Firea, apa și politica

Categoria Magazin, Social


Motto: ”Ferește-te de Apa Nova și când îți vinde.. apă de ploaie”

Introducere în firea lucrurilor

De cam o săptămână ecranele tv ne-au fost invadate de imaginea doamnei Firea, primărița capitalei. Nu contează că e vorba de grădinițe, copaci căzuți, ape, PSD, alegeri, buget, spitale,  ea iese pe post să vorbească. Îmi face impresia că jinduiește la vremurile când avea oră fixă pe micul ecran sau simte ea ceva în urină și încearcă să își găsească alt post. La cât de mult se bagă în față, dă din coate, face valuri și se se plânge că nu e lăsată să îi apere pe bieții cetățeni, nu m-ar mira să rămână pe drumuri. Ce este ciudat este că la câtă experiență are în media, nu a înțeles un lucru: nu întotdeauna publicitatea face bine și uneori e recomandat să nu tulburi apele, mai ales când sunt tulburi și fără să te bagi în ele. Lucrul cesta i l-a explicat odată Băse, când ea se lupta să apere interesele partidului împotriva căruia luptă acum, pentru a se evidenția în fața celui pe care acum îl înjură. Vă amintiți ce i-a spus Băsescu în 2014 când actuala primăriță era doar senatoare și era portdrapelul PSD, dar făcea mult scandal pe marginea dosarului Nana?  : „Nu te poți lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să știi puțin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“. Ce a urmat, se știe, Firea l-a dat în judecată pe Băsescu, pe hârtie dar și-a retras plângerea pe bune, pentru că până la urmă ”ea nu este o persoană conflictuală” Nu este așa că nu e conflictuală? Să spună Dragnea dacă nu e așa.

Apa noastră, riscul tău

Și totuși Firea nu s-a învățat minte și mie tare îmi e teamă că până la urmă s-ar putea să nu se mai întoarcă acasă. Ea, nu soțul. Viața într-o primărie ca cea a Bucureștiului este mult mai complicată și mai plină de riscuri decât cea a unei comune fie ea și cu echipă de fotbal în Liga 1. Scandalul apei potabile sau Apa Nova este doar o mică-mică afacere din care dacă se sapă s-ar putea să iasă lucruri nu tocmai Coșer. În acest scandal doamna primar s-a situat de partea celor cu care Primăria generală are contract, și încă unul foaaaaarte baban, dar a uitat că ”poziția copilului” trebuie să fie una firească, nu una părtinitoare. Domnia sa, ca apărătoare a intereselor cetățenilor, ar fi trebuit să se abțină și eventual să ceară o anchetă serioasă, nu să sară la gâtul ministerelor care au declanșat verificarea probelor de apă. Ea ar fi trebuit să se situeze cel puțin pe o o poziție neutră, nu să apere poziția celor cu care are contract, deci față de care , ca instituție și poate și ca persoană are obligații. Deci a greșit din start, pierzându-și  nota de obiectivism, deși pretindea că vorbește în numele cetățenilor. Dacă ar fi vorbit în numele lor, i-ar fi luat de mult la întrebări pe cei care pretind că livrează apă ”potabilă” cetățenilor capitalei. Eu nu știu cu ce apă se adapă doamna Firea, dacă bea apă de la chiuvetă, de la magazin dacă folosește filtre pentru apa pe care o livrează Apa Nova, dar dacă ar folosi și ar vedea cum arată acestea după o lună de folosire, ar rezilia imediat contractul  pentru că șa cum arată filtrele arată și ficatul plămânii și rinichii bucureștenilor. Iată cum arată un filtru de apă nou, înainte de montare , în dreapta imaginii și iată cum arată două filtre puse la robinetele  de apă din București, după o lună de folosire. (în stânga imaginii).

Rețineți, că e vorba de două filtre, unul pentru particule mai mari, pentru împiedicarea sau oprirea impurităților mai mari și un altul mai fin. Asta se întâmplă când trece apa prin ele. Gândiți-vă doamnă primar, că ceea ce vedeți depus pe aceste filtre, intră în rinichii, ficatul, plămânii și sângele cetățenilor, prin grija celor de la Apa Nova. Nu e așa că veți declanșa o anchetă ? Nu e așa că ceea ce vedeți nu e adevărat? Nu e așa că apa asta o beți dumneavoastră? Cum e cu grija față de cetățenii capitalei?

Ce livrează Apa Nova ?

Eu cred că de fapt dumneavoastră protejați de fapt cetățenii Apa Nova, cei care prin contractul pe care l-au primit de la primărie, contract plătit de cetățeni, cei care le bau apa, nu cei care le papă banii, contract prin care  s-au angajat să reabiliteze şi modernizeze  17 fântâni arteziene dintre Piața Alba Iulia și Piața Constituției. Această   obligație prevăzută în contractul de concesiune încheiat între municipalitate şi Apa Nova Bucureşti  din fonduri proprii Apa Nova, cu o investiţie iniţială estimată la 7 milioane de euro  din fondurile Apa Nova sub deviza ”Apa ta, responsabilitatea noastră”, lasă unele semne  de întrebare. Eu, ca orice cetățean cinstit mă întreb, de ce a făcut Apa Nova această donație către ”bucureșteni”, pentru că totuși 7 milioane de euro sunt 7 milioane de Euro și nu se dau oricui, așa din simpatie. În cât timp își scoate Apa Nova ”investiția” și , mai ales, DE UNDE ? Oare nu ar fi fost mai bine ca din acești bani să înlocuiască conductele prin care își transportă  mizeriile, pentru că văzând cum arată aceste filtre după o lună de folosire, nu poți spune altceva decât că prin conductele Apa Nova circulă mizerii. Apa Nova livrează apă de ploaie. Asta nu este o figură de stil, este adevărul adevărat, pentru că așa cum știu o parte din români dar tratează cu indiferență, prin grija guvernanților aflați în cârdășie cu companiile ”dătătoare de apă” din întreaga țară, românii primesc în paharele lor și plătesc apa de ploaie la cel mai fizic mod cu putință.

Cum se poate? Foarte simplu. Legiuitorii noștri au dat o lege prin care românii plătesc acestor firme, fără ca acestea să miște un deget pentru asta,  apa pe care o lasă Dumnezeu pe pământ. De fapt îi spune sofisticat, apă  meteorică, sau pluviala și este apa care provine din precipitaţii atmosferice și se evacuează prin reţeaua publică de canalizare.Plătim pentru colectarea, transportul și epurarea apei provenite din precipitatii datorită H.G. 1591/2002, care prevede: „cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua publică de canalizare este determinată prin înmulţirea cantităţii specifice multianuale de apă meteorică, stabilită conform normativelor în vigoare, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator.”

”În București, facturarea serviciului de canalizare a apei pluviale prestat de către Apa Nova Bucuresti se realizează în conformitate cu Hotărârea CGMB 157/2005, privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciilor publice de alimentare cu apa și canalizare din Municipiul București, art. 70, alin. (5) care prevede: „cantitatea de apa pluviala preluată de rețeaua publică de canalizare se determină prin înmulțirea cantității specifice incintelor construite și neconstruite, declarate de fiecare utilizator.Cantitatea specifică de apă pluvială pentru persoane fizice este de 0,2 mc/mp/an, de 0,5 mc/mp/an pentru agenți economici respectiv de 0,3 mc/mp/an pentru domeniul public (conform Hot. CLMB 23/1993 si Regulamentului) și se înmulțește cu suprafețele totale ale incintelor construite și neconstruite, declarate la contractare.”

Pe scurt, în loc ca cei de la  Apa Nova să plătească pentru faptul că folosesc și livrează apă pe care o primesc fără nici un efort, ba o mai și livrează așa cum o primesc fără nici o intervenție, mai și percep bani pentru otrăvirea cetățenilor. Pot să spună ei ce vor, că filtrează apele, că apa  pluvială este trecută prin stații de decantare, reciclare, epurare, întrebarea este ce se întâmplă cu apa de ploaie de la stațiile lor de epurare până la consumator, ce se întâmplă cu apa de ploaie care se înfiltrează în pământ și conductele crăpate și fisurate, de la stațiile de epurare până la robinete? Nu știți? Priviți încă odată filtrele din imagine. Aceste ape le plătiți și le înghițiți, livrate de Apa Nova și sub protecția doamnei Firea. Aceeași situație este în toate orașele, asta ca nu cumva să și-o ia în cap bucureștenii și să creadă că au parte de un tratament special. Așa că tot scandalul doamnei Firea privind Apa Nova nu este făcut pentru protecția bucureșteanului ci pentru aburirea acestuia.

http://www.reporterntv.ro/stire/basescu-mesaj-pentru-gabriela-firea-s-ar-putea-sa-nu-ti-mai-gasesti-sotul-acasa-daca-nu-stai-in-banca-ta

https://www.gandul.info/stiri/fantani-piata-unirii-inaugurare-dupa-modernizare-si-refacere-17524123

https://e-juridic.manager.ro/articole/romanii-vor-plati-taxa-pentru-apa-de-ploaie-presedintele-a-promulgat-legea-24978.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Firea, apa și politica

  1. Geofreeland

    Dacă veți privi atent, fostele comune de lângă Capitală au devenit orașe, s-au lipit pur și simplu de Capitală , devenind orașe satelit într-o mare metropolă europeană. Normal că aceste orașe au bugete suficient de mari și pun presiune pe Primăria Capitalei. Vocea Firei e și vocea lor, Centura este o arteră de interior a Metropolei, interesele sunt reciproce, extindere transport urban, extindere imobiliară, dezvoltare economică în afara Capitalei. Nu m-ar mira ca actualul județ Ilfov să se transforme în Metropolă, mai lipsește marele aeroport de la Leordeni, portul la Argeș de la Mihăilești. Dinamica extinderii Capitalei presupune multe lucruri și mai ales bani, studii, prognoze, proiecte, parteneriate de capital etc la care numai Capitala le poate susține. Problema apei potabile e chiar una serioasă. Nu numai în Capitală apa e mizerabilă. La sate, apa are o potabilitate redusă, recomandată copiilor numai prin fierbere, e clorinată la greu, nici plantele nu o mai suportă. Solul e contaminat, apele colectate sunt contaminate, rețelele de aducțiune sunt vechi, pline de rugină, viermi și impurități mecanice. ” Apa se încadrează în normele stabilite” declamă toate ” organele competente”, ce rămâne în filtre e spectrul invizibil. Inclusiv oamenii de la aceste organe beau apă îmbuteliată. Chestiunea Apa NOVA e o sursă de bani și atât, bucureșteanul clamat de Firea are spitale dacă apa infectă îl îmbolnăvește. Nimeni nu întreabă răspicat și răstit de ce e apa nesigură? De ce…d-aia! Dacă Firea moare de dorul săracilor altfel s-ar rățoi la furnizorul de apă. Totul e o abureală goală, meschină cu damf ipocrit al intereselor. Io nu cred că tanti Firea bea apă de la robinet. Chiar, cât o costa anual apa îmbuteliată cumpărată de Primăria Capitalei? Zburlirea primăriței ofticată de decăderea politică pentru „gura bate curul” nu are nicio treabă cu cetățeanul care o plătește. E joc de imagine, e un picaj controlat politic, o victimizare spre un emoțional livresc și de prost gust. Vrei sănătatea cetățeanului? Dă în furnizor, trimite-i controale, fă-l să simtă că otrăvește populația, nu-i căuta scuze, mângâindu-l pe cap împăciuitor. Pe vremuri, mama avea în bucătărie pe perete, o cusătură cu o caricatură de femeie gătind și dedesubt un mesaj lozincard moralizator ” Cine trăncănește, lucrul nu-i sporește/ Cine tace, treabă face”. Mă obseda zilnic cârpa aia hidoasă și-mi trece un puseu de tristețe pentru mama care m-a hrănit ani în șir, zâmbindu-mi, iubindu-mă, mai mult tăcând, obidindu-se cu treaba casei. Trăncănitul Firei, acid, o mușcătură ca de șarpe, îmi inspiră abaterea de la treaba normală a administrării bunăstării locuitorilor Capitalei. Apa e vitală, cu singură condiție, să fie curată. Este? Dacă mâine s-ar interzice vânzarea de apă îmbuteliată, în București ar fi revoluție. Unde s-ar ascunde Firea?

  2. Geofreeland

    Dacă veți privi atent, fostele comune de lângă Capitală au devenit orașe, s-au lipit pur și simplu de Capitală , devenind orașe satelit într-o mare metropolă europeană. Normal că aceste orașe au bugete suficient de mari și pun presiune pe Primăria Capitalei. Vocea Firei e și vocea lor, Centura este o arteră de interior a Metropolei, interesele sunt reciproce, extindere transport urban, extindere imobiliară, dezvoltare economică în afara Capitalei. Nu m-ar mira ca actualul județ Ilfov să se transforme în Metropolă, mai lipsește marele aeroport de la Leordeni, portul la Argeș de la Mihăilești. Dinamica extinderii Capitalei presupune multe lucruri și mai ales bani, studii, prognoze, proiecte, parteneriate de capital etc la care numai Capitala le poate susține. Problema apei potabile e chiar una serioasă. Nu numai în Capitală apa e mizerabilă. La sate, apa are o potabilitate redusă, recomandată copiilor numai prin fierbere, e clorinată la greu, nici plantele nu o mai suportă. Solul e contaminat, apele colectate sunt contaminate, rețelele de aducțiune sunt vechi, pline de rugină, viermi și impurități mecanice. ” Apa se încadrează în normele stabilite” declamă toate ” organele competente”, ce rămâne în filtre e spectrul invizibil. Inclusiv oamenii de la aceste organe beau apă îmbuteliată. Chestiunea Apa NOVA e o sursă de bani și atât, bucureșteanul clamat de Firea are spitale dacă apa infectă îl îmbolnăvește. Nimeni nu întreabă răspicat și răstit de ce e apa nesigură? De ce…d-aia! Dacă Firea moare de dorul săracilor altfel s-ar rățoi la furnizorul de apă. Totul e o abureală goală, meschină cu damf ipocrit al intereselor. Io nu cred că tanti Firea bea apă de la robinet. Chiar, cât o costa anual apa îmbuteliată cumpărată de Primăria Capitalei? Zburlirea primăriței ofticată de decăderea politică pentru „gura bate curul” nu are nicio treabă cu cetățeanul care o plătește. E joc de imagine, e un picaj controlat politic, o victimizare spre un emoțional livresc și de prost gust. Vrei sănătatea cetățeanului? Dă în furnizor, trimite-i controale, fă-l să simtă că otrăvește populația, nu-i căuta scuze, mângâindu-l pe cap împăciuitor. Pe vremuri, mama avea în bucătărie pe perete, o cusătură cu o caricatură de femeie gătind și dedesubt un mesaj lozincard moralizator ” Cine trăncănește, lucrul nu-i sporește/ Cine tace, treabă face”. Mă obseda zilnic cârpa aia hidoasă și-mi trece un puseu de tristețe pentru mama care m-a hrănit ani în șir, zâmbindu-mi, iubindu-mă, mai mult tăcând, obidindu-se cu treaba casei. Trăncănitul Firei, acid, o mușcătură ca de șarpe, îmi inspiră abaterea de la treaba normală a administrării bunăstării locuitorilor Capitalei. Apa e vitală, cu singură condiție, să fie curată. Este? Dacă mâine s-ar interzice vânzarea de apă îmbuteliată, în București ar fi revoluție. Unde s-ar ascunde Firea? În Voluntari?

  3. Titi

    Se pare ca in Craiova, Consiliul local n-a aprobat plata apei pluviale de catre consumatorii orasului. Nici in orasul nostru nu prea bem apa de la robinet..!

  4. Dan

    Bucurestenii sunt ca oile lase si proaste sau ca militarii si pensionarii rezervisti (”Ciuca”” batailor).”Astia” nu se revolta niciodata indiferent cat sunt de batjocuriti.Imi cer scuze oilor,am vazut si berbeci revoltati care lovesc dur cu capul in coaiele ciobanilor brutali.Militari și rezervisti revoltati sau curajosi nu am auzit sa existe indiferent cate tatuaje si crotali de marcare au pe epoleti sau pe noile uniforme de ospatari.PS.Gargarainutila cu patriotismul si „”onoarea”” lor in timp ce stau capra la gainari ,talhari si excroci politici nu e „”dovada de curaj””.

  5. Geofreeland

    Afacerea cu frica de moarte, indusă și întreținută la nivel mondial e cea mai bănoasă și spoliatoare de resurse a cetățeanului. Partea vizibilă a acestui imens ghețar antarctic e și această „bobiță” media cu apa de băut. Oamenii se îmbolnăvesc în mod natural, genetic, cu vârsta, conform ADN. Care e vârsta „optimă” la care crahul fatal să se declanșeze? În mod normal la un an-doi după pensionare ca statul să nu mai plătească pensii iar spitalizarea ar fi o altă problemă pentru stat. Deci, un pic de „ajutor” cum ar fi apa zilnică, curentă, poate crea boli de alarmă la vârste mici: o toxiinfecție, depuneri de metale grele, radicali liberi nitrici, otrăvirea cu clor, PVC, amoebe, bacterii și paraziți etc și toate numai din apă. Industria medicamentului câștigă. Apoi, otrăvirea cu E-uri din alimentele procesate și pesticidele din fructe și legume așa-zise bio, pește de cultură, carne de porc și pui injectate, uleiuri contrafăcute, sucuri de toate sortimentele, cosmetice, toate cu implicații gastrice, hepatice, pancreatice, colonice, renale și vezicale, alergene sau impactul dereglărilor hormonale sau imunitare. Simptomatologia necesită tratament, industria medicamentului câștigă. Ipocrizia și lăcomia merge la infinit, „fumul de tutun conține peste 70 de substanțe care cauzează cancer” scrie pe pachetele de țigări” și se vând la greu, de fapt alte ierburi și stabilizatori de ardere sau arome din țigări fac fumul periculos, nu cel de tutun pur (bunicul meu a fumat toată viața tutun uscat din curte învelit în foi de ziar-și ăla cu urme de plumb de la tipar- și a trăit 96 de ani). Încurajarea fumatului, culmea! prin interdicții, e o altă cale de otrăvire întreținută. Ca să nu mai vorbesc de droguri. Tratamentul zis anticancer e o altă mare afacere. Frica de moarte indusă prin site-uri, reclame de medicamente obsedante, în media, apologia tehnicilor medicale, e o afacere cu final bănos. Să revenim la apă. Există, în practică, un program național „Ape curate”? Poate, avem și un impotent minister al mediului. Programul ăsta e în primul rând educațional altfel degeaba, prevenția, eliminarea deșeurilor poluante selectiv, protejarea mediului individual… Apoi alocarea de resurse și lucrări de anvergură globale hidro…Ce spun eu aici? Cred că ȘF-uri, frica de moarte și din lipsa de credință și iubire de oameni trebuie întreținută. E o afacere. Tanti Firea ar trebui să inițieze reabilitarea completă a rețelelor de apă potabilă, reciclarea celor industriale, sistemul de canalizare și epurare al întregii mari viitoare metropole a Capitalei. Asta ar trebui să facă un primar general, nu să des din fleancă aiurea pupat Apa NOVA, piața independenții! Marș, firea-ai tu să fii de ziaristă! Dacă oi fi fără prompter! PS/ Dizgrațioase Otokarurile tale și nu cred că au Euro 6, put al dracului gazele lor.

  6. De 30 de ani,acești politicieni,ne mint așa de frumos din 4 în 4 ani că prostesc întotdeauna sau reușesc mereu să ne adoarmă.
    Această,Firea,mi-a făcut o impresie bună la alegerile din 2016,chiar am lăudat ă și chiar am îndemnat pe cunoscuți din Buc .să o voteze.
    Acum,trebuie să-mi iau leapșa,dacă pot să spun așa.
    Unde este grijă față de om,unde este/sunt promisiunile din campania electorala?
    Noi cei care am prins și celelalte vremuri,acum ne dăm seama și facem o paralelă .
    Noi am apucat vremuri și bune și mai puțin bune,dar generațiile de azi și cele ce vor urma vor fi vai mama lor.Motivele le știm fiecare dintre noi,nu mai e cazul sa le expun aici.
    Am văzut recent un copil de clasa a I-a când venea de la scoala,ascultând muzică pe telefon gen Bug
    Mafia,și nu numai asculta,dar și fredona în același timp.
    Ăștia,au creat societatea nouă după chipul și asemănarea lor!

  7. Geofreeland

    Off topic, în zi de post! A venit primăvara, mai repede ca în alți ani. Nici iarna nu a fost aspră. De-o mai veni ceva fulguială, prin babele lui Martie, o zăpăducă a mieilor, poate. Ce mai, Pământul se încălzește, ghețarii se topesc, apele vor năvăli prin coastele joase, aerul e poluat, apele așijderea, eterul și spațiile sunt pline de gigaherzi tâmpindu-ne, Internetul e un drog năucitor, armele se ascut prin tehnologii nebănuite, inteligența artificială va domina totul, bătălia pe resurse de-abia acum începe, populațiile migrează în valuri, banii vor deveni virtuali. Asta e lumea, un boom tehnologic depășind adaptabilitatea psihică, fizică și morală a omului, pe un drum incert al socialului. Violența, contestarea oricăror valori, un fel de haos dirijat, decredibilizarea muncii prin salarii discrepante rezultat al unei diviziuni discriminatorii. Oameni demi-cyborgi, comunicare telepatică, ciparea individului pentru control în orice, o lume organizată gen stup de albine sau furnicar. Ne reîntoarcem la ceea ce natura a creat ancestral, o organizare stăpânită de feromonii unei mătci, regina stupului. Aici se va ajunge, semnele deja se văd. Se duce o luptă surdă, pas cu pas, între identitatea națională și multiculturalism. Se vrea o universalitate spre amorfizare gen tabula rasa și crearea altui om nou, aparținător și contribuabil unicului stup, noua Civilizație. Ceea ce vedem sunt pusee de reacție la o ofensivă a globalizării. Înarmarea rusească, chinezească, iraniană, americană etc reprezintă o încercare de a impune un anume model de Civilizație. Penetrarea falsă a creștinismului de islamism e o marotă, ambele sucombând fratricid. Se vrea altceva, crearea altui idol, cu alte valori sociale, ștergându-se istoria trăită, cea scrisă, inventându-se alta, motivându-se prin evoluție. Crearea cyber-oamenilor, fără frica ancestrală, de moarte, de social sau cutume, va determina alt tip comportamental, unic, supus unei voințe programate. Ce vedem azi, drogul Internetului, depersonalizarea individului, dependența de socializări paravan, cunoștințe dobândite prin ingurgitare de moment, crearea de apartenențe false explicabile turmei, toate sunt semnele unei rătăciri create, la limita haosului, în așteptarea coagulatorului Suprem, idol fără de care, debusolați, ne vom atașa fără rezerve… Suntem chiar fericiți de primăvara timpurie când existența telurică ne îndeamnă spre pământul care ne ține, ne cheamă să ne bucurăm, cultivându-l, binecuvântându-l în speranța reciprocă. Încă mai putem face asta, și ne doare că alții ni-l otrăvesc, ni-l omoară, astupând respirația unei planete vii cu care suntem în comuniune de frecvență fiintându-ne împreună întru armonie. Quo vadis? O întrebare milenară. Răspunsul de azi ne e refuzat, interzis, chiar punabil, numai prin faptul că e pusă. Și atunci? „Chiar dacă strălucirea, de-altădată/ Privirii mele i-a fost luată/ Chiar dacă strălucirea ierbii-acelui ceas/ S-a stins pe veci/ Noi, nu vom pregeta/ Și vom căta puteri, în ce-a rămas.” un citat rămas în sufletul meu, licean fiind, după ce am văzut de trei ori filmul Splendoare în iarbă. M-au bântuit aceste versuri o viață și de-abia acum le înțeleg.

  8. Pannduru Lunetistu

    Și totuși, o jumătate din Craiova, probabil jumătatea mai mică, bea apă potabilă din conducta de la Tismana, din Gorj. Ceilalți beau apă din Jiu… Fac destul de des traseul Târgu Jiu Craiova și știu cam pe unde și prin ce trece Jiul până ajunge la Stațiile de epurare ale Craiovei. Acolo nu știu ce se întâmplă, dar la robinetul de unde vreau eu să beau apă nu prea curge „apă bună de băut”, vorba Mariei Lătărețu…

  9. Dan

    Pe de altă parte Bugetul 2019 ia în mod flagrant bani de la Primarii și-i dă șefilor de consilii județene și, uimitor, oferă 400 de milioane de euro partidelor politice, principalii beneficiari fiind PSD și ALDE.

  10. Vladimir Putzin

    @ Dan
    Stimate domn, eu sunt unul ca oilea alea lase si proaste, chiar si militar si pensionar, (deci doi in unul cum se zice acum), cum ne alintati cu atata bunavointa dumneavoastra pe noi bucurestenii, si imi permit sa va intreb pe numneavoastra, atat de vrednic ai destept, de ce nu va uniti cu semenii dumneavoastra, care nu sunt nici lasi si nici prosti, ca doar nu sunt bucuresteni, ci numai harnici si destepti ca dumneavoastra, si sa luati cu aslt meapeneul, guvernul, parlamentul, ministerul de finante, ministerul de justitie, chiar si curtea constitutionala, toate la un loc si fiecare in parte, cum faceti si cu spitalele in care se scurg impozitele noastre, facultatile pentru copii dumneavoastra, si toate celelalte specialitati de tot felul, pe care, oi lenese si proaste cum suntem, nu numai ca nu vi le interzicem, ci vi le punem cu cea mai mare buna vointa la dispozitie, chiar daca asta ne face sa stam de multe ori la coada dupa dumneavoastra.
    Va intreb cu respectul pe car nu-l meritati, daca vi se pare cumva ca nu ar fi destule falii creeate in societatea noastra, incat simtiti nevoia sa mai creeati una ? Nu stiu de pe unde sunteti, dar credeti-ma ca nu mi-as permite nici in gluma sa va adresez mojiciile cu care ne gratulati, numai pentru ca vi se pare ca nu va scoatem cu mana noastra castanele din foc, cum ar trebui.
    Daca nu ve convine, repet, veniti dumneavoastra cu cei multi pe care-i puteti mobiliza si arati-i tarii cum se face o miscare de protest care sa staorca ropote de lacrimi de la toata tara si sa ne repuna in drepturile firesti si legale de care suntem frustrati, si doar dupa aia sa ne faceti oi lase si proaste.
    Ati fost militar, si eu am fost si mi-am respectat fratii de arme indiferent din ce garnizoana a tarii veneau, si n-am pregetat sa le dau tot sprijinul cerut si nu numai, la activitatile comune, asa cum au facut-o si toti cei din aceeasi unitate cu mine, ajutandu-i sa-si rezolve si problemele personale cu care veneau la Bucuresti, sau pentru care ma solicitau telefonic.
    Am ezitat mult in a va scrie, si era cat pe ce sa n-o fac, dar n-am vrut sa dau dovada de ceea ce ar fi insemnat cu adevarat un gest de lasitate.
    Sa fiti sanatos, sa traiti mult si bine, si sa va dea bunul Dumnezeu multa sanatate, dar si bunul simt ca atunci cand va asezati inaintea tastaturii sa va retineti pornirile care nu va fac deloc cinste.

  11. Geofreeland

    @Miru Dan e supărat, pe sat, pe el, oftă și el. Nu lua în seamă. Și eu mai răbufnesc ca el, dar fac distincție între onoare și violență. Deși nu pot trăi una fără alta, știi cum era pe vremuri cu duelul. Pentru un portjartier se băteau ditamai ofițerii. Noi, pensionarii de azi, am fost „armata comunistă” cum ne fac americanii și de râsul lumii că am construit o țară pe care ăștia de azi au furat-o toată. Ne acuză că nu am purtat războaie. Le purtam dacă era cazul, apăram țara. Azi ce să mai apărăm? Ce nu mai e al nostru? Să își apere fiecare proprietățile, treaba lor, că doar lor le dăm banii pe apă, pe curent, pe gaz, pe lemn, pe telefonie, pe orice. Să și le apere. Câtă mojicie și minciună fetidă propagă politicienii la comenzi de afară. Toți, fără excepție. Apărare națională? Ce idioțenie. Care națională? Nu mai există ceva național, poate Partidul National Liberal. Cel mai AntiNațional partid din lume. Un fel de excrement întărit de macac care o mâncat un mango acum trei luni. Eu am propus ca Marseiileza să fie imn național. Dar, cum se vede cea mai bună variantă ar fi Corul Sclavilor din Nabucco. Așa că fronda lui Dan are un substrat. El n-are nimic cu bucureștenii ci cu nepuțința de neam.

  12. iosif

    „Este de mirare că judecătorii au avut răbdarea să treacă aceasta speța prin hățișul mizerabil al legislației de după anul 2009 privind salarizarea în sistemul de apărare, legislație comparată cu unitatea de masupra numită BOC .
    Felicitări și domnului comisar care a formulat contestația.
    Cred că elementul hotărâtor în luarea deciziei a fost citarea art. 6 din OUG Nr 1/2010 din care reiese că sumele compensatorii intra in solda/salariul de bază, dar nu sunt luate în calcul în determinarea altor elemente salariale calculate procentual din solda de functie.
    De altfel, in afara soldei de grad toate celelalte elemente din cuantumul agregat-compus sunt determinate procentual din solda de funcție stabilită după formula cif x 197,33 lei.
    Au contat si definițiile din noua lege a salarizării care s-au corelat cu Hg nr.1/2017
    Multi o înjură pe LOV dar legea ei a pus ordine în brambureala salarizării.
    Daca se vor generaliza soluțiile instanțelor, Casele Sectoriale vor fi obligate să revizuiască din oficiu toate deciziile de actualizare și să opereze actualizarea ca o noua recalculare, pornind din solda de funcție,fără alte sporuri, chit că ea va fi cel puțin egală cu salariul minim pentru toate gradele, de la soldat până la colonel.
    După cum ați văzut și în interviul din Observator,prezentat in topicul anterior, egalitarismul dintre soldele de funcție pentru grade diferite se elimina treptat, prin majorările succesive ale soldelor de funcție până în anul 2022, majorări raportate la valorile numerice ale soldelor de funcție, corespunzătoare gradației ZERO, din Anexa VI a L 153/2017”.
    (site huhurez.com)

    Dle Neacsu,
    Instantele se pronunta din ce in ce mai mult in sensul echivalarii salariului minim brut pe economie obligatoriu in plata cu solda de functie calculata ca produsul dintre coeficientul de ierarhizare si valoarea sectoriala de 197 lei, cum o defineste si ultima lege cadru a salarizarii, nr.153/2017 .
    Recent a mai aparut o sentinta a Tribunalului Cluj in acest sens.(Dosar nr.2435/117/2018).
    Consecinta ar fi actualizarea pensiilor militare, cf.HG nr.1/2017 si Legii 207/2017 la nivelul soldei de functie de cel putin 1450 lei + 15%.
    Rog verificati si, daca apreciati ca este de interes pentru cititorii d-voastra, procedati in consecinta.
    Oricum, castelul de nisip juridic al CSP se fisureaza zi de zi.
    Cu respect,

  13. Vladimir Putzin

    @ Geo
    Daca era asa cum zici tu, „domnul” Dan isi cerea barbateste scuze pentru magaria postata. A avut suficient timp s-o faca. I-aș batea din nou obrazul dar, dupa cum se vede, nu am ce. Caz incheiat !
    In rest, sunt intru totul de acord cu cele spuse de tine care mi-au mers ca de obicei la inimă, chiar dacă nu inteleg neam, de ce ai simtit tu nevoia sa pui in capul lor o nemeritata pledoarie in sprijnul unui individ care ne-a jignit la pachet cu multii nostri concitadini si pe noi doi. Sau, de la un timp, nu te mai simti nici tu bucurestean ?!
    Sa ai o zi buna !

  14. Dan

    Vladimir ti-am raspuns .

  15. Dan

    Scuze daca te-am jignit fara intentie prin generalizare.