O demisie  inutilă, dar binevenită

Demisia lui Moga este stupefiantă. Să îți prezinți demisia pentru o faptă de care nu ești responsabil cu nimic, când nici nu s-a uscat cerneala pe numire, după ce abia apucaseși să te angajezi că vei face curățenie, că ești curat, ”cu mâinile curate” și că nu vei tolera nici o abatere, este nu doar absurd , dar practic este o contrazicere flagrantă a declarației inițiale că ești curat și ai intenții bune. Să declari, tu, ministru abia numit ,că îți dai demisia pentru a salva ce a mai rămas din onoarea instituției, când tu practic nu ai nici o vină și acest lucru este mai mult decât evident, dovedește nu doar idioțenie, nu doar lipsă de logică ci și o demagogie și un fariseism strigător la cer. Este clar că Moga și-a dat demisia la cerere,   pentru a nu se cere și demisia guvernului, a premierului, de aceea onoarea despre care vorbește fostul ministru Moga este lipsă. Ca urmare a motivului real pentru care Moga și-a dat demisia, demisia sa este binevenită. Pare paradoxal, dar demisia lui Moga, nu se justifică în urma cazului de la Caracal, dar e necesară prin prisma modului în care a fost justificată pentru că a arătat că practic Moga este doar un instrument obedient al primului ministru, nu un ministru pus în slujba cetățeanului. Astfel de personaje nu au ce căuta pe funcții cheie, pe post de miniștri. Eu nu înțeleg,  cum să declari că ești nevinovat dar îți dai demisia pentru a salva imaginea instituției? Păi dacă prezența ta în instituție este o dezonoare la adresa instituției, ori ești pătat, ori ești idiot. Partea proastă este că în locul lui este numit interimar și apoi va fi investit o altă persoană cu aceleași calități. Aceasta este drama societății românești. Și un alt lucru aberant aici este că la suirea sa pe tron Moga spunea că va pune ordine în sistem pentru că știe ce are de făcut: ”Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcţie, după cum bine ştiţi. Dar dacă tot a fost să fie, atunci ne apucăm de treabă serioasă (…) Dacă nu mă impun, înseamnă că nu am ce să caut în fruntea acestui minister. Ştiţi că am acceptat cu greu lucrul acesta. Ştiam din activitatea mea parlamentară că nu e de joacă aici, ştiam că lucrurile sunt complicate, ştiam toate lucrurile acestea. Să nu credeţi că sunt copil fără minte, care mi-am asumat o răspundere atât de mare fără să ştiu despre ce e vorba”.

După 6 zile, la plecare, Moga lasă în urmă un minister îmbunătățit, pentru că el are încredere în oamenii  din instituție: ”…retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister.”

Nici nu a apucat să cunoască unde e automatul de cafea din minister sau să învețe cum îl cheamă pe portar, pentru ca 3 zile a stat în Caracal, dar  deja are încredere în oamenii onești din minister. Aloooooooooooooooooooo, domnul Moga, oamenii ăia modești din minister au dus la moartea lui Gigină, la acoperirea violatorului polițist, la violarea polițistei din Balș, la cazul de la Bungești, la ruperea piciorului unui demonstrant în protestele de la Universitate pe timpul guvernului Boc, și multe alte de acest gen, pentru că aceste fapte se perpetuează de zeci de ani, se învață în școlile cu nume de unificator,care  fabrică doctori plagiatori.

Ce fac adevărații vinovați?

Adevărații vinovați fac politică. Asta știu asta fac!  Ies pe posturi tv, dau comunicate de presă, sau .. sunt demiși.

Primii adevărați vinovați pe cazul în sine, sunt lucrătorii și poliție și STS care au tratat cazul cu indiferență, fie din incompetență fie din rutină, plictiseală, fie pentru că aveau alte treburi mai importante de făcut și îi stresa insistența fetei sau pretențiile părinților. Lucrătorii din STS, poliție, procurorii, au tratat cazul ca de obicei, adică cum au făcut și până acuma, căci  cine știe câte alte cazuri similare au fost tratate cu aceeași indiferență iar acuma victimele sunt exploatate cine știe pe unde, sau arse, îngropate, ciopârțite. Ei vor fi demiși, pensionați, sancționați cu tăierea a 10% din salariu pe 3 luni, mutați disciplinar, avertizați, în funcție de … susținere și intervenții. Nici unul nu va fi pedepsit penal, sau cel mult vor lua ceva cu suspendare. În nici un caz Procurorii nu vor fi găsiți vinovați. Ei deja au găsit acoperirea, un ordin circular care le atrăgea atenția să nu cumva să intervină fără ordin judecătoresc pe timpul nopții, că judecătorii nu le vor accepta probele. Păi de ce nu au apelat la Portocală cea ăla probe de probe. Este adevărat, și în alte state, cele civilizate, obținerea de probe în afara cadrului legal este lovită de nulitate, dar aici nu era vorba de obținerea de probe ci de salvarea unei vieți. Însă pentru milițienii și procurorii noștri între obținerea unei probe și salvarea unei vieți nu e nici o diferență, pot aștepta până dimineața la 6.

Aruncarea pisicii Este interesant, dar în același timp pur și simplu penibil și INUMAN împins până la nesimțire jocul de-a aruncatul pisicii moarte  în curtea vecinului, joc pe care îl fac cele 3 instituții responsabile, STS, Poliție, Procuratură. Fiecare își caută articole de lege care îi acoperă și ”demonstrează” că de fapt ei au făcut tot ce ținea de ei, dar ceilalți nu au dat date, nu au acționat profesional, nu au dat aprobări. Metoda nu e veche, așa s-a întâmplat și în cazul Apuseni, și în cazul Colectiv, și în cazul Ghiol, și în toate cazurile, mediatizate sau nu. S-au certat, au dat vina unii pe alții, s-au făcut comisii și anchete, nu s-a dat publicității niciodată raportul oficial sau neoficial, nu s-a schimbat nimic, doar niște unelte pe ici colo, care de fapt au fost recompensate apoi cu alte funcții mai ascunse dar mai bănoase , cum va fi recompensat și Moga pentru că a acceptat să își dea demisia la șase zile după ce fusese numit, fără a avea absolute nici o vină pe caz, dar a salvat ”onoarea” Veoricăi care astfel a dovedit că are mână de fer și nu iartă pe nimeni, nici pe cei nevinovați. Halal mână! Până la urmă nu se va schimba nimic chiar și articolele de lege pe care le vor modifica  vor fi  în același stil, cu interpretări, neclarități, și chiar alte idioțenii, alte nedreptăți, pentru că la noi se lucrează pompieristic,  în salturi și pe metro, fără cap, fără perspectivă, fără o analiză solidă. Facem ca să treacă ufa, după aia, Dumnezeu cu mila.

Minciuni pe post de scuze

Poliția spune că nu a putut să îl găsească pe individ mai repede, pentru că STS le-a dat 3 locații diferite. Oare așa e? Ei ar vrea poate ca cei care răspund la apelurile  112 să le dea și locație, și aprobare de survol și mașini de intervenție, și acoperire aeriană, și ordin de misiune, iar ei, milițienii să meargă și să dea cu pulanul, dar infractorul să fie legat ca nu cumva să miște, că dacă mișcă ei îl împușcă. Ciudat este și faptul că, conform stenogramei apelurilor, deja apărută pe piață,  polițistul îi cerea fetei să închidă telefonul, când în mod normal ar fi trebuit să îi ceară să stea cât mai mult pe emisie, ca să poată fi localizată. Dar în România, viața bate filmul iar incompetența bate viața. Este absolut incredibil cât de neprofesionist a acționat milițianul care a discutat cu fata, fie din incompetență fie din plictiseală, cerând date și informații pe care ea nu le cunoștea sau erau irelevante, mai ales că ea era sub presiune. Mai avea puțin și o amenința că o bate. Probabil i se va diminua salariul cu 10% pe 3 luni drept pedeapsă. În plus, când fata i-a spus că este în cartierul Bold, el spune,”a, ești în Olt? ”. Omul nu cunoștea localitatea așa cum nici șeful poliției nu cunoștea clanurile de mafioți din Caracal, nici informativ, nici personal. Mâine poimâine o să apară o foto cu el și careva din  șefii clanurilor, la o nuntă, unul lângă altul, dar el ”nu îl cunoștea”.

Cei din STS declară că nu s-a putut face o localizare mai bună, pentru că astea sunt posibilitățile tehnice, nu a avut decât o sursă de semnal de telefonie în zonă. Greșit, sau în mod intenționat mințit. Cine are oarece informații privind turnurile de telecomunicații din zonă, știe că erau cel puțin 4 turnuri în zonă, deci suficiente șanse și posibilități tehnice de a face triangulație și a determina poziția din care s-a emis apelul, mai ales că au fost mai multe apeluri. Poate ar fi cazul ca cei din STS să renunțe la softul lui Ghiță și să le solicite celor de la firmele de taxi Uber și Bolt să le spună cum reușesc ei să localizeze clienții și să dea de ei oriunde s-ar afla? Și totuși, după fiecare caz mediatizat, după fiecare dramă adusă în fața opiniei publice, organele de ordine, cei din STS, au solicitat și li s-au acordat fonduri pentru ”înzestrare,” pentru că de fiecare dată ei se plângeau că nu sunt dotați. Da, nu erau și nu sunt dotați, intelectual și … uman, dar oricâți bani li s-ar da, nu pot cumpăra ce nu au, pentru că aia primești de ma Dumnezeu, nu de la guvern. Conștiința nu se poate acorda prin OUG sau de la buget, nici inteligența. Aia e.

Cinci întrebări

Și totuși toate aceste aspecte sunt cunoscute au fost, sunt și vor rămâne la fel, că doar asta e direcția în care mergem de 30 de ani și nu ne putem abate.

Sunt însă în toată poveste asta câteva  aspecte, amănunte care ma fac să mă întreb dacă nu cumva murim degeaba. De 30 de ani românii mor degeaba, în ”revoluții”, în accidente, în incendii, în mineriade, nu se rezolvă nimic, nu se concretizează nimic, nu se schimbă nimic, doar unii șefi, miniștri, prim miniștri, în rest, totul rămâne nemișcat. Așa va rămâne și după acest caz, cum toate au rămas la fel și după cazul Sorina, acuma deja uitat. Și culmea este că ambasada SUA ne anunță că este profund îngrijorată de soarta copiilor români mai ales cei care nu sunt adoptați.

Primul lucru care m-a pus pe gânduri în acest caz este cum de nimeni dar nimeni, din oficialități, nu a legat acest caz de posibilitatea legăturii lui Dincă, cu clanurile de mafioți, traficanți de carne vie peste hotare sau mai aproape, pe unde circulă bocanci străini. Domnule, nici măcar așa, în treacăt sau din greșeală nu a vorbit nici un oficial despre această posibilitate, nici televiziunile. Maaare minune. Vezi Doamne, la noi nu există așa ceva, nu sunt răpite fete și trimise la produs.

A doua întrebare mi-am pus-o atunci când avocatul lui Dincă a anunțat, oarecum surprins, că acesta și-a recunoscut fapta: „Nu pot să vă furnizez informaţii despre context, s-au recunoscut faptele (cele două crime – n.r.). Este vorba despre datele care se ştiau, nu sunt alte informaţii. Sunt toate datele care au fost furnizate. (…) Nu există alte crime. Nu ştiu ce l-a făcut să recunoască faptele. Ştiu doar că a recunoscut”-Ciudat, foarte ciudat. Ciudat,  pentru că individul, timp de două zile a susținut că nu le cunoaște pe cele două. În timpul ăsta oficialitățile îl învinuiau de viol și sechestrare de persoane, deși nu aveau nici o probă directă împotriva lui, deci în mod normal ar fi trebuit să extindă cercetările și spre alte variante. Apoi brusc, spre surprinderea avocatului, care ar fi trebuit să fie cel cu care Dincă trebuie să se sfătuiască, Dincă se declară vinovat, de crimă,  nesfătuit de avocat, ba chiar fără ca acesta să știe, ducând chiar la ideea că acesta a fost interogat în lipsa apărătorului. Deci, DE CE, CINE ȘI CUM L-A CONVINS PE DINCĂ SĂ SE DECLARE VINOVAT? Iar cine l-a ”sfătuit” să se declare vinovat, l-a învățat și cum să spună, că nu a vrut, că a vrut doar să le violeze, nu să le omoare că totul s-a petrecut nepremeditat, în urma reacției celor două, deci nu poate fi acuzat de omor calificat. Asta ca să nu mai spun că a fost deja avansată ideea că nu ar fi întreg la minte, că un om întreg la minte nu ar face așa ceva. ȘI UITE AȘA SE PREGĂTEȘTE, CHIAR OFICIAL, APĂRAREA LUI   DINCĂ și când va apărea alt caz careva face breaking – news, el va fi uitat și internat la un spital de psihiatrie sau condamnat la câțiva anișori dar va ieși din cauza vârstei și bolii.

Deci, CE LA FĂCUT SĂ RECUNOASCĂ CRIMELE? Nu cumva a fost sfătuit de complici, pentru care probabil făcea rost de fete și care la rândul lor erau mână în mână cu cei care au intervenit așa de ”prompt și profesionalist”dându-i ocazia să se descotorosească de Alexandra astfel încât la ora 6 să fie totul ok ? În sprijinul acestei ipoteze stă și faptul că polițiștii au făcut descinderi mai întâi la casa fiului lui Dincă, unde era mașina autorului faptelor. Deci au știut cine o dusese pe fată la școală și apoi a plecat cu ea de acolo, au cunoscut posesorul mașinii, dar nu s-au dus la el acasă, s-au dus la locul unde era mașina și l-au interogat pe băiatul criminalului, fără însă a descinde la adresa posesorului mașinii. Păi cum la băiatul lui au putut merge fără mandat, dar la el nu ? A verificat cineva dacă băiatul l-a sunat cumva pe taică-său să îi spună că îl caută poliția? Bineînțeles că nu. Dacă este așa, este clar că Dincă a fost convins să recunoască crimele, i s-a spus și cum să spună ca să obțină o pedeapsă mai mică, ca nu cumva să se afle mai mult decât trebuia. Și culmea, avocatul lui nu știe cine l-a convins să se declare vinovat, Bă ești prost?

A treia întrebare este legată de … faptul că deși se spune că în butoiul din curtea lui Dincă s-au găsit urme de dinți umani, arși mai demult, nimeni nu pomenește de posibilitatea ca acesta să fi omorât mai multe femei, poliția, presa, vorbesc doar despre Alexandra și Luiza. De ce nu se încearcă să s evadă dacă au mai fost și alte cazuri de răpiri în zonă, când de obicei poliția abia așteaptă să dea de câte un caz ca ăsta, ca să pună în cârca unuia toate cazurile similar și să închidă și ei cazurile, să raporteze planul la rezolvări și să ia prime? Acuma nimic, NIMENI nu aduce în discuție alte cazuri, toată lumea, oficialități, administrație, televiziuni, vorbesc doar despre Luiza și Alexandra. Bă ești nebun ? Nu cumva i s-a promis că dacă le recunoaște pe astea și închide cercul investigațiilor, nu va mai fi întrebat și de altele și va scăpa mai ușor ? Mie tare îmi e teamă că da.

A patra întrebare este, dacă Dincă a omorât-o pe Alexandra în noaptea în care poliția era la poarta lui așteptând ora 6 dimineața, ce a făcut cu corpul, unde este, unde îi sunt hainele. Nu o putea arde pentru că s-ar fi văzut focul, ar fi mirosit așa cum spun vecinii că mai mirosea și altădată, l-ar fi văzut umblând prin curte. Am citit că s-au dus cu el să caute pe la Dunăre, prin Corabia, trupul Luizei, el declarând că l-a aruncat în Dunăre, dar NU A SPUS CE A FĂCUT ȘI UNDE E TRUPUL ALEXANDREI, PE CARE O OMORÂSE CU POLIȚIA LA POARTĂ. Nu era normal ca asta să fie prima întrebare și prima verificare după ce a recunoscut că a omorât-o ? Nu ar fi fost normal să le arate unde este, că doar era ușor de găsit. Ba da, dar, ciudat, nimeni nu spune nimic, nu a anunțat nimeni că a fost găsit și identificat trupul Alexandrei, iar fără victimă, să ne fie cu supărare, NU EXISTĂ CRIMĂ. Deci este mai mult decât ciudat că poliția nu s-a interesat și nu a găsit încă trupul Alexandrei, în baza căruia l-ar putea acuza oficial de crimă. Vă amintiți cazul Elodia? S-a așteptat 5 ani, să se facă termenul de dispariție oficial pentru a I se declara moartea, și abia apoi i s-a intentat proces lui Cioacă. Fără corp, nu există crimă, DAR POLIȚIA ROMÂNĂ NU L-A GĂSIT, NU A ANUNȚAT NIMIC LEGAT DE CADAVRUL FETEI, DEȘI SE SPUNE CĂ A FOST OMORÂTĂ SUB OCHII LOR. Acest fapt mă face să cred că poate nici nu a fost omorâtă, a fost doar preluată de complicii sau .. beneficiarii fetelor răpite de Dincă. A cincea întrebare este, dacă pe timpul nopții, cât s-a așteptat să vină ora 6 dimineața, poliția a înconjurat proprietatea lui Dincă, știindu-se că avea două porți de acces, una în față, alta în spate. Sau băieții au stat liniștiți în față în timp ce el, avertizat a ieșit prin spate fiind așteptat sau ajutat de complici ? Nu cumva POLIȚIA A FĂCUT DELIBERAT JOCUL LUI DINCĂ, DÂNDU-I TOATE POSIBILITĂȚILE POSIBILE SĂ SCAPE DE FATĂ SUB O FORMĂ SAU ALTA?

Un lucru să fie clar, fără victimă nu există crimă, lucrurile găsite la el în curte sunt probe circumstanțiale, arată că fetele au fost acolo, dar nu că le-a omorât, nici măcar că le-a violat, deci crima sau violul NU POT FI DOVEDITE. Faptul că el a recunoscut că le-a violat și omorât nu îl incriminează, doar au oprit continuarea cercetărilor, acuma poliția și procurorii își bazează cazul pe recunoașterea lui, dar până la proces mai este, acesta se poate răzgândi oricând până în instanță, la judecată contează doar ce declară în fața judecătorului, nu ce a declarat procurorilor, va putea spune oricând că a fost bătut și forțat să recunoască și a recunoscut ca să scape de bătaie. Orice avocat știe asta.

Părerea mea este că nu se va rezolva în mod corect cazul fără a se răspunde la aceste întrebări și din păcate lucrurile prin prisma acestor ipoteze, nu duc către nimic bun. Se pare că s-a decis să se meargă pe crimă, dar fără victimă, fără probe concludente, fără corp delict, fără investigații profunde și .. colaterale, fără cercetarea altor… variante, fără căutarea unor eventuali complici fără de care corpul Alexandrei nu putea să dispară fără urmă. Și dacă se va merge pe acestă pistă, concluzia nu poate fi decât una singură: Dincă făcea rost de fete pentru altcineva iar acel altcineva le dădea și unor persoane sus-puse înainte de al le trimite la produs în afară, poate chiar în Belgia, poate doar prin vecinătatea Caracalului. Asta este singura ipoteză care se susține de fapte, de modul cum s-a acționat, cum se desfățoară ancheta și măsurile care s-au luat, demisiile fără nici o legătură cu cazul.

Apa la moară și profitorii

Până una-alta, cazul  a dat apă la moară instituțiilor și unor politicieni să iasă a suprafață. Guvernul, prin sinistrul Leș, cere trecerea STS în subordinea MApN, deci a premierului. Păi da, să fie condus de Hăpău, Oprea, din aceeași sufragerie.

CCR a reușit acuma să dea o decizie privind codurile penale, fără să se revolte nimeni, decizia lor este acuma justificată, chiar dacă până acum câteva zile aveau altă opinie.  

Iohannis a găsit ocazia să dea din nou în guvern, în PSD, în ”sistemul ticăloșit” uitând însă că face parte din același sistem și să facă baie de imagine declarând două autostrăzi ca obiectiv de interes național.  A trebuit să moară Alexandra, ca să declare el cele două autostrăzi de importanță strategică!!!!! Iohannis vorbește foarte revoltat despre indiferența autorităților, dar nu spune nimic despre faptul că mama Luizei, ce de-a doua fată, i-a trimis un memoriu la care el nu a catadixit să răspundă.

Opoziția își freacă mâinile, cu cazul ăsta, cu protestele din stradă și cu cele care vor veni când se vor apropia alegerile, PSD va fi înfrânt la scor.

Viorica va putea să spună după alegeri că a pierdut în urma cazului Alexandra, emoțional, nu din cauza ei.

Serviciile secrete vor reuși în sfârșit să își intensifice supravegherea totală a populației, bineînțeles a celor nevinovați, care supără sistemul prin vocile lor, nu a criminalilor, corupților, mafioților, clanurilor, violatorilor, se va institui obligativitatea declarării identității la cumpărarea cartelelor pre-pay deși declararea identității nu va duce localizarea mai precisă a unui criminal doar eventual a numelui, dar dacă fata suna de pe telefonul ei, cunoscându-i-se identitatea, problema găsirii ei ar fi fost aceeași. Deci nu lipsa cunoașterii identității posesorului telefonului au dus la dispariția fetei( eu nu zic încă moartea ei, căci nu i s-a găsit corpul dar nici nu interesează pe cineva unde este) ci proasta gestionare a cazului, indolența, incompetența, sau, si mai rău, complicitatea celor care trebuiau să intervină.

Ministerul de interne, sindicaliștii de la interne, va profita de ocazie pentru a se plânge iarăși de lipsa… drepturilor de a face ce vor, lipsa fondurilor, salariile mici, se vor înființa noi structuri, polițistul de proximitate, dar nu se va adăuga nimic la capitolul profesionalism, onestitate, conduită, atitudine civică, respect față de cetățean.  

Așadar nu se va schimba nimic în bine, vor profita aceleași structuri,aceiași politicieni, aceiași borfași,  dar cetățenii, românii vor muri în continuare degeaba.

Și totuși, ca să fiu obiectiv,  am și o întrebare la care nu găsesc un răspuns și care nu se îmbucă cu celelalte. Ce .. interese avea individul în toată afacerea asta, pentru că de vreme ce s-au găsit resturi de bijuterii prin curte, în casă, în mașină, înseamnă că nu partea material îl interesa. Această întrebare sau acest amănunt ar duce la concluzia că nu urmărea banii și e posibil să fie un pervers ordinar care urmărea doar propriile plăceri, apoi se descotorosea de victime. Dar este posibil ca să le fi plasat  după ce iți făcea damblaua și asta să fi fost  interesul lui, să le poată viola și apoi dacă erau luate de alții bine, dacă nu, sau dacă lucrurile se complicau, să le omoare.Oricum, nu trebuie pierdută din vedere varianta plasării fetelor, și a cel puțin unui complice care l-a ajutat să scape de Alexandra, atâta vreme ce nu a fost găsită în curtea care a fost răscolită și întoarsă cu fundul în sus. Repet, este exclus să o fi ars în acea noapte, cu polițiștii la poartă.   Deci a dat-o cuiva, probabil pe ușa din spate, unde nu era nimeni.  

https://adevarul.ro/locale/slatina/gheorghe-dinca-recunoscut-le-a-ucis-alexandra-luiza-1_5d3d8cdc892c0bb0c6f08994/index.html

https://romania.europalibera.org/a/ministrul-de-interne-nicolae-moga-%C8%99i-a-dat-demisia-%C3%AEn-contextul-crimelor-de-la-caracal/30083121.html

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/social/cazul-caracal-transcriptul-convorbirilor-la-112-301096.html/

De neacsum

67 de comentarii la „Câteva întrebări legate de cazul Alexandra”
 1. Nu are treaba Moga cu crimele psihopatului.Si-a dat demisia ca vuieste media ca a numit-o sefa de cabinet pe o iubita a lui Radu Mazare,Elena Voinea o blonda cu craci lungi!

 2. N-o gasesc pe Alexandra. Nu urme, nu probe concludente. Se plimbă anchetatorii pe lângă Corabia ca la orientare turistică după Luiza. Nu am văzut un câine polițist prin curtea lui Dincă. Deci? Ce se vrea ascunde? Agatha Christie e mic copil față de ăștia. O șaradă, un roman scris live, un roman scris de public. Exact ca în cazul dispariției Elodiei, a lui Marta, a lui Condrea. ADN, chestii, procurori, polițiști, presă, zvonuri pe surse, uitare, toate în coadă de pește. Oare de la ce ni se distrage atenția? Ce se pregătește? Din toți numai SRI tace. Oare de ce? Ăștia au informatori peste tot infiltrați. E ceva putred, fetid, meschin. Ceva se va întâmpla. Urmează. În retorte se fierb scenarii, se simulează impactul social, se activează variantele de dinamică a acțiunilor funcție de evoluția în timp real. Conspirație? Colectiv este o dovadă. De la logistica premergătoare și până la finalul unei anchete deturnate dar exploatate politic masiv. Decredibilizarea poliției, pe vulnerabilități reale (organizare, pregătire precară, limite de acțiune, controlul prin parchete, slab sprijin de la alte servicii) e un preambul al insecurizării populației, inducerii de teamă, apetit pentru manipulare emoțională în scopuri absolut politice. Vox populi? Vax democrație.

 3. @geofreeland
  Se regiszeaza musamalizarea, adevarul ar duce la deconspirarea unei retele care ar arata adevarata fata a Romaniei.

 4. Nu mă miră solidaritatea ambasadei americane în combaterea traficului de persoane. Adică, îți zic eu, Ioane, ție, să nu-mi zici tu, mie!

 5. Trecând peste temă, Livia Stanciu, femeia de temelie a justiției preferate de Ăl din Deal, lângă Dealul Spirii, a încasat de la statul român 172000 de euro, cam 14000 de euro pe lună în anul 2018. Mă, da’ cine-o fi această scumpă femeie? Ce-o munci ea de îi dă psd-ul ăsta atâta bănet? Dacă o raportăm la media pensiilor militare, că și ea ca magistrat a suferit privațiuni în „câmpul tactic”, ea valorează cât 32 de militari, trei plutoane de rezerviști. Bravo ei, un fel de Ecaterina Teodoroiu modern, în mărășeștiul Rarinca. Mare ți-e grădina, Doamne! O statuie, ceva îi putem face?

 6. Eh, exagerai și io, numa’ un pluton. O fi „plutonierul” de aur? Păi o fi! Minunile se țin lanț. Oare cât o fi suma totală bugetară pentru incoruptibilitatea magistraților din România? Grea povară, greu răspuns. Eminescu zicea, adaptăm cu justiția, „ca cu a ei putere, să vă apese-n jug”. De aici cam pleacă toate. Neamțul prezident în cinci ani de mandat nu a făcut nimic altceva decât să stea cu Pruna justiției în gură. Ce altceva? Io fi frică de ceva?

 7. Orele de viata ale criminalului care a rapit si livrat fetite (multi ani) mafiei de stat { magistrati, clanuri intertlope ,sefi servicii si din servicii etc) sunt numarate! Il vor lichida rapid ca sa NU vorbeasca!

 8. Câtă vrăjeală! După trei ore de la apelul Alexandrei, polițiștii știau locația, dată de topometristrul de pe cartea de vizită. Era ziua în amiaza mare. Despre ce vorbim aici?

 9. Păi nu va vorbi. Nu va fi lăsat. Va fi diagnosticat ca psihopat, izolat și normal, fire labilă, va încerca rezistența mânecilor ude ale ținutei la câte kile are. De dosarul DIICOT pentru trafic de persoane nu zice nimeni nimic. Probabil că acum e gol.

 10. Sa va spun ceva ce este ascuns intentionat de toate de toate televiziunile subordonate mafiei statului . Dupa reclamatia (parintilor) de rapire timp de 4 zile Alexandra nu a fost data in urmarire generala (ca sa poata fi scoasa din taara si vanduta afara (din colonia de kk Romanistan) .Pentru câ ”a deranjat” și a sunat la 112,99% a fost ucisa.Mafia de stat nu iarta!

 11. IML, pentru care am stimă, profesioniști unici, după tratarea cu azot lichid, vor extrage ulterior,ADN. Ei zic că pot reconstitui scheletul victimei, proporția de aur, 1,618, ca la piramide, proporțiile lui da Vinci, etc., nu contează. Sigur scheletul reconstituit „se va apropia” de cel real. Normal ar fi să nu se facă pe baza pozei. Și de ce să nu se facă alte verificări la alte instituții independente din afară? E vreo problemă? Acum discutând ce alte amprente s-au mai prelevat din casă? Poate și ale altora. Complici, de exemplu, pahare, clanțe, alte suprafețe. Normal, ancheta e internă, criminaliștii sunt profesioniști, numai că adevăratele concluzii, cine știe? Ca la Colectiv. Versiunea oficială vs închide probatoriul, adică, așa ca la STS, cu scuza puerilă, că a șters baza de date de la alegeri, că nu aveau memorie. Câtă vrăjeală de doi lei. Jignitoare, arogante, discreționare…

 12. Sa va spun ceva ce este ascuns intentionat de toate televiziunile de partid subordonate direct (prin servicii) mafiei statului ( mafie de stat formata din politicieni , magistrati,sefi din servicii si ai politiei ,,clanuri interlope). Dupa reclamatia (parintilor) de rapire timp de 4 zile Alexandra nu a fost data in urmarire generala (ca sa poata fi scoasa din tara si vanduta afara (din colonia de kk Romanistan) .Pentru câ ”a deranjat” și a sunat la 112,99% a fost ucisa.Mafia de stat nu iarta! Pentru ca sa tacâ probabil spre sigur il vor ”sinucide” repede si pe criminalul psihopat!

 13. Domnul Beliș a scăpat porumbelul. Se poate determina și combustibilul utilizat la ardere. La Colectiv, analizele s-au axat pe igniția tavanului, la laboratorul de la Petroșani. De ce acolo? Păi explozii! Deci nu ardere, ci elemente explozive. Din pielea arsă, IML putea afla natura combustibilului. A făcut-o? Au legătură importurile lui Condrea și Oprea? Poate știe generalul din Corbeanca. Cazul e mort, ca și oamenii victime degeaba, „să cadă guvernul”. Ancheta cazului din Caracal, dacă va fi pe bune, va duce la căderea președintelui, și el implicat în adopții de copii. E un semnal,nu? Useriștii își freacă palmele. Afacerea e la înalt nivel și se curăță plevușca. Eu nu cred că politiștii sunt incompetenți, cum se clamează. Sunt timorați de anvergura descoperirilor cenzurate de procurori, de pistele false și în orb, o orbecăială stângace. Caracatița caracaleană e endemică. Asta îngrozește poporul, stupefiat la unde s-a ajuns.

 14. incep sa apara probe ca politia incearca sa indrepte ancheta pe anumite directii si se fereste de vazul lumii : ” omorât pe tinerele răpite! „Mergem pe teren”

  „Informaţiile de genul ‘inculpatul şi-a bătut joc de anchetatori’, în sensul că nu a indicat locul în care a dus cadavrul primei fete, sunt false. Anchetatorii erau deranjaţi de presă şi voiau să se ferească, iar în momentele respective fugeau câţiva km într-o parte, în altă direcţie, o luau pe un drum izolat. Nu era la cererea inculpatului toată această plimbare. Era o organizare a anchetatorilor. (…) El îşi aducea aminte, dar şi dânsul a avut o problemă de identificare câtă vreme s-a mers pe un alt traseu decât cel pe care anchetatorii l-au urmat. Dânsul a mers pe un drum prost, izolat, pe timp de noapte, iar anchetatorii au ajuns pe un drum mai bun pentru a ajunge la locul respectiv”. Asta a declarat avocatul lui Dinca.Practic anchetatoriiurmăresc si fac eforturi ca oamenii sa nu afle adevarul, nu sa il afle ei, si alearga, pierd timp incercand sa ascunda acest adevar. Si eu cred ca a fost dus la Jilava ca sa se poată sinucide..Aici in Craiova, pe Alexandri nu ii pot asigura spatiu singur, e prea multa lume, se ved, se aude, se afla.Dinca nu va prinde nici macar inceputul procesului, dar sfarsitul.

 15. Dragi camarazi, trăim vremuri tulburi!
  Cine a zis că:banul e ochiul dracului,nu a fost prost!
  Noi,nu am fost învățați cu bani mulți,eram mulțumiți cu ce aveam,cu ce ne aruncă statul în scârbă.
  Diferența dintre salarii era mică.Recent,am văzut pe un site,cât avea primul președinte al țării, Ceaușescu,12.000 lei + 3000 indemnizația de conducere,adică 1000$ raportat la cursul de atunci.
  Cum de au ajuns acum la sume atît de mari,să ia un salariu de 15.000€?
  Bănuiți de ce unii au salarii atât de mari?Apelez la
  inteligență fiecăruia și nu mai arăt,eu,aici, de ce!
  Vai de mama noastră!
  Așteptăm degeaba să se revină la normal,caracatiță este înfiptă adânc în tot.Suntem terminați dacă nu ne trezim să salvăm ce mai e de salvat.
  Am văzut și re,revăzut serialul La Piovra,care rulează și acum pe TVR.2,la ora 22.10.,Nu credeam niciodată că voi ajunge să trăiesc astfel de vremuri.

 16. Dacă se adeveresc informațiile că încă Alexadra trăiește, căutați cu câinii, politiștilor! Mobilizați locuitorii urbei, mobilizați jandarmii, alertați Romanațiul, e o șansă, copila poate muri de sete! Dincă, hipnoză, alte alea injectate, să spună unde e puiu ăsta de om!

 17. Iohannis, implică-te! Pune SRI-ul drag la treabă! Mișcați-vă!D-aia sunteți plătiți!

 18. Scotociți casă cu casă, canale, păduri, hrube, staule, nu numai în Caracal, dați năvală la interlopii cunoscuți,nu vă jenați, e alertă națională, viața unui om valorizează statul, demonstrați asta! Să vă vadă poporul la lucru, că munciți pentru cetățean!

 19. Ați creat emoție? E pericol! Țara s-a săturat de minciuni! Ăsta e cuțitul la os, vremelnici ai Puterii! Găsiți copilul român! Deja e un simbol! Toți suntem ca Alexandra. Nu stârniți gratuit naționalismul!

 20. Geo.Daca fata traieste crezi ca mafia de stat care controleaza in totalitate viata sclavilor lasi vor avea mila si o vor lasa in viata riscand ca fata sa dezvaluie filiera clanului (se pare ca criminalul era in relatii dubioase cu clanul protejat Oaca) care aducea ‘prospaturi’ pentru clanuri, mafia statului ? Crezi ca cei din mafia statului putred de corupt o vor cruta acum pe fata ? Le este frica ca sa nu pocneasca mamaliga!

 21. Daca fata traieste credeti ca mafia de stat care controleaza in totalitate viata sclavilor lasi romanistani va avea mila si o vor lasa in viata riscand ca fata sa dezvaluie filiera clanului (se pare ca criminalul era in relatii dubioase cu clanul protejat Oaca) care aducea ‘prospaturi’ pentru alte clanuri si pentru mafia statului ? Crezi ca cei din mafia statului putred de corupt o vor cruta acum pe fata daca traieste ? Le este frica ca sa nu pocneasca mamaliga!

 22. Din momentul când a fost reclamată dispariția,trebuia mobilizate toate forțele,până și personalul civil.
  Patrule în tot orașul și în afara lui,luate la puricat toate casele părăsite,descinderi la toți cunoscuți cu antecedente penale,toți în alertă.
  S-au mobilizat toți la casa jigodiei ăluia,se călcau pe picioare.
  Icompetenta,delăsarea,prostia,ne omoară.
  Sufăr,că nu pot face nimic,un lucru cât de mic să ajut cu ceva pentru a ajuta acest suflet nevinovat

 23. @Geofreeland,
  Daca fata traieste, a fost scoasa din casa cu ajutorul altcuiva si sub ochii inchisi ai autoritatilor care au pazit poarta principala dar au lasat libera poarta cealalta.In aceasta situatie, cui ceri tu sa afle adevarul? Pai daca individul era o rotita din angrenajul coruptiei sistemice, ce ceri tu este sa se deconspire toti, rotita cu rotita. Imposibil!
  Singura lor dilema acuma este ce sa faca cu fata, pentru ca daca a apucat si fie livrata, si e plecata sau omorata de altii, nici Dinca nu stie unde e si nu le poate indica locul. Mare problema pentru autoritati, ca nu pot descifra si proba crima si nici linisti oamenii. E groasa, dau din groapa in groapa, pentru ca nu pot explica de ce nu gasesc corpul fetelor. Ei stiu ca ele nu mai sunt acolo, dar cum sa spuna ca le-au luat altii, cand ei au declarat ca Dinca le-a omorat? O sa ii forteze pe cei de la IML sa spuna ca oasele din butoi sunt ale Alexamdrei, dar daca se cere o contraexpertiza si ei nu pot trimite oase care sa ii apartina ? E jale . Se dau cap in cap, il muta pe inculpat de colo colo, amana, in cautare unei solutii.

 24. Incet, incet, poporul roman, isi da seama ca aceasta caracatita mafiota a atentat de ani de zile la vietile copiilor lui, cu sprijinul oamenilor care au si ocupa functii in stat. Ce face presedintele tarii? Cine? Neamtul! In locul lui faceam o din CSAT o celula de criza si el in fruntea ei. Nu-si da seama, oricum el intelege mai greu, ca situatia devine exploziva. Nici manipularile nu-si mai au rostul. Gata cu Mafia puterii! Cu traficul de persoane, de organe, de evaziune fiscala, de firme acoperite, de magistrati obedienti si spagari, gata! Ajunge! Romania e o tara civilizata, nu poligonul valorilor black europene! Inca putin si tara va iesi in strada! Si va iesi, ca nu se mai poate dupa 30 de ani de minciuna, jaf, saracie, pribegie ! Gata, neamtule! Tu spui ca nu e treaba ta situatia asta care rascoleste poporul? Gresesti profund. Tu nu ai copii. Dar functia te obliga sa ii aperi. Ai niste antecedente recunoscute de tine, asa ca barem acum spala-ti pacatele. Implica-te! Degeaba. Insolenta, aroganta si ceea ce ar spune unii psihologi ar defini exact neimplicarea. Fa ceva util, distruge mafia!

 25. Unde e societatea civila? Unde e „muistul” liiceanu, filozof cica de marca? Unde sunt rezistii? Unde sunt toate ONG-urile? Nici aia cu protectia animalelor nu zic nimic. Oamenii nu-i intereseaza. Avocatii, procurorii, judecatorii, tot ce tine de juridic, unde sunt? Ei nu au copii? Da, fac ca doctorii. Un bolnav e un client si cazul lui e un protocol. Atat. Scapa bine, nu, nu. Nicio implicare emotionala. Roboti fara senzori umani. Asa am ajuns? Poate mascariciul CTP-ist sa mai aiba o urma de ratiune. Nu, el e soldat hranit la trupa acoperitilor. Bazaie numai la comanda. Veninos. Acum nu mai tine vrajeala lui stupida, tace malc, cum tac si sereistii. Astia chiar nu stiu nimic? „Stiu, ma, crezi ca nu stiu?” sa-l parafrazez pe fratele lui Base. Ganditi-va bine! O scanteie mai trebuie!Vrem o tara normala, democratica nu o dictatura a mafiei.

 26. Fabulos! Citeam pe stiri pe surse si apare anuntul: Gata s-a aflat, monstrul facea parte dintr-o retea- pe evz.ro. Intru si pagina Error 404!Inaccesibila!

 27. S-a anuntat la tv.Oasele luate de acasa de la criminal pentru probe ADN sunt umane! Numerele de telefon (magistrati,politisti ,sefi clanuri interlope) gasite in telefonul criminalui sunt probabil bagate la ”secret de serviciu ‘’ ca sa nu rasufle la sclavii lasi cobaii sistemului mafiot (noi) Mafia statului corupt si criminal e incredibilâ! Nazism pur!

 28. @Geo….
  Nu e de mirare! Toate aceste diversiuni,din spatele moșului sunt opera altora.A fost limpede de la început.Toate duc spre aceasta.
  Îl credeți în stare pe hîrjăitul ăsta că ar avea vreo minte?
  Că participant la comiterea infr.da.Dar nu să organizeze el acțiunea.
  Deocamdată se știe că a transportat-o cu mașina,am înțeles că s-au găsit probe.Alte probe s-or fi găsit prin casa unde SE presupune ca ar fi fost sechestrată.Sunt multe întrebări care nu_și găsesc răspunsul.
  Totuși,cred că nu ăsta,golanul aștabătrân a omorît copila,poate că nici nu e moartă.

 29. Alexandra va fi gasita (niciodata) vie sau moarta cand prostimea va afla de la sts lista convorbirilor ZILNICE dintre ’puscariașul’ Dragnea si sluga lui ”dizidenta'” Dracila.Amandoi slugile NOM.

 30. Telefonul la 112 a dat peste cap ceea ce în mod curent se întâmpla de ani de zile în țară. Pionul Dincă a făcut k greșeală. Timpul avut la dispoziție pentru „extragerea” Alexandrei din casa sechestrului, a fost oferit de procurorul premiat de Luluța. Bâlbele polițiștilor au fost încurajate de mărturisirile criminalului, niște invenții. Ducerea lui la expertiză psihiatrică a avut ca scop distrugerea de probe din casa lui, negocierea unei variante de „găsire” a fetelor. Dacă trăiesc, fetele trebuie învățate ce să spună, ori acceptă ori mor. Încă se caută o soluție de ieșire. S-a ajuns prea departe și mediatizarea, ținută încă sub control, cu informații picătură, crează o accedere spre vârfurile unui stat tipic mafiot. Libertatea e un lux, coană Prună, coană Macovei, nea Timmermans? Victoria Europei, nu? Rețeaua de traficanți e bine înșurubată în sistem. Ca valoare europeană. Revenirea fetelor, și numai a lor, crează mari probleme. Există și varianta uciderii lor, omerta. Oricum, electoral prezidentul pierde puncte cu fiecare zi care trece. E o emoție ca a lui Băse cu răpirea ziariștilor din Iraq. Cert e că SRI nu e pomenit, tace, e ocolit de toți. De ce? Nu mai joacă la două capete? La trei? SRI știe tot și analizează varianta optimă. Poporul așteaptă îngrozit de caracatița acestui stat, sufocându-l. Scoateți fetele, de pe unde or fi, nu ne aburiți cu varianta psihopatului. Ne-am săturat de 30 de ani de scenarii aiuritoare, crime, sinucideri, condamnări telepatice. Chiar ne dați muia lui Liiceanu la nesfârșit? Gata! Hai, fiți barem acum patrioți, s-a ajuns la copii și asta nu iertăm.

 31. Gata in 4 ore apare in MO un OUG de modificare a impozitarii pensiilor grase si gonflate.7000-10000 (30%). Peste 10000 lei cu 50%.

 32. Geo.Tu crezi ca mafiei de stat care exterminat prin codex alimentarius si spitale nazocomiale (in ultimii 5 ani) milioane de sclavi lasi romanistani ii pasâ de revolta mancurtilor manipulati tv ? Te inseli ! Intreaba la Colectiv pe ‘sinucisul’ Condrea

 33. Alexandru Ioan Cuza:”Când poliția, fiscul, autoritățile și funcționarii statului beau și mănâncă împreină cu hoții și trădătorii, nădejdea noastră rămâne doar în armata română… Arestați-i pe toți și să fie judecați de urgență și dacă vor fi găsiți vinovați băgați-i în temniță.”

 34. Geo!Tie nu ti-a spus nimeni ca armata romana a fost desfintata ? Palcurile de mercenari slugile amerlocilor din Afganistan isi pazesc depozitele de fier vechi( ”armament’’) cu firme de paza ale partidului de la ciolan.In afara de cativa mercenari mai sunt si peste 40.000 de civili neamuri pile si relatii.Astea sunt resturile armatei care a tacut complice (30 de ani ) si s-a facut ca nu vede devalizarea coloniei( desi era obligata de Constitutie sa apere colonia ) . De la ei astepti tu salvarea?

 35. @Dan – Se va numi „taxa pe venituri din pensii si indemnizatii pentru limita de varsta ” si se va aplica doar celor care „realizează venituri din pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale, suportate de la bugetul de stat”. Deci, celor pe contributivitate nu se aplica.Este taxa si nu impozit. Daca era impozit putea fi atacata cu succes la CC.

 36. @Dan.Si dupa cate ore se publica si actualisarea pensiilor militare dupa gradul si functia activilor ca parca asa a fost intelegerea?

 37. Iată încă o dovadă crasă de Nepăsare a conducerii IPJ Olt.
  La ora când copila din Caracal apela nr.unic de urgență,adj.IPJ Olt se afla la Potcoava la la un Bilanț.Chiar dacă i s-a raportat evenimentul a plecat la Scornicesti, tot pt.un Bilanț,între orele 13-16.
  Doamne,fata asta a murit,dacă a murit,cu zile datorită nepăsării!
  Sursa:Libertatea.

 38. Este clar, evident si indubitabil, OFICIALITATILE ISI BAT JOC DE NOI SI NU SUNT INTERESATE DE GASIREA FETELOR ci de impiedicarea aflarii adevarului. L-au plimbat pe Dinca de la Caracal la Craiova, de la Craiova la Bucuresti, ii vor face expertiza psihiatrica abia saptamana viitoare, in timp ce anchetarea lui a fost suspendata, avocatul lui este probabil la Caracal, deci nu il pot ancheta pe Dinca in lipsa lui, ancheta treneaza pe cercetari prin vecini, acolo unde nu poate fi gasita Alexandra, prin balta. Politistii cauta exact acolo unde SE STIE ca nu este Alexandra, ca sa nu zica lumea ca nu fac ceva, dar sunt abandonate total pistele reale, care ar duce la aflarea locului unde se afla ALEXANDRA. NUMAI DINCA LE POATE SPUNE UNDE E FATA, DAR PE DINCA NU IL MAI INTREABA NIMENI NIMIC, E INDEPARTAT DE LOCUL FAPTEI, DE CASA LUI UNDE AR PUTEA FI CAUTATA FATA, PENTRU CA NU AU VOIE SA II PERCHEZITIONEZE CASA IN LIPSA. Este strigator la cer. Nu se putea face o expertiza psihiatrica in Craiova ? Nu i se puteau da ingrijiri medicale in Craiova ? Ba da, dar interesul era sa il indeparteze de casa, ca sa isi poata justifica continuarea cercetarilor la el acasa. Nu era obligatoriu sa i se faca controlul in spital al MJ se putea si la spitalul Militar sub paza, sau spitalul judetean Craiova. Dar nu, interesul autoritatilor a fost sa lungeasca boala, sa amane cercetarile pana ce lumea se va domoli, Alexandra va fi cu adevarat omorata si i se va pierde definitiv urma. Fara victima nu exista crima. AUTORITATILE ACOPERA DELIBERAT DISPARITIA ALEXANDREI stiind ca ea nu a fost omorata de Dinca. Dar nu vor sa fie deconspirata reteaua.

 39. Oare telefoanele personale ale acestui individ au fost verificate de procurori ?
  Unul era la el, joi 25 iulie, cand a venit in Craiova si l-a incarcat sau (poate) a cumparat o cartela noua, din centrul comercial „Banie”, sunand apoi pe mama Alexandrei, iar al 2 lea telefon a ramas in camera unde era tinuta Alexandra, „uitat” si fara credit; poate fata, neavand credit, a sunat numai la 112 !
  Cred ca listingul convorbirilor de pe aceste telefoane ar putea lamuri unele lucruri..!

 40. Dragnea se răzbună pe magistrați. V-am dat pensii astronomice! Și voi? M-ați trimis la pușcărie! Asta e! Drăcilă i-a atenționat și pe studenți! V-am dat gratuități de transport CF și voi? Proteste! Sunteți necopți dar vă avertizez deocamdată. Că mai pică,așa colateral, unii și alții, e normal, să nu se prindă șmecherii. Culmea e că usereiștii au propus asta în parlament. Deci, totul e ok!

 41. Statul nu mai are bani! Clar! De ce? Pentru că nu există o strategie de țară. Neamțul din Deal, marionetă a nu știu cui, n-are habar de economie! El tot ce știe să facă sunt meditațiile, cale de progres. Ca și Julien, tot cu meditații, bivolariene. Pesediștii ce ziseră, hai să dăm și la popor, pensii pentru ăia de-ai construit o țară fără datorii, generație de sacrificiu, corect! Numai că, după jaful istoric în 30 de ani, un jaf cât o istorie, normal, fundul sacului e pe minus de 100 miliarde. De unde bani? În 3o de anj investițiile au fost în chestii neproductive, cârpeli de drumuri, flori prin parcuri, beculețe de Crăciun. Industria nu mai e, mai ales petrochimia, marile combinate vândute sau la fier vechi. Suntem o țară eminamente agrară ca în antebelicele vremuri. Suntem o țară de consum a UE și tot ce avem plătim altora, apă, gaz, curent, petrol, minereuri. Asta a fost marele slogan, privatizare, nu românilor, ci străinilor. Strategie? Nu, înrobire, jaf, sărăcie și pribegie. Și asta continuă. Neamțul din Deal e vătaful șef. Marionetă. Ca tembelii, noi, 2% la apărare. Ok! În industria de apărare? Nu, achiziții militare second hand, interoperabilitate. Vrăjeală, tot cu 7,62 tragem, 5,45 mai nou, dar muniția vest nu intră în AK. Statul, fără investiții e stat captiv. Ăl de vru ceva e la pușcărie. Balanța import export e negativă și în creștere. Mă, dar nou nu muncim? Da, dar slugi la noii patroni, nu români, banii din muncă se întorc tot la ei. Asta e țară? Nu. Nu mai e, e colonie, cèva similar lrecum Congo belgian pe vremea lui Leopold. Citiți! Deci? Deci ce? Nimic. Barem burta să ne fie plină să nu murim nesătui. Ca animalele, au mâncare șj de băut, sunt liniștite. Ca noi! Hai la vot, că ne place!

 42. Il admir pe acest Cumpanasu! Singur se zbate si lupta cu sistemul. In rest, romanii umplu burta si beau bere. Untolduri, latraturi politice, pe scurt ii doare in cur. Nimeni nu-si da seama cat de grava e situatia. Tara isi joaca o carte suprema. Nu pricepeti? Ne fura astia copiii, ne omoara copiii, suntem ingroziti de mafia basesciana continuata johanist. Asta e stat? Liicene, muistule, zii ceva, filozof de balta! Ciolos, zii ma, si tu ceva!, Barna, haBarn-istule, zii si tu ceva? Zicetai, ba, cetateni romani, ceva? Urlati Asta nu e un caz singular, e o mafie internationala! Valori europene vreti? Puneti-i calusul procuroarei comuniste Macovei, sarpe la sanul Europei sororiste sa nu mai scuipe venin! Puneti-i calus, politicienilor de pui de curca. Tara arde si pe voi va freaca politica. Voi nu pricepeti ca toate fetele din Romania sunt Alexandra si Luiza? Daca nu pricepeti, plecati dracului din tara asta!

 43. Nu pot decat sa concluzionez cu ce a declarat un specialist. E cert ca statul roman, prin organele lui, la ordin, ascunde o mafie transnationala. Cer scuze ca citez din altii. Scriam si eu, dar nu sunt un criminolog. Mai bine asa.

  „Fostul șef Serviciu Investigații Criminale din IPJ Prahova, Andrei Banu (71 de ani), a declarat joi la Antena 3 despre cazul Caracal: Dupa 33 de ani de profesie in politie criminalistica si judiciara, am crezut ca le-am vazut pe toate, m-am inselat amarnic, nu am crezut ca se mai poate intampla asa ceva in ziua de azi, plecand de la modalitatea de sesizare a disparitiei, primele masuri care se iau in caz de disparitie, e ceva incredibil. E un caz de cercetare care intra in ABC-ul muncii judiciare, un sir intreg de erori, de la momentul sesizari pana la declansarea activitatii
  Am vazut sute de disparitii in calitate de politist, aici trebuia santier arheologic, cort, nu pleci de acolo politist criminalist, acolo mananci, acolo bei, faci arheologie pe metru patrat, cauti modificari. E munca, dar trebuie carte pentru asta, nu mai invata nimeni, notiunile de psihologie, psihiatrie, logica, sociologie, nu se mai stie nimic, se invata aiurea
  Noi nu aveam nici GPS, nici telefonie mobila, aveam schimb de informatii, cunoasterea teritoriului, a populatiei. Pai cand a zis fata cum era gardul ajungeai acolo imediat. Fata asta a murit cu zile, domnule.
  Prezenta lui (Dinca) la fata locului nu e obligatorie, poate sa fie un avocat, familia, sau poti sa iei doi martori de pe strada. Astea sunt rupturi in descifrarea codului lui mental. El vazand ca noi bazbaim, asta se intareste in aparare.”

  Ce alta dovada mai vreti? Tara e in pericol! Altfel murim, ca fetele astea, copii nevinovati, la cheremul unui sistem mafiot. Asta e Romania reala, nu alta!Vedeti alta? Eu, nu, m-am trezit, e numai ipocrizie oficiala cu drapele si fanfara sub un Arc de Triumf batjocorit, zi de zi! In cinstea a 100 de ani de unire a simtirii romanesti milenare.

 44. Ați obosit? Minunea de trei zile? Cred cu tărie că astăzi, și mai marii sunt speriați, se redefinește o poziție de baricadă, ca în ’89, cetățean vs stat! Cine e stăpânul pământului ăsta sfânt? Statul sau cetățeanul care îl muncește și l-a îngrășat cu sânge de milenii? Cine e statul? O mafie locală și una internațională! Nu se vede? Noi decidem, nu alții. Și dacă ne vor fura iarăși voturile și ne vor cumpăra pe cei aleși, trădători de țară ca cei de azi, vom cânta Marseilleza. Nu se mai poate așa! Singurul slogan valabil electoral este „Vrem copii-acasă și țara înapoi!” Ce, nemții nu gândesc așa, sau americanii, sau mai ales, englezii? Noi de ce nu? Cine nu e de acord cu acest slogan? E vreun român? Nu, ăla nu e român. Țara e la răscruce. Vă treziți sau așteptăm indexarea? Așteptați-o, piața de mărfuri controlată o va reduce la -5%. Merită? Doamne, naivitatea cazonă, așteptăm ordine și acum. O așteptare fără sens. Ca o lașitate spre un exitus fără salve de onor. Cu gloanțe oarbe fără pulbere.

 45. Ce-o fi in sufletul acelor parinti carora li s-a furat sau ucis copilul? Noi avem copii? Ne-am imaginat vreo clipa ce am simti intr-o situatie similara? Ma intreb. Noi, ca si acceptarea mortii altora, o consideram ca e la ei. Nu la noi. Psihologic, acceptarea si uitarea de aproape e o forma de protectie. Altii dau vina pe Dumnezeu. Altii zic, asa a fost sa fie, ce pot face eu? Nu, noua ne trebuie sa vedem lacrimi, bocete, ambient emotional, ca sa simtim. Ca la bocetul la veghea mortului. Ne starneste sensul bucuriei ca noi inca suntem si durerea simtita e o dovada. Ne da ghes o lacrima. Ca suntem dar nu de bucurie. Ci ca simtim. Atunci vedem adevarata empatie cu oamenii aceia care au pierdut lumea acelui om dus si la care ei au fost parte. De-abia atunci empatia noastra devina crestina, de iubirea de aproape intr-o compasiune profunda. Asa si acum, cu fetele acestea pe care le cauta un stat. Daca le cauta cu adevarat…
  Revenind la tema, ma intreb, ati obosit? Minunea de trei zile? Cred cu tarie ca astazi, si mai marii puterii sunt speriati, se redefineste o pozitie de baricada, ca in ’89, cetatean vs stat! Cine e stapanul pamantului asta sfant? Statul sau cetateanul care il munceste si l-a ingrasat cu sange de milenii? Cine e statul? Astazi, o mafie locala si o mafie internationala. Nu se vede? Pai daca se vede, ca n-om fi orbi, cine decide? E timpul ca noi sa decidem, nu altii.Si daca iar ne vor fura voturile sau ne vor cumpara conducatorii alesi, tradatori de tara ca si cei de azi, nimic nu ne mai impiedica sa cantam imnul in ritm de Marseilleza! Nu se mai poate! Gata! Singurul slogan valabil electoral este : VREM COPIII-ACASA SI TARA INAPOI! Ce, nemtii nu gandesc la fel, sau americanii sau, mai ales, englezii? Noi de ce nu? Cine nu e de acord cu acest slogan sau mesaj la trezire? E vreun roman? Nu, ala nu e roman ci iuda. Tara e la rascruce.

 46. Un calugar pustnic mi-a spus odata,(acum 7 ani). Time minte; Inainte de 10 ani vom impinge afara mortii din morminte ca sa intram noi in locul lor . Oare Apocalipsa a inceput deja in iadul aRomânistan si noi ne facem ca nu vedem ?

 47. Mare idioțenie! Se sparg ăștia în figuri cu dinții găsiți în butoiul din curtea lui Dincă. O pistă falsă scoasă la mezat. Dincă făcea cavouri, scotea ce era în locul ăla de veci, oase dinți, bijuterii și apoi turna sau zidea pereții cavoului. În butoiul ăla topea lucrările dentare și ce găsea, pentru aur, gaudent etc. De aici și până la arderea unui cadavru e o mare idioțenie procuroristică.

 48. Dacă fetele nu sunt ascunse în țară sigur au fost scoase cu mijloace care nu pot fi controlate vamal. De exemplu elicoptere, avioane, nave. Puteau fi și militare. O analiză a zborurilor ar fi utilă. Mă uluiește atașamentul ambasadei americane, singura, prin declarația de ziua luptei cu traficul de persoane. În plină criză. Ca și cum ar fi spus, nu noi, nu Deveselu, suntem clienții mafiei de carne vie din Caracal. Noi dezavuăm orice legătură cu bineștiuta prostituție începută prin 2011 sub bagheta regimului băsescian. Dacă Băsescu declară acum că fetele sunt scoase din țară, mă întreb, tocmai, că e o manipulare, ele fiind ascunse, sechestrate chiar în țară. Sau susține, aluziv, că au fost chiar scoase cu mijloacele necontrolabile de care am pomenit. Oricum, de la cel mai înalt nivel se dau semnale. Adică abandonați pista asta, mergeți pe alte variante. Ce să facă procurorii? Execută comenzi, de unde și bulibășeala incredibilă.

 49. Punctul de topire al Argintului este de 962 grade..!
  Bijuteriile Alexandrei erau de argint si au fost gasite intacte in acel butoi, sustine Alexandru Cumpanasu, unchiul fetei !
  Trebuie sprijinit Cumpanasu in lupta impotriva Mafiei, care a acaparat mai toate structurile Statului.

 50. Vreau însă să vă mulțumesc tuturor celor care ați fost și sunteți alături de mine în acest demers de destructurare a unui sistem MAFIOT care a cuprins întreaga țară și căruia i-a căzut victima nepoata mea și mii de alte copile. Zilele următoare va promit că voi continuă lupta și voi scoate la lumina tot gunoiul unui stat prăbușit și cel mai important nu mă las până când Alexandra nu va fi găsită”, a precizat acesta”(A.Cumpanasu)

 51. Acum se cerne sita propozabililor procurori în funcții mari care vor fi numiți de Jonannis. Se pare că Bănilă e în cărți. De aia Bucureștiul a preluat cazul, de aia Dincă a fost dus la București să facă pe victima încălcării drepturilodr, de aia Bănilă, cu un logos deficient, a stopat căutările, uite-așa să se tergiverseze cazul, să se mai potolească lumea, s-o lăsăm mai moale. Ce atâta agitație! Prea s-a răscolit mizeria făcută de mafia oltenească. Cum am mai afirmat, se caută varianta optimă spre mușamalizarea cazului. Nu dă bine statului mafiot. Vin alegerile și … Ce-o fi în sufletul acelor părinți…În fond, ce mai contează, cazul e în lucru, specialiștii statului se ocupă Bănilă e cheia. Își joacă și el cartea, pe o muzică celestă. Ceea ce se întâmplă e exact ca o minge înțepată din greșeală, telefon 112, se dezumflă și toți se reped acum să-i pună petic. Mă întreb, cine o reumflă apoi?

 52. Încrederea cetățenilor în statul român a scăzut dramatic. În poliție, în justiție, în guvern, în președinte. Mai ales în justiția „independentă” subiectul preferat, și singurul, al președintelui de cinci ani, ca picătură chinezească, tâmpindu-ne orice progres. Ce vedem e o caricatură de stat și ceea ce vedem naște o mare întrebare: Cine primează, statul sau cetățeanul? Asta e subiect de revoluție. Cetățeanului îi mor copiii și statul nu-i apără. Deci? Cum spunea mama Cociorvan, „de la mătură” trebuie făcut curat. Și io zic, până la capul peștelui.Altfel nu se mai poate, un stat impotent față de cetățenii săi nu e stat. E o cloacă de interese peste drepturile cetățeanului.

 53. Dar de ce este nevoie ca in RO.cetateanul sa faca autostopul la ocazie?Statul sa organizeze ca in cele mai indepartate sate za ajunga minim 2 curse regulate pe zi de stat nu microbuze particulare.Daca lucreaza in paguba privind carburantul,uzura masinii,plata soferului din contravaloarea biletelor DECENTE nu-i nici un bai nu saraceste tara.De ce?Pentru siguranta cetateanului,navetistului,elevului!

 54. @Ifrim Pentru că șoferul de la stat fură motorină, și chiar de i se strică mașina, leafa merge.

 55. @Titi,
  Nu contest durerea lui Cumpanasu avand in vedere gradul de rudenie, dar nu as pierde din vedere nici incercarea sa de a se sui pe niste cai cu aceasta ocazie. Este tipul oportunistului perfect.

 56. Un tânăr a povestit, la România TV, că a văzut-o pe Alexandra în dimineaţa zilei în care fata a dispărut. Aceasta, potrivit tânărului, se afla la ocazie în faţa casei părinţilor ei. Tânărul povesteşte că i-a dat flash-uri tinerei, însă aceasta nu a schiţat niciun gest, motiv pentru care tânărul nu a oprit maşina.

  „Ea stă la vreo zece case de mine. Am plecat de acasă, la 9.45, să plec la muncă. Şi i-am dat flash-uri să o iau la ocazie. Avea o geantă între picioare şi butona pe telefon. I-am dat flash-uri să o iau la ocazie dar nu mi-a făcut niciun semn. Era fix la ea la poartă”, a povestit tânărul.

 57. Vă puteți imagina? Copilul Alexandra, violat, sechestrat sau trimis la produs sau omorât, e un erou! Ca și Simona Halep și nemțul, din Deal, ar trebui să-i dea același ordin de merit! De ce? Pentru că, prin simplul gest la apel 112, a făcut ca România să fie în centrul lumii, simbol al unei mafii intetnaţionale. Copilul ăsta siluit, deștept și educat, a destructurat o întreagă strategie sereistică pentru 10 august, mârșavă, premeditată, în scop electoral în beneficiul neamțului care mai vrea un mandat. Ce vrei? Un mandat? Bă, nene, tdebuie să fim idioți să- l mai punem p-ăsta să ne chinuie încă cinci ani! N-a făcut nimic, absolut nimic pentru țara română, numai încălcări ale Constituției, pe care a jurat. Strâmb! Să dăm o lege să pedepsim jurământul încălcat! E greu? Nu e cinstit și moral. Copilul ăsta chinuit de mafia hormonală, pe bani grei, e simbolul normalității neamului. Un copil, cu o viață furată. Liicene, boule muist, ieși în fată, filozof fără principii, boul e un animal sacru la alții, nu te agita, ieși î n față și fă apologia muiei! E un copil răpit, sechestrat, violat, omorât sau vândut. Ce spui? CTP- ule, distrus de lipsa hormonilor, bază erectilă, operatule de șold, ai mintea limpede? Zii ceva! Ce reper să mai avem? SRI impotent, mut, debusolat, un DIICOT complice la mariajuana marilor spectacole,o poliție decrepită procedural, niște procurori în ciuda legii vorbăreți și atât, de grăsime nu mai pot căra o geantă cu șpagă…Băi, instituții ale statului, cine vă plătește mă? Nu cetațeanul român? Pentru ce? Să apărați cetățeanul, nu? Și voi ce faceți? Frecați duda? S-a cam terminat, băieți!;Alexandra suntem noi. Spuneți-i și lu’ șefu’ Johannis, aici e România și e plătit să se implice. Nu vrea, tace, îl doare undeva, să plece, simplu, că nu e bătut în cuiele lui Christos.

 58. Anchetatorii au gasit oare saci cu hrana speciala graunte pentru cainii lup aia multi din curte?

 59. Domnule Geo,ați avut dreptate în ce privește SECTORISTUL.
  EU,am făcut confuzie între Sectorist și cel care se ocupă cu ordinea.
  M-am informat și am constat următoarele:
  1.Sectoristul,se ocupa,avea o zonă de responsabilitate.Era acel polițist care știa tot ce mișcă în zona lui.Desfășura activ.specifice muncii de poliție.Se ocupă de reclamațiile cetățenilor, inclusiv reclamații ce includea zona penală,așa zisele micile infracțiuni,inclusiv cele rămase cu Autori Necunoscuți.
  Pe lângă alte activități specifice muncii de poliție,pe care nu le pot numi aici,dar d-voastră fiind un om inteligent vă dați seama.
  Exact cam aceleași activități le desfășoară și agenții de Proximitate,sau mai bine zis ar trebui să le desfășoare.
  2.Agentul de Ordine-acesta defășura activități de ordine publică tot într-un sector-zonă)anume,dar nu neapărat în aceiași zona,întotdeauna
  Avea un volum de muncă mai restrâns,dar cam tot aceleași activități desfășura ca și sectoristul.Oricum,activitatea celor doi era în strânsă legătură.
  Ce am înțeles eu :
  Sectoristul,avea în răspundere numai o zonă anume,ci nu se plimbă de colo colo,iar ag.de ordine nu era stabil într-o zonă,dar tot aceleași activ.desfăsura,rezolva probleme apărute în timpul serviciului acestuia.
  Păi,așa da!Totuși întreb,ce a(au) făcut cei de la Proximitate? Că,doar și-au schimbat denumirea,nu și atribuțiile!?
  Aici este întrebarea!
  Încă odată,scuze de confuzie,ați avut dreptate,dar am puterea să recunosc asta!
  Cu stimă!
  Neglijența, Nepăsarea,
  Necunoașterea,Icompetența și,mai ales,Corupția,Ucid!În cazul dat,copii nevinovați!Să fie clar!

 60. Un om normal cind afla ca Alexandra a dat telefon unor autoritati….o ia si o omoara si o arde?!stiind ca e vorba de minute pina cind e descoperit,cit de psihopat ni l-ar servi altii….Apoi ma gindesc de ce Alexandra nu a incercat sa strige cit o tinea rarunchii la fereastra care era acoperita cu blani de lemn,vecinii ar fi auzit-o,cum de criminalul o lasa cu un telefon in camera,daca chiar vroia sa o omoare,nu pot sa cred ca era asa pierdut ca l-a gasit,in camera unde era sechestrata…..Ea nu cred sincer ca e moarta.

Comentariile sunt închise.