Victor Ponta Ora 9.54 – public pozitia ProRomania fata de impozitarea pensiilor militarilor:
„Anunț important pentru toți militarii din România – slugile și demagogii din Echipa Viorica Dancila au decis să va taie pensiile – exact invers decât au promis în 2016 – exact cum a făcut Băsescu în 2010 / proiectul pe care l-au depus la Senat și pe care fac atâta tărăboi se referă la PENSIILE MILITARE alături de cele ale magistratilor ( fiind însă scutite pensiile parlamentarilor) !
ProRomania a promis că va proteja tot timpul pensiile militare ( introduse încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza și existente în toate țările NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / așa vom face și acum în față ticăloșiei câtorva lideri PSD absolut trecători!
ProRomania susține renunțarea la cota unică și trecerea la un sistem de impozitare diferențiată / dar pentru toate categoriile de venituri și toate categoriile profesionale! Ceea ce propune acum PSD este un act neconstituțional , demagogic și nefuncțional!
Militari români – azi trădătorii voștri se numesc Dancila, Teodorovici și Fifor! Să nu uitați acest lucru!“
Viorica Dăncilă ora 12:
„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională.
Ca țară membră a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale.”
Victor Ponta , ora 16.38
„Viorica Dancila intelege prostiile la care o indeamna Fifor si Teodorovici si schimba pozitia PSD in concordanta cu pozitia ProRomania!
Iata ca Viorica Dancila urmareste contulmeu de Facebook- si pune imediat in practica ideile mele! Bravo Viorica – asculta de mine ( nu de baroni, de Fifor si Orlando) si o sa faci lucruri bune!”
Pe pagina de FB a Uniunii Militarilor si Politistilor „Mihai Viteazul”structura proaspat infiintata de Oprea, suntem informati ca
„În cursul zilei de astăzi, dl.Gl. Gabriel Oprea, președintele UNPR și al UMPMV, a a avut o întrevedere cu d-na prim ministru Viorica Dancila, unde au discutat despre suprataxarea pensiilor militare.În urma acestei întâlniri, d-na prim ministru a ieșit cu un comunicat, prin care NU susține supraimpozitarea pensiilor militare.Să fie primit!”
Dar pe pagina UNPR , la actualitati, ultima stire prezentata este din 13 septembrie si se refera la „Consultări între ministrul Ştefan-Radu Oprea şi delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR)”.
Concluzia: SUNTEM IN CAMPANIE ELECTORALA. Nu puneti botul, ca va frigeti!
Nu punem botu’ sefu,dar tanti Veorica fiind la butoane poate rupe gura targului nu promitând ca vom face ci afirmand ca AM FACUT.Personal nu ma afecteaza taxarea suplimentara dar urmaresc cu interes actualizarea cu solda similarului din activitate!
În lipsă de bani, ce ziseră ei? Șmecheri…Dacă nu le putem mări pensiile barem să zicem că nu le tăiem. Tot e ceva, nu? Io când ziceam că abureala cu măririle e o gogoașă cineva zicea că sunt elucubrații. Minciuna politică a ajuns la vedere. Toți, indiferent de culoare, vor tăia. Credeți că finanțiștii mondiali dau pomeni? Nu, ei vor împrumuturi și austeritate. Dacă nu ai investiții din ce să faci bani? Din consum? Da, dar banii să rămână în țară, reinvestiți, ori noi, țară captivă dăm bruma de bani afară. Ce să votezi. Pe cine? De ce? Schimbăm numai culoarea ștreangului. Asociațiile militarilor? Un fel de bocete colective. Nimic nou.
Care e interesul politic al unui pensionar militar? Să crească pensia spre decență. E altul? Noi votăm interesul nostru politic. Vă regăsiți în vreun partid? Ca atare decideți dacă stați acasă sau mergeți la vot. Oricum, votul a ajuns o mască a unei democrații care nu ne mai reprezintă: dialogul surzilor, promisiuni neonorate, agresivitate față de noi în spațiul public, utilizarea noastră ca masă de manevră electorală. Ce altceva? Auzi, Românie normală! Câtă mârlănie!
A cam devenit limpede (sper ca pentru marea majoritate deoarece unii inca au ochelari de cal) ca actualii de la butoane nu au nici o intentie serioasa de a indrepta lucrurile in hatisul pensiilor militare. Cestiunea ca nu suntn bani e ca un basm de adormit copchiii , cuma adicatelea nu sunt bani? Pentru baronimea locala „E” bani si inca multi, pentru cca 5 mil. pensionari „e’ bani sa le crestem pensiile cu 15% (fff bine) dar pentru pensionarul militar caruia i s-a taiat nelegal(CA incep sa dea dreptate celor ce au dat in judecata CPS) indexarea de 5% din 2016, i s-a taiat nelegal si netemeinic contributia de zeci de ani pentru pensia suplimentara(Tribunale si CA incep sa le dea castig de cauza celor ce au actionat in judecata CPS)nu sunt? Chiar spalati pe creier nu sunt toti sa creada totb felul de bazaconii.E clar ca pana dupa alegerile din noi a.c. nu se va face nimic concret pentru marea masa a pensionarilor militari, tot ce se va face va fi o abureala continua cu protejarea necilintita a intereselor baronimii locale si baronimii pensiilor militare(pe blogul H au cam aparut cifrele cu situatia pensiilor militare pe caprarii asa incat acum cine vrea sa afle realitatea o poate face cu propriii neuroni).Dupa noi. a.c. vor fi mari surprize pentru gonflatzii pensiilor militare-cei cu pensioare balaioare de peste 10.000 lei .Pana atunci insa smechereala va invinge nedreptatea , dupa……”sa nu ziceti ca nu v-am spus”-citat din clasici.
@Geofreeland,
Asta e o strategie veche: Ameninta pe cineva ca ii iei toate orataniile din curte, apoi spune-i ca de dragul lui ii ieidoar cate o gaina pe zi, sau ca amani ziua cand il vei lasa in pielea goala, iar el iti va pupa mainile.
Adevărul e următorul.
Cu o zi înainte a cerut dl. Gabriel Oprea, președintele UNPR și al UMPMV, o întrevedere cu d-na prim ministru.
Când s-a trezit Ponta, treaba deja era vorbită.
Comunicatul d-nei prim ministru a fost dat puțin mai târziu, de aici neînțelegerile.
O intrebare: daca stie cineva de aici cum se actualizeaza pensiile militare , practic algoritmul cam stufos si greu de inteles .Ordinul M25/2016 prevede printre altele la Anexa nr. 1b defalcarea pct. g .Intr-un algoritm de calcul de pe un site de profil am gasit ca, la actualizare, dupa pct.g din ALGORITM apare si rubrica ” Din care sporuri incluse in solda de functie -g1 , unde g1 se refera la Confidentialitate, fidelitate, specialist de clasa, viza CFPP, compensatie risc.”, asadar la TOTAL solda lunara bruta realizata la functia de baza, actualizata, T=K+L trebuie adaugate sumele rezultate din pact.G1 (concret un procent din acestea, procent rezultat in urma aplicarii celebrului ALGORITM ultrasecret. Din discutii avute cu mai multi rezervisti ,CPS nu a aplicat, la ACTUALIZARE completarea soldei de functie cu suma rezultata din sporurile definite la g1. Asadar, alta pierdere pe drumul de costisa , alaturi de indexarea de 5 % din 2016.
Domnilor,eu am mai spus-o și cu altă ocazie:
1.pentru aleși locali,se găsesc și s-au găsit întotdeauna,ca și pt. Învățământ,medicină,justiție etc.Pentru SNAOPIȘTI,nu.
2.Daca se continuă așa,în câțiva ani vom fi declarați asistați sociali alături de adevărații a.s.
3.Singura șansă să fim băgați în seamă este să ieșim în stradă să ne cerem drepturile în mod legal,constituțional.
4.Vipera roșie,a spus clar acum 2 ani,până în 2022 nu vedem actualizări.Aducețivă aminte că înaintea OUG 59,a încercat să introducă în legea salarizării(153) un art.(parcă 40)dacă nu mă înșel,unde se arăta clar că până în 2022 rezerviști nu vor beneficia de actualizări etapizate ca cei în activitate.După mari tam-tamuri s-a renunțat,dar a fost emisă OUG 59.
Așa că,ăștia,nu numai că ne cred proști,dar și handicapați.
Așta au făcut,în speranța că vor obține voturile bugetarilor+pensionari civili.
Dar,o vor lua în mână(scuzați expresia)cum au luat-o și la EU-ropene.
Treba este că și ceilalți sunt cu ochii pe noi,nu numai acești phizdelisti,
Așa că……
Campanie electorală! Nebunie! Etc etc. Și? Viața „normală” are cursul ei. Fără ingerințe și agresiuni electorale la care, vrem nu vrem suntem supuși. Ieri, 20.09, în garnizoana Târgoviște, cu o tradiție de 20 de ani, am participat la întâlnirea artiletiștilor și rachetiștilor antiaerieni. O festivitate bine organizată, cu mesaje de la cel mai înalt nivel militar. O întâlnire de suflet și simțire militară. Am remarcat din mesajele oficiale lipsa sintagmei „apărarea patriei” utilizându-se „apărarea țării”. Țara e un teritoriu, cu semnificație juridică și diplomatică. Patria e altceva. E enorm mai mult, poate ceva similar mamă. Renunțarea la „patrie” semnifică multe. Înțelegeți. Peste o sută de cadre militare în rezervă prezente la întâlnire au confirmat ca patria suntem noi, cei veniți de peste tot, să ne fim împreună. După un Te Deum și apoi pomenirea celor duși dintre noi, nu am mai rezistat, fiecare nume pomenit îmi forța crud imaginea acelor colegi de atunci, pe tun, stație de RdLc, tractor, grup electrogen, instalație de lansare…Vieți de oameni, militari, imagini deja de istorie…Tulburător. Am în față o carte unică, Istoria Târgoviștei militare, o minune editorială, unicat, al iubirii crezului militar stâlp al nației române. Grație unor rezerviști care iubesc mama patrie. Nu fac apologia unei arme, doar menționez complexitatea tehnică, pregătirea specială și sprijinul absolut al misiunilor de apărare al spațiului aerian în folosul trupelor. Întâlnirea, așa cum am afirmat în cuvântul meu, este cea mai mare bucurie militară a unui an. De fapt, o bucurie plenară, împărtășită, și nu greșesc spunând, a ochilor umezi. De ce oare, an de an, militarii aceștia, vin an de an, unii chiar de departe să-și fie, să-și confirme același crez, să se bucure de viețile contemporane ale unei generații în slujba patriei? E simplu și amintirile trăite împreună motivează empatic faptul că încă suntem și armata adevărată e încă în simțirea și rațiunea nostră de a fi! Militarii, chiar sunt oamenii patriei române, din totdeauna!
POVEȘTI DE VIAȚĂ 20. Ieri, la întâlnirea anuală, un fost coleg, aiurea, după tradiționala poză de grup, m-a întrebat ce știu de Miru. Am tăcut semnificativ, cu sufletul greu, „Miru nu mai este!” „Cum?…” Șocul unei vești devastatoare năucește orice rațiune. „Da, Miru, e praf de stele”. Am tăcut amândoi, eu uluit că cineva din Târgoviște întreabă de Miru, el, interzis de voia Domnului. Tăcerile ascund marile dureri. Apoi trezia, acceptul implacabilului, revenirea și regretul de nedescris în cuvinte. Exact ca piatra aceea grea. I-am povestit detaliile cu drumul spre stele. Nici acum, fără rezerve, bucuria că Miru, încă trăiește prin viața unor militari dintr-o garnizoană, ca multe altele, mă face să cred că unii oameni au scrijelit cu viața lor scoarța lumii ăsteia cu sufletul lor. Ceea ce e adevărat. Mirule, de acolo unde ești, ce zici? oamenii te știu, i-ai marcat, te întreabă, încât zic, „partir c’ est mourir un peu” sau ” mourir c’est partir un peu”? Ce alegi? Io zic că sufletul tău e aici și mă gândesc de ce acel om m-a întrebat de tine? Și de ce pe mine? O singură concluzie, că nimic nu e întâmplător sau poate tu, acolo, în celeste energii, exiști printre noi. Nu am răspuns, Mirule, dar îți răspund, te iubim pentru tot, mai ales pentru dragostea ta, România!
O analiza atenta si prudenta arata ca la urmatoarele alegeri se cam stie cine va ocupa locurile 1 si 2.Batalia mare se duce acum pentru locul 3 , unde pot sa apara mari surprize. In acest context , se pare ca voturile rezervistilor incep sa conteze mai mult decat se credea acum cca 1 an. Iata de ce abrambureala si abureala continua a celor de la carma ar putea sa-i coboare mult . Isprava cu excluderea militarilor de la impozitarea progresiva care este pentru unii un mar otravit este de fapt pusa pe tapet de baronii pensiilor militare , in primul rand de cei cu pensii de peste 10.000 lei. Cei cu pensii de pana in 7000 lei(majoritatea covarsitoare a rezervistilor) nu sunt afectati ih nici un fel. Ca ei plang cu lacrimi amare pe umerii gonflatilor e ciudat insa adevarat, prostia si domnia se platesc. Problema adevarata in cazul excluderii pensiilor militare de la impozitarea progresiva apare atunci cand se ia tabelul cu pensiile militare cf L223/2015 , se ia si tabelul cu pensiile speciale civile si se vede ca majoritatea zdrobitoare a pensiilor ce urmeaza a fi supuse impozitarii progresive sunt pensiile militare.LE EXCLUDEM! Raman cele civile(piloti, diplomati….) pobabil sub 10.000 . Mai mult ca sigur toti vor cere sa fie exclusi de la impozitul progresiv , li se va aproba rand pe rand si va ramane sa fie impozitat progresiv , ca de obicei, sarmanul si oropsitul BULA -desigur toata suflarea va fi multumita de rezultat -iar bietul BULA va primi in compensare -o altfel de lege a recursului compensatoriu -o medalie pentru barbatie si incredere si posibilitatea de a opta pentru pensia minima garantata! Iar militarii cu pensii pana in 7000 lei vor canta in cor „good bye actualizare , goodbye indexare” !
@geofreeland
Ati sesizat admirabil marlania din slogan!
Asta ne face nebuni pe fata!!!
Bazil,
Păi dacă aveți asemenea tabele (pensii militare versus cele speciale civile), ni le arătați și nouă?. Să nu murim de proști.
@dora .Nu pierd vremea aiurea in tramvai. Nu ati inteles nimic din ce am postat. Mai cititi de 5 ori poate intelegeti ce e cu tabelele (va dau un indiciu -fraza cu tabelele e intr-un context aparte). Pe de alta parte curiozitatea …cu aratatul…strica uneori.
@Bazil Ma alatur Dorei si te intreb, cand ne traduci si noua ce scrii pe aici? Nu de alta dar pierdem noi „vremea aiurea in tramvai” citindu-te.
Isprava cu excluderea militarilor de la impozitarea progresiva care este pentru unii un mar otravit este de fapt pusa pe tapet de baronii pensiilor militare , in primul rand de cei cu pensii de peste 10.000 lei. Cei cu pensii de pana in 7000 lei(majoritatea covarsitoare a rezervistilor) nu sunt afectati ih nici un fel. Ca ei plang cu lacrimi amare pe umerii gonflatilor e ciudat insa adevarat, prostia si domnia se platesc. Problema adevarata in cazul excluderii pensiilor militare de la impozitarea progresiva apare atunci cand se ia tabelul cu pensiile militare cf L223/2015 , se ia si tabelul cu pensiile speciale civile si se vede ca majoritatea zdrobitoare a pensiilor ce urmeaza a fi supuse impozitarii progresive sunt pensiile militare.LE EXCLUDEM! Raman cele civile(piloti, diplomati….) pobabil sub 10.000 . Mai mult ca sigur toti vor cere sa fie exclusi de la impozitul progresiv , li se va aproba rand pe rand si va ramane sa fie impozitat progresiv , ca de obicei, sarmanul si oropsitul BULA -desigur toata suflarea va fi multumita de rezultat -iar bietul BULA va primi in compensare -o altfel de lege a recursului compensatoriu -o medalie pentru barbatie si incredere si posibilitatea de a opta pentru pensia minima garantata! Iar militarii cu pensii pana in 7000 lei vor canta in cor „good bye actualizare , goodbye indexare” !
Bazile,
Hai că am citit!. Ce impozitare progresivă?.De magistrați, nimic?. Păi, zdrobitor este la ei, toți au peste 18.000 lei/lunar. Curiozitatea, nu strică niciodată!. Cu arătatul nu am înțeles.
@Dora. Vedeti ca daca sunteti atenta la citire, intelegeti. Dar va grabiti uneori. Sa nu spuneti ca sunt misogin, pentru dumneavoastra traduc : cand am facut referire la tabelul cu pensiile militare m-am referit la structura celor ce intra in aceasta categorie unde LA LOC DE CINSTE SUNT MAGISTRATII .Ca pensiile lor se calculeaza altfel si rezulta niste cuantumuri cam gonflate ….nu-s eu „di vina”.In afara de ei in categoria pensiilor militare intra toate categoriile din SNAOPSN, cu alte cuvinte toate acestea vor fi excluse de la impozitarea progresiva. Urmeaza ceilalti , apoi ramane ca un calaret singuratic , OROPSITUL BULA ce va fi impozitat sa se invete minte sa nu mai spuna bancuri. Oseara cat mai placuta va doresc.
Pentru tot boborul:
Pererea mea este ca ne ambalam si certam de pomana. Ce nu ati inteles desi scrie din titlu este ca toata zbaterea pentru excluderea militarilor din ordolegea lui Orlando este tem[ de campanie. Legea in sine este o porcarie, pentru ca este discriminatorie, atata vreme cat se aplica doar pensiilor si nu tuturor veniturilor. Dar nu se poate aplica tuturor veniturilor(bugetarilor) pentru ca ar lovi exact in protejatii lor cocotati pe la conglomerate/concentrate, , directii, departamente, etc ceea ce nu se poate. Cine ramane? Pensionarii, cu pensii „speciale.” Cine face parte din pensionarii cu speciale? Pentru ei, militarii, magistratii, si cei din justitie, diplomatii, pilotii. Numeric, singurii care conteaza sunt militarii, desi nu sunt chiar a;a multi cu pensii peste 70-10000. Ceea ce nu stie boborul si nu spune domnul Orlando, este ca pragul va fi scazut, la cererea celor loviti care se vor simti discriminati si atunci guvernul, atent la plangerile oamenilor, va cobora plafonul, ca sa poata beneficia de „binefacere” si pensii mai mici de 70 si 10 mii. Magistratii vor ataca in instanta si vor vcastiga, motivand ca le este afectata suverantatea ;i independenta. Nimeni insa nu va afirma ca daca sunt loviti militarii, este afectata suveranitatea si independenta tarii, pentru ca militarii sunt barbati ei sunt invatati sa suporte vicisitudinile sortii si magariile gvernantilor. Cine mai ramane sa fie belit? Pilotii, grefierii, si diplomatii? Putini, foarte putini, bugetul nu va exploda cu 20% din pensiile lor. Si atunci, ce rost are legea? Fara militari, din punct de vedere financiar, masura este inutila. Iar daca se pastreaza militarii, cei cu pensiile peste 10000 sunt doar cei iesiti dupa 2015. deci cateva mii. Printre ei sunt si cei care au pus osul la aparitia OG 59. De aceea cred eu ca propunerea lui Orlando se adreseaza special militarilor, fara ei masura nu aduce nimic la buget. Iar Veorica , Oprea, Ponta s altii ca ei, fac garara. Culmea impertinentei insa o atinge Fifor, care ii arata cu degetul pe cei care nu au votat legea, spunand ca actiuoneaza impotriva militarilor. Gaga il poate invidia.
Multumim l. admin. pentru analiza facuta. Cateva completari preluate din motivarea impozitarii progresive : in plata sunt acum 178.168 pensii militare(tot sistemul) . Dintre acestea, 29.584 sunt peste 6000 lei, 8929 sunt peste 10.000 lei, 147 peste 20.000 lei si 5 peste 25.000 lei. Un simplu calcul : De la fiecare dintre cei 30.000 cu pensii peste 6000 lei se iau in medie 500 lei, de la 9000 se iau 1000 lei in medie , rezulta cam 24.000.000 lei lunar. E posibil ca suma rezultata sa fei chiar mai mare. Impartim 24 milioane lei la 140.000 si rezulta pentru fiecare din cei cu pensii mai mici de 6000 lei cam 170 lei /lunar in medie, ceea ce reprezinta de fapt usoara crestere cu luarea in calcul a indexarii de 5% din 2016 si acordarea pensiei suplimentare .Trebuie sa retinem ca nu toti vor beneficia de cei 5% -urmare a cuantumului cel mai avantajos -idem pentru pensia suplimentara-multi au pensia in plata mult mai mare fata de cea recalculata/actualizata pe L223/2015. Ca urmare media de 170 lei e posibil sa se dubleze! Desigur, nu trebuie sa consideram ca se ia de la unii si se da la altii-multe tari vestice aplica impozitul progresiv fara probleme si fara astfel de conceptii. Poate e un fel de ” se ia mai mult de la cca 40.000 si se da putin la 140.000 insa e o masura care se poate inscrie pana la urma in DREPTATEA PANA LA CAPAT, asa cum de altfel a zis-o si premierul cand a anuntat taxarea pensiilor speciale.Si daca e sa fim corecti si lucizi si la aplicarea celebrei legi reparatorii s-a cam procedat la fel – s-a luat de la unii si s-a dat la altii.
acest articol a fostraportat ca abuz pe facebook, considerat ca incalca standardele comunitatii si ca atare nu mai poate fi vizualizat acolo. Intrebarea este a cui echipa de campanie sau ai cui prozeliti au raportat articolul? Ai Veoricai, ai lui Monta, sau ai luiGabriel? Ceea ce este interesant este ca avand in vedere ca practic eu doar am postat citate din respectivii, inseamna ca acele citate au incalcat standerdele comunitatii. Si atunci de ce sunt pedepsit eu ?
Sunteti pedepsit, d-le neacsum, pentru ca cei pe care i-ati citat au venit cu gargara, iar dumneavoastra ati atras atentia asupra dedesupturilor gargarei. In plin avant electoral – nu se face, d-le neascum, nu se face!
@Sergiu,
Da. Ieri a fost atacat si cuiul. Culmea este ca pe facebook au blocat si articolele care se refereau la aniversari care chiar nu puteau supara pe nimeni. Probabil insa ca decisesera sa blocheze tot ce e atarnat in cui.
Bine ca s-a resuscitat cuiul,ca de doua zile mi-au sclipit escortele din Ankara precum luminitele de la pacanele!
Da, cuiul e atacat. Libertatea de exprimare. Sigur injuraturile sunt permise. Pe la tara se spune ca porcul daca se satura varsa restul de laturi din troc. Pentru ca in timp ele se strica si devin anormale. Asta daca ne fortam sa credem ca porcul gandeste. Satul cum e, ma indoiesc. Dar profilactic varsa trocul. Cand vine vremea foamei, guicie de scoala satul, si romanul ii umple trocul cu mancare normala. El e multumit pana se satura apoi repeta figura. Ani in sir… Pana se i se darima, normal,cocina, pe el…
Da.Am încercat toate variantele să intru.Nu s-a putut.Asta înseamnă că adevărul doare,mai bine zis, deranjează!
D-le Geo,dacă ar fi numai un porc înfometat,nu ar fi o problemă,dar sunt mai mulți și rup cotețul! Deci, atenție!
Da mai coledzilor isi fac porcii de cap dar vine si vremea razbunarii cand de Ignat ii fugare taranul cu un cutit cat sabia ninja si ajung in garnita!
Competiția care dă mai mult continuă pe plaiurile americane. De fapt, ce vor da fiecare? Nimic altceva decât resurse pe degeaba, suveranitate și obediență peste definiție. Barem să investească ceva ricanii să aibă ce apăra. Numai că mutul joacă altfel. Nici el nu știe cum. Da’ nici noi, că nu știm semnele limbajului nefericiților muți.
„Trebuia să moară oameni ca să cadă un guvern”. Am citat din memorie. Ăsta e cel mai tare slogan electoral. Asta e România normală. Restul sunt vorbe de lătrăi. Urmează moțiunea și dacă nu pică guvernul ce se întâmplă?
POVEȘTI DE VIAȚĂ 21. ” Țată Ioano, ai făcut bulionu’?” „Trei borcane. Mă, a venit ploaia aia din iulie, aia cernută și mi-a ars toate roșiile și strugurii și ardeii…” „Din ploaie? Cum din ploaie?” zic și eu că și ale mele s-au ars la fel. „Dracu’ să-i ia cu poluarea lor. S-a uitat fie-mea pe harta aia meteo și a zis că poluarea e de la nemți, a venit din Baltica aia a lor” „N-o fi de la noi?” încerc eu o variantă. „Păi de unde? Noi mai avem ceva?” mi-a replicat ferm. „Păi și ce faci?” Se uită la mine, plictisită și prea deprimată și zice ” I-am spus fetii să-mi aducă ea ce-mi trebuie că aici de nici unele. N-a plouat de trei luni, nici un strop de apă, uite, pămàntul a crăpat de bagi palma. Ce io nu știu că ăștia se joacă cu vremea? Și cu porcii ni i-au luat ăștia din curte că sunt bolnavi, da’ al meu era voinic și mânca, păsările mi le-au luat pe primăvară că și alea cică erau bolnave, din ce dracu’ să trăim?” Am tăcut, plimbând vârful adidasului prin praful uliței. „Și din ce-oți trăi?” „Din ce? Mai o mămăligă, că pâine nu mai facem, mai am niște untură de an, mai o murătură, mai niște boboci, uite-i ce frumoși sunt, mai un orez, ce să facem? Aștept să bag varza și ne descurcăm noi” Chiar mă gândeam la statistica aia din 2017 cu coșul zilnic. „Păi e bine-așa?” Mă privi în ochi, calm, și zise „Maică, nici în război n-am trăit așa. Când au venit nemții, le dădeam de toate, și ouă și păsări, și porc, da’ ne plăteau! Acu’ nici pâine nu mai cumpăr, iei o franzela și-o strângi și rămâne cât în palmă. Aia e pâine? Nu știu unde ne duc ăștia da’ nu-i bine!”. Am tăcut. Vouam să-i zic de UE, de reforme, de valori europene, de atâtea și atâtea. Cui? Femeia deja jumulea niște iarbă după șanț. „Mă duc să le dau la bobocii ăia” și-mi închise poarta. ” Sărut mâna!” am zis, abandonat în drum, singur cu
mine și praf de uliță. Ce să votăm? Viitorul… Eu zic, care?
Idiotii. Iar nu ma lasa sa postez.
Inainte,aveam un lup,acum avem haite intregi
Informarea militarilor nu este completă dacă nu cuprinde şi zicerile despre pensiile militare ale lui Rares, Cîţu şau ale Uniunii Stânga Retrogradă.
Alo? Asociațiile militarilor nu mai zic nimic pe tema pensiilor? Erau vocale până acum, se întâlneau cu oficiali, veneau cu propuneri, mai o cafeluță…Acu? Ca Mutul pe scaunul Masei Tăcerii din Târgu Jiu, adică stătea cu fesele pe opera lui Brâncuși…
@Geofreeland,
Unele se intalnesc azi. Forumul( in format restrans, adica doar cei mai activi).Apropo, tocmai s-au stabilit si listele de avansari pentru 25 octombrie. Deci au loc activitati. Unii lideri continua sa se intalneasca fara sa stie membrii asociatiilor, prntru propriile interese. Altii nu mai sunt bagati in seama, campania electorala de dura, nu mai are nimeni timp de ” nimicuri”.
@Huhu. Rezolvarea spinoasei probleme a pensiilor militare si inlaturarea nedreptatilor nu cred ca se pot face prin ziceri ale unuia sau altuia.Aceste probleme trebuie rezolvate de cei de la butoane, prin OUG ori modificari/completari legislative prin care sa fie inlaturate nedreptatile. NEDREPTATILE se vad si din avion-vorba unor confrati. Si autnci, hai sa vedem ce au facut si fac in continuare cei de la carma- carmacii deci nu zicatorii ori prezicatorii ! Ce sa faca ? Una zic noaptea si cu totul altceva ziua! Cine i-a impiedicat ori ii impiedica sa puna in aplicare impozitarea progresiva a pensiilor de peste 7000 lei? Cred ca singuri isi bat cuie in talpi-gen hai sa impozitam, apoi, nu, nu impozitam pensiile militare ca noi ii pretuim (chipurile?????)pe militari! E drept, ei ii pretuiesc pe militari , in primul rand pe cei cu pensii gonflate si de aceea nu se ating de iubitele lor pensioare .Restul (cu pensii mici si medii) sa mai astepte ca doar nu stau in ploaie! Cine ii opreste sa dea rapid si eficient o OUG cu impozitarea progresiva , asa cum se tot lauda de cam multisor! ?Am arata mai sus ca prin impozitul in trepte (asa cum a prevazut min fin.) se asigura sume destul de consistente pentru aplicarea PE REPEDE INAINTE A acordarii pensiei suplimentare -fara nici o restrictie si a indexarii de 5% din 2016-Etapa 1 . ( de la 01 oct. 2019, cel mai tarziu).Tot pe acesata baza, de la 1 ian. 2020 se poate trece la cresterea pensiilor militare functie de cresterea soldei de grad/functie la activi. DE CE NU SE FAC ACESTE LUCRURI CONCRETE SI CORECTE, DREPTE care ar veni sa arate ca L223/2015 poate deveni echitabile , dreapta pentru toti asa cum se scrie in art. 2!
Cineva ironiza pe alt cineva „să mai studieze arhitectura statului”. Tare gândit! Și Gânditorul de la Hamangia stând in șezut, cu coatele pe genunchi și cu palmele pe fălci, gândea. E și asta o muncă de stat.Să gândești.Dacă stăm și noi și ne gândim, toată arhitectura statui se bazează pe scaune și șezuturi care le ocupă. Asta o munca de stat și scopul ei, baban plătit de ăi cu sapa, e acela de a gândi. Iar noi, fără scaun statal să trăim după gândirea scaunelor din tabla de șah arhitectural pătrățită prin votul nostru. Votul nostru? Păi, n-auziră-ți invitația? Să votăm o țară normală, a scaunelor gânditoare și noi mămăligari cu sapa. Votați, fraților încă anormali, cum ne făcu ăl de pe tron…
Ne plângem și e vizibil că ne doare impotența unor politiști în prevenirea criminalității. Nu știu ce or învăța prjn școlile lor, dar studiul legislației, trasul cu pistolul și ceva din arte marțiale nu sunt suficiente. Desființarea sectoriștilor, a serviciului de protecție internă și a stagiului de practică sub acoperire în lumea criminalității, dotarea tehnică absolut precară, condițiile de viață demotivante, pregătirea continuă prin cursuri de specializare și tot atâtea hibe ale lipsei de interes a statului lentru siguranța cetățeanului au dus la situația de azi în care traficul de droguri, de persoane și omoruri induc ideea unei țări neguvernabile.Cine e Ăl mai mare în CSAT? Cine poate face o strategie în folosul siguranței cetățeanului? Și nu numai atât, cetățeanul presupune și siguranța alimentară, prevenția medicală, educația, protecția mediului, starea ocupațională etc etc. Oare ce-o fi greu de făcut? Mai veni unul și lansă cu mare pompă România Educată și apoi trase apa. Așa se conduce o țară? De fapt, în tradiția populară se zice ” lulul la oi, e cel mai bun paznic” adică numai hoțul pus șef știe să prindă alți hoți. Cam asta e! Iar galeria politică, lingând ciolanul descărnat de mai marii lor strigă celor fără drept de lins,”hoților!”. Ce-ți doresc eu, ție, Dulce Românie…” recită străinii dedulciți la comorile acaparate din prispa casei de români.
Se asteapta rezultatul motiunii de cenzura.Daca trece de ce sa mai pierzi timp,carburant daca va fi sa o ia de la capat cu altii?
„Patria este norodul, iară nu tagma jefuitorilor!” cred că, cei care au jurat să apere patria, pot adopta acest slogan electoral. Restul sunt mizilic de ronțăit la meci! Votați o Românie normală, mama patrie siluită, violată și jefuită! Eu am jurat sub drapel. Am trăit sub drapel. Am muncit sub drapel. Mai știți ce ați jurat? Unul a jurat și el, cu mâna pe Biblie, vedeți jurământul demnitarilor, și? Propun pedepse pentru înșelaciune, declarații false agravate de demnitatea publică. Nimeni nu mai folosește cuvântul patrie, ci țară. România românilor e patrie, nu țară. Țara e o noțiune juridic-diplomatica, o abstractie, patria e altceva, e mama, mama mamelor noastre, sânge și lacrimi și sudoare și bucurie. Cum putem uita asta? Trădarea patriei ne-a adus aici, minciuna, înșelătoria politică, manipularea și asmuțirea imberbilor inculți și cumpărarea intelectualilor pe doi arginți. „Limba română e patria mea” zicea Nichita. Dorul, unic cuvânt mondial, intraductibil, ne-a făcut tari în veacuri. Țara mea e patria mea, cu tot ce curge în inima și sufletul meu de muritor, ca scop final, e să rămână celor după mine, crescuți de mine din chinul unei vieți sub arme. Asta e singura Românie normală! A românilor, adică a lor!
La tema campanie electorală pentru militari, mă întreb, care o fi tema? Nu cea politică a altora, ci a noastră. Noi ce vrem? Chiar întrebați-vă, ce vrem? Ce înseamnă această campanie pentru noi, militarii? E greu? Doar nu am trăit degeaba și timpul curge inexorabil. Deci, ce vrem? Unul vrea pensie mai mare, niște pâini care nu-i ajung, altul vrea muie PSD, nu știu de ce, altul vrea ce vrea dar nu știe, altul speră că orice schimbare aduce binele, altul zice că politica e ca meteo, altul că îi place de x, altul că nu știe încă, altul e radical și nu-l poți scoate din opțiune că nu vrea, altul că jos cu corupția veșnică de altfel…Io zic, dezlegați-vă de jurământ și faceți ce vreți. Apoi discutăm liber.
Vine o vreme, și va veni, ca în toată lumea, cum spunea Eminescu și parafrazat de Nichita, ” nu credeam să pot să-nvăț a muri vreodată” când, un pluton în kaki, ci armele spre Dumnezeu îl vă înștiința că vine un mililtar în Împărăția Lui. Băieții ăia din pluton, tineri și neștiutori de ce sunt acolo martori, sunt dovada că patria ne mulțumește că am fost într-o iubire reciprocă și ne-am fost alături, uneori plângând și ridicându-ne împreună. Ce altceva? Campania electorală pentru militari nu e o campanie a noastră, militară, e un circ veros, un circ mascat al unei trădări, o cursă prin care patria română pierde rațiunea de a fi, incapabilă în a-și apăra copiii. Un circ impus într-o arenă de circ ambulant itinerant mondial la care biletele de spectacol valorează cât libertatea noastră. Ce nu e clar? Păi nu e clar pe cine și de ce votăm. Nimeni nu spune nimic. De ce ar spune și cui? Noi, poporul trebuie să facem figurație și atât, să mimăm prin prezență o democrație confiscată pentru că jocurile politice nu mai sunt ale noastre, a ce vrem noi ci ale altora, învingători într-un război perfid al gulerelor albe. Io așa cred. Ziceți că nu e așa și scoteți-mă din deprimare.
Toată lumea tace. Nu știu de ce. De frică? Nu cred. Patria suntem noi, nu alții. Sau am uitat imnul? Cum zice acolo? Deșteaptă-te române… Altfel, somnul cel de moarte ne va cuprinde prin tăcere…Tăcerea mieilor, înainte de Paști…Dumnezeu nu ne bagă în traistă dar sigur nici alții, asta e clar.
România este patria mea, restul sunt doar ţări…Octavian PALER..!
România e patria noastră, a tuturor românilor. E România celor de demult şi-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie…B.S.DELAVRANCEA..!
@Titi Mesajul la ONU al prezidentului cu provocările la adresa securității în Marea Neagră sunt un accept al înarmării României și transformare a țării într-o bază militară și potențială țintă. Nu luăm nimic din gazele noastre și oricum ne vom importa gazele noastre la prețuri, cum sunt și acum, enorm de mari. Cel ce s-a opus e în pușcărie. Cine mai poate apăra patria română, vinovată că e cea mai bogată țară europeană? De asta au murit înaintașii noștri, să cedăm absolut tot, fără luptă. A ajuns cuțitul la os. Suntem jefuiți în numele unor valori care înseamnă rapt, crimă, obediență. Oare asta suntem? Dacă da, pas cu pas ar trebui să ne trezim. Puțin câte puțin, cu calm și abilitate diplomatică, ori noi nu avem politicieni patrioți ci curve năimite. O fi altceva? Io nu văd.
@Geo
Daca mesajul „cu provocările la adresa securității în Marea Neagră sunt un accept al înarmării României și transformare a țării într-o bază militară și potențială țintă.” ne pune tara in pericol, ce ar trebui sa facem ? Sa nu ne inarmam, sa nu modernizam armata, sa ignoram politica expansionista a Rusiei ? Pina prin 1996 eram tinta rachetelor americane. Acum suntem tinta rachetelor rusesti. Cum e mai bine ?
„Dacă vrei libetate, fi mândru de ţara ta! Dacă vrei democraţie, păstrează-ţi suveranitatea. Şi dacă vrei pace, iubeşte-ţi naţiunea. Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor suverane şi independente, care îşi protejează cetăţenii şi îşi respectă vecinii, şi onorează diferenţele care fac fiecare ţară specială şi unică”. Este un fragment din cel de-al treilea discurs al preşedintelui SUA, Donald Trump, la tribuna ONU, de marţi 24 septembrie a.c.
Nu este vina noastră,a românilor,că suntem aici,amplasați(dacă pot numi așa)la confluenta între Est și Vest.Avem munți,ape,ieșire la mare,suntem străjuiți de un fluviu,etc.Altele sunt problemele la noi.Numai le enumăr aici,le cunoaștem cu toții.Se pare că cineva acolo sus ne iubește.Până când,dacă noi dăm totdeauna cu piciorul la tot ce ne-a dăruit natura,cel de sus?
Cine a zis că banul e ochiul lui Scaraoschi,ăla nu a fost prost! Avaritatea și trădarea,
sunt două noțiuni care nu fac casă bună cu cei care sunt aleși să conducă destinele unei națiuni.
Democrația,prost înțeleasă,mai ales,prost aplicată,nu duce la altceva decât la dezastru.
Să nu mai vorbesc de ură și ranchiună ce nu ar trebui să-și aibă loc la un popor care se consideră creștin.
Versurile poetului,zicerile si pildele înaintașilor sunt mai actuale că oricâd și slavă Domnului,avem o întreagă enciclopedie de asemenea pilde,izvorâte tocmai din suferință dobândită de atâția ani ai acestui popor minunat,dar mereu trădat de secole întregi.
Dar,totuși,să nu ne pierdem speranța,”Vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât”
@Stelian P. Și dacă nu nu înarmăm ce se întâmplă? Noi, românii nu putem avea arma nucleară și nici o armată cu care să-i descurajăm pe ruși. Nici Delfinul nu-l putem folosi. Rușii nu ne vor invada niciodată, fii sigur. O istorie ne-a legat în influența imperiului rus. Alexandria, municipiu, vine de la țarul Alexandru, după 1877. Armata României trebuie să aibă logistica proprie, în capacități de producție, în economie, și știi că cercetarea în domeniul militar emulează și aplicații civile. Poate asta să fie strategia. Ori așa, de ce ar veni rusul la noi? Păi se impunge cu americanul care își apără resursele de gaze din marea noastră, a tuturor riveranilor. Declarația prezidentului, scrisă de alții, e un semnal de înarmare a teritoriului cu arme americane, chit că le cumpărăm noi, cu bani grei.
Fără nicio conotație sau simpatie față de Dogaru, am văzut cu interes totuși ce spune istoricul Dogaru într-un interviu, pe YouTube „Uniunea Europeană între ideal și agonie”. Merită vizionat, cel puțin pentru analiza stării de fapt în care se află țara.
@Geo
Noi singuri nu putem face fata rusilor dar suntem intr-o alianta. Daca rusii ataca baza de la Deveselu ataca practic teritoriul american cu consecintele de rigoare. Stiti ca bazele militare au statut de extrateritorialitate. Ca rusii nu vor sa ne invadeze, asa sa fie, dar sefi mari din armata (gen. Degeratu de exemplu) au alta parere. De acord ca trebuie sa avem logistica proprie dar cred ca logistica aia trebuie sa fie la nivel mondial. Suntem noi oare capabili sa facem un submarin de atac la nivelul lui Akula si in cit timp (nu vorbesc de bani) ? Cu ce ne aparam litoralul ? Cu siguranta ca rusii nu o sa ne atace ? Suntem noi capabili sa facem un avion la nivelul lui Mirage sau Eurofighter ? Aviatia rusa ne testeaza modul de reactie al apararii AA aproape zilnic si noi ce trebuie sa facem in acest caz si cu ce ? Si in fond cunoastem amindoi foarte bine ca armata are si un rol de descurajare a oricarui agresor. Pentru asta insa trebuie sa fie dotata cu tot ce e mai bun in lume.
@Stelian,
Uitati un lucru: DACA NU EXISTA BAZA DE LA DEVESELU, RUSIA NU AVEA TREABA CU ROMANIA. MAI E NEVOIE SA SPUN MAI MULT? Da, mai pun o intrebare: LA CE NE FOLOSESTE NOUA BAZA DE LA DEVESELU, ca pana sa se transmita informatia ca baza e atacata, deja nu mai exista.
@StELIAN P. Io nu inteleg de ce trebuie sa ne batem cu rusii. Noi romanii. Sau, de ce sa ne atace rusii? Da, atata timp cat am aderat la NATO, si ar fi interesant de citit ce a spus Putin prin 2007 la aderarea noastra, sigur ca un atac la NATO se va produce si peste Romania. Rusii au dreptate, nu ca tin cu rusii, dar rusii sunt din ce in ce mai inconjurati de americani. Rusii nu exploateaza gaze sau petrol din golful Alaskai sau din Caraibe, adica aproape de americani. Cand s-au dus cu nuclearele in Cuba prin ’62 americanii au tipat din rarunchi. Ori acum cu nucleare la Incirlik, cu baze in Polonia, cu scut, sanchi defensiv, la Deveselu, rusii ce sa zica? Isi arata muschii. Fii sigur ca Ucraina era data deja rusilor din momentul denuclearizarii. Crimeea nu poate fi a rusilor intrucat au tratat semnat si parafat cu turcii de mult, chiar daca p-aici au cenit si englezii si francezii. Ori ei nu erau riverani. Rusii fac pe ariciul, se zburlesc la americani. Dar, in folosul ambelor, prin continuarea cursei inarmarilor, fapt ce inseamna un salt de tehnologie, o stimulare a cercetarii. Aici, pe pamant, lucrurile sunt dintotdeauna o cursa pentru resurse. Dar scopul final e cercetarea in tehnologiile spatiale si drumul catre alte resurse, Luna, Marte, deocamdata. Nici rusii, nici americanii nu vor ataca cu nucleare, chiar tactice de nivel redus. Ar fi un precedent incontrolabil.Ca atare, nuclearele sunt o gogorita diplomatica in negocierile de impartire a resurselor mondiale stabilite nu de state, ci de mai marii nevazuti ai lumii. Kim, nord-coreeanul, e o inventie ruso-americana de a tine sub control China si americanii sa faca exercitii in Marea Japoniei si Marea Galbena in ciuda Chinei care isi face submarine de atac si portavioane. Afganistanul e iar o prezenta in sudul Rusiei si control dincolo de Mongolia dar si fata de Iran, plus ca englezii au codurile nuclearelor din Pakistan si India. Rusia e prinsa in cleste si lupta e acum peste Polul Nord, calea scurta de lovire. Ai vazut baza nucleara in gheata topita din Groenlanda. Revenind la noi, o armata inseamna in primul rand tehnologie, suprematie aeriana aa si aviatie, putere de lovire preventiva, logistica a tot, alocari din PIB pentru economia de razboi, nu numai in cea militara, protectia teritoriului si a cetatenilor, instruire personal si in final, luptatori calcand cu bocancul. Deci, ce armata vrem? De descurajare? Nu putem. De atac, nici atat. De aparare? Nu avem nimic romanesc, numai alianta poate, in speta americanii. Si atunci? Noi avem o armata cu scop-politico-militar, misiuni de keeping-peace, patrulare, politie, medicale, logistica. Nu trebuie sa ne fie frica de rusi decat daca ii ataca pe americani pe teritoriul nostru. Ceea ce nu se va intampla niciodata. Au intelegerea lor, noi nu o stim, de fapt e a celor nevazuti care conduc lumea. Ar fi multe de spus. Nu e cazul.
Apropos de scutul asta meseriaș de la Deveselu stie cineva de vreo comisie militara românească ce a verificat cu specialiști cum functioneaza?Ori cei ce stau in zona au vazut niste interceptari demonstrative ceva?Ca daca in buncarele ultrasecrete sunt doar săli de tenis si săli de masa cu ceva machete la suprafață pentru descurajarea „Iranului”nu e de bine dpdv pecuniar pt.bugetul MApN!
@Neacsu
Degeaba taiem firul in 4. Baza exista si asta e situatia. Ce este de facut ?
@Neacsu
Am postat un comentariu la noul tau articol dar nu a aparut.
@Geo
Nici eu nu doresc sa avem vreun razboi, Doamne fereste !
Totusi as dormi mai linistit daca am avea o armata ca a Israelului.
In legatura cu rusii va amintesc un lucru:
– in 1992 cind au preluat armele nucleare aflate pe teritoriul Ucrainei rusii au semnat un Acord international (impreuna cu alte puteri nucleare) prin care garantau frontierele tarii. Si-au incalcat semnatura si au anexat (printr-un referendum facut sub amenintarea mitralierelor tinute de omuletii verzi) Crimeea. Dvs. mai aveti incredere in rusi ? Ah si sa nu uitam tezaurul.
Stelian P. In Israel cetatenii au arma sub pat. Razboiul
intregului popor. Parca si noi aveam asa ceva, nu? Nici elvetienii nu-s departe.
@Geo
Da, aveam….cetati de munca lupta si aparare, parca. Har Domnului ca nu aveam arme sub pat ca ramineam foarte putini. Elvetienii au norocul ca sunt tara neutra, recunoscuta de toate puterile. Noi nu avem sansa asta.
Bine ca nu aveam arme sub pat.Cine stie ce-i trecea soaca-mi prin cap….
Stelian P Din ce am citit tezaurul a fost dat nemtilor care si ei la randul lor l-ar fi dat francezilor. Mai mult, in Elvetia exista documentele cu sumele pe care Germania are sa ni le plateasca pentru resursele achizitionate din Romania de catre armata germana in timpul razboiului, exprimate in lei-aur sau DM, actualizate ar fi niste miliarde bune de euro. Suntem prea prosti sau prea prostiti de altii sa fim pacaliti/jefuiti pe fata. Probabil ca astea sunt valorile europene. Nu probabil, sigur.
@Stelian P,
Cum sa ai armata ca a Israelului? Pai ce noi suntem israeliti? Noi nu avem nici banii, nici influenta si nicispiritul lor. Noi nu conducem lumea, noi nu suntem poporul ales. Noi suntem romani, noi suntem romani….
@Neacsu
De acord. Visez si eu uneori.