Nicolae Ionel Ciucă, a treia… audiere

Categoria Despre Armata


Și totuși se întâmplă

A avut loc pe data de 3 Martie, a treia audiere a generalului  Nicolae Ciucă pentru ocuparea funcției de ministru al apărării,  în cea de-a treia încercare de guvernare PNL,  în 4 luni de zile. Cu sau fără voie, și cu sau fără vină,se pare că domnul general Nicolae Ciucă a ajuns cel mai …. discutat, disputat și  interimar general și ministru al apărării din toate timpurile. Trimis în judecată de proprii colegi din departamentul juridic al armatei, ca Șef al SMAp pentru ca a acceptat prelungirea mandatului la cârma SMAp,  acesta se află acuma la a treia propunere ca ministru și chiar dacă personal a trecut toate cele trei încercări cu brio, prestațiile guvernului ca structură și rezultatele colegilor de cabinet, îl trag în jos, ca să nu mai vorbesc despre angrenajul politic, poticnelile, bâlbele și sforile care se trag în această perioadă din toate părțile politice și din păcate nu în direcția întăririi guvernării și stabilității țării,  ci din contră. Cred că asistăm la cea mai abjectă perioadă politică a ultimilor 30 de ani  pentru că ceea ce se întâmplă acuma este de neimaginat într-o țară a secolului XXI. Și totuși se întâmplă. Titlul articolului   te poate duce cu gandul la celebra piesa de teatru a si mai celebrului și inegalabilului Marin Sorescu. Sper să fie doar o a treia  audiere și nu și țeapă, deși după cum s-a desfășurat activitatea tare îmi e teamă că ne aflăm în fața unei țepe.

Am ascultat întrebările și răspunsurile și am constatat cu părere de rău că dacă la prima audiere domnul general Ciucă a fost mai timorat  și mai speriat, a fost totuși și mai sincer, acuma, după 4 luni de menaj politic a prins oarece .. dezinvoltură în a ocoli răspunsurile, a o da pe ”glume” și a evita esența întrebărilor și chiar întrebările. Eu mă așteptam  să văd un general mai ferm, mai sigur pe el, mai direct, mai concret și mai la obiect,  dar am întâlnit un ministru obișnuit un ministru aproape identic cu cei de până acuma.  

Întrebările adresate au fost cam aceleași ca și la celelalte audieri și nu ar fi trebuit să îi pună probleme. Mari lucruri nu s-au întâmplat de la prima audiere, exceptând Coronavirusul și spargerea digului”Erdogan” dar atât virusul cât și imigranții nu cădeau direct în sarcina MApN, iar aici răspunsul trebuia să fie unul singur și simplu: ”MApN se va achita de sarcinile ce-i revin prin Constituție” Punct.

Generalul Ciucă a devenit ministrul Ciucă

Au fost și câteva întrebări legate de pensiile militarilor și militari. Două întrebări puse de senatorul Stephan Saland și două puse de deputatul Dumitru Lupescu.

Senatorul Saland s-a referit la Ordonanța 82, modificată, privind drepturile pentru veterani, invalizi și militari răniți și Proiectul Legii L38/2020 aflat la Senat în dezbatere.

Domnul deputat Lupescu Dumitru a întrebat care este poziția domnului ministru legat de ordonanțele care au modificat Legea 223 creând mari nedreptăți pensionarilor militari și cum vede problema indexării din 2016 care nu se mai acordă celor din MApN.

Iată  răspunsurile:

Legat de prima întrebare, domnul senator Saland se refera probabil la recenta inițiativă a domnului ministru Ciucă, prin care modifica Ordonanța 82 și acorda unele drepturi suplimentare celor răniți sau familiilor celor decedați în teatrele de operații în afara țării, dar prin care, cei care au întocmit ordonanța au introdus și unele drepturi pentru cei care stau la birouri și din când în când mai merg în vizită( control și îndrumare) sau la o fasole cu cârnați   cu ocazii festive, prin teatrele de operații, care, conform noilor reglementări beneficiază și ei de sporurile celor care merg acolo să lupte. Deci cei care merg să mănânce au aceleași drepturi cu cei care merg să lupte. Aici domnul senator avea dreptate, iar domnul Ciucă, păcălit de cei care au întocmit documentul și s-au strecurat și ei printre beneficiari a luat-o în mână, hârtia, a semnat-o și acuma a dat în bâlbe,” că să vedeți, că vom analiza, că sunt detalii tehnice, că chiar am discutat cu domnul secretar de stat, că cutare, că cutare” ce să o mai lungim, a fost prins cu pantalonii în vine. De fapt acești domni, dintre care unul se afla chiar la aceeași masă cu domnul ministru la audiere, ca om de încredere și de nădejde, și-au făcut un obicei din a introduce în  proiectele care acordă sau repară unele drepturi militarilor bătuți de soartă, și oarece .. cuvinte bine țintite dar și bine mascate prin care să primească și ei ceva în gura lor nesătulă. Și mai interesant este faptul că în timp ce cei îndreptățiți la reparații își primesc drepturile .. în viitorii ani, pe termene pe care unii nu le vor mai apuca, drepturile pentru ei, gulerații care îi bagă sub nas la semnat ministrului ”legile reparatorii” se aplică imediat, unele chiar retroactiv, și toate astea în numele grijii față de militarii din subordine. Cazul ridicat de domnul Saland este numai unul, dar eu mai știu câteva.

Un alt exemplu similar cu cel expus de senatorul Saland, este legat de cea de-a doua întrebare, cea privind  Proiectul Leș, întrebare la care domnul ministru nu a mai răspuns, deși exista un răspuns și încă foarte concret la această întrebare. De ce a tăcut ministrul Ciucă pe acest subiect? Nu l-a lăsat domnul Jianu să răspundă, că am văzut că îi tot șușotea câte ceva, de parcă el era generalul, iar Ciucă, adus cu pluta prin minister.

Legat de proiectul Leș, mai ales în condițiile în care proiectul de ordonanță al lui Ciucă, (căruia eu îi spun Proiectul Ciucă), cel trimis la MAI și îngropat acolo de Vela, care nu va mai vedea lumina zilei pentru că guvernul nu mai poate emite ordonanțe, se poate spune că e șansa care a mai rămas și care ar putea fi exploatată. Da, exista posibilitatea ca MApN, care încă nu și-a dat avizul pe acel proiect, să propună niște amendamente la acel proiect în avizul pe care îl vor da MApN și Guvernul.

Aceasta ar fi singura soluție ca măcar unele elemente din proiectul Ciucă să apuce să fie legiferate. Se pare că asta se și urmărește și este ceva legal și posibil, numai că până și această soluție este tergiversată de cuplul RoJi și se încearcă introducerea unor amendamente din care ”să mănâncă și ei ceva în gura lor”. Din câte știu eu, un proiect cu amendamentele respective a fost trimis către șefii unor asociații, recte ANCMRR, AORR, nu știu dacă și LADPM sau altele, dar ÎN NICIUN CAZ TOATE ASOCIAȚIILE așa cum susținea domnul Ciucă că este în legătură cu toate. Ce este mai ciudat este că domnii Bahnăreanu și Bălăceanu care sunt la conducerea Forumului nu au trimis acest proiect spre consultare nici măcar asociațiilor care se află în componența Forumului, țin totul la secret, nu știe nimeni dacă au avut sau ce obiecții au la propunerile de amendamente făcute de gulerați. De altfel este  de notorietate colaborarea strânsă dintre tandemul Ro-Ji și Bălăceanu prin care unul dă girul ”asociațiilor” la proiectele întocmite de DRPCVP/DGFC iar ceilalți au grijă să mai primească și el câte o steluță, o medaliuță sau o sinecură. Toate acestea se fac pe la spatele celui care semnează hârtiile și e nevoit să răspundă în parlament, gen ”să vedem, mai analizăm, o să rectificăm” dar și pe la spatele militarilor din asociații, care așteaptă de la liderii lor transparență, loialitate și tenacitate în apărarea drepturilor. Ce să facem, noi nu avem în fruntea noastră agenți  gen Coarnă, noi avem generali .

Și acuma să trec la concret. Un alt caz prin care gulerații vor sa se introducă în legile reparatorii ,”mici cadouri ”pentru ei înșiși:

În proiectul lui Leș, la punctul 4, art 1101 (2) se  prevede:

”(2)   Baza de calcul folosită pentru recalcularea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute aferente funcţiei utilizate la recalcularea/stabilirea drepturilor de pensie până la data de 31.12.2021, actualizată conform prevederilor legale care reglementează salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare la data de 01.01.2022, în care nu se includ, în mod corespunzător elementele prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. a)-p).”

Domnii care nu se mai satură și fură ca popii și de la vii și de la morți, propun altă variantă:

”(2) Cuantumul brut de referință prevăzut în anexa nr. 2 reprezintă nivelul minim al pensiei militare cuvenite unui militar, polițist și polițist de penitenciare, conform funcției corespunzătoare gradului, îndeplinită în ultima lună din perioada aleasă, în condițiile realizării unei vechimi în serviciu  așa cum este definită de art. 3 lit. e), de cel puțin 25 de ani. ”

Cu ce ne confruntăm aici? Cu două aspecte:

  1. Introducerea sintagmei”pensiei militare cuvenite” sintagma care nu se regăsește în L-223 și nici nu este definită în propunerea RoJi, dar care SE REFERĂ LA CEI CARE URMEAZĂ SĂ IASĂ LA PENSIE. Iată deci că în legea privind reparațiile celor cu pensiile ciumpăvite tot cu ajutorul lor, domnii inițiatori de OUG din MApN introduc prevederi care îi privesc pe ei și le asigură o mărire de pensie.
  2. Conform textului propus, PENSIILE MILITARE CUVENITE,  adică ale celor care vor ieși la pensie de acum încolo, vor fi calculate CONFORM FUNCȚIEI CORESPUNZĂTOARE GRADULUI, ÎNDEPLINITĂ ÎN ULTIMA LUNĂ”. Nu știu dacă toți pot realiza ce înseamnă asta. ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ PENTRU CEI CARE VOR IEȘI LA PENSIE DE LA DATA INTRĂRII ÎN VIGOARE A LEGII, ȘI NUMAI PENTRU EI, BAZA DE CALCUL NU O VA MAI CONSTITUI MEDIA A ȘASE LUNI DIN ULTIMII 5 ANI,  CI ULTIMA LUNĂ. Deci, pentru un colonel care iese la pensie si este avansat general la trecerea în rezervă, acesta nu va avea pensia cuvenită unui colonel, respectiv gradului și funcției de pe care a ieșit la pensie, ci pe cea cuvenită unui general adică gradul cu care a ieșit la pensie pe care practic l-a primit în ziua trecerii în rezervă. Ei, ce spuneți? AȘA REPARAȚII MAI DA. Cine le-a propus, ? Celebrul cuplet RoJi.

Cine profită de aceasta prevedere? CEI CARE SUNT AVANSAȚI LA TRECEREA ÎN REZERVĂ ADICĂ ALDE JIANU, ROȘU ȘI ALȚII CA EI, SUSPUȘII,  GULERAȚII că doar nu o să fie avansați caporalii. ALLES KLAR ??? Pe data de 09.02. pe pagina sa de facebook, domnul ministru Ciucă, spunea: ” Militarii nu pot să-şi adauge absolut niciun bonus sau coeficient în ultima lună, înainte de a ieşi la pensie, pentru că, în baza legii, singurul drept pe care îl avem de a alege atunci când ieşim la pensie este segmentul acesta de şase luni consecutive din ultimii cinci ani, în baza căruia se calculează pensia, iar pensia începe de la plafonul de 65% şi nu depăşeşte 85%. ”.

Ei, domnule ministru, iată, cuplul RoJi v-a demonstrat ca pot, nu în ultima lună, ci în ultima zi.Vă lucrează la greu băieții!

Și mai sunt și alte prevederi asemănătoare, care îi avantajează pe cei care vor ieși la pensie, nu repară nimic celor care stau cu pensiile ciuntite și blocate de ani de zile. Ba mai mult, prevederea de la punctul 1 al Proiectului Leș, privind pensia suplimentară, prevedere de altfel menționată și în Proiectul Ciucă, în proiectul de amendamente propuse de MApN, nu mai este susținută, domnii gulerați nu sunt de acord ca aceasta să fie scoasă din baza de calcul și să fie plătită suplimentar așa cum a fost acordată. Așa ne lucrează și ne ajută colegii noștri de la conducerea ministerului.

Și culmea este că pe domnul Jianu l-am văzut la audieri, a doua mână stângă a domnului ministru. Păi dacă încă e acolo, se poate trage concluzia că domnul ministru îl ține la mare preț și se bazează pe expertiza sa, expertiză care  l-a pus în situația de a se bâlbâi din nou, la întrebările domnului senator Saland, care iată, a prins ”politichia” cupletei RoJi.

Eu nu aș mai conviețui cu cineva care una spune și alta propune mai ales când e atât de vizibil faptul că în orice proiect, nu face decât să ia de la alții și să își adauge pentru sine.

Al doilea set de întrebări privind pensiile miliarilor a venit de la deputatul Dumitru Lupescu. Răspunsul dat mă scutește de orice comentarii. Sincer am fost dezamăgit de răspunsurile date, mai ales că avea –zic eu- și alt răspuns, mai concret, mai demn și mai milităresc A preferat răspunsul politicienesc,  ”da , o să vă răspund,  suntem în contact, vom avea în vedere, să vedem cine se face vinovat”… gargară.

În concluzie,tare îmi e teamă că am pierdut bătălia, dacă și generalul Ciucă s-a ”civilit” într-atât încât nu mai poate răspunde concret și la obiect unul fost coleg și se face că uită să răspundă la întrebări.

În ceea ce privește atitudinea liderilor de asociații care lucrează pe sub mână cu cei care au contribuit din plin, cu patos, la batjocorirea pensionarilor militari, făcând însă tot ce a ținut de ei pentru a se ”împlini” în plan personal, cred că dacă membrii asociațiilor nu vor lua măsuri împotriva acestora și îi vor mai tolera acolo unde sunt  cocoțați, ar fi bine să se retragă din asociațiile respective și să cumpere bomboane nepoților din banii de cotizație, că oricum nu au niciun câștig de pe urma acestor lideri.

 Pot să spună domnii Bălăceanu și Băhnăreanu, DE CE NU AU TRIMIS ASOCIAȚIILOR MEMBRE ALE FORUMULUI ȘI CHIAR AU REFUZAT SĂ TRIMITĂ CELOR CARE AU CERUT proiectul de amendamente al cuplului RoJi la Proiectul legii Leș?  Probabil  că așa li s-a sugerat  de către cuplul de satrapi, să nu îl mai dea și la alții, ca să nu observe cei care mai au mintea la purtător, ce intenționează ei să facă. Deci cei doi domni generali au cam complotat împotriva intereselor propriilor cotizanți și a tuturor pensionarilor militari. Probabil pentru aceste acte, urmau să fie iarăsși avansați, sau decorați pe 1 Decembrie.  

https://www.news.ro/politic-intern/prima-zi-audieri-ministrii-cabinetului-citu-aviz-pozitiv-nicolae-ciuca-aparare-alexe-mediu-adrian-oros-agricultura-avize-negative-ministrul-propus-finante-predoiu-ministrul-dezvoltarii-video-1924400003002020030619287656

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

71 Raspunsuri la Nicolae Ionel Ciucă, a treia… audiere

  1. Gabitu

    Ciucă a ajuns hârtia igienica a politicienilor mafioti. Încă sunt prea blând cu preșul deșertului!

  2. Gigi

    Pentru respectarea unui principiu care se aplica si civililor, adaptat, respectiv la grade, functii si vechime egale pensii egale, BAZA DE CALCUL trebuie sa fie aceiasi indiferent de momentul iesirii la pensie. Ori acest principiu poate fi respectat doar daca se aplica varianta propusa, respectiv:
    ”(2) Cuantumul brut de referință prevăzut în anexa nr. 2 reprezintă nivelul minim al pensiei militare cuvenite unui militar, polițist și polițist de penitenciare, conform funcției corespunzătoare gradului, îndeplinită în ultima lună din perioada aleasă, în condițiile realizării unei vechimi în serviciu așa cum este definită de art. 3 lit. e), de cel puțin 25 de ani. ”, alaturi de principiu ca nicio pensie in plata sa nu fie mai mare decat solda/salariu unui activ aflat pe aceiasi functie in activitate.
    Pensia suplimentarasa fie tratata la fel ca la civili, unde punctul de pensie se majoreaza functie de procentul contributiei la pensia suplimentara, cu respectarea principiului „nicio pensie in plata sa nu fie mai mare decat solda/salariu unui activ aflat pe aceiasi functie in activitate”.
    DAR : “Ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele esenţiale”.Caragiale, mai actual ca oricand.

  3. geofreeland

    „Io cand va zic voua…Voi? Nimic…” zicea Moromete tarandu-si copilul premiat, pe zoana, locul acela intre sant si gard. Noi suntem la fel, tarati ca Niculae, loviti nu de friguri ci de nesimtirea unor politicieni. Din raspunsuri, nea Ciuca, ministrul re-re-reexaminat de Parlament, nici habar n-are de porcaria cu pensiile militare. De fapt, nici nu-l mai intereseaza, doar e ministru de-acuma. Sa n-ajunga sinistru din ministru. Io nu mai am nicio speranta. Asteptarea spre indreptare a nedreptatii e cel mai virulent chin. Pe asta se si mizeaza. Doar, doar, s-o mai subtia cohorta asta inutila de care nu mai are nevoie statul.

  4. geofreeland

    Balbe, poticneli, cautat cuvinte pe sub masa, gestul scolarului frecand pixul…”Veti primi raspuns in timp oportun!” a fost raspunsul catre Lupescu. Nu stiu ce inseamna oportun in acest context. Raspunsul la niste intrebari nu ne intereseaza, vor fi cele obisnuite, „vom analiza…vom studia…ne vom consulta…vom face propuneri…” ca doar suntem si noi baieti cu scoala si intelegem ca nu se poate. Nu era mai simplu a fi spus, „ba, baieti, nu prea sunt bani acum, poate peste doi trei ani poate facem ceva. Acum… nu vedeti? Cumparam tehnica la greu, modernizam armata, interoperabilitate, muschi la marea prea neagra, ne achitam de obligatiile noastre in NATO.” Adica, nu va mai agitati, nu e o oportunitate politica a momentului, dar votati-ne in continuare. In continuarea a ce? zicem noi.

  5. geofreeland

    In fond ce raspuns sa dea Ciuca? El e ministru si orice propunere a lui trebuie trecuta prin Guvern. Ori Guvernul asta, plus interimatele, ce sa spuna? Numai de pensii militare nu le arde lor. Si de unde bani? Cand Citu a largit gaura cu imprumuturile lui? Bugetul, care e lege, nu prevede la bugetul MApN bani pentru ceva reglari la pensiile militare. Ca si a dublarea alocatiilor la copii. Legea cu dublarea alocatiilor a venit dupa legea bugetului, de aia au si prorogat-o. Poate la rectificare sa se faca ceva, dar cu pensiile militare fiti siguri ca nu. Poate la anul prin vara sa se propuna ceva. Poate indexarea aia din 2016 plus aia din 2020. Altceva ce? Firfirici…Mai ales ca e an super-electoral, cheltuieli mari, asezarea scaunelor in Parlament, guvern nou, asezat, scoaterea listei cu obligatii si promisiuni, plati efective intereselor, apoi, daca mai ramane ceva, mai vedem, dar nu e cazul. Eu nu stiu de ce ne mai agitam. Francezul zice asa „les joeux sont faits” iar Ciuca, ordonator de credite pe ce i se da politic. Deci el de unde sa dea? Sigur, poate sa propuna, cu Jianu alaturi, dupa tatonari, studii, sondaje, grad de nemultumire sociala, chestii d-astea. Deci? Deci, ce? Silence, please, time is running, life goes on!

  6. geofreeland

    Dura lex, sed lex. Dar, oare, justitia nu e in sprijinul omului, intru dreptate, incredere si pace sociala? Ba da, constiinta judecatorului e cheia justitiei si acest judecator e impartial, e nobil in gandire, un evaluator corect al consecintelor actului juridic al carui scop e respectarea nu numai a legii ci si a cutumelor existentei umane. Omul nu e un obiect neinsufletit. Un om inseamna o lume. Ori cand justitia e confiscata, maltratata, santajata si momita, politic bineinteles, ea nu mai e justitie. E o arma foarte periculoasa, o bomba cu efect devastator asupra societatii, pur si simplu impotriva omului care o stimeaza. Au murit oameni, in inchisori. De ce? Pentru ca orbul justitiei era generat de nemiloasa constiinta roasa de cari, de bani, de putere sau santaj. D-aia. Si ce daca mor oameni? Pierderi colaterale, cum zicea madam cehoaica americana Albright, cand negocia singura intr-un hotel cu Hasim Thaci independenta Kosovo, o noapte intreaga. Pierderile astea nu sunt colaterale, sunt exemple, moartea e cea mai buna sperietoare si justitia romana face dovada. Ori nu mai avem judecatori umani, ori sunt roboti, insensibili, functionanad decat prin programul de soft?
    https://jurnalul.antena3.ro/editorial/cat-valoreaza-pentru-dumneavoastra-viata-sorinei-pintea-domnule-presedinte-837397.html

  7. Toto Iany

    Dl ciuca,ramane un general …zorzonat . Zece ciuca nu face cat un gl Chelaru !

  8. GAFTON

    Ciucă spune ce vrea daca ii convine lui Jianu(scris intenționat cu litera pe care o merită).Ciuca nu reprezintă și nu apară militarii din rândul cărora provine ci pe jianu si pe toți cei ca el care după cum se vede are interesele lui.Ciuca se bâlbâie când este prins cu minciunile pe care le-a vehiculat încă de când ne aburea cu cortul. Mulți cad în plasa lui. Mai mulți nu și îi arată cu degetul pe cei din armata generalilor noi și a politicienilor care i-au făcut generali. Ce putem face? Dacă cu negocieri nu se poate,dacă cu legea nu se poate atunci sa incercam revolta.

  9. Ifrim

    Omul merge la program ,interimar ori pe funcție salariul intră pe card.Neavând siguranța investirii guvernului Câțu nu se agită prea tare că merge cu valul.La trei interogatorii in comisii s-au plictisit și intrebătorii și intrebații.Duetul BB probabil nu transmit proiectele mai departe să nu apară pe bloguri să fie material de studiu pentru Crețuleasca,Morsa,dragă Stolo și au primit caracter de circuit inchis.Ori doresc să ne facă o surpriză de 8 martie că tot doamnele ne mătrășesc cardul!

  10. geofreeland

    E 4.03. In 1977 a fost cutremur. Io eram in poligon la Capu Midia. Un urlet al pamantului si o bataiala a baracilor de chirpici ne-a scos afara. Pasarile tipau nauce, sobolanii, de fapt herciogii, suitele cum spun oltenii, asaltau in fuga biutele pozitiilor de tragere. Pamantul vuia, panica pusese stapanire pe fiecare, in minutul acela de simteai ca vrei sa te desprinzi de pamant, sentimentul acela de a fi pasare, de a te urca intr-un pom, semnul fricii ca pamantul s-ar deschide. Frica necontrolata, teama de ceva netrait, instinctul de conservare, blocasera pana si creierul agitat negasind o solutie. Apoi ne-am linistit. Telefoanele cazusera, prin statie am luat legatura cu unitatea, apoi militarii poligonului au inceput sa soseasca de acasa. Comandantii la adunare. Peste o jumatate de ora, functie de vestile judetului, ne-am impartit pe camioane si am plecat, unii in Constanta, unii spre Tulcea, altii spre alte localitati. Ce am facut acolo? Sa va spuna politicienii de azi. Zile in sir am facut. Apoi ne-am continuat misiunea de pregatire prin trageri.
    https://www.fanatik.ro/cutremurul-din-4-martie-1977-marturii-infioratoare-ale-supravietuitorilor-infernului-am-scormonit-in-moloz-dupa-mama-cu-mainile-goale-19164181?utm_source=antena3textlinkSport&utm_medium=referral&utm_campaign=unici&utm_content=antena3textlinkInterior

  11. geofreeland

    Cineva s-a suparat. Nu mai intra nimic.

  12. geofreeland

    Sub acelasi, ales pe cinci ani, „ca asa au vrut romanii” a inceput carnavalul catuselor. Imagini stil epoca Base. Un ministru caruia i s-a fabricat un flagrant, prezumat nevinovat pana la sentinta, e plimbat cu catuse in fata tv. Sa vada lumea cum eu, Al mare, urasc si infierez PSD. Numirile la parchete, „pohta ce am pohtit” unele respinse de CSM (ma pis pe el! rezulta din faptele aceluiasi) coincid ca miscarea coldista redivivus. Pintea s-a opus unor contracte ale „baietilor” dinauntru si din afara, s-a exprimat negativ la semnalele de privatizare a sanatatii, plus ca a facut o figura buna ca ministru. Asta e pretul! Si e numai inceputul. Ofensiva Europei impotriva PSD e o strategie europeana, promovata de neamt si de ciracii lui pe care nu da doi bani. Macar un pic de bun simt si demnitate. Lipsesc in poalele Cotrocenilor, mai ales cand e vorba de romani, cu care varful dealului n-are nicio treaba. Urmeaza asaltul userist-macron si penelist-merkelik pe ultimele averi ale Romaniei. Si altii asteapta la usa. Pana atunci poate crapa pesedista Pintea in arest, sa le aratam noi cine suntem. Cam asta e planul de viitor al tarii.

  13. Nicolae

    Măi fraților,semnalul este clar ca o apă de munte care curge la vale cristalină nepoluată.Primul om în stat a primit distincția meritul nu știu care,de la un oficial UE,Donald T.
    Deci,avem un președinte agreat și medaliat.

  14. Ifrim

    Nu degeaba a afirmat Emil Constantinescu ca l-au invins serviciile!

  15. neacsu marin

    @Ifrim,
    Da, ale altuia, nu ale lui..

  16. calin

    „Dacă un general nu este curajos, el va fi incapabil să-şi învingă ezitările şi să facă proiecte mari.”
    „Cel care are generali competenţi, feriţi de ingerinţele suveranului, va fi victorios.”
    „Confuzia în armată duce la victoria adversarului.”
    „Oportunitatea de a-ţi învinge inamicul îţi este oferită chiar de inamic.”
    „Cel ale cărui trupe sunt unite în jurul unui obiectiv comun va fi victorios.”
    „Victoria este obiectivul principal al războiului. Dacă ea întârzie, armele se tocesc şi moralul se macină. Când trupele vor ataca oraşele, ele vor fi la capătul puterilor.”
    „Dacă-ţi cunoşti adversarul, poţi câştiga multe bătălii. Războiul îl câştigi numai când te cunoşti pe tine însuţi.”
    „Cunoaşte-ţi inamicul şi cunoaşte-te pe tine însuţi; dintr-o sută de bătălii, nu te vei expune nici unei primejdii.”
    Simplu: Sun Tzu în Arta războiului
    Cica, omul invata toata viata… si tot nu se invata minte!

  17. Nicu

    Credeți că la vreo 20.000 pensie netă, îl mai interesează pe Ciucă pensiile militare sau cât mai stă ministru? Jianu probabil va avea o pensie mai mare …de ce credeți că rânjește așa? Și așa ne convingem că răul vine din interior. Nu va schimba pe nimeni Ciucă, nici la DGFC, nici la CPS, nici pe roșu…

  18. brenda

    si asteptati? adunativa si spuneti umflatului astuia sa ii fie rusine cine se aseamana se aduna

  19. Nicu

    Dacă veți da o căutare, să vedeți minuni in componența Consiliilor de Administrație, de unde vine cașcavalul domnilor de la armată. Roșu la Institutul Cantacuzino…un exemplu… Mai căutați pe la Ro Army Catering, Romarm, avem o explicație in plus a zelului unor ” colegi „…

  20. iosif

    Dle Neacsu,

    „In termen oportun” a trecut.
    Unde este raspunsul la intrebarea pusa de dl.deputat Lupescu?

    Curtea de Conturi la controlul de sfarsit de an nu a constatat nereguli la MAI in cheltuirea banilor publici pe drepturi de pensie in legatura cu aplicarea indexarii de 5% cf.OUG 57 art.14.

    Atunci unde sunt banii cuveniti cadrelor militare din MApN.?

    Cu stima,

  21. Pompiliu

    Referitor la modificarea propusa pe care a-ți specificato în articol. Se face referire la ULTIMA LUNA DIN PERIOADA ALEASA ADICĂ DIN CELE 6 LUNI CONSECUTIVE, Nu din ultima luna de activitate. Dacă ultima luna de activitate corespunde și cu ultima din cele 6 se ia ca reper funcția salariata de colonel nu cea din rezerva de general…
    Și se făcea referire la o pensie minima numai dacă militarul a avut 25 ani de activitate militară NU CUMULATĂ..

  22. neacsu marin

    @Iosif,
    Imi puteti da un link sau un document cu rezultatul Curtii de Conturi la MI pe pensii ?

  23. neacsu marin

    @Gabitu,
    Poti spune ce doresti, in termeni civilizati, fara atac la persoana. Cata vreme vorbesti despre osanza, pupincurist, etc, ai sanse mari sa fii blocat.

  24. neacsu marin

    @Pompiliu,
    Asta este interpretarea dumitale. In proiect spune ca i se stabileste cuantumul pensiei corespunzatoare gradului din ultima luna aleasa, da. Si ce te face sa crezi ca cei care si-au aranjat si isi vor aranja iesiea la pensie si pe ultimele 6 luni se transfera pe functii cu Ornis Oskar, vor alege alta perioada? Trebuie sa fii prost sa alegi alta perioada. Si uite, in plus, vor mai primi si cuantumul corespunzator ultimei luni, ADICA DE FAPT ULTIMEI ZI, CEA IN CARE AU FOST AVANSATI PRIN TRECEREA IN REZERVA? Chiar nu sesizezi smecheria, sau esti urs?

  25. geofreeland

    Vreti Romania normala? Care Romanie? Poate cea dramatica. Magistratii? Halal…Statul…alt halal sa le fie…
    https://www.libertatea.ro/stiri/cum-au-decis-patru-magistrati-ca-o-fetita-de-12-ani-a-fost-cea-care-a-corupt-doi-barbati-unul-dintre-ei-eliberat-conditionat-2902720

  26. Titi

    Ion Duvac, doctor în psihologie la Facultatea de Psihologie și Știintele Educatiei din cadrul Universității București, a scris pe pagina lui de socializare un comentariu legat de boala Sorinei Pintea.

    „Voi face un comentariu scurt, din perspectiva psihosomatica, fata de prognosticul bolii autoimune a doamnei Pintea!
    Pentru bolile autoimune, o depresie este catastrofala, accelerand procesele degenerative!
    Daca nu este internata de urgenta intr-o clinica specializata, exista riscul intrarii organismului in autoliza, cu final rapid si previzibil, decesul!
    Este doar o chestiune de zile…
    Nu inteleg cum functioneaza „prezumtia de nevinovatie” in aceasta faza procesuala, construita pe un model penal comunistoid!
    Avem de-a face cu o fractura de logica a drepturilor omului!”, a scris Duvac pe Facebook.(Stiri pe surse)

  27. Ifrim

    Băi Găbițu mai autocenzurează-te și tu,nu de alta dar poate citește și omul căci sunt postări publice și atunci de ce ar mai face ceva pentru militari având în vedere vocabularul acestora.Pune-te tu în locul lui!Și mai este o nuanță,el ca tine a fost dar tu ca el…niciodată!

  28. neacsu marin

    @Ifrim, nu pentru asta trebuie sa se abtna ci pentru ca peaceasta pagina nu se admit astfel de comentarii. Si daca nu se admit, se scot. Iar daca recidiveaza, e blocat.

  29. geofreeland

    @Titi Mare dreptate are Ion Duvac. Bolile autoimune sunt corelate strict cu starea psihica. Multe boli se declanseaza pe fond psihic. Si in popor se spune despre cineva ca „a murit de inima rea”, adica a avut un eveniment catastrofal psihic, moartea unuia drag, sotie, iubita, parinte. Bolile autoimune nu au tratament, te macina din interior, te lupti cu tine, psihicul fiind determinant. Neinformatii, sa ma exprim elegant, habar nu au ce e o boala autoimuna. Numai o simpla accesare a internetului poate lamuri pericolul funest al acestor boli. Sorinei Pintea asta ii mai trebuia. Plus o imbranceala a unei june cu cascheta, nestiind ca omul nu e vaca la grajd. Asta e Romania normala!

  30. geofreeland

    @ Gabitu Cuvantul, scripta manent, e o arma teribila. Io zic ca sunt si alte modalitati de exprimare. Oamenilor nu le poti pune eticheta. Ei sunt cum sunt ei. Nimeni nu-i schimba. Faptele lor sunt de blamat. Exista si o forma eleganta de a-l trimite pe unul undeva, spunandu-i simplu „Sanatate sa ai, cum ti-o da Domnul”. Si orice crestin intelege. Toti suntem copiii Lui si pacatul ni l-a absolvit Fiul lui. Restul, nu mai e in puterea noastra. Deci, criticam orice, omul in schimb e contemporan cu noi, si impartim acelasi aer.

  31. Jipa Costica

    Auditul Curtii de Conturi la CPS a MAI va fi efectuat in acest an.
    Rezultatul auditului, pe tema pastrarii sumei reprezentând majorarea de 5% pentru anul 2016, depinde de modul cum CPS a MAI va reusi sa convinga auditorii Curtii de Conturi ca a respectat prevederile legale.

  32. neacsu marin

    @Jipa Costica
    Asa stiam si eu.

  33. Titi

    Tot despre Justitia din Romania:
    „O femeie, controlor de tren, acuzată că a luat șpagă 7 lei, a fost achitată definitiv, joi, de judecătorii Curții de Apel Constanța, după ce prima instanță a condamnat-o la doi ani de închisoare cu suspendare.
    În august 2012, doi investigatori sub acoperire au urcat în trenul Medgidia – Fetești și i-au oferit femeii conductor 3 lei, respectiv 4 lei. Controlorul a luat banii și nu le-a oferit bilete celor doi călători „frauduloși”. În urma acțiunii, procurorii au început urmărirea penală pe numele femeii și au trimis-o în judecată în noiembrie 2018.

    În timpul procesului, femeia a recunoscut că a luat banii fără să emită cele două bilete, dar a spus că a fost „obligată de sistem” și că trebuia „să ia și să dea mai departe”.

    În iunie 2019, la șapte luni de la trimiterea dosarului în instanță, judecătorii Tribunalului Constanța au condamnat-o pe femeie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu contra intereselor publice.

    Femeia a atacat decizia instanței, iar judecătorii Curții de Apel Constanța au decis, joi, să o achite pentru cele două infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu. În schimb, controlorul de tren s-a ales cu o amendă de 1000 de lei, notează Mediafax.

    Decizia judecătorilor Curții de Apel Constanța este definitivă”(dcnews)

  34. Nicu

    * C.Jipa Rămâne de văzut dacă reprezentanții Curții de Conturi vor aprecia necesar să intre în delicata speță a actualizării. Pot ușor trece peste, au suficiente alte aspecte pe care să puncteze. Personal, sunt aproape convins că nu vor intra in această dispută. Sunt prea abili pentru a risca așa ceva. Vom vedea…

  35. Iosif

    Dle Jipa,
    Dar in anii 2017, 2018, 2019, MAI nu a fost controlat de Curtea de Conturi ca orice alt minister?

  36. Pompi

    Dacă doamna Sorina Pintea sa știa cu o asemenea boală, trebuia sa sufle și în iaurt în aceasta perioada în care lupta cu boala… Altfel înseamnă că și-a asumat consecințele. Nu știu cât de vinovată este sau nu pentru ca deocamdată nimeni nu are acces la tot dosarul, dar știu un lucru cert… Niciodată nu iese foc fără fum…
    Acum fiecare înțelege ce vrea… Îi doresc sănătate chiar dacă este vinovată sau nu pp, pt ca indiferent de faptă nimeni nu trebuie să plătească cu viața… Mai puțin cei ce au luat o viață..

  37. Pompiliu

    Constat în continuare ca se face foarte mare caz despre o indexare de 5% care nu s-ar fi acordat la pensionarii din cadrul pentru 2016… Dacă doar asta ar fi problema înseamnă că ar fi afectat putini pensionari militari….
    La o pensie de 2000 lei 5% inseamna 100 lei… La una de 4000 înseamnă 200..la valoarea recalculata greșit prin reconstrucție a soldei/salariului de funcție și care la majoritatea pensionarilor cărora li s-a recalculat pensia a reieșit un cuantum mai mic sau puțin mai mare decât aveau atunci în plată..
    Eu spun și sunt sigur ca recalcularea pensiilor trebuia sa se facă folosind baza de calcul prin echivalare cu a soldei/salariului de funcție în plată la data de 01.01.2016 pentru fiecare militar, politist corespunzătoare functiei/gradului avut ka data pensionarii..
    Numai în acest mod ar fi fost legea pensiilor militare echitabila pt toate generatiile

  38. Pompiliu

    Referitor la acest subiect..
    Va spun cu siguranță că orice persoana care este arestată preventiv sau condamnata beneficiază de servicii medicale corecte și chiar mai bune fata de un cetățean ca și noi când se duce la spital fără cunoștințe…
    Eu personal și foștii colegi am fost de foarte multe ori în spitale sa,, pazim’ persoane care erau reținute preventiv.. Sau arestate..
    Și pot sa va spun cu certitudine ca niciunui coleg nu îi convenea sa meargă să păzească asa ziși arestați…. Mai ales când erau persoane cunoscute..
    De obicei între polițiștii de la garda și cel reținut se creează o relație de succinta comunicare…. Stand foarte multe ore împreună…
    Atunci nu vad de ce acea polițistă ar fi bruscat-o pe doamna Pintea..
    Oricum atâta timp cât acest caz a ajuns public și a fost mediatizat.. Poate cu intenție..
    Ar fi trebuit să ni se arate și probele culese pana acum.. Pentru ca oricum nu mai sunt secrete

  39. Nicolae

    Apropo de Curtea de Conturi şi controalele efectuate de aceastã instituţie pe la CSP,va reamintesc cã la Mai,armã poliţie nu a beneficiat de actualizare în 2017 cu 15,cnf.legii,ci numai jandarmii şi pompierii.
    Cã cei care au calitatea de pompieri şi Jandarmi au beneficiat de actualizare iar indexarea de 5% din 2016 a fost inclusà,iar cei din MapN,nu, este un mare semn de întrebare cum se respectã o Lege.
    Pãrea mea,spusa înca de atunci,a fost şi o menţin,este cã cei de la MAI au respectat ìntocmai legea.De ce? D”aia,deoarece în 2016 nu s-a dat şi indexare şi actualizare,ci numai indexare 5%.Numai în 2017 a fost şi indexare şi actualizare,iar beneficiarilor le-au fost aplicat cuantumul cel mai avantajos,adicâ actualizarea de 15%.Cu toate cã au spus cã nu a fost indexare,ca acel procent de 5% a fost altceva,un fel de derogare,cã aşa a vrut guvernul sã dea,de la el din burtã şi nu face obiectul art.59.
    Cã la noi,la nimeni!

  40. bazil

    @Nicolae. ART. 14 (1) Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemulunitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2016 valoarea punctuluide pensie se majorează cu 5% şi este de 871,7 lei. (2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiilemilitare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%. Atentie la formulari sa nu li se dea apa la moara celor ce au anulat pe nedrept indexarea de 5% din 2016 cu ocazia actualizarii. Deci, in anul 2016 nu7 a existat nici o crestere a functiei la activi iar majorarea de 5% se refera la faptul ca in loc de aprox. 4,31 % cu cat trebuiau majorate penwsiile militare s-a acceptat prin OUG 57/2015 ART. 14 si prin preabunavointa preabunului executiv sa se dea si la armie 5% ca la pensiile civile sa nu fie discriminare! Si la pensiile civile procentul era tot de cca 4, 31% ! Ati auzit ca la pensiile civile cei 5% au fost anulati cu ocazia indexarilor ulterioare din anii 2017, 2018, 2019? Nu ! Si atunci de ce la militari nu se poate? De ce la mi se poate? Pt ca la mi se respecta si se aplica LEGEA si nu exista guleratii care actionaeaza fatis contra penionarilor militari!

  41. bazil

    @Titi. Don Titi cred ca nu e cazul ca un rezervist care a slujit zeci de ani sub DRAPEL avand ca obiective Demnitatea, Onoarea, Cinstea sa caute si sa gaseasca scuze pt cei certati cu legea. V-ati intrebat asa intr-o doara cam cat timp va trebuie sa acumulati 120.000 lei ? Si ce-ar fi ca sa va treziti dimineata cu un plic frumos si placut la vedere cu suma in cauza ! Si fara sa faceti prea mari eforturi! SUPER TARE! Si sa va ganditi ca acea suma potae fi ridicola totusi in comparatie cu alte zone unde sumele sunt muuuuuuuult mai consistente si aducatoare de mari bucurii ! Sa lasam justitia sa-si faca treaba! Amintiti-va numai de celebrul omarel haisamel carele era putred de bolnavior precum mioara noastra mioritica pana cand a avut okazia sa o tuleasca fain frumos din scumpa noastra tarisoara! Sa nu o luati in nici un caz ca atac la persoana ci ca un sfat de la cineva care citeste cu placere si apreciaza multe comentarii ale dvs. deosebit de utile!

  42. Titi

    Don Bazil:
    1.Aveti dreptate privind derogarea majorarii cu 5% din anul 2016, fata de procentul calculat de 4,3% !
    2. Iata ca Justitia isi face datoria.
    „Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Pintea Sorina de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 50/UP/ 29.02.2020, dacă nu este arestată în altă cauză. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Definitivă. Pronun?ată în camera de consiliu, azi , 06.03.2020.”, se arată în decizia judecătorilor.”
    Personal cred ca este ultima varianta de lupta impotriva PSD.
    Punem pariu ca vom vedea si alti PSD isti cu Catuse pana la alegeri ?
    PS. Mai tineti minte cum si Olguta noastra era plimbata in catuse cu toata Presa de fata ??

  43. Jipa Costica

    @Nicu: Avand in vedere ca actualizarea pensiilor militare la 30.06.2017 a fost o activitate importanta care a condus la cresterea cheltuielilor, cred ca auditorii Curtii de Conturi vor audita si aceasta activitate.
    Un argument in plus ca vor aborda si aceasta problema este ca dl Balu, secretar de stat MApN, a afirmat/promis ca va prezenta aceasta problema conducerii Curtii de Conturi.
    Poate ne spune dl Balu ceva despre acest subiect!
    @Iosif: Nu stiu când a fost auditata activitatea MAI, dar, din surse sigure, activitatea de actualizare a pensiilor efectuata de CPS a MAI nu a fost auditata in anii precedenti. De altfel, nu este obligatoriu ca activitatea unei institutii publice sa fie auditata in fiecare an.

  44. Nicolae

    Poliţist? Ala care ia dat amendã este un Neam prost,dacã i-a dat amendã,acestei bunici amãrâte!!!
    Refuz sã cred,mã gândesc cã i-a dat totuşi un Avertisment.

  45. geofreeland

    Solutii sugerate protectie corona: spalat maini, evitat contact cu oameni. Atat! Si gata? Pai da. Dar sa folosesti manusi de unica folosinta, ca la benzinarie sau pungi mici pe maini si prinse cu elastic, in mijloace transport comun, carucioare ,market, clante spitale, policlinici, numarat bani cash, nu se recomanda? Mai mult, manusile de unica folosinta pot fi imbibate cu cloramina, ca d-aia astia recomanda clorul. Dar mai e cloramina in Ro? Cand bate vantul, sau pur si simplu, praful de pe strazi nespalate, nu are suprafete infectate pe particulele pe care le inhalam? Masca barem opreste cat de cat praful. De ce in marile aglomerari, peroane CF, metrou, aeroporturi, statii auto, supermarket, sali spectacol, resturante etc nu se fac cabine cu decontaminante prin care sa se faca accesul in incinte sau mijloace de transport? Isteria asta e absolut irationala la prima vedere. Dar dupa cum se vede e ca o sabie a lui Damocles cu care trebuie sa ne obisnuim.

  46. geofreeland

    Nu numai asta. Presiuni majore, legislative, pentru vaccinarea obligatorie. Asa si? Nimic, eu stat, te intep obligatoriu cu vaccinuri pe care le stabilim la nivel mondial. Clar? De ce? Pentru ca trebuie sa ti le inoculez, sa fii mai rezistent la virusi. Ca iti inoculez si alte chestii nu e treaba ta, stiu eu ce fac. Pana si Trump a devoalat pericolul vaccinarii. Nu ca nu ar fi utila, dar nu exista garantia ca vaccinurile sunt curate si produc alte modificari ADN, induc cu efect intarziat alte boli, si cate si mai cate. Cel mai bun vaccin este autovaccinul, e personalizat pe genom, pe aria sociala de impact. Ori noi vom lua vaccinuri din afara unde nu ne regasim. Poate Cantacuzino, daca e pe bune poate face ceva pentru romani. Altfel, bani la greu afara, afacere, restul nu mai conteaza. Cine nu vrea sa se vaccineze va da spaga sa obtina certificatul de vaccinare. Alta afacere.

  47. calin

    „Institutul Cantacuzino a produs vaccin gripal ultima dată în 2013, 400 de mii de doze, de proastă calitate, așa că producția s-a transformat într-un dosar penal. A mai fost făcut un lot experimental în 2016 și altul anul trecut. Dacă de această dată, promisiunile autorităților vor deveni realitate, România ar putea produce din nou vaccin gripal cel mai devreme peste 7 ani! ”

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pacient-in-romania/institutul-cantacuzino-mai-bolnav-ca-pacientii-cum-arata-acum-fabrica-de-vaccinuri-a-romaniei-1264056

    …nicio sansa! Ne-am semnat condamnarea cu manuta noastra!

  48. geofreeland

    Facem un apel ceva vreme. Diaspora sa stea acolo unde e pana trece virusul.
    Citez din stiri pe surse:
    ”Sunt îngrozită.

    M-a sunat acum o prietenă care e în Milano să-mi spună cum un sfert din românii care stăteau în blocul ei au fugit aseară – pentru că știau că, de azi dimineață, toată Lombardia va fi în carantină.

    M-a sunat să mă roage să scriu despre asta și să fac și eu un apel prin care să le amintesc românilor plecați că, prin fuga lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul.

    Mi-a povestit cum, noaptea trecută, a fost trezită de valize trântite pe scări. Românii din Lombardia au plecat cu mașinile sau cu trenul acolo unde au văzut cu ochii. Au umplut trenurile noaptea trecută, fără să se gândească vreo secundă că i-ar putea îmbolnăvi pe toți ceilalți. Unii s-a dus la Roma, PENTRU CA DE ACOLO SĂ IA AVIONUL ȘI SĂ VINĂ ÎN ROMÂNIA FĂRĂ SĂ FIE OBLIGAȚI SĂ STEA ÎN CARANTINĂ.
    Au fugit spre locuri în care e mai cald: în Sardinia, în Palma, în Malta.
    Au fugit peste tot.

    Prietena mea m-a rugat să scriu ce se întâmplă și asta fac, pentru că sunt îngrozită. Îmi spunea să îi rog, la rândul meu, pe cei aflați în zonele cu risc să nu plece, ca să nu răspândească virusul. Altfel, nebunia nu se va mai opri. Știm cu toții cum e sistemul medical din România. Și unii își vor spune că nu e așa grav, că mor doar bătrânii.
    Oameni buni, BĂTRÂNII ACEIA VOR FI PĂRINȚII NOȘTRI.”, scrie Mara Coman.

  49. geofreeland

    Nu emigrantii sunt pericolul corona, ci diaspora, romanii nostri. Imigrantii nostri, voturile lui Joha, vin in tara. De ce? Sa ce? Asta o fi blestemul nostru? Nu, e o incultura crasa, intretinuta. Daca tot vin, sa voteze, tot pe neamt, ca pe el il doare in pix, si de poluarea Bucuresti, si de economia tarii, si de perspectiva europeana a tarii. El sta acolo sa primeasca premii, medalii, nu stiu pentru ce, de fapt, nimeni nu stie pentru ce. O fi incubator in Romania?

  50. geofreeland

    Romani! Pregatiti-va! Vine diaspora italiana din zone in carantina! Asa si? Care e problema? Nu ne rugam noi ca romanii din afara sa revina in tara? Uite-i ca vin! De ce? Eu nu stiu.Fug de frica virusului, si poate, multi il aduc cu ei. Ca asta ne lipsea. Deci? Carantina, fratilor, izolare si control, ca doar nu sunteti sfinti?

  51. geofreeland

    Raed Arafat da tot felul de comunicate. E mediatizat pe toate canalele de stiri. Ministrul sanatatii, preocupat de operatii private, nu are nico treaba. Il depaseste problema, fiind interimar. Dar, atentie, anticipatele vor fi pe caldura, virusul moare si lumea buluc la vot. Sa voteze ce? Ce dracului sa mai votam? Pe cine si de ce? Nestiind, mergem ca turma, sa bagam hartii in urne. Sa ce? Nimeni nu spune ce sa votam. Sa dispara ciuma rosie si sa o inlocuim cu ciuma galbena. De ce? Mai nene, ca cetateanul reanimat, io cu cine si de ce sa votez? Dupa cum e problema, pe Arafat o sa-l votam. Restul sunt rahati in ploaie. Se imprastie fetid, ca o zeama scarboasa. Si, atentie, e inceputul crizei planificate. Deci?

  52. Pompiliu

    Și numărul celor infectați este în continua creștere.. Și suntem abia la început..

  53. neacsu marin

    @Pompiliu
    Se intampla ceea ce am spus de la aparitia primului caz in China. La noi abia acuma incepe drama si ce e inItalia acuma e mizilic pe langa ce va fi la noi.

  54. geofreeland

    Chinezii in situatia critica in care au fost au utilizat plasma umana de la cei vindecati si au injectat-o intravenos cu succes celor bolnavi grav. Anticorpii injectati au eliminat partial virusul si a creat timpul necesar pentru crearea de anticorpi proprii. E empirica solutia, logica in schimb, si efectele pozitive se vad. E bine de stiut ca rata mortalitatii este crescuta la cei peste 70 de ani si cu afectiuni cronice-cardio, pulmonare, diabet, infectii. Pensionarii vor fi cei mai afectati. Cred ca autoizolarea, adica evitarea la minimum a contactelor si a deplasarilor, e o prima masura de luat. Acum cand transportul public e cel mai afectat circulatia cu masina proprie e utila. Chiar daca polueaza.

  55. geofreeland

    Criza despre care se vorbea acum un an, doi, s-a declansat. Virusul are consecinte imense: economia mondiala va fi in recesiune, bursele o vor lua razna, transporturile de persoane si marfuri se vor reduce, criza alimentara va inregistra puseuri critice si scumpiri, turismul deja e falimentar, sistemul de sanatate va fi in incapacitate, administrarea tarii va necesita grave impuneri si rationalizari… Carantina e o stare de urgenta si limitare a libertatilor. Un stat carantinier e un stat intr-o implozie a tot. Emigratia e o alta problema majora. Situatia politica de la noi e o catastrofa nationala. Am niste banuieli ca despre acesta criza se stia. De ce l-or fi premiat astia pe Al din Deal? Tocmai, sub acoperirea unor masuri speciale, se va pune in aplicare planul de hacuire resurselor tarii, de legiferari prin OUG, de blocare a justitiei si prorogare a unor legi in vigoare, precum cele ale pensiilor, alocatiilor pentru copii, voucherelor etc.

  56. Ifrim

    Posibil ne aflăm în zorii celui de-al III-lea război mondial cu mijloace nespecifice.Dacă cei 3,5 mil.refugiați din taberele turcești(condiții de igienă precară) contactează Covid 19 și sunt direcționați spre bătrânul continent?

  57. geofreeland

    Asta e Romania Normala a Aluia! Ieseau hastagistii platiti, venea Ala cu geaca de culoarea ciumei infierate, se bateau cu jandarmii, urlau, tipau, isi smulgeau hainele si robele, totul era o „lupta” pentru independenta justitiei care lupta cu coruptia. Bani la greu,in razboiul asta. Ranjete de satisfactie la bilanturile DNA, numiri gen Lazar premiat cu o pensie de moare calu’, si uite-asa, de s-au speriat si americanii cu atata „independenta” a justitiei pe muzica protocoalelor cu „baietii ascultatori”. Prin America, daca politia nu face un dosar beton, cu probe adevarate, procurorii te trimit la plimbare. La noi conteaza numele-tinta si nu probele, „imaginea” si televizarea in catuse a persoanei, apoi, ce mai conteaza judecata? Virusul politic care a atacat justitia e chiar mortal.
    https://m.luju.ro/dna-o-hazna-cifre-revoltatoare-despre-dezastrul-lasat-in-urma-de-inculpata-laura-kovesi-care-n-a-mai-putut-fi-ascuns-411-rata-de-achitari-la-dna-oradea-in-topul-achitarilor-se-regasesc-dna-pitesti-cu-250-dna-targu-mures-cu-200-si-dna-ploiesti-cu-133-secti

  58. Nicolae

    Anterior anului1990 prin unele întreprinderi se lucra cu norma.Asta o știu de la oameni care acum sunt pensionari și au lucrat în astfel de întreprinderi și cum planul de realizat era cam mare muncitorii erau nevoiți să regleze mașinăriile respective în așa fel încât să fie realizat planul.De aici rezulta unele piese sau ce aveau ei de,făcut de proastă calitate.Asa se întâmplă și cu unele dosare,cred,de se dau atâtea achitări de către unele instanțe de judecată,astfel nu-mi pot imagina de ce atâtea achitări.
    Și,pentru a face din nou o paralelă între muncitorii care lucrau în acord și acești oameni ai legii,muncitorii erau puși să plătească rebuturile,cei cu dosarele achitate de instanță or răspunde de rebuturi?

  59. geofreeland

    La ce se prefigureaza, plus simularile americane si englezesti, coronavirusul deja este o pandemie mondiala. Sigur, predictiile simulate au elemente de intrare complexe:viteza de propagare a virusului (daca nu cumva e „stimulata”), sistemul imunitar al populatiei (genom, varsta, standard de viata-sanatate, alimentatie etc) din arealul de studiu, capacitatea de reactie-aparare a statului respectiv, conditiile climatice, aglomerarile urbane, masurile de preventie, cooperarea populatiei, istoricul altor epidemii si multe altele. Inchiderea granitelor e o masura extrema de protectie. Numai ca, atunci cand un stat e depasit de situatie, politic-administrativ, medical, rezerve de hrana si medicamente se instituie cea mai grava suspendare a drepturilor cetatenesti, starea de urgenta. Izolare totala, rationalizarea consumului, stare de revolta, masuri dure punitive. Conducere prin decrete. Cui ar servi asta? Da, e un scenariu, o predictie simulata, dar cine poate sti?

  60. geofreeland

    Incet, incet, se asterne teama. Invatamantul deja e compromis, justitia isi va inchide portile, institutiile administrative isi vor reduce eficienta, competitiile sportive se vor anula, spectacolele vor fi in relache mult timp, transportul se va dovedi o paguba, marile aglomerari in magazine se vor reduce la minimum, centre de recreere-parcuri, spa-uri, terme, bazine inot, sali de fitness- se vor inchide. Ce mai ramane? Teama intretinuta prin stiri care de care mai morbide pentru rating. Politicul? Da, politicul ce face? vorba lui Guica, sor-sa lui Moromete. Pai ce sa faca? Vrea anticipate, joaca la doua capete, ori asa, ori asa, numai noi sa fim la putere. Care noi? Pai aia pe „care ii vor romanii” sa citez din lozincile Aluia din Deal. Nu stiu daca romanii vor mai vrea „balacareala” asta de 15 ani prin puterea politica parazitand justitia. Inca cinci ani de „bascalie” dupa muzica funebra de Bach? Romanii tot ca „Fuga din Serai” prin alte coclauri? La noi actul politic in spatiul public se rezuma numai la pensii, discutii interminabile. De ce? Ca sa uitam de jefuirea, pardon, vanzarea pe nimic a tot ce mai avem. E unul care dirijeaza toata orchestrarea politica. Unii aplauda, platiti regeste.

  61. dora

    Colegelor mele, in activitate si în rezervă.Cam cu întârziere (din partea mea), va urez un sincer, La mulți ani, cu ocazia zilei femeii, să aveți parte de o primăvară frumoasă.Vă așteptați ca cei care comentează pe acest blogg, să vă adreseze urări?. La bărbați mă refer.

  62. Iosif

    Dle Neacsu,
    Cred ca un articol pe tema evenimentelor petrecute azi la Comisia pt.aparare ar fi de mare interes.
    Care au fost cadourile otravite pe care au incercat sa ni le serveasca colegii nostri de la CPS, Dir.Financiara si Juridica?
    Care au fost amendamentele insusite de Comisie?
    Cu multumiri anticipate,

  63. geofreeland

    Ne-am lamurit cu corona. Singura solutie „De-o fi una, de-o fi alta… Ce e scris şi pentru noi, bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război.”
    Chiar razboi bacteriologic. Nici nu mai vreau sa pomenesc de virus. Asta e! Numai ca, punerea pe butuci a Institutului Cantacuzino, e un act de inalta tradare. E un atentat fatis la siguranta nationala.