Vioricele din PSD

Categoria opinii


Este noaptea minții, cum ar spune melteanul Badea. Pe A3, domnul Gâdea, unul din cele mai mari nulități din media vorbește cu Veorica, una din cele mai mari nulități din politică. Că o periază și se uită la ea cu admirație, nu mă miră, l-am văzut atâția ani pupând diverse funduri, nu mă mai miră, dar nicicând nu am văzut o nulitate privind cu atâta admirație sinceră, o altă nulitate. Nu vă uitați cei care ați mâncat recent sau luați-vă o lămâie pentru orice eventualitate.

Domnul Gâdea vrea să fie primul care o gâdilă la buric, pe dinăuntru, pe doamna președinte a PSD, căci asta a devenit doamna de ieri. Nu e numai premier,  este și președinte de partid, și care partid, cel considerat cel mai mare până acum o lună. Aparent alegerile din PSD ar trebui să fie o problemă internă a partidului și ar trebui să intereseze numai pe cei din partid, sau simpatizanți, susținători, finanțatori, etc. Și totuși nu e așa, pentru că deocamdată acest partid se află la conducerea guvernului și dă legi și ordonanțe care vizează viața întregii țări.

Nu știu pe cine a mirat alegerea doamnei mai sus amintite în fruntea PSD, pe mine nu, am mai spus că ea va fi cea ”aleasă” chiar cu riscul de a deveni cel mai ridicol președinte al partidului. Motivul e clar, pe de o parte nimeni (mă refer la ”marii bărbați ai partidului”) nu vrea să își asume riscul de a intra în colimatorul lui Iohannis în perspectiva alegerilor, deci a fost ” aleasă” ca paratrăznet, apoi în momentul în care aceasta a anunțat, mai mult sau mai puțin voalat, că nu ține cu dinții de funcția de premier dacă nu va deveni și președinte al partidului, a tranșat clar voturile în favoarea sa. Prin codul administrativ și-a asigurat voturile primarilor și primăreilor, dar prin această declarație -șantaj a atenționat pe marii baroni că dacă ea nu va ajunge președinte, își va depune demisia ca premier  iar contractele lor cu statul român vor zbura. Așa și-a asigurat doamna Veorica sufragiile.

Interesant este și alături de cine. Teo, finanțistul cu origini ”vici” după ce a anunțat că nu va mai candida, fiind răsplătit imediat cu funcția de vicepremier, a făcut apoi sluj în fața Veoricăi, convingând-o că este omul cel mai potrivit pentru funcția de președinte executiv la care renunțase cu două zile înainte. La rândul său, domnul Mihai Fifor, cel dat jos de la Apărare, ”promovat ” de Dragnea apoi la ”organizarea alegerilor”  europarlamentare, care, în paranteză fie spus s-a văzut unde au dus, semnatar al scrisorii împotriva lui Dragnea dar devenind apoi omul său de încredere și purtătorul de cuvânt, tocmai el, care era considerat mutul PSD, a devenit secretarul general al PSD la același congres la care a fost aleasă Veorica șefă. Să îți bați copii cu moțul de la bască. Cine a stabilit tripleta asta de de conducere în fruntea PSD, și-a bătut joc de acest partid, indiferent cine ar fi. Unii făceau mișto de PSD când Veorica a fost numită prim ministru, considerând că nu am avut un prim ministru mai habarnist în toată istoria. Mulți se întrebau de unde a apărut această persoană. Din același PSD din care au apărut și Teodorovici și Fifor, care practic sunt Vioricile Vioricăi, pentru că rar s-a văzut o tripletă atât de lipsită de personalitate la conducerea unui partid.  Este incredibil cum au putut ajunge trei oportuniști sadea să conducă un partid. Dar totul se explică prin foamea de sinecuri și averi, pentru că toți cei care au votat-o pe Veorica au făcut-o din dorința de a se agăța cât mai pot de putere și de a mai suge cât pot din bugetul care nu mai este al țării, este al PSD.

Așa cum spuneam, aparent, teoretic,   este o problemă internă de partid. Practic însă  este un dezastru pentru țară, pentru că acești oameni vor guverna. Păi auziți și dumneavoastră, ce promite Veorica, cică va realiza o autostradă cap-coadă dar nu știe care va fi aceea, trebuie să vadă care este cea mai avansată. Păi, să îmi fie cu iertare, credeam că obiectivele de acest gen se ierarhizează din punct de vedere strategic, nu de oportunitate. Adică, vom face o autostradă, ca să avem cu ce ne lăuda, nu contează unde, nu contează la ce va folosi, doar ca să avem ce trece la realizări. Pe același principiu s-au făcut și investițiile în armată, s-au luat fregate, s-au semnat contracte pentru rachete, corvete, ”platforme de transport”, nu pentru că trebuiau sau foloseau la ceva, ci pentru că ”trebuia” să ne lăudăm că am cumpărat, că ”avem”, că ne-am  ”procopsit”. Asta este marea strategie a doamnei premier, să se poată lăuda că a făcut o autostradă, indiferent unde. Iar acest premier nu mai primește sarcini pe sub ușă de la șeful de partid, acuma ea decide, ea e șefu. Și colac peste pupăză, doamna premier anunță că va urma o evaluare a activității miniștrilor și în funcție de rezultate e posibil să urmeze schimbări. Femeia asta e întreagă la minte ? Păi ea de 5 luni stă cu guvernul descompletat din cauza îndărătniciei președintelui, care a refuzat să accepte propunerile ei, iar acuma vrea să mai lase câteva ministere fără ministru, doar așa, ca să scape de… incomozi, indiferent de urmările, consecințele actului său.

Nu pot crede că e adevărat, că asta se întâmplă în țara care l-a dat pe Titulescu.

Și dacă tot vorbim de oportuniști, hai să mai amintesc de unul. Astăzi, la ora 11, la CCA s-a înființat sub conducerea celui mai habarnist general al armatei române din toate timpurile, o nouă structură care se laudă că va lupta pentru drepturile militarilor, și anume Uniunea Militarilor și Polițiștilor ”Mihai Viteazu”. Ce urmărește această uniune nu contează, important este ce urmărește inițiatorul, căruia nu-I mai dau numele, că nu știu pe care să îl pomenesc atâtea porecle are, dar s-a înțeles despre cine e vorba. Este clar că datorită eșecului fulminant de la europarlamentare unde a reușit un procent de 1%, votându-l mai puțini oameni decât au semnat listele de înscriere, domnul președinte al UNPR cel care se lăuda că va avea 1 milion de membri UNPR urmărește să atragă și el alți oportuniști care se vor înscrie în uniune, pentru niște funcții și pe acolo, că cele în partid s-au epuizat. Apoi, în plan secund, mai vrea domnul Oprea să aducă sub înțeleapta sa conducere toate asociațiile și sindicatele  militarilor și polițiștilor, pentru că au și militarii oportuniștii lor. Să vedeți de acum înainte apeluri la ”unitate” pe mijloacele de socializare. Mă întreb care șef de asociația va pune primul botul. Eu bănuiesc, dar nu spun și culmea, nu e din armată. Hai la luuuuuptaaaaaaa, cea maaaaaaaaaareeeee !!!!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

27 Raspunsuri la Vioricele din PSD

  1. Dan Anghelescu

    Poate o fi ultima lui încercare și se va lămuri că nu mai ține cu „interesul național”…

  2. neacsu marin

    @Dan Anghelescu,
    Asteapta sa vezicati vor sari la cap. Cel putin un sindicat al politistilor se va inscrie in aceasta”UNIUNE”.

  3. Nicolae

    Daaaaar,Olguța și Lia și Vasilesco(LoV), adică…nașa mare,nici o funcție?
    Ceva acolo,pe la Casierie,pe la Trezorerie etc.
    Să vedem după alegerile din toamnă îi mai găsim pe undeva!Palma de la alegerile UE se va dubla.Ăștia,sunt setați să distrugă partidul mamut cu picioare de lut.N-am găsit altă rimă!

  4. geofreeland

    Ne-a pus Dumnezeu mâna-n cap ca Dracila e pritena cu Timmermans. Ce prietenie o fi, nu stiu, dar mi-e frica de prieteniile astea politice. Un fel de PCRelatii. O sa curga de-acum numa’ lapte si miere din a lor fiere. Mare golaneala ioropeana. Zâna cea frumoasa numai cu bagheta ei fermecata a facut-o, uite-asa, pe Dracila cea mai frecventabila femeie din politica. Toata lumea tace, se mira, se închina. În frunte cu Plavanul, Orban, Rares, si Turcanca tac. Normal, deocamdata, ciocu’ mic. Asta e al doilea pas spre desfiintarea psd-ului. Vedeti, buna cartea lu’sefu’, Pas cu Pas, la loc de cinste in biblioteca România educata. Un fel de reeducare de fapt. Si scopul puscariei e de reeducare sau ca la scoala de corectie. T’ ai ‘racu’ de tarani! Stai sa termine astia cearta pe ciolanele ioropene, apoi sa vezi Ciolaniada! Nici ciolane de cai morti n-o sa mai avem.

  5. Titi

    Poate a facut si ceva bun acest Guvern: ahttps://www.romania2019.eu/2019/06/28/mesajul-ministrului-afacerilor-europene-george-ciamba-la-finalul-presedintiei-romane-a-consiliului-uniunii-europene-prezidarea-mesei-consiliului-a-fost-testul-de-maturitate-al-romaniei-si-r/

  6. geofreeland

    Ca valoare ioropeana, tiganeala se cheama negocieri. Si daca merg mai departe, tiganeala asta de fapt e alegerea staborului. Cam asta e, viitorul stabor ioropean. De ciordeala, fiti siguri!

  7. neacsu marin

    @Titi,
    Ce test de maturitate ? Au trecut 6 luni, nu s-a intamplat nici un accident nuclear, care e contribuția Romaniei aici ? Hai sa fim seriosi, ce a facut Romania in aceste 6 luni care nici nu stii cand au trecut ?

  8. geofreeland

    Marea manarie a lui Joianis e in CSM. Nu se vrea ca Adina Florea, singura cu punctajul maxim sa fie numita sefa SECTIE DE INVESTIGARE A JUDECATORILOR, ADICA SA FIE BLOCATE DOSARELE DE ABUZ DE PUTERE ALE marghioalei Kovasite. Ca poate o iau astia de la Ioropenii marii Ciolaniade. Te doare capul cand vezi asemenea mismasuri, pe fata , fara nicio jena. Suntem de rasul curcilor. Astia sunt magistrati sau cacat cu perje?
    https://www.stiripesurse.ro/schimb-de-replici-in-csm-un-judecator-a-rabufnit-boicotul-o-premiera-pe-care-a-inceput-o-savonea-in-2016-la-discu-ie-a-intervenit-i-birchall_1363586.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os

    Prosti mau suntem. Ne fac astia fara nicio jena. Adica, ba, boilor, haliti democratie pe paine si nu va constipati? Dulcolax, la Jilava, nu?

  9. geofreeland

    Te doare chiar capul! Dupa ce capitalismul victorios a terminat realizarile marii revolutii din octombrie si ulterior, americanii, inima unui capitalism inchizitorial gen mccarthy prin anii „50 cand anatema suprema era, „esti comunist” se pare ca tovarasii americani au alta parere.
    https://evz.ro/capitalism-sua-socialism.html?utm_source=interior_articol&utm_medium=articol
    E ceva de noaptea mintii. Ori Soros si-a bagat coada, pardon banii, sau illuminati s-au razgandit ca tot socialismul e mai bun? De ce l-or fi omorat pe Ceausescu pentru subminarea economiei nationale pe care i-au furat-o, distrus-o chiar ei, si inca nu au terminat?

  10. Dan

    Ultimii eroi care au luptat cu ciuma rosie comunista actuala burghezie rosie( psd)https://m.adevarul.ro/locale/pitesti/a-murit-elenaarnautoiu-simbol-rezistentei-anticomuniste-1_5d19113c892c0bb0c6f9e282/index.html

  11. Gigi

    Referitor la „Uniunea Militarilor și Polițiștilor ”Mihai Viteazu””. Cu tot respectul pentru politisti, nu inteleg ce cauta ei intr-o astfel de asociatie cu militarii !!!! Politistii sunt functionari publici cu statut special. Militarul este 24 din 24 la dispozitia tarii. Politistul este platit pentru ore suplimentare, spor de sambata/duminica si poate avea si un alt job. Repet, respect munca lor. Aici este doar „interesul national ” cel care isi urmareste foarte atent obiectivul. Daca scotea o lege buna, asa cum se lauda ca a facut-o in 2015, atunci nu mai aveam diferentele de astazi intre cei pensionati in 1995,2005 si 2015 !!! Principiu la functii/grade egale, vechime egala, pensii egale nu este respectat.Nu mai intru in detalii pentru ca le cunoastem cu totii.

  12. Dan

    Gigi. Numai prostii spui! Ce job mai pot avea politistii (din MAI ) in afara de a preda cursuri la catedra ca toti militarii operativi ? P .S. Inutilii ‘Politisti locali’ fara scoala militara (sau macar stagiu militar plus ursuri) nu sunt politisti adevarati sunt doar paznicii primarilor mafiotizati , pusi sa lipeasca afise si sa sperie babele care fac concurenta interlopilor tuciurii din piete.

  13. Gigi

    DAN, inainte de a te lanasa in afirmatii la adresa altora mai documenteaza-te ! Am vazut ca ai un scris mai avantat si taios dar sa nu ai impresia ca detii adevarul absolut. Si eu mai gresesc, recunosc. Dar aici stiu cazuri concrete de oameni care lucreaza,legal.Militari operativi !?

  14. neacsu marin

    @Titi,
    Poate sa laude cine vrea, eu nu am spus ca Romania a actionat bun sau rau, eu intreb doar ce a facut sa fie laudata ? E ca si cum ai sui un sofer la volanul unei masini cu pilot automat pe o autostrada, singur pe banda, fara obstacole, drum uscat, ai fixa viteza la 50 km /h apoi l-ai lauda ca nu a facut accident.

  15. Titi

    @Marin Neacsu, este o mica-mare diferenta intre aprecierile noastre: in timp ce Dvstra vedeti doar Jumatatea goala a paharului, eu vad Jumatatea Plina a aceluiasi pahar..! Poate aveti timp sa mai si zambiti:
    ,,Sfat pentro o casnicie sanatoasa: cand Sotia tuna si fulgera …Tu fa-te ca ploua..:))),,

  16. bassil

    Uniunea Militarilor și Politistilor, a fost infiintata pentru a ne da un orizont și a ne liniști puțin în acest momemnt.Este posibil sa fie o cacealma,este posibil sa fie un lucru bun pentru noi,vom vedea în viitor,faptele vorbesc.Eu sper sa nu fie o cacealma deoarece tensiunea este foarte mare.In armata am învățat un lucru,daca nu mai ai nimic de pierdut,atunci ești în stare să muti munții.Candva în anii 70 am avut ocazia sa particip la construcția canalului Dunare-Marea Neagra,eram elev de liceu.Am fost organizați în brigăzi de munca echivalent pluton in armata,program militarizat,deșteptare, înviorare etc,și munca fizica,lopata,tirnacop,hirlrlet roaba etc.Un program spartan cu foarte multa munca fizica.Sunt convins că celor care și-au permis să ne aducă în această situație le-ar prinde bine o asemenea experiență și apoi mai discutam.

  17. Nicolae

    Domnilor,haideți să nu ne pronunțăm înainte de a începe activitatea această asociație!
    Poate o fi de bună credință.Nu vedeți câte Asociații avem?
    Ce fac altceva decât să întrebe dacă ți-ai plătit cotizația?
    Haideți,să le dăm măcar încrederea de început,al începătorului!
    De ce nu organizați d-voastră una dacă asta credeți,sau mai bine zis ziceți că nu este de încredere?!
    A venit,dl.Geo cu o propunere,acum un an,parcă,nu am văzut pe nimeni că s-a bagat.
    @Gigi-pe alt Blog spui una,pe aici alta!
    Ce ai d ta cu polițiștii că și-au obținut drepturi?Luptă și d.ta pentru ele și obținele!
    Păi vedeți,d’aia ne f..t ăștia ,că nu suntem uniți!Eu am prieteni pensionari și polițiști și sri-sști,la fel au și ei probleme că și noi.Au fost și ei militari că și noi,sunt în rezervă că și noi.Aveți ceva frustrări?
    Apropos, de proaspăta aleasă prezident.Asa strigau cei de la un miting:
    „Drăcilă,noi te iubim,că ca tine nu găsim!”

  18. bassil

    Oricum nu avem o altă soluție așa că nu avem decât să riscăm .Vom vedea ce va fi.

  19. neacsu marin

    @Nicolae,
    Oprea, buna credinta ? Fratilor, v-a batut soarele in cap? Stati la umbra, nu iesiti in soare ca uite ce se intampla.

  20. Nicolae

    Domnule colonel,am zis să le dăm o șansă,să nu criticăm, deocamdată,nu ne costă nimic.
    Așa sunt eu,mai împăciuitor!

  21. neacsu marin

    @Nicolae,
    Traim intr-o tara pretins democratica dar macar dreptul de a visa cu ochii deschisi si de a ne imbata cu apa rece ne sunt asigurate.

  22. Dan

    Azi perciunatul Melescanu manca kk ca am incheiat cu bine președintia rotativa chiar daca nu am cerut incetarea batjocuriri Romanistanului prin neprimirea in spatiu Schegen ,subventii mult mai mici in agricultura pentru romanistani,politica diferita a vizelor ceruta de amerloci in (m)UE doar pentru romanistani,politica diferita pentru medicamente in colonia iadului Romanistan etc.

  23. Dan

    De monitorizarea justitiei prin rapoarte MCV nu zic nimic deoarece la noi ‘instantele’ (cu CCR cu tot) sunt doar grupuri infractionale organizate ! Nimeni nu are incredere in asa zisa justitie satanica romanistana in care absolut totul e de vanzare sau (si) pe relatii ‘de cumetrie’ ! Da poate gresesc eu si ati auzit voi macar de o singura speta judecata corect cu confiscarea praduielii de la statul coloniei esuate.