L-am contactat pe domnul col.(rez)Petrea Stanciu, cel care într-un comentariu amintea despre niște răspunsuri primite de la casele de pensii ale MI și  MApN și l-am rugat dacă este posibil să le publice, pentru a putea fi folosite  de colegi în contestațiile lor și apoi instanțe, pentru că cele două răspunsuri demonstrează mai bine decât orice altceva faptul că :

 1. În România legile sunt făcute pentru a fi încălcate;
 2. În România, nu știe stânga, ce face dreapta;
 3. În România, o lege care se aplică mai multor categorii de oameni sau ministere, este aplicată diferit de la un minister la altul, de la un caz la altul;
 4. În România, ”specialiștii” care lucrează în ministere și aplică legile, de fapt nu aplică legile ci aplică voința șefului;
 5. În România, când se formează o echipă comună din ministere sau structuri diferite și se emite un ordin comun, fiecare membru al comisiei (structurii) îl înțelege și aplică cum îl taie capul, lucrul în comun este doar o metaforă pentru  sintagma ”pierderea timpului pe banii statului”;
 6. În România guvernanții, și cu ei și cei care le pun în aplicare politicile, au un singur scop, batjocorirea cetățeanului și încălcarea drepturilor acestuia;
 7. Și, caz particular, în România, în Ministrul Apărării Naționale, pe lângă ce dedicați meseriei, care există, fără îndoială, lucrează (în special în sectoarele financiar, management resurse umane și servicii secrete) o grămadă de trepăduși care se evidențiază prin batjocorirea semenilor lor și slujirea intereselor clasei politice, pentru că ALTCEVA NU ȘTIU SĂ FACĂ, NU SE POT REMARCA NICI PRIN MORALITATE, NICI PRIN COMPETENȚĂ.

Toate aceste lucruri au fost din plin confirmate de-a lungul timpului, reconfirmate cu ocazia apariției atâtor OUG-uri și legi care au îngenunchiat armata și au transformat-o într-o capră neagră (ca să nu spun altă vietate mai mare) mulsă în fiecare zi și sortită dispariției, totul culminând cu recentul scandal cu poziția  Șefului SMAp și înzestrarea armatei.

Prezint mai jos cele două răspunsuri primite de domnul colonel Petrea, din care oricine își poate da seama în primul rând cum răspund solicitărilor cei dela MI și cum răspund ”colegii lor” de la MApN.

 

Din cele două răspunsuri nu poți să nu constați în primul rând faptul că la aceleași întrebări puse asupra aceluiași fenomen, aceleiași legi și acelorași drepturi, cele două ministere răspund diferit atât ca soluție de rezolvare și ”interpretare a legii” cât și ca formulare și seriozitate.

În timp ce CPS a MI recunoaște și răspunde la obiect privind indexarea din 2016, precizând că aceasta se regăsește ( și se regăsește efectiv, fizic fapt dovedit prin creșterea reală a pensiilor în urma actualizării), cei de la MApN vorbesc pe nas, adică pe lângă subiect,  așa cum fac de obicei când trebuie să justifice un abuz, aducând în discuție elemente care nu au nici o legătură cu subiectul sau întrebarea pusă. În răspunsul lor, aceștia vorbesc despre ”Ordonanța57 .. cu modificările și completările ulterioare” de parcă nu ar ști că aplicarea art 14 din ordonanță NU ARE NICI OLEGĂTURĂ CU MODIFICĂRILE ȘI COMPLETĂRILE ULTERIOARE, pentru că aplicarea acestui articol are treabă cu datele existente LA DATA APLICĂRII INDEXĂRII, legea nu acționează retroactive.

Și ca să vedeți că domnii din MApN dau răspunsuri nu numai diferite față de alte ministere, pe baza aplicării aceleiași legi, iată un răspuns dat de Comisia de contestații unui coleg, la contestația pe același subiect, adică majorarea din 2016. După cum se vede, aici răspunsul diferă un pic, bătaia de joc este alta, omul întreabă de ce nu  a fost luat în calcul la actualizarea și majorarea cu 5% din 2016, iar Comisia îi răspunde prin citarea articolului în baza căruia i s-a dat acea majorare, fără a menționa că în actualizare nu se regăsește  Ș MAI ALES, DE CE NU SE REGĂSEȘTE. Este CULMEA NESIMȚIRII SĂ RĂSPUNZI ÎN ACEST FEL UNEI CONTESTAȚII, CARE ÎNTREABĂ DE CE NU SE MAI REGĂSEȘTE ACEST DREPT ÎB CALCULUL PENSIEI DUPĂ ACTUALIZARE. Așa răspunde MApN.

”De asemenea, din anul 2016, pensiile militarilor, recalculate în baza Legii nr 119/2010, revizuite în baza OUG nr 1/2011, stabilite în baza legii 263 /2010, cele plătite în baza legii 241/2013 precum și pensiile stabilite în baza legii nr 108/1995, devenite pensii militare de stat, în temeiul prevederilor art. 109 alin 1 si art 110 alin 1 din legea 223 /2015, se majorează cu 5%, în conformitate cu dispozițiile art. 14 alin, 2 din OUGnr 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene precum și unele măsuri fiscal-bugetare ”

Singura concluzie la care poți ajunge din aceste răspunsuri este  fie că la MApN în aceste structuri lucrează oameni care habar nu au ce e cu ei pe acolo și dau răspunsuri după cum își vede sau nu marmota Phil umbra, fie ne cred atât de proști încât să nu înțelegem că ÎȘI BAT JOC DE NOI.

Nu ar fi exclus să fie ambele răspunsuri valabile. Mă întreb însă cât o să mai dormim pe noi și CÂT O SĂ LE PERMITEM SĂ NE MAI BATJOCOREASCĂ? Partea cea mai dureroasă este că ne batjocoresc chiar colegii noștri, cei care au rămas pe posturi după ce am ieșit noi la pensie, foștii colegi, elevi, subordonați.  Citeam pe diverse pagini cât de supărați sunt unii și cum îl condamnă pe generalul Ciucă că nu a reacționat, nu și-a dat demisia când a devenit minge de ping-pong între ministru și președinte. Știți ceva stimați colegi ?

CIOCU MIC ! NOI, CEI CARE NE ÎNJURĂM ȘI BEȘTELIM PE PAGINILE DE FACEBOOK ȘI DIVERSE ALTE PAGINI ȘI BLOGURI ON-LINE, SUNTEM BATJOCORIȚI ȘI PLIMBAȚI CU ZĂHĂRELUL DE 30 DE ANI, PUNEM BOTUL LA PROMISIUNILE CÂTE UNUI GENERAL SAU POLITICIAN DE MUCAVA AJUNS ȘEF DE PARTID UITĂM DE ANII PETRECUȚI ÎMPREUNĂ CU COLEGII DE CLASĂ PRIN ȘCOLILE MILITARE, NE DĂM ÎN CAP UNUL LA ALTUL ÎN LOC SĂ LUĂM ATITUDINE ȘI SĂ IEȘIM TOȚI ÎN STRADĂ PENTRU A NE APĂRA DREPTURILE, DEMNITATEA ȘI HAINA.

Să nu mai cerem altora să facă ceea ce noi înșine nu suntem în stare să facem.

ACESTA ESTE SINGURUL RĂSPUNS PE CARE DIN PĂCATE NU VREM SĂ ÎL VEDEM

De neacsum

13 comentarii la „RĂSPUNSUL MARMOTEI ”MApN” LA CONTESTAȚIILE PENSIONARILOR”
 1. La MApN ,la CSP SUNT NUMAI HABARNISTI!Un caz simplu ,in dreptul meu ,faptul ca a trebuit sa fac eu diligentele pt ca pensia mea de invaliditate sa se transforme in pensie pt limita de varsta conform vechii L263/2010!Ma duc la col Rosu ,mai vere cf anexei 6 trebuia sa-mi transformi pensia in pt limita de varsta!El nu si nu desi era evident si pt un scolar!Eu ce sa fac ,te certi cu….!Peste doua saptamani ,telefon ,da ,dom’le ati avut dreptate!Si in 2014 ma scoate incepand cu 2012 la limita de varsta!Noaptea mintii!Cu asa juristi ce dracu sa mai zici???Si ne miram cu cei 5% din 2016 despre care le-am scris si eu in contestatii si ei nimic!Cred ca si-au facut toti studiile in drept la FF!
  PS Acum acest dom ‘col a evoluat ,e pe la minister consilier pt viata militarilor sau cam asa ceva!Vai de mama noastra!

 2. Dle Neacsu,

  In sfarsit, avem o reactie oficiala din partea propagandistului de serviciu al CSP a MApN, ma, pentru care militarii pensionari nu au niciodata dreptate.

  1. Astfel, domnia sa recunoaste pentru prima data ca CSP a MApN a incalcat Legea, adica art.60 care cere imperativ ca procesul de actualizare sa se desfasoare unitar in intregul sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala, in baza unui ORDIN COMUN.

  Este prima bresa in sistemul „defensiv” al CSP a MAp.N. care a devenit, din acest moment, ‘ILEGALISTA’.

  2. Domnia sa nu ne-a „esplicat” de ce majorarea de la art.14 alin.2/OUG 57/2015 trebuie anulata iar majorarea de la alin.1 nu a fost eliminata, desi ambele au fost prevazute, pentru simetrie juridica, a se aplica prin DEROGARE de la L223, respectiv L263.
  A vazut cineva ca punctual de pensie sa fi scazut vreodata?

 3. Cu cele 2 raspunsuri ANCMRR si Liga poate de data aceasta cu un jurist sa le utilizeze cat mai eficient in lupta cu CPS si MAPN impreuna cu celelalte decizii obtinute in instante: -cea referitoare la includerea sporului pentru pensia suplimentara ca majorare a pensiei identic cu a OMM;-cea cu salariu minim echivalent cu solda de functie.Dar acest lucru determina implicare pe mai multe planuri a conducerii tuturor asociatilor si sindicat , dialog cu partenerii dar nu trebuie excluse cele pe cale juridica si asa cum a-ti solicitat in contestatie sa fie tresi la raspundere persoanele care au aplicat discretionar atata legea cat si metodologia!Nu trebuie excluse nici manifestarile de strada desi vad ca acestea nu le sunt pe plac sefilor asociatiilor care sunt alimentate cu bani pe proiecte mai mult sau mai putin folositoare ca ONG-ri de „utilitate publica”!!!Poate gresesc si imi cer scuze !

 4. Hohaiala de doi bani adica olguta sau cine dracu e acum trimit fraierii la casa de pensii a mapn respectiv mai cei de acolo te aburesc cu legi,decrete,paragrafe alineate si tot felul de machiaverlacuri care omului simlu nu-i spun nimic.De ce ne trimite olguta la casele de pensii si nu spune concret cui sa ne adresam in conditiile in care casele de pensii nu modifica nici un ncuantum fara aprobarea unui decident Casele de pensii ACTUALIZEAZA si nu are puterea de a MAJORA cuantumul fara temei legal.Temeiul legal e parlamentul , camerele saumai stiu eu care m dracului.E trist ca parintii mei au zacut unul la gherla sase ani pt uneltire imp comunismului si tatal bun in siberia sapte ani cazand prizonier la cotul donului.Pt ce s-au jertfit? Ca eu sa muncesc si sa castig o pine respectiv pensie cinstit.E terfelita in ascunzisurile grohaielilor decidentilor.

 5. Toata comisia de solutionare a contestatiilor de la M.Ap.N, este cu fundul in sus ,. ranchiunoasa , rautacioasa , ne cred niste milogi , in final este o comisie RAPANOASA , CU ACELEASI RASPUNSURI TAMPITE SI ACIDE .Aplicati legea 223 din 2015 asa cum a prevazut legiuitorul nu cum vi se nazare voua !

Comentariile sunt închise.