Trump și Putin, doi lideri care își cunosc interesele

Categoria opinii


Când am plecat de aici, v-am lăsat săraci şi proştiCând am revenit, v-am regăsit şi mai săraci şi mai proşti.” -Constantin Brîncuși

FILE – In this Monday, July 16, 2018, file photo, U.S. President Donald Trump, left, and Russian President Vladimir Putin shake hands at the beginning of a meeting at the Presidential Palace in Helsinki, Finland. As Americans prepare for another election, Russian troublemakers appear to laboring afresh to divide U.S. voters and discredit democracy, and perhaps even sway the outcome. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File)

Ca doi pomi dintr-o tulpină

Când s-a zvonit prima oară că între Trump și Putin ar fi oarece apropieri, ambii au sărit în sus, negând , ba , ca să dea credibilitate spuselor lor, au început să se ”împungă” reciproc, să se amenințe, să se bălăcărească, dar fără a depăși eforturile aplicabile unui meci amical. Apoi dușmanii lui Trump au spus că Putin s-ar fi amestecat în alegerea lui Trump. Păi ia să vedem, unde nu s-au amestecat ei, și când spun ei, mă refer la administrațiile și serviciile ambelor președinți? Vă amintiți scandalul cu urmărirea telefoanelor fraulinei Merkel, sau cu celebra ”Fuck the UE a doamnei Nulland”, când stabilea cine să fie președinte în Ucraina? Deci să fim realiști, cu sau fără știrea sau aprobarea lui Trump, Rusia s-a amestecat și se va amesteca mereu cum va putea în alegerile din America și de aiurea, așa cum și America se va amesteca în alegerile din Rusia, așa cum ambele s-au amestecat și se amestecă -și nu numai ele- în alegerile din România și oriunde au interese. Acuma, că în România se amestecă oricine vrea, până și Ungaria, pentru că la noi serviciile secrete se ocupă de cetățenii români incomozi pentru partidele aflate la guvernare  nu de amenințările la adresa statului, a independenței și suveranității, este altceva. Asta se întâmplă pentru că noi nu avem o conducere de stat, noi avem o conducere de furat, noi avem politicieni care de dragul puterii vând tot.

În pasul doi al relației Trump-Putin a stat și încercarea –încă nefinalizată- de  anihilare (politică) a oponentului Biden cu urmarea deja cunoscută de încercare –nereușită- de suspendare a lui Trump, care deși era un pic vinovat, a căzut în picioare și nu numai cu ajutorul senatului. Bine, că în acest joc a fost pomenit și numele României, care se pare ca a dat o mână de ajutor președintelui, e altceva, nici nu mai contează în economia.. jocului.

Ei bine, apropierea dintre Trump și Putin se poate constata și dacă le asculți discursurile și sentimentele absolut lacrimogene  privind apărarea propriilor națiuni și înverșunarea cu care își apără interesele naționale. Trebuie să recunosc că sunt absolut de invidiat și mi-ar fi plăcut să am și eu, dacă nu un președinte, măcar un primar, un premier, un ministru, sau un parlamentar cu un asemenea discurs dar și acțiune, nu doar gargară, pentru că cei doi chiar fac ce spun, nu doar vorbesc. Iată ce spunea Trump pe 24 Septembrie de la Tribuna ONU :

”Lumea liberă trebuie să-și accepte fundamentul național. Nu trebuie să încerce să-l șteargă sau să-l înlocuiască. Privind în jur, de-a lungul și de-a latul acestei planete splendide, adevărul este evident: dacă vrei libertate, fii mândru de țara ta. Daca vrei democrație, păstrează-ți suveranitatea!  Iar dacă vrei pace, iubește-ți națiunea. Liderii înțelepți mereu pun pe primul loc binele poporului și al țării lor. Viitorul nu le aparține globaliștilor. Viitorul le aparține patrioților.Viitorul le aparține națiunilor suverane și independente care-și protejează cetățenii, își respectă vecinii și onorează diferențele care fac  fiecare țară  specială și unică. Globalismul a exercitat o atracție religioasă asupra liderilor din trecut făcându-i să-i ignore propriul interes național. Dar în ceea ce privește America, duse sunt acele zile. Cu toate acestea, aici în Statele Unite dar și peste tot în lume există o industrie în creștere a activiștilor radicali și a organizațiilor non-guvernamentale care promovează traficul de persoane. Aceste grupuri încurajează migrația ilegală și cer ștergerea Granițelor naționale. Astăzi eu am un mesaj pentru acei activiști ai granițelor deschise, care se ascund în spatele retoricii legate de justiția socială: politicile voastre nu sunt juste, ci crude și diabolice. Voi încurajați organizațiile criminale care prădează bărbați, femei și copii nevinovați. Voi vă puneți propriul sentiment fals al virtuții mai presus de viețile și bunăstarea a nenumărați oameni nevinovați. Subminând securitatea de frontieră, subminați drepturile omului și demnitatea umană.”

Ai auzit Băse?Priceput-ai Mutule?

Să nu îți vină să îl strângi în brațe? Dacă aș avea un președinte care să gândească și să acționeze în această direcție, i-aș presăra drumul cu flori. Acum,  e la fel de adevărat că ceea ce spune Trump că e bun pentru dulăi, nu e bun și pentru căței. Bunăoară, iată ce spunea reprezentantul domnului Trump în România, Hans Klemm prin 2016,  legat de politica ONG –urilor privind  granițele deschise și ”traficul de persoane”: ”Tuturor trebuie să li se ofere o şansă să se dezvolte, să aibă o contribuţie şi să schimbe ceva în această lume. (…) Cred că România ar putea fi ţara est-europeană care să reprezinte un exemplu de toleranţă şi incluziune, primindu-i pe aceia care îşi doresc un viitor mai bun. Cei care îşi caută o nouă casă aduc cu ei energie şi idei, spirit antreprenorial şi entuziasm. Nu consideraţi acest lucru o potenţială povară pentru societate, ci o potenţială resursă. Lăsaţi-i pe aceşti imigranţi să devină parte a acestei noi Românii pe care o creaţi, una lipsită de corupţie, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetăţenilor şi fiecăruia în parte şi în care fiecare membru al societăţii are ocazia de a contribui la vibranta cultură şi economie a României”.

Ce să fac eu ca român acuma, să cer condamnarea guvernanților proprii care au constituit un grup ingracțional organizat, în frunte cu președintele meu și au făcut trafic de persoane încurajând migrația, sau să îl învinuiesc pe mister Trump că nu le oferă și bieților imigranți mexicani o șansă să se dezolte, deși aduc cu ei energie ( cel puțin bio), idei, spirit antreprenorial și entuziasm ? Doamne, grea e politica asta!

Sau, legat de suveranitatea și fundamentul național, de demnitate și libertate,  când  să îl cred pe domnul Trump, când vorbește de la tribuna ONU în fața întregii lumi așa de frumos despre idealurile americane și dorința Americii de a își păstra suveranitatea și independența, sau când amenință Irakul, care și –a definit prin Parlamentul său dorința de a nu mai accepta trupe străine în țară, că dacă îi va goni pe americani, vor urma repercusiuni deloc plăcute:  „Dacă ne solicită să plecăm, dacă nu o facem în termeni foarte prietenoşi, le vom impune sancţiuni aşa cum nu au mai văzut niciodată. Vor face ca sancţiunile iraniene să pară oarecum plicticoase”.

Ba mai mult, Trump declară sus și tare că Irakul pentru el este doar un avanpost militar american în mijlocul Orientului Mijlociu de aproape două decenii, de la invazia din 2004. Deci pentru marele luptător pentru libertate, Irakul nu este și nu are voie să fie un stat independent, suveran este doar un avanpost american CARE VA FI INDEPENDENT CÂND ȘI DACĂ VOR AMERICANII, AȘA CUM ȘI UCRAINA VA INTRA ÎN NATO DACĂ ȘI CÂND VOR RUȘII, CU TOATE ANGAJAMENTELE ȘI DECLARAȚIILE CONDUCERII.  

România, pilon de stabilitate?

Pentru a-și consolida acest avanpost, și nu pentru a apăra interesele Irakului, sau a-l ajuta să se dezvolte , pentru că din 2004 încoace,deci de în 15 ani de ”refacere și reconstrucție a Irakului cu sprijin american”, se poate constata că nu s-a făcut nimic, decât baze americane foarte scumpe. Atenție celor care au dat avizul atât de repede instituirii bazelor militare americane din România. Peste10-20-50 de ani, când copii noștri vor vrea să trăiască liberi într-o țară liberă, așa cum spune domnul Trump, vor primi același răspuns ca și irakienii.  S-a gândit cineva la asta ? Nu, pentru că noi nu avem lideri patrioți. Noi avem lideri de paie care au promis la recenta întâlnire de la Munchen că România se va achita de sarcinile ei ca membru NATO și va trimite –la cerere- trupe în Irak pentru … reinvadarea Irakului, pentru că este vorba fără îndoială de o invazie atâta vreme cât te duci nechemat. La recenta audiere a ministrului apărării în comisiile pentru apărare reunite ale Parlamentului, cineva în întreba cu câți militari va participa România la noua misiune, în loc să îl întrebe dacă participăm și de ce ?

Și ca să merg sau să vin mai aproape, dacă tot vorbim de independență și suveranitate,  ce părere are noul ambasador al SUA la București despre independența și suveranitatea României când vine și ne spune că nu avem voie să folosim telefoane Huawei, pentru implementarea G5? Cu ce ocazie se amestecă și domnia sa în problemele economice sau politice ale României? Nu,  că ambasadori ăștia de peste baltă chiar se cred guvernatori în România. Auzi, că cică dacă folosim telefoane chinezești, ne spionează chinezii. Bun, și dacă folosim telefoane și softuri americane, cine ne spionează? Sau pe domnia voastră domnule ambasador și stimate partener strategic, vă doare faptul că nu ne mai puteți spiona voi ? Lăsați-ne vă rog, pe noi  măcar să alegem cine ne spionează, dacă tot vom fi spionați oricum.  Eu unul aș prefer să mă spioneze chinezii și știți de ce ? Pentru m-aș bucura să știun că datorită mie,  altora ca mine, câteva milioane de chinezi au învățat limba română.

Putin ne amenință simetric

Și acum să vedem ce face prietenul Putin. Putin, este și el preocupat de independența, suveranitatea și apărarea granițelor Rusiei. Nici nu mai știu de câte ori am atras atenția că instalarea scutului de la Deveselu e una din cele mai mari greșeli strategice ale României, dacă nu chiar cea mai proastă decizie. De ce spuneau ai noștri că îl instalează? Cică să ne apere pe noi împotriva unor atacuri vizată fiind Rusia chiar dacă atunci se spunea doar pe la spate. Putin, realist spunea  în iunie 2015 că „Doar un om «bolnav la minte» poate crede că Rusia va ataca NATO“,

Prin 2014, Porosenko  spunea că „Rusia are 1,2 milioane de soldaţi, una dintre cele mai moderne armate şi unul dintre cele mai moderne armamente din lume. În această logică, Rusia poate ocupa Kievul, dar Rusia poate ocupa şi Vilnius, Riga, Tallinn, Bucureşti sau orice alt oraş dacă nu vom fi uniţi, dacă lumea întreagă nu-şi manifestă solidaritatea cu Ucraina, dacă îngăduim un astfel de comportament în această situaţie”.

Că tot vorbim de suveranitate, aia pe care se lăuda că acedat-o Băsescu, prin 2019, legat de scutul de la Deveselu, Putin spunea: „Credeţi că vreun stat european vrea să fie instalate în Europa rachete americane cu rază medie de acţiune? Nu vrea nimeni acest lucru, dar preferă să păstreze tăcerea. Unde este suveranitatea acestor ţări? Aparent, în ultimă instanţă, se pare că sunt interesate în general de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi au delegat o parte din suveranitate acestei organizaţii”

Iar cel mai recent, pe 15.01, Vladimir Putin a ținut un discurs privind starea națiunii, în care a făcut referiri la România și scutul de la Deveselu. Putin a menționat și el necesitatea asigurării independenței și intregrității țării sale în fața oricăror amenințări și printre aceste amenințări este nominalizată și România. Putin a menționat că va recurge la lovituri asimetrice împotriva unor țări precum România. La noi I se spune război hibrid, probabil din cauza asta analiștii, politicienii și experții încă nu s-au sesizat privind gravitatea amenințărilor voalate ale lui Putin. Mai pe Românește, România va fi  ”faultată” economic, politic, poate chiar climatic, cibernetic, prin metode care mai de care mai neortodoxe, dar ne… imputabile, pentru că fac parte din politica de zi cu zi, doar că acuma am fost clar identificați și definiți ca țintă a Rusiei. Și asta datorită scutului de la Deveselu. Toată lumea știa că asta va urma, numai ” experții” noștri ne asigurat încă de acum 6 ani că nu există nici un pericol, că dimpotrivă, vom fi mai protejați, că scutul ne apără de loviturile.. Iranului. Acuma domnul Fota, marele expert nu mai comentează? Să le explice cineva specialiștilor noștri ce înseamnă război asimetric.

În loc de concluzii

Și în final, ce mai au în comun cei doi patrioți? Păi ce să aibă, folosirea liderilor unor țărișoare condamnate la pieire din ziua în care s-au născut, pentru atingerea scopurilor și intereselor proprii. Și unul și altul se folosesc de corupția pe care tot ei au introdus-o și au întreținut-o, ca să poată exploata atât dorința de putere și teama corupților cât și rezervele statelor astfel subjugate și stăpânite. Fiecare Licurici are proprii lui sclavi, state satelit de care se folosesc și pe care le scot la înaintare când au nevoie, baze de plecare, câini care latră dar nu mușcă pentru că nu au dinți, capete de pod, bază ”județeană” de aprovizionare cu carne de tun, state victimă pentru că până la urmă vor pierde tot. Asta a devenit România pentru că noi nu avem lideri, noi avem preșuri umane  așezate pe scaune.

http://stiri.tvr.ro/donald-trump–la–onu–viitorul-nu-apartine-globalistilor–ci-patriotilor–viitorul-apartine-natiunilor-suverane-si-independente_850648.html#view

https://www.stiripesurse.ro/ambasadorul-sua-in-romania-bate-cu-pumnul-in-masa-romania-nu-are-voie-sa-foloseasca-huawei-pentru-implementarea-5g_1431799.html

http://epochtimes-romania.com/news/donald-trump-sua-nu-va-parasi-irakul-decat-daca-primeste-inapoi-miliarde-ameninta-cu-sanctiuni-extreme—296113

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

26 Raspunsuri la Trump și Putin, doi lideri care își cunosc interesele

 1. Titi

  Bravo Marin Neacsu, inca o dovada ca poti fi si un bun analist militar si politic ! Sa stii ca am avut recent si noi un patriot, pe care l-am bagat la..racoare !
  Nu mai sunt la moda Patriotii acum se cauta PatriHOTII.
  PS. Discursul lui Putin a fost pe 15.01.2020 !

 2. neacsu marin

  @Titi,
  Corect, multumesc, fac schimbarea.

 3. Nicolae

  Excelent art!
  Citiţi şi:
  https://www.gsp.ro/fotbal/liga 1/document-care-arunca-în-aer-fotbalul-romanesc-dna-gigi-becali-a-finantat-fcsb-cu-bani-din-despagubirea-frauduloasa-590701.html

 4. bazil

  @Titi. Oare Patria Mama sta intr-un singur patriot nea Titi? Chiar asa rau am ajuns? Oare sutele de demnitari platiti fff bine si cu pensii speciale nu pot face nimic? Pentru ce au candidat? Ajungem iar la teoria si teorema omului providential, care se pricepe la tot si la toate si fara de care soarele nu rasare?

 5. bazil

  Cat despre articol, ca de obicei scurt si la obiect ceea ce denota o capacitate aparte a autorului de analiza si prezentare sintetica a lucrurilor.Pana una alta am participat in Irak in cadrul obligatiilor instituite la nivelul Aliantei si ne-am ales (ceea ce demonstreaza ca suntem ;neam ales;) cu stergerea datoriei istorice a tarii in cauza fata de Romania! Si o summa colosala nu un mizilic!

 6. Alexcta

  Să fim serioși!
  @NM
  Vă rog să NU acceptati comentarii care nu au legatura cu NIMIC!

 7. geofreeland

  POVESTI DE VIATA 33. Copil fiind, locuiam cu parintii intr-un apartament cu doua camere, cate doua familii. Asa era prin anii’53-’62. Blocuri pentru militari, in margine de oras. Noi cu ce sa ne jucam? Si atunci, in spatiul dinttre cele doua blocuri, parintii ne-au facut un solar cu nisip, cu o raza de trei metri. Suficient pentru noi, astia mici, cu galetute, cu conserve si linguri, faceam din nisip castele. Cand ne dezbracam seara eram plini de nisip. Marindu-ne, parintii ne aduceau niste cercuri cu dinti pe interir de la ambreiajele de tanc. Alergam dirijandu-le cu o sarma indoita la capete, carduri de copii cu cercul si mamele privindu-ne de drag ca avem a ce ne juca.

 8. nicusan

  Articolul nu poate fi distribuit pe facebook
  „in-cuiul-catarii.info:
  Postarea ta nu a putut fi publicată deoarece acest link încalcă Standardele comunităţii”

 9. geofreeland

  Standardele comunitatii? Asa se spune acum la pumn in gura?

 10. geofreeland

  Pana-ntr-o zi cand una din tablele jgheabului s-a desprins si i-a taiat fesa unui copil. Niciodata acel tobogan nu a mai fost reparat. Oricum ne marisem si, adolescenti, plecam prin oras. Imaginea aceea a toboganului, cu copiii aceia, coborand, suind, alunecand, o coada la veselie si joaca fara de griji, imi strapunge memoria asociind acel dat pe tobogan cu drumul sisific al Romaniei de azi, suis, apoi alunecat, picioare pe pamant, apoi suis gafait si iar alunecat pe un tobogan fara de sens. Atunci era copii. Acum nu mai stiu ce suntem.

 11. geofreeland

  Io nu mai inteleg nimic, decat un singur lucru, am crezut ca in -89 am scapat de cenzura comunista. Acum e la moda cenzura capitalista, internationala.

 12. neacsu marin

  @Nicusan&Geofreeland
  Nu se mai poate posta cu link la Cuiul Catarii de mai bine de 6 luni. Asa au dispus serviciile. Nici pana azi, nu mi-a raspuns facebook, ce standarde am incalcat si prin ce anume.

 13. geofreeland

  Placere „stare afectivă fundamentală, determinată de satisfacerea unor tendințe, a unor cerințe vitale; sentiment sau senzație de mulțumire, de bucurie provocate de ceva care satisface gustul sau dorința noastră” apud Dex.
  Mai marele zise la numirea fara aviz CSM a sefilor de parchete ca „„Avizul CSM mi s-a părut destul de SUPERFICIAL! Selecția organizată de ministrul Predoiu a scos la iveală trei candidați pe care îi consider foarte buni și mi-a făcut mare plăcere să îi numesc în funcții!”…
  Aroganta, cinism, autoritarism exhibat, si de ce nu? „marea placere” poate fi si orgasmul.
  Incredibil!

 14. neacsu marin

  @Geofreeland,
  Cand i-a propus PSD si nu au primit avizul CSMspunea ca nu poate trece peste recomandarea CSM si nu poate numi un procuror sef fara aviz. Acuma uite ca se poate, pentru ca sunt oamenii lui.

 15. Gabitu

  Sa anunțat acum un minut la Digi TV că peste 10 milioane de români au părăsit țara trăiesc în diaspora. Grav e că majoritatea sunt tineri și nici unul nu are de gând să se întoarcă in colonia asta. Mai ales că pe peste un milion de copii s-au născut în alte țări.

 16. Gabitu

  Cândva romanii spuneau puțin straniu ”că avem o țară frumoasă și bogată păcat că e populata”. Acum nici populată nu mai e ,decât de o ‘faună’ formată din interlopi,pești, prostituate, țigani puturosi, politicieni-hoti pe față toti infractori fără frică de nimic si neamurile politicienilor hoti puși în funcții grase pentru a jefui populația de sclavi lași care nu a apucat încă să plece. Ăsta e aRomanista-nul actual din păcate.

 17. Gabitu

  Îmi cer scuze ziariștilor că nu i-am enumerat și pe ei. Credeam că interlopi e suficient că sa acopere toată fauna.

 18. geofreeland

  Urmariti reactia publicului! Un old man, 88 ani!
  https://www.youtube.com/watch?v=FNM0j34Gu9s

 19. geofreeland

  E sambata! In video, un pensionar militar, castiga Britain got talent 2019. De ce? Pentru ca, toata lumea, apreciaza armata si oamenii ei. Restul e sensibilitate si talent, emotie si patriotism, profund inoculate in educatia engleza. La noi, porcii mor de grija pensiilor militarilor.

 20. Ifrim

  @Geo.Foarte frumos,impresionant.Vorba Andrei te furnică pielea de găină când cântă tătăiță.

 21. geofreeland

  POVESTI DE VIATA 34. Dupa ce am iesit la pensie,m-am angajat la o firma care vindea si monta linoleumuri speciale pentru sistemul sanitar. Fiind singurul angajat cu carnet de conducere, eram si ofertant, si devizist,adica faceam masuratorile spatiilor, calculam consumul de material, manopera, si negociator si contractor, si raspundeam de echipa de montaj. Am realizat pardoseli de linoleum la multe spitale judetene-UPU, sali de operatii, saloane, cabinete stoma, farmacii. Eram si sef de depozit, si transportator pe un papuc Dacia cu frana numai stanga fata. La un moment dat patronii imi zic sa vand linoleum verde, aveam prea mult pe stoc. La o negociere la un spital judetean, dupa ce am ambientat in linoleumuri de culori functie de urgentele medicale, pentru saloane am insistat ca linoleumul verde e cel mai potrivit. E o culoare a linistii, sperantei, expanda spatiul interior. Managerul acelui spital, nu si nu, ca ea, era o doamna, insista pe culorile galben si albastru. Am negociat mult pe subiectul culorilor, la care, in final, ma intreaba ce argument as mai putea avea sa o conving pentru culoarea verde. Eram in biroul doamnei, fara martori. Am tacut si mi-am cerut din start scuze. „Doamna doctor, nu am alt argument dar cred, si iar mi-am cerut scuze, lenjeria dvs. intima e de culoare verde”. A ramas sideratan nu atat perin franchetea constatarii cat a surprizei. Femeia avea simtul umorului si mi-a zambit complice. „Dar cum v-ati dat seama?” Si eu eram surprins de reactie si i-am raspuns neutru ca insistenta ei pentru galben si albastru nu duce decat la verde, adica cele doua culori combinate dau verde. A zambit, apoi am semnat contractul. De multe ori, arta negocierii si metodele personalizate au succes.

 22. bazil

  Lucrurile incep incet incet sa intre in normal. Tot mai multe instante(si membri marcanti ai legislativului) dau castig de cauza in problema indexarii de 5% din 2016 (anulata samavolnic de cesepei)si in privinta pensiei suplimentare care este un drept furat pensionarilor militari ce au contribuit zeci de ani din propriul buzunar. Cineva va plati intr-un final toate aceste samavolnicii.

 23. bazil

  @Titi. Cu multumiri pentru linkul postat. Cuvantarea ambasadorului USA merita a fi citita cu mare atentie. Citez doar un fragment;De exemplu, România ar beneficia enorm de pe urma vastelor sale resurse naturale, dacă legislaţia raţională şi aplicarea legii ar fi respectate. Totuşi, foarte puţine resurse naturale sunt exploatate sau extrase eficient şi economic. Corupţia din ultimii 30 de ani a făcut ca pădurile să fie exploatate ilegal, distrugând largi suprafeţe de pădure virgină şi provocând daune mediului. Un plan eficient şi legal de tăiere a pădurilor ar aduce nu numai avantaje economice, dar şi beneficii pentru mediu. La fel, extracţia de petrol şi gaze este la un nivel foarte redus faţă de cum ar trebui să fie. Legile de funcţionare şi cele fiscale stabile şi de bun simţ ar aduce României venituri enorme din gaz şi petrol şi nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte ţări europene şi mai departe.Ce vreti mai mult? Cred ca este un semnal clar pentru punerea in ordine a situatiei dezastruoase a padurilor, resurselor minerale, apelor minerale etc. Sa nu mai zica unii si altii ca nu suntem lasati sa ne exploatam rational si eficient bogatiile!

Statistici T5