Azi 21.04.2013 în două oraşe ale României, Bucureşti şi Craiova, au închis ochii sătui de viaţa asta şi bătaia de joc la care suntem supuşi doi buni colegi şi prieteni: Col (r) Costel Gălăţeanu de la Filiala Sector 6 Bucureşti şi col (r) Mitrulescu Valeriu Jan, de la Filiala Craiova. Dumnezeu să îi odihnească şi să îi primească în împărăţia sa, căci au scăpat de iadul de aici.
Între timp, SCMD dă simptome şi rateuri. De o săptămână sindicatul militarilor a intrat în fibrilaţie. La Braşov, demult anunţata desfiinţare a filialei SCMD a avut în sfârşit loc cel puţin la nivel declarativ, domnul Gl.(r) Mandu, şeful atâtor comisii şi asociaţii omul care nu ar putea trăi fără să fie preşedinte al cuiva, a anunţat că filiala s-a desfiinţat. Acuma, dacă filiala s-a desfiinţat sau nu rămâne de văzut. Situaţia este confuză şi datorită faptului că în statutul sindicatului, făcut pe genunchi şi necompletat după patru ani de funcţionare, datorită refuzului domnului Dogaru, nu se face nici o referire cu privire la desfiinţarea filialelor aşa că fiecare face cum îl taie capul. Mandu se face că desfiinţează filiala, aparent nemulţumit de conducerea sindicatului, (adică de acelaşi Dogaru pe care timp de 3 ani l-a proslăvit şi protejat pănă la umilire), dar fără a îl nominaza, în binecunoscutul şi neuitatul stil BOB, impersonal, cu laşitate şi obedienţă. Teoretic, conform declaraţiei din mesaj, se pare că domnul Mandu reproşează”conducerii” anumite aspecte despre care eu personal, doamna Cobuz, doamna Ana Winzer ,răposatul general Zăpor, apoi filiala Craiova şi alte filiale din Bucureşti, Slatina, Focşani, vorbim de ceva timp. Eu vorbesc despre asta de 3 ani de zile şi nu m-a crezut nimeni până acum un an. Deci ce îl supără pe domnul Mandu?
2.1. Lipsa de unitate, conlucrare şi coordonare sindicală în scopul îndeplinirii obiectivelor SCMD;
2.2. Situaţia necorespunzătoare a rezolvării legale a litigiului pensiilor militare diminuate;
2.3. Absenţa unei strategii sindicale;
2.4. Compromiterea, prin limbaj şi atitudine, a valorilor care ne-au consacrat;
2.5. Promovarea stărilor de confuzie, delăsare, amânare şi manipulare a structurilor teritoriale;
2.6. Persitenţa şi consistenţa situaţiilor dramatice cu care se confruntă unii camarazi;
2.7. Poziţionarea forţată în jocurile de putere politică, între minciună şi adevăr ce au generat situaţii compromiţătoare.
Îmi amintesc că pe vremea când filialele Craiova, Sector 6, spuneau aceleaşi lucruri, domnul Dogaru nu se ruga de ei să revină, ci îi anatemiza, îi prezenta drept destabilizatori, vânduţi lui Oprea, lui Băsescu, spunea că vor să facă rău sindicatului. Ciudat comportament acuma, să te rogi de un om să se întoarcă după ce te-a făcut arşice. De ce nu s-a rugat şi de Elena Cobuz sau Ana Winzer ? Le ţine “suspendate din funcţie “ de doi ani de zie, nu vrea să accepte că aceste persoane practic nu mai există în sindicat pentru simplul motiv că nu au mai plătit cotizaţia cel puţin de doamna Winzer sunt sigur.
Revenind la domnul Mandu, şi “supărarea” lui, toate aceste acuzaţii sunt corecte, dar le lipseşte sinceritatea şi obiectul muncii sau mai bine zis cine anume din conducerea sindicatului se face vinovat, pentru că dacă ne luăm după organigramă şi domnul Mandu făcea parte din conducere fiind şi el vicepreşedinte. Şi atunci ce face, îşi dă palme în oglindă, se revoltă împotriva sa şi se autoflagelează?Teatral şi lipsit de demnitate. Domnule Mandu, nici măcar în ceasul al 12- lea nu aveţi curajul răspunderii, sau faceţi doar un joc de glezne, cum spuneam la prima dumneavoastră încercare de a critica şi demisiona?
Practic domnul Mandu se pare că ar fi supărat pentru că nu a avut ocazia să se aşeze în fruntea protestatarilor pe data de 19, la Bucureşti, să îl vadă şi pe el presa şi să vadă colegii de lojă că are influenţă şi poate influenţa viaţa unui segment important de militari fie ei şi rezervişti. Pe mine personal nu mă interesează dacă face sau nu parte din MLNAR, nu am destule date nici să afirm că aşa ar fi şi nici să spun dacă e bines au rău, dar atunci când intri într-o structură şi pretinzi că o faci pentru binele colectivităţii, e bine să ţii cont de interesele ei, nu ale tale şi să nu uiţi că o colectivitate sindicală trebuie să meargă mai departe chiar dacă şeful îi moare sau demisionează. Dacă nu ar fi fost aşa, noi ca stat trebuia să ne desfiinţăm la fiecare schimbare de domnitor. Slavă Domnului că Decebal nu a avut ideea de a desfiinţa statul dac înainte de a-şi lua viaţa.
Nu ştiu câţi membri au participat la şedinţa din 16.04 a filialei Braşov, dar să îţi aduni un număr de devotaţi, să spui că aia e adunare generală şi să declari că desfiinţezi o filială lăsând atâţia oameni în ploaie, cu procese pe rol, cu cotizaţii plătite până la sfârşitul anului, fără să te întrebi măcar ce vor face în continuare, sau să îi consulţi, mi se pare nu doar nestatutar dar şi crud. Un astfel de om a condus o filială timp de trei ani. Sincer, cred că la fel ar face şi domnul Dogaru, dacă cumva va ajunge la concluzia că îşi pierde scaunul şi nu va mai putea rămâne în fruntea sindicatului. De aceea gestul lui Mandu nu mă miră. Ce a urmat gestului său a fost însă de toată jena. Unii au sărit la gâtul lui Mandu, alţii la gâtul conducerii sindicatului dar şi unii şi alţii sunt din cei care pănă atunci au făcut frumos în faţa lui Dogaru. Domnul Dogaru însuşi încălcând dreptul la exprimare al filialei Braşov şi demonstrând a nu ştiu câta oară că pentru el Democraţia înseamnă nimic, intervine nestatutar pe pagina de blog a filialei Braşov, profitând de faptul că domnul Rînciog, mâna sa dreaptă este proprietaruul blogului şi poate face ce vrea cu el şi lasă acolo un mesaj prin care îl “dojeneşte” pe Mandu dar tot ca la BOB, fără a-i pronunţa numele, ca într-un joc bine pus la punct, în care fiecare se face supărat dar practic joacă o piesă ieftină aşa pentru a-i linişti pe fraierii care vor acţiune sau pe cei care vor schimbare. În toată intervenţia sa, domnul Dogaru nu pomeneşte nici măcar odată numele preşedintelui filialei, nu pentru că nu l-ar mai suporta ci pentru că practic nu are ce să îi reproşeze, doar a făcut un joc stabilit dinainte.
Dar domnul Dogaru se ia de membrii biroului, şi face apel la membrii filialei rugându-i pe primii să se întoarcă la lucru, pentru că “ţara îi aşteaptă” iar pe membrii ordinari îi roagă să participle la viitoarea şedinţă care va fi condusă de domnul Bălan. Cu ce ocazie? Alooooooooooooooooooo, domnul Dogaru, nu suntem la şedinţele de partid să vină nu ştiu cine de la centru să pună ordine în organizaţile de bază. TREZIŢI-VĂ, A TRECUT VREMEA AIA. Adunarea generală şi NUMAI ADUNAREA GENERALĂ ARE DREPTUL DE A DECIDE, NIMENI ALTCINEVA, NICI MANDU, NICI BĂLAN, NICI TUDOSE, NICI DOGARU. PUNCT!
Mai face domnul Dogaru nişte afirmaţii de te doare bulbul rahidian. Ia să auzim ce spune :
“ – filiala nu are personalitate juridică, reprezentând modul de organizare internă a sindicatului;
– toate filialele au fost constituite, statutar şi legal, de cel putin doi reprezentanţi ai membrilor fondatori, care au constituit sindicatul, ca atare nu se pot dizolva prin decizie a BO, ci prin decizia celor care le-au constituit, aprobata de CNR;
– membrii aleşi in conducerea BO al filialei nu-şi pot da demisia, pentru ca nu sunt salariaţi ai SCMD. Îşi pot, in schimb, anunţa retragerea din BO, pentru ca este dreptul domniilor lor. În ceea ce priveste renunţare la calitatea de membru al SCMD, legal aceasta poate fi luata in calcul, chiar si cu votul CNR, numai la un an si o luna, de la incetarea termenului de acoperire prin cotizatie. Statutar, orice persoana devine membru de sindicat, din momentul in care a platit cotizatia!”
NIMIC MAI FALS, MAI AIUREA ŞI MAI NEADEVĂRAT. NU CEI DOI , SAU TREI, SAU 10 INVITAŢI CARE AU LUAT PARTE LA CONSTITUIREA FILIALEI CA INVITAŢI AU CONSTITUIT FILIALA, CI CEI CARE AU FOST PREZENŢI ÎN SALĂ CA MEMBRI AI FILIALEI ÎN MOMENTUL ÎN CARE S-A CONSTITUIT. Nu contează cine a fost la cheful de după şedinţă, nu acei oameni reprezină adunarea generală ci cei care au dat banii. Deci domnul Dogaru, sunteţi total paralel şi în ceea ce priveşte statutul şi legea dialogului social şi în ceea ce priveşte democraţia şi în ceea ce priveşte armata. Ne-am cam săturat de amatori puşi pe post de experţi. Întorceţi-vă la istorie dacă nu cumva sunteţi şi pe acolo tot pasager şi lăsaţi sindicatul şi armata pe mâna celor care au făcut armata, ca meserie, nu de râs. DE TREI ANI VĂ SPUN CĂ SINDICATUL ESTE ÎNFIINŢAT ILEGAL ŞI ARE PREVEDERI CARE CONTRAVIN LEGILOR ŢĂRII ŞI PREVEDERILOR INTERNAŢIONALE LA CARE ROMÂNIA ESTE SEMNATARĂ DAR VĂ FACEŢI CĂ NU ŞTIŢI, CONDUCÂND DUPĂ URECHE. Abia anul trecut la ultima CNR aţi binevoit să acceptaţi ideea modificării statutului, la presiunea “străzii”. Iar pe avocatul care v-a spus că membrii BO nu au dreptul să îşi dea demisia din funcţiile pe care le deţin pentru că nu sunt salariaţi şi că trebuie să aştepte un an de zile până vi se scoală domniei voastre cocoşul de la ceas spuneţi-i că este avocat aşa cum sunteţi dumneavoastră militar.
Revenind la revendicările Domnului Mandu, ca şi ale domnului Popescu, acestea făceau parte dintr-un plan al domnului Dogaru care făcându-se că nu agreează astfel de procedee pentru că semnase şi el un pact de coabitare cu Duşa şi Oprea (pe care acuma atât el cât şi domnul Pricină îl laudă pe la toate colţurile), pe sub mână îi îndemna să se facă că protestează, ca să mai strângă şi el un pic chinga şi să aibă cu ce “să se plângă” în faţa sindicaliştilor dar şi a puterii cu care bătuse palma spre bucuria lui Băse. Mesajul e: “domnilor, eu sunt pentru dialog, dar ce mă fac cu oamenii ăştia că vor proteste”. Pe de altă parte, când iese la TV, ca să vadă tot sindicalistul cât este de revendicativ şi cum combate el spune că vrea sânge pentru sânge. Aşa că atunci când e luat la intrebări ba de unii ba de alţii el are argumente: “da de unde, aia a fost de faţadă, eu de fapt ştiţi ce vreau, v-am spus clar nu ?” Deci domnul Dogaru a luat şi el obiceiuri de politician, minţind pe toată lumea numai el să rămână acolo unde e. Şi asta nu o spun eu, o spune chiar domnia sa, foarte clar şi foarte iresponsabil.
“Personal, sunt decis să merg până la schimbarea clasei politice, dacă altfel nu se poate! În nici un caz, nu-mi permit să abordez raporturile cu politicienii altfel decât prin prisma mentalului acestora, care nu cunoaşte decat nuanţe de “gri”. Niciodată “alb”, niciodată “negru”, numai “gri”! Cine crede că în politica românească numai Băsescu minte aşa cum respiră, se înşeală! Iar noi, ca să învingem, trebuie să avem toate datele depre “inamic”, să-i cunoaştem şi să-i utilizăm slăbiciunile, nu să acţionăm, exclusiv, potrivit doleanţelor şi calităţilor noastre.”
Aproape fiecare cuvând din aceste fraze merită analizat şi tradus, pentru că nu am văzut nicăieri mai multe gogomănii, grandomanie, aberaţii şi minciuni/cmp ca în aceste cuvinte care se vor o scurtă expunere a strategiei care l-a condus pe domnul Dogaru în lupta sa. Păi ceea ce spune domnia sa este exact ceea ce ne spune şi Ponta şi nu vrea domnul Dogaru, adică „coabitare”. Ce contează culoarea “inamicului” principiile, promisiunile, dorinţele, sau calităţile, alea sunt minciuni , noi trebuie să ne facem preş, să ne facem că muşcăm dar să lingem, să fim şi noi ca şi cei cu care luptăm. Aşa s-a introdus domnul Dogaru în mentalul politicienilor, uneori şi prin birourile lor şi a stat aşa de mult acolo pentru a le cunoaşte slăbiciunile încât s-a confundat cu ei, le-a preluat obiceiurile şi a minţit şi el pe bietul sindicalist până ce acesta nu a mai ştiut la cine să se uite şi aşa dintr-un sindicat cu 20000 de oameni am ajuns unul cu 4000. Acuma la fel de adevărat este că mulţi au plecat după ce s-au văzut cu pensiile ridicate, dar ar fi rămas mulţi dintre ei dacă aveau lângă cine să stea. Situaţia în care se află sindicatul astăzi se datorează şi politicii de dezbinare a guvernelor care au condus şi încă conduc ţara, dezbinare cărora cei mai mulţi le-au căzut pradă prea uşor, dar şi şi lipsei de perspectivă şi proastei conduceri a DOMNULUI DOGARU, eu nu mă feresc să spun lucrurilor pe nume ca domnul Mandu, eu nu am ciocnit pahare cu stimabilul, nici nu am primit bani pentru cheltuieli în avans ca să mă tem să vorbesc. Deci dacă acest sindicat mai vrea să reprezinte sau să facă ceva în spectrul social, altceva decât circ şi praf, înainte de a trece la luptă cu balaurii tradiţionali trebuie să îşi facă curăţenie în propria grădină, apoi să iasă în stradă. Orice acţiune, indiferent că se va numi manifestaţie de protest sau conferinţă de presă sau amândouă la un loc sau struţocămilă, care va purta girul lui Dogaru şi va îl va avea în frunte va fi un fiasco, pentru că indiferent câţi sindicalişti vor participa sau ce vor cere, la microfon va fi acelaşi Dogaru care va cere sânge pentru sânge, haos, intervenţie în Ungaria, desfiinţarea Guvernului, a Parlamentului sau mai ştiu eu ce visează şi va face din acea activitate un mare rahat care nici măcat nu va face plici.
Neica, vad ca a mai aparut „alt acrobat”, alt sindicat ,cu-aceiasi balerina linga el..( Gropanu asta ce vrea sa mai ingroape!?)!
S’auzim de bine!
E vechi antic si de demult asta, e aparut tot din osul lui Traian , si sub umbrela lui Degerelu si al lui Grosan. Dar dupa ce s-au infiintat s+au si certat care e mai tare in parcare. Era tot o varianta de unire in cuget si simtiri a militarilor care sa se lase prostiti de oamenii lui Băsescu.
Din adresa Senatului către Guv
Deși a trecut aproape o săptămînă de la discutarea punctului de vedere al Guvernului cu privire la inițiativa legislativă Bp118, privind măsuri reparatorii pentru pensionarii militari care au pierdut prin recalculare/revizuire, documentul care cuprinde acordul Executivului pentru intrarea în vigoare, de la 01.01.2014, a unei asemenea reglemantări, așa cum a fost menționat într-un comunicat ulterior sedinței de guvern, nu a ajuns la Senat.
Poate… după sedința Biroului Permanent de astăzi vom afla mai multe.
Oricum, procedurile parlamentare pe această inițiativă nu vor putea demara înainte de 20 mai, dacă, pînă la acea dată, nu sosește la Senat documentul cu punctul de vedere al Guvernului.
Jocul declaraţiilor pe tema pensiilor militare continuă
Mircea Dusa. despre pensiile militare. foto realitatea tvCa un joc al declaraţiilor sau ca un ping-pong verbal pe tema pensiilor militare s-ar putea caracteriza afirmaţiile făcute în ultima săptămână, ba de premierul Ponta, ba de ministrul Apărării Duşa, ba de ministrul Muncii, Câmpean.
Pentru a veni în sprijinul afirmaţiilor anterioare, vom face o scurtă retrospectivă a acestor declaraţii.
În urmă cu o săptămână Victor Ponta afirmase că “în anul 2013 Guvernul nu are sursa de finanţare pentru rezolvarea problemei pensiilor militare”.
“Anul acesta nu avem încă sursa de finanţare. Dacă o găsim, cu atât mai bine. Există condiţionarea bugetului. În acest momet în buget nu sunt alte resurse“, a spus Ponta.
El mai declarase că “ministerele Apărării şi de Interne caută să facă o realocare din fondurile pe care le au deja la dispoziţie“.
“Dar ministerul Apărării şi ministerul de Interne – sunt mai puţine situaţii la serviciile de informaţii, partea substanţială este la MApN şi la MI – şi în aceste zile şi în continuare o să caute din fondurile pe care le au deja la dispoziţie o realocare în aşa fel încât să se poată aplica cât mai repede. E un lucru de a face dreptate – în primul rând să recunoaştem un drept şi după aceea să vedem când putem să-l şi realizăm”, declarase Ponta.
Ba mai mult, Ponta îi ceruse ministrului liberal Chiţoiu să facă rost de bani la buget pentru soluţionarea situaţiei pensiilor militare.
Guvernul a avizat favorabil proiectul legislativ privind plata pensiilor militare recalculate la nivelul din decembrie 2010, dar cu condiţia ca legea să fie aplicată din ianuarie 2014, potrivt MEDIAFAX.
Proiectul legislativ a fost depus în luna martie la Parlament de către mai mulţi deputaţi şi senatori, printre care şi ex-minstrul Apărării Gabriel Oprea, cel sub a cărui oblăduire s-a creat haosul din sistem, ex-ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu, cel urmărit penal în dosarul “caselor pentru generali” şi Radu Stroe.
Pe de altă parte, ministrul Apărării, Mircea Duşa, prezent pe 21 aprilie la ceremonialul militar desfăşurat în Piaţa Tricolorului şi la concertul susţinut de militarii Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” a declarat, pentru Realitatea TV că “Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, au posibilitatea ca, din bugetul acestui an, DACĂ DIN GREŞEALĂ legea va intra în vigoare pentru cei 10 la sută pe care i-au pierdut la pensii”, să plătească aceste pensii “încă începând din anul 2013, sau diferenţa“.
Ministrul a specificat că “Legislativul urmează să dezbată Proiectul de lege care se referă la pensiile militare şi care a fost analizat în şedinţa de guvern de săptămâna trecută”.
“Premierul a spus că există premise ca, juridic, această problemă să se rezolve de la 1 ianuarie 2014, dar tot dânsul a precizat că, dacă proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, care au majoritatea pensionarilor, vor găsi resursele necesare ca legea să fie aplicată din momentul în care va fi adoptată şi publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus Duşa.
Mircea Duşa a subliniat faptul că “ministerul pe care îl conduce a elaborat un proiect de lege care să ofere un fundament juridic durabil pensiilor din sistemul militar şi care a fost redactat în condiţiile “bulversării care s-a creat în sistemul de pensii militare”.
O concluzie ce s-ar desprinde ar fi aceea că, indiferent de funcţia pe care o ocupă, politicienii rămân nişte… politicieni (LĂTRĂTORI DE MESERIE). Aceştia, în funcţie de interesele lor imediate sau de perspectivă, promit ceea ce vor votanţii să audă. Căci, este foarte posibil ca cei care le-au dat votul să rămână doar cu… auzitul promisiunilor PÎNĂ LA PAŞTELE CAILOR!
S.B.
Sursa> Realitatea
DESFIINTAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERĂ , ESTE OPERA PERSONALĂ A PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU, PE CARE O CONTINUĂ KOABITANTUL DE VICTOR PONTA, ca semn al nerespectării angajamentului asumat de România pentru aplicarea armonizării criteriilor de integrare în spaţiul Shengen şi anume de aliniere a principiilor de salarizare şi pensionare a sistemului J.A.A.I.-justiţie, apărare şi afaceri interne.
1. Contractul cu FMI semnat în 2009/2010 are nişte clauze foarte clare, printre care ar fi şi această dependenţă a alocării de fonduri bugetare către fondurile sociale numai cu acordul acestuia;
2. Acordul este în vigoare până în 2014 parcă şi până atunci….. mucles! – indiferent cine este la cârma ţării;(DE ACEEA ÎN 13 IUNIE 2012 USL A ANULAT PROIECTUL DE LEGE DE REVENIRE A CUANTUMULUI CELOR CU PENSIILE TĂIATE , CARE ERAU DEJA APROBATE DE SENAT)
“IEŞI AFARĂ, PONTA ORDINARĂ!”. Pentru noi PONTA este BOC-2
Căci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-are şi ce are i se va lua.” (Matei 25,14-30)
(Comentariu la o scrisoare)
E-mail-ul de mai jos l-am primit de la un coleg rezervist, unul dintre beneficiarii „falsului intelectual” promovat de Casa de Pensii Sectorială a MApN, care” independent” de voinţa acestuia i-a “modificat încadrarea în grupele de muncă, în scopul creşterii cuantumului pensiei, urmărind” să-i „închidă gura”.
Iată conţinutul:
“Astăzi, 18.04.2013, am fost invitat la CMJ pentru a mi se aduce la cunoştinţă modificările din fişa cu locurile de muncă.
După cum ştiţi, acţiunea de acest fel a început joia trecută, în fiecare zi fiind chemaţi, în ordine alfabetică, între 30 şi 40 de pensionari militari (astăzi au fost cei cu literele G şi I).
Aflasem că, pe la mijlocul lunii februarie, Casa de Pensii Sectoriala a MApN solicitase de la CMJ un număr de 300 de memorii originale (dosare personale). Se pare că acele memorii s-au reîntors.
Eu am fost unul dintre beneficiarii „falsului intelectual” promovat de Casa de Pensii Sectoriala a MApN, care, independent de voinţa mea, mi-a modificat încadrarea în grupele de muncă, în scopul creşterii cuantumului pensiei, urmărind să-mi „închidă gura”.
Ştiam, din ultima decizie, ca pentru o perioadă de 4 ani şi 8 luni mi s-a modificat încadrarea în grupele de muncă, fiind trecut de la deosebite la speciale. După petiţii repetate am descoperit că modificările au fost făcute de către Centrul Militar Zonal Bucureşti.
Ce am constatat astăzi, din înscrisurile ce mi s-au pus în faţă:
1. La nivelul ministerului s-a constituit o comisie de analizare a documentelor emise pentru încadrarea în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii a unor cadre militare trecute în rezervă sau în retragere din MApN.
2. Statul major general a emis ordinul MS 12/2013, în care, la art. 4, se prevede analizarea doar a perioadelor cuprinse în procesul verbal nr. CA 1/R 4370/04.03.2013 al sus numitei comisii.
3. Toate aceste perioade, individualizate pe persoane, au făcut obiectul unor transmiteri către CMJ, cu data de plecare de la Bucureşti 4 martie 2013, menţionându-se în ele deficienţele constatate la încadrarea în grupele de muncă!!!
4. Fiecare PV este semnat de şeful serviciului mobilizare, recrutare şi selecţie din direcţia personal şi mobilizare a STATULUI MAJOR GENERAL!!!
5. Prin urmare, angajaţii CMJ te anunţă, că S-A FĂCUT O GREŞEALĂ şi că perioada sau perioadele cuprinse în PV trimis de la Bucureşti nu vor mai fi în condiţii speciale, ca până acum, ci vei fi trecut la condiţii deosebite, adică, în traducere, CE AI PRIMIT ÎN URMĂ CU UN AN, ŢI SE VA LUA ÎNAPOI, prin emiterea unei noi decizii !!!
Dacă pe parcursul perioadelor cuprinse în PV trimis de la BUCUREŞTI ai urmat vreun curs de specializare (curs comandanţi baterii, curs comandanţi divizioane, curs de stat major, curs de alpinism, curs de paraşutism etc), EŞTI GHINIONIST!!! Pentru acele perioade EŞTI ÎNCADRAT LA CONDIŢII NORMALE, în baza art. 3 alin (2) din ordinul M 116 pentru aplicarea HG 1294 deşi în anexele la deciziile de pensionare nu apar condiţii normale pentru acele perioade!“
Colegul nostru este supărat tare.Şi-i înţeleg supărarea.
Până la un punct.De ce?
Pentru că pe tot parcursul anului trecut şi mai cu seamă în primele luni ale anului curent, suficient de mulţi (?) rezervişti M.Ap.N membri ai SCMD, care au suferit în 2011 amputări draconice ale cuantumului pensiilor, mulţumiţi că în anul 2012 “li sa mai dat ceva”, fără să se întrebe nici o clipă “de unde li sa dat” şi “de ce li sa dat” şi care nu s-au autodenunţat pentru că au primit ceva la care nu ar fi avut dreptul, s-au retras oficial-ritos din sindicat.
Unii,tot din aceeaşi categorie, uitând să mai plătească cotizaţia,au rămas membri “inactivi”, adicătelea membri “pe şest”. Aşa, doar ca să vadă şi ei ce se mai întâmplă ca nu care cumva să nu aibă un loc la masă, dacă se întâmplă ceva de bine.
Despre alţii? Despre cei care nu au avut” norocul” să “beneficieze” de “reconsiderarea încadrării în grupe de muncă pentru unele perioade prin aplicarea arbitrară (?) a dispoziţiilor HG S 1019/2010”, de ce să-i doară?
Se vede treaba ca pe unii dintre noi ne apropie doar necazurile,cu conditia ca sa fie si ale noastre acolo….Că dupa ce-s sacii-n telegută….
Poate ca la începuturile sindicalismului militar, supăraţi şi uniţi în furie şi compasiune, mai aveau urechi şi pentru dramele altora, chiar dacă priveau furiş-vinovat spre cuponul colegului atins mai serios la buzunar.
“Să fie sănătoşi şi să lupte împreună cu Dogarul lor -ziceau unii despre ceilalţi păgubiţi sau nepăgubiti care au rămas totusi în sindicat – “Şi cum nu avem nici o vinovăţie pentru faptul că doar noi am fost cei aleşi, nu mai avem nici o treabă cu sindicatul vostru”.
De un an de zile nu ia mai interesat nimic.
Nu i-am mai văzut la nici o actiune,la nici o adunare, cu sau fara ordine de zi,nici macar pe la sediu n-au trecut,ca altadată,sa afle ce se mai intamplă si să bodogănim impreună impotriva celor care ne-au nedreptătit.
Asa au ajuns colegii nostri, multumiti cu câtiva bănuti, să-i zică răului – bine, uitând că ne-am constituit in sindicatul cadrelor militare pentru a ne ajuta la nevoie, pentru a ne fi aproape unul altuia, nu pentru a fi răsplătiţi pe merit sau nemerit.
“Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!” (Isaia 5,20)
Ne lăsăm sau nu duşi de val? Aşa cum merg toţi,trebuie să mergem şi noi? Ne luăm după gura lumii? E bine să mergem orbeşte, acceptând şi zicând ca e bine ,numai pentru ca asa zic unii că e bine şi zicând că e rău, la ce zic altii că e rău?
Orice cadere este dureroasa si descurajanta,mai ales cand esti trecut de vârsta entuziasmului si cand vezi ca toata lumea parca este impotriva ta.
Dar, pentru noi ,militarii in rezerva care facem parte dintr-un corp bazat pe spirit de echipă, orice cădere are un rost special.
Pentru că atunci când vine vremea să te ridici, când ai să poţi doar tu să te ridici, trebuie să poţi lua şi pe alţii aflaţi în cădere la fel ca tine.
“De ai căzut, ridică-te; dar vezi de nu ai putea cumva să ridici şi pe alţii cu tine”.
Col.r. Dan Moraru
DOGARU asta e complet dus. Ce tot il domniti atata cand el a facut numai rau militarilor.E un betiv si un mitoman care nu face si nu va face nimic pentru pens.militari. SCMD e pe duca si el se agata cu unghiile de marginea barcii.Spune-ti un singur lucru bun pe care l-a facut de cand e presed scmd si nu mai spun nimic. Dar asta e ! CA NU A FACUT NIMIC! DOAR LATRA!
Imi place de Dogaru, e baiat bun, nu stiu ce aveti cu el…E cam zbanghiu, in rest e O.K.