Interviu cu un preş e dinte

Categoria Magazin, Opinii

pres

Reporter: Domnule Antonescu, printr-o coincidenţă ciudată, toţi preşedinţii României au numele terminat în “escu”. Avem un Ceauş, un Ilie, un Constantin,un Băs toţi cu escu. Dumneavoastră ar trebui să fiţi Anton. Este vreo legătură între dumneavoastră şi Anton?

Antonescu: Care Anton?

Reporter: Never mind. Domnule Antonescu, şoferul premierului Ponta spune că vă merge în trei bujii. Ce aveţi de comentat?

Antonescu: Da, mi s. s-a mai spus. Ce să comentez? Ce vi se pare dumneavoastră de comentat aici? În primul rand că s-a mai întâmplat şi la alţii, sunt chestiuni procedurale care trebuie să îşi urmeze cursul, s-a mai întâmplat şi se va mai întâmpla. Nu ştiu de ce faceţi un capăt de ţară din asta. Domnului şofer ii răspund cu toată prietenia pe care o cunoaşte – şi o cunoaşte o ţară întreagă – că ce e bine si ce nu e bine pentru maşina mea priveşte maşina mea, acest lucru însă nu va strica relaţia în care am intrat cu Victor Ponta oricât ar încerca unii să mă facă să renunţ la preşedinţie. Nothing is gonna change my love for Cotroceni, spune un cântec şi eu îl fredonezşi în somn, pardon am vrut să spun toată ziua.  În al doilea rând, şoferul domnului Ponta este o persoană cu expertiză în domeniu, se pricepe la motoare şi nu văd de ce replica dânsului m-ar deranja, ce eu sunt mecanic? Aşa că vă rog să nu mai puneţi întrebări de genul acesta, să trecem la lucruri mai serioase.

Reporter: Am înţeles, atunci o altă întrebare: Tot şoferul domnului Ponta a spus că acesta v-a făcut cadou un telefon de ultimă generaţie, „Touch sCreen”. Aţi apucat să vorbiţi cu el?

Antonescu: Cu cine, cu telefonul? Da, dar nu mi-a răspuns. Este totuşi singurul care mă mai ascultă şi acesta este un lucru extraordinar. În ceea ce priveşte informaţia că l-am primit de la domnul Ponta este şi nu este adevărat. Am primit un telefon, dar nu de la Ponta ci de la Băsescu. E adevărat, l-am primit prin domnul prim ministru şi mi se pare un lucru normal, există o relaţie instituţională un acord semnat între cei doi şi eu chiar dacă am fost acolo când s-a semnat nu aş putea să vă spun despre ce e vorba pentru că dormeam discret  la ora aceea. Dar nu văd de ce nu aş primi un astfel de telefon, chiar dacă nu ştiu să îl folosesc, este un gest frumos din partea domnului preşedinte, care arată că mă preţuieşte şi este foarte mulţumit de perioada în care am fost preşedinte interimar pentru că nu am făcut deranj în patul domniei sale, nu am intrat în biroul prezidenţial, nici la toaletă nu am fost, mergeam afară la toaleta din corpul de gardă. Eu sunt un om respectuos, aşa am fost educat, nu văd ce vi se pare deosebit.

Reporter: Apropo de acea perioadă, ce ne mai puteţi spune despre ea?

Antonescu: Păi nu prea mai pot spune multe, după cum ştiţi funcţia prevede un anumit grad de secretizare, nu ştiu însă ce anume înseamnă asta şi atunci, ca să nu fac vreo greşeală, prefer să nu dau detalii. Pot să vă spun însă fără să comit nici o indiscreţie că nu este uşoară viaţa de preşedinte, dimpotrivă, este stresantă. Vă amintiţi celebrul telefon 3 despre care vorbea preşedintele Băsescu? De câte ori sunam acolo cineva spunea „hă hă hă ce vrei să ştii fraiere?”. Vă daţi seama prin ce trece un preşedinte în fiecare zi?

Reporter: Da, foarte greu, probabil din cauza asta nu l-aţi mai suspendat. Altă întrebare: domnul Zgonea a spus vizavi de absenţa dumneavoastră din şedinţa comună la care va participa Traian Băsescu, că cineva trebuie să şi muncească.

Antonescu: Domnul Zgonea este un membru de bază al USL, este preşedintele Camerei Deputaţilor şi pot spune că are dreptate, este un om muncitor, provenind din rândurile clasei muncitoare, este lăcătuş de meserie, aşa că îi dau întrutotul dreptate. A muncit foarte mult în campaniile de anul trecut mai ales în cea locală unde numai ghinionul a făcut să nu ia el locul lui Solomon, pe care sunt sigur că l-ar fi zdrobit în turul doi dacă nu la locale, măcar la parlamentare. Am discutat deseori cu domnul Ponta despre viitorul acestui element de nădejde, este tânăr, are tot viitorul în faţă în politica românească. Poate când domnul Ponta o să obosească, dacă domnul Iliescu va fi de acord, va fi promovat chiar domnul Zgonea.

Reporter: Mai este cineva în PSD care nu s-a luat de dumneavoastră?

Antonescu: Asta nu ştiu, dumneavoastră aveţi înregistrările, dumneavoastră să spuneţi. Dar eu nu consider acest lucru un motiv de îngrijorare, dimpotrivă. Asta dovedeşte că suntem o alianţă care funcţionează pe principii democratice, ne spunem cu sinceritate ceea ce gândim. Bineînţeles, sunt şi aspecte asupra cărora nu suntem de acord, spre exemplu pot spune că domnul Ponta nu este de acord când eu sau alt coleg din PNL criticăm pe cineva din PSD dar asta nu ne împiedică să ne ţinem gura şi să înghiţim în sec, el are puterea şi este normal să fie aşa, eu personal nu văd nici o problemă în asta. Şi domnul Zgonea şi domnul şofer pot spune ce doresc, asta nu înseamnă că eu voi considera asta un atac la persoană. Eu am vorbit cu Victor şi m-a asigurat că înţelegerea noastră rămâne în picioare chiar dacă eu voi fi culcat la pământ. Eu sunt o persoană nonviolentă, am ştiut de fiecare dată să aplanez, să planez, ca să spun aşa, am luat în tinereţe lecţii de pilotaj de la o paraşută şi ştiu să fac o aterizare „pe burtă” cum se spune în domeniu. Deci pentru cei care îşi fac griji, pot spune să stea liniştiţi, pentru mine nu poziţia contează ci locul.

Reporter: Unii  apropiaţi din PNL spun că nu faceţi nimic fără aprobarea lui Ponta şi că nu îndrăzniţi să îi ieşiţi din cuvânt.

Antonescu: Sunt răutăţi care nu au nici un temei. Pot să vă spun că chiar acum câteva zile, discutând pe un subiect mai sensibil, nu spun acum care anume, domnul Victor, cu care sunt foarte bun prieten,( între patru ochi îi spun domnul Victor, nu domnul prim ministru),    spunea una, eu alta şi nu am renunţa.  Am personalitate, nu cedez, am şi eu demnitatea mea. Ponta spunea să ies de sub masă, că nu îmi mai face nimic, dar eu nu, nu am vrut să cedez. Când am dreptate, am dreptate, nu cedez în faţa nimănui.

Vă mulţumesc domnule Antonescu, vă doresc planare lină.

Acest interviu este o ficţiune, nu are nici o legătură cu realitatea, orice asemănare cu persoane sau evenimente reale este de-a dreptul pur şi simplu.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS