Răspunsul doamnei Renate Weber

Categoria Divertisment


Doamna Renate Weber a răspuns urărilor președinților care au trimis scrisori către domnia sa, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cum scrisorile au fost aproape identice, președinții au primit același răspuns.

Stimate domnule președinte,

Am luat la cunoștință cu deosebit interes de scrisoarea  trimisă de dumneavoastră privind consecințele negative ale unor documente oficiale asupra calității vieții pensionarilor militari. Față de cele prezentate în scrisoarea  dumneavoastră, vă informez că :

  1. Empatizez cu dumneavoastră și pensionarii militari pe care cu onoare îi reprezentați si sunt de acord că Legea 223 a fost modificată prin OUG 57/2015 încă înainte de a fi aplicată și a continuat a fi apoi amputată prin OUG 59, OUG  114 și alte documente,  rupând din drepturile acordate prin lege;
  2. Urmăresc cu deosebit interes procesul dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi, proces care  si datorită unor intervenienți va fi prelungit, în opinia mea, până când cauza va fi perimată prin apariția noii legi a pensiilor care va face inutilă orice decizie indiferent în favoarea cui va fi dată;
  3. Am luat la cunoștință de existența Legii 168 prin care militarii participanți la acțiuni militare în afara țării sunt recompensați pentru apărarea granițelor țării prin împingerea războiului cât mai departe de țară. Pentru evitarea discrimininării și pentru ca să beneficieze toți militarii, așa cum ați dori, de prevederile legii,  aș recomanda, neoficial,  să vă înscrieți în trupele care vor pleca în Ucraina.
  4. Sunt la curent cu prevederile PLX 199, document blocat în  Camera Deputaților, prin care se vor mări discrepanțele între pensiile celor trecuți în rezervă înainte de eventuala aprobare a acestui proiect și cei de după,  ca și de cele privind scoaterea indexărilor din actualizări,  culminând cu majorarea procentului ce va fi luat celor cu vechime sub 25 de ani. De asemenea am sesizat faptul că eventualele actualizări și majorări cuprinse în proiect vor fi puse în practică  la un Paște fericit al cailor.Cum personal nu pot interveni în procesul legislativ, nu pot decât să vă urez succes, dar va recomand să fiți atent ce vă doriți;
  5. Mă delimitez de prevederile OUG 130/ 2021, PERSONAL consider că unele prevederi pot fi înaintate Avocatului Poporului spre sesizarea CCR dar până acuma nicio asociație nu a solicitat acest lucru. Eu personal fiind înștiințată de opinia dumneavoastră pe acest OUG, nu pot decât să vă garantez că sunt alături de dumneavoastră în greaua încercare prin care treceți.Vă informez cu bucurie că am discutat cu Avocatul Poporului în acest sens, într-o întâlnire informală și mi-a spus că imediat ce va primi  o sesizare serioasă, bazată pe argumente și prevederi legale, cu o cerere clară din care să rezulte clar ce se dorește de la Instituția Avocatului Poporului, va lua în considerație și va analiza, oportunitatea sesizării Curții Constituționale a României. Deocamdată cum nu există o cerere în acest sens, iar din documentele pe care eu le-am primit și i le-am  prezentat nu rezultă această dorință, acestea conținând  numai opinii personale  privind unele aspecte legislative și proiecte legate de pensiile militarilor, Instituția Avocatului Poporului nu poate înainta nimic, nici măcar nu se poate autosesiza, având în vedere faptul că opiniile/dorințele pensionarilor militari sunt atât de diferite, divergente/ contradictorii, neștiind ce ar dori majoritatea, dacă există așa ceva în rândul pensionarilor militari, pentru că practic ar fi imposibil să mulțumești sau să reprezinți toți pensionarii militari.

Eu vă mulțumesc pentru urări pe care le iau în nume personal și vă asigur de compasiunea, empatia și respectul meu față de eforturile pe care le faceți pentru a atrage atenția asupra dumneavoastră și vă doresc succes în activitate și un an mai bun, fericit !

PS: Măi fraților, ce să vă fac eu, la așa ”sesizări”, așa răspuns…..

Renate Weber

Notă: Acest document încă nu a fost trimis, l-am găsit în ciornele aruncate la gunoi, e posibil să nu fie trimis niciodată, dar conține un posibil răspuns pentru că altul nu poate fi dat. Deocamdată  este un pamflet și ar putea fi unicul răspuns pe care îl vor primi cei care au trimis până acuma sesizări către Avocatul Poporului pe marginea OUG130

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Răspunsul doamnei Renate Weber

  1. Gigi

    Avocatul Boborulu,nu va face nimica,pentru noi,să fie forte clar pentru optimiștii acestei nații! Acest avocat,sau acest zis avocat al Poporului este ales de politicieni,nu pt.a apăra interesele noastre ale populimii,ci pt.a le apăra interesele lor,ale îmbuibatilor vremurilor.
    Avocatul Poporului,ar trebui ales de popor,nu de un partid sau altul.
    Uitati-va la ce salarii și pensii s-a ajuns la colegii de breaslă ale acestui av.al poporului,cuantumuri ce sfidează orice normă de bun simț,mai degrabă salarii/pensii de neam prost,dar neamul prost nu are limita,bun simț etc.Astura le-a crescut pensia medie cu 4ooolei dintr-un foc,iar la noi,cei care am muncit o viață,nu 8 ore/zi ci poate 10,12,…/zi,fiind privați de multe drepturi pe timpul când eram activi,neplătite aceste ore suplimentare,zile de sărbătoare,simbete/duminici,deasemenea neplătite(vorbesc de cele până în 2016),ne dau 2,6% indexare.Halal dreptate!Până când mai răbdăm?

  2. Avocatul Soborulului, Renate Weber nu constata nicio discrminare daca nu sunt afectate drepturile magistratilor!!!!!