÎN URMA VACCINĂRII. Iar astea sunt reacțiile recunoscute și  practic ”inofensive” , nu mai vorbesc de tromboze. În acest caz, de ce insistă guvernul (pe căi ocolite), prin media, prin ”medici cumpărați” să continue vaccinarea cu Astra Zeneka și încă nu știe dacă să oprească vaccinarea cu acest vaccin ? Ale cui interese le urmărește? Ale românului? Am mari dubii.

Au apărut medicamente, probate și dovedite prin studiile de care vorbesc doctorii pro guvern, cum este ivermectina, adoptată de state cu un sistem medical avansat, care sunt folosite împotriva Covid, dar la noi nu. Noi avem contract cu Pfizer și Astra Zeneka și nu ne interesează dacă există posibilități alternative la niște vaccinuri dubioase, noi mergem înainte cu vaccinuri criminale pentru că așa am apucat să spunem că e bine și nu putem admite că am greșit. Dar spunem că urmărim eradicarea virusului. Oare? Mie îmi face impresia că guvernul a luat toate măsurile posibile pentru îmbogățirea producătorilor de materiale sanitare aparținând firmelor de casă și companiilor farmaceutice ”prietene”, și mai puțin pentru sănătatea cetățeanului, și asta pentru că :

  • Ne mor pacienții în spitale arși, nu se ia nici o măsură, pentru că spitalele nu sunt dotate cu sistem anti-incendii ;
  • Ne sar medici și oameni pe geam de la etaj, zdrobindu-se de asfalt, pentru că unitățile de pompieri nu sunt dotate cu perne de aer, scări de înălțime, iar pompierii acționează cu încetinitorul;
  • Ni se interzice mersul pe stradă  fără mască, dar nu sunt interzise fabricarea și vânzarea măștilor atipice, inutile și nici specula;
  • Se interzic petrecerile în familie, dar mallurile sunt pline;
  • Ni s-a spus să folosim dezinfectanți, că spălatul pe mâini salvează vieți, iar acum ni se spune că ne spălăm degeaba, că virusul nu se ia de pe materiale;
  • Ni se spune să purtăm mască pentru că există pericolul să infectăm cu virușii din saliva și nas care ies afară imediat și sar pe cei din jur, dar când e să ți se ia probele pentru virus ți se iau din creieri, căci ți se bagă pe nas o tijă cât prăjina lui Seghei Bubka, pe motiv că acolo se ascund virușii;
  • Suntem puși să ne vaccinăm dar și după vaccinare,  deși nu mai poți nici să iei nici să dai viruși, suntem amendați dacă nu purtăm mască;
  • Cei care sunt duși la vaccinare sau se vaccinează voluntar, ar trebui ca înainte de vaccinare să li se facă testul, să nu fie cumva infectați asimtptomatici sau să fi trecut chiar prin infectare fără să știe, pentru că aceștia fie nu au voie să se vaccineze, fie se vaccinează inutil și se pierd dozele dar cui îi pasă, noi ne facem planul.Dacă i-ar testa înainte ar ajunge la concluzia că mare parte din populație a fost infectată fără să știe și nu mai e nevoie să se vaccineze, dar asta ar aduce prejudicii financiare și nici oamenii nu ar mai sta îngroziți, nu ar mai putea fi ținuți în teroare.

Cu astfel de măsuri, este clar că nu sănătatea românului este urmărită, ci îndobitocirea lui, controlul și subjugarea sa prin panică, teamă, incertitudine, măsuri extreme, nu sănătatea nației ci punga proprie și a acoliților. Dacă luăm în calcul și îngrijorarea ministrului muncii legată de problema sustenabilității pensiilor, concluzia nu este decât una singură: suntem condamnați la moarte, iar România a încetat să mai fie un stat unitar, este un stat dezbinat.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

65 Raspunsuri la Statele dezbinate ale României

  1. geofreeland

    No comment generalizat. Traim ca in razboi, dupa regulile ocupantului.

  2. y

    Ați atins foarte multe subiecte fierbinți și le-ați punctat foarte bine.
    Sunt multe întrebări care se ridică, și din păcate, puține răspunsuri din partea autorităților. Aceleași semne de întrebare le am și eu. O parte din răspunsuri le-am găsit, pe altele încă le mai caut. Lucrurile se mai limpezesc, dacă deschidem larg „fereastra OVERTON” și citim un pic din tehnicile de manipulare/dezinformare a maselor în general și, tehnicile de manipulare folosite de mass media în special.
    Felicitări pentru articol.

  3. Eugen

    @geofreeland Atatea neadevaruri sau speculatii nedemonstrate, atatea idei care nu se pot sincroniza cu realitatea toate puse intr-o scriitura marca A3 si RTV la un loc, nu pot sa suscite comentarii. Nu ai la ce sa dai replica. Ar fi dincolo de realism. Toti simtim pandemia si ororile sale, ne numaram mortii sau chinurile de prin spitale printre cunostinte sau rude, ne rugam sa avem acces la un vaccin promis dar prea indepartat, iar articolul spumega impotriva masurilor de protectie sanitara. nu mai vorbesc de ideile antiEuropene, indreptate impotriva statului, care subliniaza elucubratii majore. Eu cred ca acest articol ar putea fi subiectul unui moment de reflectie al autorului, e posibil sa constate ca aratura, nu e drum pentru circulatie publica.

  4. neacsum

    @Eugen,
    Ia sa auzim ce nu corespunde adevarului din ceea ce am spus eu.

  5. geofreeland

    De fapt, cuminte, de peste un an ma feresc de nebunaticul fatal zis Covid si astept sa pot iesi din casa. Belesc ochii la restrictiile unor autoritati, injur dar n-am ce face. Ma supun. Masca, casca, basca, distantare de copii, nepoti, caine si pisica…Mai am sa spal si painea cu detergent…Cand scoasera astia vaccinurile salvatoare limitat rasuflai usurat. E, nu sunt acum destule dar vor fi in timp, ca doar bani are tara. Ne chinuim, asta e, din toate ce am vrea si viata scartaie psihic dincolo limitei rabdarii. Dincolo de ea, de rabdarea asta, nu mai garantez ca dam in alta boala. Si p-asta n-o vindeca nimeni, Citim site-uri straine, cu oameni de Nobel, cu specialisti autentici, ascultam orice ne poate scoate din marasmul asta care ne-a luat tot. Nu vad decat o cerbicie a fricii, a mortii si mortii ma-sii. Concluzia e ca autoritatile ne vor binele tocmai speriindu-ne la nesupunere cu mortii. Chiar nu-mi iese din minte cand spunea unul ca „trebuia sa moara oameni ca sa…”. Acum e la fel. Realitatea altora inseamna inteligenta, grija si actiune. La noi, niste creiere sedate sunt opace de o putere vremelnica tot ca o boala.
    https://www.luju.ro/india-iese-din-pandemie-si-intra-in-endemie-furnicarul-lumii-a-reusit-in-6-luni-sa-devina-din-tara-cu-cele-mai-multe-infectari-una-in-care-covid-19-devine-sporadic-in-delhi-rata-de-infectare-a-scazut-la-0-31-iar-90-din-paturile-de-la-ati-stau-goale-centre

  6. Eugen

    Iata, dle cateva exemple: Inca de la inceput, combateti tare: „Dacă România ca stat este unitar și indivizibil, normal ar fi ca în granițele României să existe un singur stat” Avem mai multe? Nu mai stiu eu unde traiesc?
    Apoi, ca sa demonstrati, alunecati catre ce va doare, si folositi ca demonstratie ca avem mai multe state: stat de drept, stat paralel, stat politienesc… Ce are sula cu prefectura si invocarea Constitutiei? Sintagme folosite ca expresii de numire, nu pot viola Constitutia. Statul de drept presupune acea organizare care sa ve dea dreptul sa aveti un blog si sa scrieti ce prostii vreti fara sa va interzica cineva. Dreptul de a nu fi discriminat de justitie asa cum incerca Dragnea sa faca, invocand Statul paralel, pe care nu l-a demonstrat ca existenta si nici dvs. Daca il vedeti aveti probleme de…. imaginatie. Stat politienesc? Unde il vedeti?! E mai dur ca al lui Ceausescu sau mai soft? faptul ca oamenii sunt inconstienti si tebuie corijati spre binele personal, presupune stat politienesc? Oh, sau e vorba despre ratata senatoare Sosoaca si marsul ei ratat? Hadeti domnule ca exagerati.
    „Mor oamenii în casă și la porțile spitalelor de boli ”casnice” dar pentru menținerea stării de teamă, pentru controlul mulțimii trebuie raportat că au murit de Covid.” Zau, dle? Ia produceti niste dovezi….Cine cere, ce a raportat? Mai adaug ce mai zic unii: ca se iau bani daca sunt declarati morti de Covid, ca se da prea mult oxigen, ca sunt omorati de vii. A3 si Rtv sau site-urile pe care le frecventati prorusia nu ar trebui sa va fie terenul exclusiv de informare. Va pot da exemple de apropiati care au murit pentru ca au preferat sa fie ca si dvs. „mecanici”, si sa nu mearga la doctori pe motiv de „raceala”.
    „Au apărut medicamente, probate și dovedite prin studiile de care vorbesc doctorii pro guvern(??!!), cum este ivermectina, adoptată de state cu un sistem medical avansat, care sunt folosite împotriva Covid, dar la noi nu”- Ia spuneti dom’le statele alea. Ca vine un nene din Las Vegas si la fel ca madam Grosanu se da Salvatore de la Patria, ati rezolvat-o! Nu luati in calcul dorinta lor de afirmare, dorinta de senzational a televiziunii securistului Voiculescu care le aduce publicitate si of course bani. In Europa, singurul stat care a aprobat ivermectina este Slovacia. Ia spuneti cum sta cu ATI-ul. Mi se pare ca sunt foarte inghesuiti. Ca si Cehia care nu o foloseste. Mai citez aici ca elucubratii, toata insiruiurea aia de liniute. Apoi, atacati vaccinarea. Da’ nu va vaccinati, dom’le NU VA OBLIGA NIMENI, in pofida a ceea ce urla ca descreierata SOSOACA.
    Unde aveti dreptate, si am lasat-o la urma, ca sa ramanem prieteni (prietenii, ma rog amicii de blog, isi pot spune adevarul in fata, asa-i?) este ceea ce ati scris despre Astra Zeneca. Asa este, nu iese fum fara foc iar Sosocii nostri de pe parte aialalta a baricadei, gen col. Gheorghita, zic si insista ca e bun.Dar nu e. E ceva putred in Danemarca. dar si in Norvegia, in Finlanda…. Cand aveti dreptate aveti. Dar in rest, treaba cu oculta care ne vrea raul, stat paralel, etc. e de rau.
    Romania, are ceea ce nu a visat in ultimii 500 de ani. Nu e perfect, dar asta, datorita politicienilor nostri, a oamenilor nostri, care ii voteaza, a romanilor verzi, care nu prididesc sa ne faca de ras pe unde se duc. A oamenilor care prefera ajutoare sociale si birturi in loc sa munceasca. Intrebati-l pe Iliescu cum nu-si vindea el tara, dar o facea Roman, Basescu, Nastase,.. Nu a venit UE sa ne distruga, Noi am facut-o. Nu respectam nimic, nu ne plac ordinea, distrugem toti, batem copiii altora ca asa trebuie, avem judecatori care elibereaza violatori si-i trimit acasa la fetita violata, avem o clasa politica care nu da doi bani pe traditie, armata, biserica. La ultima e cu dus si intors (suna a sex, dar asa e) : unii ii dau bani pentru voturi, altii au alt bazin de votanti si ii dau un sut in fund. Dar si prestatorii de servicii ai bisericii nu ne dau sanse sa ii iubim, cand coboara din Mercedes dar ne dau lectii despre cum sa fim milostivi si sa traim in modestie pentru salvarea sufletului. Posibil ei sa aiba alte aranjamente ca altfel, judecand dupa regulile lor, nu-i vad prea bine pe lumea celalalta. In concluzie, dle Neacsu, nu e nimic ocult. Suntem noi traitorii in acest stat UNITAR si independent, beneficiar al unei uniuni politice extraordinare cu aproape toata Europa, singurii vinovati. Va rog, abordati subiectele obiectiv, ramaneti in sfera reala si nu a rastalmacirilor. Scrieti, dar nu dupa ce l-ati vazut pe preotul parat,de la A3 dezvaluind senzational, rahatul!. Eliberati-va de preconceptii, demonstrati cand faceti afirmatii. Am scris destul? Mai am, dar ma tem ca si ce am scris pana acum nu veti citi. sau veti refuza sa intelegeti. Am vazut ca se poarta. 🙂

  7. neacsum

    @Geofreeland,
    In India se poate, pentru ca acolo, desi suprapopularea chiar e o problema, guvernantilor chiar le pasa de cetateni. La noi autoritayils sunt preocupate de veniturile companiilor farmaceutice.

  8. geofreeland

    Cand nu ai ce face pe afara, dupa ce iesi intre 10-13 sa iei o aspirina si o paine, sau sa iei aer ca la puscarie dar cu masca, era mai buna aia de sudor, stai si vegetezi la temeiurile lumii si vezi ca nimic nu se schimba, e ciclic, chiar daca am depasit tofflerian al treilea val, suntem in valul patru al epocii profitului machiavelic corporatist si intram in epoca IA, a inteligentei artificiale vazand miile de sateliti orbitand Pamantul si iradiind acelasi Pamant cu frecvente imposibile trezind si mutand viul angstromic gen Covid sau similare, cand ionosfera de protectie se transforma cu efecte climatice devastatoare, cand…nimeni nu stie, te dai lovit si o iei din urma. Pas cu pas. Citesti, o rara avis, prin arhive, incat istoria ti se pare un roman tragic. E ine sa reflectam, tocmai ca suntem in secolul XXI dupa Christos cu ordin renegandu-l. Citim doar.
    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/viata-cotidiana-in-bucurestii-de-sub-ocupatie-germana

  9. geofreeland

    Cand nu ai ce face pe afara, dupa ce iesi intre 10-13 sa iei o aspirina si o paine, sau sa iei aer ca la puscarie dar cu masca, era mai buna aia de sudor, stai si vegetezi la temeiurile lumii si vezi ca nimic nu se schimba, e ciclic, chiar daca am depasit tofflerian al treilea val, suntem in valul patru al epocii profitului machiavelic corporatist si intram in epoca IA, a inteligentei artificiale vazand miile de sateliti orbitand Pamantul si iradiind acelasi Pamant cu frecvente imposibile trezind si mutand viul angstromic gen Covid sau similare, cand ionosfera de protectie se transforma cu efecte climatice devastatoare, cand…nimeni nu stie, te dai lovit si o iei din urma. Pas cu pas. Citesti, o rara avis, prin arhive, incat istoria ti se pare un roman tragic. E ine sa reflectam, tocmai ca suntem in secolul XXI dupa Christos cu ordin renegandu-l. Citim doar.
    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/viata-cotidiana-in-bucurestii-de-sub-ocupatie-germana

  10. geofreeland

    P LXXXII/1 770 Ordonanţe din timpul ocupaţiei germane. 1918 76 1 pagina 224.
    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/viata-cotidiana-in-bucurestii-de-sub-ocupatie-germana
    Istoricii astia zgarma o realitate trecuta, uitata. Ce ne facem cu modernitatea normala a repetitiei.

  11. geofreeland

    Nu stiu si nici nu vreau a sti cine a sous „cine nu e cu noi, e impotriva noastra”. Cam asta e Romania normala.

  12. geofreeland

    „Eugenia, denumită și eugenism sau eugenetică[1], este o teorie socială care susține îmbunătățirea geneticii umane prin diferite mijloace de intervenție. Scopurile declarate sunt acelea de a crea oameni mai sănătoși, mai inteligenți, economisirea resurselor societății și curmarea suferinței umane. Metodele inițiale de atingere a acestor scopuri se bazau pe alimentație selectivă, dar cele moderne se concentrează pe controale parentale, analizele fetușilor, consiliere genetică, controlul sarcinilor, fertilizare in vitro și inginerie genetică.”

    Asa scrie in Wikipedia. Eu ce sa zic, aveam o colega de liceu, Eugenia, de o frumusete vikinga. Habar n-aveam de Wikipedia.

  13. geofreeland

    Banii si mortii.
    Rau am ajuns. Binele nu trebuie facut public.
    https://www.stiripesurse.ro/decizia-colegiului-medicilor-flavia-grosan_1703165.html

  14. geofreeland

    Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor. Ce inseamna Etica?
    „ÉTIC, -Ă, etici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Studiul teoretic al principiilor și concepțiilor de bază din orice domeniu al gândirii și activității practice. 2. S. f. Ansamblu de norme în raport cu care un grup uman își reglează comportamentul pentru a deosebi ce este legitim și acceptabil în realizarea scopurilor; morală. 3. Adj. Privitor la etică (1), de etică, bazat pe etică, conform cu etica; moral. – Din fr. éthique, lat. ethicus.”
    Ba, Comisie, ce treaba are etica versus profesie COR? Voi ati uitat juramantul lui Hipocrat? Sperjurilor!Si mai sunteti si medici, da! da’ ciocu’ mic. Platiti, nu? ca munciti unde o-ti munci. Cred ca suntem considerati decrepiti de comisia de Etica a Colegiului asta de halate patate, uneori de sange, ca la chirurgi. Trist, pentru ca v-ati dat jos de pe soclul de eroi.

  15. geofreeland

    Ma mir, cu tristete dezarmanta ca niste medici confunda deosebirea dintre boala si bolnav. Medicul e independent, si cu probe, ca si „independentul” judecator, da o sentinta, un diagnostic, care tine cont de bolnav, de simptomatologia lui compkexa, si, conform harului, experientei, poate decela un anume tratament personalizat bolnavului si nu bolii. E atat de limpede incat ma intreb cine e „adunatura” asta de doctori de la Bihor care pot escamota actul medical si rezultatele lui. E ca si cum si-ar da cu tesla ca asa li se spune. E ca si cum „lumina vine de la Rasarit” si ei cred. Chiar nu au un conflict de constiinta? Atunci ce cauta in trupul uman?

  16. geofreeland

    Alooo! Comisia de Etica a Colegiului medicilor din Cluj, ce faceti? Chemati-l bre pe dr. Horia Maniu si dati-i directive sa taca. Adica cum?
    https://www.stiripesurse.ro/dupa-flavia-grosan-inca-un-medic-propune-un-tratament-inedit-de-tratare-a-covid-19-folosirea-radia_1703160.html
    Cu Oncogenul ne-am lamurit, e prea bun, auzi, 17-20 de ani imunizare! Pai asta vrem? Nu, 6-7 luni, si iar injectii si tot cu masca si tot in casa, cuminti. Morti de frica.

  17. geofreeland

    Orice om accede in cunoastere, profesie sociala si educatie pana la o limita. E normal. Cati oameni au scormonul cunoasterii? Din lene sau hibe, credinte sau biologic, renunta si raman limitati la un anumit nivel peste care nu pot trece. E momentul in care, cautand sa ascunda handicapul, devin agresivi, sustin cu fervoare ceea cat stiu, impunand si stipediind orice opinie contrara. Un fel de delir schizofrenic. Atunci te pricepi la tot. Unor astfel de oameni, limitati dar ei nu stiu, li se da o putere planuita si ei cred ca, prin puterea conferita, isi pot impune parerile sau invataturile altora, ca si cum ar fi ale lor, de fapt ei ramanand aceleasi paiate miscate de sfori. Si zambesc, fara scrupule, pentru ca nu le au. De fapt, o ipocrizie crunta intre ce stiu si ce fac, fara niciun stres al vreunui conflict interior, pentru ca nu au repere. Un fel de fanatism. Crud, lipsit de uman si tot ce inseamna empatie normala a unui social comun. Puterea fara ratiune inseamna discretionarism dublat de o incultura crasa innobilata de atestari poleite si bine platite.

  18. neacsum

    @Geofreeland,
    Au dat la pace cu doamna Grosan: ei o lasa sa isi faca numarul si clientela cu metoda ei, iar ea nu mai critica politica, protocolul si masurile guvernului. Toti sunt la fel, doar pretul difera.

  19. geofreeland

    Si la noi, la fel. Minunatiile de copii, carora statului nu-i pasa, se simt la fel. Nu o zic eu, o zic altii, americanii. Poate citesc si ai nostri tineri „la Paris invata”.
    https://www.stiripesurse.ro/studiu-reuters-inchiderea-scolilor-a-afectat-sanatatea-mintala-a-copiilor_1702905.html

  20. neacsum

    Ei nu, la noi se va ajunge la concluzia ca le a dezvoltat personalitatea si spiritul de initiativa.

  21. neacsum

    @Geofreeland,
    Stalin, Stalin a spus ” cine nu e cu noi, e impotriva noastra”.

  22. geofreeland

    La cati bani se toaca in pandemia asta, un guvern responsabil, ca si la altii, ar imbunatati tonul comunicarii, prin media lor naimita si as face propaganda testarii. As cumpara, sau fabrica la noi, 25-30 milioane de teste si le-as distribui gratuit la primarii, functie de populatie. La liber, si indemnati, fiecare cetatean se poate testa si daca Ig arata pozitiv se poate adresa medicului de familie pentru monitorizare a simptomatologiei si tratamentului medicamentos la domiciliu pentru ca testul poate fi covid sau noncovid-adica alta infectie, si daca e cazul, izolare constienta. Plus ca am avea un control eficient. Intrebarea e, da’ de unde bani de teste? Pai aici e buba, bataia pe firmele lor, ca la masti neconforme, care sa aduca teste. Asta e tara? Vrem sau nu vrem sa scapam de belea? Dupa un an si ceva bajbaim si impunem teroarea amenzilor, restrictiilor si nu a educarii populatiei prin comunicare decenta. Numai ca noi nu suntem coreenii din sud, israelieni, indieni sau neozeelandezi. Adica uniti cu conducatorii lor, de-ai lor.

  23. geofreeland

    Stiam dar nu am vrut sa-l pomenesc pe Tatuc. Numai ca vad ca astia aplica metoda lui. Si ca sa fiu exact el a mai spus ca „nu conteaza cine voteaza ci cine numara”. Tot vad reclama la TV ca STS face si drege ca a dezvoltat nu stiu ce…Vrajeli si chiar schimb canalul ca nu am Emetiral.

  24. geofreeland

    Revin la subiectul de mai sus. Aia au primit indicatie s-o cheme pe doctorita. De ce? Sa-i spuna ca e un medic competent. Stia, cum stiu si pacientii. Ca o cunosc. Dar „ciocu’ mic”. Adica „ciocu mic” inseamna deontologie profesionala. Chiar ca astia ne cred tampiti. Ca in Kafka. Ma intreb astia de dau cu biciul l-au citit pe Kafka? Mi-e greata si n-am Emetiralul. Aoleo, nici nu se mai fabrica? Ce ti-e si cu nervul asta vag.
    https://www.stiripesurse.ro/video-premiera-in-istoria-presei-mihai-gadea-s-a-dus-sa-o-sustina-pe-doctorita-flavia-grosan-la-judecata-colegiului-medicilor_1703500.html

  25. geofreeland

    Cred ca am atins, pas cu pas, trecerea la Inchizitie. Citind, cei care faceau bine erau acuzati de eretism, vrajitorie si alte nefacute. Daca nu se caiau erau arsi pe rug sau alte metode. Azi sunt mai rafinate metodele.
    Doamna doctor, va sustin si faceti binele oamenilor frati. Asta e deontologia si juramantul hipocratic. Neghina din grau, chiar da valoare graului, orice ingerinta parazita da valoare adevarului, probandu-l.

  26. geofreeland

    Pe vremuri, cand erai un pic mai „combativ” si spuneai adevaruri erai chemat la BOB si ti se „punea in vedere ca trebuie” sa fii mai ponderat, ca „stim si noi dar trebuie” sa fim atenti la exprimare…Adica „ciocu’ mai mic”. De ce om mai fi facut Revolutie cum zic autoritatile oficial? Si de ce murira oamenii aia? Degeaba? Ei, degeaba, ca sa vina astia de acum saturati de democratie si valori europene. Pai si „ciocu’ mic” de ce?

  27. geofreeland

    https://www.descopera.ro/stiinta/19677846-15-persoane-au-fost-inchise-intr-o-pestera-intunecata-si-izolata-pentru-un-experiment-controversat-de-40-de-zile?utm_source=newsletter&utm_medium=li699_mi208652&utm_content=articol&utm_campaign=15+persoane+au+fost+inchise+intr-o+pestera+intunecata+si+izolata+pentru+un+experiment+controversat+de+40+de+zile&utm_term=li699_mi208652_s152642
    Asa si noi, experimentam izolarea, restrangerea comunicarii si socializarii fizice, renuntarea la evadari in natura, acceptul psihic al fricii induse, intretinute si promovate prin media in asa-zisa pandemie. De parca ne-am pregati sa plecam in coloniile de pe Marte.

  28. geofreeland

    Apropo de afectiune, iubire si ocrotire. Ma refer la copii, fiinte in dezvoltare. Dl. gl (rez) Dumitru Constantin-Dulcan in anul 1977 in cartea Inteligenta Materiei, v-o recomand, pomeneste de un experiment cu un pui de maimuta luat de la pieptul matern si izolat intr-o camera goala. Dupa ceva zile de singuratate i se aduce o matura cu coada si i se pune intr-un colt. Reactia a fost una normala, micutul pui, s-a aciuat sub acea matura. De ce? Concluziile le trageti dumneavoastra. Daca aveti intuitie, imaginatie si cat de cat ceva cunoastere. Si nu ma indoiesc. La guvernantii astia, nu ca ma indoiesc dar sunt sigur ca habar nu au despre ce vorbesc.

  29. Eugen

    @geofreeland Pomeniti despre Eugenie dar se pare ca nu stiti mare lucru. O faceți „la mișto”, dar subiectul merită mai multă aprofundare pentru un (ex) militar
    Veți afla cat rau ne-a facut sau a facut lumii in general ca teorie aplicata. Studiați eugenismul maghiar in anii de inceput al sec XX. Dar mai intai, sa înțelegeți de unde vin ideile zilelor noastre despre romanii verzi,cu care sunteti manipulați in prezent, vedeti: https://news.umfiasi.ro/biopolitica-si-eugenismul-in-romania-1920-1944-singurul-exemplu-in-istoria-eugenismului-si-biopoliticii-cand-o-subcultura-devine-cultura-nationala/ Atat mai postez aici. Recunosc ca am picat intr-o bulă pseudoideologică cu care nu sunt compatibil deși provin din același mediu. Evidențiez la membrii aceasteia, lipsa de flexibilitate in acceptarea altor idei, ideea perpetuată ca categoria din care fac parte cei care o frecventează este una neindreptatitaă, respinsa de o societate nerecunoscătoare a unor merite pe care pretind ca le au si care exced meritele celorlalti din societate. In concluzie, domnilor, plangeți-vă cat doriti de mila dar retineti: ati facut ceea ce trebuia conform cu ceea ce v-ati angajat sau asumat ca veti face. Nu sunteti eroi necunoscuti, nu meritați pensii sau alte drepturi mai mari decăt sunt. Societatea a dat militarilor ce era necesar sa dea. Faptul ca primesc si altii aceleasi privilegii este tot vina societatii dar nu este treaba dvs. sa corectați greseala, cerând mai mult. Reflectati. Va salut si va las in bula dvs, nicidecum nemuritori dar destul de reci (a se citi fara empatie pentru ceilalti, mult mai defavorizați unii dintre ei, chiar eroi)

  30. geofreeland

    TESTAREA in masa! Teste gratuite obligatorii! E singura solutie viabila epidemiologic, contacti, izolare, medicatie. Si asimptomaticii au incarcatura virala! Carantina reduce infectarea dar epidemiologic nu are o valoare prea mare decat sustinerea ATI. De ce nu se testeaza? Bani, interese, incompetenta? Nu stim. Cert e ca testarea in masa neglijata voit.

  31. y

    Întotdeauna, psihologilor (oare numai lor?) le-a plăcut să se joace și să experimenteze cu mintea umană!
    Experimentul „Stanford” are un precursor – experimentul Milgram:
    https://www.simplypsychology.org/milgram.html
    Are traducerea în română aici:
    https://www.descopera.ro/stiinta/12645141-experimentul-milgram-cu-cartile-pe-fata-despre-supunerea-fata-de-autoritati
    Curios, omul … emancipat nu s-a schimbat prea mult
    https://www.descopera.ro/dnews/16197428-experimentul-milgram-din-anii-50-care-a-socat-lumea-a-fost-recreat-avand-aceleasi-rezultate-ingrijoratoare
    La fel de șocant prin rezultate a fost și experimentul Stanford
    https://24life.ro/un-experiment-socant/
    Și România a avut experimentul ei
    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/fenomenul-pitesti
    Și „fenomenul Pitești” adaptat la vremurile actuale:
    https://evz.ro/fenomenul-pitesti-si-reeducarea-covid.html
    Lectură plăcută, concluziile vă aparțin în totalitate.

  32. Luci

    https://alephnews.ro/sanatate/testarea-in-masa-in-slovacia-si-liverpool-nu-a-oprit-epidemia-de-coronavirus-cercetatorii-explica-esecul/
    Hai sa ne dam destepti. Mai tipa una,Șoșoaca pe numele ei, acu vreo doua săptămâni, ca in Cehia e gata pandemia, s au ridicat toate restrictiile. Si ei saracii, sunt praf. Tot o trageti cu frica si teroarea bagata in populație. Voi iesiti din case sau vedeti lumea doar prin Antena 3? Oamenii n au nici o treaba atat timp cat nu i afecteaza direct. Iesiti seara intr o parcare de hypermarket, mai ascultati ce spune lumea prin parc, prin magazin.. Daca n ar fi cat de cat o teama de vreo amenda, n ar avea nimeni treaba cu pandemia. Speram sa nu ajungem la 2, 3000 de internări la ATI, si discutam atunci.

  33. Neacsum

    Uite ca se confirma in practica ceea ce spuneam eu. Doua persoane despre care se spune ca erau virusate, s au vaccinat si au decedat. O a treia, e in stare grava. Deci este absolut necesara testarea inainte de vaccinare, pentru a evita astfel de situatii. Nici antigripal nu ai voie sa te vaccinezi cand esti deja gripat. Dar DSP ul cu ai sai specialisti ignora cele mai elementare norme sanitare, pentru ca ei au plan de vaccinare care trebuie sa mearga inainte indiferent de consecinte.

  34. neacsum

    @Eugen,
    1. Nu eu am declarat existenta statelor paralele, ci chiar reprezentantii lor. Spui ca Dragnea l-a declarat primul? Sa fim seriosi. Chiar daca oficial juridic exista un singur stat, practiv, real, efectiv, politic si social se simt efectele existentei mai multor „state” sau centre de putere, comanda si control. Dar cand nu vrei sa admiti, nu vrei.
    2. In ceea ce priveste statul politienesc, hotaraste-te, ori nu exista, ori exista dar este mai slab decat cel de pe vremea lui Ceausescu? Din aceasta dlema nu putem iesi.
    3. Da , mor oamenii de boli „conventionale” dar sunt raportati ca morti de covid. Din pacate, acelasi sistem interzice efectiarea autopsiilor pentru a se afla cauzele morii celor pe care ei ii declara morti de covid caci oricum INCA NU A IDENTIFICAT NIMENI VIRUSUL.
    4. In Israel a fost produs, se produce si recomanda medicament impotriva COVID, dar noi nu avem acces, noi nu avem nevoie de el.
    5. Vati intrebat de ce tari suprapopulate, ca Inda, China, Coreea, au scapat sau redus la minim infectarea, fara sa foloseasca vaccinurile facute de altii ? Oare cum ? Oricum ar fi, orice ar folosi, asta dovedeste ca se poate si altfel,fie prin masuri, fie prin medicamentatie. De ce nu studiaza nimeni aceste rezultate ? Nu vin de la Licurici ?
    6. Nu am atacat vaccinarea, am atacat vaccinarea orbeasca, ordonata, fara a tine cont de urmari sau de situatia rela. Nu de azi ci de la inceput am spus ca nu poti vaccina fara testare, pentru ca risti sa omori oameni. Uite ca s-a intamplat. Si am atacat organizarea care este la pamant.
    7. In ceea ce priveste vanzatorii de tara, da, vanzarea a inceput de mult, nu este patent PNL, dar conteaza cine a inceput sau ca se continua? De acord, sa fie toti, DAR TOTI pusi la zid, insa vad ca dumneata te uiti numai in stanga , tii ochiul drept inchis. Nu e frumos, deschide amandoi ochii, daca vrei sa ai o imagine completa.
    Si te rog eu, lasa-ma cu A3, nu sunt fan. Urmaresc foarte rar, numai cand vreau sa vad si alt punct de vedere nu doar cele oficiale dar stiu f bine cat pret se poate pune pe Badea sau Gadea.
    In ceea ce priveste actiunile clerului iti garantez ca nu voi acces platforma Patriarhiei pentru a da ortul popii.
    7

  35. y

    „Toată arta războiului se bazează pe înşelătorie.” – Sun Tzu
    „Toată arta politicii este aceea de a face să se creadă.” – Machiavelli
    „Spuneţi-le ceea ce vor să audă.” – Lenin

    În ultima sută de zile câte vești bune ați primit de la politicieni și/sau mass-media? Dar în ultimele 200 de zile? Dar în ultimele 400 de zile? Chiar nu există niciuna? Sau sunt trecute sub tăcere? Ați încercat să căutați cumva singuri informațiile pozitive, sau ați sorbit totul de la TV?
    Încă mai credeți că presa/mass-media este „câinele de pază al democrației”? Sau a devenit cățelandrul guvernului?
    https://adevarul.ro/entertainment/tv/bani-presa-grupul-intact-lua-cei-mai-bani-guvern-32-milioane-euro-1_5ee8b6155163ec4271ec263a/index.html

    Nu aveți impresia că ne aflăm în plin război psihologic/informațional și de un an de zile ni se servește apocalipsa întrun mod cinic?
    http://api.md/news/view/ro-propaganda-versus-manipularea-1496?v=1492419559 (varianta scurtă)
    http://trasaturidinfront.ro/picatura-chinezeasca-cum-au-torturat-poporul-cu-televizorul/
    https://evz.ro/razboiul-psihologic-covid-tehnici-de-modificare-comportamentala-pentru-supunerea-populatiei.html
    https://www.welt.de/politik/deutschland/article225864597/Interner-E-Mail-Verkehr-Innenministerium-spannte-Wissenschaftler-ein.html

    Și tot despre manipulare sau cum este exagerat numărul deceselor CU sau FĂRĂ gripa denumită Covid, ca fiind DE Covid, chiar și dacă există 2 (două) teste RT-PCR negative:
    https://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-personalul-medico-sanitar/2296-definitii-de-caz-si-recomandari-de-prioritizare-a-testarii-pentru-covid-19-actualizare-24-02-2021-1/file

    Am găsit interesant articolul de mai jos, poate este util:
    http://anablog.eu/metode-de-influentare-sociala-in-pandemie/

    @Eugen
    Ați citi ceva despre „fereastra OVERTON”?
    Eu aș dori să citesc mai mult despre eugenie și eugenism, mai aveți și alte linkuri, sau asta este tot? Pentru că trebuie să recunosc, din materialul la care ați făcut trimitere, nu am înțeles prea mult.

  36. geofreeland

    @ Eugen ” Recunosc ca am picat intr-o bulă pseudoideologică cu care nu sunt compatibil deși provin din același mediu.” V-am citat si ma bucur ca acum sunteti ne-bulos! Glumesc, cu o observatie, ca personal nu ma plang de mila si altruismul m-a condus o viata si nici nu am spionat capra vecinului. Si e bine a sti ca nemurirea nu e apanajul nimanui.
    @Y Asa e, jocul cu mintea umana „naste monstri”. Teoria fricii induse in mase nu e noua, de la Codul lui Hammurapi incoace pana la ceea ce ni se intampla azi si maine. Putini stiu de ciclul Bethe al reactiilor solare si biochimismul celor o suta de mii de reactii pe secunda dintr-o celula umana. Pana si apa pe care o cumparam ne face rau, energetismul ei trebuie reprocesat de organism daca ea nu este din locul nasterii noastre. Si cate si mai cate.
    @ Luci Cred ca a invoca morti nu e o solutie epidemiologica iar testarea indica, la un moment dat, o situatie care poate fi monitorizata. Testarea trebuie sa fie continua, nu o data si gata, ceea ce e fals, plus ca, personal, exista o marja mica de incredere in acuratetea acestora. Un IgM si IgG peste 1 sau respectiv peste 1,4 pot proveni si de la o gripa obisnuita sau o alta infectie, de exemplu, de la un sinus.
    Oricum accept ca esti mai destept ca noi.

  37. geofreeland

    Vine o vreme cand iti dai seama ca tumultul vietii, in ansamblul ei, e o ineptie, judecata personal, desi, toata inconstienta valtorii trairii motiveaza scheletul pe care suntem prada a deciziilor hormonale, sau, hai sa fiu exact, feromoniale. Si ce daca vine vremea asta? Cultura si biologicul intra intr-un conflict fatal: vrei dar nu poti, poti dar nu mai vrei. Scarba se transforma in resemnare, izolarea cainelui pitit in fundul curtii spre o moarte demna de destin inconstient. Unii inca increzatori in nemurire sau dorinta de putere: bani, functii, exacerbare de ego, ca o boala inca neinscrisa in nomenclatoare, dau cu bocancii in viata altora dintr-un motiv simplu, cred ca asta e rostul lor multumitor al trecerii prin lume. Or fi bolnavi? Dupa mine, da, iar ei, nestiutori ca nu vor, vorba cuiva, inchisi intr-o bula, adica bula-ngii, nu cred nicio clipa ca moartea lor programata nu exista si violenta lor nu poate fi definita decat ca o lipsa a iubirii de aproapele uman, culmea, spre exemplificare, regnul animal o are. Judecata fiintarii a unui astazi cam aceste valori le promoveaza.

  38. geofreeland

    Bancul acela, cu unul in desert, chinuit de sete, zile in sir, epuizat, e ofertat asa, la o duna, din senin, de unul care il intreaba daca vrea sa cumpere o cravata. Aproape stins, omul refuza, vreau apa, nu cravata. Merge, se taraste, in sfarsit, ajunge la oaza. Apa, apa, terminat, cere omul. Paznicul zice sec, nu poti intra fara cravata. Cam asta e soarta omenirii de maine.

  39. geofreeland

    Un domn pripasit p-acilea face o afirmatie „subiectul merită mai multă aprofundare pentru un (ex) militar”. De ce insist. Chestia asta cu „(ex) militar” e nu numai impardonabila dar si jignitoare. De fapt, defineste, si nu vreau sa jignesc, o discriminare la cel mai inalt nivel, cum probabil,se practica astazi fata de militarii militari pe viata, azi pensionari. Si cred ca aceasta optica de abordare, din start al oricarui dialog, deja creaza un handicap al unui buna ziua introductiv. Nu ma mir, generatiile senectutii sunt intr-o inferioritate indusa, promovata si sustinuta cu ostentatie. Ce putem comenta, decat un pumn in gura, altoit la soclul demnitatii cu care unii braveaza inutil, futil si pagubitor pentru ei insisi.

  40. Luci

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/india-anunta-descoperirea-unei-noi-tulpini-a-coronavirusului-cu-doua-mutatii-1473218
    Cum e cu India pana la urma? Ca scria pe aici ca au scapat de covid. Si nu ma cred mai destept decat altii. Doar ca nu mi place cand unii rostogolesc chestiuni cu pretentia ca au descoperit adevarul absolut si cine nu e de acord cu ei e prostul prostilor.

  41. Gigi

    D-le Colonel,nu citeşte nimeni Blogul lu Moş Alecu? Nu ia nimeni atitudine la prostiile ce le debiteaza acest individ? Bine,am înţeles,sunt blocat,eu nu am voie sã postez aici,dar d.voastra ce faceţi,lãsãm necombatutã o prostie sustinuta de un individ care nu are nici in clin,nici in maneca cu armata?

  42. geofreeland

    @Luci Scuze, departe de mine orice disputa neprincipiala. Numai ca introducerea de genul, citez, „Hai sa ne dam destepti” tradeaza multe. Poate un pic de decenta pentru preopinent, nu merita etichete, care de fapt nu sunt ale lui ci ale celui care le profera. In fond, nimeni nu e destept. Ci doar poate mai instruit in raport cu altii si nu e vina lor. Numai bine!

  43. y

    @Luci
    Interesant articol! La ce concluzie ați ajuns după ce l-ați citit? Nu cumva, după un an de zile, „Pandemia” s-a transformat în isterie și „PANICdemie”?
    Dar asta depinde de modul în care citește fiecare. Dacă ați citit doar ce scrie, se ajunge la niște concluzii, dar dacă citiți MAI ALES CE NU SCRIE, se ajunge la altă concluzie. Iată ce am citit eu:
    că cei 126 de mii de morți au decedat în decursul a 400 de zile și la o populație de 1 miliard 380 de milioane. Și nu mai scrie câți au fost infectați și cel mai important, NU scrie câți s-au VINDECAT! FĂRĂ VACCIN sau MEDICAMENTE SCUMPE, cam vreo 11 milioane. Asta nu trebuie să se știe, de ce să fie oamenii optimiști, nu-i așa, trebuie să vadă doar moarte și o singură soluție miraculoasă, dată de big pharma.
    Iar în India, este mai greu cu distanțarea fizică, măști, dezinfectanți, medicamente, igienă, etc., lucruri care nouă ni se par normale. Și încă ceva, lucru foarte important, știți ce nu are de fapt India? Nu are o mass-media plătită de guvern să facă reclamă la morți și să inducă panică. Sau medici sponsorizați (plătiți) de BIG PHARMA să promoveze diferite medicamente, unele în stadiu experimental!
    Dar, sigur, în fond orice deces este un lucru trist și regretabil. Dar mai tristă și regretabilă este moartea a 7 milioane de oameni și copii DE FOAME în 2020! Eh, dacă și foamea ar fi contagioasă ….
    https://www.agerpres.ro/mondorama/2021/02/05/pfizer-retrage-cererea-pentru-utilizarea-de-urgenta-a-vaccinului-sau-anti-covid19-in-india–655694
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/india/
    Deci cam așa e cu India

  44. Neacsum

    @SOS,
    Nu ti-am postat comentariul pentru ca incalca regulile si este atac la persoana pe care eu nu il accept, chiar daca ezte impotriva cuiva care sa zicem ca nu ma place pe mine sau ce scriu. Respectul fata de persoana si opinia celor care intra aici este primordial si obliga la decenta. In al doilea rand, nu esti in masura nici macar sa recomanzi cuiva sa mai intre pe acest site sau nu, dar sa mai si interzici. Asadar, cand vei respecta regulile ezti binevenit.

  45. Neacsum

    @Gigi,
    Eu cand am luat o hotarare, mai ales bazata pe reguli si principii anuntate, nu revin. In ceea ce priveste postarile de pe alte bloguri nu le urmaresc. Nu ma intereseaza nici persoanele nici subiectele sau opiniile lor. Nu am suficient timp pentru a lupta cu frustrarile, himerele sau prostia unor oameni care nu au nici o influenta asupra vietii mele de zi cu zi.

  46. geofreeland

    Pentru un fel de relaxare va recomand un film.
    https://www.xfilme-online.net/in-time-2011-online-subtitrat.html

  47. geofreeland

    Super! Ce face Germania facem si noi. Lumina nu mai vine de la Rasarit ci de la Berlin.
    Saru mana, tanti Merkel, luam si noi lumina de Pasti, ca noi, nevolnicii cu sceptru, suntem neajutorati cu tete-ul. E bine ca, tanara fiind din RDG, ai petrecut o vacanta pe al nost Litoral.
    https://www.stiripesurse.ro/angela-merkel-si-a-cerut-scuze-populatiei-germaniei-am-comis-o-greseala_1708115.html

  48. geofreeland

    Scuzele prezentate de cancelarul Merkel poporului german au o profunzime socanta. Liber de Pasti. In bine, zic eu. Ciudat e ca si senatoarea Sosoaca zice la fel. Ce-o zice Neweurope? Daciane, tu ce zici?
    https://www.stiripesurse.ro/angela-merkel-si-a-cerut-scuze-populatiei-germaniei-am-comis-o-greseala_1708115.html

  49. Gigi

    Domnul Geo,a ramas singurul care ţine Stindardul sus al acedtui Blog.
    Citesc cu plãcere postarile dânsului!Ca întotdeauna bine documentat. 👍👏

  50. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 51.
    https://www.youtube.com/watch?v=dJWs0OCj6jE&ab_channel=CatalinMaruta
    https://www.youtube.com/watch?v=9nBZGAqot58&ab_channel=PROTV
    Merita a va umezi ochii. Puteti citi in comentariile pe site-urile de mai sus ceea ce as fi vrut sa spun si eu. Da, o oaza de lumina in lumea asta colcainda de viermi. Bravo, copile!

  51. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 51.
    https://www.youtube.com/watch?v=dJWs0OCj6jE&ab_channel=CatalinMaruta
    https://www.youtube.com/watch?v=9nBZGAqot58&ab_channel=PROTV
    Merita a va umezi ochii. Puteti citi in comentariile pe site-urile de mai sus ceea ce as fi vrut sa spun si eu. Da, o oaza de lumina in lumea asta colcainda de viermi. Bravo, copile!

  52. geofreeland

    Pentru cei care mai stiu ceva psihologie,in special psihologia maselor, nu poti sa nu remarci ca tara fierbe la foc mocnit. Lipsa totala de empatie a conducatorilor, incepand cu seful care se piteste in week-end sau se hidden relaxeaza si terminand cu aroganta, brutalitatea seaca dezumanizanta a comunicarii guvernamentale, cu balbe, cu amenintari zise legale ca si cruciatii cu sabia, nu poate decat sa creeze un refuz total al participarii civice la urgenta unei stari de alerta. Suntem o tara care isi „merita” conducatorii. Un abis al supravietuirii in tenebre.

  53. geofreeland

    @Titi Aici ne-am prins ce inseamna un colonel de armata. Un coleg povestea, fiind in control la batalionul roman UNAVEM, aterizeaza la Luanda. Dimineata a ramas socat ca i s-a pus la dispozitie un avion Boeing sa ajunga la Kubando. El invatat cu fluturasul de AN-24. La mirarea lui i s-a spus ca asta e avionul pentru rank-ul de colonel. Si cand te gandesti ca un colonel in uniforma, in tara, in acei ani, trecea prin piata, in drum spre casa, si avea o punga de plastic cu cumparaturi.

  54. geofreeland

    Nu-mi iese din minte ce spunea ministrul Raluca Pruna. S-a „scapat” atunci, devoaland cu anticipatie, cu sau fara intentie, sau premeditand, ca „libertatea e un lux”. De-abia acum vedem ca a avut dreptate. Stia ea ce stia, scolita de altii dincolo de noi.

  55. Titi

    @Geo, Da,are dreptate, Dolarul a inceput sa creasca :
    Cursul valutar BNR comunicat în 26 martie 2021
    1 EURO = 4.8869 Lei +0.0005 Lei
    1 USD = 4.1472 Lei +0.0111 Lei
    1 EURO = 1.1784 USD -0.0030 USD

  56. geofreeland

    Acord de interes. Incet, incet, se reconfigureaza Asia. Chinezii oricum invata sa cante la balalaica ruseasca. China si India au facut pace prin Kashmir. China e bine infiltrata in Africa, la concurenta cu rusii. China se infiltreaza si in nordul Europei in perspectiva climatica a deschiderii transportului prin zona subarctica.
    https://www.stiripesurse.ro/iranul-si-china-au-semnat-la-teheran-un-acord-de-cooperare-strategica-pentru-25-de-ani_1712070.html

  57. geofreeland

    Dupa episodul acela cand niste politisti de azi, in exercitiul functiunii, dintr-un stat de drept, au sechestrat doi oameni, i-au batut, chinuit, umilit si care, suspect, dupa un timp, in timpul cercetarilor penale, au decedat. Iar ma intorc la Morometii, un roman genial, de Nobel, cand niste scelerati, asa-zisi „camasi verzi”, il omoara in bataie pe un consatean care a glumit sateste de un sef de-al lor si nimeni nu face dreptate.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Tortur%C4%83.
    E de citit tot ce scrie acolo, in Wiki. Istoria se repeta? De fapt, ciclicitatea unei istorii resuscitate, e exact ca ciorba reincalzita, infectata deja de bacterii. Teroare? Oameni bolnavi in uniforma statului, spirit de haita? Normalitate? Siguranta si incredere? Cata ipocrizie!

  58. geofreeland

    Cand increderea unui popor in conducatorii ei se erodeaza zi de zi, se creaza o prapastie iremediabila. De regula, pentru conducatori, de vina e chiar poporul care nu mai are incredere. Ce pot face conducatorii in aceasta situatie? Normal ar fi sa faca baie de multime, sa manifeste comunicare empatica si sa pedepseasca orice exces al puterii. Simplu. Numai ca, odata pierduta, increderea nu mai poate fi recuperata si in niciun caz prin forta. Schimbarea e o sansa, altfel, conflictul perpetuat inseamna, nu stiu, si nici nu vreau sa-mi imaginez, decat privind in istoria lumii.

  59. geofreeland

    Ciudat! Ilfovul deja carantinat si incidenta infectarilor creste. Ilfovenii lucreaza in Capitala, majoritatea. Deci, iau virusul din Capitala si il duc acasa. Conducatorii nostri refuza carantinarea Capitalei. Politic si economic, dar cifrele lor spun altceva. Cine sufera? Ilfovul, in mod special. Solutie? Daca e epidemie grava, carantinati Capitala, dragi experti epidemiologi. Carantinati tot, dupa modelul merkelian, si apoi mai discutam. Ce daca vom carantina Guvernul si Presedintia? Plecam toti la ski, pana trece carantina. Acolo nu e virus, ca e ozon.