Ați reușit, i-ați adus împreună!

Categoria Despre Armata

La protestele din 2 februarie, așa cum am scris la momentul respectiv, polițiștii au postat un banner pe care scria; ”AȚI REUȘIT NE-AȚI UNIT!”, cu trimitere la faptul că sindicatele lor nu reușiseră niciodată până atunci să se pună de acord și să se sprijine reciproc. Motivele nici nu contează, Ceea ce am apreciat și va constitui un motiv de gândire și îngrijorare pentru guvernanți este faptul că prin politica lor i-au adus pe sindicaliștii din Interne la aceeași masă și vorbeau aceeași limbă.

Mă întrebam atunci când voi vedea și liderii asociațiilor din MApN adunați la aceeași masă discutând măcar, dacă nu căzând de acord asupra unor acțiuni sau propuneri, știind că dacă între polițiști erau doar probleme de orgoliu, la militarii din apărare e vorba și de lovituri pe sub sau peste masă care s-au dat de-a lungul timpului, nu doar de orgolii.

Dar uite că minunea s-a produs Vineri, 12.02.2022, o să o numesc VINEREA MARE a asociațiilor militare pentru că așa cum se va vedea din comunicat orgoliile ”marilor” lideri au tăcut și nu doar că au vorbit dar au căzut și la un acord privind starea actuală și primul pas care trebuie făcut pentru rezolvarea sau măcar clarificarea viitorului pensiilor militare. E adevărat, au mai fost toți laolaltă când ”s-a lucrat” la proiectul L-223 dar atunci a fost la inițiativa lui Dobrițoiu, iar activitatea, cu toate eforturile doamnei Sirbu Simona a eșuat astfel încât proiectul a fost reluat apoi de Dușa și definitivat cum au vrut specialiștii din MApN, nu cum il agreease Dobrițoiu.

Nu îmi fac iluzii, greul abia de acum începe, poate este doar un foc de paie, poate va fi pasul care va schimba relațiile dintre liderii de asociații, poate au înțeles că doar uniți pot face ceva și vor merge mai departe împreună, căci altfel nu vor reuși nimic.

Comunicat din 14.02.2022

În data de 11.02.2022, la Cercul Militar Național a avut loc o întâlnire a liderilor celor mai active structuri asociative ale pensionarilor militari, după cum sunt menționate în adresa de mai jos. Subiectul întâlnirii l-a constituit stabilirea unui punct de vedere comun în ceea ce privește PLX 199/2020, Ordonanțele 130 și 132 din decembrie 2021 și viitorul pensiilor militare de stat.

În urma discuțiilor s-a concluzionat că PLX 199/2020, nu poate fi acceptată de către asociațiile prezente la întâlnire în varianta propusă de MApN și dezbătută/pasată de la Comisia pentru muncă la cea pentru apărare a Camerei Deputaților până la data de 14 August 2020. Soluția convenită a fost întocmirea și înaintarea către ministrul apărării și prim-ministru a unui proiect de Ordonanță de Urgență care să cuprindă modificări și amendamente agreate de toți semnatarii, la L223/2015 în varianta modificată prin OUG 57, 59 și 114. În principiu se va urmări eliminarea pct. VII din OUG 59 și se va solicita vot negativ la discutarea proiectului de lege pentru aprobarea în Parlament. A fost de asemenea agreată și semnată o adresă către prim-ministru în vederea realizării unei întrevederi în format lărgit la care să participe reprezentanți ai structurilor asociative semnatare, miniștri/ directorii cu drept de avizare și consultare privind pensiile militare de stat, cu invitarea liderilor partidelor aflate la guvernare.Prezentăm mai jos adresa:

Președintele FORUMULUI  SAOPSN      Col.r Marian TUDOR

Nu comentez mai mult, deocamdată e bine și atât.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Ați reușit, i-ați adus împreună!

  1. Gigi

    Intr-adevar,un pas inainte.Ca sa parafrazez un citat celebru,un pas mic pt.sindicate,unul mare pt.rezervisti. Am mai spus si o repet:Un proiect de lege in ce privesc rezervistii,este sortit esecului daca se intinde pe cativa ani de zile pâna sa se puna in aplicare in totalitate si mai ales daca se face in mai multe etape cum este si acest P lx 199.
    Exemplul cel mai elocvent este inghetarea pensiilor prin OUG 59,actualizarea lor urma sa se faca in termen de 5 ani,de la startul aplicarii etapizata a l.153.
    O lege trebuie pusa in aplicare in termen legal si in totalitate nu in etape care se intind pe 2-6 sau mai multi ani.Orice lege care prevede termene de aplicare cu estensie ,aia ete o lege sortita esecului.Sa nu uitam si de legea 223 cum a fost aprobata in vara lui 2015 cu aplicare la 01.01.2016,fiind „ciopîrtita”de OUG 57 data prin Decembrie,inainte de punerea in aplicare!!!
    Deci,dat fiind faptul exemplele aratate,a experientelor din urma,nu mai trebuie ingaduit sa fim nevoiti sa acceptam ca o lege sa se intinda, pt.a se aplica,pe etape si ani.

  2. TOADER MIHAI

    E o mică izbândă asupra unor mari orgolii.
    Felicitări pentru un demers mai mult decât necesar!

  3. geofreeland

    Vorba aceea ca „mai bine mai tarziu decat niciodata” e plina de adevar. Numai ca e tardiv. Lumea e in plina schimbare, saracirea populatiei devine endemica, pretul energiei ne va falimenta, bugetul tarii se duce la vale, amenintarea cu razboiul e teribila, tara devine o cazarma a Vestului si camin pentru ipotetici refugiati, inflatia creste vertiginos, somajul ia amploare, economia gafaie. Si asociatiile satule de vorbe si minciuni au ajuns la concluzia ca nu sunt decat un paravan de scena, prafuit si plimbat de colo colo. E tardiva aceasta unire, va fi un glas in desert pentru ca tara e in incapacitate de plata acum. E o realitate si nu pesimism.

  4. Gigi

    Asta cam asa este,d.le geofreeland,aveti dreptate!Ne facem iluzii degeaba.Vrem nu vrem,ne place ori nu,in punctul asta suntem.

  5. Nu credeti ca unirea e cam tardiva si proiectul esuat!?

  6. neacsum

    @Paul Puiu,
    Depinde in ce directie privesti. Privind in urma, ar parea tarziu, desi o vorba spune ca niciodata nu e prea tarziu.
    Privind inainte, la faptul ca urmeaza a se schimba legea pensiilor si mai mult ca sigur vom fi iarasi in malaxor, unirea este singura sansa de supravietuire. Macar acum sa mergem toti in aceeasi directie, sa formam o piatra mare, greu, daca nu imposibil de spart.

  7. Când ordonanța de urgență?

  8. geofreeland

    Sigur ca unirea asta, adica o singura voce a tuturor, e un castig. In fapt, daca ne gandim bine noi ca pensionari avem un singur interes politic, pensia. Asa ca votul nostru ca cetateni merge catre cei care ne satisfac interesul politic dar si ceea ce ni s-a luat, prin minciuni si manipulare, recunoasterea demnitatii si onoarei. Militarii sunt oameni cu o munca aparte asumandu-si riscul vietii. Asa ca sporul de pericol este permanent in timpul carierei, fie pace sau razboi, fiind un spor pe care nimeni nu-l ia in calcul la pensie. Doar la magistrati se pune.

  9. y

    Da, împreună, dar este o unire de conjuctură, nici măcar nu o putem numi unire sau unitate, solidaritate, toți au interese personale sau de grup. Nu am cine știe ce așteptări, după ce mai bine de 10 ani au tot momârlito. Să vedem exact ce solicitări au și cât de repede obțin ceea ce vor. Dacă iar se vor lungi, nici împreună nu vor mai fi.

  10. neacsum

    @Y,
    Minulescu spunea in ”Celei care minte”:


    Eu ştiu c-ai să mă-nşeli chiar mâine…
    Dar fiindcă azi mi te dai toată,
    Am să te iert –
    E vechi păcatul
    Şi nu eşti prima vinovată!..”
    Eu stiu ca asta nu va tine o vesnicie, poate nici o secunda, eu stiu ca fiecare a venit manat de propriile interese, eu stiu ca fiecare va zbura dupa fenta cand i se va promite ca ” el e unicul” si doar el va fi bagat in seama, eu stiu ca unii sunt trasi pe sfoara si sforari la randul lor, dar pentru ca macar acuma, PRIMA OARA au decis sa semneze un document comun, asta are o importanta deosebita, nu pentru ei ci pentru cei de la guvernare. S-a creat un precedent care se poate repeta, cine stie cand, cine stie de ce, fie ca se desteapta, fie ca le va ajunge cutitul la os, fie ca decid sa scoata capul din jug, fie ca se vor satura sa astepte inutil promisiuni neonorate, fie ca le vor iesi la pensie si actualii sforari sau dirijori.

    Eu mai stiu si ca nu avem nicio sansa sa readucem, nu toata legea ci nici macar un articol din L223 la forma initiala, pentru ca se va pune in aplicare noua lege a pensiilor care va include OBLIGATORIU pensiile militare, iar acestora nu li se va mai aplica cuantumul cel mai favorabil, dar vreau ca acesti semnatari sa inteleaga macar acuma, ca DACA NU MERG PE ACELASI DRUM, DACA NU VAD REALITATEA SI NU STAU UNUL LANGA ALTUL, VOR FI ZDROBITI DEFINITIV. E NEVOIE SA FIE IMPREUNA cand se va definitiva noua lege a pensiilor.

  11. Ifrim

    Dacă se lucrează la noua lege a pensiilor,nu trebuiesc consultați și semnatarii prezentului document?Doar n-o fac noaptea ca hoții să ne pună în fața faptului împlinit!

  12. Lucian

    Da,e foarte bine că s-au întalnit cu toții! Poate le-a venit mintea la cap,poate mai renunță la orgolii și vor sta uniți măcar, pană e gata viitoarea lege! Chiar,cine lucrează la noua lege? Nu ar trebui invitați și acești lideri?Sau vorba domnului Ifrim,”doar n-o fac noaptea ca hoții”!?Cine cunoaște pe cineva „de sus”,să-l întrebe,poate aflăm și noi!!!

  13. pontonieru ion

    De uneva, nu mai stiu de unde, am copiat cele de mai jos. Poate de pe aici. Oricum nu-mi apartin. Cine le-a spus, le-a spus din inima lui lovita de nelegiuitii care astazi, daca rusii vor ataca Romania, spera ca noi, care mai putem, copii nostrii, nepotii nostrii, vom lupta si ne vom da viata pentru a apara furaciunile lor.
    Ce zici Ciuca, poate citesti, ca ai fost si esti principalul revoltat de soarta celor din versurile de mai jos si de 6-7 ani te lupti cu nedreptatea, pana… ai ajuns Prim al Romaniei. Ce zici Dancule? Dar tu lasa, esti fara pata. A trecut multa apa peste „discriminati” si Motoc, si, si, si, si, ca nici nu-i mai tinem minte ne-au plans si ei. Ca si tine. Lasa nu ne mai plange soarta. Nu ne mai plange si tu. Lasa OUG 199, 221, noua lege a pensiilor militare si si.. ca …militarii
    Asadar,
    Mihai Kellner
    16 ianuarie la 09:16 ·
    ” Priviti în ochii nostri tristi,
    de-aveti curajul sa priviti,
    ne spuneti, astazi REZERVISTI
    si ne furati si ne mintiti!
    Priviti-ne în ochi! Am fost
    în postul nostru neclintiti,
    când voi sedeati la adapost,
    strângând averi de nesimtiti!
    Priviti-ne în ochi, macar,
    voi, ce-n huzur va lafaiti,
    priviti-ne o clipa, doar,
    si-aveti curajul… sa rositi!
    Colonel (r.) Ilie Bât