Din canale adunate

Categoria Opinii


Canalele, mai ales cele de televiziune, ale televiziunilor care fac rating din ceea ce curge pe sistem, ne-au umplut zilele astea de știri din haznalele politicii românești. Sunt convins că știrile respective reprezintă crema informațiilor strict necesare și de primă importanță  pentru români iar prezentarea lor va duce la salvarea vieții cetățenilor, telespectatorilor, chiar umanității. Iată despre ce e vorba :

S-a copt mazărea

Pe valeeeeee, pe valeeee, a făcut mazărea boabeeeeeeeee, spune un cântec românesc. Așa o fi, mai ales că o spun și televizuinele. Cică Radu Mazăre, ”Malgașul” cum i se spune, recent întors din concediul din Madagascar, și-a pus pirostriile în penitenciar. Să mai zică cineva că sistemul educativ din penitenciarele noastre nu este valabil. Cum nu ? Păi a stat Radu mamii 2 ani în concediu, că ne trimitea și vederi de acolo să ne facă sîc –sîc  și nu s-a lipit nimic de el, dar cum a ajuns acasă cum i-a venit și mintea la cap (probabil plecase în concediu și își lăsase mintea acasă) și și-a întemeiat o nouă familie. Dacă e să cercetăm stolurile de păsări care îi populau scenele și îi căutau cuibul cu diferite ocazii și care politico-alegorice, oprirea la o singură păsărea, este chiar o performanță la care numai sistemul  educativ din penitenciare putea ajunge. Mulți locatari ai penitenciarelor românești și-au găsit ”dragostea” , nu numai mințile,  după gratii. Borcea, dacă îmi aduc bine minte, era gata –gata să se căsătorească intermediar, între două neveste de afară cu o asistentă din sistem, dar s-a opus ministrul justiției. Câtă răutate domnule, cum a fost întreruptă iubirea nevinovată a unui și mai nevinovat copil minune al fotbalului cu grade profesionale.

Grăbește-te finule !

Nu ar fi exclus ca mâine- poimâine, ceea ce în regim penitenciar poate să însemne ”când o face plopu-mere”, să asistăm la instalarea altor pirostrii, de data asta pe cap teleormănean. Se știe că la marele miting PSD de la Craiova, Livuț și-a cerut nașii în cumetrie în fața a 40000 de cetățeni după socoteala nașului, cam 8000 după cea a spațiului. Nu pot uita reacția Olguței a cărei față spunea:”bă dar are tupeu ăsta, e cu un picior în pușcărie și vrea să mă ducă și pe mine acolo… să îl însor. Never!”. Zâmbetul profesionist însă i-a acoperit gândurile. Soața sa însă, domnul proaspăt parlamentar european Manda, i-a răspuns în ton cu gândurile Olguței: ”DA, DAR GRĂBIȚI-VĂ!” Știa el ce spunea, că nu degeaba era sef de comisie SRI și cred că nu se gândea doar la locație, ci și la posibilitatea ca mireasa să nu îi mai sară în brațe în situația asta. Eu nu aș băga mâna în foc. Oricum știrea despre el, prezentată pe fluxul de știri este faptul că Livuț a fost înjurat și scuipat de colegii de detenție. Păi la ce se putea aștepta? Să zică merci că nu i-au acordat tratamentul pe care l-a oferit el românilor cât a fost la putere. Păi porumbelul Dragnea  s-a ușurat …în capul românilor, conform obiceiului porumbeilor care cât sunt jos îți ciugulesc din mână iar după ce au ajuns sus se găinățează în capul tău. Așa fac toți politicienii, așa a făcut și Liviuț. El a fost doar scuipat, să zică merci,  e loc și de mai mult, că doar trăim în România unde există proverbul  conform căruia ”cine seamănă vânt culege furtună”. Liviut trebuie să știe că închisoarea nu îl ferește de furtuni, ou contraire!

Udrea și fusul orar

O altă știre prezentată de pe canalele politicii românești este cea privind întoarcerea altui risipitor din concedii exotice, întoarcerea Lenuții, spaima constituții. Elena Udrea a realizat că ea a iubit întotdeauna România, că ea nu a vrut să plece, dar   dușmanii nu a vrut să o lase. Că s-a dus acolo doar să nască, dar botezul îl vrea neapărat în România. Până la urmă Dragnea, a fost cel care a scăpat-o de  pușcărie, cel puțin de moment, confirmând un alt proverb românesc, acela că ” nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește”. Săracu Livuț s-a chinuit atâta să scoată sentințele de ICCJ dar el se pare că nu beneficiază. Lasă, intră în contul omeniei. Deci s-a întors Elena din Pleșcoi acasă și toate televizuinele îi caută vorbele, dar ea modestă tace. A vorbit însă soțul care spune că acum fata și mama se obișnuiesc cu fusul orar, adică din oră în oră. Săraca de ea, ce dor i-o fi fost, când făcea șoping și mișto de noi cu colega Bica pe meleaguri străine, de fusul românesc, de țărișoara ei, de afacerile din România, de banii  cocoșeilor pe care i-a mângâiat și mai ales, de limbile realizatorilor tv din România. Știu eu unul care este în orgasm prelungit de la revenirea ei. Nu-i așa Banciule ? Nici Piticul Atomic nu își ascunde satisfacția. Una peste alta, Udrea poate fi un bun exemplu că ceea ce a spus Kati se aplică cu succes în România: nu contează că te-ai mototolit, că s-au șters alții la fund cu tine, sau tu cu drepturile și viitorul românilor, că ai călcat peste cadavre sau ai fost călcat în picioare cu demnitate și moralitate cu tot, că ești hoț, corupt, mânjit cu sânge sau rahat, tu să privești în față cu tupeu, averea nu ți-o ia nimeni, că are și justiția limitele ei.

Trăiască canalizările din România, că suportă orice, nu (li) se înfundă niciodată!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

96 Raspunsuri la Din canale adunate

  1. geofreeland

    Farfuridi (emotionat si asudand) : Atunci, iata ce zic eu, si impreuna cu mine (incepe sa se inece) trebuie sa zica asemenea Toti aceia care nu vor sa caza la extremitate (se ineaca mereu), adica vreau sa zic, da, ca sa fie moderati… adica nu exageratiuni!… intr-o chestiune politica… si care, de la care atarna viitorul, prezentul si trecutul tarii… sa fie ori prea-prea, ori foarte-foarte… (se incurca, asuda si inghite) incat vine aci ocazia sa intrebam pentru ce?… da… pentru ce?… Daca Europa… sa fie cu ochii atintiti asupra noastra, daca ma pot pronunta astfel, care lovesc sotietatea, adica fiindca din cauza zguduirilor… si… idei subversive… (asuda si se rataceste din ce in ce) si ma-ntelegi, mai in sfarsit, pentru care in orce ocaziuni solemne a dat probe de tact… vreau sa zic intr-o privinta, poporul, natiunea, Romania… (cu tarie) tara in sfarsit… cu bun-simt, pentru ca Europa cu un moment mai nainte sa vie si sa recunoasca, de la care putem zice depanda… (se incurca si asuda mai tare) precum, – dati-mi voie – (se sterge) precum la 21, dati-mi voie (se sterge) la 48, la 34, la 54, la 64, la 74 asemenea si la 84 si 94, si etetera, intru cat ne priveste… pentru ca sa dam exemplul chiar surorilor noastre de ginte latine insa! (foarte asudat, se sterge, bea, iar se sterge si sufla foarte greu. Trahanache a urmarit cu mana tactul sacadelor oratorice ale lui Farfuridi. Bravo si aplauze in fund, conduse de Branzovenescu; rasete si sasaituri in grupul lui Catavencu. Clopotelul lui Trahanache de abia se mai aude. – Dupa ce s-a mai oprit zgomotul, cu multa aprindere.) Dati-mi voie! Termin indata! mai am doua vorbe de zis. (zgomotul tace.) Iata dar opinia mea. (in suprema lupta cu oboseala care-l biruie.) Din doua una, dati-mi voie: ori sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele… esentiale… Din aceasta dilema nu puteti iesi… Am zis!

  2. geofreeland

    E ceva altfel si acum? Io zic ca nu. Poate mai rau. Barem atunci mucii politicienilor starneau aplauze, acum starnesc zanganit de catuse. Cam asta e diferenta. Excelent pamflet, domnule Neacsu!

  3. geofreeland

    Din toată mascarada asta abjectă la care ne-au adus acești nenorociți de vestici colonizatori, cu Veneția, cu Greco, cu Timmermanși și Junkeri, cu Iohanniși, ha-Barna-iști, cu Csallasiști,?cu alde Dide, cu Caramitriști, cu CTP-iști, cu liiceni montați, cu covăsirea justiției, ci tremorul Angelikăi, cu macrouri franțuzești, cu Weberi, cu dracu mai știe da’ serei da, io mă întreb, ca ăla la 6 dimineața la magazinul d’în colț la o bere, băăă! da’ io cetățean unde mă aflu, băă? Unu’ cu ciorba în borcan, în punga de plastic, plecat la muncă că are trei copii acasă, pe o leafă de se împrumută, zice, ” în p… mă-tii, acolo te afli!” Și cu asta s-a rezolvat chestiune politică a zilei. Niciunul n-are nicio vină. S-au dus la vot ca la o bere. Cu cârdul!

  4. geofreeland

    Ne întrebăm, și televizuinile, scormonesc rahatul, de ce a lăsat Udrea, Coasta Bogată, pentru Pleșcoiul bucureștean? Lanul politic face roade, ca orice lan, dar graurii, hoțomani, vin și fură boabe de grâu, de floarea soarelui, de soia, de strugurii, ciugulesc orice, indiferent de culoarea lor de la negrul lor natural până la rogvaiv. Amerlocii ce ziseră, bă, io bag bani prin țara asta și vreau să-i scot înzecit, așa că, voi grăuricilor, ori ciocu’ mic ori deloc. Nu? Ca țăranu’ v-adusei o sperietoare! Asta dacă ciripește, fugiți toți ca de dracu’! Sperietoarea Udrea, mult slăvită, știe multe. Despre toți. Până și primaru’ ăla de dormea cu poza ei sub pernă, și ăia de-l apără perpetuu pe ăla cu coloana ruptă, la trântă, fost ghilotinar șef fo 10 ani la braț cu sperietoarea din comuna cu cârnați brand, cu carne de oaie, iuțită, de moare lumea după ea. E ceva normal, pleșcoiul e un substantin de genul feminin.

  5. Geofreeland

    Ăștia de la Greco ne cred tâmpiți. Zice că nu protocoalele SRI cu justiția i-a luat independența ci faptul că au fost făcute publice afectează independența. „Bă,ești prost?” Bă, ești tâmpit?” Da, sunteți proști și tâmpiți! clamară Orban, Barna și Joianis! Da, sunteți tâmpiți! Mă, să mă facă ăștia, politicienii marionete, pe mine, nu zic de alții tâmpit, nu accept. Se ridicară juriștii, ăia cu carte, nu io, și ziseră că maculatura Greco, nici la deșeuri nu e acceptată. Înghițim zoaie? Înghițiți-le care vreți pe post de „valori ioropene, mânca-v-aș!” Dacă și bârfa babei Safta, pe banca de la drum e brand european, cine mă împiedică să n-o ascult? Ea zise așa ” maică, ăștia ne-au lăsat în curu’ gol și mai stăm și capră” Are 82 de ani, are albeață la ochi, dar mintea limpede. De azi, poate să-mi dea primaru’ ce mi-o da, da’ eu la votu’ lor nu mai mă duc. Moare țara, maică, e mai rău ca în război!

  6. Titi

    Mai vin si vesti foarte bune, nea Marine: Simona Halep va juca Finala de la Wimbledon ..!
    Bravo SIMONA !

  7. Geofreeland

    Prostul ăsta de Dragnea, a crezut că dacă i se dă un punct de sprijin mută pământul. Pe programul lui din 2016 lumea l-a votat. Că nu se mai putea de atâta minciună, furt și sărăcie. De 25 de ani, numai păcăleli politice și poporul încă mai are memoria din ’89. Mânjitul Dragnea, conform evaluărilor externe, la un șorici cu serei, deja era un vulnerabil, ca oricare din toți politicienii români, monitorizați cu cinci generații în urmă. Au zis, ” lasă-l, să nu se prindă poporul care l-a votat!” Apoi, neamțul șef, mason neamț, cum zice unul Zară, a început ofensiva. Exclud cum a fost dat jos Ponta, când țara mergea bine. Votul românilor a cântărit greu. Dar, prostul de Dragnea s-a speriat de putere. Ăștia din țară au chemat tromboniștii ioropeni, cu cozile macovist-soroșiste să atace frontal. Ce? Dacă judecăm drept, ce s-a votat. Adică, bă boilor de români, voi votați contra noastră? au zis mai marii mafiei financiare. Ca să scurtez, nici americanii, nici evreii nu i-au dat protecție. Complici? Bineînțeles. Și, fără probe, decât deduse, ca și la alții, l-au priponit. Politic? Da, azi se confirmă. Ce-o fi o fi, Dragnea, cu toată vrăjeala cu Belina, cu Teldrum, cu banii, auzi, ai copiilor, cu toată mascarada unor infecți actori violenți gen Dide și o pleiadă de frustrați de propria condiție, a devenit un martir. Și este! A vrut ceva pentru țara asta, pentru cetățenii constructori din epoca socialistă și plătește pentru asta. Alți hoți notorii, care au furat la greu, stau bine mersi. Și ne hotărăsc destinul ca țară. Îl scuipă unii puși, în pușcărie, e protejat special, dar am mari dubii dacă își va duce sentința până la capăt. Fizic. Nu știu ce-o face Drăcilă care i-a mințit pe evrei și la Tel Aviv și în America cum că vom muta ambasada la Jerusalem. E o minciună de prim ministru al unei țări. Lui Firea i-au găsit sârme în colon.

  8. Geofreeland

    Toate astea sunt fapte întâmplate, explicate sau secretizate, din presa asta neindependentă sau din planul de difuzare a informațiilor unor servicii. Ce să înțeleagă românul? El nu vrea decât un real stat de drept, vrea cinste, demnitate și un viitor fericit copiilor lui într-o țară liberă, pentru care au murit milioane de români, de milenii. Ce altceva? Românii nu au vrut nimic al altuia, decât munca lor, cultura lor, cu valențe mondiale. Un neam respectat și apropiat altor valori pe care, din respect, le-a adoptat spre civilizație. Nimic altceva. Drama, dintotdeauna a poporului român a fost că ecistă în Grădina Maicii Domnului, o țară bogată, de o frumusețe spirituală deasupra multora. Cetățeanul român se simte deposedat de averea milenară, e furat, e redus la dreptul de a fi el, e uimit că europa îi ia seva, îl desfide și discriminează prin lipsa de respect și îi impune, abject, forțat, valori străine cutumelor sale. Ce altceva? Restul sunt vorbe puse-n gușa politicienilor de străini interesați, ca și în războaie, de binele lor. Poporul român e cucerit, fără jertfe, morți adică, prin iude, regește plătite, votate de noi. Om fi drogați? Simptomele sunt certe în a mă îndoi. Drogul e prostia. Țuțea a zis idioțenia. Un doctor școlit afară poate confirma dacă practică în țară.

  9. geofreeland

    Bravo fetei noastre! Le-a luat la astia 2500000 lire. Bravo! In finala ma tem, bioritmurile Serenei sunt fizic maxim plus, intelect maxim plus si in zero spre plus la psihic. Acest zero la psihic e ca punctul de inflexiune in matematica, poti face orice, ori bine ori cedezi, tangentele sunt nici plus nici minus, instabilitate psihica. Daca jocul se lungeste Simo nu poate compensa decat cu varsta. Va fi un meci greu, nu dau bioritmic sanse Simonei, ea e plus numai la fizic, restul, curbele sunt negative. Numai talentul, pregatirea psihica si prudenta pot compensa. Si nebunia ei de fata. Cat ma rog sa ma insel! Hai Simo, ia-le banii!

  10. Nicolae

    Vis-a-vis de materialul prezentat de dl.Colonel, excelent că de fiecare dată,nu am nimic de comentat.
    Totuși,am să spun doar atât: Lenuța, iubeșteRomânia?Aiurea!
    Păi,O cred și eu,la cât bănet a făcut…..
    Dar,să las pe cei care istoria o să-i arunce la coșul cu vechituri și să ne îndreptăm cu toată dragostea către adevărată Eroină,care scrie istorie,draga noastra,Simona!
    Da,ea este cea care aduce FAIMĂ țării!
    Ce,Lenuța,Folguta etc,etc?
    Bravo!Bravo!Bravo!
    Să vedeți acum,ce roiește politicul pe lângă ea.
    Aș ști eu ce le-aș face,să fiu ca Simona!

  11. Titi

    Se confirma..:))https://m.dcnews.ro/halep–in-finala-la-wimbledon–dancila–mesaj-pentru-sportiva_671802.html

  12. Ifrim

    Gurile rele spun ca administratia penitenciarelor ii aproba lui Mazare cele 48 h in camera intima cand mireasa e in perioada nașpa din luna.Daca seful stie ca tanti Nuți e spaima constituții eu stiam altfel dar cine sunt eu sa ma contrez cu seful?

  13. Nicolae

    A fost odată,acum e de 🏠.😁
    Dați naibi,ăștia,de la penitenciare,îi știe și calendarul femeii!?😎

  14. neacsu marin

    @Nicolae
    Dar ce crezi ca Simonei ii displace sa fie bagata in seama de clasa politica? Pai nu a jucat ea tenis cu domnul presedinte? Pai finul domnului presedinte nu e antrenor de tenis? Pai nu s-au tras in poza impreuna? Simona este avida de publicitate atunci cand ii face ei bine. In rest… nu vrea sa profite altii de imaginea ei. Doar ea de pozitia lor.

  15. Dan

    Metafora fetida .Nu cititi inainte de masa. Nici o diferenta intre hartia igienica subtire (prin care iti trece degetul cand te stergi la C(ur)CR) sau sa dai mana cu un politician romanistan.La fel (la sfarsit) mana iti pute urat a rahat moale (care trece prin orice tv). Asta e politicul in colonia de sclavi lasi; hartie igienica subtire si rahat moale de lux (facut din icre negre).Armata are rolul hartiei igienice mai groase, prin care trece mai greu degetul politicienilor dar mirosul e acelasi de lasitate si rahat !

  16. Nicolae

    Îi place și ei,d-le col.O Autorizație,mai un teren etc.
    Dar,să o înțelegem,are „profesor”bun,pe Ionică.
    Ce să-i faci,așa-i în tenis!
    Apropos de Nuți,spaima….
    Mentorul ei,BT,spunea aseară că aceasta s-a întors di exil și datorită recomandării lui.
    Un alt mentor de fetițe singure și neajutorate!!!
    Că…așa-i în politică!

  17. Dan

    Proverb.(inventat de mine).In statul care isi uraste de moarte cetatenii acel popor va traii bine doar in viitor, niciodata in prezent .

  18. Gigi

    Ministerul Teodorovici a anunțat miercuri, 10 iulie a.c în emisiunea Crețuleascăi de la Rtv, că, până la sfârșitul acestei luni, înainte de rectificarea din 30 iulie, va prezenta Guvernului un pachet de măsuri care va putea cuprinde inclusiv tăierea pensiilor speciale, menirea acestuia fiind cea de a asigura o mai eficientă cheltuire a banului public.
    „Vom propune mai multe scenarii, vom prezenta situaţii cu toate pensiile, inclusiv cele speciale, pentru a ne putea asuma o măsură. Pachetul va fi corelat cu rectificarea bugetară. Luăm în calcul tot, inclusiv varianta tăierii pensiilor speciale”, a spus ministrul.
    O altă situaţie care trebuie reglmentată este cea a persoanelor care se pensionează la o vârstă redusă şi rămân în sistemul public, primind şi salariul a precizat că măsurile vor fi discutate atât public, cât şi în Guvern şi în coaliţia de guvernare, şi se vor aplica de la finele lunii iulie, odată cu rectificarea planificată a bugetului.
    Obs: Daca Dragnea nu mai e(la butoane).., nimic nu mai ramane ca inainte

  19. Nicolae

    @Gigi
    Adică,își bagă piciorele în el de program de guvernare.
    Dar,la salariile speciale
    (aleși locali etc),pomeni electorale, nu umblă?
    Mama lor de bandiți!
    Să mai taie și din profitul parlamentarilor,guvernanților,că nu sărăcesc.
    Cine să se sacrifice,tot pensionarii SNAOPSN,că au pensiile la nivel de an 2009 și înghețate pe deasupra + drepturi neacordate din 2010 etc.

  20. Dan

    Armata a cedat puterea (prin Stanculescu)
    tradatorilor de tara din (kgb gru )in 89″ Iliescu,Militaru ,Petre Roman etc care au ruinat intentionat si definitiv tara la ordinul NOM. Acum armata primeste probabil rasplata trâdarii si lașitatii timp de 30 de ani Karma.

  21. Nicolae

    @Dan:12.iul.08,45
    Daneee,pune BULINA ROȘIE!!!

  22. Dan

    Au fost si militari care si-au respectat juramantul! Membrii CADA dati afara atunci pentru curaj.Majoritatea ofiterilor cu functii de comanda ( exceotie ‘iradiatul’ Guse) au prewferat sa bea nectarul lasitatii si au acum pensii militare grase cu 5 cifre pentru tradarea poporului si juramantului militar.Acum chiar ei (miile de generali rezervisti ospatari tradatori de tara) sunt cei revoltati de impozitul progresiv.Atat.

  23. Dan

    Ca sute de ani ne-au jefuit (si exterminat) turcii, nemtii,rusii,austriecii,acum si amerlocii inteleg. 😯 Erau imperii si asta fac imperile cu populatiile autohtone in zonele ocupate din care isi racoleaza si exploateazâ sclavii ( iobagi,șerbi,slugi ,cetateni UE etc) carora le jefuiesc resursele scoase gratis din pamant chiar cu mana lor.Dar acum sa le facem sex oral ( adica sa le dam gratis gazele din Marea Neagra si chiar sa le invatam fortat limba ciudata prin ordinul tutei Veorica zdreanta unui infractor ) bozgorilor care ne extermina salbatic de la venirea lor din stepele Asiei e peste limita lasitatii unei adunaturi de sclavi lasi.Cred câ si in lumea de dincolo geto dacii vomita de scarba ca ne noi ne consideram urmasii lor.

  24. Nicu

    Dan*’ În ianuarie 1990, în Academia Militară, cel mai activ membru CADA era cot. Leordean Alexandru, fost secretar comitet UTC la L.M. Stefan cel Mare și asistent la Facultatea Politică Militară… Despre ce vorbim, deci?!! Las-o jos și cu miile de generali ospătari kaki… Nu știu ce probleme personale ai, probabil știe dl.Neacsu dar mai lasă frustrările ce vin probabil din timpurile mai vechi. Învârți aceleași 15-20 de cuvinte, nu ai comentariu să nu te repeți… Oi avea poate dreptate, nu zic nu…dar tălică la orice pui banda ….

    l.M.
    t

  25. Nicu

    De o minimă decență,cam necesară unui blog cu oarece pretenții, ce să mai vorbim?!! Nu, domnu’ Neacșu?!!

  26. Nicu

    Dan* Probabil ai avut ceva probleme cât ai fost activ și de asta ești menajat… Nu te cunosc dar aceleiași 15-20 de cuvinte insalubre, indiferent de temă?!! Bănuiesc că nu e cazul să exemplific…

  27. Nicu

    Dan* Despre CADA: În ianuarie 1990, în Academia Militară, cel mai frecvent membru CADA era cpt. Leordean Alexandru, fostul secretar UTC de la L.M.Stefan cel Mare și asistent la Facultatea Politică Militară. Despre ce vorbim ?!! Chiar crezi că deții adevărul absolut? Ce membri CADA cunoști tu că au fost măturați din armată? Tu te compari cu generalul Gușă? Mergi pentru dialog ( la tine e monolog ) în altă parte, nu trebuie să îți citim aceleași inepții…

  28. Nicu

    Cel mai fervent,scuze !

  29. bazil

    @Titi. Cu multumiri pentru punerea la dispozitie a unor articole f interesante pt rezervisti. Din cel de acum cateva zile am retinut ca la nivelul min finante se coace „pe repede inainte” IMPOZITAREA PROGRESIVA care , vor sau nu vor unii sau altii, va veni cat de curand.Din articolul cu privire la sedinta consiliului consultativ,am aflat ca reprezentanții LADPM au prezentat un proiect de modificare a ordinului ministrului apărării naționale nr. M.25/2016 privind modul de calcul al pensiilor militare și au solicitat reluarea discuțiilor cu oficialitățile din minister privind: indexarea pensiilor militare de stat de la începutul anului, care s-a făcut diferit pentru MApN (1,35) și MAI (5); lansarea unei inițiative ministeriale privind calculul pensiilor militare de stat pentru cei care lucrează în economie; Iata asadar ca lucrurile se misca , incet insa iar participarea activa a puzderiei de asociatii si sindicate lasa de dorit. Se cam bate apa in piua la multe astfel de organizatii iar IMPOZITAREA PROGRESIVA BATE LA USA! Si nu am sesizat nici un fel de intentie de a raspunde la solicitarea min finantelor de a inainta propuneri concrete privind grila de impozitare. Vad ca se merge pe ideile paguboase pe care s-a mers de mai bine de 3 ani (sa se schimbe totul dar sa nu se modifice nimic, sa fie bine ca sa nu fie rau, pensiile militare nu sunt speciale si nu ar trebui impozitate bla bla bla si tra la la ce frumoasa-i tara mea!!!!!!), idei care nu au condus la nimic iar discrepantele si diferentele dintre pensii la aceeasi situatie juridica a tot crescut in favoarea si spre satisfactia smecherilor. Cu astfel de idei si actiuni f posibil ca guvernatii sa vina cu o grila de impozitare mai putin convenabila pentru cei cu pensii mici si medii , iar actualizarea sa fie lasata (de izbeliste)pentru viitorul cincinal, cam asa cum le convine de altfel baronilor si nababilor pensiilor militare! Caci IMPOZITAREA PROGRESIVA VA VENI PE REPEDE INAINTE, daca nu in septembrie, la finele anului , cel mai tarziu dupa alegerile locale ori parlamentare (putin probabil totusi sa fie lasata pana atunci)si atunci s-ar putea ca reprezentantii rezervistilor sa nu mai fie intrebati .

  30. Titi

    @Bazil, dupa cum observam, acest Consiliu Consultativ, pare mai degraba o tragere de timp..! Au trecut luni bune de la aparitia Ordinului ministrului de infiintare a acestuia si pana in prezent nimic concret.
    Nu stiu de unde au scos ei indexarea pensiilor militare cu 1,35%(MApN) si 5%(MAI) cand stim ca indexarea a fost de doar 1,3% pentru toti beneficiarii Legii nr.223/2015..!

  31. Titi

    BRAVO SIMONA HALEP, prima romanca la tenis de camp, CAMPIOANA, in turneul de la WIMBLEDON ..!!!

  32. geofreeland

    Lady Simona!

  33. Gigi
    Te doare claviatură sa menționezi ca ai dat copy-paste de pe huhurez.com?

  34. bazil

    @Titi.Aveti dreptate, majoritatea sunt pentru tragere de timp in stilul binecunoscut”sa facem totul ca sa nu facem nimic”.Putinele exceptii intaresc regula de 3 simpla! Cu toate acestea, in momentul de fata se pare ca o cat de cat rezolvare a situatiei vine din partea celor de la butoane care prevad introducerea cass pt pensii de peste 10.000 lei si impozite mai mari tot pentru pensii de peste 10.000 lei! Ministrul de resort spune totusi ca exista mai multe scenarii astfel incat se prevede o grila de impozitare cu 5-7 trepte.
    De aceea, acum asociatiile in loc sa bata campii si campiile (CU TOT FELUL DE IDEI SI PROPUNERI CE VOR FI RERSPINSE DIN FASA )ar trebui sa vina si ele cu propuneri concrete privind grila de impozitare si totodata sa solicite, cu ocazia introducerii impozitarii progresive , actualizarea pensiilor militare in raport cu cresterile soldei de grad si functie la activi. OCAZIA UNICA POATE ! Nu cred ca ar fi contra cei de la butoane avand in vedere ca acum cateva luni ei au avansat propunerea in cauza! Smecherii, baronii si nababii pensiilor militare ar face bine sa se abtina! Oricum, daca nu acum(prin septembrie, sa zicem, odata cu cresterea punctului de pensie la civili) , impozitarea progresiva va fi introdusa de cei ce vor veni la carma si cred ca va fi mult mai dura grila pentru nababi!

  35. Nicolae

    Da.Lady Simona!În aceste vremuri de restriște,când
    păsările de pradă dau tîrcoale, rotocoale,cerului albastru al țării,o mierlă cu ochii ca de smarald,ea însăși o piatră prețioasă,scrie istorie,nu numai pentru poporul său prea încercat,dar intră în galeria marilor sportivi,câștigători ai marelui turneu de tenis,Wimbledon.
    Felicitări,ei,părinților și tuturor celor care au contribuit la acest fenomenal succes!
    PS:Sper,să nu profite păsările de pradă de pe munca acestei minunate fetițe de aur!!!Ar fi mare păcat!

  36. geofreeland

    Simona e un fenomen. Cu un psihic excelent a dominat-o pe steaua cazatoare, Serena. A facut istorie. Clubul select al tenisului e Wimbledonul. Ea a reusit ce n-a reusit niciun roman. Poate si Domnul i-a facut partie printre concurente. Merita. Si sa nu fim nationalisti? Cum sa nu fii cand o fata din Romania spulbera visul american? Pana si nenea ambasadorul le-a incurajat pe finaliste, negandind ca Simona ii va face figura. Pana si Iohannis o lauda, si Dracila o lauda pentru JackPot, toti se inghesuie sa o laude. Adica sa se bage si ei in seama, deh, cu „lumea buna” a tenisului. Ducesa de Cambridge a felicitat-o si la interviul pe arena fata noastra a spus ca a fost o onoare sa joace in fata lojei regale. Oracolul CTP-ist e in extaz, el care bombane ca un corb pe craca. Steaua Simonei straluceste, e din Romania, si prin ea, toata presa de afara pomeneste Romania. Ceea ce nu se intampla cu politicienii nostri, neamintiti nici la fapt divers, dar’mite sa faca ceva pentru Romania. Simona, singura, acolo in teren, pe zgura, pe iarba, face istorie in lumea sportului mondial. Fortuna audaces! spuneau latinii, si Simona a tinut cont de sfat. Toata tara ti-a tinut pumnii, toata tara te aplauda, drac de fata ce esti!

  37. Ifrim

    @Geo.Sefu Simonica v,a incurcat ceakrele cu bioritmurile de fizic,psihic,intelect.Aruncati toate curbele,zatul de cafea,bobii de fasole ca nu „corespunde”!O karma buna sa aveti!

  38. Nicolae

    Domnule Geo,așteptam comentariul d-voastră,pe măsura unui așa moment istoric.
    Ce,Regină,ce,Ducese,Simona este REGINA noastră,a românilor,eași numai,ea!
    Dl.Necșu,cred că are pregătit un material demn de acest eveniment istoric.

  39. geofreeland

    @Ifrim Fata asta e prea puternica, bate si bioritmurile. Daca ai sti, si am si scris, cat m-am rugat si m-am agatat de speranta ca talentul, spiritul de machedoanca luptatoare si diferenta de ani vor fi atuurile ei. Cert e ca Simona e un fenomen. Prin Constanta se mai fac statui?

  40. Titi

    In Constanta ar trebui ridicate doua statui pentru cei doi machedoni: Regele HAGI si Regina HALEP..!!

  41. Ifrim

    Se fac statui in Constanta.STATU-I cel mai mare hoț!

  42. neacsu marin

    In sfarsit reusesc si eu azi sa intru pe net. Da, am vazut meciul Simonei si da, ma bucur ca a castigat, de altfelera de asteptat, Serena ar trebui sa agate racheta in cui, nu mai merge, gafaie la fiecare minge, nici sa seveasca nu mai stie, da cu mingea afara din teren de langa fileu, o catastrofa. Cum a ajuns in finala ? Simona a alerget si s-a agatat de toate punctele. Parca s-a aparat mai mult decat a atacat, dar s-a aparat ireprosabil. Si totusi cel mai frumos meci a fost tot Nadal Federer. O incantare sa vezi cu adevarat doi campioni. Nu stiu cand se vor lasa de tenis, dar la cum joaca, nu se fac de ras ca Serena. Bravo Simona sau Sirena caci daca combini prenumele celor doua, cam asa iese, le deosebete silaba de mijloc. Nimic nu o preste sa castige si US Open.

  43. Alex

    Mazarica a fost adus in tara si bagat la „bulau” .Foarte bine!Udrita a venit in tara cu mult tupeu.Are un curaj femeia asta !Ambele personaje au prejudiciat statul roman cu miliarde de lei,inconstienta (zice ea),perfect constient mazarica.Acesta din urma a vandut pe parcele aproape un sfert din plajele din Constanta ,poate mai mult.Udrita fata sensibila care adora carnatul de Plescoi a organizat o simpla gala,a lui Bute exact in preajma candidsturii lui Basescu.Multa lume a sustinut ca parte din bani sau dus in campania prezidentiala .Daca o fi fost asa ….jos palaria in fata ei.Nu a spus un cuvant despre acest lucru si a preferat sa fie condamnata.
    Toti spera ca revenirea ei in tara sa limpezeasca apele.Nu cred ca va face acest lucru desi parte din bani i-au ingrosat conturile.
    Nu este stresata si contrar a ceea ce credem noi,inca adora carnatul de Plescoi.
    Neputand sa faca sex cu baietii la parnaie,mazarica fost faraon,marele Gatsby si chiar ofiter S.S.,si-a pus pirostriile pe cap ptr.a calari ceva trimestrial.Daca mai face cateva mii de perechi de pantofi si scrie 4 carti,scapa dupa 4 ani ,4 ani si ceva si tot miliardar ramane.Ne va rade in nas in continuare.Trebuie ca toate bunurile celor care fura sa fie confiscate.Nu numai ale lor,ci ale parintilor,copiilor rudelor de gradul l si nu numai,ptr.a-i lasa cu „utilajul”gol pe toti.Pe mine nu ma incalzeste faptul ca ii tine inchisi.Cand ies trebuie sa ajunga sa pasca iarba.Totul trebuie confiscat.Daca nu se face acest lucru,badia liviulica in doi ani va fi tot liber si cu hamsterul lui zambind sagalnic,isi va spune in barba :Le-am tras-o!.

  44. geofreeland

    Inca nu-mi revin si ma bucur pentru victoria imensa a Simonei. Splendoare in iarba! Splendor in the Wimbledon grass! Asta a fost Simona. Am revazut meciul. Serena a fost maltratata psihic de jocul Simonei, de mingi fara speranta salvate in puncte. O mobilitate cum rar intalnesti. Drac de fata, asta e!

  45. Titi

    @Geo,deoarece Fiscul englezesc impoziteaza cu 45% veniturile ce depasesc 150 000 de lire, CAMPIOANA noastra aduce in tara numai 1,36 milioane de lire din premiul de 2,35 milioane acordat pantru casigarea trofeului de la Wimbledon..!
    Mare Impozit au si Englezii astia d-le..!

  46. Titi

    Dupa 5 ore de tenis de mare clasa, sarbul Novak Djokovici, castigator din nou la Wimbledon, nu stim daca mai are forta necesara s-o invite la dans pe Simona Halep, la balul din aceasta seara..!
    Doi mari campioni proveniti din cele doua tari prietene din Estul Europei, Serbia si Romania !

  47. Dan

    Titi . E altceva .Anglia e tara.Romanistanul e bantustana populata de o adunatura de sclavi mancurti lasi.Tocmai au anuntat la tv ca pepenii ”sunt ajutati” sa devina toxici cu azot potasiu si fosfor.Asa ca avem de ales in Romanistan intre legume (acum) cancerigene cu diferite tipuri de nitrati si carne colorata in rosu cu nitriti si e-uri.Nici vorba de genocid organizat!

  48. Dan

    La mine in oras in ultimiii 5 ani suprafata cimitirului ( acum inchis din lipsa de spatiu) s-a triplat.A aparut acum doi ani un cimitir nou deja aproape plin si ala desi are peste 900 m patrati.Se va da curand legea crematoriilor obligatorii. „Soselele romanistane’ spitalele infectioase ,eurile din Codex Alimentarius isi fac bine treaba.Populatia Romanistanului scade dramatic cu cel putin 1milion pe an conform planului NOM.Ca statul romanistan isi uraste cetatenii nu e nimic nou.De o șuta de ani doar generatii de sacrificiu.Noi suntem probabil penultimii,tinerii s-au prins si fug cu disperare (200000 pe an) din bantustana iadului ca sa scape de genocidul clar organizat si de jaful controlat de stapani bine mascat tv prin iluzia haosului.

  49. Nicolae

    Bombă!
    Tăriceanu, anunță că va rupe alianță cu PSD-Drăcilă,dacă nu este susținut la prezidențiale!!!

  50. Dan

    Tradiceanu ? Alt mason puroi ‘uman’ care a distrus si vandut tara pana a ajuns o colonie ruinata (fara ca puroiul plateasca cu puscarie grea)!

  51. Dan

    Dupa ce am vazut la Digi tv cum un pompier ranit in misiune (la stingerea unui incendiu de padure ) e fugârit de la un spital la altul din nepasare si lipsa cremelor dupa ce fusese infectat grav de un spital romFeritianistan am vomitat de scarbâ.Vorba maresalului ”Popor ingrat nici cenusa mea nu o meriti’’. Feriti-va de spitale romanistane anticamerele mortii nazocomiale !Dacâ va spun ce am vazut in ‘saloanele’ mortii fortate si cati mor tineri de la infectii nazocomiale v-asi șoca !

  52. bazil

    Dupa o semifinala de vis a urmat o finala magnifica. E vorba de cei 3 magnifici ai ATP-NOVAK, ROGER SI RAFAEL ! Fata de finala la fete, cea de la ATP a stralucit .Nu vreau sa minimalizez victoria jucatoarei noastre in fata unei foste stele a tenisului mondial, stea acum in cadere libera insa ce am vazut aseara depaseste orice inchipuire ! Ce e deranjant la noi, pe plaiurile dambovitzene: apar tot felul de articolase ca Simona trebuie sa plateasca impozit prea mare, ca e „jefuita” de englezi samd.Pai bine fratilor, a-ti plati impozitele datorate unui stat european (impozite platite de toti cetatenii aclui stat) inseamna a fi jefuita? De cand si pana cand? In fond e vorba de IMPOZITUL PROGRESIV care si la noi bate la usa si bine face! Prea putini s-au plans pe acest blog cu privire la jefuirea rezervistilor de contributia de zeci de ani la pensia suplimentara, prea putini s-au plans de confiscarea fara nici o justificare a contributiilor onorate de rezervisti pentru perioadele muncite dupa pensionare, prea putini s-au plans de confiscarea partiala a grupelor de munca printr-un algoritm de calcul care favorizeaza de regula baronii pensiilor militare! Publicarea rezultatelor recalcularii cf L223 , actualizarii ar face lumina cat de cat in aceasta intunericire !

  53. Titi

    @Bazil, MApN a comunicat in cursul anului trecut ca din cele 76087 pensii aflate in plata la 01.01.2016 si recalculate cf.L.223/2015, au avut o crestere (pe medie de 27%) un procent de 32% iar restul de 68% au avut scaderi, ramanand in plata totusi cuantumul cel mai mare..!

  54. bazil

    @Titi. Ceea ce spuneti ca a fost publicat reprezinta o spoiala, un fel de mult zgomot pentru nimic din care nu rezulta nimic clar. Nu se stie cu cat au crescut unele pensii, una e sa creasca cu 10 lei, alta e sa fie dublate, nu credeti? Alta e sa scada fff mult(in unele cazuri se dovedeste ca au fost de fapt obtinute prin metode conjuncturale).Ma refeream la tabelele publicate de MApN prin 2011 in care se arata fff clar cu cat a crescut ori a scazut fiecare pensie.Asa ar fi corect, nu la plezneala cu media care nu spune nimic clar! Acele tabele trebuie completate cu rezultatele de la L223!

  55. geofreeland

    Nu vă mirați! Doar au venit experții FMI, cu care noi avem contract de consultanță, nu? Ăștia spun, tăiați de colo, tăiați de dincolo, ca să vă mai rămână și vouă de furat. La bilanțul de mandat, normal anual trebuia făcut de presedinte, niciunul facut privind starea natiunii, Joianis stă ră de tot. Nu a facut absolut nimic, decât bețe în roate. El crede că mai suge încă cinci ani? Câinele nu pleacă de la măcelărie, zise Badea. Deci, i-a zii, ce ai făcut neamțule, tu, personal, plătit gras de români?

  56. Ifrim

    @Dan.Nu prea est atent.Ne faci trimitere la Lupul Dacic fara sa observi autorul articolului si este pe aceasta pagina 4 articole mai jos!

  57. Dan

    Azi zdrentele penale ale infractorului Drac-nea s-au sfasiat salbatic la CEX ul grupului infractional organizat psd. Secretara de scoala generala a fost scuipata afara de la ciolanul gras si din guvernul infractional al coloniei ( in putrefactie) de sclavi lasi prin demisie fortata cu ghearele (de femele de sobolani politici).Romanistana a decazut atat de mult in ‘epocile’ zdrentelor lui Drac-nea incat desi se prostitueaza si pe datorie isi da singura chilotii kaki (cu kk) jos nimeni nu o mai vrea macar la o (m)UE! https://global-def.com/2019/07/13/afacerea-achizitiei-avioanelor-f-16-intre-disperarea-pilotilor-si-nepasarea-politicienilor/

  58. Dan

    Boala fatala in psd.Leptospiroza care a infestat grav bantunstana de sclavi mancurti lasi.Degeaba sistemele militarizate ling si lipesc cu scuipat clepsidra tradarii de tara (alaturi de politicieni politruci cu grade mari ) nu mai e nisip in ea.Viitorul galben (cacaniu) e ca o sentinta blestemata.Acum va las ca trebuie sa scu8p tv-ul si canalele infecte (de stiri )!

  59. Dan

    Boala fatala in psd.Leptospiroza care a infestat grav bantunstana de sclavi mancurti lasi.Degeaba sistemele militarizate ling si lipesc cu scuipat clepsidra tradarii de tara (alaturi de politicieni politruci cu grade mari ) nu mai e nisip in ea.Viitorul galben (cacaniu) e ca o sentinta blestemata.Acum va las ca trebuie sa scu8p tv-ul si canalele infecte (de stiri )!

  60. Dan

    Din interior.La CEX-ul infractorilor psd Dracila si Firea mai aveau putin si paruiau dupa jigniri crunte.

  61. Dan

    Gata e oficial!Proasta coloniei de de rahat tov Dracila candideaza ! Sunt ‘fericit’ !

  62. geofreeland

    Dan Dacă tuta Veselica lu’ Drăcilă candidează, les jeux sont faites, adică jevroianis pune Nemția pe noi. Adică, bă, năuciților pe proști de români adevărați, dați ghes la Drăcilă-omv? Trebuie sa fii idiotul lui Tutea s-o poti vota p-asta. Culmea e ca ea crede. În 20 de ani stânga româna nu-si vai reveni. Ales bules, popor! O sa zgârmati prin ogoare dup-un cartof!

  63. Dan

    Asa trebuie sa arate ‘canidatii’ in colonia de kk lagarul NOM celebra Romanistan ca sa mai merg sa pierd timpul sa ii votez.Tarfa hoata Udarea presedinte, prosta cu spume Dracile prim ministru,hotul Mazare-canabis sef la senat si puscariasul hot Dragnea-tel-drum sef la camera deputatilor infractori.Sa nu uit vorba satanistului basina voda.”Sa traiti bine”.…in cimitir ! Ca morti suntem deja ca orice ospatari kaki lasi.

  64. grofreeland

    M-am lamurit! Nici postarile nu mai intra! In Romania e dictatura, cenzura si nicio democratie! Asta ati vrut baieti? De parca n-ati fi români! E dictatura! Democratie? Rahat, rahat, rahat, nu va speriati, e ceva dulce, turcesc! Pentru unii si amar de un popor.

  65. Dan

    Gata s-a anuntat! Pensiile grase de peste 10.000 lei vor fi plafonate prin taxa de solidaritate. Mares Iulian ce te faci dupa atatia ani de lux desantat iti iau (chiar pesedistii tai iubiti) o parte din sunca din fasole!Protesteaza ce daca ai pensie peste 15000 lei lunar
    (culmea fara scoala militara) sunt bani ‘furati cinstit’ ! PSD nu stie ca ”hot pe hot nu se fura’?

  66. geofreeland

    Cât timp STS va număra voturile, eu nu mai votez. Nu e glumă. Știți cone erau socotitorii la CAP? Unii cu creionul chimic la urechi care numărau tot: ce s-a scos din lan, ce materiale și carburanti s-au consumat, ce intra inndepozit etc. Azi socotitorul e STS. Socoteste ce i se ordonă.

  67. Nicolae

    Ăsta este începutul sfârșitului,ciumeiroșii, care împreună cu cealaltă ciumă,portocalie,și-au bătut joc de toți cei care poarta,au purtat,uniformă militară.
    Am fost supuși la cele mai umilitoare faze,cea mai mare batjocora de când există armata.Parca am fi armata altei țări,dujmana poporului,nu ARMATA țării.
    Dar,ce îi plângem noi pe ăștia?
    Mâine îi regăsim la alte șandramale!Când „turismul”e în floare,nici în coate nu îi doare.N-am găsit altă RIMĂ!

  68. Doris

    Dan, Bazil și alții!
    Militarii au pensii ocupaționale nu pensii speciale.

  69. dora

    Militarii au pensii ocupaționale, nu speciale.Dacă vor să reducă din deficit atunci, se vor impozita progresiv (aspect care lipsește din programul de guvernare),toate veniturile.

  70. bassil

    Pe antena 3 Radu Tudor ne ridica in slavi și este foarte supărat că avem pensii mici in fata lui Victor.Vifor ne liniștește spunând că de urgenta vor lua masuri.Oare !!!,ii arde atât de tare ?

  71. bassil

    Victor=Vifor=Fifor,scuze

  72. Dan

    Bassil inca ii mai crezi pe politicieni? Naivitatea si credulitatea sunt boli grele.Nu uita.…..’cimitirul e plin de optimisti….si naivi’

  73. bassil

    Adevărat.

  74. neacsum

    @Ai deja cartonas galben. A venit sial doilea. La urmatorul vine eliminarea..

  75. bazil

    Se pare ca zarurile au fost aruncate. Tot ce este peste 10.000lei pensie va fi impozitat suplimentar! Mai e ceva , bursele si calatoriie gratuite ale studentilor. Sar de poponeata in sus multi ca li se taie drepturile castigate bla bla bla si tra la la. Nu fratilor, nu sunt drepturi ci facilitati si de fapt pomeni mai mult sau mai putin electorale. Un pensionar normal, care a muncit zeci de ani corect si a contribuit din plin cu taxe si impozite are 3 calatorii dus-intors iar un studente (eminente ori repetente! ) are un nr nelimitat de calatorii?1!!!!! E drept oare ? Nu cumva e discriminare crasa ? Au dreptate cei care spun ca trebuie rasplatita munca nu lenea si smecheria si invarteala! In plus, sunt mii de cazuri in care un om normal, care vrea sa ia bilete la tren cu plata nu pomana, nu gaseste locuri disponibile deoarece honorabilii studinte se plimba ca voda prin loboda tranca fleanca pe banii statului ! Cred ca 12 calatorii le sunt arhisuficiente pe de-a moka! Sunt multe si alea in fond!

  76. Dan

    Bazil.O sa se ajunga sa se dea bani grei (daca ai curaj si rabdare) in Romanistan sa practici sportul extrem „mersul cu melcul’ scuze trenul!

  77. Gigi

    @Huhu Rezea – ce forma plastica de exprimare cu …claviatura ! In loc sa fiti multumit ca va preiau ce apare la dvs, si asa sunt putine site-uri serioase in domeniul, vad ca sunteti deranjat ! iN FINE, DREPTUL DVS.Eu imi cer scuze daca v-am deranjat !
    Apropo de ce ati publicat recent „Fifor a anunțat la Radu Tudor, A3, reluarea discuțiilor pentru eliminarea inechităților din Legea pensiilor militare” si de intrebarea dvs cum ca „În loc de discuții, nu era mai eficientă votarea acelui proiect de lege?” va informez ca proiectul elaborat de asociatiile de rezervisti, dar neinsusit de sefii din institutiile din care au facut parte, este mult mai ok decat „initiativa” deputatului Brailoiu. Probabil initiativa altuia si promovata de domnul respectiv. Cel mai ok era pensionarea la 63 de ani !!!
    Dl Fifor a explicat foarte clar ca un rezervist pensionat in anii 90 are o pensie mai mica cu mult decat a unuia pensionat intre 2015-2017. Adica, la grade, functii si vechime egale diferentele sunt enorme.Se merge pana acolo incat un subofiter pensionat in 2016 are pensia mai mare decat un colonel pensionat in….1996 sa zicem !

  78. Nicolae

    Se pare că,tov.Ministru al Finanțelor,a făcut,el,niște săpături adânci și a constatat că dacă s-ar aplica acea plafonare numai pensiilor speciale,ar fi cam neconstională acea măsură,fapt pentru care,măsură de lafonare se aplică tuturor pensiilor!
    Eu,rămân la ideea mea,aceea că este tot neconstituțional dacă nu se aplică și salariilor!
    Dar,cum măsură ar lovi în îmbuibați,este lesne de înțeles de ce acolo nu se umblă!
    Mare este jigodismul guv-ților!

  79. Nicolae

    ***PS***Și,ca să nu ne creadă de proști,să fie bine înțeles,această măsură este luată numai pentru a se acordă pensiile speciale primarilor,aceste „albinuțe”,
    care vor fi puse la muncă
    cu ocazia viitoarelor
    alegeri ce vor urma.A naibii politică!

  80. Dan

    Sporul de „limbi in fund'( celebrul Oscar) si sporul de ”permanenta la domiciliul”(doar pentru cei cu functii mari) trebuie taiat din pensiile militare de stat ! Adica smecherii iau acum pensii grase pentru limbi la sefi (Oscar) si pntru stat acasa cu mana la fofoloanga. Militarii si politistii operativi care si-au riscat zilnic viata au acum pensii militare de mizerie.

  81. bazil

    Comunicatul Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere din cadrul Ministerului Apararii Nationale nr. 13 din 16 iulie 2019-de citit cu atenție.
    Pentru prima data sunt elemente concrete cu termene scurte de rezolvare.Se retin printre altele : solutionarea indexarii de 5% din 2016, anulata pe nedrept de CPS MApN, solutionarea pensiei suplimentare ,neacordata majoritatii rezervistilor , clarificarea echivalrii functiilor celor detasati in alte structuri cu functii militare echivalente,inlaturarea diferentelor majore intre cuantumul pensiilor celor care au indeplinit aceleasi functii dar in generatii diferite. ESTE UN INCEPUT PROMITATOR care cred ca merita a fi sustinut de rezervisti!

  82. geofreeland

    @Dan Esti pornit rau! Nu zic ca nu ai dreptate, dar mai sunt si altele pe care nu le-ai pomenit. Dar io cred ca nu e cazul sa zgarmam nu s’ce rahat. Trebuie sa intelegi ca armata e conservatoare. Pastreaza aceleasi traditii a promovarii cadrelor dintotdeauna. Unii cu carca altii cu munca la birou, fie iarna fie vara, unii cu instructia, altii nepoti ai nu stiu cui, ofiteri de stat major cafegii. Cel putin atunci generalii erau somitati. Azi…De aia zic, afara cu politica din armata, promovarea prin competenta in teatre, stagiu obligatoriu la trupe, ani indelungati, fara mila pentru pile, apoi sigur ca trupa e cea mai buna academie si apoi putem face si alte scoli de strategii. Dar daca nu stii ce e trupa esti un mar putred oriunde ai fi. Aia de sus din armata sunt acolo pentru cei de jos, de la bocanc. Orice cerere a lor, de la bocanc, e ordin pentru cei de sus, si fara de care, nerezolvat, tacticile si strategiile mor in culori pe o harta a utopicului. Chestiile astea nu le stiu politicienii. Habarnisti si cu capul si cu sufletul. D-aia am tot zis: niciun politician nu trebuie ales daca nu a facut armata. Tocmai, pentru ca e singura experienta care te disciplineaza mental, te invata sa taci, sa gandesti si sa gasesti solutii-decizie in stres logistic. Ce spui cu oscaruri si alte chestii, astea sunt imbecilitati scornite pentru o burghezie subversiva spiritului de corp militar. Un car care roade moralul, desfide dreptatea, rugineste increderea. Ma gandeam la muschetari”toti pentru unul, unul pentru toti!”.

  83. geofreeland

    @Bazil Sunt de acord cu ce spui, corect și reparatoriu. Ca discuție. Sunt sătul de vorbe și termene. Sigur, discuțiile sunt orice preambul. Cu bugetul e problema. Or să zică niște unii că ați luat de la studenți și ați dat la militari. Cum i-a zis lu’ Dragnea, că a luat de la gura copiilor și face pușcărie. Pe scurt, eu nu cred în minuni. Mai ales în dreptate. Două noțiuni pentru puericultura unora hrăniți cu speranțe. Ele nu țin de foame.

  84. bassil

    Mircea Geoană numit adjunctul șefului NATO.Turcia ,Rusia & America.Ma întreb,ar putea fi o legătură ?

  85. Dan

    Geo.In Romanistan fara un 1907 pentru iobagii rezervisti ai sistemelor militarizate totul e degeaba.In iadul asta in care sclavii isi incredinteaza binevol viata dracilor( politicienilor toti genocidari tradatori de colonie, slugile stapanilor din societati secrete bine ascunse de privirea vulgului naiv si usr manipulabil) nu exista speranta.Lasitatea proverbiala a romanistanilor (adeptii doar a matului gros pana plezneste) bine fixata in ADN nostru a creeat cel mai cumplit iad ! Iadul mental (in care traim acum) si in care cuvantul ‘speranta’ e o injuraturâ si un blestem ! Din acest iad al lasitatii morale totale doar cimitirele ne mai vindeca !