Doamna Monica Anisie, actualul ministru al Educației, după modelul doamnei Violeta Alexandru, care s-a apucat să telefoneze la Casele de Pensii Județene, ca să vadă presa că ea se ocupă de problemele cetățenilor, în fața camerelor de luat vederi, cu o armată de reporteri dornici de subiecte de scandal, s-a gândit să facă și ea la fel, ca să câștige și ea un pic de popularitate, să vorbească presa și despre ea și inițiativele ei. Așa că ce a făcut doamna Anisia? A plecat cu microfoanele după ea prin școli. Ajunsă în satul Frumușica,(fără nici o legătură cu doamna ministru, doar o coincidență) în drum spre vespasiana din curtea școlii, unde voia să vadă probabil dacă este asigurat și al doilea băț, cu care copii să se apere de câini pe lângă cel în care se sprijineau, doamna Moni a trecut pe lângă o sală de clasă unde se auzea vocea mai ridicată a unei învățătoare și ce și-a zis, ”ia să dau eu o lecție de pedagogie în fața presei și să arăt eu cum se face educațiune după metoda PNL”. Și deschide doamna ministru ușa și intră în clasă cu 10 microfoane și camere după ea și începe să spele pe jos cu doamna învățătoare, că nu e bine ce face, că nu așa se face educație, că nu e pedagogic, că trebuie să își păstreze cumpătul etc etc etc. Câte de pedagogic era să o umilească pe doamna învățătoare în fața copiilor, nu știu. Și mie mi s-a întâmplat cândva pe când țineam niște cursuri la AISM să vină șefu și să încerce să îmi spună că ar fi mai bine să pun mai mult accent pe gramatică, nu pe dezbateri. I-am amintit, mai mult sau mai puțin voalat, că la mine la oră sunt stăpân și că dacă are obiecții, să le exprime la el în birou, nu la mine în clasă. Există martori care pot confirma. Doamna învățătoare nu a avut curajul să o trimită pe doamna ministru la cabinetul ei, dar așa merita pentru crasa gafă făcută. Până și în armată, cel puțin în teorie, exista indicația să nu faci observații unui comandant în fața subordonaților. Doamna Ministru în încercarea de a arăta cât de intransigentă este ea cu abaterile, a comis o abatere și mai mare, pentru că în definitiv și ea, ca și doamna învățătoare au uitat de pedagogie și au reacționat emoțional. La fel a greșit și colega de la muncă, doamna Violeta, care a făcut public telefonul șefului Casei Naționale de Pensii, ca să îi arunce lumea în cap, când de fapt marile probleme privind pensiile, vin din proasta legislație și organizare făcute de guverne, inclusiv alegerea și numirea șefului CNP. Văzând scena cu doamna Monica, nu am putut să nu îmi amintesc de scena cu generalul Bălănescu, descrisă de Gheorghe Brăescu în schița ” Cele trei elemente” schiță care arată cât de… români am rămas după 100 de ani. Pentru savoarea ei și mai ales actualitatea ei, voi posta aici secvența descrisă de Brăescu privind inspecția făcută de un general, cdt de brigadă, la trupă, după introducerea unui nou stil de ”educațiune” în armată.
”Un răcnet, pornit din mii de piepturi încordate, cutremură văzduhul fărâmiţându-se în ecouri depărtate. Într’o linişte solemnă, turburată un moment de schelâiturile unui câine vagabond gonit cu pietre, generalul trecu prin faţa frontului, liniştit, măsurat, îndreaptă o curea, pune întrebări, face mici observaţii.
— „Cam vechi hainele*.
— „Domnule General…”
— „Nu te scuza… la ce?… Fac o constatare… Nu eşti d-ta vinovat… Atât ne dă ţara… Ce-mi arăţi, asta e principalul… Am venit să văd ce aţi învăţat, asta mă interesează”. Reţinut în zadar, smuncindu-se cu încăpăţânare furioasă, un om se repezi înainte şi raportă într’o linişte dureroasă:
— „Să trăiţi, don gheneral, mă bate”.
— „Cin’te bate ?
— „Toţi mă bate”
— „Aşa… frumos… foarte frumos, n’am ce zice.
— „Domnule General…”
— „Nu te scuza… ce companie?”
— „A patra”.
— „Cine comandă?”
— „Căpitanul Mihăescu. Eşi domnule !”
— „Aa! Tocmai d-ta?!.. Cu şcoală de războiu… nu m’aşteptam!”
— „Domnule General…”
— „Nu te scuza… Ştiu ce ai să-mi spui… Că-i ticălos”.
— „Nu…”
— „Nedisciplinat”
— „Nu”
— „Hoţ, dezertor…”
— „Nu, domnule general, dar nu pricepe nimic”.
— „Asta nu se poate’.
— „Domnule general, vă rog să credeţi…”
— „D-ta spui asta care ai şcoala de războiu?… Mă rog, ochi are?”
— „Are”.
— „Urechi are ?”
— „Are”.
— „Minte are?”
— „N’are”.
— „Are, căpitane, că altfel n’ar fi om… Astea sunt cele trei elemente cerute de pedagogia modernă. Ochi să vadă, urechi să audă, minte să priceapă. Trebue insă altceva, care cu regret constat, d-voastră vă lipseşte cu desăvârşire, domnilor : Răbdare, răbdare şi iar răbdare! Răbdare multă, răbdare mare !”
— „Domnule general, când e greu de cap…”
— „Ce Înseamnă greu de cap?… Ce vorbă e aia?…
— „Nu pricepe nimic”.
— „Da?!… Curios! Să vedem, să’ncercăm şi noi. Generalul rămase o clipă gânditor, cu capul în pământ, apoi îndreptându-se zise cu blândeţă:
— „Cine e comandantul tău de brigadă?”
— „Don gheneral Popescu Ion”
— „Ascultă la mine, băete : Generalul Popescu Ion care comanda înaintea mea brigada, a eşit la pensie. Eu, generalul Bălănescu Alexandru, comand brigada a patra. Ei, cine e comandantul tău de brigadă?”
— „Don gheneral Popescu loan”.
— „Nu. mă băiete,” îl corectă ou omenie generalul. Ăla nu mai e în armată. Eu sunt în locul Iul… generalul Bălănescu Alexandru, înţelegi tu?… Cine-i comandantul tău de brigadă?”
— „Don gheneral Popescu loan
— „Mă flăcăule”, reluă râzând cu indulgenţă generalul. „Ala ţi-am spus, nu mai este în armată… A muncit destul… Stă acasă acuma, se odihneşte… Eu. generalul Bălănescu Alexandru comand acuma brigada în locul lui… Acum ai înţeles? Pe cine ai comandant de brigadă?”
— „Don gheneral Popescu Ion…”
— „Mă, ăla a murit …doarme sub pământ… S’a isprăvit cu el… Nu mai vorbim de dânsul… Eu, ăsta care mă vezi tu dinaintea ta, generalul Bălănescu Alexandru, eu comand brigada… El, cine’i comandantul tău de brigadă..?”
— „Don gheneral Popescu Ion.”
Generalul se şterse puţin de năduşală apoi, întorcându-se către ofiţerii ce se strânseseră în jurul lui, zise, ce e drept, foarte liniştit : „Prea l-am luat de sus… Să pornim mai de jos, de là treapta lui. Ascultă băete : De azi înainte eu numai sunt general. Sunt soldat, soldatul Bălănescu Alexandru. Dar pe tine cum te cheamă, mă camarade? îl întreabă vesel generalul, bătându-l prieteneşte pe umăr.
— „Bălănescu Alexandru.”
O pereche de palme sdravene erau să fie urmate de alte perechi de palme, dacă n’ar fi intervenit căpitanul:
— „Nu mai daţi, domnule general,.. îl bateţi degeaba… De data asta are el dreptate… Tot Bălănescu Alexandru îl cheamă şi pe dânsul.
Ei, cam așa a făcut și doamna ministru, s-a apucat să dea palme fără să se întrebe dacă are dreptate. A uitat de cele trei elemente ale pedagogiei moderne, sau nu le-a stăpânit pe toate. A AVUT OCHI, A AVUT URECHI, DAR NU A AVUT MINTE. Acest lucru este valabil pentru toate cele trei elemente, Bălănescu Alexandru, Monica Anisie și Violeta Alexandru. De Bălănescu Alexandru am scăpat. Ce ne facem cu celelalte două elemente care cred că fac educație cu camera de luat vederi și microfonul, făcându-se de râs?
După incident, luată la bani mărunți, doamna ministru s-a scuzat:
” Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greșește.
Mulțumesc tuturor pentru înțelegere! ”
Degeaba se scuză doamna ministru, după ce a fost luată și ea la palme de colegii din învățământ. Zarurile fuseseră aruncate, intervenția ei ca ministru este mai condamnabilă decât vocea ridicată a doamnei învățătoare. Citiți doamnă ministru ce a spus domnul gheneral Bălănescu :
” Trebue insă altceva, care cu regret constat, d-voastră vă lipseşte cu desăvârşire, : Răbdare, răbdare şi iar răbdare! Răbdare multă, răbdare mare !”
PS: Doamna Monica, dacă la dvs în clasă ar fi venit ministrul educației și v-ar fi tratat cum ați tratat-o dvs pe colega din Frumușica, cum v-ați fi simțit? Cum ați mai fi dat ochii cu copii, cum v-ar fi tratat copii ?
http://dspace.bcucluj.ro/bitstream/123456789/49027/1/BCUCLUJ_FP_279955_1921-1922_001_048.pdf
A propos de Romania educata. Tanti ministresa, ca tot a umblat pe la Cotroceni, dar a uitat pedagogia, ar trebui sa ia si ea o lectie. In loc sa urle ea la invatatori, degeaba de altfel, ca tot cu ei isi face treaba, ar trebui chiar sa se axeze pe alte programe de educatie, alternative, de atragere a oamenilor spre scolarizare, de stimulare a interesului spre carte etc. Ia de colea, tanti ministru, ce zici? Sigur, nu vei zice nimic, ideile-ti sunt sterse de atatea cursuri ce le ai.
https://www.libertatea.ro/stiri/tanti-anica-merge-la-scoala-la-58-de-ani-este-in-clasa-a-iii-a-dupa-o-viata-chinuita-scoala-i-a-dat-un-sens-si-un-venit-in-plus-2858139
Excelent!
Numai cine nu muncește nu geșește.Sunt si fetele doua suflețele zbuciumate din cauza raspunderii prea mari ce invața din greșelile primului mandat de ministru,dar in al II-lea sigur nu vor mai greși!
@Ifrim,
Da sunt sigur ca la al doilea nu vor repeta greseala,ba chiar vor face altele noi, iar la al treilea nu va mai vorbi nimeni despre ele, pentru ca se vor obisnui.
Clan, Dex,”3 (Fig) Grupare cu anumite interese”
Mafie, Dex, „3 (Fig) Grup de persoane legate între ele prin preocupări comune, care-și apără cu orice preț interesele meschine”
Meschin, Dex, „Lipsit de generozitate, de noblețe sufletească și preocupat de interese mărunte”
Partid, Dex,”Grupare de oameni uniți și organizați în vederea realizării unor scopuri generale cu caracter politic”
Politica, Dex,”Știința și arta de a guverna un stat”
🤩😂🤣😅
Rog sa asociati aceste notiuni si intelesuri pentru a defini un partid politic. E ca la rebus, la careurile de cuvinte incrucisate. Glumim, dar cum altfel am zice?
Sa continui. Nenea Sica, primul ministru, zice ca nu dubleaza alocatia pentru copii. Ca e „razbunarea PSD pe noi”. O fi dar in Parlament si penele galbene au votat emotionati de copilasi. Ca nu sunt bani. Ori banii erau de la taxa aia de la multinationale pe care penele galbene au abrogat-o. Si ca sa nu fim acuzati de rasism io zic ca alocatiile sa se dea parintilor care platesc taxe si impozite si copiilor care merg la scoala. Oricum, penele galbene au inceput, timid, sa „taie”. Urmeaza pensiile, apoi, pe sestache, usurel cresterea tuturor taxelor, accizelor, impozitelor si altele inventate in curand. Vazand cum cresc preturile la orice, coroborat cu „planul de gubernare” (de la gubernie)io zic deja sa sapam gradina: o rosie, un patrunjel, o ceapa, un morcov, o fasole, o mazare, un ardei, basca pandit pe unde creste stevioara, urzicuta… Azi dimineata priveam pe cerul gri, de iarna pacalita, zborul a doua gaste salbatice, ciudat, de la sud spre nord. O veni primavara mai devreme? Nu prea avem prilej de bucurie. Ca ne-am saturat de atata ascultat furtunoase simfonii de Wagner.
Cine suntem noi sa ne impotrivim voinței poporului?Norodul are exact ce a votat și ce merită.Acum sunt inca suavi,gingași ca nu s-au inșurubat pentru un mandat intreg și doresc conservarea procentului cu intenția de vot.După….să vezi atunci perinița,ceardaș,brașoveanca.(Sub sigla actualului PNL sunt pitulați PDLiștii lui Base,Boc & co.)Și nu are nimeni dreptul de-a se plânge caci totul se intâmpla in cunoștința de cauză.
Doamne, poporului ăsta nu-i poți face bine decât cu biciul. Fără să sufere, ca Isus, nu se trezește. Eu i-aș zice, că de prea mult creștinism ortodox, originar, tolerant, preferă autoflagelarea. E prea credul, îl faci din vorbe! Crede că schimbarea hoților îi aduce bunăstare. Sigur, dacă nu se fură voturi cu toată mașinăria de numărat, sondat și manipulat. Ce să știe baba Safta, „mi-a dat, maică, o găleată d-aia galbenă și așa frumos mi-a vorbit ăla, de nu-l știam, de-mi zise o vecină, Anichita lu’ Dode, că cică el era primaru’l
La parlamentare am votat la țară. Pe liste separate. Am fumat o țigară apoi, în drum, privind o taximetrie mai ceva ca Uber. Curse cu mașini ale clanului galben aducând toți moșii și babele satului la vot. În ciomege, bastoane, șontâcâind, tremurând, cu greu urcau scările școlii, sectia de votare. O cunoșteam pe o vecină, neam cu mine, și-i zic „Ce-ai votat, Mărie?” „Io știu maică, că nu văz, m-a ajutat o fată d-acolea să puie unde i-am zis” ” Te duc ăștia acasă?” „Mă duc, mânca-i-aș, și îmi dă și 10 lei. Unu’ a zis că îmi soarge și niște lemne” No comment. Nu am mai avut curiozitatea s-o-ntreb peste câteva zile dacă i-au spart lemnele.
@ifrim
„Voința poporului”.Dacă asta e voința poporului eu sunt PAPĂ!Atunci când te duci la poarta cetățeanului,îi promiți avantaje materiale și îl conduci la urne,ba îi mai pui și ștampila,cum ne-a relatat mai sus dl.Geo,atunci să mă iertați,nu se mai numește voință,ci o acțiune de a determina persoana respectivă să voteze cu cine dorește acel „binefăcător”.Acum,nu mă pricep la C.Penal,dar consider că astfel de fapte sunt infracțiuni în toată regula.Că,ele sunt rămase nepedepsite,asta e altă poveste.
@Nicolae.Și la alegerile anterioare cand a câștigat stânga inseamnă ca au procedat la fel?Ce este valabil pentru un partid este valabil si la celălalt!
@Geo
Vreti sa spuneti ca mosii si babele de la tara voteaza cu clanul galben ? Pina azi se stia ca ei voteaza cu clanul rosu. Care e motivul acestei schimbari la 180 de grade ?
@Geo
Si ce garantii aveti ca mosii si babele chiar voteaza cu cine v-au spus dvs. ?
@Stelian Ma indur, desi mi-am calcat promisiunea, sa iti raspund. Ai fost vreodata in viata asta la tara? La tara, unde se da cu sapa si babele si mosii sunt ai nostri, nu ai tai? Stii cu cati bani traiesc oamenii astia care ne-au crescut pe noi, dar mai ales pe tine? Astia stiu ce e leul, Steliane. Il stiu si ii doare cand nu-l au. Asa ca o galeata de la ciuma galbena si pliante cu neamtul dintos de nici nu-l vede bine ca au albeata toti batranii dar nici bani de ochelari pica bine mai ales ca sunt dusi ca vitele cu masini de lux la vot. Du-te la tara si vorbeste cu niste oameni. Si dupa aia poti sa-i pupi unde vrei pe hamesitii de europeni si tradatorii de tara. C-oi fi apropiat de secu m-as indoi, ca ii urasti pe comunisti esti de-al meu, dar daca eu sunt nationalist si crestin si am iubire de oameni si nevoile lor in neputinta asta nu inseamna ca trebuie sa-mi dai numai replici „dictate”. Nu esti nemuritor si daca iti place sa dai cu pleasna e treaba ta, opinia ta, dar lasa-te de impuns ca boul de-a mancat bozii. Bag’ seama ca inca am fost politicos si ma intreb oare ai facut armata? In rest, numai de bine, ca asa e frumos.
Io mai sus zisei, dar marmalacii nu decriptara. A schimba hotii cu alti hoti nu inseamna progres sau „revolutie’ ideologica. Unii nu inteleg ca nu e nicio diferenta intre aia si astia. Ala cu j’de case din”meditatii”, ala cu „belina”, altii cu „termopane”, basesti de vandura pe nimic peste 800 de nave etc etc ca ma doare capu’… Adica, ciumele astea rosii, galbene, mov, dracu sa le ia, fac bine tarii? Prosti mai suntem. Serviciile, conectate in reteaua de paianjen mondial a serviciilor, hotarasc totul. Noi suntem, nu pigmei ci niste furnici, ca alea de pe piatra procurorului care le umbrea cu palma lui atotstapanitoare cu picioarele in paraiasul curat al patriei din filmul Reconstituirea. Cine nu l-a vazut, sa-l vada. E pe net. Emil Botta, marele actor, scrijeleste coaja unui copac plangand seva in rana, ca noi acum..Stelica, vezi, nene, filmul, premiat de capitalisti, in vremea lui Ceasca. Daca te pricepi la film, daca nu, citeste-o pe Ecaterina Oproiu, daca sti cine e. Altfel, ce sa zic…Pupincuristi si patrioti. Toti tristi, asta e.
Ma uit siderat la Academia Rahova. Ordin de sus, Dragnea, nu primeste o ZI in libertate. Ce dracu’ e o zi? Pai, e. La „Livolutie” strigam toti, din rarunchii plini de sange, LIBERTATE! Prosti mai eram, naivi si mandri ca puteam tipa si injura. Borcea, masculul feroce, a avut j’de zile in permisii, de a facut o gradinita de plozi, ca multi alti jmecheri cu bani.Statul il scoate de la drepturi o zi, economie, nu? Dar astia, caini, ce spun eu, hiene, la „orden de sus” au zis nu. Ma da’ cine-or fi astia? Or fi alde Stelica? Pai da, ca e ciumat rosu si nu galben icter. Io zic ca Dragnea asta, asa cum e, e tot om, ca noi, ca Stelica, ca alti hoti de teapa lui din aceasta lume mafiota a politicii asa zis dambovitene care de fapt e o lucratura in razboi de tesut „made in” afara, normal. Nici crestini nu mai suntem. Dinca, „monstrul” criminal e mai pretuit de stat, vazand ca e gras, bine hranit si fara nicio teama de nimic. In general, omeneste, nu dai intr-un „om cazut”, dimpotriva faci dovada educationala, care e si scopul puscariei, sa recompensezi gestul de „reeducare prin munca” si nu sa-l traumatizezi pana crapa. Am avut exemple de crime si la nivel mai inalt, gen Mustata.
@Geo
Eu v-am pus 3 intrebari simple iar dvs. imi dati o pagina de text dar nu raspundeti la ele.
Eu o sa va raspund
1. Nu am fost in viata mea la tara. Bunicii mei precum si parintii au trait in lux numai in mediul urban
2. Cind totusi cobor din elicopter si imi vizitez prietenii care au case la tara mergem la birt si nu reusim sa bem si noi o tarie la ora 08.00 (ca sa-i facem in ciuda lui Ceausescu cu Decretul 400) din cauza ca e plin de localnici care se pling ca mor de foame. De sete nu se plinge nimeni. Daca le oferi 100 lei/zi pentru munca te alegi cu injuraturi.
3. Nu am facut armata ca am avut pile. Am purtat gradul de colonel (plin, cum ziceau soldatii) doar ca sa-mi fac poze.
4. Replici „dictate.” Da, la fiecare comentariu al dvs. primesc ordin sa raspund, fac o ciorna, o trimit la esalon, primesc aprobarea cu corecturile de rigoare si o postez. Evident ca sunt si platit pentru asta caci numai cei care au replici dictate pot face fata la comentariile dvs.
PS
La „lovilutie” strigam LIBERTATE pentru noi nu pentru puscariasi. Ati uitat.
A propos de pensii. Sigur, scepticismul meu cert, as spune socratic, se adevereste. Deocamdata stam. Si vom sta inca un an. Sau doi. Daca mai apucam. Discutiile astea, optimiste, cu calcule, cu solutii, cu orice vreti inspre binele decent si demn, treneaza si disputa isi pierde din substanta, exact ca un copac care moare in picioare, cum zice un proverb turc. Io zic, pana cand onor Ciuca, va avea verde de la un Catu, s-o lasam mai moale. Poate daca se szburleste vreo chestie militara, scanteie prin Golf, sa mai aplicam vreo recunoastere a ceea ce inseamna armata, dar pana atunci silentzio baieti. Io mai zisei, cu stevioara pana se limpezesc apele e mai sigur. Altii zic, rabdare si tutun. Da’ io mai zic, sa ne apucam sa coasem nasturi, cum ne invata Maria Sa, ca asta e armata, croitorie meletara. Om fi noi in NATO, dar unii vor o alta armata,ioropeana, alta belea iluzorie incat nu mai stim in ce transeu stam. Deci, vedeti-va de treaba, dragii mei, ca viata e scurta. Acum, scurta de tot din pacate. Pensiile? Eh, vom vedea! Daca mai putem vedea…
@Stelian Incep chiar sa te admir pentru consecventa. Bravo. Cu asta inchei orice disputa, fiind nu inutila, ci stearpa, cum zicea mamaia mea de vaca.
Mai mult, psihologic vorbind iti inteleg anumite frustrari. Ca orice om care le are. Poate si eu. Cel putin nu le fac publice. Aveam un prieten, Stelian Petrescu, din Copacenii Ghimpatiului, si el colonel, baiat simpatic, taran chiar in gandire, si imi placea. Oricum, promit ca nu te mai deranjez cu replici. Poti sa versi orice, chiar si ligheanul unde ne barbieream in aplicatii. Ca asa am trait si eu si dumneata. Vezi, poate anumite experiente de viata ne-au deformat. Inteleg. Acum, ca pensionari, niste neica nimeni traind din amintiri „glorioase” stam la coada la doctori, la impozite, la tramvai, nebagati in seama, amorfizand intr-o lume care nu ne mai baga in seama. Lumea reala ne biciuieste lumea din noi, traita, ostoita si chiar fara sens. De ce mai traim? Sa ce? Si cu asta, io zic, sa fii sanatos, cu Dumnezeu, ce altceva?
Jocurile astea „politice”, vrajeli pentru cunoscatori, nu au decat un singur sens, doctrina Mariei Sale, neamtul dirijat din Germania, adica ocuparea Romaniei de catre nemti. Mai doi-trei ani, un fermier german zicea ca daca am avea pamantul manos din Baragan, cu productivitatea si tehnoogiile noastre, am face de trei ori productia noastra. Mai mult, iesirea la Marea lui Mircea al Batran, ne-ar scuti de taxe de la Rin la Mare spre o Asie si mare si mica. Apoi, resursele naturale ale romanilor ne-ar garanta o sustinere de peste 60% a industriilor noastre, zic nemtii. Deci, ce mai vorbim noi p-acilea? Nu am reusit cu razboaie, reusim cu Al Nost prezident. Ca romanii e prosti. Avand un Parlamentul meu, un guvern al meu, adica al neamtului, am cucerit Romania. Unii zic ca am intrat in Europa. Noi suntem centrul Europei, dar romanii nu vad asta. De ce nu vad romanii? De prosti. Eu sunt roman, dar nu prost. Asta e tragedia, inteleg, dar nu suport jugul. Si ce sa fac? Sa ies in strada? Poate, chiar si in carucior cu rotile. S-o gasi cineva sa ma impinga. Pana la urma sa ce? Romania va fi o provincie a Europei cuiva, adica o zona folclorica a unui multifolclorism de natiuni. USA e statele unite ale Americii, iar USE va fi statele unite ale Europei, acelasi crez, armata, legi, acelasi bici. Lupta intre nationalism si globalism va fi cu sange. Un joc periculos, similar razboaielor. D-aia englezii au iesit. Stiau, si mai marii lor, nepublici, au transat asta. Europa e a nemtilor, chiar daca francezii isi mai dau coate de sanchi. Vom asculta dimineata Lili Marlen…apoi Tatal Nostru. Cam asta e cu ciuma galbena, sau daca vreti, penele galbene. Poate unii „baieti” stiu ce s-a hotarat la Malta. Noi nu stim si daca americanii stiu se pare ca parteneriatul asta e cea mai mare cacialma a Romaniei.
http://lazypawn.com/o-tempora-o-mores/
@Geofreeland,
Ca totvorbisi de Franarul Cotrocean, aud ca a retrimis la revizuit un proiect privind masuri si pedepsepentru cei ce detin, consuma si fac trafic cu substante interzise.Ma intreb ce l-o fi apucat? Poate grija fata de subordonatii din servicii si consilierii care se șamaneau prin Dambovița sau s-a dat ordin ca Romania sa se apuce de consumat si traficat droguri. Auziti cum isi justifica Mutu refuzul de a promulga legea: ”„problemele sociale și medicale generate de dependența de droguri” trebuie să se concentreze „pe dezvoltarea rețelei de servicii specializate” și nu pe majorarea pedepselor pentru consumatori „dat fiind faptul că măsurile care urmăresc pedepsirea persoanelor dependente de droguri au o eficiență socială redusă și costuri mari”. Bă ești prost? Cum adica, dacă maresti amenzile pe tine ca stat te costa mai mult decat daca infiintezi ”servicii specializate” probabil in ”dezvoltarea spirituala” a consumatorilor. Da, daca incurajam traficul si consumul de droguri, vor iesi in castig… traficantii. Pe ei ii protejeaza probabil Iohannis, ca altfel justificarea lui nu are sens.Iar lumea tace.
Iată ce primii azi pe la ora 6.
Citește!
N-ai să uiți TOATĂ VIAȚA TA!!!
La casa de marcat a unui supermarket o tânără casieră îi atrage atenția unei cliente(o persoană în vârstă)că sacoșa de acasă este de plastic și face rău la mediu că este din plastic.
Doamna își cere scuze și spune:”noi nu aveam pungi din asta verzi pe vremuri”.
Tânără casieră îi răspunde:
„Asta e problema noastră azi,că generației voastre nu i-a lăsat de mediu,să îl păstreze curat pt.generațiile viitoare”.
Doamna îi spune că are dreptate,că generația ei nu a avut chestia asta verde(adică punga)
„Pe vremea mea recipientele de lapte,apă minerală,bere,iaurt erau din sticlă,se returnu la magazin iar de acolo ajungeau la fabrici pt.spălare,sterilizare și refolosire de multe,multe ori,deci se reciclau cu adevărat.
La aprozar se dădeau pungi de hârtie pe care le foloseam până se rupeau și le predam împreună cu ziare,reviste,caiete,cărți,cartoane la punctele de colectare,ajungând la fabricile de hârtie scutind de tăiere mulți copaci.Nu aveam chestia asta verde pe vremuri.
În trecut urcam etajele pe scări,mergeam la cumpărături pe jos,nu cu mașini de 300 cp pt.500 de metri,dar e adevărat nu aveam chestia verde.
Scutecele copiilor,fiind bumbac,se spălau și refoloseau pt.că nu le aveam pe cele de unică folosință.Ne uscam rufele afară,în soare și vânt pt.că nu aveam uscătoare electrice în casă.Copii purtau și hainele fraților și surorilor mai mari,nu întotdeauna noi.
Aveam un singur Tv ori doar un radio,nu în fiecare cameră…………..
Continuare altădată.
Ce sa ne mai miram.Si Nica a lui Stefan Apetrei tranti canepistea matusii Marioara palanca la pamant. Si canepa nu era un drog. Se punea la muiat in garla, apoi se spala, se melita si se daracea, se alegea in fuioare si se tesea in razboi. Ieseau cergi, saci, franghii. Nimeni nu fuma canepa. Acum daca pui canepa in curte te ia meletianu’. La fel ca si cu ceaiul ceai. Ala rusesc, indian, chinezesc, ceylonez cum beam noi in armata. Nu mai gasesti pe piata decat online la preturi mari exclusiviste. Bem Ice Tea Lipton, ca deh, ceaiul si canepa sunt deja monopoluri internationale. De fapt, cand interzici un lucru, il faci atractiv. Ca imparatul ala francez de a pus soldatii sa pazeasca ogorul cu cartofi de-l furau francezii noaptea ducand la raspandirea in Europa. Asa ca ce face Maria Sa neamtul e tocmai invers, structuri specializate de control, monitorizare si acoperire a traficantilor de drog. Ca in Afghanistan, ca in Columbia, ca oriunde unde se fac produse interzise declarativ dar incurajate pentru imensele sume de bani date de clienti spre fuga din realitate si tampire.
https://m.dcnews.ro/povestea-batranului-care-a-ramas-fara-bani-sa-ajunga-acasa-virala-pe-internet_724228.html
POVESTI DE VIATA 29.
https://www.antena3.ro/life/astepta-in-rand-la-bancomat-in-timp-ce-un-batran-era-trist-ca-ii-lipsesc-cinci-lei-de-pe-card-va-555172.html?utm_source=Jurnalul.ro&utm_medium=referral&utm_campaign=Jurnalul%20articol
DE CE SUNT SPECIALI MILITARII/POLITISTII? Cu dreptul ingradit de a-si cere salarizare si pensii mai bune sunt relevanti pentru societate?
Greva personalului din serviciul public. Poate au si dreptate… Chiar si grefierii/magistratii pot fi indreptatiti sa aibe pensii ocupationale, de serviciu, ,,speciale” cum s-ar spune. Statutul fiecarei familii ocupationale implica restrangeri ale drepturilor cetatenesti pe timpul activitatii, compensatia societatii rezumandu-se la salarii si pensii decente. Pentru cei nemultumiti, recomand reconversia profesionala inspre o categorie socio-profesionala invidiata, astfel incat sa fie si ei beneficiarii acestor drepturi derivate din obligatii si restrangeri multiple. Succes!
Diferenta intre militari/politisti si magistrati/grefieri ar fi urmatoarea:
IMAGINATI-VA CA PENTRU UN NUMAR DE ORE/ZILE POLITISTII NU AR INTERVENI LA SOLICITARILE CETATEANULUI, omoruri, talharii, violuri, CA POMPIERII NU AR INTERVENI IN SITUATII EXTREME, incendii, accidente, inundatii, CA FRONTIERA NU AR FI PAZITA, CA ARMATA, JANDARMII SI SERVICIILE DE INFORMATII NU AR VEGHEA LA SIGURANTA POPULATIEI SI SECURITATEA TARII. Cum ar fi sa ii vedem pe toti pe scarile institutiilor lipsiti de reactie profesionala, iar incendiile, accidentele, fortarea frontierei, etc., sa fie ,,suspendate” pentru o alta zi, un alt ,,termen”. Ca lider ar vreunui sindicat politienesc nu as cere decat drept la greva pentru militari si politisti pentru 24 ore ca sa vada si sa inteleaga populatia de ce beneficiile salariale si pensia de serviciu li se cuvine din plin militarilor/politistilor. Poate ca o greva ar determina guvernantii sa le majoreze salariile astfel incat sa genereze o pensie decenta bazata pe contributivitate.
Oare instantele se pot opri pentru o zi? Curtea de Conturi, ambasadele, Parlamentul, primariile pot inchide portile pentru o zi de greva generala? Eu nu vad niciun impediment. Oricum toate aceste categorii de asa-zisi ,,speciali” isi inchid portile la sfarsit de saptamana si in zilele de sarbatori legale, iar in zilele lucratoare programul este fix si de obicei 08-16. Au timp de odihna si de familie berechet.
Militarii/politistii, ca institutii si categorie socio-profesionala pot inchide portile institutiilor? Poate politistul sa refuze prezenta la o cercetare la fata locului, la un omor comis in zi de samabata ori dupa orele de program? Poate un politist de frontiera sa refuze lucrul in vreo zi sau vreo noapte? Poate pleca un pompier de la incendiu pentru ca e ora 16, iar timpul de lucru a luat sfarsit? Exista secunda in care functionarii de la penitenciare pot refuza munca pentru ca isi doresc salarii mai mari si se impune greva pentru a sensibiliza decidentul politic? Exista vreo secunda in care tara aceasta nu este aparata de institutiile de forta impotriva amenintarilor permanente la adresa drepturilor si libertatilor cetatenilor ori la securitatea tarii? Ma indoiesc. Pentru aceasta categorie socio-profesionala nu exista greve pe scari de institutii ori alt mod de greva ascunsa. Doar politistii au dreptul la protest, dar nu la greva. Militarii nici macar sa protesteze nu au dreptul. E normal sa fie invizibili pentru guvernanti cand e vorba de dtepturile lor. Ei nu pot pune presiune in strada pe decidenti, ei doar suporta, in tacere in general, punctajul electoral al politicienilor sau frustrarea cetatenilor care si-au ales o alta profesie, una care a beneficiat de toate drepturile si libertatile prevazute de Constitutie.
Cetatenilor nemultumiti si politicienilor ignoranti le cer doar drept la greva pentru 24 de ore pentru militari/politisti/functionari de penitenciar/politisti de frontiera. 24 de ore in care ei sa nu lucreze, nici macar unul. Sa lase totul deoparte si sa isi ceara drepturi salariale care sa le permita aceeasi pensie, dar pe contributivitate. O fi bine? Vor fi civili care lucreaza, si ei, sambata, duminica, sarbatori legale, schimburi de noapte, dar diferenta este data de responsabilitate, de constrangeri statutare, de lipsa acelui drept ce poate schimba ceva, DREPTUL LA GREVA GENERALA. IMPOSIBIL DREPT, punerea lui in opera ar genera haos general in tara. Reflectati, voi, cetateni ignoranti si politicieni frustrati.
Asta pentru cei care susțin pensiile pe baza de contributivitate..
Continuare…
…În bucătărie amestecam și frământăm cu mâinile pt. Că nu aveam mașini electrice.Când împachetăm ceva fragil foloseam hârtie veche și ziare,nu folie de plastic cu bule.
Pe vremuri nu porneam mașini de tăiat iarbă cu benzină ori electrice să tundem gazonul,ci foloseam coasa,secerea și făceam multă mișcare să nu avem nevoie să mergem la săli……Adevărat,nu aveam chestia verde pe atunci.Când ne era sete beam apă de la cișmea în loc să folosim pahar de plastic ori sticlă de plastic cu apă îmbuteliată. Ne umpleam stilourile din călimară în loc să schimbăm rezerve din plastic.
Ne schimbam lama aparatului de ras în loc să-l aruncăm de fiecare dată dar nu aveam chestia verde.
Oamenii luau tramvaiul, troleibuzul și autobuzul iar copii mergeau pe jos sau cu bicicleta la școală în loc să fie duși cu mașina de 45.000 € dar nu aveam chestia verde. Aveam o singură priză în cameră,nu aveam nevoie de prelungitoare cu zeci de prize pt.a alimenta zeci de ap.electrice și nu aveam smartphon cu GPS să găsim un McDonalds.
E trist să vezi tânără generație cât de risipitori și poluanți am fost noi doar pt.că nu aveam acel ambalaj verde!
Vă rog să trimiteți textul unei alte persoane egoiste și în vârstă care are nevoie de o lecție despre cum se păstrează mediul,lecție primită de la un deștept de tânăr.
Nu ne place să fim în vârstă așa că nu ne trebuie mult să ne enervăm,mai ales când observațiile vin de la unul tatuat cu multe zorzoane,dar care nu poate da restul fără ajutorul casei de marcat.
Sfârșit.
@Pompiliu
Cum să creadă politicienii când unii dintre ei nu au făcut măcar o zi de militărie? Ba,unii,au declarat că pt.ei armata a fost pierdere de timp și dacă nu o făceau nu ar fi învățat să coasă nasturi!!!
Au făcut câteva luni,dar să mai fi stat închis în cazarmă 3-4 ani pe timpul scolii militare+4 LM?
Ar trebui concentrați să stea și ei măcar 3 luni în cazarmă,să vadă cum ar fi.