Spuse și nespuse despre cazul de la Baia de Aramă

Categoria Social


Cazul a explodat la sfârșitul săptămânii trecute cu imagini în care o doamnă procuror de la Curtea de Apel Craiova, ridica o fată de la agentul maternal din Baia de Aramă, pentru a o da unui cetățean româno-american care o înfiase  și care dorea să o ducă în America. Imediat toate  televiziunile au  preluat cazul și s-a iscat un scandal imens toată lumea plângând pe umerii bietei mame( adică cea care o preluase de la stat), că i se ia copilul, că se face un abuz, etc etc. De atunci și până azi au tot apărut ”noi date” privind cazul ”Sorina”, dar nimeni nu a avut nici răbdarea, nici interesul să afle adevărul, toți au prezentat doar ce li s-a părut benefic pentru post. S-a manifestat și doamna prim ministru, și domnul procuror general care la cald, fără să știe despre ce e vorba, inițial a spus ca va face demersuri pentru a opri fata în țară, apoi ca nu poate face așa ceva dar va cere instanței să intervină. Care instanță? Păi nu exista o decizie definitivă a instanței, care dăduse fata părinților adoptivi din America? Ba da, dar domnul procuror general voia să găsească el altă instanță.

În ceea ce privește părinții adoptivi, se vorbea despre ei ca despre ”americani” și se punea problema intervenției la ambasada americană. Ce să facă ambasadorul? Să vină cu tancurile și să împiedice punerea în aplicare a unei decizii judecătorești? Păi nu ne ajung tancurile din Ialomița și camioanele din Buzău? Iar părinții ăia americani, nu erau chiar așa de americani, erau români sadea, din Craiova, de pe strada Gheorghe Magheru, colț cu ”Mureșul ” pentru cine cunoaște zona, plecați în America.Deci fioroșii americani nu erau chiar așa de americani.

Unele ziare din cele on line, că ziare adevărate nu prea mai avem, s-au repezit cu colții în averea doamnei procuror, punctând că aceasta nu duce lipsa banilor, ca și când asta ar fi un lucru de mirare la un procuror, sau condamnabil în cazul de față.

După ce a mai trecut furtuna, au început nuanțările și ieșirile la rampă ale ”oficialilor”. Curtea de apel Craiova, prin șefa ei,adică a doamnei procuror Pițurcă, cea cu excesul de zel, iese cu o declarați stupefiantă. Cică imaginile prezentate pe post au fost scoase din context și ” nu sunt fidele”, pentru că sunt făcute cu telefonul și se știe că telefoanele nu sunt fidele. Iată declarația:

„În spaţiul public s-au văzut acele imagini care au fost filmate cu telefonul mobil. Noi avem filmarea de la percheziţie, care se filmează de la începutul până la finalul percheziţiei. Cine va vedea, cine va face verificări va vedea acest film, şi nu este aşa, nu este normal că în spaţiul public au apărut frânturi, au apărut imagini, care de altfel nici nu sunt fidele, că una cu telefonul mobil nu poţi să spui că este o redare fidelă şi ştiţi cum se poate manipula, dacă pot să spun aşa, imaginea.”

Să îți bați copii cu moțul de la bască și alta nu. Păi doamnă procuror șef al Curții de apel Craiova, telefon sau teledon, cameră web sau cameră de bicicletă, dacă a înregistrat ceea ce s-a petrecut, chiar dacă nu tot, și faptele sunt reale, ce importanță are marca sau culoarea aparatului? Pe mine nu mă interesează ce și cât a discutat doamna procuror cu fetița. Dumnevoastră ar fi trebuit să spuneți ce căuta doamna procuror acolo, ce căutau mâinile ei pe copil să îl târască   la mașină ? Asta era atribuțiunea ei sau a executorului judecătoresc, dacă se venise acolo pentru a pune în aplicare o decizie judecătorească? Dar polițiștii de ce erau acolo? Dar de ce nu a ridicat fetița cineva de la Protecția copilului, care dăduse copilul spre creștere familiei respective pentru că ei erau obligați să o ia de la familia la care era dată în creștere din momentul încetării calității sau a deciziei judecătorești și să îl predea familiei adoptive? Doamna procuror trebuia doar SĂ SE ASIGURE CĂ SE RESPECTĂ LEGEA, NU SĂ O APLICE.

Spune doamna procuror șef al Parchetului de pe lângă  Curtea de Apel Craiova, că  „Doamna procuror a vrut să discute cu copilul, a vrut să ia copilul pentru a-l prezenta la Medicină Legală, era vorba de infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului. Este o infracţiune cu privire la care doamna procuror a emis cercetările penale”.Doamna procuror nu a luat fetiţa, doamna procuror a constatat că este reţinută ilegal de familia Şărămăt şi a fost prezentată, a fost predată părinţilor şi a fost prezentată la Medicină Legală, deoarece se efectuează cercetări pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului”.

Doamna Tulitu, vă dați singură palme. Spuneți mai întâi că doamna procuror Pițurcă a vrut să discute cu copilul și să îl ia pentru a-l prezenta la Medicina Legală, apoi spuneți că nu a luat fetița, ea doar ”a constatat” că este reținută ilegal.Și mai spuneți că a venit să caute niște documente privind unele infracțiuni posibil comise de familia Șarămăt.   Din imaginile filmate rezultă că doamna Pițurcă de obicei constată cu mâinile iar hârtiile au și ele mâini picioare de care să fie trase.  Lăsați-o jos doamna Tulitu, că măcăne rău de tot.

Ceea ce ar trebui să investigheze acuma Parchetul,  secția aceea pentru investigarea infracțiunilor magistraților, și chiar și secția pentru procurori CSM,  este ce căutau mâinile doamnei procuror pe Sorina, dacă ea se dusese acolo să caute niște documente.

Aceste sunt lucruri care s-au văzut și s-au spus privind acest  caz. Nu vreau să comentez acuma gesturile teatrale ale unora sau altora, părinți maternali sau adoptivi, e normal ca fiecare să încerce să se prezinte într-o lumină cât mai favorabilă.

Dar mai sunt și unele aspecte despre care lumea din Craiova vorbește și despre care nu se fac pomeniri pe nicăieri. Bunăoară unii spun că  între doamna Pițurcă și tatăl adoptiv a existat sau există o legătură de rudenie. Lumea de pe stradă spune că ar fi ceva rudă cu o  soție a tatălui adoptiv. Oare să fie așa? Nu ar fi rău să se investigheze, asta ca să înțeleagă  toată lumea ce căutau mâinile doamnei procuror pe fetiță.

O altă informație care circulă la liber pe străzile Craiovei este că de fapt familia respectivă ar fi înfiat fetița pentru că mai au o fetiță care ar fi bolnavă, ar avea nevoie de un transplant de rinichi și Sorina ar fi compatibilă. Ori în America nu te condamnă nimeni dacă unul din copii cedează un rinichi fratelui său și nici nu întreabă ce fel de frați sunt și de când. Nu știu dacă situația e chiar așa cum se spune pe străzi, dar dacă e așa, cazul devine interesant mai ales în cazul în care doamna procuror chiar  l-ar cunoaște mai demult pe tatăl adoptiv și mai ales, ar și ști despre problema fetiței din SUA. S-a făcut o plângere în acest sens la DIICOT, cazul a fost declinat către Tribunalul Mehedinți, nu știu dacă există o decizie în acest sens,dacă s-a ajuns la o concluzie, s-a dat NUP sau urmează a fi judecat, dar ar trebui să se urgenteze rezolvarea cazului, până la plecarea fetiței în SUA. E posibil să fie vorba doar de răutăți din partea familiei care a avut-o pe Sorina în creștere și atunci ar trebui să fie ei judecați pentru calomnie și pentru încercarea de a împiedica punerea în aplicare a unei sentințe judecătorești.  

Poate ar fi cazul ca domnul Procuror general să ceară verificarea acestor informații, pentru că dacă ar fi reale se schimbă datele problemei.

 Procurorul care ar fi bruscat-o pe fetița din Mehedinți, apărat de șefi. „Noi avem filmarea de la percheziţie. Nu este normal că în spaţiul public au apărut frânturi”

https://www.viva.ro/galerie-foto/cine-e-maria-piturca-procuroarea-care-a-bruscat-fetita-de-8-ani-femeia-castiga-extrem-de-multi-bani-2472795

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Spuse și nespuse despre cazul de la Baia de Aramă

 1. Dan

  Azi a fost data ultima flegma politica pe cadavrul coloniei de rahat cu populatie de sclavi lasi.Pensii speciale (retroactiv din 92′) pentru un mandat de 4 ani ca primar viceprimar,sef CJ etc.https://adevarul.ro/news/politica/guvernul-alesilor-locali-pensii-speciale-oug-lege-identica-picase-ccr-1_5d121715892c0bb0c6c7fdbe/index.html

 2. Dan

  In ultimul rând tot PSD a permis primarilor să își facă singuri salariile multe ajungând la mii de euro.Atat ca vomit !

 3. Dan

  Cat o priveste pe Sorina daca nu era trimisa ( vanduta de mafia judecatoreasa) acolo pentru trafic de organe e pacat sa piarda sansa sa scape din colonia asta blestemata (unde se moare cu zile iar valoarea vietii unui sclav ca noi e zero)..

 4. geofreeland

  E îngrozitor! Unde-i muie PSD? Liiceneee, hai, mai zi-ne ceva de muie! Taci? CTP-ule, esti la vals cu Veorica? Pavianca? Ce faci, taci? S-a eradicat ciuma rosie? Nu mai e nicio revendicare pe strada? Guvernul nu mai e incapabil, presule din Deal? Ce se întâmpla? A dat canicula-n voi? Se pare ca de când Dracila jura credinta la Bruxelles totul se linisti. Nexam investitii, nexam Fond Suveran, nexam pensionare Iscarescu, nexam repatriere aur, „nexam” cred e noul medicament contra atacului de panica. O vara ca-n povesti! Justitia deveni dintr-o data independenta, nu se mai striga DNA sa vina sa va ia si nici labele jos de pe justitie. Robele isi ascut unghiile pe muteste, ce sa faca, se zgârie intre ele, se scarpina, de-i cade balanta aleia oarbe. Aiurea, balanta aia e dusa la metrologie, la service-ul helvigian pentru etalonare. Scenaristii luara o pauza? Nu. Toata lumea asteapta Congresul Rosu al PSD. Daca nu iese ce trebuie, ne vedem pe 10 august in piata. Sa mai urlam si noi un pic, sa dam cu borduri, s-au ieftinit gazele… Guica, sora lu’ Moromete, pe lavita de la poarta, il intreba pe unul de pe drum, „Ia zi, bre, ca te vaz imbracat la costum, vii de la oras, de ce nu mai striga aia? Ca mie îmi placea de ei sa-i vaz cum faceau ei cu felinarele alea, uite-asa si-ncolo si-ncoa?” „E, tzatza Guico, ce stii mata?” „Auzi, da’ al cui esti de stii cum ma cheama? Esti din sat de la noi?” Nu, mamaie, de la Serei sunt!” „Aoleo, n-auzii de satu’ asta! Poate stii ceva de Achim, a lu’ Ilie, frati-miu, pleca la Bucuresti cu oile…” ” Stai linistita, e bine, e cu oile in piata, asteapta targul din august, vine el cu banii, ca are oi multe si cornute!”

 5. Nicolae

  Nu știu eu d’ăștea,dar întreb și eu ,așa că un simplu „sclav lasi” cum ar spune @ Dan:
  Ce-i mai trebuia acestei familii un copil adoptiv din ROU când am înțeles că mai avea doi?!
  Această „afacere” pute al dreakului de tare!
  Este prima dată când aud că un procuror se implică direct în rezolvarea cazului,adică pune mâna pe respectivul copil,îl târăște spre mașină etc.
  În țara care aleșii si-au tras salarii peste nesimțire,
  care,acum,vor să-și tragă și pensii nesimțite și retroactiv,adică și cei care au fost primari din ’92 încoace,unde s-au distrus și furat tot ce se putea,cînd rata de îndatorare a trecut de 💯 MLD.€ nu ne mai miră nimic.
  Noi,militarii,avem penșiile înghețate de roșcată în strânsă cârdășie cu cei din ministere încă din 2016,drepturi neacordate,
  suspendate,ei,aleșii,se lăfăie din banii țării,din taxele și impozitele plătite tot de noi cei mulți și proști.
  Are dreptate @Dan când a pus eticheta asta de sclavi lași.
  Ăștia,au ajuns de o nesimțire soră cu neamul prost.Iar noi,ditamai ofițeri ai armatei române nu mișcăm un pai,stăm la mâna unor zeci de asociații,sindicate,care mai de care să strângă cotizația.
  Să fie clara,”ciuma roșie”trebuie să plece cât mai repede de la putere cu tot trepănații care au supt și sug sângele poporului!
  Dacă nu facem nimic,
  pensionarii militari,vom ajunge lângă cei care acum au aj.social.Am crezut până acum
  că nu sunt bani,țară săracă etc.dar cu hoții âștia nu mai e de joacă,trebuie făcut ceva,nu mai trebuie dormit în cizme!!!

 6. Ifrim

  @Nicolae.Tigancusa-i pentru piese de schimb.M-am retras din evidenta asociatiilor ca prea se” Mircea fa-te ca lucrezi”!

 7. Dan

  Ospatarii kaki ai politicienilor (toti tradatori de tara) sunt si ei exact (sclavi lasi) ca restul populatiei coloniei iadului ,celebra Romanistan. Ca sa descriu mai bine idealul fiecarui sclav las romanistan : Matul gros repede , ceilalti pot crapa,(daca nu stiu sa dea cu vastul adica sa furde) !Halal adunatura!

 8. Dan

  Azi grupul criminal organizat din camera deputatilor a aprobat legea pensiilor care prevede pe (langa alte aberatii) pierderea sclavului las a dreptului la pensie daca angajatorul ‘e smecher si hot’ si nu plateste la stat CASS (pentru sclavul las care nu poate forta in nici un fel angajatorul sa nu-i fure banii de CASS) .Blestemata colonie de hoti!

 9. Nicolae

  Azi,într-un oraș reședința ,am participat împreună cu mai mulți Camarazi din mai toate armele,că simpli spectatori,la ceremonialul ținut cu ocazia zilei Drapelului.
  Am văzut politicieni îmbrăcați că ultimii cocalari,descheiați la haine,fără cravata etc.
  Un camarad a propus să punem mână de la mîna să la cumpărăm o cravata,că or fi și ei,săracii,cu indemnizațiile înghețate, n-or avea 💰.
  Am asistat la un ceremonial trist,că la o înmormântare,fețe plictisite,parcă erau aduși cu arcanul.
  Lume puțină mai deloc.La întoarcere,după ceremonial,nimeni dintre camarazii mei nu a scos un cuvânt până am ajuns într-un parc să ne mai tragem sufletul.Atunci,unul dintre noi a spus:Ați văzut,măi,ce politicieni avem?Nici măcar în această zi nu au veni și ei la costum și cravată .
  Vai ea țară,vai noi!

 10. Nicolae

  Trist,dar,adevărat!
  Azi,de ziua Drapelului,am văzut în piață unde s-au ținut ceremonialul cu această ocazie,politicieni îmbrăcați că niște Cocalari,plictisiți,
  fără costum și cravată,parcă participau la o înmormântare!
  Eu și camarazii cu care am venit împreună am rămas fără cuvinte.

Statistici T5