Pe vremuri pe când eram copil, în lipsă de internet, televiziune, telefoane mobile, spectacole ale diferitelor Andree, Aline sau Ramone, românii, în special cei de la sate așteptau câte un sfânt, unde, la bâlciuri venea câte unul cu ”lanțuri” sau tiribombe, urși pitici sau piticanii, cocoși care făceau ouă, fel de fel de drăcovenii și nelipsitul circ, unde unde se produceau scamatorii, și măscări, de rămâneau copii cu gurile căscate iar babele se închinau și își scuipau în sân. Bărbații, mai învățați cu ”pericolele”, se foloseau de moment pentru a se răcori cu un vermut Zarea sau un țap. Dar ca Circul de Stat, nu era nici unul. Circul de Stat era unul singur și ăla nu dădea spectacole decât la București, acolo lucrau profesioniștii, șerpii erau adevărați, nu de cauciuc, gimnaștii făceau salturi reale și te durea gâtul privind la ei, dar merita efortul. Uneori Circul de Stat  dădea spectacole și în orașele mari sau chiar mai micuțe, pe la periferiile orașelor și mereu cortul era plin. Unii mergeau la fiecare reprezentație sperând că cine știe, a doua sau a treia oară, vor vedea ceva ce nu au văzut prima oară, sau se va întâmpla ceva nemaivăzut, poate chiar un accident și nu voiau să scape ocazia, să se poată lăuda apoi, că  au fost acolo, au văzut tot, ei erau ”știriștii” satului,  ceva în genul breaking-newsurilor de azi, unde ”corespondentul nostru știe tot”.

Astăzi, Circul de Stat are cu totul alt înțeles, nu este ”Marele Circ” din sectorul 2, acuma prin circul de stat se înțelege circul pe care îl face zilnic statul român, reprezentanții săi,  circ la care vrei nu vrei ești spectator și plătești și dacă te uiți și dacă nu te uiți, dar circari sunt tot niște piticanii sau huidume, care se declară normali, cică trăiesc și vor să trăiască într-o Românie normală, dar numai normali nu sunt, sau care vor să facă totul pentru om, dar pentru ei, oameni sunt doar cei care gândesc ca ei, iar circul lor este mai prost decât cel pe care îl vedeam la bâlciuri, făcături de doi bani în spatele unor perdele slinoase.

Moțiunea de cenzură nu a fost altceva decât un număr de circ prost făcut, în care a fost nevoie de 3 încercări pentru ca numărul să reușească și asta cu ajutorul publicului.  Culmea este că până să se voteze moțiunea fiecare parte umbla cu sticla cu ”ulei” nesfințit pe la rotițele și angrenajele celuilalt, pentru a ”unge” sau înțepeni un dinte, strigând că celălalt face ceea ce făcea și el. Hoți care strigau hoții și de o parte și de alta, în timp ce rața le măcănea în traistă.

După moțiune, care a consfințit și încununat trădările din PSD din ultimii 3 ani, circul a continuat la fel de penibil și amatoristic. Iohannis, probabil știind că nu mai poate fi suspendat, sau pur și simplu inconștient, habarnist, miserupist și total indiferent la ce cred românii despre el, a declarat sus și tare că în sfârșit a reușit să dea joc cu guvernul PSD, că urmează să numească EL un premier Al Lui  și că sarcina acestuia și a guvernului SĂU va fi una singură, aceea de a organiza alegerile AȘA CUM VREA EL. Pe el asta îl durea  de fapt, faptul că PSD ar fi putut fura în teritoriu, la numărătoarea manuală,  mai mult decât putea fura el prin sistemele computerizate dirijate. Cu toate angajamentele și înțelegerile făcute ( în sistem ucrainian) cu Trump, când a primit în semn de ”respect” cipilica, îi era teamă că PSD-ul va fura mai mult. Acuma poate dormi liniștit, se va fura pe o singură direcție, nu are cum să mai piardă.

Orban, un alt circar, poate cel mai penibil din câți a avut vreodată PNL-ul, o vuvuzea spartă, fără personalitate, fără inițiativă, fără conștiință și fără glas,  care nu se dă îndărăt din a deveni caraghios de dragul șefului, tremură vârtos la gândul că va trebui să fie premier, dar se bucură că această funcție îi va încununa cariera politică  și lumea îi va spune și lui ”domnule prim ministru”,  cum îi spune lui MRU,  Grindeanu, Cioloș, Ponta, Tudose  și alți premieri a căror carieră a ținut cât pauza de schimbare a mingilor la turneul de la Wimbledon. Dar nici asta nu e sigur, parcă văd că Iohannis îl va lăsa mască pe Ludovic și îl va nominaliza pe celălalt circar, mai nou în profesie, Rareș Bogdan.  Să nu uit, scena aducerii unui deputat ”de pe masa de operație” numai ca să se obțină numărul de voturi necesare moțiunii, spune totul despre starea clasei politice românești și a României în general. Ar fi de râs dacă nu ar fi dramatic.

Barna, marele câștigător al alegerilor de la europarlamentare, continuă circul pe care partidul lui îl face de când a intrat în parlament cu tricouri, mesaje, și defilări de toată jena și cere un singur lucru, alegeri anticipate, convins fiind că ar obține mai multe voturi decât orice partid și astfel va fi partidul care va dirija formarea majorității parlamentare. Nu vrea să înțeleagă că una e să lupți cu PSD-ul aflat în cădere liberă și alta cu toate celelalte partide, toate, și că voturile pe care le-a luat în mai nu au fost voturi pentru USR ci anti PSD și chiar anti PNL. Odata vede nașuuuuu …… I s-a urcat succesul la cap și acuma ridică pretenții, vrea hegemonie. Dănuțe, Dănuțe, nu uita că cine crește pe ură, de ură va cădea, așa cum a căzut și Dragnea.

În PSD însă circul este total. După căderea din Parlament unde soarta a fost decisă de trădări, dar nu trădarea lui Ponta, ci a propriilor parlamentari, PSD- ul este în colaps. Imediat după moțiune, media vorbea de puciuri, revolte, bătăi și înlocuiri în PSD. Unii dădeau ca sigură îndepărtarea Vioricăi, aripa Vasilescu ridica vocea, încât ai fi crezut că PSD-ul se va rupe în zeci de bucăți. Și brusc, toată floarea cea vestită a PSD-ului se declară solidară cu Viorica și o susține în campania electorală. Ăsta da circ. Circ de Stat. Este limpede  faptul că Viorica nu va avea nici o șansă să câștige Cotroceniul, puțin probabil să intre în turul doi și totuși marii oponenți ai Vioricăi o strâng în brațe mai-mai să o sugrume. Poate asta și vor. Nu știu eu multe, dar pentru mine e clar că Olguța, Gabriela, Paulică, convinși fiind că Prezidențialele sunt pierdute fără dor și poate, pentru a câștiga sprijinul colegilor de partid după prezidențiale,  au decis să o ajute pe Veorica să își rupă gâtul declarându-se fideli ”intereselor partidului”, dar așteptând votul final pe Cotroceni după care vor cere demiterea acesteia de la conducerea partidului. Este de tot circul să crezi că Firea-de exemplu- care mersese până acolo încât își anunțase candidatura ca independent, să fie acuma, după ce Dăncilă a compromis total șansele partidului la prezidențiale, să fie în stafful de campanie al acesteia. Poți crede că Firea o susține pe Dăncilă să câștige alegerile? Sau Olguța?   Bă ești prost? Eu nu! Cel mai șifonat însă a ieșit Fifor, cel care la un moment dat șe și vedea comisar ioropean. ”Săracu de el”, a pierdut și ministeriatul și locul călduț de lângă Viorica, și postul de șef de campanie, dar stă cu ochișorii ăia micuți și așteaptă o minune, nici nu știe pe lângă cine să se dea să prindă și el un loc în viitoarea conducere a partidului. Nu va mai prinde nici măcar un loc eligibil pe listele partidului la viitoarele parlamentare. Ar fi mai înțelept să candideze pe un post de consilier la o primărie,  acolo ar mai avea șanse.

Și la fel ar trebui să facă și Viorica despre care proprii colegi cred că a bătut palma cu Iohannis să distrugă PSD-ul. Greșit!  Palma o bătuse de mult, Dragnea, de când l-a dat jos pe Ponta. Acolo a fost marea trădare din PSD, dar nu zic nu, Ponta o merita, ăsta a fost blestemul lui Antonescu, trădat de Ponta, dar care și el la rândul lui a trădat PNL-ul în favoarea lui Iohannis la îndemnul austriecilor. Lucruri cu dichis. Fiecare pasăre pe limba ei piere.

Și totuși, deși aparent, marele învingător ar părea a fi Iohannis, prin scoaterea din cursă a Vioricăi, care e clar că nu va avea mai mult de 15% voturi, pentru că nu mai are nici cu ce-i momi, nici cu ce-i amenința pe cei din teritoriu, pe baronii locali mai mici sau mai mari, problema nu stă chiar așa. Dacă PSD-ul ar fi rămas la guvernare, am fi asistat la o prezență mai mare la vot, și clar a celor anti-PSD, iar Iohannis ar fi primit mai multe voturi, fiind recunoscut ca principalul oponent al PSD-ului. Acuma însă, când PSD-ul, Viorica nu mai reprezintă o amenințare, când aceștia nu vor mai putea fura sau manipula alegerile la urne nemaifiind la butoane, oponenții acestora din rândul electoratului o vor lăsa mai moale, PSD-ul nu mai reprezintă un pericol, nu mai e nevoie de ei la vot. În schimb vor merge PSD-iștii nu de dragul Vioricăi ci din ură împotriva celorlalți, oricine ar fi ei. Deci electoratul pesedist format din pesediștii convinși, cei care nu fac jocuri politice,  se va  răzbuna și va merge la vot, fără chiar a fi mobilizat. Pe de altă parte, campania celorlalți candidați, alții decât Iohannis, se va îndrepta sau redirecționa împotriva lui Iohannis, pentru că nici pentru ei Dăncilă nu mai reprezintă un pericol. Bătălia se va da între Iohannis și ceilalți și asta cu ajutorul lui Iohannis, sau mai bine spus din vina lui. Toți ceilalți candidați se vor certa pe același electorat. Cel mai mult va pierde însă PNL-ul care va prinde cea mai grea perioadă posibilă de guvernat, presat de ”greaua moștenire” dar și de pretențiile lui Iohannis, pe care îl interesează practic decât să câștige EL alegerile, indiferent ce se întâmplă cu PNL-ul. Nu ar fi exclus ca după alegeri, Iohannis, îmbătat și el de victorie, ca și Barna, mai ales dacă PNL-ul nu va reuși să formeze o majoritate parlamentară solidă, să admită, sau chiar să împingă către alegeri anticipate blocând inițiativele PNL, așa cum a făcut cu ale  PSD-ul.  Dacă însă Barna, ajuns în turul doi îl va învinge pe Iohannis, vom avea anticipate, pentru că un guvern minoritar PNL ar cădea la prima moțiune. Circ de stat, sau mai bine spus circ cu Statul Român adus în bâlci nu pentru a fi vândut, că e deja vândut, ci pentru a fi făcut de râs.

De neacsum

44 de comentarii la „Circul ”de Stat””
 1. La Circ, râdeam de clocvi. Cu mingica aceea roșie în loc de nas. Se schimonoseau în pauzele dintre reprezentații. Azi, Circul de Stat e compus numai din clovni. Nu acrobați, nu lei, nu dresură de cai sau căței. Nimic. Numai clovni. Ce să facem, nici de râs nu ne mai arde. Poate arde Circul, asta vrem. Vorba babei Safta, ieri, „arde-i-ar focu”maică își bat joc de noi, ăștia n-au niciun Dumnezeu. Sunt ca lupii la stână, de i-am gonit eu și Gheorghe, într-o iarnă cu bâtele!”

 2. Cei de la Digi 24 vehiculeaza numele lui Ciuca Nicolae la conducerea MApN in guvernul PNL. Pai daca e un guvern politic, cum sa numesti un militar activ pe post de ministru ? Asta ar fi una. A doua este ca asta ar insemna sa fie .. demis Ciuca de la SMAp, iar asta nu o poate face decat CSAT, sau ca Ciuca inssusi sa isi dea demisia. Din cate stiu eu nu era dispus sa intre in politica, cu atat mai putin sa si intrerupa activitatea in armata pentru a intra in .. politica, pentru ca oricum ar lua-o, interimar sau nu, VA FI UN GUVERN POLITIC. Ar fi pacat sa isi termine activitatea militara in acest mod. De data asta nu ar mai avea nici o scuza, demisia este un act unilateral, nu il mai poate forta nimeni sa accepte aceasta umilinta.

 3. Și la interviul cu Ciucă am spus că va alege o carieră politică. Ciucă nu mai are sânge kaki, ci albastru. Restul
  sunt vorbe de amețit. Jocul durează de un an. Mai mult, instabilitatea politică servește de minune misiunii johaniste. Rosturile țării? D-ăle dracu’ ce mai contează, oricum diktatura va înnobila de „valori europene” poporul român de-o să-i sară capacele. Și de la ventilul de la bicicletă. Mai uit la polonezi, partidul naționalist a câștigat alegerile. Polonezii, au coloană și vor fi o putere în Europa. La unguri, Budapesta e centru-stânga în ciuda lui Orban. Numai la noi, un individ a deturnat o nație spre subdezvoltare, jaf și în curând la dezmembrare. Nu mai continui. Noi, ăștia de pe aici suntem ca niște bufoni la curtea regelui. Spun adevărul și regii râd. Chiar râd.

 4. @Geo,
  Daca Ciuca va fi ministru in guvernul PNL, indiferent de bunele lui intentii, pentru mine va fi cea mai mare dezamagire, nu pentru ca e in guvernul PNL ci pentru ca a intrat in politica, indiferent ce partid ar fi.
  Sper totusi sa nu intre.

 5. @Geofreeland,
  Raman insa la convingerea ca e doar o gulguta, desi pare mai degraba un atac la Ciuca, se pare ca cine lanseaza acest zvon vrea sa il discrediteze.

 6. Exista si varianta cu Ciuca a fi consilier prezidential, nu? Oricum, din toată tevatura, Ciucă are si el o misiune. Se va vedea. Nu că vrea el dar se complace. Ca fulgul de papadie, in vânt… E cea mai eleganta forma de portanta.

 7. Unii,ajunși în legislativul țării,pe ce criterii nu stiu,dar au ajuns,în loc să lupte din răsputeri să combată corupția,evaziunea fiscală prin inițiative legislative în accest sens ,îl …ute grija de noi.
  Adică,îl interesează pensiile noastre.Acest clovnaripa băsăsciană,
  sa gândit el,la un pahar din lichioarea lui Bachus,că ar fi bine ca pensiile militare să fie eliminate,
  urmînd să beneficieze numai cei care au luptat în teatrele de operațiuni.
  Întreb și eu,așa,ca opinia publică,pensia colaboratorilor,n-ar trebui tăiată? Ce părere o avea seful acestuia,Petrov?
  Personajul în cauză se cheamă,Codreanu,deputat din partea PeMePe.
  În altă ordine de idei,noi,cei care mai ne încumetăm să mai scrim pe aici,am sesizat mai demult că seful SMG va intra în politică.Dacă se va concretiza ceea ce se aude,iată că am sesizat bine și că,încă,nu ne-am pierdut flerul.

 8. Ciuca ,soldatelul de plumb ,mutat de colo colo?Haida bre,mai bine lipsa!Un miltar fara coloana vertebrală!Fara sange,fara cojones!Sau de fapt ,de astia au nevoie!!!

 9. @Neacsu Marin, este posibil ca Generalul Ciuca sa ramana in functie pana la 01.07.2020, deoarece la Senat(camera decizitionala) se afla in dezbatere un proiect de lege in acest sens, L 528/02.10.2019, care introduce la Art.39 din Legea de funct. a MApN, alin.5(2):
  „Mandatul sefului Statului Major al Apararii, aflat in funcie la data intrarii in vigoare a legii, SE PRELUNGESTE pana la data de 1 iulie ce urmeaza indeplinirii mandatului sau initial ”
  Tot acest proiect, aprobat deja de CD, mandatul este marit de la 4 ani la 5 ani..!

 10. Noi vorbim de Ciucă. Astea sunt lucruri absolut inutile. Un personaj, ca atâtea altele, fără nicio conotație practică pentru armată. Io am zis mai deunăzi, învățați germana! Diktatul de Viena redivivus, cu plăvanul neamț, România și-a mai ucis încă o dată eroii. Cum noi, cetățenii trăitori prin ceste meleaguri, nu mai contăm, adică noi nu mai suntem decât o statistică de votanți ca participare la vot, și cum votul nostru îl va înscăuna pe neamț pe spinarea nostră încă cinci ani, și cum noul guvern e ” nemțesc” de-a binelea, rog să deliberați la „scăparea” lui Prună că „libertatea e un lux!” Nu e vorba de un om ci de un popor întreg. Helvig, Johannis, Orban, nume absolut românești vor gestiona România. Ce altceva? Noi îi dăm cu Ciucă. Judecăm o mușiță și nu muscoiul ăla verde fiere. Mai e vreunul p-aici de-l cheamă Ion, Gheorghe, Constantin? Doamne unde am ajuns! În curând, muia dată românilor, pardon, „atitudine politică”, va deveni chiar perversă. Asta e ce spunea preaînaltul „o altfel de politică!”. Acum o vedem. Sau, cu blândețe zic, să nu sperii, o veți vedea.

 11. Nu poti imputa cuiva ca tinde sa ajunga ministru.Si Dobritoiu a fost din partea PNLului.Apoi poate ajunge PM,apoi poate doreste sa candideze la prezidentiale.Sunt candidati la prezidentiale de care nici nu am auzit!Asta inseamna democratie!

 12. Buna ziua.Am fost la ointalnire cu fosti colegi militari,inclusiv un domn general in rezerva.la intrebarea mea ca am pensia mica,neactualizata,cumva, mi a spus ca sa zic mersi,ca e buna,etcetc.

 13. In momentul in care seful unitatii deplin conspirate „fantome” apare in public,chiar daca dupa 30 de ani de la trecerea in rezerva,inseamna ca statul roman are o mare problema si nu i-a asigurat nici macar acestui om o viata linistita la batranete.Se pare ca a fost fortat sa „apara”,drept „recompensa” pentru curajul de a organiza,exploata si intretine o asemenea unitate.Exact ca-n bancul cu calul pe care omul (statul roman)l-a dus la targ (televiziune),dar nu vroia sa-l vanda(tradeze pe fata),ci doar sa-l faca de rusine(„innobileze”)…Expresia”Se pare” e depasita si a devenit „pe bune” ca prin acest lucru ,de fapt, statul roman in corpore a fost facut de rusine,asa ca daca acestui UNIC OM statul „deplin recunoscator” nu i-a putut asigura o batranete linistita, va rog sa nu mai visati la pensii conforme cu munca prestata indiferent de momentul iesirii la pensie ,pentru ca nu va exista acest moment vreodata.Legea mult dorita a pensiilor militare de stat,s-a dovedit pentru multi,in special pentru cei disponibilizati o mare capcana…Nu cumva prin faptul ca am fost scosi din marea masa a pensionarilor ,de fapt am devenit tinta batjocurilor de tot felul? Daca e asa ,cine a avut acest interes sa o faca?Partenerii nostrii din NATO?Nu cred…Atunci cine?Raspunsul nu e greu …Ghici ,ghicitoarea mea…Vae victis!!!

 14. Vedeți, cum poate ajunge un militar de carieră ministru civil? Politician, adică? În primul rând, un politician, fără a face Academia de Teatru, minte. E prima condiție. Sigur, asta se dobândește din copilărie. Cum minte un politician, sau mai bine zis, cum își joacă politicianul actor rolul de mincinos? Simplu. În campanie promite tot ce vrea românul să audă, după un sondaj de probleme. Promite isteric, urlând din rărunchi. Apoi intră în luna de miere, sau butoiul de miere bugetară și își linge câte un deget. Dulce mierea. Întrebat de promisiuni el răspunde „sigur! avem în plan!” Trec ani, planul ca orice plan se mai replanifică și din tot noianul de minciuni se găsește o scuză că ” nu sunt bani!”. El, politicianul, se îngrașă, viloaie și țări calde, mai un show tv inept, vorbind despre orice numai de ce a promis nu. Mă întreb, Ciucă Ionel a mințit când era copil?

 15. Încă mă întreb de ce nu au zburat „minunatele” F16 de ziua națională și 100 de ani de la Marea Unire. Voiam pe cerul patriei sentimentul de un „lucru bine făcut” . Nu au zburat, dar am urmărit „pas cu pas” de defilare, cadență de pedestrași amintind de Rovine. Ce frumos!

 16. @Ifrim,
  ici nu e vorba ca cineva doreste sa ajunga ministru. Este vorba de Seful SMAp cel care ocupa actualmente functia si i se vehiculeaza numele desi el este militar activ , deci nu poate ocupa o functie de ministru fara a demisiona sau a fi suspendat din armata, fara acceptul CSAT si -MAI ALES- fara a fi intrebat.

 17. Vorbele lui nea Mielu, veteranul satului, dus săracu’ acu’ fo doi ani, îmi stăruie în minte, trei ani în linia întâi, de la Volga până în Tatra, „nepoate, tot greul de pe front au fost păduchii, lipsa sării și frigul. Uite că am trăit, așa a vrut Dumnezeu da’ eu n-am tras foc ochit. Mă gândeam de ce eram eu, acolo, în țara altuia, avea și el nevastă, copii… Uite-acu’ , făcură ăștia pe dracu’ ghem, de s-a ales prafu’ de țara asta. Uite, Florea lu’ Noacă e prin Franța, Ilie a lu’ Stancu prin Germania, Didina, fata aia frumoasă, a lu’ Coporan e prin Italia, lăsară ei casă, pământul și pe ta-su și zic că nu mai vin. Nu știu nepoate, da’ din ce văz, nu e bine…E ca și cum aș fi trăit degeaba.”

 18. Circul „de stat” continua. Jonglerii politice, clovni cu mecle de tampi, cavalcade naravase, tigrii si leul aratandu-si coltii printre gratiile custii, foci lucandu-se cu mingici, catei dresati sarind prin cercul de foc, acrobatii aeriene nu la trapez ci la pentagon, serpi incolaciti pe grumazul dresoarei, scamatorii cu iepurasi din joben, oamenii gigant pe papainoage…Ce frumos spectacol, exact ca in program! Numai praful din arena staruie la finele spectacolului, nu ne dam seama inca, de-abia acasa cand ne trezim la ale noastre si ne periem. Uite-asa se naste un guvern, un talmes-balmes, o reprezentatie de circ a intereselor, in aplauzele unor spectatori cerand bis-uri, aiurea, chiar daca lumina s-a stins si a ramas numai paznicul. Dresorul-sef deja savureaza banii reprezentatiei si-si bea linistit sampania. Calculeaza banii pentru hrana animalelor, pentru actorii circari, pentru curent si chirie. Apoi isi trage partea leului. Chiar se aude ragetul lui, il doare un dinte. Dinte romanesc.

 19. @MN.N-are cum sa-l puna sefu ministrul apararii imbracat popa.Il scoate la pensie si apoi!

 20. @Ifrim,
  Nu il va pune. Incerc sa inteleg cine si cu ce interes vehiculeaza numele lui, caci pe post, in direct nu l-a pomenit nimeni,. Inseamna ca cineva din media s-a gandit sa il bage in carti. Dar de ce ? Cine nu poate dormi de el ?
  2Geofreeland,
  Doamna despre care vorbesti e si ea in campanie. Dar nu e nici principesa, nici Margareta, e o impostoare, ca si taica-sau, un rege tradator care nici macar nu a fost numit rege constitutional. Asta ca sa nu mai spun ca nici fiul lui Carol I nu este.

 21. Anul acesta,la sfîrsit de an,se împlinesc fix 30 de ani decînd Circul a sosit pe calea aerului,pe mare și terestru.Acest circ,ne-a costat enorm de mult,mult al dracului!
  Problema,este că acest circ nu a mai plecat,a rămas și va rămâne în continuare spre a ne delecta cu nr.sale de acrobații unice în analele acestuia.Este un circ unicat,demn de locuitorii dămbovițeni!
  Pe timpul romanilor,se aplica metoda preluată ulterior de mai multe popoare,aceea că,dacă vrei să ții populimea în frâu,să uite de cei cotropitori,trebuiau să le dea populimii multă,multă….circărie și cei drept și pâine!!!
  Revin la vremurile noastre și ce constatăm cu toții?
  Circ avem,dar pîine mai puțină!
  Nici măcar mămăliguța nu mai e a noastră,ne-o dau vecinii de la vest,f.scumpă!
  Dacă,Nenea Iancu,trăia,cu sguranță avea mult de comentat pe această temă.
  Felicit,pe dl.Col,adminul nostru
  pentru că își alege subiectele și ne dă teme de comentat la obiect,inspirate din realitate.

 22. Am vrut să public un comentariu acum 2′,dar mi-a fost respins.

  Iată despre ce era vorba pe scurt:
  Cosul zilnic în sept.2018,a fost de 6.762 lei.
  Sursa,dcnewz.Statistica INS.

 23. D-aia am și dat-o pe margarete. Să vază tot românul câtă ipocrizie! Republică ce finanțează o monarhie, dracu a mai văzut! Noroc cu Duda securistu’ tatii, care ține calu’, că doar d-aia e colonel!

 24. După lupte seculare care au durat patru ani, pensiile militare rămân ca-n tren. Câtă discuție la întâlniri, câtă fervență a asociațiilor, câtă critică pertinentă a legislației, câte calcule, implorări, comentarii și scrisori, câte și mai câte…Și? Și nimic. Io tot am fost nu numai sceptic dar și neentuziasmat de orice promisiune făcută de politicieni, zbateri politicianiste, pielea ursului din pădure. Nimic înseamnă nimic. Dumnezeu cu mila.

 25. În tot acest circ, cu pensiile militarilor, în acestă tristă tăcere pe site pe acest subiect, noi am rămas cu anatema de „pensii speciale”, „nesimțite”, „cuiul lui Pepelea” al bugetului. O fi tăcerea de aur dar nu în buzunar. Stupefacția unora e atât de mare cu cât timpul nu mai are răbdare. Ne macină nemilos și noi încă mai visăm. Barem atât. Și „la calende” e o sintagmă definind un termen de timp. Barem atunci om visa aievea. Ce-o face dragul nostru coleg parlamentar militar Lupescu, că nu-l mai văd la tv? S-o fi lepădat? Nu de Satana, de frăția de arme…

 26. După valul ăsta de căldură, care a înfierbântat politicul românesc, brusc, ne vom trezi cu zăpada la ușă. Apoi, înghețul. Ăștia cu meteo zic că va fi o iarnă grea. Și iarna înseamnă bani de căldură, alimente scumpe, transport greu, boli acutizate, un psihic deprimant și o așteptare a soarelui, luni întregi. Pregătiți-vă, dragii mei, să ajungem barem la Mărțișor, va fi iarna tăcerii noastre.

 27. Circul continuă. Un domn de p-acilea, mă trimitea să învăț că moțiunea de cenzură e un act democratic. Foooooarte corect. Adică parlamentarii, în ciuda votului care i-a trimis acolo, uită pentru bani și funcții de fapt de ce sunt acolo, sfidând alegătorii, sau mai bine zis „dă-i în mă-sa de fraieri”. Guvernul e al României, nu al unuia sau altuia. De ce să cadă? Nu a făcut nimic pentru cetățeni? Io zic că a făcut, o spune buzunarul, șomajul s scăzut, ritmul de dezvoltare e peste Europa. A dat la străini ce au vrut? Le-a dat. Așa și? De ce să pice? Că e psd și io, mahărul, nu vrea mușchii mei, de cinci ani, dar se laudă că țara are realizări. Muie psd, e viscerala „atitudine politică” a șefului, că l-a prins cu case prin fals. Deci, chestie personală și nu numai. Guvernul ăsta a mișcat autostrăzile, vrea contract pentru Valea Prahovei, vrea Volkswagen 1 miliard în țară, vrea la anul punct de pensie peste 1700 lei. E rău în asta? Păi e rău, zice mahărul și tembelii năimiți. Mă întreb, de ce să cadă guvernul? Păi așa au vrut parlamentarii și mahărul care utilizează structurile de forțe în scop personal, deși candidat trebuia să se derobeze de funcția de mahăr. Țara merge, așa cum merge, dar merge înainte, cetățenii simt asta, numai niște lătrăi nu vor. Ne conduc lătrăii? Păi da, numai alogeni, scursuri de nișă, ca apa sub tocul ferestrei. Chiar, ce punem în loc, nu se vede nimic pentru cetățean. Dă-l dracului, noi vrem puterea, de ce? Poporul e puterea nu țambalagiii înscăunați în jilțuri de mătase securistică. Deci, ce facem, dragul meu, SP?

 28. Cum am putut să uit maimuțele de la Circul „de Stat”? Mai uită omul, dar privind la teveuri, maimuțăreala capătă sens. Dacă nu ați mai fost de mult la zoo, privind la tv, nu pierdeți nimic. Numitul PM de către mahăr mă duce la Zira, din filmul parodie celebru. Oricum, băile de mulțime, orchestrate, nu se ridică la nivelul celor din film. La circ, ca la circ, un alt film, Ferma animalelor, seamănă identic, ca scenariu. Oricum, țara se ocupă cu circul politic și nuclearele Incirlik-ului vor veni la noi în bătătură. Noi ocupați cu circul, alții cu treburi serioase. Asta se și vrea. Și noi? Pe noi ne întreabă cineva? Că doar trăim prin bătătura asta? Mahărul chemat peste ocean la ordin, și nouă nu ne-a spus de ce, că nu suntem poporul lui, cred că și-a dat acordul. Dacă vrea El ce mai contează Parlamentul? Am văzut trădarea „aleșilor” la moțiune,cu bani, cu funcții, cu dosare, cu dracu mai știe ce, oricum el nu mai contează. E o chestie teribilă și alegerile anticipate ar lămuri, cât de cât ce vrea poporul român, nu El. Vrea întâi să fie iar mahăr, apoi trece la măsluirea a orice. Cu CCR- ul nu ținu, îi dădu peste bot la una din întrebările referendumului. E un pas, din alea „pas cu pas” plătite de chinezi. Cam asta e, soarele e rotund, nu-i pasă de atomii ființării omenești.

 29. Daca ne uitam pe un tabelas dragalas publicat pe huhu vedem ca pe raurile patriei curg valuri valuri lapte si miere de se mira si bietul urs de cate bunataturi sunt si el e condamnat sa intre flamand si cu stomacul gol la hibernare.Nu esti singur ursule, o buna parte dintre rezervisti stau si ei cu pensiile inghetate, pentru ei curg sloiuri roiuri , indiferent ca pensia e de 1000, 2000 , 3000 sau 30.000 inghet total! Dreptatea pana la capat !!!!!!!!!isi arata fata ! De la cei ce fura la butoane nici o veste poveste in afara de inghetul bocna! ! De la cei ce venira ori vor veni,deocamdata nimic palpabil. Sunt totusi 2 curente: unul cu eliminarea pensiilor speciale (mai greu de pus in practica) si altul cu celebra de pe acum ( si care cam da fiori de inghet celor cu pensii cam barosane-cu un cuantum cam exagerat de avantajos)IMPOZITARE PROGRESIVA! Teoretic si practic, nu exista nici un impediment in aplicarea ei PE REPEDE INAINTE si poate cu aceasta ocazie se dezgheata si pensiile alea „gonflate” de 1000-2000-3000-4000 lei. Nu ar mai fi nici o justificare sa nu se reia ACTUALIZAREA !

 30. @Geo
  Mergem la vot. Si asta e democratic, nu trebuie sa va invete nimeni. Rezultatul de la vot ne spune ce si cu cine.

 31. @Bazil Optimismul tău nu e molipsitor. E bine că îl ai. Io nu mai cred nimic. Pensia militară e pensie militară, de stat. Nicio altă discuție nu încape. Numai că, civilii, au deja pensii mult mai mari decât militarii. Aici e buba. Și ăia nu au trăit cu pușca în mână. Țările NATO au grijă de militarii lor. Noi nu suntem în NATO, încă. Adică suntem militari de mâna 7-a. Cam asta e problema. Restul sunt baliverne, cât timp pensiile noastre se plătesc de ministerul zis al apărării cui? Ori sunt de stat și nu au treabă cu bugetul armatei ori se plătesc separat, direct pe cheltuieli ale statului. Armata e a statului, nu a politicienilor cu tampoane OB.

 32. @stelian P Ce garanție am că votul meu nu e furat? Io nu mai cred în vot dacă numărarea nu e făcută de independenți de partide. Plus că centralizarea nu mai păstrează originalele, cum a zis STS-ul, culmea prostiei, că nu mai aveau memorie. În curând te vei convinge de marele furt.

 33. Eu,nu mai merg la votări de mult timp,de atunci,din anul când a avut loc cea mai mare fraudă electorală de la epoca de piatră și până atunci.
  Cineva,ar putea spune:Vai!Vai!Faci cea mai mare greșeală,
  votează altcineva în locul tău! Așa și? Tot cine trebuie va ieși.
  Hai să vă spun ce s-a întâmplat cu votul unui amic,nu vă mint,cel de care vă spun poate confirma.
  Omul,se afla la o secție de votare în calitate de observator din partea unui partid
  ,nu spun care.Primul care a votat la secția respectivă a fost chiar el.
  Când a început numărătoare voturilor,după încheierea votării,mare surpriză,partidul pe care îl reprezenta nu avea niciun vot,nu figura în PV cu vreun vot,lipsă chiar votul lui.
  Omul,a rămas stupefiat,unde i adispătut votul!
  A început scandalul,s-a reluat numărătoarea,nimic!
  Președintele secției respective văzînd că asta nu cedează,
  stupoare,ia găsit într-un final votul.Unde credeți că a fost găsit? Era pus la voturi nule,cu toate că era vot valabil.
  Întreb,dacă mai vota unul,doi,mai stia ăla că votul lui era trecut la nule? Norocul lui că na’ mai votat nimeni!
  Și mai vorbim de dreptate și corectitudine!

 34. @Geo
  Pe linga observatorii trimisi de partide sau cei internationali nu trebuie sa uitati un lucru:
  – Romania este un judet in UE iar capitala nu este interesata sa aiba un judet corupt in care procesele vitale sunt corupte/falsificate. Capitala nu are niciun interes ca romanii sa-si piarda increderea in Uniune, incredere care acum este de 60% (cea mai mare dintre tarile Uniunii). Stiti la fel ca si mine ca exista si alte mijloace prin care capitala cunoaste ce se intimpla in teritoriu iar romanii au in gena tradarea ca mod de trai asa ca orice secret care este cunoscut de doua persoane nu mai este secret. Mai devreme sau mai tirziu se afla orice iar procesul electoral in care sunt implicate zeci de mii de persoane este mai mult decit transparent pentru cine vrea acest lucru.
  Ca fapt divers, nu numai tradarea unora a dus PSD-ul la procentul pe care il are ci modul sau de comportare. Despre ce tradare se poate vorbi cind Veorica spune in public „am decis sa mutam ambasada” iar trei zile mai tirziu spune ca „decizia e a presedintelui”. Schimbarea premierului in ajunul sosirii premierului japonez e o alta dovada de prostie politica. Toate aceste fapte duc la o neincredere care trebuie supusa verificarii si cum se face verificarea stiti la fel de bine ca si mine.

 35. @Nicolae
  Ceva nu se leaga in povestea amicului dvs. Daca s-a reluat numaratoarea (si in prezenta amicului) atunci s-au numarat voturile pe categorii (valabile, nule, pe optiuni) deci era imposibil ca amicul sa nu-si gaseasca votul strecurat printre cele nule.
  Chiar daca povestea este adevarata asta nu inseamna ca in toata tara s-a procedat la fel.

 36. @Stelian P De acord cu cele zise. Baba Safta, și avem milioane de babe Safta, cetățeni români, și peste doua milioane cu pensii de 724 lei, nu interesează ca veni Shinto Abe sau că ambasada e sau nu la Jerusalem. Nu e vina lor. Ei votează pe ăia care „le mai dă ceva”. Votul lor, sigur e politic, ca și pâinea pe care o cumpără. Sărăcia de la noi e o politică impusă, cum spunea și Isărescu despre politica băncilor de la noi. Săracii, pensionarii, familiile cu copii sau cu datorii, pe cine vor vota? Tot pe ăia care „le mai dă”. Când vii cu in program ce zice „tăiem” normal că votul acestora e împotriva, poate, a ce înseamnă o redirijare de buget de la consum în investiții. Numai că investițiile sunt străine, fac locuri de muncă și statul ia redevențe și impozite minimal declarate. Exportul e al lor, nu al țării, banii din productie sau servicii se duc afară, profitul nu este reinvestit la noi ci în alte țări ca noi, cu forță de muncă ieftină, adică sărăcie. Nu avem voie să exploatăm resursele noastre, să le procesăm și să vindem finite. Până și clorosodicele se închid. Poate că ar fi fost investitori români, dar DNA și-a făcut datoria. De ce sunt drumarii români mai proști decât străinii? Mă uit la polonezi. Merită. Ei cum pot? Revin la voturi. Nu am nicio garanție că rezultatele sunt cele reale. Ca și în 2000 de-a ieșit Iliescu. Știm de ce. În 2016, o „scăpare” i-a adus pe pesedisti. Mahărul a urlat din rărunchi și a jurat că așa ceva nu se va mai întâmpla. Ceea ce se va vedea acum. Plus ca diaspora e subterfugiul de rezervă, unde măsluirea e evidentă. Nu, nu am nicio garanție că numărarea va fi „pe bune”, prea sunt siguri deja de victorii mult clamate. Toată lumea cu care mai vorbesc sau ascult, nimeni nu-l laudă pe mahăr. Și atunci de unde? E normal ca într-o colonie, cum spunea cineva, negri pe plantație votează, e democratic. Ce „iese” nu e treaba lor. D-aia și „hai la vot!”, „votul tău contează!”. Cui? zic io. Statisticii, care e pe bune.

 37. @Stlian P
  Cele relatate de mine,după spusele persoanei respective,
  sunt cãt se poate de adevărate!
  Omul nu mai făcea atâta zarvă,dar se ducea cu acea copie la sediul partidului a pv și îi ziceau șefii:bă,nici măcar tu, nu ai votat cu noi?😀

Comentariile sunt închise.