Armata încotro?

Categoria Despre Armata


 Câți ca ei ?

În ultima lună, 2 cazuri de înalți responsabili din conducerea MApN au făcut ”deliciul” presei, în special a celei care vrea cu tot dinadinsul să lovească în militari, cu sau fără motiv. Abonatul principal, Tache cu loviturile sale prăpăstioase, care cum prinde un porumbel sălbatic spune că e mesager (mai mesager decât vaccinul Pfizer) și i-a spus lui tot ce se fabrică prin birourile MApN. De cele mai multe ori loviturile lui sunt baloane, nici măcar colorate. Dar cine se uită în gura lu ? Doar cei care nu l-au citit pe Ispirescu și vor neapărat să vadă ce și cum în problema basmelor. Pe lângă el, mai sunt câțiva/câteva abonați la tigaia MApN, unii cu informații mai profunde dar și un limbaj și o însăilare cât de cât credibilă. Una peste alta, toate aceste pagini cu orientare militară sau ”militantă”, lucrează la imaginea armatei.

Dar, așa cum spun și basmele, dacă nu ar fi, nu s-ar povesti, dacă nu ar fi foc nu ar ieși fum, deci dacă armata nu ar da ocazia nu ar exista subiecte. Unul din cele două cazuri este al fotului șef al Corpului de control al MApN, generalul… nu-i mai dau numele. Omul a fost și el să își vaccineze copilul, e omenesc, e chiar lăudabil, pe vremuri s-ar fi scris că e un familist exemplar, dar acum lumea rea i-a sărit în cap că a abuzat de funcție, că a profitat de relații, că a luat locul altuia, etc etc. Cum s-a întâmplat cu adevărat, nu a spus nimeni, MApN nu obișnuiește să își spele imaginea prin transparență, ci prin mușamalizare, tăcere. Politica este de așteptare, așteptăm să treacă valul , lumea uită, apar alte subiecte și noi scăpăm.  Așa s-a și întâmplat. Nu contează că nu doar persoana în cauză a încălcat ”protocoalele”, ca pe lângă el au mai fost implicați și alți militari, șefi de direcție, care i-au spus ”mergi acolo, spui că te-am trimis eu, se rezolvă”. Ceilalți ”complici” încălcători de legi și ordine, au rămas în funcție, merg mai departe cu alți generali și suspuși. Și știți ce ar fi fost culmea? Culmea ar fi fost ca domnul șef al corpului de control să fi fost trimis să investigheze aceleași fapte petrecute în garnizoane, ca cea din Focșani. Păi cu ce concluzie ar fi venit? Ar fi spus el că e ceva în neregulă ? Categoric nu, că și-ar fi încălcat propriile .. principii și obiceiuri.

Al doilea caz, cel mai recent este al altui general, nu îi dau nici lui numele, fost ”deputy” la DGIA una din mâinile lui Hăpău, nu știu care, care a delapidat niște bani din fondurile instituției pentru situații de criză și război. Bă ești prost? Deci nu a luat din banii de deplasări, misii, hrană, deconturi, ci direct din fondurile de criză și război. În limbaj popular asta se numește diminuarea capacității de apărare a țării, fapt echivalent cu trădarea,  pentru care se instituie Curtea Marțială. Dar nu, omul este învinuit doar de delapidare, prevazută de art. 295 alin. (1) din Codul penal, fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută de art. 320 alin. (1) și (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal; uz de fals, prevăzută de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. Pentru aceste fapte, având în vedere că a fost sfătuit și până la explodarea informației în presă omul a returnat o parte din banii luați ”cu împrumut”, va primi ceva cu suspendare, va rămâne cu terenul și cu casa, i se va impune o rată pentru plata diferenței, dar cu grijă că nu depășească o treime din pensia de peste 10000 de lei, și gata. Apoi, ca să aibă omul  din ce să plătească ”ratele la casă” va fi angajat consilier, poate chiar al ministrului, de ce nu, sau al domnului Hăpau , și gata, case closed. Dacă mergi pe firul faptelor, afli că domnul locțiitor al domnului Hăpău s-a folost de o ștampilă cu semnătura șefului, că pe șeful nu prea îl interesa la cine e ștampila, și că ditamai șeful DGIA consider că era o ștampilă lipsită de importanță, care nu semăna cu cea oficială, dar părerea procurorului de caz este că doar dacă te uitai atent sesizai diferența. De aici un răuvoitor ar trage concluzia că șeful nu era străin de activitățile locțiitorului și că chiar i-a dat o mână de ajutor, fie și indirect, prin lipsă de control. Și că tot vorbim de lipsă de control, nu este culmea că nimeni nu a sesizat lipsa banilor în doi ani de zile? Poate Curtea de Conturi nu a avut timp să se ocupe de DGIA, fiind ”focusată” pe minunile de la CSP dar auditul intern ce a făcut? Sau controalele cu concluzii cu tot sunt trimise, nu făcute? Și pe aici se ridică semne de întrebare ? Și pe aici e nevoie de mătură, din câte se pare. Și totuși, după ditamai scandalul cu locțiitorul care i-a folosit ștampila personal cu semnătura, domnul Hăpau ce mai caută în fruntea structurii? Caută un alt locțiitor care să continue tradițiile celui pensionat cu drept de pensie după ce a atacat fondul de criză și război? Cît de proști suntem, sau cât de impotenți? Cui i-e frică de Hăpău și de ce ?

Nu mai intru în amănunte. Cele două cazuri ridică multe semne d întrebare legat de conducerea MApN.  Prima întrebarea este, cum ne alegem … subordonații, cum numim comandanții și șefii diferitelor structuri? Câți din cei aflați în funcție azi sunt ca cei doi ? Cine este de vină, cine i-a ales, cine i-a propus, cine i-a promovat, cum i-a cunoscut, cine i-a verificat? Dar cel mai important este CE MĂSURI S-AU LUAT ÎN URMA ACESTOR CAZURI, CA ASTFEL DE LUCRURI SĂ NU SE MAI ÎNTÂMPLE?  Se mai pune întrebarea dacă domnul ministru are oameni pregătiți pentru a înlocui astfel de specimene dar și dacă are antigel suficient să facă curățenie.  S-ar părea că nu are sau că nu are timp, prins în activitățile cotidiene,  în sinergia faptelor, sau meandrele concretului și ale strategiei de vaccinare și implicare a armatei în activitățile zilnice ale urbei. Adevărul este că tocmai acum se văd efectele OUG 59 când întreaga conducere a armatei a fost decapitată prin ordonanța Olguței (pregătită însă de actualii  șefi de direcții, care au fost bucuroși că le pleacă șefii, ca să promoveze ei) și au fost promovați de-a valma indivizi care habar nu aveau cu ce se mănâncă funcția pe care erau promovați, dar prindea bine și nu puteau să o refuze. De aici bâlbele și greșelile tot mai evidente și penibile din ultimele acte normative ale MApN sau din reprezentarea media(cazul Sibiu este elocvent).

TREBUIE FĂCUTĂ CURĂȚENIE SERIOASĂ DOMNULE MINISTRU! Câți ca cei despre care am vorbit mai sus, au mai rămas în armată? Ce facem cu ei, îi lăsăm să își facă de cap în continuare până cad și ei ca popicele descoperiți de o presă ostilă care oricum nu înghite armata? Lăsăm instituția la cheremul dușmanilor din interior și din afară? Lăsați interesele de partid și ocupați-vă de interesele armatei. Părerea mea.

1907 redivivus?

Când armata este scoasă în stradă, sau pusă să acționeze împotriva propriilor cetățeni, fie cei împotriva cărora e scoasă nu sunt cetățeni români, fie armata nu mai e a poporului pe care îl tratează drept inamic.  Avem destule exemple în care diferite regimuri au scos armata împotriva propriilor cetățeni, deși sarcina ei este să lupte împotriva dușmanilor celor împotriva cărora a fost scoasă: 1907, 1989,1990, 1999, sunt cele mai cunoscute cazuri și toate s-au lăsat cu procese (e adevărat unele încă nefinalizate) în care cei care au dat ordine s-au ascuns în spatele legislației și a celor care i-au pus să acționeze împotriva populației,  iar cei care au executat sunt pedepsiți sau blamați. Cine a ieșit cu cravata șifonată din toate? Armata. Nu învățăm nimic din experiența trecutului?

Se vorbește prin presă despre două proiecte, privind armata, unul scos în transparență decizională, celălalt nu. Primul se referă la statutul politiei militare, celălalt la Organizarea MApN. În primul se prevedea că poliția militară va avea atribuțiuni , în stările de urgență, privind identificarea și controlul populației. În urma unor luări de poziție, ministrul apărării a anunțat că a modificat art 14 din respectivul proiect și poliția militară va interveni numai ”la cerere” ca și când guvernul sau MI nu ar apela niciodată la acest tertip.

Aparent punctul de vedere al MApN  este că problema s-a rezolvat. Da, s-a rezolvat, dar nu așa cum cred pălmașii, ci așa cum au vrut cârmuitorii. Dacă se uită cineva în Programul legislativ al guvernului României pe 2021, va vedea că anul acesta, în primul trimestru chiar sunt planificate a fi  LEGIFERATE, nu doar inițiate, o serie de legi de importanță deosebită . Studiați documente de mai jos și vă veți cruci câte legi de importanță vitală pentru libertățile cetățenilor urmează să fie trecute prin Parlament sau asumate, cine știe, PÂNĂ ÎN APRILIE 2021. Nu am intrat să văd ce cuprind proiectele depuse de celelalte ministere, m-am uitat doar la MApN.

La pagina 28, punctul 4 apare proiectul privind atribuțiunile și organizarea poliției militare, evident nu proiectul în sine, ci el ca obiectiv. După cum spuneam, ministrul a ”lămurit” problema, a ”cedat” voinței poporului, poliția militară va acționa ”doar la cerere”. Doamne ce repede cădem în capcană. La poziția 8 însă apare un alt ” Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale”. Nici acesta nu este prezentat decât ca obiectiv, este un proiect mai vechi, care este posibil să fi fost deja trecut de faza transparenței, neobservat sau considerat lipsit de importanță pentru media, dar acuma când a apărut scandalul cu implicarea armatei din ce în ce mai adânc în viața societății, când se pune mai des întrebarea de ce este amestecată armată în activități pe care nu le are în atribuțiuni, acest proiect este foarte , foarte important, pentru că așa cum scrie în ribrica ”scopul propunerii” , scopul acestui proiect de modificare a Legii 346/2006 nu este altul decât acela de ”completare cu prevederi referitoare la legitimarea şi stabilirea identităţii persoanelor, precum şi verificarea motivului deplasării / circulaţiei persoanelor în afara locuinţei / gospodăriei, interzicerea, temporară a pătrunderii în clădiri, localităţi sau zone geografice delimitate şi marcate în care sunt dispuse măsuri de limitare a deplasării, de carantinare sau de izolare, într- un mijloc de transport, ori evacuarea temporară din acestea a oricărei persoane, dacă există un pericol la adresa vieţii, sănătăţii sau integrităţii corporale, a sa ori a altei persoane, avertizarea persoanelor, prin orice mijloace de comunicare, în vederea încetării acţiunilor prin care sunt afectate măsurile de limitare a deplasării, de carantinare sau izolare, semnalizarea şi îndrumarea participanţilor la trafic, pe timpul stării de urgenţă, de către personalul militar din MAN care participă la misiunile de sprijin în domeniul ordinii publice ori pentru asigurarea pazei şi protecţiei unor obiective/zone” . Bă suntem proști?Io zic că nu, dar ei cred că da, pentru că au modificat art 14 ”la mișto” cum spuneau cei de pa Phoenix în ”Țiganiada” dar au trecut în atribuțiunile ARMATEI nu doar poliției militare, printr-o lege care trebuie neapărat atacată la Curtea Constituțională, sarcini specifice Ministerului de interne. De ce ? Simplu, poliția mai are sindicate, mai face greve, se mai opune prin unii reprezentanți sindicali unor măsuri abuzive, dar ARMATA nu, armata nu are aceste drepturi, armata a luat întotdeauna, poziția calului care bea apă, prin reprezentanții ei. Și uite așa, guvernele se vor asigura că au întotdeauna un braț înarmat care va acționa acolo unde pulanul nu vrea să acționeze.

Și toate aceste abuzuri ale ”personalului militar care participă la misiuni de sprijin în domeniul ordinii publice” vor avea loc în numele grijii față de cetățean. Lumea nu va mai înjura guvernul, nici pe Arafat, nici pe jandarmi. Stați liniștiți tovarăși, ”there is  a new kid in town”, va prelua el toate problemele toți scuipații, toate înjurăturile. Trăiască armata României !

Stimați cetățeni, nu vă mai îngrijorați, armata e pe mâini bune, art 14 din legea privind atribuțiunile poliției militare a fost modificat, poliția militară nu vă va mai bumbăci, de asta se vor ocupa militarii obișnuiți.

Armata … încotro????

Aveți mai jos programul legislativ al actualului guvern, pe anul 2021. Numai citind titlurile proiectelor de lege, te îngrozești, vezi încotro bate guvernul, ce îl interesează. Câteva legi, pe ici pe colo, la dezvoltare, transporturi, și o grămadă la MAI, Apărare, Justiție, ÎN GENERAL STRUCTURILE  DE .. FORȚĂ ȘI CONTROL.

https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2021-03-24-24687834-0-programul-legislativ-romaniei.pdf

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

83 Raspunsuri la Armata încotro?

  1. Arthur

    Toate acestea au loc sub mandatul de ministru al lui măCiucă, iar până când nu se face curățenie la vârful MApN, începând cu măCiucă, vor mai fi și alte grozăvii .

  2. neacsum

    @Arthur,
    Toate astea se intanpla de 30 de ani, Ciuca nu a inventat apa calda, nici parul pe broasca.

  3. Micutzul

    De atâta timp un general al DGIA a sustras bani și nimeni nu a vazut ? Să fim serioși! In nici o institutie un om nu poate fura singur! Eu mai repede merg pe acoperirea altor chestii . Interesant e că la noi sunt aceste ,,mizilicuri,, in același timp cu mega scandalul de la bulgari! Dacă e reală chestia înseamnă că Hapau a facut o …,,țiganie,, la DGIA!
    Cu privire la partea 2 altă dată că acum mă pregatesc să intre in vigoare Plx. 199. Am cumparat un frigider cu punctul 1 al planului de masuri am ministrului, un aragaz la 01.12.2020 si acum vreau să imi iau hartie igienică la 01.04. Sa mă sterg de cuvantul ministerului….Vai mama lor cu onoarea lor cu tot!

  4. Mateias

    Toţi politicienii ştiu că la militari în loc de mărgele merge cu steaua de general. Prea multă risipă de stele şi prea nejustificat acordată, fără măcar a se impune un stagiu minim. Oricum, sita pentru stele nu mai cerne cum trebuie.Care sunt motivele militare pentru care noi avem un general cu 4 stele şef al informaţiilor militare în timp ce la US DIA, UK Defence Intelligence, Israelian Military Intelligence Directorate, GRU,etc . funcţia similară este de general cu 3 stele? În legea 346/2006 decât să se ocupe de problema legitimării civililor de către militari mai bine ar realiza un cadru de funcţionare mai apropiat de modelul NATO pentru amalgamul actual de structuri fără picioare, plin de componente“generale” şi doctori în ştiinţe militare de parcă am fi armata chineză altoită cu cea nordcoreeană!

  5. viorel

    o mizerie de om acest general…a iesit ,,pitulat” la pensie deoarece l-a vaccinat pe fiul sau peste rand, fapt descoperit de media…exemplare ca asta ies cu pensii bombate de 5 cifre,nu le ajunge , mai baga si mana…e bun sa ,,conduca” o asociatie de rezervisti care sa fie pe de acord cu guvernantii cand e vorba de plafonari/prorogari/inghetari…verdict :fara parnaie ,pensie grasa in continuare,eventual moderator tv ( gen dobritoiu ,alt penal)

  6. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 51. Florin Nita, portarul nationalei Romaniei.

    În adolescență, Florin a rămas orfan. Orfan, pentru că mult înaintea mamei sale, se dusese și tatăl lui. Avea cinci ani când a luat viața-n piept. Fără părinți, fără vreun sprijin. ”N-o aveam decât pe sora mea!”, a mărturisit chiar cel care avea să ajungă portarul naționalei.Mergea la antrenamente doar în teniși, când alții aveau ghete cu crampoane, și era nevoit să-și pună pungi, chiar dacă degetele îi degerau de frig.Bumbescu i-a fost antrenor și și-a amintit cum îi strângea pe toți în vestiar și le spunea că doar unul-doi va ajunge fotbalist de clasă dintre ei. ”Dă, Doamne, să fiu eu ăla!”, își spunea în gând Florin, care printre antrenamente, și pentru a-și ajuta mama bolnavă, muncea pe unde apuca, luându-și în serios rolul de stâlpul familiei. „Am lucrat chiar și la o fabrică de cozonaci, ambalam cozonaci. Nu e nici o rușine să muncești, să câștigi bani, să ai un drum în viață. Eram o mână de om pe străzi, în frig. Mergeam cu ceva bănuți în mână să-mi iau de mâncare. Mă știau toți din Chiajna”, a mai povestit Niță pentru gsp.ro.

    Apoi, s-a stins și mama lui. Care n-a mai apucat să vadă că viața fiului s-a schimbat radical: e om însurat, cu doi copii, și de-acum un fotbalist celebru.

  7. geofreeland

    Daca o bila cade pe o suprafata dura, aceasta reactioneaza si face ca bila sa sara. Orice profesor de fizica ne explica despre gravitatie, inaltime, masa bilei, forta la contact, frecare, modul de elasticitate, reactiune etc etc. Asa si sistemul cibernetic viu al societatii. Reactioneaza ca orice sistem la fortele externe. Sau, explicit, un virus, de exemplu virusul coruptiei, obliga sistemul sa reactioneze, creaza anticorpi, sa se apere. Daca „mai marii” de azi nu au inteles de ce romanii au iesit in puterea noptii pe strazi ca reactie la „atacul” asupra lor inseamna ca sunt nu numai indemni ci si orbi de o putere neligitima. Anticorpii unui popor deja au facut dovada ca sunt. Un mesaj de avertizare guvernantilor. Unii zic ca profesorul de fizica nu a calculat bine masa bilei.

  8. Mircea

    Legea 168/2020 a favorizat 15-20% din rezervistii din planurile de mobilizare MApN, fondurile au fost luate prin anularea unor prevederi legale de la cei lalti 80-85% din rezervistii cu ordin de mobilizare lipit in livretul militar.
    Armata Romaniei incotro ?
    Cresterea sau descresterea capacitatii de aparare ?!

  9. geofreeland

    „În aceste zile, asistăm la o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii și dorește să provoace statul.” afirma distinsul Bode, un cetatean si el, numit ministru. Nu am inteles care e acel grup minoritar din toata tara. Cum adica sa provoace statul?Sa ce? Si de ce sa-l provoace pe stat? Mai vine si o madama, si ea, cap de senatori si zice ca a fost prea putina lume la proteste. Probabil ca pe aceeasi comunista valorizare cantitativul determina calitativul. O fi surda la mesajul poporului? De fapt, ea va fi convinsa de mesajul poporului in fata caruia a jurat, numai atunci cand poporul va invada suvoi tara. Mai vine un alt bezmetic si califica protestatarii ca fiind saraci, analfabeti functionali etc. Un limbaj specific, unui alt gup de minoritari, tradand aroganta, incultura si cinism provocator. Pai cam prin asta, zic ei, ca ne conduc. Cred ca trombonistul sef, intr-o Romanie normala, ar trebui sa faca un pic de curatenie prin filarmonica asta in relache functional.

  10. geofreeland

    „Raed Arafat a declarat, luni, că românii mai au un singur prag al pandemiei de trecut, iar restricțiile mai sunt necesare 3-4 săptămâni pentru a putea reveni la normal. Șeful DSU a mai spus că ne adaptăm controlat situației în acest fel.” Foarte corect, si ne promite ca daca stam in case si acceptam restrictiile, vom scapa de restrictii. Normal, vine caldura si lu’ virusache nu-i place. Problema nu e virusul, problema e ca actuala administratie a tarii nu mai are legitimitate. Cam asta e. Se stie ca intr-un haitic exista lupul alfa. Deocamdata haiticul e amenintat in general dar in timp amenintarea se va axa pe lupul alfa. Asa e in natura, normal.

  11. geofreeland

    Iesirile useristilor frizeaza ridicolul. Ma mir, astia nu sunt romani? Incet, incet, sau mai mobilizator, pas cu pas, graul se alege de neghina. Numai ca, un partid, singurul cu sigla de „national”, complice, va sucomba in curand. Ar fi pacat de istoria lui manjita de urmasii epigoni ideologici. Se pare ca singura grija a administratiei statale e a amenda poporul. Adica a le lua painea de la gura, pe care unii chiar n-o mai au.

  12. geofreeland

    Prima constatare. Mesajele, in momentul cand sunt scrise, sunt analizate, si daca nu sunt conforme, nu intra.

  13. geofreeland

    A doua constatare. De ce Romania TV are exclusivitate in a transmite protestele. Restul media nu exista.

  14. geofreeland

    A treia constatare. Un protestant ce undeva a zis, am vazut la voi, ce e in tara, si am iesit la protest si noi.

  15. geofreeland

    A patra constatare. Cand s-a facut guvernul asta, Al Mare a negociat cu partidele care reprezinta interese straine in Romania.

  16. geofreeland

    A cincea constatare. Neintelegerile din Guwerner, fatat greu, compromis al intelegerilor de afara, iese din matca, datorita noilor pretentii ale fiecaruia.

  17. geofreeland

    A sasea constatare. E o lupta intestina in guwerner apocaliptica, uitand de administrarea tarii, de fapt ciolanul raptului.

  18. geofreeland

    A saptea constatare. Efectul guwernerarii, masurile luate, legile si proiecte de legi, au dus la exasperare pe orice cetatean roman. A ajuns la limita rabdarii. Nimic pentru el.

  19. geofreeland

    A opta constatare. Din lupta pentru Romania, a intereselor straine, inca in disputa, presedintele e tras la raspundere pentru ca desi a acceptat un compromis, deja a devenit superfluu si pretentiile s-au acutizat.

  20. geofreeland

    A noua constatare. Poporul e la limita, pauperizat de lipsa de joburi, de lipsa capitalului romanesc prin decapitare, de teama si frica indusa de virus cu alternativa mortii, e scos in strada, ca la asa zisa Revolutie. Pe drept.

  21. geofreeland

    Poporul protesteaza. In prima noapte, a fost o surpriza pentru toti, cu sprijinul Rtv. Apoi, au folosit, cine? nu ni se spune, grupuri violente pentru discreditarea protestelor, care au strigat sloganuri xenofobe, antisemite, au provocat fortele de ordine si au trecut la distrugeri. SRI ce face? Sau…

  22. geofreeland

    A zecea constatare. Se pare ca, lipsa gecii rosii, tardiv, e un fel de „ma spal pe maini”. Guvernul sa comunice…

  23. geofreeland

    A unsprezecea constatare. Rtv incita la proteste. Si protestele vor continua. De ce? Pentru ca un guvern negociat trebuie dat jos, pentru ca unele interese nu au ajuns la pace si atunci trebuie a se impus prin forta altul.

  24. geofreeland

    Nu mai e constatare. E istorie. Mi-e o teama teribila, la Revolutie au murit oameni, la Colectiv au murit oamneni pentru a cadea un guvern.

  25. geofreeland

    Dar ma intreb, cine e patron la Rtv si cu cine a cazut la pace spre a avea exclusivitate. Asta inseamna rating, bani adica din reclame. Bani la greu.

  26. geofreeland

    Cat vor mai fi scosi romanii in strada spre a cadea un guvern? Sau intram in etapa a doua, dupa instaurarea fricii, cea a haosului.

  27. geofreeland

    E fals a striga jos Arafat. El e gambitul reginei, pionul de sacrificiu, obligat sa faca acest rol protejat cat il face. Altfel…

  28. viorel

    m-ai blocat odata… sper ca nu doar ,,geofreeland” este interlocutorul tau…mai exista rezervisti dornici sa-si expuna parerile…cum spuneam ,instelatii(generali) nostrii merg pe pensii grase si ,,peschesuri” … interes zero pentru subordonati/pensionari cu 4 cifre…nu v-a pati nimic…lehamite am voie sa spun ?

  29. geofreeland

    Comentariile reporterilor de la Rtv, a moderatorilor si invitatilor si regia difuzarii informatiilor sunt exact dupa un plan psiho de manipulare a maselor. Recunosc, profesionist. Pe principiul ca prezinta si alte opinii induc in subliminal o reactie scontata.

  30. geofreeland

    Presedinta Senatului, doamna Dragu, zice ca sunt prea putini protestatari spre a fi luati in considerare. Adica, in subliminal, incita la „mai multi” spre a fi auzita de ei. Ca in comunism, cantitate, nu calitate.

  31. geofreeland

    Si Rtv, tot difuzeaza cantece patriotice, sa scoata tot mai multi oameni in strada. Scopul? Sa cada, prin protest sustinut, acest guwern. Si daca va cadea? Ce? Va fi altul. Bun pentru romani? Nu, pe principiul „eu am facut ce mi-ati cerut, da’ uite, poporul nu vrea”. Mesaj european de altfel. Si se va face un guvern care va imprastia firimituri.

  32. geofreeland

    Dupa 31 de ani de dezastru national, cred ca asta e ultimul dezmat popular cerand „libertate!”. Nu s-a inteles ca „libertatea e un lux”. Si nu e pesimism, e o constatare, Europa e cu ochii numai pe noi. Aici e El Dorado.

  33. geofreeland

    Romania e un El Dorado european. Protestele romanilor sunt tardive.

  34. geofreeland

    De ce sunt guvernantii inepti! Simplu. Ei au instituit ca 100 de persoane pot protesta legal. Si ce? Ies 100 de oameni si protesteaza. Cine ii aude? Doamna Dragu? „Sunt prea putini”. Adica nu conteaza ce spun oamenii responsabili cu masurile anticovid. Nu, ea vrea multi, multi oameni, daca vor sa fie auziti. Doamna asta ori e oarba ori e surda ori manipuleaza. Nu stie ca multi, multi oameni inseamna infectare? De fapt, frica e si a guvernantilor. Ei nu inteleg mesajul poporului, ei numai la frica reactioneaza, si frica inseamna, sinucigas si ilegal, multi, multi oameni, pe riscul lor.

  35. neacsum

    @Geofreeland,
    SRI are grija, ca defiecare data cand e nevoie de provocari, ies in piata acoperitii, ”galeriile”, ”ultrasii” , ca defiecare data cand e nevoie sa se decridibilizele protestele sau sa provoace fortele de ordine, pentru a le da ocazia sa intervina in forta. Nimic nou.

  36. Micutzul

    @ Geofreeland

    De ce nu îți faci blogul tău? Nu zic că nu spui bine dar vrem mai multe opinii ! Tu dacă intri pe un blog si vezi că 80% din comentarii vin de la o singură persoană ce zici ?
    Fără supărare și imi cer scuze dlui. colonel Neacsu !

  37. geofreeland

    Ok,revenim la pensiile militare. Ramane cum s-a stabilit.

  38. geofreeland

    @Micutzul Cu toata stima, am citit, recitit, mesajul dumitale. Nu imi sta in caracter sa fac polemica aiurea. Raspund: 1.nu imi fac blog 2. ca nu sunt ale opinii pe aici nu e vina mea 3. constatarea ca, asa cum spui, nu sunt comentarii, ar trebuie sa dea de gandit nu numai dumitale 4. pun o intrebare, dumneata traiesti in Romania? Romanii isi petrec nervosi serile in strada, protestand, si nu-ti pasa? Cine sunt oamenii astia, te-ai intrebat? Si de ce ies? Nu au ce face? Parerea mea e ca Romania e in razboi. Te vei intreba cu cine? Raspunsul e in strada. Astept o trezire mai devreme pentru ca si dumneata, vrand, nevrand, vei iesi in strada, nu fizic, dar cu gandul. Si culmea, in curand, vei protesta pentru pensie, care inseamna viata. Chiar provoc la comentarii pe care le voi respecta ca opinii, nu neaparat ca ale mele.

  39. geofreeland

    Situatia din Romania este in atentia intregii Europe si nu numai. Nu ca stire, ci ca o evaluare a „experimentului”. Ambasadele tac, dar in subteran informeaza la greu, si, ce sa mai spun, de serviciile care se calca pe picioare p-aici facand scenarii, previziuni si recomandari… Se testeaza limita psihica a suportabilitatii unei populatii, restrictionata in drepturi, la pauperizare si la indicele de acceptiune la vaccin. Cam asta e promisa Romanie Normala.

  40. geofreeland

    Vrem nu vrem, asta e adevarul. Lipsa testarii in masa, gratuite. Numai asa poti depista asimptomaticii care „imprastie” virusul. Un lucru atat de simplu, neglijat voit la nivel de stat. Mai avem epidemiologi sau numai ologi, ca de polit-ologi ne-am saturat pana la intubare.

    „Această estimare este legată de două elemente care sunt extrem de importante. Primul este testarea corectă şi identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o condiţie şi a doua condiţie, care din păcate in momentul de faţă reprezintă o mare vulnerabilitate, este lipsa parteneriatului dintre Guvern şi populaţie şi lipsa de încredere. O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri”, a mai declarat Alexandru Rafila.

  41. Micutzul

    @ geo…
    Ha, ha haaa….
    1. România reală este de 30 de ani in război, de fapt in două razboaie. Unul cu șacalii din exterior care rad totdpdv economic și unul cu idioții din interior care își batjocoresc bătrânii, istoria, tot…
    2. Dacă eu nu lupt pentru dreptate la pensii… Cred că am sertar aparte la DGIA! Dar nu pun bani acolo că mi-e frică! Deh vremuri tulburi. Punem pariu că Rosu ma stie? Sau vrei să vezi insinuarea de la CSP că e posibil să nu imi mai răspundă?
    Și chestia cu blogul nu era rau intenționată. Ai atat de multe de spus că un blog te-ar aranja bine.

  42. geofreeland

    @Titi Oare cati copii ca Alin are Romania de azi? Cati bunici rosi de boli nu-si cresc nepotii, fie abandonati de parinti sau cu parintii prin strainatate? Asta e povestea unei realitati crude, Romania Normala, si nu numai in „iepoca de nimic” a actualului presedinte care ne-a mintit si cu Romania Educata. Daca ma gandesc bine, in afara de niste ordine si medalii primite ghiotura de la straini si cerbicia politica, recte atitudine, muia rezistilor confirmata in geaca rosie, nu a mai facut nimic. Si nici n-o sa mai faca decat sa tina cu dintii de guvernul meu, de parlamentul meu, de justitia mea, de toate ale mele. Mai Alini, copii, puneti mana pe carte si sa ajungeti oameni politici care nu-si uita bunicii, radacinile…

  43. geofreeland

    Semnalez,pentru cine are si rabdare si aplecare, un articol de analiza foarte interesant, spre a sti cum stam in trendurile mondiale. La noi, inca guvernantii se bat pe ciolanul intern si spaga externa. Chiar ma intrebam, de ce tot dam rateuri la acceptarea acelui plan de rezilienta romanesc de catre Bruxelles. De ce? Pentru ca banii aia, 30 mld euro, inseamna firme de orice din afara care sa ia banii pentru executia proiectelor noastre… Vrei autostrada? Da, dar o faci cu spaniolii, vrei o fabrica de apa, da, dar o faci cu nemtii, vrei un spital, da, dar il faci cu cine vrei, dar iei aparatura de dotare din afara de la… si de la…Si uite-asa, imparteala e a Bruxellesului, noi numai condeiem planul si-l semnam, inclusiv lobby-ul.
    https://www.stiripesurse.ro/in-loc-sa-ne-ocupam-de-razboaie-planetare-mai-bine-ne-am-face-treaba-pe-care-o-avem-de-facut-acasa_1718070.html

  44. geofreeland

    Si totusi, ce mai stim despre pensiile militare? Eu zic ca la niste catastrofale imprumuturi ajungand la aproape 50% din PIB, ceea ce inseamna ca „traim” pe o datorie prea mare, austeritatea va fi una din solutii care ne va fi impusa din afara. „Inghetarea” a orice, salarii bugetare, cheltuieli bugetare, pensii si ajutoare, alocatii, sporuri etc ar fi primul pas. Asa ca, discutiile acelea sprintare pe procente ale stabilimentului pensiilor militare devin deja caduce si fara obiect. Nu stiu de ce am fost mai intotdeauna socratic, indoielnic, cu ceea ce „se mai da”. De aproape patru ani am spus asta. Sa fim realisti, nicio speranta in urmatorii doi ani, de-om mai trai.

  45. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 53. Ora 17,45, un Shop&Go de cartier. Magazin micut,cu de toate. De regula, fiind mai izolat, e putin aglomerat. Dar azi, ca niciodata, o coada fara distantare, peste 30 de oameni vrand sa-si cumpere de-ale gurii. Magazinul plin de lume cat si afara, o singura casiera, miscare de melc. In colt, niste pustani ai noii politii stau la panda. Se apropie ora 18.00 de inchidere, oraselul ilfovean carantinat. Sigur jumatate din acei oameni vor merge acasa fara paine dupa o zi de munca.

  46. geofreeland

    Saptamanal, ministrii chemati faceau poteca la Cotroceni. Deh, guvernul meu. Acum nu mai auzii, cresc brusturi pe poteca. Ori sefu nu mai e, ca el joia e pe drum, ori e nemultumit, ori nu stie ce sa faca. Treaba lor, dar noi, amarastenii, batem strazile prin orase, tocindu-ne pingelele si urland. Asa cum fac cainii la luna, ca tot e la perigeu si o vedem mai mare.

  47. geofreeland

    Daca niste copii minori se duc si ei la proteste sunt batuti de fortele de ordine. Ce ne facem cu protectia copilului mult clamata la nivel mondial. E clar ca oamenii in uniformele temute care si ei participa la manifestatii habar nu au de ea. Juridic, un minor e protejat de lege, e in legitima aparare la orice agresiune impotriva sa. Ori oamenii aia in uniforma nu au discernamant? Am vazut un copil intr-o balta de sange subiect al indiferentei de ajutor. Eu ma intreb, daca minorii, se duc la proteste, asta nu e un mesaj profund transmis de societate? Eu zic ca e. Analfabetii functionali sunt chiar in guvern si au discernamant de adulti netestati psihologic.

  48. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 54. Azi am tras o fuga la tara, la casa batraneasca, refugiul meu, departe de lumea dezlantuita. Cum am intrat in curte, nici nu am apucat sa scot de-ale gurii pentru animalute, ca neamurile, vecine de gard, au dat navala, sa vada, eu ce zic de ce e in tara. Si eu, ca evreul, raspund printr-o intrebare, voi ce ziceti? Atat le-a trebuit, o matusa zise ca astia isi bat joc de tara, un var zise ca astia de la guvern trebuie sa plece dracului, nevasta lui imi zise ca e mare pacat si tot ce traim noi e datorita neamtului, ca el a vrut asta, un alt vecin venit si el la drum zise ca si copiii lui sunt someri ca nu au de lucru…I-am ascultat pe toti, cu masca pe urechi de se mirau toti, nici nu am apucat sa raspund ca unul imi zise ca de ce imi pun aia la gura, ce la noi aici nici nu s-a imbolnavit nimeni de Covidu’ asta… Un nepot vorbi si el, peste toti, ce s-o mai lungim, tot ce e in tara asta e din cauza lui Johannis, ce tot vorbim aici degeaba! Imi pare rau ca nu am apasat butonul pe inregistrare la telefon. Nici nu aveam cum, erau neamurile mele.

  49. geofreeland

    Militarii au jurat sa-si apere patria cu pretul vietii. Si sereisti, si politisti, si jandarmi, si pompieri. Juramantul lor e respectat toata viata, chiar si cand biologic ne mai au putere dar cu sufletul, mintea si credinta o pot face. Ma intreb, romanii care acum protesteaza, expusi la infectare si cer o Romania Normala, libera si democratica, dar nu cea promisa de presedinte in campanie si o vad ca nu e, nu o fac tot cu pretul vietii?
    Vox populi, vox Dei!

  50. geofreeland

    Daca rezistii vor sa impuna carantina nationala, justificata de infectari, ca solutie la proteste, vom vedea armata in strada. De ce? Au primit ordin de afara? Experimentul continua.

  51. geofreeland

    Bine a zis cine a zis „marea muta”!

  52. geofreeland

    Onor Ciuca, ministru „civil” al apararii,zice „„Ca membru al Guvernului va spun ca de cand a inceput pandemia s-au depus eforturi colosale sa combatem pandemia si ulterior aceasta campanie de vaccinare. Este cat se poate de evident si cu totii stim ca in momentul in care am fost nevoiti sa luam masuri impotriva acestui virus nu eram pregatiti pentru o astfel de anvergura. E nevoie de continuarea dialogului, explicarea masurilor de catre specialisti pentru ca ei au credibilitatea necesara in fata cetatenilor. La nivelul Guvernului s-au luat masuri cat se poate de concrete. Este posibil ca din punct de vedere al comunicării să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţean, încât să înţeleagă că se fac eforturi deosebite”, a declarat ministrul.”

    Da, vorbe de politician angajat. „E nevoie de continuarea dialogului” Care dialog, ca pana acum a fost un monolog impus. „explicarea masurilor de catre specialisti” Care specialisti? Arafat? Ca altul nu mai vad. Specialistii astia „au credibilitatea necesara in fata cetatenilor” Nu comentez, lumea e in strada. „din punct de vedere al comunicării să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţean” Ce sa fi ajuns la cetatean, cand el traieste restrictionat mai mult de un an? „încât să înţeleagă” el cetateanul. Adica cetateanul nu a inteles ce? O fi chiar asa de incomprehensibil in perceptie cetateanul asta rupt de foame?

  53. geofreeland

    Laudabila lovitura de imagine. Citez din discursul prezidentului, partea finala ”
    În semn de recunoaștere a valorii colectivului dumneavoastră de specialiști de elită ai medicinei românești și a contribuției Institutului „Cantacuzino” la dezvoltarea cercetării științifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înființare, am decorat această prestigioasă instituție cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer”, a declarat Iohannis.
    Emotionant dupa distrugerea institutului de un alt guvern „al meu”. Da, eu intreb, Polidin mai face? Ca unii ziceau ca e bun si la Covid sau tocmai d-aia nu mai face? O vorba din targ, culmea de la „specialiști de elită” pensionati sau dati afara.

  54. geofreeland

    @Y Chiar ca nu mai simt singur.

  55. geofreeland

    Structurile de forta ale Romaniei sunt mobilizate sa apere „guvernul meu” de propriul popor. Sau, pe adanca gandire „trebuia sa moara oameni sa cada guvernul”. Nu stiu daca nemtii au un echivalent la proverbul romanesc „pestele de la cap se impute”. Bruxellesul si ambasadele alor asa-zisi civilizati tac. Noi spunem, „ca mortu’n pap’soi”.

  56. geofreeland

    Pestele de la cap se impute, ce altceva? Te crucesti, cum adica, structurile de forta ale Romaniei sunt mobilizate sa apere un guvern de propriul popor? Incredibil!

  57. geofreeland

    Politistii astia frumos promovati ca sunt de „siguranta si incredere” a cetateanului si jandarmii cu casti antipietre nu sunt romani? Ei in ce tara traiesc? In’89, militienii au cerut protectia armatei de furia poporului. I-auzi, se pregatesc sa cafteasca poporul ca il iubesc pe Citu!

  58. IulianC

    @geofreeland esti nevorbit tare, nu se mai intelege nimic din topicul blogului, este ,,inundatie,, de comentarii total pe langa subiect…de la povesti de viata la bomba atomica. Esti baiat citit si scrii frumos, dar ,,diluezi esenta acestui forum.

  59. Gigi

    Armata incotro? O intrebare la care un raspuns îl avem fiecare,vedem cu toţii cei care am fãcut parte din sistemul apãrãrii şi tragem concluzii. Sigur,autorul art.de faţa ne pune aceasta intrebare nu de dragul de a o pune,ci doreşte sã ne aduca la realitate,adica a ne da de gândit ce se intâmpla acum cu bratul inarmat al patriei,daca rezerva armatei mai face sau ar mai fi parte integralã a armatei,daca mai poate indeplini cerintele prevãzute in Constitutie,daca nu cumva si-a schimbat unele obtiuni,daca cei care o conduc sau au unele funcţii mai sunt în mãsurã şi işi mai cunosca menirea pt.care ţara i-a investit şi le-a dat încrederea ca in caz de nevoie sa fie aparata.
    Sunt întrebari la care fiecare om normal la cap trebuie sa şi le puna.
    Acum,vedem cu toţii cum suntem împartiti,în albi şi roşii,unii ar fi mai buni,alţii mai puţini buni sau deloc. Rezerva armatei este umilita de însasi foştii lor camarazi,nu mai dezvolt,toţi asistam la ce se intâmpla cu pensiile dupã ani de muncã etc,etc.

  60. geofreeland

    @ IulianC Ai dreptate.

  61. Titi

    Si totusi Armata isi face datoria fata de romani: https://www.stiripesurse.ro/valeriu-gheorghita-batalionul-3-rachete-sol-aer-din-ghimpati_1722485.html
    PS. @Geo, citesc cu placere fiecare comentariu pe care-l publici pe blogul lui nea Marin !

  62. geofreeland

    Asa e, sunt nevorbit. E drept, „topicul blogului” e acela de lupta pentru drepturile militarilor. Drepturi legale, si retoric, de ce trebuie sa mai „luptam” pentru ele? Zicea unul ca „o lupta-i viata, deci te lupta” ceea ce e corect. Tare ciudat e insa ca militarii care stiu sa lupte au fost cei mai prigoniti de regimuri. Cei care au luptat in WW2 au fost matrasiti de comunisti, ceilalti nascuti in socialism, dupa Revolutie au fost de asemenea marginalizati, selectati, reformati. Asa e cu vanturile astea, iesi din lagarul socialist si intri in lagarul capitalist si acum nu se stie exact in ce lagar vom intra. Oricum, militarii, indiferent de regimuri, tot cu fata arsa de vant, arsita si ger vor fi.

  63. Titi

    Partea a 2 a are legatura cu Armata condusa de ministrul Ciuca, insa nimic despre Pensii:
    https://www.youtube.com/watch?v=nQjQLyZ7Uxg

  64. geofreeland

    Eternele versuri eminesciene, fresca dincolo de timp.
    Merita citit cand un guvern sobolaneste in al Bastiliei simbol.
    https://www.versuri.ro/versuri/mihai-eminescu-imparat-si-proletar-_e517.html?versuri=-_e517&a=1#

  65. Titi

    „Profesorul Doctor Ioan Chiș de la Universitatea Titulescu. Profesor de Drept. Un text la care ar trebui să ne gândim toți , dar în special cei care lucrează în Spitale. Este vorba despre demnitatea și suferința oamenilor în vârstă . Mama mea , după ce i-am citit postarea mi-a spus că simte la fel. LĂSAȚI-I SĂ MOARĂ ÎN PATUL LOR DE ACASĂ .

    ,,Am ajuns la vârsta în care mă gândesc și la moarte ca la un fapt ce va veni ca o planificare de concediu permanent, când într-o zi nu voi mai putea să-mi exprim voința și mă vor duce ai mei la un spital să se facă ”tot ce se mai poate” să prelungească clipita asta ce ne-a fost dată. Totuși:
    1. Nu mai vreau să plâng văzându-i pe cei de vârsta mea târâți prin săli pline de rezidenți pe la ”primiri urgențe” ori la ”camera de gardă” unde în prezența unor necunoscuți, te dezbracă la piele, să-ți vadă corpul de care și ție îți este rușine, că ești zbârcit, slab ori obez, păros sau alb, plin de bube sau hemoroizi, cu dureri atroce, în timp ce ei completează nesfârșite fișe, programe de calculator, fără să-ți dea măcar un algocalmin ( că încă nu ești trecut pe tratament de domnul doctor).
    2. Nu mai vreau să plâng văzând că te aruncă pe un pat, abia eliberat de un mort proaspăt trecut spre morgă, pe niște cearceafuri spălate la mașina aceea unde se spală toate și se dezinfectează cu cine știe ce substanță, care par curate dar sunt rupte la mijloc și pe la colțuri. Îți pune capul pe o pernă pe care a zăcut altul mai prăpădit ca tine, îți schimbă fața de pernă dar parcă pui capul pe o scândură plină de cioturi și ghemotoace de vată adunată de decenii.
    3. Nu mai vreau să plâng văzând pe ”doamna” ce spală pe jos cu mopul cu care a spălat și w.c.-ul că-ți aduce ceaiul si supa aceea de lagăr, știind că oricum nu o să o mănânci, că vin milogii de acasă și se roagă de ea să-ți dea pachetul de mâncare de acasă. Nu mai vreau să mă simt groaznic când vine asistenta să-ți pună plosca să faci, ce-oi face acolo, după care îi dai obligatoriu 10 lei să te mai umilească încă o dată când folosește hârtia igienică. Tu, care te-ai crezut cineva pe lumea asta, profesor, preot, inginer, politician, milionar, muncitor de ispravă, femeie frumoasă, mamă a nu știu câți copii, cu demnitatea ta de OM, ajungi să te târâi la closet cum poți, chiar dacă un pas te doare fizic mai puțin decât de doare sufletește, doar să nu fii umilit de privirea celor din salon care strâmbă din nas că ”uite ce pute ăsta”.
    4. Nu vreau să plâng, cum a urlat inima din mine, când mi-am văzut mama ce ne-a crescut plină de țevi băgate prin nas, prin gură, cu mască pe față, cu mâinile străpunse cu branule prin care se forțează viața să nu plece, deși TOȚI știm că viața nu-i a noastră, ea ne este dată de Dumnezeu, care face ce vrea cu ea că este a LUI. Medicii, oameni și ei, încearcă să smulgă mai multe zile, ore, minute, vieții, să te chinuie doar, doar vei trăi și ”vei pleca acasă” știind că peste un timp casa ta este acolo, în veșnicie.
    5. Nu mai vreau să-mi aduc aminte cum mi-au pus mama pe jos, în pielea goală, între 23 de cadavre, în morga aceea de la subsol și au ținut-o de sâmbătă până luni, ca să-i facă autopsie deși ea avea 99 de ani, au ținut-o așa pentru că medicul era liber sâmbăta după gardă până luni. Este un vis de coșmar să vezi pe propria mamă căreia îi era rușine dacă i se ridica colțul rochiei, să fie lăsată acolo s-o batjocorească un nenorocit de autopsier care dacă nu-i dădea-i 50 de lei ”nu ți-o făcea” că nu avea el chef, și altă sută ”dacă vrei să ți-o îmbrac și să ți-o încalț, dacă nu haide tu și îmbracăți-o” îl citez exact pe acest om dezumanizat de câți morți a tăiat.
    6. Plânge inima din mine când știu cum se ajunge cu greu spre membrul familiei care te așteaptă în spital, cum trebuie ”să te pui bine dându-i 10 lei ” portarului care are ordin precis să nu intre nimeni în afara zilelor de vizită, dar care te lasă că pune și el un ban în buzunar, cum aștepți pe o bancă sau în picioare ore întregi ca să stai de vorbă un minut cu medicul pe care nu-l cunoști și pe care, când îl întrebi ceva vorbește cu altcineva la telefon… care nu acceptă bani, flori, atenții, ci îți stabilește tariful de mii de euro, tariful pentru anestezist, tariful pentru sora șefă și ”să-i dai și rezidentului că el termină operația”.
    7. Medicamente, feșe, mâncare, apă, fructe, supă, hârtie igienică, pernă, termoplonjor , telefon, încărcător, furculiță, cuțit, farfurie, cană pentru apă … vii cu ele de acasă că cele ce ți se pun la dispoziție în mod normal nu le folosești nici pentru câinele tău din curte. Toate trebuie să le pui într-o noptieră pe care o împarți cu bolnavul de alături și bineînțeles cu gândacii roșii ce bântuie ca stafiile prin spital.
    8. Bucuria ieșirii din spital, dacă ai norocul să se termine cumva cu bine, te marchează pe viață, controalele ulterioare la trei luni, ori la șase luni, ca să se constate cum mai stai, te fac să-ți pierzi somnul cu trei – patru zile anterioare, să-ți crească tensiunea la 18 cu10 când vezi halatele albe ale celor care lucrează acolo, planificarea de la ora 9,00 fix începe cu o coadă de una oră la triaj, unde o fată tânără îți ia cartea de identitate, trimiterea, îți face planificarea, scoate la imprimantă o foaie de internare de o zi, te pune să semnezi că n-ai pretenții și alte 100 de întrebări, după care te trimite pe o secție la un etaj, unde dai cu ochii peste toți oamenii ce erau înaintea ta la rând pentru a face analize. Aștepți două ore, până când intră la doctor toți despre care am spus înainte, plus cei care vin cu câte o asistentă peste rând, aștepți că pleacă doctorul undeva – nu știi unde dar stai acolo, și când ți-ai pierdut nădejdea și vrei să pleci acasă, te cheamă. Doctorul te întreabă de toate și îți vede analizele anterioare sau cele proaspăt solicitate, tastează în calculator ce trebuie, te descalță și de dezbracă la bustul gol, te vede 5 minute și îți spune că este gata și poți să te îmbraci, îți recomandă să nu bei, să mănânci sănătos, să faci sport, să iei regulat medicamentele și să vii peste trei luni la control. Pleci cum ai venit, plin de amărăciunea unei zile complet pierdute și cu bucuria că nu ți-a spus că trebuie să te internezi să … gata.
    9. Acasă te dor din nou toate cele, îmbătrânești dar nu vrei să recunoști și să te lași, te convinge televiziunea să cumperi tot felul de leacuri minune, suplimente alimentare ( care nu se decontează de nimeni) bei ceaiuri, siropuri, prafuri, pastile cu pumnul, te ungi cu alifii cu puterea calului, ursului, gheara diavolului, voltaren, sindolor, altele, și pe moment crezi că ești cel de demult, deși nu mai vezi bine, nu mai auzi bine, amețești, nu mai dormi decât 3 ore pe noapte, ți-e greață, n-ai putere, vrei să faci ceva și uiți din sufragerie până în bucătărie ce ai intenționat. Dai bani pe toate prostiile, mergi pe la băi dar nu au nici un efect, faci masaj și apoi te dor mai rău oasele. Cine spune că bătrânețea este o altă etapă frumoasă este ori tânăr ori lucrează la televiziune ori este politician ori este cântăreț din acela decrepit care face pe tânărul până nu mai se uită nimeni la el ori este prost ca noaptea.
    10 . Bătrân, bolnav, nu te mai caută nimeni, copii au problemele lor, prietenii ori au murit ori sunt la fel ca tine, te-ai lămurit că lumea ta nu mai este. Lumea în care ai trăit s-a dus, acum totul este digitalizat, liniștea și siguranța zilei de mâine ( care mâine?) nu mai este, auzi mereu că ”ăla” a plecat, te miri că moartea este analizată pe toate fețele la ”știri” cu omoruri, tâlhării, sinucideri, focuri din spitale, accidente de circulație, războaie politice, religioase. Te miri că tu mai faci umbră pământului când atâția cad precum muștele în jurul tău. Ajungi la concluzia că pentru a trăi mult trebuie totuși să fii bătrân, asta fiind singura realitate. Evanghelia spune că omului îi este dat să trăiască 70 de ani, dacă a dus o viață cumpătată 80 de ani, după 8o de ani doar chin și jale. Evanghelia spune doar adevărul, deși noi am vrea să fim eterni deși este absolut imposibil.
    DE ACEEA, N-AR FI BINE SĂ NE LASE SĂ MURIM DECENT ÎN PATURILE NOASTRE CA ÎN TRECUT, CU FAMILIA ÎN JURUL NOSTRU, ÎN PATUL ȘI CASA NOASTRĂ ? SĂ NU FIM BATJOCURA UNUI SMURD ORI SPITAL DE URGENȚE ?
    Eu așa îmi doresc când o veni și după mine, îngerașul căruia mă rog de când sunt copil.”

  66. geofreeland

    Tulburator de adevarat. Viata bate filmul. Senectutea e tot viata, cu durere si dor de lume. Prin ochii stransi de durere si lacrimi uscate, departe de bucuria zilelor, se zareste o icoana in cui, ultima cainta, iertati-ma ca am trait, nu eu am cerut…

  67. Titi

    SUPERBA Cugetare, @Geo !
    O retin in Agenda petsonala.

  68. geofreeland

    Sa ne reamintim ce zice jurisprudenta referitor la TRADARE.

    a) provocare de război contra țării sau de înlesnire a ocupației militare străine;
    b) subminare economică, politică sau a capacității de apărare a statului;
    c) aservire față de o putere sau organizație străină;
    d) ajutarea unei puteri sau organizații străine pentru desfășurarea unei activități ostile împotriva securității naționale.

    Se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

  69. geofreeland

    Pentru cei atenti la lume. Un filozof adevarat, nu ca liiceanul nostru adept al filozofiei muiei certificata in spirit gregar de un discipol al lui ca „atitudine politica”.
    https://www.stiripesurse.ro/cartile-pandemiei-giorgio-agamben-epidemia-ca-politica-unde-am-ajuns_1723455.html

  70. geofreeland

    Societatea noastra reactioneaza. Intre realitatea traita impus si realitatea unei lumi normale, deocamdata, sunt protestele. Conflictul se va acutiza si va cangrena. De fapt, e un razboi asimetric, intre o putere furata, aparata de pusti si propriul popor.
    https://saltmin.com/2021/04/03/proclamatia-pentru-libertate-de-la-bucuresti/#more-58382

  71. geofreeland

    Nu stiu de ce,metodele unei Inchizitii moderne si rafinate impotriva unor „eretici” cat un popor m-au trimis la Cosbuc. „Un gol istoric” cum spunea Bacovia in Lacustra, auzind „materia plangand”. Translatand prin veac acel „Noi vrem pamant”, pamant pe care guvernul” meu” si parlamentul „meu” vor sa-l vanda strainilor, am gasit similitudini triste, ca un fel de „repetabila povara” a lui Paunescu.
    E bine a ne aduce aminte!
    https://www.versuri.ro/versuri/george-cosbuc-noi-vrem-pamant-_u217.html#

    Preotii, mai an, cantau in cor „Daca-n fiecare zi/Craciunul ar veni/ Ce bucurie-ar fi!”. Le-as sugera sa adapteze cu „Daca-n fiecare zi/Isus ne-ar mirui/Ce bucurie-ar fi!”

    Despre pensii? Ce am mai putea spune? Poate stie cineva.

  72. Neacsum

    @Titi,
    Stie tot satu.

  73. geofreeland

    Cand sunteti tristi pe tema pensiilor, relaxati-va, daca nu in padure in triluri de mierla, barem asa, culcati in living, meditand…Puteti si atipi, ca duminica, nu e interzis…
    https://www.youtube.com/watch?v=gw-klvOiTHA&ab_channel=Muzicasisuneterelaxante