Românii, ca românii …

Categoria Opinii


Dacă nu aș trăi în România de 62 de ani și nu aș fi asistat la viața politică a ultimilor 30, m-aș fi declarat bulversat  și m-aș fi aruncat în fața trenului. Dar nici așa nu aș fi rezolvat nimic. La cum merg trenurile noastre, riscam să mor de inaniție așteptând degeaba trenul care ar fi fost în stare să deraieze la câțiva metri de mine. Nici nu știu, pe ce mai merg trenurile în ziua de azi, mai avem cale ferată? Dar trenuri, că vapoare și Mare nu mai avem.

In ultimii ani cum apărea un proiect de OUG  clocit mai târziu de ora 18, cum auzeam că s-a dat ”noaptea ca hoții”. Iaca , de 30 de zile s-a schimbat guvernarea, dar nu și obiceiul. Noul guvern lucrează tot noaptea, se pare că e mai multă liniște. Dar nimeni nu mai plânge că se lucrează ”noapte ca hoții”, nici măcar ”noaptea ca pesediștii”. Dar acum e mai distractiv, că din 5 in 5 minute se schimbă intențiile. Noii guvernanți nici măcar nu fac adunarea de dimineață să își spună unul altuia ce a visat și să stabilească al cui vis e mai frumos și pe care să îl promoveze în OUG. Debusolare totală,  paralelism instituțional.

Tot în ultima perioadă, ambasadele strategice, haștagiștii, rezistenții, oengiștii, strigau de mama focului cum se făcea câte o modificare la un articol penal , că se modifică legile, că se modifică codul, că se lovește în independența justiției, că ne mor găinile în coteț dacă cutare procuror este întrebat de ce a bătut palma cu traficanții de carne vie sau a făcut dosare la ordin politic. Acum, deși înainte de alegerile prezidențiale  partidul aflat la guvernare promisese că nu va iniția ordonanțe și nu își va asuma răspunderea pe legi ale justiției, uite că se asumă răspunderea pentru modificarea acestora. Și nu ne mai mor găinile, nu mai cotcodăcește nici un rezistent, nu mai vedem jocuri de lumini în fața guvernului. Telefoanele nu mai luminează Piața Victoriei, ci intervențiile chirurgicale. Unde ne sunt haștagiștii , ce fac ambasadorii ? Băăăăăăăăăăăăăăăăăăă, ăștia ne fură găinile băăăăăăăăăăă!!!!

Când se făceau propuneri de miniștri iar unul din cei propuși era căutat la poartă, de mascați, Dulapul național se opunea CA TE GO RIC numirii, pe motiv că este ”penal” . Acum avem la interne un ministru cu două dosare penale, dar cui îi pasă? Ăsta nu e penal, pentru că nu e condamnat, dar la ceilalți, dacă trecea pe strada lor un procuror, gata, erau penali. Acuma cei din USR nu se mai fâțâie prin parlament cu tricouri pe care scrie ”fără corupți”. Nu se mai poartă, nu mai e ”în trend”.

Când la conducerea unei regii  sau pe la un minister era numit un membru al partidului aflat la guvernare, sărea presa  din opoziție în sus, că se politizează administrația. Actualul guvern nici nu a venit bine la putere și a trecut la demiteri,  ”la depolitizarea” instituțiilor statului, dând afară membrii și simpatizanții PSD și băgând în locul lor, tot fără concurs, aceleași hahalere dar cu altă culoare politică. Afaceri de familie, pleacă un hoț, vine altul.

În plină criză de valori, când suntem declarați sau așezați la coada clasamentului în ceea ce privește capacitatea cognitivă a tinerilor, când rata analfabetismului instituțional  crește de la an la an, guvernul, constatând că nu mai are cine să își bată joc de noi prin spitale, a decis să dea ocazia și analfabeților din medicină, cei care nu reușesc să își ia rezidențiatul, să ”profeseze”, să se ”perfecționeze” pe spinarea bietului român, că și așa viața nu îi mai face trebuință, a devenit un chin. În loc să  doteze, repare, dezinfecteze, spitalele, să pună capăt șpăgilor din spitale și învățământ,  în loc să ridice ștacheta, guvernul o dă jos, cică spre binele românilor. Care bine ? Te duci în spital și pe lângă faptul că te procopsești cu un set de infecții nosocomiale, te mai tratează și un plătitor de șpăgi care a terminat facultatea cu 5 și nu a mai avut bani și de rezidențiat , unul din analfabeții cu diplomă de doctor care în loc să îți pună atele la o fractură, îți dă cicatridina supozitoare  pe considerentul că dacă ai căzut din copac și ți-ai rupt mâna, e pentru ca te-a mâncat în cur să te urci în copac, deci ai hemoroizi. Logică de doctor ajuns vicepremier.  Cineva vorbea acum două zile la un tv, că trebuie să facem ceva pentru ”acești copii minunați” ( se referea la analfabeții care nu își puteau lua rezidențiatul) care au decis să rămână în țară, dar nu pot profesa. Păi au decis să rămână pentru că afară nu i-ar angaja nimeni  la câtă școală au făcut unii dintre ei. Îmi amintesc că și Abramburica venise cu un proiect, să dea diplome de proști și copiilor care nu luau bacul,  că și ei e oameni, să are și ei o diplomă. Asta este promovarea pe criterii de meritocrație în România. Încurajăm performanța, dând șanse  doctorilor repetenți să ne trateze.    Bineînțeles că pe autorii briliantei măsuri nu îi doare nimic, ei nu sunt afectați, ei merg în spitalele private sau prin Austrii, că ei au bani, le este decontat tot, inclusiv ”asistenta” personală care le masează afectuos  organele care îi dor de grija românului.  Nimeni nu se sesizează că suntem pur și simplu măcelăriți, că nu avem doar alimente, drepturi, tehnică militară de mâna a doua, vom avea și medici de mâna a doua, căci cei de mâna întâi pleacă. Statul român, guvernele nu știu să îi determine să nu mai plece, ei știu doar să ia, nu să dea, să impună, nu să convingă, să strice, nu să repare. Nimeni nu realizează că suntem condamnați la moarte prin măsuri și legi date de impotenți profesional.

În fine, o altă măsură de bun augur este faptul că guvernul a aprobat un nou împrumut BERD cică pentru construirea a două noi penitenciare și două noi școli de pregătire a gardienilor de penitenciare. Nu ne spune guvernul cât ar costa aceste construcții, când se preconizează să fie gata, dar mai ales câți din banii luați pentru ele se vor regăsi în aceste proiecte. Nu cumva acest împrumut mascat sub grija față de .. condițiile de detenție  vrea să adoarmă vigilența celor de la CEDO și să amâne sancțiunile pentru faptul că nu au făcut nimic în acest domeniu? Și uite așa, au scăpat și de recursul compensatoriu și de sancțiuni. Că în ceea ce privește construirea noilor penitenciare, să fim sănătoși, avem și spitale regionale ”construite” de ani buni, s-au mâncat banii și pentru construcția lor și pentru reconstrucție, și pentru aparatură și pentru salarii, dar ele lipsesc cu desăvârșire. Cui îi pasă? Trai nineacă, pe banii românului că e prost și înghite.

Cică Cîțu l-a întrebat timid, într-o șuviță, pe Mandolină de ce bagă banii în penitenciare, ca să trăiască Dragnea mai bine? De ce nu bagă în școli, că avem analfabeți  41 %?   ”Da ce băăă i-a răspuns Sică da tu ce crezi, că noi când plecăm de la guvernare mergem la facultate?” ” Da unde mergem șefu”, a întrebat Cîțu neînțelegând  nimic. Sică a zâmbit cum numai el știe să o facă ” bă, dar ăsta e mai bătut în cap decât mine… ”.

Și revin, unde ne sunt acum protestatarii ăia pătimași, ăia care veneau la 11 noaptea cu copii  de 4 ani în spinare, să îi învețe ce e aia simțul civic și să îi facă artiști, că doar își începeau cariera ”artistică” din fragedă pruncie ? Acum nu mai se sesizează nimeni ? Unde e geaca aia roșie cu două perechi de dinți rânjiti  peste guler ? A dispărut simțul civic? Guvernele pleacă, problemele rămân, românii ca românii, își dau în cap unii la alții.  

Acum 3 zile, Comisia Pentru Muncă a votat respingerea OUG 59, cea care, printre altele, limita la net pensiile militarilor și alte altor categorii de pensionari și anula actualizarea. O singură persoană din cele prezente în sală, membri ai comisiei, ministerelor sau sindicatelor, a fost împotrivă, domnul colonel Roșu, Valeriu, locțiitorul șefului (încă nenumit) Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului, fost jurist șef la CPS a MApN, susținător al neincluderii indexării din 2016 în actualizarea pensiilor militarilor. Din toți cei prezenți acolo, domnul colonel Roșu a făcut notă discordantă, susținând belirea în continuare a pensionarilor militari. Până și reprezentanta Ministerului Muncii a fost de acord cu respingerea. Ei bine, ieri, domnul Orban premierul fără cap, a ieșit pe post și a declarat că respingerea OUG 59 este o greșeală. Probabil din punctul de vedere al său personal și al lui Cîțu. Ce e de făcut? Rămâne de văzut în plen. Chestia este că lumea se întreba ale cui interese le-a reprezentat Roșu când a solicitat menținerea ordonanței ? Ei, acuma v-ați lămurit stimați colegi cine și pe cine susține? Cu așa susținători, pensionarii militari nu mai au nevoie de dușmani, iar Orban nu mai are nevoie de ministru al apărării, îl apără Roșu.

Și la final, și o veste bună. Camera Deputaților a votat: se poate bea bere pe stadioane. Nici nu mai contează amănuntele, dacă ai voie cu sticla de 2l, cu cutia, cu naveta sau cu butoiul. Important este că s-a dat liber la băut în tribune. Pe când și pe stadion în pauzele de deshidratare? Care e problema, de ce spectatorii da și jucătorii nu ? că doar jucătorii aleargă și transpiră, nu spectatorii.  Ceea ce nu prea înțeleg eu însă, este de ce numai bere? A decretat cineva că beția dată de bere este mai blândă decât cea dată de palincă sau zaibăr? Eu cred că e cazul să se înființeze niște sindicate sau asociații ceva ale băutorilor de vin, gin, secărică, votkă, whisky, rom, care să reclame discriminarea la CCR și să primească acceptul să bea și ei ce le place pe stadion, nu doar ce vor producătorii de bere care sponsorizează federația și naționala de fotbaL, PRIETENII ȘTIU CU CE. De ce să nu bea și oltenii un zăibărel  în ”farfurie” ?  Acum zău, am ajuns să dăm frâu liber huliganilor pe stadioane numai pentru că sponsorii Federației au reușit să îi convingă ( numai ei știu cu ce ”argumente”)pe federali să intervină pe lângă partide și parlamentari să admită această aberație ? Înseamnă că interesele sunt imense, iar sumele vehiculate cu muuuuuuuuuuuuulte zerouri. Păi dacă producătorii și sponsorii, au reușit să îi sensibilizeze pe federali, mă întreb cât de mare a fost argumentul, dacă aceștia au reușit să astâmpere setea atâtor parlamentari încât să dea un vot pozitiv? Vă amintiți ce greu a reușit Iohannis să strângă votul pentru căderea guvernului Viorica ? Păi dacă știa, apela la ”prietenii” FRF și dădea guvernul jos de acum 3 ani. Ne ducem…. ne ducem încet și sigur!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

28 Raspunsuri la Românii, ca românii …

 1. Gigi

  CTP dixit – „Privilegii nemeritate. 90% dintre cadrele armatei stau în țară prin birouri și unități militare. Sunt foarte puțini cei care merg în zone de pericol de pe planetă. O fac de bunăvoie și pentru asta primesc niște lefuri bune. Sunt, și ei, niște români care muncesc în străinătate, cu nimic deosebiți de cei care lucrează în construcții, putând fi oricând victime ale accidentelor de șantier.

  Pensiile speciale pentru magistrați însumează 7 % din total – și acestea sunt discutabile, dar nu are rost, câtă vreme grosul, cele ale militarilor, rămâne neatins.”
  Asta este formator de opinie la digi !!!! Si multi romani se uita in gura lui !

 2. neacsu marin

  @Gigi,
  CTP e un frustrat, un imbecil care azi spune una, maine alta, dupa cum bate vantul. Cine se uita in gura lui e la fel ca el. Mie imi provoaca scarba.

 3. geofreeland

  Scârba e un compliment pentru acest individ zis CTP. Dintr-un creier fetid emanațiile au iz de iperită.

 4. Ifrim

  Sa-i spuna cineva lui ctp-ul bancul cu camașa care suna cam așa: Cu camașa-n gura lui!

 5. Nicolae

  Românul de la țară,în înțelepciunea lui de țăran,ar spune așa,în ce-l privește pe acest individ:”Un neam prost!”A mai auzit și eu,prin vecini,că apropiații îi mai spuneau,Crocodilul Cheliojescu.Oare!…De ce?

 6. neacsu marin

  @Nicolae,
  Hai sa nu ne stricam ziua cu acest individ.

 7. Nicolae

  Nu ne stricăm,deja a trecut.

 8. Toto Iany

  Col rosu este omul lu’ maciuca ,nu va mai dati dupa cires .A luat exemplul sefului macica vs dulap .

 9. neacsu marin

  @Toto Yani,
  Ai cumva idee cine l-a suit acolo unde e ? Sa iti spun eu, Les. Stii cumva cat de mult se iubea Les cu Ciuca? Nu stii.

 10. Ifrim Corneliu

  In alta guvernare, Rosu de furie avea sa fie degradat la soldat, pentru inalta tradare, si fara drept de pensie militara! Iohannius il va decora, precis!

 11. Iulian

  Domnule Neacsu,
  Pornesc de la enuntul „Chestia este că lumea se întreba ale cui interese le-a reprezentat Roșu când a solicitat menținerea ordonanței ? Ei, acuma v-ați lămurit stimați colegi cine și pe cine susține? Cu așa susținători, pensionarii militari nu mai au nevoie de dușmani, iar Orban nu mai are nevoie de ministru al apărării, îl apără Roșu.”
  Ok, asa s-a intamplat!
  Am 2 intrebari:
  1-Rosu facea ceva impotriva Mandatului aprobat de ministru?
  2-Kiar credeti in bunele intentii ale fostului coleg, ajuns acum ministru? (raspunsul este indus din cel de la nr.1)

 12. Nicolae

  Nu,acest,Roșu(în cerul gurii),nu făcea ceea ce a făcut fără știrea șefilor,să fie clară pt. toți!
  Nu,d-le Ifrim,știm toți că în armată totul se face la ORDIN,așa că a venit cu ordine precise,după ce s-a raportat pe cale ierarhică,nu făcea el de capul lui.
  Oricum,noii guvernanți au început ca predecesorii lor,adică să ne ardă,după ce am fost calculați la nivelul anului 2009,înghețați etc.
  Aleșii să trăiască,noi,să mai vedem dacă ne mai aruncă un oscior după „marea creștere”de anul acesta de 1,3%.

 13. Nicolae

  Iată,că mă fac nevoit să arăt,despre faptul că,un primar de prin Maramureș a renunțat la pensia specială,considerând că nu este normal că într-o țară cu oameni tot mai săraci ei,aleșii,tocmai de aceștia,să primească aceste pensii.
  Încă mai sunt români în țara asta unde bunul simț este la el acasă!Bravo lui!

 14. neacsu marin

  @Iulian
  Rspunsul se stie : DA

 15. neacsu marin

  @Nicolae,
  Zii zau cu limba scoasa si jura-te pe rosu (culoarea, nu colonelul) ca nu ai facut niciodata nimic decat cu aprobarea sefului, sau ca daca ai fost sef, ai stiut INTOTDEAUNA ce fac subordonatii si NU TI-A IESITNCIODATA NICIUNUL DIN CUVANT. Dupa asta, mai discutam. Uite, eu la revolutie am primit , ca si alti colegi informatia ca ca va trece pe strada din fata unitatii, un camion cu prelata in care vor fi 40 de lunetisti teroristi si am primit ordin sa executam foc asupra camionului. Eu mi-am permis sa le spun oamenilor mei sa nu execute foc, decat daca se trage asupra lor si vad pe cel care executa foc. O fi bine ?Comandantul de regiment nici acum, dupa 30 de ani nu stie ca nu i-am executat ordinul. Norocul meu ca acuma nu mai are cine sa il instiinteze, ca m-ar fi bagat la arest.

 16. Nicolae

  D-le colonel,am fost subordonat,dar și șef,așa este,aveți dreptate!
  Dar,în cazul nostru,nu cred în ruptul capului că acest domn nu a raportat superiorilor ce avea de gând să susțină.Acum,nu zic că s-a consultat personal cu ministrul,departe de mine gândul ăsta,dar cu cineva de la un eșalon superior sigur.
  Acum,cu ocazia aceasta,ne-am lămurit cine ne joacă sâmbetele de câțiva ani buni,ai noștrii foștii camarazi de arme.Am spus-o și cu alte prilejuri,ci nu numai eu!

 17. geofreeland

  „Cele mai multe rele, nu le aduc străinii, ci ni le fac mai toate, un pământean de-ai noștri, o rudă sau un frate” zise poetul de la începutul pieziei. Roșu ăsta, da’r’ar boala-n el, e frate de arme cu noi? Nu. E un gunoi. Și ce dacă a primit ordin? Băăă, nevolnicule, ordinul înseamnă ăla din luptă, restul sunt șantaj de conștiință sau ordin administrativ specific oricărui ministru, că doar nu l-a trimis mama acolo. Nu?

 18. neacsu marin

  @Nicolae,
  Ceea ce crezi matale e una, ceea ce e adevarat, poate fi alta. Ai fi crezut acum 30 de ani ca un ditamai ministru poate vine o flota si nu il va trage nimeni la raspundere? Si avea si el un prim mintsru, un presedinte, un parlament, existau sefi de servicii secrete, etc etc.Pai pe langa asta, ce a facut Rosu, e mizilic. Deci sepoate si fara ordin, si inca la nivel si mai mare. Deci, daca nu ai cumva probe irefutabile, parerea ta e doar o parere si atata tot.

 19. neacsu marin

  @Geofreeland,
  Parerea mea, bazata pe anumite date, este ca Rosu a mers la Parlament in virtutea atributiunilor functionale, sustinand un punct de vedere pe care departamentul l-a sustinut tot timpul, pentru ca asa era ordinul. Vina domnului Rosu de data asta este nu numai ca a sustinut un punct de vedere impotriva intereselor militarilor ci si ca:
  1. Nu si-a informat ministrul cu privire la intentiile sale si nu a cerut punct de vedere, mai ales ca stia ca se lucreaza la un proiect de OUG careurmarea tocmai anularea efectelor OUG59. Probabil ca nici el nu dorea anularea acestor efecte, nu doar politcicienii.
  2. Nu s-a orientat la situatie , caci desi nici un alt minister nu a sustinut OUG 59, el s-a bagat sa ceara mentinerea ei. Prostie, rea vointa, lipsa de orientare sau lipsa de loialitate fata de pozitia ministrului si drepturile militarilor?
  3. Nu a urmarit interesele militarilor, ci pe ale clasei politice, poate din interese … personale.

 20. neacsu marin

  @Nicolae,
  Cica fostl sef al DIPI a fost incaltat pentru trafic de droguri. Asa e ca nu se poate? Cum sa fi facut trafic de droguri ditamai seful de servicii secrete? Nu e asa ca functia nu prevede asa ceva, deci e imposibil ca el sa fi facut fapte de genul asta ?

 21. neacsu marin

  @Ghinea Petre,
  Sunt gunoaie de care nu vreau sa ma apropii. O vorba din popor spune sanu zgarmi rahatul, ca nu obtii altceva decat miros.

 22. Nicu

  Dacă aveți curiozitatea să aprofundați, o să aflați că domnul Vali ( pentru cunoscuți ) Roșu, este de formație artilerist. Dar s- a orientat și a urcat, sărind multe trepte, consilier juridic ( director adjunct ) la Casa de Pensii și de vreo doi ani și n funcția actuală. Se vedea director al Casei după plecarea lui Luca dar nu a fost să fie ! Vă dați seama ce ar fi făcut, odată ajuns director! Dar nu îl văităm, foarte probabil general ( aștepta anul acesta ) , mai un bănișor ca membru în Consiliul de administrație la Cantacuzino… E curios că a fost omul ” milițianului” ( fostul secretar de stat ) dar a rămas bine mersi pe funcție. Ciucă ori nu vede, ori nu înțelege, ori nu are libertate de mișcare. Ăștia sunt CAMARAZII noștri în activitate. Plus Marilen , Jianu , Andrițoiu, Spanu samd.

 23. geofreeland

  Cum zice @Nicu Unul care se cocoatza e Cocotzoi. Adica e smecher, alea cu tunul „e probleme grele”, table de tragere, munitii, incarcaturi complete, basca contacte electrice la apr-uri, focoase fuzante, falcele prea grele…A venit vremea sa facem facultatiuri la coltul strazii unde e o facultate de juristii prea Dreptului Roman, luam s-un doctorat pe la militie, ca sa stam si noi acilisea la birou, pe scaun, la cravata, cafeluta calda…Mai da-i in ma-sa p-astia cu pensiile lor, io mai am pana atunci, oi iesi la penzie gheneral de artilerie jurist in pensii, apoi sar la un partid, om vedea…Cam asa s-ar traduce ce facu baiatu’ nost. In rest e baiat de treaba, are si telefoane…

 24. Nicolae

  D.leColonel,în ziua de azi se poate orice!Nu e de mirare că nimeni nu mai are încredere în nimeni.Spre ce ne îndreptăm?Știm bine!Și ca să o spun pe cea dreaptă,fără pic de tăgadă,putreziciunea a pătruns adânc în toate și în tot!Mai rău de atât nu știu dacă se mai poate!În ziua de azi,dacă ești cinstit,toți se uită la tine că la un ciumat,ești considerat prostul proștilor.
  De unde să mai așteptăm îndreptarea?

 25. geofreeland

  Oricum am suci-o, schimbarea asta de forte politice nu e de bine. Numai incertitudini, restructurari nedezbatute, inlocuiri politice ca o marota gen vanatoare de vrajitoare, declaratii iresponsabile ca tara e in rahat pana in gat si trebuie sa privatizam societatile care au profit, trebuie crescut cursul euro cu sprijinul ratingului de tara, adica ne imprumutam si culmea, toate astea se intampla datorita pensiilor si psd-ului. Mai vine si un netrebnic, deplasat un pic la dibla si spune ca pensiile militare sunt cauza nedreptatilor de bunastare, ca militarii sunt pomanagii neamului, il numesc pe asa zisul inginer jurnalist platit sa latre, prospatul operat la membre, unul popescu, un guru al presei naimite. De ce o latra el, ce-l framanta pe el, de ce nu doarme ca omul? Are cosmaruri ca neamul romanesc nu vorbeste o alta limba. Acum care limba nu stim, el poate sti, ca are bataturi. Un macanitor cu veleitati de filozof pe prundul garlii, unde il asculta unii dand la peste cu rame. Le mai tine de urat. Cand era in voga gestapo-ul Lulutei zicea ca e Nefertiti, un altul liichean facea apologia muiei, un altul maharul sef zicea ca muia e atitudine politica. Si noi, ca prostii, ne uitam in gura lor, taceam, ca si acum si punem bazoane la genunchi stand capra. Sunt unii cu biciul, pe la marginea hotarelor, si astia canta dupa cum e plugusorul, „stati putin si nu manati”, si baietii langa una turcana, nu mana nimic, dimpotriva o iau inapoi.

 26. neacsu marin

  @Nicolae,
  Daca tot ati ajuns la concluzia asta, de ce credeti ca e imposibil ca Rosu sa fi actionat de capul lui ?

 27. Nicolae

  Ați adus argumente că nu e imposibil,totuși,rămân la ideea mea.Am eu,așa,impresia asta că nu a acționat de capul lui😀

 28. neacsu marin

  @Nicolae,
  Asta e cu totul altceva. Nimeni nu va poate contesta dreptul de a crede ce vreti, dar nu mai dati sentinte decat argumentat. De la parere la convingere e loc de argumente.

Statistici T5