Elena şi Calul Traian

Categoria Opinii, Politica

Cânta un cuc, sau cântau trei,  ce puii mei…ce puii mei,

Ce-i pasă lumii dimprejur, dacă câştig din primul tur,

Ce-i treaba lor, e treaba mea, ce  puii mei, ce puica mea .

calul traian

PDL-ul fierbe, candidaţii îşi învineţesc picioarele pe sub masă, zâmbind unul la altul şi se înjură mascat cu mâna la gură, plini de demnitate. Pe vremuri circula o poveste cu un tânăr care circula printr-o sală de aşteptare cam goală a unei gări, la o oră din noapte.  Lume nu prea multă, de ţi  se auzea şi respiraţia. Întâmplător sau nu, când trece pe lângă o doamnă mai cochetă, tânărul „calcă pe o broască”, de răsună toată sala. Doamna nu se poate  abţine şi se opreşte oripilată, punând mâna la gură. Puştiul se opreşte şi el, se uită la ea şi zice” lăsaţi doamnă, nu e nimic, o să spun că am făcut-o eu.” Genul acesta de cavalerism se observă acum între candidaţii şi membrii PDL susţinători ai unui candidat sau altuia.

elena base si buldogul

Cine crede că războiul pentru putere în PDL se dă între Blaga şi celelalte două candidate nu trăieşte în România. Atât Elena cât şi Monica execută ordinele lui Băsescu. De ce două femei şi nu un bărbat? Pentru că femeile sunt mai fidele, mai puţin dispuse la trădare politică, mai impresionabile, mai uşor de manipulat şi de speriat. O femeie ridicată din nimic pe culmi de civilizaţie şi progres va fi veşnic recunoscătoare bărbatului care a propulsat-o. O femeie nu uita niciodată ”prima iubire” Uitaţi-vă pe cine a promovat Băsescu pe funcţiile cele mai importante pentru el. La justiţie o doamnă, Kovesi, la transporturi unde trebuia să acopere  şi să continue ce a făcut el, altă doamnă, Boagiu, la Camera Deputaţilor o altă doamnă, Anastase, la Dezvoltare, acolo unde au mers cele mai multe fonduri, Udrea. Acum  la CSM, o doamnă, iar justiţia şi CSM-ul sunt pline de doamne recunoscătoare pentru promovările  nesperate. La Bruxelles este trimisă ca bocitoare sau pârâcioasă – şef madam Macovei. Traian nu are încredere în bărbaţi, de aceea nu a desemnat nici un bărbat înlocuitor la comanda PDL, pentru că s-ar putea trezi ca după ce va ieşi din Cotroceni, acesta să nu se dea jos pentru a-i face loc, pe când o doamnă, oricând poate acuza „dureri de stomac” şi ieşi pe uşa din dos. Acum este la fel de adevărat că din ce în ce mai mulţi pedelişti cu ştaif se opun mai mult sau mai puţin marinarului, ca şi la alegerile precedente când a fost dat jos Boc. Nu toţi au curajul să lupte pe faţă cu Băsescu, mulţi susţin că îl sprijină pe Blaga pentru că nu le place de Udrea  care nu  are imagine,  dar de fapt nu le mai place de Băsescu.

Lupta este dură, Băsescu deţine dosarele tuturor colegilor care înseamnă ceva în  partid, nici unul nu se simte în siguranţă, dar nici unul nu are curajul să îi arunce cascheta în curte. Până şi Blaga a declarat că  îl iubeşte, deşi şi unul care deschide ochii mâine vede realitatea de azi. Unii profitând de această luptă, renunţă la alta, renunţă la partid plecând în partide mai călduţe, cu ieşire la caneaua puterii. De ce i-ar primii partidele care au deja o majoritate zdrobitoare în parlament ? Ce informaţii pot aduce? Deşi unii spun că sunt încă multe secrete pe care USL nu le ştie despre PDL şi invers, adevărul este altul. La ora actuală nici un serviciu secret nu se mai plânge că nu ştie ceva despre adversar. Dacă vor să afle ceva acum, este nu ce a făcut, face sau va face adversarul ci ce ştie adversarul despre ei. Toţi sunt convinşi că nu mai există secrete, dar toţi speră că totuşi poate e ceva ce adversarul nu ştie despre ei. Lupta cea mare nu se dă pentru atacarea adversarului ci pentru protecţia proprie. Deci dacă partidele acceptă pe cei care (se) defectează o fac nu pentru a afla ceva ce ei nu ar şti despre adversari ci pentru a afla ceea ce ştiu adversarii despre ei.

Stănişoară a fost primit cu braţele deschise în PNL nu pentru valoarea sa, nici pentru cinstea sa, nici pentru promisiunea lansată când a trădat, CĂ NU VA TRĂDA DIN NOU, nici pentru că ar şti  despre PDL ceva  ce nu ştiu cei din PNL ci pentru că ştie ceea ce ştie PDL despre Crin şi PNL. Nici nu bag mâna în foc că nu ar putea fi un cal Traian băgat în călcâiul lui Crin aşa cum cred că este şi Frunzăverde care chiar îl cerea atunci când  s-a defectat şi el, pregătind terenul. Singura variantă în care se poate spune despre Stănişoară că este un om cinstit, de încredere este în varianta în care ar fi calul lui Traian, altfel nu e nici o deosebire între el şi Iuda. Infiltraţii merită tot respectul, îşi pun pielea în saramură, riscă să fie descoperiţi, suportă oprobiul public al celor ce nu ştiu că de fapt nu au trădat ci lucrează under-cover, au viaţă grea, trebuie să menţină legătura cu centrul, să fie atenţi la filaj, chestii de fineţe, adrenalină, etc. La fel de adevărat este că ţara asta a devenit atât de dispusă la vânzare încât nu mai miră pe nimeni nimic şi cel mai simplu acum este să trădezi.  Dacă spui că trădezi nu se va mira nimeni, nu te va bănui nimeni că faci joc dublu, nu îşi mai ia nimeni măsuri de precauţie, la prima declaraţie de trădare eşti primit cu braţele deschise, felicitat şi reevaluat, ţi se oferă o funcţie de vicepreşedinte şi se taie mielul cel gras pentru că  TRĂDAREA A DEVENIT CEVA COTIDIAN, UN GEST ATÂT DE NORMAL ÎNCÂT DEVII SUSPECT DACĂ NU TRĂDEZI, ABIA ATUNCI ÎNCEPE LUMEA SĂ TE DISCUTE, APAR SUSPICIUNI, EŞTI URMĂRIT, ŢINUT ÎN REZERVĂ. Toţi vor gândi că sigur urmăreşti ceva ascuns dacă ai stat ceva mai mult  lângă şeful fără să îl trădezi. Viţelul cel gras este tăiat pentru trădători, nu pentru cei fideli. Asta numai la noi se întâmplă. La alţii, trădătorul este ţinut în carantină ani de zile, verificat reverificat, probat, tentat, şi după zeci de verificări încrucişate este primit în colectiv, dar niciodată nu va ajunge la o funcţie de comandă şi control. La noi trădarea reprezintă testul suprem, dacă ai trădat eşti ok, eşti normal, eşti demn de toată „încrederea” nu ieşi din tipar, dacă ai furat şi ai dosar penal, eşti deja demn de a candida ca parlamentar.

Ce se va întâmpla cu lupta Elenei lui Traian? Băsescu va uza de toată influenţa, dosarele  şi ameninţările sale pentru a o scoate câştigătoare, chiar dacă ştie că nu e în stare să conducă un partid, ba are chiar un talent înnăscut să distrugă tot ce atinge, dar este convins că va putea face ce vrea el cu partidul atâta vreme cât Udrea va fi preşedinte. Este greu de spus cine va câştiga cursa, dacă luăm în calcul mijloacele de cumpărare, intimidare şi şantaj ale lui Băsescu. Un lucru este cert. Dacă Udrea va câştiga alegerile, partidul se va sparge cu orice risc, vor fi plecări masive şi cred că va fi prima oară când vor fi plecări determinate nu de lăcomie sau dorinţa de a ajunge la ciolan sau de infiltrări, ci de adevărate neînţelegeri şi neacceptări ale puterii absolute a lui Traian. Dacă Udrea câştigă, va fi clar pentru toţi PD-leii că nu vor mai ieşi niciodată de sub papucul lui Traian şi vor trebui să cotizeze în permanenţă cât, cum, unde şi de câte ori vrea Traian.  Dacă va câştiga Blaga, partidul va rămâne aşa cum e, vor mai fi câteva plecări din partid, dar nu garantez că printre ei nu vor fi alţi mânji Traiani care să crească în PNL. La USL nu prea se vor înghesui pentru că oricum acolo este o herghelie  întreagă, şi chiar armăsarul Alfa este jucat în buiestru de bădiţa Traian aşa că PSD nu mai prezintă interes.

Poate Stănişoară a venit cu o propunere de reîntregire a dreptei, cu „mesajul clar” că dreptacii din PDL abia aşteaptă să se reîntregească cu „ţara” dar atenţie Crin, s-ar putea să fie o cacealma şi o furi de îţi vor zbura şi fulgii şi PNL.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS