MINIȘTRI LUAȚI LA ÎNTREBĂRI

Categoria Despre Armata, Magazin

Deputatul de Dâmbovița, Dumitru Lupescu, Lt.col.în rezervă, care încă nu și-a uitat profesia de bază, a depus la Camera deputaților un document, ”întrebare”, adresat miniștrilor de la apărare și interne pentru lămurirea unei anomalii care numai în România poate fi posibilă, pentru că numai în România legile se fac cu un cap și se aplică după capul fiecăruia. Întrebarea este cea pe care toți cei care au făcut contestație la decizia de actualizare privind scoaterea ILEGALĂ adică fără acoperire legală a indexării din 2016, din actualizarea aplicată în 2017, au pus-o Comisiei de Contestați a MApN și la care răspunsul a fost pe măsura capetelor celor ce l-au conceput, adică de tot rahatul. Cum și acțiunile în instanță (pentru cei care au mai avut curajul sau puterea să meargă mai departe) au întâlnit același gen de capete (îndrumate de domnul Tudorel Toader să aibă grijă cum dau sentințe, că guvernul nu are bani), în cele mai multe cazuri petenții au pierdut și asta a dat curaj gulerelor albe de la CPS și DGFC să îi spună actualului ministru că ei ai dreptate, pentru că uite, au câștigat în instanță, a mai rămas calea aceasta și încă una, peste care domnii responsabili cu această ilegalitate vor da cât de curând.

Deputatul Dumitru Lupescu de altfel, recidivează, căci dacă vă amintiți a mai avut un set de întrebări pe care le-a pus în Parlament coanei Olguța când cu OUG 59. De la Olguța a primit un răspuns de doi bani. Să vedem dacă și ministrul Ciucă, va avea ”forța” să răspundă în același mod și să trateze cu aceeași indiferență o problemă care nu este doar o discriminare și o lipsă de respect față de militari, ci și o ilegalitate. Dacă o va lăsa să se scurgă pe același drum, atunci militarii chiar nu mai au nici un Dumnezeu la care să apeleze.

Iată documentul depus de domnul deputat la Camera Deputaților. Să așteptăm cu interes răspunsul.


Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

49 Raspunsuri la MINIȘTRI LUAȚI LA ÎNTREBĂRI

  1. geofreeland

    Bravo, Lupi Mitica! Ai pus punctul pe i.

  2. Ifrim

    Respect domnul deputat Dumitru Lupescu!

  3. Nicu

    Nu se va rezolva nimic! Așa a decis fostul director al Casei de Pensii și actuala nu are nici habar și nici interes să corecteze aberația. Ciucă va fi aburit de cei din preajma sa…eventual va cere pdv al Casei. Răul vine de la cei care conduc CPS, DGFC, DRPAJ, DGMRU…din interior adică.

  4. neacsu marin

    @Nicu,
    Vom vedea…. zise orbul….

  5. Nicolae

    Este normal ca pesimismul sã se fi instalat în noi,mai ales dupa ce am trãit în ultimii 10 ani.
    Toatã „floarea cea vestitã”a politicii dâmboviţene,începutã de flotangiul-şef,continuat de roşcata din Cetatea Banilor,iar în prezent,se pare,de trubadurul galben.
    Oricum,trebuie sa-i mulţumim d-lui deputat Lupescu,pentru ca le mai arata unora nedreptaţile facute de-a lungul anilor.
    Cred,nu cred,este adevarat, unicat în lume,ca o Lege Organica este modificata printr-o OUG înainte de a
    produce efecte,este vorba,binenţeles de legea 223/2015,care în prezent a mai ramas decât caroseria datorita faptului ca a fost golita de continut prin cele trei OUG.

  6. Pompiliu

    Dacă nu era și el în situația celor care nu au primit indexarea nu ar fi făcut nimic.. Despre cei care au ieșit la pensie după 15.09.2017 și care nu mai primesc la pensia în plata sporul pt OMM/SOSP??? De ce nu a întrebat? Sau chiar și pentru cei pensionați înainte de 2010 și care la recalculare pe legea 223 au pierdut la pensie și nu au câștigat pentru ca actualizarea salariului de funcție nu s-a făcut asa cum era normal prin echivalare cu a unuia din activitate în 01.01.2016…
    La fel ca și asociațiile de rezerviști, fiecare cere ce îl doare pe el di nu pentru toți pensionarii militari..
    Subiectiv

  7. bazil

    Un inceput promitator! Ar trebui continuat cu anularea frauduloasa a pensiei suplimentare la majoritatea pensionarilor militari(cei cu vechime mai mare) precum si cu aplicarea diferita a recalcularii pensiilor cf L223/2015 potrivit unui ordin cam potrivnic militarilor de cariera-M25/2016 ART. 20. In timp ce la majoritate se iau in calcul niste asa zise actualizari cu coeficienti uitati prin sertare de prin 2009 ,care numai cresteri nu sunt , la cei detasati spre ex. (desigur nu la toti ci la cei alesi pe spranceana)se procedeaza cu totul altfel; – Pentru actualizarea la data de 1 ianuarie 2016 a salariilor lunare corespunzătoare funcţiei exercitate, beneficiarul drepturilor de pensie solicită instituţiei la care acesta a fost detaşat cuantumul şi elementele salariale pentru funcţia similară aflată în plată la 1 ianuarie 2016- . Cu alte cuvinte daca a iesit la pensie prin 2000 iar elementele salariale pentru functia similara erau atunci cam 3000 lei , functia similara aflata in plata la 1 ianuarie 2016 poate fi lejer 15.000 lei, poate chiar mai mare -au trecut 16 ani cel putin iar hartia suporta orice! Dezavantaj clar pentru cei din unitatile oiperative! Publicarea tabelelor cu rezultatele recacularii ar fi edificatoare!

  8. raul

    @Titi 10,42
    Mai fratilor ,cat timp in fruntea sau pe langa frunte ,va sta acest sinistru personaj (da ,e sinistru cu Fac lui de drept facuta cu portbagajul la Craiova parca ) ,col Rosu Valeriu ,nu se va obtine nimic!Are un stil de a interpreta legile de te doare capul!Am avut de-a face cu el ,de aceea vorbesc si norocul meu a fost ca pe vremea aia, 2014 ,deasupra CPS era Casa Nationala care l-a ,,desteptat” in interpretarea unui art din lege si care mi-a dat mie dreptate ,eu,nelicentiatul dar mergand pe firul logic al legii!Asa ca va luptati cu morile de vant ,tipul e de-o obtuzitate rara ,dar are un cuvant greu pt ca e filtrul ,,juridic” al Departamentului!

  9. Gabitu

    Prima urgență este eliminarea Oscarurilor pentru neamuri, pile și pupini. Nicăieri în lume în nici o armată nu se dă la pensie 50% în plus pentru că ai avut genunchii tociți în fața șefilor ai deschis ușa cu capul. Apoi repararea altor nedreptății. Bineînțeles și plafonarea limitei minime și maxime a pensiei militare de stat

  10. dora

    @Gabitu,
    Întrebare: cum să elimini din calculul pensiei sporul de 50% pentru lucrări de excepție (OSKAR? păi ce lucrăm în cinematografie?). În armatele altor țări (cum spui matale), salariile sunt la alt nivel și educația și respectul pentru armată. La noi, e o bălăcăreală tipic țigănească. Da ce plafonarea limitei minime și maxime a pensiei militare de stat?. La alte tipuri de pe pensie (mă refer la ale magistraților, nimic, nimic?). Te plătește cineva sau mergi pe principiul să moară și capra vecinului. Poate și vecinul! Aveți grijă!Ciuda, ura, declanșează boli (unele psihice altele…..). Nu mor de grija domniei voastre!.Asemenea personaje sunt demne de dispreț!

  11. Titi

    @Geo, deci si la noi se poate !
    In aceeasi locatie am fost si eu internat in anul 2007, dar la Sectia SMC Bucuresti si conditiile oferite erau departe de cele de astazi,cele relatate in linkul de mai sus !

  12. Gabitu

    Pentru Dora creier mic. In nici o armată din lume nu există ca la noi pensii si de peste 20 ori mai mari între soldat și general!

  13. Gabitu

    Și avem ohoho mii de generali politruci,activi în rezervă, plini de Oscaruri ca câinele de purici, care au câștigat toate războaiele duse în popote!

  14. Pompiliu

    Vad ca pe aici se vorbește numai despre indexarea cu 5 % din 2016… Salariul de excelenta(Oskar, care este de fapt 30% din salariul de funcție brută din 2009 pentru funcțiile de execuție și maxim 50 % pentru cele de conducere. Spor brut la nivelul 2009 dar retineri la nivelul 2018,2919,2020. Ex un subofițer are acel spor 712 lei brut deci aproximativ 400 lei net. Probabil la ofițeri este dublu pt ca în 2009 între salariile de funcție ale subofițerilor și ofițerilor nu erau diferențe mai mari de 2 ori. Ma refer la cei cu vechime mare. )
    În schimb nu vad ca se agita nimeni pentru cei care nu au avut nici Oscar nici pre multe sporuri și după 15.09.2017 au ieșit cu pensii mai mici decât ale celor ieșiți între 2011-2017, și cărora nu li se acorda SPORUL PT OMM DE 20% LA PENSIA ÎN PLATĂ…
    Parca 20 este mai mare decât 5…
    Dar asa cum am spus mai sus toate asociațiile de rezerviști sunt înființate pentru câțiva din conducerea acestora, iar aceasta adresa din articol este subiectiva și mai mult ca sigur îl doare pe cel ce a făcut-o…

  15. Gabitu

    În 2009 sau 2010 nu mai știu exact Oscarul a fost îngropat și înglobat în solda de funcție compusă doar pentru pupincuristii profesioniști care îl aveau atunci. Apoi tot ei au primit imediat alt Oscar pemtru șase luni cpentru ‘lucrări excepționale” făcute din genunchi.De atunci unele funcții au incluse un Oscar în funcțiile de bază .Altele de exact același nivel nu au Oscar pentru că cel care a deținut funcția înainte nu a avut Oscar în funcția de bază. De aici și diferențele uriașe la pensii. Schizofrenie curata.

  16. dora

    @Gabitu,

    PENSIA MILITARA MEDIE ÎN UNELE STATE NATO
    Pensionarul militar român are o pensie medie de 400 de euro.
    În Ungaria, Cehia şi Polonia, pensia medie este dublă – 800 de euro. Pentru toate celelalte ţări din NATO, pensia medie este 3.200 de euro. Peste 72% dintre pensiile militarilor români sunt sub plafonul de 2.000 de lei.

    Pt Gabitu, creier varza!

  17. geofreeland

    E duminica. A orbilor. Cam asta e Romania Normala.
    https://www.youtube.com/watch?v=JfvdKfNjtQ4

  18. geofreeland

    Si situatia continua. Incet, incet, statul asta parca nu mai e al nostru. Un stat al jefuitorilor. Asta e Romania Normala?
    https://www.youtube.com/watch?v=hTjSbziTGyY

  19. geofreeland

    Mai vreti? Traim in tara asta, numita Romania Normala. Oare? Transportul pe calea ferata e cel mai putin poluant.
    https://www.youtube.com/watch?v=-x4koCo2P2

  20. Gabitu

    Dora puștoaico mica intelectual datele oficiale sunt altele. Conform știrilor TV pensia militară medie este în jur de 3.700 RON care nu înseamnă 400 euro. Habar nu ai pe ce lume trăiești. Că sunt foarte multe pensii militare sub 3.700 RON chiar sub 1500 RON e adevărat. Din păcate media e trasa în sus de mile de pensii militare ale politrucilor kaki chiar și de peste 10.000 15.000 RON.

  21. geofreeland

    @Gabitu Un pic mai rezervat. In fond e o doamna. Iar pilotii militari, avere nationala, nu cred ca se incadreaza la politruci kaki.

  22. Gabitu

    Geo tu ești băiat deștept dar speri degeaba, generația noastră nu o să apuce nimic normal într-o colonie de sclavi lași șamponați TV zilnic. Ne-am născut în țara anormală cu populație anormală și așa o să murim. Populația asta are doar excepții:ori foarte deștepți foarte puțini ori foarte proști peste 99% . Împăca-te cu ideea.

  23. Gabitu

    Eu mă încadrez la foarte proști.

  24. geofreeland

    @ Gabitu Nu trebuie sa spui asa ceva. Nu, romanii nu sunt prosti, sunt prostiti, manipulati, santajati si mintiti de la cel mai inalt nivel. Sunt creduli si cred in vorbe, in pielea ursului din padure, si toate astea dintr-o educatie din ce in ce mai precara, plecand de la familie, scoala si terminand la titrari cumparate. Romania Educata? O mare gogorita, Romania nu poate fi educata, ci oamenii ei. Observi manipularea? Romania Normala? Romania nu poate fi normala decat prin normalitatea oamenilor ei, crescuti in cutumele sociale, in traditiile care unesc, in sentimentul unui patriotism de apartenenta la un interes comun, iubirea mamei tara. Cu o diktatura fatisa, cu impuneri din afara impotriva bunastarii constitutionale, cu guverne facute din politicieni de mucava, fara o minim de simtire romaneasca, cum sa nu demobilizezi intr-o depresie care devine vecina cu lasitatea, inactiunea si acceptul fatalitatii? Io mai cred in viitorul acestui neam romanesc. Altfel de ce am mai trai? Sa fim rame?

  25. Nicolae

    Carmen Avram,spune în emisiunea ei că eram pe locul 5 în lume la capitolul Aur? Nu e adevărat! E nostalgică!😀
    Au distrus pădurile? Nu e adevărat!Au tăiat doar copacii,ca să vadă pădurea!😀

  26. Gabitu

    Geo nu la piloții militari mă refeream eu .

  27. bazil

    Totusi,doc. oficiale arata ca intre pensiile militare, 29.594 sunt peste 6000 lei, 8929 sunt peste 10.000 lei, 147 sunt peste 20.000 lei si 5 peste 25.000 lei(la nivel 2018 se pare acum posibil sa fie mai multe peste 10.000 lei). Sa facem o simpla comparatie:la magistrati pensia medie in 2018 depasea 14.000 lei, acum este peste 18.000 lei! Cum sa nu fie toti multumiti , uniti in cuget si-n simtiri cu o astfel de medie cand toti au pensii de pensii? Cam asa e si la personalul navigant din aviatia civila samd……Cum pot fi multumiti militarii (in totalitatea lor nu pe sarite) cand dupa o viata plina de restrictii de toate culorile au cea mai kica pensie medie? Cum pot fi multumiti ei cand unii au 2000 -3000 iar altii 20.000-30.000-ori mai mari? Si atunci sa-iu dam crezare premierului si sa-i punem pe cei in drept (sa porneasca cu dreptul nu cu stangul) sa treaca la eliminarea discriminarilor! O prima actiune ar fi aprobarea in regim de :stejar extrema urgenta: a oug care e pe avizate , sa fie rapif aprobata si pusa in aplicare. Ca se va introduce impozitul progresiv peste un anumit cuantum nu e o noutate! El se aplica de ani buni in multe tari europene de traditie fara lamentari ca nu e constitutional.Multumesc pentru atentie! Ma simt obligat sa repostez . Pentru conformitate deoarece vad ca unii o dau cotita cu pensia medie la militari de 400 euro, uitand de cei cu 5 cifre, destui se pare! Nu serveste nimanui ascunderea sub pres a datelor reale !

  28. bazil

    Iar pilotii militari au niste pensii modeste ori submodeste in comparatie cu altii-sefimea (de fapt asa zisa sefime)cum a zis premierul ! Cred ca fff putini depasesc 8000-9000 lei!

  29. bazil

    Asta cu pilotii militari tot pentru conformitate! OUG 57/2015 a taiat la greu topate sporurile pilotilor militari! Probabil sa compenseze riscuriole imense la care sunt ei supusi de-a lungul carierei!

  30. geofreeland

    Logica inversa. Nu facem autostrada ca moare gandacul. Inchidem Rovinarii ca moare vipera. Suntem tampiti?
    https://www.youtube.com/watch?v=VLKy0oyhzbc&feature=youtu.be

  31. neacsu marin

    @Geo,
    Poporul lui Tutea.

  32. Nicolae

    Cineva întreba pe altcineva,mai zilele trecute,dacă românii au fost pregătiți să treacă în 1989 de la comunism la capitalism.
    Curios să văd ce răspuns primește amicul meu,am asistat în tăcere,fără a interveni într-un fel sau altul.
    Iată răspunsul:Domnule,noi nu am trecut niciunde,deoarece, noi
    nu am avut comunism,iar de capitalism am un mare semn de întrebare! Las la latitudinea fiecăruia să înțeleagă ce vrea!

  33. geofreeland

    Vorbim de poluare? Vorbim. Mai si punem taxe, afacere. Dar nu eliminam poluarea. De ce? Traim in gropi de gunoi, langa gropi de gunoi, ne ingropam in gunoi.
    https://www.youtube.com/watch?v=NNjHWxzfcO8
    https://www.youtube.com/watch?v=o5LIOqmd2Pg

  34. neacsu marin

    @Nicolae,
    Si totusi am fost mai aproape de comunism in 89, decat suntem acuma de capitalism.

  35. Nicolae

    Adevărat!

  36. geofreeland

    Da, am făcut o Revoluție, am trecut de la stat suveran la colonie. Nu mai avem voie să facem ce vrem, să producem și să exportăm, concurențial, ce vrem ci numai să importăm ce ni se dă voie. Ăsta nu e capitalism, e neocolonialism modern…Plătim ca să existăm…Muncim pentru alții, mai rău ca zilierii ăia pe plantație. Ce altceva? Ăsta e capitalism? Sigur nu e, o spoliere a unei țări ajunsă fie la mila unora, fie la jug…

  37. Gore

    @geofreeland
    16 februarie 2020 – 13:26
    @ Gabitu….”Majoritatea romanilor cred ca majoritatea romanilor sunt prosti !”

  38. neacsu marin

    @Gore,
    Cealalta jumatate se cred cei mai destepti.

  39. neacsu marin

    @Raul
    Ai depasit viteza legala. OUT!

  40. geofreeland

    @ Ifrim Ce faci domnule? Ai lăsat lumea baltă. Barem d-ar avea pește…

  41. geofreeland

    Ne uităm ca prosta-n târg, la târgoveții din parlament, la guvernul meu sortit unei jenante mascarade…Autor, Măria Sa, neamțul. De ce? Rău am ajuns. În fond, sau pe fond, democrația română e la cheremul altora. Cred că singura soluție e să nu mai mergem nici unul la vot. Să se aleagă între ei, cum vor, ce vor, că noi degeaba alegem. O clasă politică îmbuibată, cu averi imense, compromisă definitiv. O clasă politică aberantă, numai ea contează iar cetățeanul e singura victimă. E ca și cum am măsura distanța de la Lună la Pământ. Cam asta e diferența dintre stat și cetățean. Trăim într-o lume ireală, paralelă. Noi, cetățenii, românii, ce mai suntem? Cred că trebuie să înființăm un alt stat. Al nostru, al cetățenilor, că ăsta, sigur e deasupra oricărei definiții.

  42. Ifrim

    @Geo.Șefu sunt prea mic pentru un război așa mare.Am trecut la studiu individual stau și iau notițe de la somități.Bine că uneori mă mai bușește râsul!!Aștept anexa 2 ori aia cu lindicii de corecție că de malnutriție n-am putere a tasta.Acum m-a ajutat secretara!

  43. geofreeland

    „Bâlciul deșertăciunilor”! Shakespeare redivivus. Englezii, mai citiți, s-au prins. Or fi și englezii de toată jena dar nu au mai suportat jugul corupt. Culmea e că Balcanii cad în plasă. Noi suntem de mult în pânza de păianjen. Ne zbatem ca musca, până la extinție. Cam asta e România Normală.

  44. geofreeland

    @Ifrim Buturuga mică…Moș Roată mai trăiește în noi.

  45. geofreeland

    Ce îmi place cel mai mult e drumul. VIA cum spuneau romanii. Noi nu avem autostrăzi dar avem drumuri. Drumul la ambasade. De acolo ne luăm lumina. Cu o nonșalanță demnă de urmat, acest ministru Predoiu, ia lumină. Ne iluminează și pe noi, ca becul ăla de se adună gâzele noaptea, ca nebunele. Nu ar fi rău, dar aroganța unui om mic e mai periculoasă decât eleganța unui om elevat. Omul mic nu e cel de stat, poate fi și în ditamai plăvanul. Și la noi s-au găsit oase de oameni uriași. De exemplu la Argedava, la Popești. Numai că fiind ministru al Justiției, lumina lui e cam ca o licuriciului, numai la împerechere.