Mândru că sunt român

Categoria Divertisment


În limba română, una din limbile cele mai alambicate stilistic și gramatical, niciodată nu poți fi sigur că ai înțeles ce a vrut să spună cineva. Pe lângă faptul că o literă, o virgulă, o intonație, pot schimba sensul și ideea unui cuvânt sau a unei expresii, uneori aceeași expresie, cu aceeași intonație, aceeași ortografie, are alt înțeles, în funcție de cine o rostește. O să spuneți că e imposibil, dar îmi veți da dreptate până la urmă.

Uite, să dau un exemplu. Ne aflăm în plină .. calificare pentru alegerile la prezidențiale. Se pune o întrebare, aceeași domnului Iohannis, domnului Tăriceanu, domnului Băsescu,  doamnei Viorica și doamnei Firea: ”Veți candida la alegerile prezidențiale?” Toți vor da același răspuns: ” să consult partidul, partidul decide”.

Ce înseamnă asta, că toți sunt democrați și respectă decizia majorității? Teoretic și  aparent da. Practic și real, fiecare a se gândește la  cu totul altceva:

Iohannis: Nu știu, să vedem ce spune mutherlandul, ei decid, nu eu.

Tăriceanu: Mai întâi să mă conving că asta nu îmi va scoate la suprafață anumite .. schelete,PROCURORII decid.

Băsescu: He he he, păi ce sunt prost? Eu mi-am făcut plinul, de acum stau pe bară și fac mișto de ei.

Dăncilă: Sper să  reușesc să îi conving pe membrii CEx, să mă voteze. Nu or fi atât de proști să piardă contractele cu guvernul.

Firea: Nu știu, să văd cine mai semnează scrisoarea. Am mai pățit-o odată, m-au lăsat singură.

Mai încercăm o întrebare?

Un reporter întreabă aceleași personaje ce părere au despre un proiect de lege inițiat de adversarii politici. Răspunsul este :” Voi urmări cu atenție! ”

Ce vrea să spună fiecare prin asta?

Tăriceanu: ”E treaba lor, nu mă interesează, majoritatea parlamentară nu va vota.”

Băsescu : ” Vai de capu lor păi ce ăla e proiect? ”

Dăncilă: ”Noi respectăm drepturile cetățenilor, chiar dacă nu suntem de acord cu ele”.

Firea : ”Eu sunt un om de echipă. Mă voi consulta cu primarii de sector. Pentru mine familia e pe primul plan!”

Iohannis:” Să vedeeeem ciiine îl promuuuulgăăăăă!”

Și lista ar putea continua, puneți întrebarea virtual oricărui politician și pe același răspuns veți găsi variante diferite. Așa e că limba română nu are egal? Sunt mândru că sunt român!

Notă: pentru cei care vor să experimenteze pentru a se convinge, un sfat: nu îl întrebați pe Buțiu, e greu de somn și ratați survey-ul.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

50 Raspunsuri la Mândru că sunt român

 1. geofreeland

  Limba politicienilor e o limbă de vorbit „în dodii”. Așa se zice prin sat când tu îl întrebi una și el răspunde alta.

 2. Ifrim

  Va vorbeste un politician 1h cu o limba de lemn despre meandrele concretului si nu va spune nimic!

 3. geofreeland

  „Bate-voi păstorul și oile turmei se vor risipi” a spus Isus, după Evanghelia lui Matei. Dragnea a fost păstorul.

 4. Nicu

  „Mancurții din colonia Romanistă…va curge sânge… luptător in dana zero…ce am făcut eu pentru țară nu a mai făcut nimeni…generalii ospătari kaki….militarii de birou cu mânecuțe… Vreau să spun că putem extinde cumva aria personajelor cu fixuri de limbaj… Nu mai târziu de aseară, Tăriceanu zisă de fo câteva ori în 4-5 minute ; ” Vreau să vă spun ceva!” , indiferent de întrebare… Deci se poate!

 5. geofreeland

  Hassan Sabbah,un prieten din copilărie al lui Omar Khayyam,în secolul XI,a fost conducătorul hasișimilor, o grupare ismaielită care s-a opus califilor arabi din Baghdad. Era denumit ca „bătrânul din munte” din orașul Alamut. Hasișimii erau buni luptători, crescuți de mici, iubiți de popor. Hassan, înțelept, spunea că în loc să moară o sută de mii de oameni într-o bătălie, mai bine trimitea un asasin hasișim să ia gâtul regelui dușman. Cel mult pierdea un om dar câștiga bătălia. În zilele noastre, lucrurile sunt similare dar rafinate, complexe, ca o pânză de păianjen. Lupta politică e o farsă, un decor scenic schimbat electoral, fondul fiind același. Cine sunt azi hasișimii moderni și cine e urmașul învățăturii lui Hassan?

 6. geofreeland

  Limba română e patria mea, spunea Nichita. A vorbi despre limba română e ca o duminică, spunea el cu evlavie. Ea exprimă frumusețea lucrurilor concrete, ea este iarbă, ea este viața a tot ce trăiește și dă numele patriei de pământ și stâncă. Dacă unicul cuvânt românesc -dor- e intraductibil altor limbi, exprimând complexitatea intensității trăirii umane a tot, cu o sinceritate absolut infailibilă spre a fi ascunsă, putem defini că mama, limba ei din leagănul nostru, ar trebui să ne unească. În orice. Politicienii nu vorbesc românește pentru că nu simt românește. Nu trăiesc în patria limbii române ci acolo, peste gard, rupți de iubirea de semeni. Puterea, avariția și nedreptatea nu pot fi ascunse după vorbe. Modul de a răspunde la întrebări definește adevărul despre un om, bun, înțelept, mincinos sau pervers. E bine că jurnaliștii întreabă pentru noi pentru că masca din răspunsuri cade și goliciunea politicianului e chiar el. Limba română nu are ascunzișuri și din câteva cuvinte poți clădi o realitate. Politicienii cred că se pot ascunde după vorbe. Nu, limba română e patria și acolo trăiesc în iubire oamenii ei milenari, adevărați.

 7. Dan

  Nicu birocratule. Am avut demult un soldat (genul tau) care tot insista sa-si rupa singur doua coaste care „”il incomodau'” cand se apleca . La ce il incomodau nu pot sa-ti spun se supara Neacsu pe mine.Te lamuresc altii😂😁! Cu ‘stimâ’

 8. Dan

  Asta apropo de sfanta limba româna prin care il poti educa (pe cel cu pârul in exces pe toata suprafata corpului 😁) fara sa folosesti cuvinte triviale.

 9. Dan

  Geo.Ador tot ce a scris Nichita, un geniu al ‘necuvintelor’! E de departe cel mai complex si ‘imposibil’ scriitor.

 10. Nicolae

  Da,într-adevăr,avaritatea,
  minciuna,perversitatea,trădarea samdsunt câteva dintre „calitățile”,
  dacă le putem numi așa,ale
  politicienilor,indiferent de culoare.Dar,trebuie să recunoastem,sunt niște calități.Ca să poți pune în practică aceste calități nu trebuie altceva decât să fii un mare NEAM PROST.
  „Politicienii sunt oameni care atunci când văd luminița de la capătul tunelului,aleargă și mai cumpără tunel”.Spunea, John Qhinton.
  Parcă am avut și noi unul care făcea teoria luminiței și a tunelului ajuns mareAvocat al Poporului!!!
  Dacă se întâlnește cineva cu el să-l întrebe dacă a reușit să vadă acea luminiță.Sau și-a mai cumpărat tunel?

 11. neacsu marin

  @Nicolae,
  A mai tras niste tunuri.

 12. Geofreeland

  Nu înțeleg de ce nu intră comentariile.

 13. Geofreeland

  Nu intră. Muma de porci sereiști, setesiști, draci să vă ia cu blocajul vost’.

 14. Geofreeland

  Astea scurte și fără sens le lasă. Îi doare! DUREA-V-AR mereu!

 15. Dan

  Geo.Probabil Neacsu are activata obtiunea de a nu aparea in comentarii anumite cuvinte.Daca existâ in postarea ta un singur cuvant din cele interzise tot comentariul nu apare ( e respins automat de soft)!

 16. neacsu marin

  @Geo,
  Nu vad nici un comentariu nepublicat.

 17. Dan

  Geo.Scoate din comentarii ( daca ai) cuvinte ca javre, prosti,nebuni sau altele asemanatoare si incearca din nou!

 18. Dan

  Geo poti pacalii softul daca vrei si nu se supara Neacsu ( care e un domn) daca pui o cratima (aiurea) chiar in cuvantul respins de soft si care iti blocheaza tot comentariu. Asa: ticalosi …tica-losi. Atat.

 19. neacsu marin

  @Dan,
  De ce nu incerci tu? Ca softu e prost…

 20. Geofreeland

  „Vrem copiii-acasă și țara înapoi”

 21. Geofreeland

  Imposibil! De azi dimineață vreau să postez un slogan electoral! Imposibil!

 22. Geofreeland

  Asta am vrut sa scriu: vream copiii-acasă și țara înapoi! Slogan electoral!

 23. Geofreeland

  VREM COPIII-ACASĂ

 24. Geofreeland

  ȘI ȚARA ÎNAPOI!

 25. Dan

  Neacsu. Softul stie doar combinatii de 0 si 1 😂 .

 26. Geofreeland

  ȘI

 27. Geofreeland

  ȚARA

 28. geofreeland

  ÎNAPOI

 29. Titi

  Incalzirea globala ne va aduce …Sfarsitul..!?

 30. Geofreeland

  ÎNAPOI

 31. neacsu marin

  @Geofreeland,
  Aseara inainte d eculcare mi-amverificat si curatat cutia postala. Nu era nimic blocat. Acuma cand am verificat din nou, tot ce ai incercat tu aseara dupa ora 23 era bagat direct la gunoi, dar nu stiu de ce.

 32. Geofreeland

  Nu trebuie să ne mai mirăm de nimic. Citind despre viitorul omenirii, publicat într-o carte cu circuit restrâns, scrisă de Jaques Atali, fost consilier al lui Mitterand, nu că m-am îngrozit dar mintea mesa refuză orice înțelegere. Ceea ce a azi de neînțeles e parte a unui plan cu final stat global estimat în 2060. Imigrație imensă, decăderea statelor ca entități, criză mondială, haos, războaie intergrupuri, desfiderea dreptului, criză alimentară,extincție cauzată de boli pandemice…În final, întemeierea statului global mondial, un fel de comunism, robotizat, corporațiile vor controla totul, sexul va fi numai de plăcere ca și alte droguri la liber, copiii vor fi creați artificial, familia nu va mai baza societății etc. O nebunie de lume programată a fi înfăptuită în următorii 40 de ani. Semne sunt și acum.

 33. Geofreeland

  Opa! S-a trezit Mutu. Nu Adrian. Consilierii i-au zis că trebuie să se implice. De formă, bineînțeles. Caimac medaliat Simona Halep, caimac acuze STS crime Caracal, ÎNȚELEGE din prima legile la promulgare fără meditații CCR, îl doare pipota de români într-un cuvânt, adică imaginea unei nesimțiri anticonstituționale de cinci ani o vrea a fi spălată cu axion imagistic. Bă ești prost? Bă ești nebun? s-ar cruci băieții din Teneriffele Fierbințiului. Io zic că au dreptate.

 34. Geofreeland

  Opa! S-a trezit Mutu. Nu Adrian. Consilierii i-au zis că trebuie să se implice. De formă, bineînțeles. Caimac medaliat Simona Halep, caimac acuze STS crime Caracal, ÎNȚELEGE din prima legile la promulgare fără meditații CCR, îl doare pipota de români într-un cuvânt, adică imaginea unei nesimțiri anticonstituționale de cinci ani o vrea a fi spălată cu axion imagistic. Bă ești prost? Bă ești nebun? s-ar cruci băieții din Teneriffele Fierbințiului. Io zic că au dreptate.

 35. geofreeland

  Un drum este un drum când pe el merg oameni. 30% din casele României sunt părăsite. Starea drumurilor dintre case e la fel. Ce alt indicator mai vreți?

 36. Dan

  Eu amtot scris de peste 5 ani ca fara pedeapsa cu moartea pentru crime cu premeditare sau pentru furt masiv ( peste 100 mii euro) din banii publici nu exista viitor.Ingerul Alexandra blesteama S/T/S de acolo sus din cer! S/T/S (cu un buget anual de peste 64 milioane euro spus la tv) care a cheltuit in 7 ani (pe ce ?) peste 1,1 miliarde euro pe un (soft de „”localizare” prin triangulatie) de doi lei.Soft de rahat (probabil facut de un incepator angajat pe pile (ca de obicei ) care „”e vinovat” de moartea zeci de romanistani.( Va mai amintiti de Aura care a murit cu lacrimile inghetate dupa prabusirea avionului lui Iovan ?) Blestemata colonie Romanistan.

 37. Dan

  De fapt cine ‘centralizeaza” voturile (pentru BEC )trimise din teritoriu hotarește cine castiga alegerile si in ce procent fiecare.STS doar executa ordinele stapanilor coloniei Romanistan .Cine sunt stapanii coloniei de sclavi lasi Romanistan stiti deja,politicienii sunt doar slugile lor.’Nicu’ acum chiar daca nu intelegi nimic baga-te iar singur in seama ca chilotii in c..

 38. Dan

  Geo mi-a placut postarea ta am distribuit-o in toate forumurile militare care conteaza.Respect.Se vede ca ai o cultura generala exceptionala si un IQ cu trei cifre ! O greseala faci si tu totusi crezand ca multimilionarul in euro (de la stat) tov Drac-nea a fost vreo secunda patriot.E doar un hot de duzina caruia (dupa prostirea tv a vulgului vesnic naiv ) ii era frica sa nu fure altii mai mult ca el in timp ce impartea ciolanul!

 39. bassil

  Domnilor,va respect pentru modul în care priviti situatia,dar sunt mai mult decât convins că politica nu-și mai are rostul in acest moment în România.Este obligatoriu sa ne salvăm copiii si nepoții.Am făcut un juramant,suntem obligați să îl respectam.Suntem într-un moment de cumpănă,copiii ne pleacă sau sunt uciși într-un stil barbar.Nu credeți că a venit momentul sa ne respectam jurământul dat ?

 40. Nicolae

  Tărâmul sfînt al patriei noastre,este un câmp de luptă al interlopilor,al găștilor,al criminalilor!Așa ceva vedeam numai în filmele cu psihopați,în filmele cu gangsteri producție hollyudiană.
  Poliție nu mai avem datorită faptului că este politizată excesiv,numai dezvolt deoarece dacă am spus că este politizată am spus totul!!!
  Pile,relații și cunoștințe,ăsta este criteriul care se încadrează în instituțiile statului!!!Peste tot unde se câștigă bine,și fără prea multă muncă.Toti care lucrează la stat pe lângă serviciu mai au și câte o afacere,chiar două.
  Dacă nu se vor lua măsuri cât mai urgent să se schimbe tot în aceste instituții,chiar și femeia de serviciu și aduși alții pe criteriul competenței,va fi vai și amar!
  Înncepând din anul 2010,au fost dați afară crema poliției cei mai buni polițiști au fost nevoiți să plece,de ce? Concluzia trageți-o d-voastră.
  Valabil și pentru celelalte instituții SNAOPSN!
  Vremea vorbelor a cam trecut!!!

 41. Dan

  Bassil.Armata a tradat dupa ce si-a ucis fara un proces (corect) conducatorul la ordinul strainilor. Atat Milea ( asasinat) cat si Ceausescu au fost ucisi de agenti GRU ( ca Militaru si altii) infiltrati in haine de ospatari kaki.E prea tarziu acum pentru a mai salva ceva dintr-o fosta tara prabusita si transformata acum intr-o colonie-bantustana de sclavi lasi.Deja s-a anuntat oficial ca 9.8 milioane de romani traiesc (si se nasc) in afara granitelor.Si 200 000 parasesc definitiv anual tara ( bantustana). Dupa genocidul bacteriologic (vezi Condrea) din spitale,lipsa soselelor si codex alimentarius acest spatiu teritorial va fi populat in scurt timp de un alt ppopor si populatie ( planul Kelergi). Planul lor si genocidul organizat se vede clar. Romanistanul nu mai are sisteme militarizate!Colcaiala de spagari neamuri, politruci din care sunt formate acum aceste sisteme au doar rolul sa stiga lumina din tunelul spre iad.Acum ca popor suntem probabil deja in iad, (condamnati de divinitate) la extinctie pentru tradare si lasitate! Clepsidra sparta nu mai poate fi lipita.

 42. bassil

  Bine Dane și ce facem ,stăm cu mâinile la sân și așteptăm sfârșitul?

 43. Geofreeland

  @Bassil Tocmai, totul este politică. Și pâinea din piață e politică. La guvernare e un om.politic. În cazul nostru un incult politic. Tot ce mișcă în țara asta e politică. Numai vântul nu face politică, el bate, când vrea el. Numai că, zic și io, copila din Caracal a fost ucisă de tot de politică. Un sistem ticăloșit, militarizat, manipulat politic. Ne mor copiii? De ce? Pentru că un plăvan cu #rezistenții lui a inhibat totul. Porcurorii fac viața românilor la discreția lor. Sclavi pe bani mulți ai plăvanului. O altfel de politică zicea neamțul cocoțat în Deal. Politica morții. ” Trebuia să moară oameni” să vină guvernul lui. Afirmație că prin crimă se face politică. Ce altceva? Copila din Caracal, speculată electoral de haștagiști, la ordinul din Deal, e o blasfemie aiuritoare. În politica neamțului crima e cuvânt de ordine. Când serviciile sunt militarizate, setesiștii sunt militari, când voturile sunt numărate, vorba vine, de militari, dracu să-i ia cât de militari sunt, numai armata are militari, te întrebi, ce stat e ăsta? Secretomanie militarizată ca argument politic. Nu! Asta nu e politică! E o dictatură odioasă, mai periculoasă decât Securitatea ceaușiștă. E dictatura jugului, a trădării și distrugerii neamului românesc. Ce putem face? Eu nu mă mai duc la vot. Pentru că nu am ce vota. Nu am ce? De treizeci de ani am fost mințit. Și uite unde e țara. BASSIL, asta putem face.

 44. Geofreeland

  Crima din Caracal ar trebui să schimbe din temelii SRI, STS, operatorii de telefonie, Romatsa, și milițienii ziși polițiști. Cum? Simplu, de mâine sunt civili. Vrem o țară ca afară cum urlă guriștii Ăluia din Deal? VREM. Fără referendum. Deci mâine toți civili. Teste de profesionalism, nu pile, cultuŕa legii. Apoi, de mâine procurorii să nu mai fie magistrați. Ce treabă au ei cu magistratura? Magistrații sunt judecătorii. Ca în orice țară civilizată. Procurorii culeg probe, cu sprijinul poliției și fac rechizitorii. Ei nu judecă. Nu pot. Și atunci ce ne învârtim în jurul cozii? Asta e singura salvare spre normalitatea civilizată. Dacă românii nu vor așa își vor face din jug cravate.

 45. Dan

  Geo.Ca sa o rapeasca pe Sorina(8ani) care era deja vanduta unor cetateni straini procurorii au venit mascatii.Pentru a a o salva pe Alexandra trei procurori si doi politisti burtosi de cumetrie au stat cuminti o zi o noapte (pana la ora 6) la usa violatorului criminal ca sa nu il deranjeze (ca asa e legea zic ei) in colonia de rahat a mafiei de stat.Basil.Pe mine m-au râpus sunt deja semiparalizat.

 46. geofreeland

  POVEȘTI DE VIAȚĂ 11. Când s-a însurat bunicul, erou la Mărășești, a primit pământ le Legea din 1922. Și-a făcut o casă din chirpici, prin clacă, avea bulumacii din salcâm, femeile au călcat chirpicii cu pământ și paie, i-au aruncat între nuiele și au făcut pereții,i-au lipit cu pământ și balegă de cal, alții au pus grinzile și au acoperit casa cu stuf, trestie, de la gârlă, în trei straturi peste căpriori, uși și ferestre le tocmise la un dogar, el le făcuse șj le-a montat, sobarul a făcut o vatră și coșul din cărămidă arsă, făcută de țiganij cărămidari. Totul în vineri până duminică. Apoi la primărir, biserică și nunta în curte. Nu bani ca dar, o căldare mare, un tuci,o servantă cu patru sertare, un macat țesut în război, o albie, o tingire de aramă, un sfeșnic de lumânări, un urcior, un botoi de dud, o poză înrămată cu regele. Ce aveau oamenii, ce făceau meșterii satului. Unul i-a adus un pui de măr și unul de cais. Caisul l-a pus la drum, mărul în spatele casei, de umbră. Despre măr am scris. Și el șj caisul au aproape o sută de ani. Caisul de la drum e aproape uscat. De câțiva ani, rar a mai rodit. Crengi uscate, scorburos, coajă uscată. Mă gândeam să-l tai. Mă durea sufletul la câte generații de drumeți le-a îndulcit trecerea. Acum un an, între două ramuri aproape uscate i-a crescut o ramură. Anul acesta incredibil, el, un pom uscat tot, în acea ramură, cu alte crenguțe a rodit. Caise mari, zemoase, cu o aromă sublimă. Peste cinci kilograme. După recoltă, ramura roditoare s-a uscat. Caisul meu e mort. L-am privit, mi-a venit să plâng. Ființa asta, caisul deceniilor, a făcut un ultim efort, m-a bucurat cu sufletul lui, un rod fabulos, ca un rămas bun în lumea asta. Chiar nu-mi revin de ce a fost în stare ființa asta. Cu prețul vieții lui. Ca un adio nedefinitiv, trăind în memoria mea, cât voi fi. Ultimul lui rost, unei morți demne. Turcii au un proverb, copacii mor în picioare. Așa și dragul meu cais, plin de flori și fructe zemoase, parfumate din primăvară timpuriu și mijlocul verii, din copilăria mea și aproape de senectute. Îl privesc, o lacrimă înăuntru îmi dă ghes, cu el a murit o lume. A bunicilor, a părinților, a mea încă.

 47. Nicolae

  Mie-mi miroase a diversiune!
  Nu zic că acest Moș nu are o participare în acest caz.Nu cred că nu mai are și complice/ci!
  Nu cred în ruptul capului că această fetiță,legată fiind,mai putea ea, în timp ce moșul era prin preajmă să lase și telefonul în locul unde se afla victima.
  Întreb:nu cumva complicele, i-a luat telefonul moșului și a forțat victima să sune la 112,să declare ce a vrut acesta să pună organele pe o pistă falsă,să creadă că Moșul este autorul,în schimb el a spălat puțină împreună cu victima?
  După descrierea fetiței,moșul este autorul,mai ales că a sunat de pe telefonul lui,nu?
  Bineînțeles că bătrânul știe,nu vrea să spună,dar o să spună ,dacă nu cumva a și spus deja!Bine ar fi să coopereze,să se găsească fata în viață.DoamneAjută!
  Acum,nu o luați de bună!Îmi dau și eu cu părerea ca orice
  cetățean.Să lăsăm organele abilitate și instruite în acest sens să elucideze acest caz,care și la făcut singuri și mai greu!
  Ceea ce vedem că se întâmplă acum prin Buc.este ce știm cu toții!
  Păcat,mare păcat!

 48. geofreeland

  Și ca să închei, dacă dragul meu cais a murit demn, vlăstarul copilei din Caracal a fost ucis de un sistem criminal. Și caisul și copila sunt patria mea. Plâng după amândoi, plâng o patrie răpită de nemernici. Mănânc și plâng, mănânc, cum spunea prea de tânăr dus, Labiș.

Statistici T5