Rateuri leșinate

Categoria Despre Armata


Nu am mai scris cam demult despre problemele noastre cazone, ale noastre purtătorii de grade militare, nu profesionale, și s-au strâns. Din păcate veștile nu sunt tocmai îmbucurătoare, dar sper să nu fiu castrat pentru prezentarea lor, pentru că oricum, în ultimii zece ani nu prea am mai avut motive de bucurie și nici ”realizări remarcabile”. Nu noi. Conducerea ministerului însă da. Dar să nu anticipez. Nici nu știu cu ce să încep.

A, da, o să încep cu cel care încă se prezintă drept ministrul apărării, nu îi pronunț numele, așa mi-am propus de când cu telefonul. Ce a mai făcut Leș-inatul? Păi ce să facă, după ce i-a amăgit pe bieții rezerviști că va sta de vorbă cu ei ori de câte ori   vor avea nevoie și le creează un Consiliu Consultativ în cadrul căruia ei vor fi vioara 1, soprani și tenori, primadone, dar și primii țepuiți, Leș-inosul i-a lăsat pe mâna milițianului iar dragostea  dintre consilierul Tase și revoluționarul Gache a sucombat. Așa că cei de la LAPD, pardon LADPM au trecut de la tandrețuri cu ministerul, la pâri împotriva ministerului, la Bruxelles, prin toate curțile care nu aveau lacăt la poartă.

Același Leș-uit  a mai dat un rateu. După pierderea celor două procese intentate dulapului național privind prelungirea mandatului șefului SMAp, a renunțat la al treilea, care oricum nu mai avea nici un rost. Mai e cazul  să ne întrebăm de ce l-a intentat sau de ce a renunțat la el? Inutil, nici el nu știe.

Tot personajul mai sus numit a anunțat acum câteva zile că a fost blocată din nou  procedura de achiziționare a corvetelor, aceasta fiind blocată la cererea Consiliului Național de soluționare a contestațiilor datorită unor grave nereguli dar nu se menționează ale cui. Ce se menționează în comunicatele MApN, este faptul că pe 9 iunie, la cererea sau ordinul celui care ocupă scaunul ministerial la apărare,  domnul Andrei Ignat, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, considerat de unii  ca fiind omul lui Dragnea din minister şi artizanul blocării licitaţiei pentru corvetele multifuncţionale, a fost eliberat din funcție. Culmea culmilor este că de fapt Andrei Ignat este cel care în Ianuarie 2019 blocase el însuși  achiziționarea corvetelor, raportând  parchetului militar “suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial Corvetă multifuncţională”. Voi mai înțelegeți ceva? Păi dacă Ignat a raportat ilegalități în derularea programului de achiziționare a corvetelor iar ministrul îl destituie în loc să îl felicite, înainte ca parchetul să se exprime și cauza să fie judecată, se pune întrebarea dacă nu cumva firele ilegalităților mergeau către cel care l-a destituit pe Ignat mai ales că acesta ocupase cândva și funcția de secretar de stat la Înzestrare.  Eu unul,  nu pot să nu mă întreb măcar așa, retoric.

Să continui cu telefonistul nostru. După ce presa anunțase cu mai bine de o lună înainte, iată că  confirmă și el faptul că nu mai avem praf de pușcă. Eu nu știu ce boală o fi pe politicienii și miniștrii ăștia ai noștri, dar toți, după ce intră cu oiștea în gard anunță printre sughițuri că le-a intrat un par în părțile dorsale. Băsescu, acum câțiva ani anunța că nu vom mai avea avioane să ne asigure spațiul aerian, ca și când nu el era șeful Armatei și al CSAT, iar înzestrarea armatei era problema lui Badea Cârțan. Ministrul muncii anunță că nu se știe dacă peste un an vom mai avea bani de pensii, de parcă nu el gestionează bugetul Casei Naționale de Pensii Publice  și nu ar ști ce venituri intră acolo. Dacă ei nu știu ce se va întâmpla peste un an sau doi, de ce mai vorbesc despre programe de guvernare sau planuri până în 2030? Ăștia știu să planifice numai furturile până în 2050, investițiile și bugetele nu. Acuma vine și Wilhelm Tell ăsta de la Apărare și ne anunță că nu mai are praf de pușcă. Mă aștept acuma,  să dea vina Bizantini, sau Dinastia Song, că au descoperit salpetrul prea devreme, și uite, nu i-a mai rămas și lui pentru ultimul cartuș.

Dar ne lăudăm cu rachetele Patriot pe care le vom achiziționa și le vom avea funcționale …mai vedem noi când. Deocamdată am organizat o mare aplicație la Capul Midia în poligon și am adus acolo 3 instalații Patriot care să arate românilor, dar mai ales rușilor, că ea există și trage. Probabil instalațiile au fost aduse pentru a marca momentul istoric și unic în care vor vedea și românii un Patriot funcțional, pentru că cele pe care le-am plătit noi nu au nici o șansă să  își arate puterile. În cadrul exercițiului ”Istria 19”, pe data de 20.06 în poligonul Capul Midia s-a desfășurat  Ziua Distișilor Vizitatori, ocazie cu care s-a prezentat un demonstrativ cu Sistemul 9K33M3 „OSA-AKM” (SA-8) instalație de proveniență sovietică. Acuma, sincer să fiu, nu sunt sigur care a fost  scopul acestei trageri demonstrative, dar dacă organizatorii au vrut să scoată în evidență slaba înzestrare a armatei române sau lipsa… prafului de pușcă și necesitatea achiziționării de noi relicve americane, au reușit, demonstrativul a fost o reușită deplină. Priviți înregistrarea lansării rachetei care cică ar avea o bătaie de până la 10 km, din care 6,5 de urmărire. Păi nu a bătut nici cât un AK 47și s-a lăsat .. păgubașă.

 Excelentă demonstrația, mai ales că în cele 20 de minute de înregistrare transmise de MAPn de la această activitate, această bășcălie este singurul eveniment notabil. Ca să fie totuși imaginile mai vii,  eu am tăiat din înregistrare, ca să nu plictisesc  și am redat de mai multe ori performanța sistemului AA din dotarea forțelor armate române, ca să intre tuturor în cap. Eu mă întreb totuși dacă nu cumva au fost ceva ruși prin preajmă și au dat o comandă secretă rachetei, ”prin radio”, or fi pus un Cazancioc ceva pe post, sau o Kalinka Maia că din câte știu racheta are sistem de dirijare radio. Nu ar fi exclus, rușii ăștia sunt în stare de orice, numai să ne pună nouă bețe în roate la Ziua Distinșilor Vizitatori. Mai țineți minte ce i-au făcut bucătarului Donald acu ceva anișori când venise să își încordeze mușchii prin Marea Neagră? Mama lor de comuniști!

Și pentru că tot facem parte din NATO, niscai militari americani care luau parte la un exercițiu prin Ialomița,au zis să își demonstreze și ei precizia chirurgicală în ceea ce privește orientarea în teren și au intrat cu tancurile prin culturile de grâu ale bieților români, strigând ura-ura la boscheți   și trăgând ca în Texas, în ciuda încercărilor localnicilor de a le arăta că au apucat pe căi greșite. Acuma s-a constituit o comisie comună româno-americană care să caute soluții în așa fel încât probabil tot țăranii  să fie găsiți vinovați, cum au fost găsiți vinovați ciobanii care au găsit avionul lui Iovan. Să te ții amenzi! Cred că proprietarii lanurilor călcate de șenilele yankeilor  ar trebui să plece din țară sau să își mute lanul, ca ciobanul de lângă Deveselu. Cu americanu nu te pui.

 MAPn a dat un comunicat în care arată că bieții americani s-au rătăcit, probabil Gipiesul fusese la un chef prelungit cu o seară inainte și a a dormit la volan. Mai anunță MAPn, că ”în jurul orei 18.30, s-a desfăşurat la primăria localităţii Stelnica o întâlnire a reprezentanţilor comisiei cu cei ai primăriei Stelnica şi proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor şi a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare„Asta e una din cele mai mari minciuni pe care a emis-o vreodată un ministru al Apărării, mai mare ca cea a lui Fifor cu cele 11 miliarde impact bugetar la actualizarea pensiilor. Păi toată lumea știe, încă de la moartea lui Teo Peter, că, conform SOFA și acordurilor bilaterale, NICI UN  SOLDAT AMERICAN NU VA PLĂTI OALELE SPARTE ÎN ROMÂNIA. Cum să plătească ei tocmai acuma niște amărâte de boabe de grâu când viața unui om a rămas încă nedecontată? Hai să fim serioși, că doar MAPn-ul nici până acuma nu a plătit restanțele și furturile din drepturile pensionarilor militari deși le-au confiscat de ani de zile salariile compensatorii.Despre ce vorbim?  

Dacă tot suntem la capitolul rateuri să nu uităm că pe lângă cele amintite mai sus, au mai avut loc și altele, cu ocazia desfășurării unor exerciții militare pe teritoriul României. Astfel, un militar a fost  grav rănit după o paraşutare nocturnă în judeţul Buzău, iar un microbuz în care se aflau oficiali NATO s-a răsturnat, tot pe raza judeţului Buzău. Așa că plimbarea tancurilor prin lanurile de porumb, grâu și floarea soarelui este.. floare la ureche.

IZi-le domnu Leș!!

PS: Dacă vor continua așa, mâine-poimâine profesioniștii americani vor ajunge din Câmpia Dunării în Câmpia Volgăi iar reprezentanții noștri vor ieși și vor anunța că au înființat o comisie care va analiza situația. Și așa dracu știe ce se întâmplă prin spațiul aerian, acolo unde nu există culturi și și nici localnici să le strige ”bă specialiștii lu pește, vedeți că ați intrat în porumb”. Acolo sus, când îi interceptează câte un Suhoy, se plâng forurilor internaționale că sunt amenințați și stresați de ruși. Aici sunt stresați de țăranii români.


 adev.ro/pteg2bhttps://adevarul.ro/news/eveniment/achizitia-corvetelor-moderne-fortele-navale-blocheaza-nou-1_5d0b8d76892c0bb0c6961bad/index.html

https://adevarul.ro/locale/slobozia/video-militarii-participau-exercitiu-nato-gresit-coordonatele-patruns-ogor-privat-fetesti-au-intrat-tancurile-porumb-1_5d0bb058892c0bb0c69713e6/index.html

https://adevarul.ro/news/eveniment/a-fost-demis-andrei-ignat-pus-frana-contractului-corvete-1_5cfd2b94892c0bb0c62d4d89/index.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

40 Raspunsuri la Rateuri leșinate

 1. Dan

  MApN e doar un amextec intre mafie,incompetenta si hotie bagat in blenderul NATO.Dupa ce isi baga degetul in fund si in amestecul asta Lesul sectant isi linge degetul si zice: Lipseste praful… ( de pe toba nu cel de pusca).Apoi pune o manea tipica MApN (sa moara dusmanii) cantata de viitorul general regele Guta.

 2. Liviu PO

  Daca bietii muncitori care le-au facut semne tanchistilor sa se opreasca nu au fost bagati in seama,atunci astia ne cred maimute,exact in acelasi tipic de gandire cu a lui RB si ale lui „maimute cu epoleti”.Vae Victis…

 3. Micutzul

  De mult nu ,,m-am mai râs ,, așa bine. La așa conducere în armată … așa rachete. Băieți pregătiți domne. Sau au vrut să arate o explozie mai de aproape sau rachete a intrat pe frecvența ,,Radio Vacanța,,. Că nu pot să cred că au vândut jumate din comburant. Sau mai ști ?

 4. Gigi

  Sa facem haz de necaz. Bine ca au intrat americanii in lanurile de porumb pentru ca vor fi cu siguranta despagubiti taranii. Sa ne imaginam ca suntem undeva in anii 60 si ca intrau rusii ? ce credeti , mai erau despagubiti ? Aia faceau prapad si pe campuri si in satele unde intrau. Nema despagubiri !

 5. geofreeland

  Acu’ ceva ani, la fel făceau americanii prin lanurile de cartofi nemțești. A ieșit mare șucăreală în Reichstag. Cred că americanii vor să mecanizeze, la greu, agricultura la noi! Ăsta e începutul, România va fi un poligon. Ce poligon? Păi n-auziși, bre, parteneriat strategic, vin rușii pe plaja Omaha, le arătăm noi! Numai că sistemul de hidroameliorații îi cam încurcă. Ai dracu românii, știau ei ceva de făcură astfel de lucrări. Să vezi ce-o să cumpere americanii baloți de paie să facă treceri obligate peste canale. Vorba lui Moromete cu Țugurlan, ” păi nu-ți spusei că îmi rămân paiele?” Țugurlane, ai clienți Abrams, fă o ofertă!

 6. geofreeland

  Zuckerman, viitorul ambasador american la noi, născut în București, la interviul din Congres zise o vorbă ce m-a cutremurat dragnian, referitor la gazele din Marea Neagră: va milita pentru independența energetică a României! De-a Domnul! Și vorbește perfect românește. După un Gittenstein băgat la greu în afaceri, vezi FPS, după un Klemm, cu steagul secuiesc ad labbam și pupat pulpana Codruței, poate că americanii de origine română pot face ceva pentru români. Iar zic, de-a Domnul! Io zic, da’ ce-o fi, nu mai știu. Se pare că americanii nu vor mai pleca de la noi. Nu-i rău, se vor călca pe bătături cu nemții, francezii, olandezii, austriecii, suedezii, turcii și pot enumera toate stelele Europei și chinezii și…și…Oricum, din zbaterea lor poate luăm și noi ceva, că doar i-am primit cu pâine și sare, că altceva nu mai avem. Ee, acolo un vin bun, mai o pălincuță, s-o găsi de-o gustărică eco, ca la noi, nu la ei…Să vedem, de la Calul Troian, am devenit socratic, mă îndoiesc până nu văd. Io știu?

 7. Nicolae

  Părinții noștrii,i- au așteptat pe americani zeci de ani.Acum că veniră trebuie să fim mândrii, suportăm orice consecințe,mai ales că țăranii nu mai trebuie să plătească pentru secerișul grâului,intră și această lucrare în despăgubiri.
  Darpaiele,or intra la despăgubiri?

 8. geofreelandd

  @Nicolae Punem pariu că ăștia n-or să despăgubească nimic? „Băi, americanii, nu se poate, ne bat obrazul.Dă-l dracu de grâu, la cât scoateți voi, nu mai contează .Hai ciocu’ mic, statu’ n-are bani! Vi se năzări vouă cu despăgubiri! Așa e în NATO, ce, nu știați? În loc de săru’ mâna că sunt p-aici, voi dați cu bâta-n baltă. Chiar, a cui e balta aia? „

 9. Ifrim

  Unde a cazut lovitura acolo era inamicul,harta suporta multe ,ce-i mare lucru sa mai treca un obiectiv in plus.Am vazut eu harti cu Tc.pe crestele muntilor,transee de inf.in aparare in mlastini etc.Americanii ne strica accidental ogoarele,mai un accident rutier fara pedeapsa dar vizele pentru romani nu le ridica.Adicatelea unii sunt mai egali decat altii!

 10. Dan

  Ifrim .Dupa plecarea romanilor unde vad cu pchii de ce ar avea nevoie amerlocii de indieni puturosi cu ciurde puradei ca sa ne dea vize ? Astia sunt ca replicantii (s.f.),consuma resurse degeaba si se inmultesc in progresie geometrica.

 11. Dan

  Ifrim .Dupa plecarea romanilor (unde vad cu pchii) de ce ar avea nevoie amerlocii de indieni puturosi cu ciurde puradei (ca sa ne dea vize) ? Astia sunt ca replicantii (s.f.),consuma resurse degeaba si se inmultesc in progresie geometrica.

 12. Ifrim

  @Dan.Eu in copilarie cu filmele western am retinut ca indienii sunt bastinasii americii iar ceilalti cuceritorii vestului salbatic!

 13. neacsu marin

  @ Liviu Po,
  Aici este esenta acestui… incident. Nu in faptul ca au calcat cateva mii de mp de grau, ci ca nu i-a interesat, au mers inainte fara a-i interesa de ce strigau oamenii aia la ei. Sunt convins ca daca la ei ar fi intrat in ranch-ul unui compatriot, ala ar fi iesit cu pusca la eu si ar fi luat viata macar unuia din ei, pentru calcarea proprietatii. La noi, calca tot si proprietati, si legi, si conventii, si tot… ii doare in duda, noi suntem plantation boys.

 14. neacsu marin

  @Geofreeland,
  Si Gittenstein era tot roman la origine si ne-a umplut de fericire. Nu te uita in gura lui ca pute a minciuna dela o posta.

 15. Dan

  Ifrim.Stiu in India traiesc englezii din UK 😁.Acum am inteles😇 de ce au fost adusi aici ca robi de imperiul roman .Au crezut ca aici e SUA si vestul salbatic.Si da aici e vestul salbatic avem indieni ‘originali’cu topoare, cutite si sabii.Daco-geti nu mai avem demult.Ori s-au corcit ori se prostitueaza ca sclavi liberi in vestul ne-salbatic plin de magrebieni deosebit de ‘civilizati’.

 16. Geofreeland

  Povestea Sorinei, fetița luată cu mascați de la familia care a crescut-o 7 ani, trasă de procurorul care și ea o avea copii, ca „porcul din coteț, dus la tăiere” cum zise Palada, a șocat o țară întreagă. Cred că și alt specialist în adopții și lupta anticorupție, e de acord cu lacrimile românilor. E o condiție să devii președinte. Dura lex sed lex.

 17. Geofreeland

  Multora nu le vine să creadă. Tinerii fotbaliști români bat de rup la europenele U21. Fără complexe, audaces fortuna iuvet, adică norocul ajută pe cei îndrăzneți, vorba lui Virgiliu,băieții noștri ne-au oferit o lecție Brexit. Nu știu cum or juca negrii ăia francezi sadea cu noi dar tare mi-e că ăștia vor un egal. Să nu cadă cu nemții, ca la Verdun. De fapt ei vor lupta cu propriul orgoliu.Io zic așa, să bată ăi mai buni. Și ce dacă vom juca împotriva nemților? N-au tot două picioare?

 18. Geofreeland

  Cu astfel de știri ne trecem viața.Că folosirea telefonului duce la creșterea de noi oase în ceafă, că secerăm grâul cu tancul, ca dulapul nostru stă la coadă la Bruxelles pentru firman, că sacul de pensii are găuri, mai o grindină și-o tornadă, mai cu sârme în colonul primăriței Capitalei, mai cu munți golași de drujbe, mai o sapă, că oncopediatria nu mai are medicamente, A3 e un șarpe de mașini pe caniculă, că începe postul lui Petru și Pavel, că…și uite-așa uităm și de pensiile militarilor care rămân ca trenul garat pe linie moartă. În fiecare zi trăim senzații tari. Ca pensionarii, ei nu se plictisesc deloc, în fiecare dimineață au parte de câte o surpriză: o nouă durere în alt loc.

 19. Dan

  Cetatenia bozgoreasca o solutie disperata celor din colonia iadului Romanistan) pentru a fi considerati si romanistanii oameni ?

 20. cālescu viorel

  mi-e greu sa-ti scriu numele,orice-asi incerca-mi da tot highlander,problemele noastre-s doar doua:umilirea Armatei Romane si suprapopularea planetei…,si nu neaparat in ordinea asta…cam atat si,nu stiu de ce,de cate ori ti-am citit comentariile,parca mi-a trecut doru de pilot…si da,n-am avut niciodata grade profesionale,daca asta era vreun defect…mai bine spuneti”interzis militienilor”…

 21. Dan

  Prostituate ,interlopi ,pesti,Hoti, securisti psihopati, agenti gru-fsb, analfabeti functionali, criminali genocidari,iredentisti fanatici, ,tradatori de neam tara.Nu,nu e populatia puscariilor cum credeti ci fauna guvernelor in ultimii 30 de ani.Terminati cu prostiile ,viitorul coloniei de sclavi lasi e doar un cadavru trecut prin crematoriu constiintei noastre lase.

 22. cālescu viorel

  „…oamenii,la adapostul tacerii lor,judeca aspru…”

 23. cālescu viorel

  wow…

 24. călescu viorel

  geo…!

 25. călescu viorel

  dane,dane…”generalii dorm la ora asta…”

 26. geofreeland

  NU STIU DE CE NU MAI POT POSTA. Imi apare averizarea cu rosu Not secure

 27. geofreeland

  Culmea! Cu asta m-a lasat. E belea cu „cititorii” cu stele sau trese, ma rog!

 28. călescu viorel

  mai incearca…

 29. geofreeland

  Povesti de viata-1
  Doi scolari, la doua case de mine, cand vin de scoala isi cumpara o acadea, inghetata, un sugiuc, ceva dulce si le mananca spre casa. Hartiile le arunca la mine pe sant si strang zilnic tot felul de hartii poleite. Intr-o zi i-am pandit si le-am dat o punga sa le adune. Bineinteles ca a venit tac-su la mine. „E copii si ei, vecine, arunca pe unde vor” a fost singura lui scuza. Dar acasa de ce nu arunca? i-am zis. M-a siderat raspunsul „aduna ma-sa dupa ei!”. Citeam pe un site ca in Japonia scolile nu au femeie de serviciu, ca la noi.

 30. călescu viorel

  vai de mineeee,doar pt atat te-ai panicat?eu mi-am imaginat ca iar ii dai una aluia,de-i ministru la voi…

 31. cālescu viorel

  …sigur ca da,si eu i-asi da una aluia de-i ministru la noi,da am un coleg de clasa consilier acolo,sau a fost-n-am mai vorbit cu el de vreo 5 ani…

 32. Dan

  Lasati Leșul in pace ! E singurul politician care isi asuma si i se potriveste numele ! Celelalte lesuri de ce nu o fac ? Sparlamentul imoral al lesurilor…Suna a speranta.

 33. călescu viorel

  …trenul de bucuresti trecea fuierand prin garile marunte…mai tarziu,aveam sa inteleg-90/h intre statiile alea micute-n care nu oprea,am iesit pe culoar la o tigara,din compartimentul vecin iesea,in uniforma cocolosita,pe jumatate adormit de oboseala decolarilor trecute,pe jumatate sfasiat de cele ce urmau sa se intample

 34. Ifrim

  @Geo.09.20.Apropos de cei ce au surprize la desteptare cu o durere in alt loc,la mine surpriza e ca ma trezesc.@11.49.Montati un cos de gunoi elegant dintr-un material ce nu se preteaza la feru vechiu!

 35. călescu viorel

  un mm de aviatie,de la unitatea de elicoptere,de la caransebes..unu dintre noi n-avea foc,unde mergi am intrebat,acasa in moldova a raspuns…pai…n-au trecut sarbatorile?am intrebat timid,si eu eram praf,da eram in civil,la unitatea mea,a cazut un elicopter,a spus mm grabit,vinovat parca…

 36. cālescu viorel

  de ce?s-a montat o pala INVERS pe rotor,a decolat,la 10-20m si-a dat cu curu de pista…echipajul?nu mai stiu ce-a spus,trenul luase viteza,aveam impresia ca trecuse de 100,aha…nu-mi venea sa cred ce aud,bun,cand a fost asta,”acum 6 zile” a spus mm…oo,si de atunci e oprit zborul la voi?stiam ca de fapt nu mai urca nimeni in nici un elicopter militar,cand e vorba de asta…,bine dar cauzele prabusirii-s clare,de va trebuie atata timp sa reluati zborul?sigur ca da a zis mm ieri dimineata m-am dus la comandant sa-mi semneze permisia,a cautat stiloul,nu-l gasea,a sunat tf,a raspuns pe interfon,era comandantul aviatiei,tovarase general,v-am sunat sa va rog sa aprobati decolarea…

 37. cālescu viorel

  nu va mai spun acum,ce mi-a zis mm ca i-a spus generalul,comandantului lui,da si,de ce dracu atata-ncrancenare…habarn-aveam,ca peste cateva luni urma sa am o discutie de genul asta,elev de scoala militara fiind,in prezenta catorva sute de alti elevi,cu un general de militie…incrancenarea ta zice mm,nu-i de la noi,mm ofteaza,isi suceste nu stiu cum cascheta pe cap,zborul e oprit peste tot pt ca,spune el important,a cazut unu de la vanatoare…

 38. călescu viorel

  …pe urma,totul s-a-ntamplat foarte repede,eliade,cioran paler si buzura cu civilizatia lui de plutonieri,sienkiewics(parca undeva,numele autorului polonez are si-un y)a,poate-n prenumele Henry in fine,mm stia regimentul da nu stia numele pilotului,eram deja departe,cele 4 miguri taind varfurile brazilor inalti,am insistat sa-mi spuna numele pilotului,nu reusea,transpira ca la un interogatoriu,degeaba insisti a spus mm,are un nume complicat si nu mi-l pot aminti…

 39. geofreeland

  @Calescu Viorel Merită scris ce spui. Încearcă! Sunt fapte ce nu trebuie puse la coș. E viață!

Statistici T5