Legea, steagul, imnul şi guvernul SOROŞ

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii

Lipa Lipa la plimbare
În media dâmboviţeană, un alt scandal de doi bani umple timpul unor falşi patrioţi care în timp ce se gudură pe lângă preşedinţi care nu sărbătoresc Ziua Naţională a României pentru că sunt în doliu după Colectiv, dar sărbătoresc 10 zile mai târziu un an de când şi-au luat ţara înapoi, se prefac ofuscaţi şi deranjaţi de faptul că o sportivă ajunsă ministru şi chestor pentru că are muşchi, aşa cum alţii au ajuns generali pentru că au milogit grade, s-a gândit să ceară să se respecte legea privind intonarea imnului de stat. Părerea mea este că doamna Lipa este o foarte bună sportivă dar un foarte prost ministru şi un şi mai prost jurist.
În data de 13.01.2016 doamna Lipă trimite o circulară federaţiilor din subordine, în care le cere :

comunicat-mts

Nu ştiu de ce era nevoie să dea un ministru o circulară cu acest conţinut, pentru că în mod normal era de înţeles că treaba merge normal şi nimeni nu încalcă legea. Dacă avea ceva informaţii că s-a încălcat undeva legea, doamna ministru trebuia să aplice sancţiunile prevăzute de legea pe care o menţionează, nu să ceară să fie respectată legea. Dacă a sesizat sau are cunoştinţă că nu s-a respectat ea trebuia să o aplice şi să dea amenzile prevăzute de lege. Punct. Problema doamnei Lipă este că se contrazice singură.   Asta este prima problemă.
Pe data de 14.01.2016, pa pagina proprie de facebook, domnia sa îşi justifică oarecum circulara pe care a trimis-o cluburilor şi federaţiilor, astfel: „Doresc sa ma adresez suporterilor, care si-au manifestat nemultumiri cu privire la adresa emisa de MTS, cu nr. 377 / 13.01.2016, cu cateva precizari, fata de un subiect care suscita interes si care, consider eu, nu a fost inteles si din cauza unei prevederi din Regulamentul Federatiei Romane de Baschet, clar in contradictie cu Legea nr. 75 / 1994, Cap. 2, Art.10, lit. (e) si Art.11, si Hotararea nr. 1157 /2001, care reglementeaza Normele privind obligatia intonarii Imnului National, doar in situatiile precizate de Lege. „ În continuare, spunea: „ Mi s-a cântat de cinci ori pe podiumul olimpic și l-am ascultat de fiecare dată cu ochii în lacrimi, cu emoție, mândrie si bucurie in suflet. Și acum lăcrimez când aud ”Deșteaptă-te, române!”. Nu știu dacă e relevant, dar nu mi s-a cântat niciodată Imnul la vreo competiție națională si am castigat 25 de titluri de campioana nationala in cariera. Nici in deschiderea meciurilor din capionatul intern, la fotbal, handbal, volei, rugby, polo si alte discipline NU se intoneaza Imnul National deoarece nu este permis de legislatia in vigoare in Romania.”

Nu mai dau citat aici din lege, este menţionat în Circulara doamnei ministru, dar constat că doamna ministru MINTE cu neruşinare când spune că legea interzice intonarea imnului naţional la competiţiile interne. LEGEA NU INTERZICE, DAR NICI NU CERE ACEST LUCRU, DECI DACĂ NU ESTE INTERZIS ESTE PERMIS CONFORM UNUI PRINCIPIU DE DREPT BA ŞI MAI MULT, ART 13, PUNCTUL 2 AL HG 1154 SE SPUNE CĂ (2) “Imnul naţional al României poate fi intonat şi la alte manifestări organizate în unităţi de învăţământ sau în alte instituţii de cultură”. Deci legea nu numai că nu interzice, aşa cum susţine pe FB doamna Lipă dar chiar oferă posibilitatea intonării imnului în alte activităţi.
Şi cu asta punct, demisia doamnei Lipă se impune ori pentru prostie ori pentru nerespectarea legii şi interpretarea ei abuziv.Ce nu înţeleg eu este de ce unii oameni, cu o activitate sportivă de  excepţie şi cu o imagine de altfel nepătată sau necunoscută ca pătată, acceptă să intre în politică  deşi nu au nici pregătirea necesară şi nici abilităţi de conducere ? Vor să îşi bată joc de întreaga carieră pentru orgoliul de a fi numit ministru sau parlamentar? Doamna Lipă a reuşit, şi-a atins scopul, se poate retrage în glorie.
Carpeta de la Deveselu
Şi pentru că nu ajunge un par la un car de oale, poate pentru a ne dovedi că guvernul actual este format de persoane care respectă mai mult instrucţiunile celor din afară decât propriile legi, hai să vedem ce se întâmplă în spaţiul militar,  tot pe legea 75/1997 completată cu HG1154/2001. De data asta e vorba de arborarea drapelului naţional. Ia să vedem ce spune legea despre arborarea drapelului naţional:
Art. 1. – “Arborarea drapelului României, în forma, cu dimensiunile, modelul şi intensitatea culorilor stabilite potrivit legii, este obligatorie pentru toate autorităţile şi instituţiile publice cu sediul în România.”
Art. 4. – (1) “Este obligatorie arborarea drapelului României pe perioada sărbătoririi unor evenimente deosebite sau pe durata desfăşurării unor ceremonii, cum ar fi:
a) Ziua naţională a României, Ziua drapelului naţional, Ziua imnului naţional al României şi alte sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale;
b) festivităţi şi ceremonii oficiale cu caracter local, naţional şi internaţional, în locurile unde acestea se desfăşoară;”
d) ceremonii militare, conform regulamentelor militare;
Art 7.(3) (3) Drapelul României se arborează sub formă de fanion şi la acţiunile de protocol desfăşurate pe teritoriul ţării.
(4) Modelul, forma, dimensiunile şi intensitatea culorilor fanionului se vor stabili prin hotărâre a Guvernului, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentelor norme, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministerului Administraţiei Publice.
Art. 24. – (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
a) arborarea drapelului României de altă formă, cu alte dimensiuni, alte modele şi cu altă intensitate a culorilor decât cele stabilite potrivit legii;
b) nearborarea drapelului României de către autorităţile şi instituţiile publice;
e) arborarea drapelului României în stare necorespunzătoare;
. (2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), e) şi k) se sancţionează cu amendă de la 5.000.000 lei la 15.000.000 lei, iar cele prevăzute la lit. b), c), d), f), g), h), i), j) şi l), cu amendă de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei.”
Acestea sunt articolele de lege. Şi acuma să vedem faptele.
În data de 15.01.2016, deci la două zile după circulara doamnei Lipă, reprezentanţii armatei române prezenţi la Baza militară română sau americană de la Deveselu, la festivitatea de schimbare a comandantului american al bazei (căci cel român se schimbase pe 3 Decembrie, pe căldură, nu pe ger), o comit şi ei, uite aşa, ca să plângă doamna Lipă. În sala de festivităţi a bazei a avut loc ceremonialul brodat cu alocuţiuni şi aplauze specifice. La festivitate au participat din partea Armatei române ceva oficiali  şi purtători de grade mari, activi sau în rezervă, din care personal îl recunosc doar pe domnul Nicuţ, cumnatul interesului naţional.

carpeta de la Deveselu
După cum se vede din fotografie, pe peretele din spatele scenei, aşa cum cere protocolul, se află ARBORAT drapelul Statelor Unite ale Americii. Priviţi cu atenţie şi spuneţi – mi dacă vedeţi cumva arborat şi drapelul României, aşa cum cer uzanţele, protocolul şi legea pe care am expus-o mai sus. Nu luaţi lupa, sau cum spun oltenii, nu căta că caţi degeaba. DRAPELUL ROMÂNIEI NU ESTE ARBORAT DEŞI LEGEA , LA ART 1 ŞI 4 CERE ARBORAREA DRAPELULUI NAŢIONAL. Deci oficialii români, de la organizatori la invitaţi NU AU RESPECTAT LEGEA, CĂZÂND SUB INCIDENŢA ART 24. Puteţi citi care sunt amenzile. Dar înainte de amenzi se pune problema cum de înalţi demnitari români, militari, îşi permit să nu respecte legea privind însemnele de stat.
Sper să nu spună cineva că preşul ăla aflat în spatele scaunelor pe care stau îmbuibaţii armatei române reprezintă drapelul naţional, pentru că refuz să iau în calcul această variantă. Prefer să cred că au uitat de drapelul României, decât că şi-au bătut joc de el în halul ăsta încât l-au întins ca pe carpeta cu Răpirea din Serai, undeva în fundalul scaunelor  şi cu fundul în sus, aşa, ca să ascundă cuiele din scândurile scenei.
Nu cred că cineva poate spune că ceea ce se vede în spatele scaunelor reprezintă drapelul României arborat de înalţi demnitari şi generali români la o activitate oficială. Dacă cineva va încerca să mă convingă că e aşa, atunci eu voi spune că acei indivizi de pe scenă trebuie demişi în 24 de ore pentru ofensă adusă însemnelor naţionale, deşi fapta nu mai este pedepsită de codul penal. Având în vederea însă locul dar şi calitatea făptuitorilor, fapta trebuie pedepsită moral mai ales în cazul unor persoane care au depus un jurământ militar.
Deci situaţia este cât se poate de clară. Oficialităţile româneşti participante la acea activitate oficială, fie nu au arborat drapelul României, pentru că ceea ce se vede acolo NU ESTE STEAG ARBORAT, STEAG ARBORAT ESTE CEL AL SUA, ori şi-au bătut joc de DRAPEL, ceea ce pentru mine este mult mai grav. Cine ne explică ce a fost acolo şi ce măsuri se iau împotriva organizatorilor şi participanţilor, care nu sunt copii de grădiniţă să nu cunoască gravitatea faptelor.
Ce spuneţi domnule Motoc? Dar domnul Ciucă ? Dar presa care o toacă pe doamna Lipă pentru declaraţii nu pentru fapte? Se pare că asta va fi soarta însemnelor naţionale într-o ţară guvernată şi condusă de oameni din afară sau vânduţi celor din afară cu mai multe cetăţenii şi interese străine.

 

Update: 20.01.2016, ora 12.20

La ora 11.13 am primit din partea Biroului de presă al MApN, următoarea informare:

„Stimate domnule Neacsu

Activitatea s-a derulat în interiorul Naval Support Facility (NSF), colocată în Baza 99 Deveselu, fiind o ceremonie organizată de partea americană, la schimbarea comenzii unităţii. 

Protocolul oficial, organizat după regulile-standard ale Forţelor Navale ale SUA, a inclus, în deschiderea ceremoniei, introducerea în formaţie de către gărzile de onoare a drapelelor României şi SUA, pe timpul intonării imnurilor naţionale, cu tot onorul si respectul cuvenite unui astfel de eveniment.”

Cu privire la drapelul SUA care apare în fundalul unora dintre fotografii, reprezentanţii unităţii militare americane ne-au comunicat faptul că acesta face parte din starea de fixaţie a hangarului unităţii, fiind arborat în mod permanent şi nu special pentru această ceremonie.”

Secţia presă /M.Ap.N.

  Tel./Fax 021/319.60.22

Înţeleg de aici că în încăperea unde a avut loc evenimentul Hangar 18, sau nu ştiu ce număr o avea, fiind încăpere care aparţine armatei SUA, regulile şi procedurile sunt cele ale Armatei SUA, partea română nu are nici o posibilitate de a sugera măcar ceva, că întâmplător drapelul SUA se afla acolo ca parte a stării de fixaţie, altfel nu ar fi fost arborat, nu era cazul, ceremonia era de un nivel scăzut poate, iar carpeta aceea din spatele scaunelor  nu reprezenta Drapelul României, ci o simplă pânză colorată pusă aşa de decor. Mi se şopteşte în cască, că cei care au organizat activitatea fiind americani au făcut ce au vrut ei. Ei, da, asta este explicaţia, asta pot crede. În acest caz, dacă aşa stau lucrurile, îmi cer scuze pentru imensa greşeală pe care am făcut-o sugerând că acela ar fi drapelul României, probabil că în Caracal nu au găsit altă cârpă cu care să tapeteze fundalul. De vină sunt caracalenii care vând prea multă pânză cu culorile naţionale pe ea. Mă opresc aici, crede fiecare ce vrea. Întrebarea mea acuma, indiferent cine a organizat activitatea de la Deveselu, este următoarea: MAI ESTE DEVESELU TERITORIU NAŢIONAL SAU NU? Pentru că dacă este încă teritoriu naţional al României, atunci legea trebuie respectată de toţi cei care îl populează, în afara cazului în care există un SOFA care să dea dreptului ocupantului -sper vremelnic- al teritoriului să facă ce vor muşchii lui pe el, adică să violeze ce vrea el. Poate se face public statutul forţelor americane pe teriroriul României ca să ştie şi românul ce nu are voie să facă, nu cumva să îi supere pe soldaţii americani.  Sau e secret? Aici răspunde cineva?

  PS: Fraţilor, eu nu mai înţeleg nimic. La baza din Mihail Kogălniceanu, colţ cu Marea Neagră adastă la conovăţ ditamai unitatea de cavaleri a armatei americane. Acuma aflăm că la baza de la Deveselu pe pajiştea Caracalului într-o fostă bază aeriană,   a amarat Naval Support Facility (NSF) ditamai structura Forţelor Navale Americane. Oameni buni, Pregătiţi-vă Caracalul va deveni port, dar nu pot spune încă la ce Mare. Probabil la Marea Prostire a românilor. Asta ar fi viitoarea minune a Caracalului. Asta a fost aşa, pentru descreţirea frunţilor.

https://www.facebook.com/ElisabetaLipaOfficial/
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=30710
http://www.activenews.ro/stiri-politic/Schimbare-la-comanda-bazei-americane-de-la-Deveselu.-La-ceremonie-a-fost-arborat-doar-drapelul-SUA.-Tricolorul-romanesc-ASCUNS-dupa-scaune-128952

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Legea, steagul, imnul şi guvernul SOROŞ

 1. pedro

  Am trimis acest mail acum 4 zile,sa vedem raspunsul!!!

  Petrea Stanciu
  16 ian. (Acum 4 zile)

  către cabinet.minist., SIRP
  D-le ministru Motoc,d-le general Ciuca,e posibila asemenea eroare sau e cu buna stiinta!!!Cei 3 „cetateni” in uniforma Armatei Romaniei ( ca ofiter in rezerva nu pot sa-i consider altfel) ar trebui sanctionati aspru!
  Cu mahnire,
  Colonel(r) Petrea Stanciu

  Schimbare la comanda bazei americane de la Deveselu. La ceremonie a fost arborat doar drapelul SUA. Tricolorul românesc, ASCUNS după scaune
  DE ANDREI NICOLAE / ȘTIRI, POLITIC / Publicat: Vineri, 15 ianuarie 2016, 15:29 / Actualizat: Vineri, 15 ianuarie 2016, 17:04 / 0 comentarii
  Schimbare la comanda bazei americane de la Deveselu. La ceremonie a fost arborat doar drapelul SUA. Tricolorul românesc, ASCUNS după scaune

  Baza militară americană de la Deveselu a cunoscut prima schimbare de comandă: căpitanul James Craycraft l-a înlocuit pe căpitanul William Garren, informează siteul marinei militare americane.

  Ceremonia, la care au luat parte și oaspeți români, a fost prezidată de contramiralul John C. „Jack” Scorby Jr., comandantul responsabil pentru Marina Americană din regiunile Europa, Asia de Sud Vest și Africa.

  „Garren a cultivat energia colectivă, entuziasmul și determinarea inerente acestei echipe care a construit baza aceasta și care a îndeplinit fiecare reper pentru dezvoltarea ei într-o infrastructură capabilă să susțină Aegis Ashore. Garren a condus transformarea acestor echipamente și instalații dintr-o bază temporară în una permanentă, de care marinarii noștri se bucură azi”, a spus Scorby.

  Garren a preluat comanda bazei în Octombrie 2014 și a supravegheat construirea sistemului antirachetă Aegis Ashore.

  În sala de ceremonii, a fost arborat doar steagul Statelor Unite ale Americii, tricolorul fiind folosit ca tapet pentru un perete al scenei. Baza americană este găzduită de fosta bază aeriană 91. Baza aeriană funcționa zi și noapte, cu patru escadrile de avioane pilotate de 100 de piloți, pentru a proteja spațiul aerian al României. În anii ’90 reprezenta singura unitate aeriană ce executa misiuni în timpul nopții.

 2. pedro

  Si „carpeta” au gresit-o,deoarece cand se expune drapelul pe vertical sus vine culoarea albastra de langa lance!!!Mare e gradina lui D-zeu!!

 3. Dan Aldea

  Lipa e o mare sportiva dar nu are pic de morala. Cand are general activ la MAI trimitea circulare interne prin care obliga politistii sa ”doneze” bani pentru ”proiecte sportive si umanitare ” .Bani care dispareau apoi fara urma. De altfel acceptand sa faca parte din guvernul tradator de tara Ciolanis- Soros spune totul.

 4. Dan Aldea

  erata: are -era

 5. Iulian

  Domnilor,
  Baza USA/Deveselu reprezinta extensia statului american pe teriyoriul Romaniei, cam ca o ambasada!
  Vedeti legile privind fortele USA pe teritoriul national, privind statutul si protectia fortei!
  Asta e….cedare de suveranitate! …le-am stipulat in legi si memorandumuri clasificate!
  Ca steagul ROU e pus gresit…..na, e o greseala….produsa!

 6. Iulian

  Erata
  Teritoriul!

 7. Emil

  Sistemul de apărare antirachetă Aegis este un sistem integrat la nivel global, iar majoritatea modulelor acestuia sunt amplasate la bordul navelor, nu pe uscat. În aceste condiţii, nu credeţi că are sens faptul că este păstorit de US Navy, inclusiv baza de la Deveselu? Deci glumiţele cu Caracalul port sunt chestii kaki, intraductibile pentru civili. Din păcate…

 8. @Emil,
  Cred ca ai omis exact ultima propozitie. Din graba sau intentionat?

 9. @ Emil,
  Dar pentru ca tot ai pomenit de Aegis, iti amintesti CI BINI a functionat sistemul pe Donald Cook? Fala noastra si mandria.

 10. Emil

  La ce vă referiţi? Sper că nu la pretenţiile propagandei muscăleşti cum că i-ar fi bruiat sistemul Aegis cu râciul ăla de suhoi care a trecut de două ori prin zonă.

 11. @Emil,
  Nu, Doamne fereste. Eu ma refeream la cei 40 de mateloti de pe Donald Cook care au cerut plecarea acasa cand au vazut ci bini se poarta suhoii cu ei.

 12. apevistul

  Dupa ce a tunat si fulgerat la mitingul din decembrie 2015 si ulterior, dl. Dogaru ne surprinde foarte tare, in sens negativ, solicitand rezervistilor din zona Iasi ca la adunarea din 24 Ianuarie, „conform celor convenite cu factorii de raspundere locali si la nivel national, presedintele si premierul vor primi delegatia SCMD, care va inmana oficial solicitarile SCMD/CNSC in forma depusa deja la Guvern si inregistrata cu nr. 17/779/19.01.2016, iar dupa consumarea acestui moment, ii roaga sa intrerupa actiunea de pichetare si sa se incadreze in manifestarile generale dedicate Zilei Unirii, cu profesionalism, astfel incat acestea sa nu fie perturbate in sensul celor intamplate la Chisinau”. Vai de capul nostru. Iar incepem cu lugu-lugu, lingand cizmele ocupantului? Din contra, manifestati-va mai ceva ca la Chisinau si, vorba cuiva la revolutia din dec.’89, „omarati-i, ca astia nu sunt oameni”!

 13. Iulian

  Domnule Neacsu,

  Mi-a placut pozitia si tusa articolului, dar oare mai puteti sa-i spuneti asta si lui Ciuca cand mai vine pe acasa?
  Sau acum….nu mai cunoaste nici Balta Verde?

 14. Domnule Iulian,
  Ce credeti ca m-ar opri ?

 15. Pingback: Deveselu între minciună şi adevăr – adevărurile | Lupul Dacic

 16. Mincu Paul

  Un articol de nota 10. Felicitări d-le. Neacșu.

Statistici T5