Loading

Certurile dintre partide, dezamăgirile produse de o seamă de oameni politici din USL, aranjamentele slinoase făcute cu unele grupări sau persoane care provoacă greaţa, nominalizarea pe listele de parlamentari sau prin guvern a unor fătuci care nu pot proba ce au in cap dar au arătat tot ce au între picioare, bătaia de joc la adresa celor care i-au sprijinit pe cei din USL şi de care acum USL îşi bate joc ducându-ui cu zăhărelul, incapacitatea de a produce cu adevărat ceva, stând cu mâna întinsă şi acceptând şantajul comunităţii sau organismelor europene, care este împinsă până la pierderea suveranităţii sau înrobirea populaţiei, vânzarea pământului la hectar, lipsa coloanei vertebrale, ineficienţa şi lipsa unor soluţii reale pentru revigorarea economiei duc şi vor duce la o neîncredere şi apatie a cetăţeanului de rând dar şi a mai vechilor simpatizanţi sau chiar membri de partid ai partidelor componente USL, care se va  concretiza într-un refuz de a participa la vot, la un absenteism care va face ca PDL recolorat de câteva ori în această vară, să revină la putere. Veţi spune că aşa ceva nu e posibil, dar este mai mult decât posibil. Sa facem un calcul scurt:

-să presupunem ca PDL are 1,5 milioane de membri, USL 2,5 milioane, UNPR 300 mii, PPDD 500 de mii, UDMR 1 milion.

– raportat la un număr de să zicem 15 milioane de votanţi, PDL ar obţine 10% voturi.

– dacă însă persoanele care vor merge la vot vor fi să zicem câţi au fost la referendum, să spunem 7,5milioane, procentajul obţinut de PDL cu acelaşi număr de votanţi pentru, ar fi de 20%. Dacă numărul e participanţi la vot s-ar rezuma la numărul de membri de partid sau simpatizanţi fideli, deci la cei 1,5 milioane (presupuse) din totalul de 5,5 de alegători, 1,5 procentul obţinut de PDL ar fi de 27%.

– calculaţi în acelaşi mod procentele obţinute de celelalte formaţiuni si veţi putea vedea cât de puţin îi trebuie PDL ca să obţină majoritatea parlamentară.

– la aceste procente adăugaţi un cel puţin 5% fraudă şi veţi vedea că nu e chiar aşa de greu să obţină o nouă majoritate  parlamentară, pentru că la un număr de 5,5 milioane de alegători prezenţi la vot, un număr de 50 de mii de voturi fraudate reprezintă aproximativ 1% ca procent, adică exact numărul de voturi cu care a ieşit preşedinte Băsescu prin manevrarea voturilor din diaspora. Vi se pare imposibil ? Dacă numărul de participanţi la vot ar fi de 15 milioane, ca să se atingă un procent de 1% voturi fraudate, ar fi nevoie de un număr de 150000 . NU E TOT UNA SĂ FRAUDEZI SAU SĂ FALSIFICI 5000O DE VOTURI,  ÎN LOC DE aproape  150000.

O să spuneţi că acum nu Băsescu conduce guvernul şi organismele statului, ca să manevreze voturile. Da, dar conduce serviciile secrete, adică sistemele de transmitere a datelor, de asigurare a protecţiei şi securităţii datelor, ca şi  autoritatea electorală supremă. Deci are tot ce îi trebuie ca să intervină în caz de nevoie. În plus controlează sistemul juridic, deci pe cei ce ar putea şi ar trebui să pedepsească fraudele. Cu cât numărul de participanţi la vot e mai mic, cu atât necesarul de voturi de fraudat este mai mic şi deci mai uşor de realizat şi chiar de ascuns, pentru că există un anumit procentaj de „greşeli” umane sau tehnice care pot fi considerate erori şi nu fraude. Acest calcul se aplică şi la USL care normal că vor încerca şi ei să fraudeze, că alegerile fără fraude sunt ca nunţile fără lăutari.

Deci cei care dezamăgiţi, ca şi mine, de clasa politică actuală intenţionează să nu meargă la vot pentru că nu au cu cine vota, sau sunt sătui de aceşti politicieni să se gândească că absenţa lor nu face altceva decât să uşureze fraudarea voturilor  şi să trimită în parlament exact politicienii pe care cred că îi pedepsesc in acest fel.

Primul îndemn sau sfat al meu este MERGEŢI LA VOT! Al doilea este să NU MAI VOTAŢI NICI UN CANDIDAT CARE A SCHIMBAT MĂCAR ODATĂ PARTIDUL, INDIFERENT PE CARE LISTE CANDIDEAZĂ. În felul acesta veţi reuşi un lucru imens, şi anume să scăpaţi parlamentul de traseişţi şi trădători, adică exact cei care schimbă majoritatea parlamentară aşa cum a făcut UNPR –ul după alegerile trecute. SCOATEŢI TRASEIŞTII DIN PARLAMENT!

Al treilea sfat, pentru cazul în care nu ştiţi cu cine să votaţi este să căutaţi pe lista de candidaţi, chiar dacă ar lua mai mult timp, un partid, sau un candidat care inspiră încredere sau al cărui preşedinte inspiră încredere. Nu îmi permit să dau sfaturi la care anume nume să vă opriţi.Ca gestul să aibă efect, ar fi ideal ca toţi cei indecişi să voteze candidaţii aceluiaşi partid ca să îl poată şi băga în parlament. Cum la ora asta nu ştiu nici un partid care să prezinte încredere, nu pot da nici sfaturi, nici sugera. Eu poate voi vota (acolo unde nu am altă variantă, acolo unde candidatul USL este traseist sau nu merită votul meu), un candidat al partidului lui Cojocaru. Poate. Dar mai e până la vot.  În orice caz, cetăţeanul român, turmentat sau nu, să nu meargă la coana Zoiţica, să întrebe cu cine votează ci să meargă la vot, să nu voteze nici un candidat care a făcut parte din mai mult de un partid şi să voteze pe cineva cunoscut, de încredere sau măcar nepătat!

Poate internauţii vor cădea toţi la un acord în ceea ce priveşte sprijinirea unui anume partid(acolo unde candidaţii USL sunt  din cei veniţi din alte partide), pentru a realiza şi intrarea acelui partid în parlament.

Pentru aceasta, am înfiinţat  un grup de discuţii pe facebook,intitulat URNA. Acolo ne putem întâlni, discuta şi stabili un partid care va înlocui locurile ocupate de traseişti. Este singura modalitate de a da peste nas traseiştilor şi de a arăta că si votul nostru contează.

De

4 comentarii la „De ce trebuie să mergem la vot pe 9 Decembrie”
  1. La vot trebuie mers , altfel ne trezim cu PDL iar pe cap, acesia merg disciplinati la vot , 100%. Problema mare e ce sa alegi . PDL e inamicul public nr.1 , PPDD e o paiata , iar USL e ceea ce a fost inainte si mare lucru nu a facut . Greu de ales… Voi veni si eu la forumul grupului Urna , sper sa ne lumineze Dumnezeu inainte de alegeri.

  2. DUMNEZEU NU ARE NICI O LEGATURA CU ALEGERILE PE CARE LE FACEM NOI IN VIATA, FIE ELE SI ELECTORALE, ASA CA SA NU DAM NICI VINA PE EL SI NICI SA NU ASTEPTAM SA PUNA STAMPILA IN LOCUL NOSTRU.

  3. mare adevar ati grait k totii,parerea mea este k nu avem pe cine vota si daca tot vom iesi din case sa ne exercitam dreptul cetatenesc ar fi bine sa gandim pe cine punem stampila k romanului ii este lene si sa gandeasca dar sa mai vrea sa munceasca pt el este mai usor sa voteze k cine voteaza si vecinul,colegul,administratorul(daca tot au jucat table impreuna)s,a ,politicienii romani nu stiu sa faca politica ei fac spectacol k clovni.ma rog lui Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze sa nu distrugem de tot tara frumoasa pe care ne-au lasat,o mostenire stramosii nostri care cu respect ma inchin in memoria lor de 1 decembrie.

Comentariile sunt închise.