Un partid condus de iresponsabili, impotenți și lași

Categoria opinii


Când Sică Mandolină, zis și Ludovic Orban și-a pus pe masă  mandatul de… premier desemnat, pentru a și-l păstra pe cel de premier interimar, mi-am spus că era inevitabil de vreme ce CCR tocmai anunțase că nominalizarea sa este o încălcare a Constituției, încălcare pentru care văd că autorul ei  nu e taxat nici măcar verbal, așa de ochii lumii.

Când  în locul lui a fost nominalizat cel mai refuzat ministru, al fostului guvern Mandolină, sub pretextul că se dorește scoaterea României din starea de neguvernare, domnul Iohannis declara:

” – Am dorit sa deblochez repede situatia creata, am convocat consultari, am desemnat un premier si, surpriza neplacuta, PSD a inceput sa tergiverseze procedurile in Parlament. Au trecut cele 15 zile in care conform regulamentului ar fi trebuit sa se faca un vot. Nu s-a votat si atunci am intrat in riscul unui blocaj total in Parlament.

– Pentru a depasi acest blocaj, premierul desemnat, Ludovic Orban, si-a depus mandatul si pentru astazi deja am convocat consultari cu partidele parlamentare. Noi nu ne dorim sa blocam Romania. Noi ne dorim sa mergem mai departe si sa rezolvam problemele tarii, sa rezolvam problemele romanilor.

– Asadar, dupa consultari, am decis deja sa fac o desemnare, pentru a misca lucrurile in asa fel incat sa nu ne blocam politic. Am decis sa desemnez pentru pozitia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Citu, actualmente ministru al Finantelor Publice, care se va prezenta, sper, intr-un timp scurt in fata Parlamentului cu o echipa guvernamentala si cu un program de guvernare.

Categoric, la acea oră nimeni nu credea ceea ce spune domnul Iohannis, toată lumea știa că l-a numit pe Cîțu tocmai pentru că era cel mai incompetent și mai contestat chiar și refuzat din toată lista de miniștri a a PNL, și că numirea sa , exact ca în celebra scenă cu ”propunerea”  lui Vasile din Las Fierbinți ca ministru era făcută la mișto, așa cum spunea prefectul: ”l-am dărâmat(era vorba de guvern)  pentru că nu-i format de oameni suficient de dobitoci, că nouă asta ne trebuie, dobitoci și loiali. Din punctul meu de vedere tu ai fi perfect ca ministru al transporturilor( a se citi prim ministru) . Eu de ce m-am gândit la tine că te pricepi? Tu nu trebuie să faci nimic, doar stai acolo și semnezi. Noi îți dăm, tu semnezi…”

Acum e adevărat că scena bătea apropo la dărâmarea guvernelor lui Dragnea, dar politica și oamenii sunt aceiași fie că vorbim de PSD sau de PNL, aceleași calități sunt cerute ”la angajare”.

Ce spunea Cîțu după nominalizare ? Păi zicea cam așa : Mulțumesc pentru încredere. Vom face lucruri fantastice pentru TOȚI românii” , exact ca în poezia micului comunist: ” Jur cu mană pe fundiță și cu fundul pe oliță, c-o să fac o treabă mare, pentru clasa muncitoare

Deci Iohannis desemnează ca premier un om –printre altele-loial, care să semneze ce spune el, inclusiv demisia. Și Cîțu așa a făcut. Când a apărut sau s-a îngroșat criza cu coronavirusul iar partidele parlamentare, în plină campanie electorală, dorind pe de o parte să pozeze în partide responsabile și grijulii,  pe de o parte fiind sigure că PNL își va rupe gâtul și în două luni va fi istorie, au anunțat că vor vota guvernul, Iohannis, Mandolină și Vasile, pardon Cîțu au realizat că e groasă și că vor sucomba subit și iremediabil, că gluma nu a ținut și că sunt șanse să se îndeplinească ceea ce ei au promis dar nu au vrut, adică formarea unui guvern aprobat de parlament. În acest moment cu câteva ore înainte de votul din parlament care RISCA SĂ ACORDE PNL DREPTUL DE A GUVERNA DEPLIN PENTRU A PUTEA LUA MĂSURILE NECESARE COMBATERII RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI CĂ DESPRE ALTCEVA NU POATE FI VORBA,  Cîțu e ”sfătuit” să demisioneze și el din funcția de premier desemnat, dar nu din cauza deciziei CCR ci în contra ei. Spune el într-o postare pe FACEBOOK,că demisionează pentru că e un om de partid și gestul lui trebuie interpretat prin contextul prin care trece astăzi România”. Ce a vrut să spună cu asta? Bineînțeles că nu va explica niciodată, dar este clar pentru oricine că a realizat pe de o parte că nu e capabil să facă față crizei, dar și că văzând întorsătura de intenții a partidelor, Iohannis a decis să pună un alt premier, nu unul la mișto ci unul care să și poată face ceva pentru a nu pierde  voturile dar care să nici nu le afecteze lor imaginea. Un om care sa muncească pentru ei dar să piardă singur. Pentru asta au nevoie de un acar Păun de care să nu le pară rău când va fi sacrificat, pentru că mai mult ca sigur acesta va pierde bătălia cu virusul, oricât de competent va fi, pentru că NU ARE CU CE.

Dar după ce că dovedește că e laș și incompetent, Cîțu dovedește din plin că este și prost, pentru că a declarat că a demisionat pentru că este normal ca președintele partidului să fie prim ministru, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE CCR A DECLARAT CĂ NUMIREA LUI ORBAN ESTE NECONSTITUȚIONALĂ. Celentano, nu mai întreba, ăsta chiar e prost. Citiți și vă lămuriți:

Florin Cîţu

3 ore ·

Un mesaj important pentru români.

Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României.

Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România.

Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile.

Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.

Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi (si dupa decizia CCR)

Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie.

Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi.

Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează.

Mulțumesc pentru încredere și susținere.”

Ei bine, știrea a enervat și pe cei din PNL, pentru că toți au realizat că acum PNL și-a dat arama pe față, e vizibil pentru orice prost că liderii lor, de fapt liderul lor, Iohannis și-a bătut joc de ei că de țară și-a bătut joc de la bun început dar pe ei nu i-a interesat, și că de data asta s-a depășit orice urmă de bun simț. Rareș Bogdan este foarte vehement dar, lingușitor, poate în speranța de a fi el desemnat noul premier, declară că e sigur că Iohannis nu a știut nimic și că chiar și el a fost luat prin surprindere. Da, și el e prost, sau face pe prostul pentru că replica lui Iohannis că ” GESTUL LUI CÎȚU ESTE UN GEST RESPONSABIL” dovedește nu numai că știa de decizia lui Cîțu, dar o aprobă și apreciază, considerând că așa trebuia făcut. Cine crede că Iohannis nu știa, ori e cel mai prost român ori e Dragoș Bogdan. Să fie un pleonasm ?

Deci a doua propunere retrasă. Și țineți cont, nici asta nu a fost respinsă de Parlament, ba chiar avea șanse să treacă. DECI PARLAMENTUL ÎNCĂ ARE DREPTUL DE A RESPINGE DOUĂ PROPUNERI. De data asta Frânarul  și Mandolină nu mai pot spune că vor să guverneze dar nu îi lasă PSD, nu, în nici un caz, ESTE VIZIBIL FAPTUL CĂ ei vor să dirijeze, să dea amenzi, să SE FACĂ CĂ GUVERNEAZĂ, fără a-și asuma însă răspunderea, pentru că sunt convinși că își vor frânge gâtul.

Ce va urma?

Cu așa iresponsabili, incompetenți și lași, se poate întâmpla orice. România a încăput pe mâna unor I-RE-SPON –SA-BILI, cum ar spune domnul Iohannis. Bine, nici cei dinaintea lor nu au fost îngeri, dar ceea ce au făcut Iohannis și Orban depășește imaginabilul. Este de altfel absolut sigur că cel puțin jumătate din electoratul PNL a decis în seara asta să nu își mai voteze propriul partid. Bineînțeles că pe Iohannis nu îl mai interesează, el s-a ales, el mai stă la Cotroceni încă 5 ani, nimeni nu va încerca să îl clatine, dacă pică PNL-ul va găsi el alți cățeluși care să îl lingă în cotroceanul dos care să fie ”partidul meu” și va reporni lupta pentru un ”parlament al meu”, indiferent cu cine. Iar dacă nu va reuși va trece din nou la aplicarea frânelor pentru blocarea legilor care nu îi convin cum a făcut pe toată guvernarea PSD.

Pe cine va nominaliza acum? A spus Cîțu pe cine, nu mai e nici un dubiu, îl va nominaliza pe Orban, ferm convins că nimeni nu va îndrăzni să nu voteze, în situația actuală. El cere altora responsabilitate dar este EL INSUȘI CEL MAI IRESPONSABIL  fapt dovedit prin acest joc mârșav pe care tocmai l-a jucat. El e convins că lașii din Parlament nu vor îndrăzni să nu voteze viitoarea propunere de teama reacției populației, reacție care ar fi trebuit să umple străzile Bucureștiului astăzi, dar teama de coronavirus, ca și măsurile impuse de Comitetul de urgență îi ține pe toți în casă și pe asta se bazează și el și nu face asta dintr-o strategie sau calcul sofisticat ci din nesimțire. Efectiv nu îl interesează ce se întâmplă cu românii, cu România el vrea doar să fie cel care face jocurile. E simplu. În realizarea scopurilor  se bazează pe corupția din partide, din toate, corupție care face, grație subordonării justiției  căreia îi decide conducerea, ca toți să îi ciugulească din mână, și Orban, și Cîțu și Dăncilă, și Ciolacu, mai ales după ce au văzut ce s-a întâmplat cu Dragnea, dar și pe somnul rațiunii românilor și pe sprijinul Licuricilor cărora le face toate jocurile și le pune la dispoziție resursele, lemnul,  aurul, carnea de tun, teritoriul, ce a mai rămas din țară.

Deci Iohannis într-un gest suprem de nesimțire îl va renominaliza pe Orban pentru că de data asta Orban nu va mai declara că vrea anticipate, care oricum nu mai sunt posibile, datorită deciziei CCR de azi. Deci gata, no anticipate, trecem la guvernare cu mandolinele pe post de instrument principal. Rămâne de văzut dacă Parlamentul îl va vota, căci s-ar putea să nu voteze și atunci Iohannis va fi nevoit să nominalizeze , cu aceeași celeritate un alt premier. Să fiu sincer eu nu i–aș învinui pe parlamentari dacă ar amâna cu o săptămână  votul formarea noului guvern, adică dacă ar respingerea propunerea lui Orban, nu de alta, dar cum să îl numești când a fost demis ?

Dar presupunând că totuși va mai avea un dram de minte și nu îl va nominaliza pe Orban cine ar fi în pole-position ? Să fie cel atât de vehiculat încă dinainte de nominalizarea păpușii Cîțu, generalul Ciucă? Dacă ar fi așa, situația, păstrând proporțiile,  mă duce cu gândul la numirea lui Antonescu la conducerea țării, în 40, când ”istoricele” partide cu ai lor super-eroi  Brătianu și Maniu refuzaseră formarea guvernului de teama situație dezastruoase în care se afla țara în plin război mondial. Atunci Carol al II-lea  îl chemase pe Antonescu din exilul în care tot el îl trimisese pentru că o înfruntase pe Lupească, și îi spusese: ” Antonescu, îţi dau conducerea ţării pe mână. În nimeni altul nu am încredere decât în tine. Nu poţi refuza deoarece tu eşti un patriot.” Antonescu a acceptat  și a îmbrăcat cămașa morții, conștient că va fi sacrificat.  Țara nu se află în război mondial acuma, sau poate da, dacă avem în vedere că toată lumea luptă cu COVID19, un inamic despre care nimeni nu știe nimic cu certitudine decât că omoară  oameni. Va accepta Ciucă o eventuală propunere? I se va stoarce în față lămâia patriotismului și datoriei față de țară? Ar fi culmea nesimțirii din partea unui președinte care tocmai a declarat că lașitatea,  sau supunerea lui Cîțu este ”un gest responsabil”.  Prin analogie, se poate spune că dacă gestul de renunțare al lui Cîțu a fost un gest responsabil, GESTUL CELUI CARE VA ACCEPTA AR FI UN GEST IRESPONSABIL, căci nu pot înțelege de ce la Cîțu refuzul a fost o dovadă de responsabilitate iar la altcineva, indiferent cine, un gest iresponsabil. Poate domnul Iohannis sau pupătorul său număru 1, Rareș Bogdan,  să explice diferența?

Rămân însă la părerea că Ciucă nu va accepta o eventuală  propunere, mai ales că se spune pe surse că a refuzat și data trecută,  dar mai ales pentru că nu ar fi productiv, este clar că  dacă va fi solicitat, va fi solicitat  și el tot la sacrificiu deci ar fi tot pe post de păpușă sacrificată, sau acar Păun.

Deci Iohannis va fi nevoit să nominalizeze un om loial 100%  care să facă tot ce spune el și să și aibă imaginea unui om priceput, profesionist, măcar imaginea, dacă nu și calitățile. Greu de găsit, căci nici Orban nu îndeplinește toate condițiile. Să fie Băsescu ? Băsescu nu ar fi loial, dar are calitatea că nu e pesedist, chiar îi urăște la fel de mult ca el pe pesediști,  știe să conducă și având un partid mic, poate oricând primi un vot negative în parlament? Va risca Iohannis o bătălie cu Băsescu până la alegeri? Dar dacă nu va mai scăpa de el? Dacă Băsescu va conduce cu o mână de fier și va câștiga suficient capital pentru a putea câștiga un procent semnificativ la parlamentare care să îl pună în pole-position după parlamentare? Nu ar fi exclus. Dar Iohannis nu va risca, Băsescu e o piatră prea tare pentru el. Matolitul l-ar umili.

Și bomboana pe coliva zilei de azi o pune domnul Cîțu, care afirmă că va rămâne la finanțe. Adică ai tupeul ca după ce arunci țara în prăpastie în plină criză epidemiologică strigându-ți incompetența să vii și pretinzi să fii păstrat în guvern. Și bineînțeles că va fi, pentru că a dat dovadă de responsabilitate.

Singurul lucru demn de privit acuma este reacția televizuinilor și moderatorilor care până acuma îl slăveau pe Iohannis și PNL-ul și care acuma sunt în degringoladă, dați peste cap, nu reușesc să înțeleagă și să își explice nici lor dar telespectatorilor, ce se întâmplă, sunt complet debusolați, dați peste cap deși știau că Cîțu a fost numit pentru a fi dat jos. Ei se văd acuma în imposibilitatea de a mai susține politica cotroceană fără a fi ridicoli.

În concluzie, România trece prin una dincele mai gree , dacă nu cea mai grea perioadă după război, pentru că trebuie să lupte atât împotriva dușmanilor din afară, a pandemiei, cât și împotriva celor dinăuntru, adică a iresponsabilității, trădării, incompetenței și corupției conducătorilor ei cât și a inconștienței și lipsei de reacție a propriilor locuitori. Istoria ne va condamna pe toți.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

49 Raspunsuri la Un partid condus de iresponsabili, impotenți și lași

 1. Ifrim

  Președintele ales legitim de români iși pune guvernul său iar acesta are timp să confirme (infirme)până la alegerile parlamentare la termen și astfel norodul are pohta ce-a pohtit!Inconvenientul pentru noul guvern este că trebuie să gestioneze și pandemia păcătoasă.Iar dacă cei răi din ciuma roșie intenționează să suspende pe le prezident acesta și-a luat măsuri de precauție aducând diaspora acasă pt. a contracara referendumul de,demitere.Prefer pe Câțu,Sică bălălaică PM decât sugativa solemnă!

 2. Nicolae

  Problema este că avem nevoie de guvern legitim mai ales acum când țara noastră trece prin clipe grele.N-ar fi pagubă-n ciuperci că cei din PNL nu mai doresc să-și pună propriu guv.sau al „MĂU”,treaba este că e nevoie că guv.să emită OuG,chiar sunt necesare în contextul actual,ori un guv.interimar nu poate.Acum da,sunt îndeplinite condițiile emiterii de OuG,nu cum s-au inclus art.în OUG 57,59,114 pentru a goli de conținut o lege organică,l.223/2015.
  Acum,când țara este la greu ce fac? Jocuri politice,sau fugă de responsabilitate?
  Părerea multor oameni cu care am discutat este că… și una și alta!

 3. neacsu marin

  Problema e ca avem nevoie de oameni responsabili care SA SE GANDEASCA LA OAMENI, NU LA EI, sa ia masuri concrete, sa se faca controale concrete la intrarea in tara., nu ca acuma, sa se asigure masurile sanitare nu sa fie doar anuntate . Pe Otopeni inca se intra si se iese fara verificarea macar a temperaturii. Dar cerem populatiei sa isi ia toate masurile. Guvern de impotenti.

 4. neacsu marin

  @Ifrim,
  Presedintele ales de tine tocmai a confirmat ca joaca la pacanele.

 5. geofreeland

  Ma tot intreb, figura PSD-ului cu Grindeanu, cu Tudose, unicat in lume cand un partid isi da jos propriile guverne. Acum iar ma intreb, tu, presedinte, pui un guvern cu jumatate din ministri respinsi de Parlament, si, normal, apoi demis, apoi desemnezi exact acelasi prim ministru cu acelasi guvern. Pai esti normal la cap? Vine CCR si-ti zice ca nu poti sa desemnezi si il pui p-ala sa depuna mandatul. Apoi, la misto, desemnezi ca prim ministru e cel mai neagreat ministru. Joci subteran si speri ca el sa pice. Pana la urma iar ma intreb, scrie in Constitutie ca tu, presedinte, faci o politica partizana agresiva si te imixtionezi prin putere in a-ti impune cu forta, cu subterfugii, cu colaterale juridice, cu tot arsenalul serviciilor, numai ca tu, ca un diktator, sa iti impui vointa? De ce? Tu esti numai un mediator si factor de stabilitate nu jucator la centru! Apoi, desemnatul tau, cand fortele politice au acceptat ca e nevoie de un guvern plin in dezastrul cu virusul, isi bate joc de o tara intreaga si cu cateva minute inainte de investire il pui sa-si depuna mandatul. Esti normal la cap? Iar unicat prin lumile astea. Sa ce? Sa il pui tot pe ala demis de Parlament, si s-o luam de la capat. De fapt, ai o ambitie promisa p-afara, sau din strafundul urii tale, ca faci anticipate. Nici CCR nu te mai lasa. Dar tu vrei sa demonstrezi ce? Ca nu esti sanatos la cap? Poate ca si serviciile iti baga ceva in ciorba si tie nu-ti plac morcovii.

 6. neacsu marin

  Uitati-va un alt exemplu de incompetenta si logica stramba:
  Deoarece nu au mijloace si personalde dotare a punctelor de trece a frontierei, autoritatile au decis inchiderea acestor puncte de trecere pe motiv ca oridum nu erau prea frecventate.
  In loc sa le doteze cu scanere termine, personal medical si masti, mijloace de dezinfectie, etc, ei le inchid aglomerand in acest fel celelalte PTF ramase in functiune. Deci in loc sadegreveze vamile pentru a evita aglomeratiile ei ;le aglomereaza dand posibilitatea infectarii cat mai multor oameni. Despre ce vorbim? Astea sunt masuri delupa impotriva viruslui sau de ajutor dar raspandirii virusului ?

 7. geofreeland

  Cred ca jocurile sunt in alta parte. Ceea ce pare socant si peste bunul simt in lumea politica, anticonstitutional zic, este ca presedintele in loc sa fie un arbitru onest e prins in jocul dintre diferitele factii ale serviciilor penetrate din afara. Interese peste interese iar masa verde e rasturnata, ba de unul, ba de altul. Si asta cand? Acum, cand cetatenii sunt pusi la zid de o epidemie venita din Marte, lipsiti de reactie, ocupati cu supravietuirea. Cine joaca tenis cu poporul asta? Nu exista decat o singura explicatie, vesnic ranjita de presedinte cum ca „asa vor romanii?”. Asa o fi?

 8. geofreeland

  Asta e ministru de finante? Ministru, adica? O idiotenie mai mare nu exista. 1. Recunoaste ca PNL, propriul partid nu avea de gand sa-l voteze. Deci Al din Deal, esti complice la un joc murdar politic, desemnandu-l, pentru care meriti demiterea, cereti scuze romanilor si Constitutiei pe care ai jurat. Joc murdar, ascuns, mincinos, inselatorie. 2. Citu asta e un dus cu pluta notoriu calificand parlamentari ca fiind toxici. Ce-o insemna in mintea lui „toxic” referitor la oameni nu stiu. Ma mir ca nu-i insemneaza cu var. 3. Mandria lui de cartita ar fi ranita la ipotetice replici pesediste de genul „noi te-am pus prim ministru”.
  Ii doare la basca de situatia grava in care se afla cetatenii tarii. O ciuma, dar ce ciuma, a prostiei si iresponsabilitatii crase!

  „Pentru că am văzut de ieri până azi foarte multe opinii ale politicienilor care mă judecă. Decizia mea de ieri a fost una de a refuza categoric orice compromis cu PSD, ALDE și Pro România. Când am văzut că Guvernul pe care l-am propus trece doar cu voturile PSD și ALDE am refuzat categoric acest compromis. Se fac multe compromisiuni în politică, dar eu nu pot trece peste această linie. Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Ciolache, Iordache, Șerban Nicolae, Tăriceanu m-a făcut să iau această decizie. Eu mă lupt cu acești oameni de trei ani de zile. Când e vorba de PSD, ALDE, nu luăm prizonieri”, a spus Cîțu.

 9. geofreeland

  Deci, se impune ACUM starea de urgenta sau dupa ce avem morti? Milionul de romani din diaspora care a venit si cei care mai vin sunt ei constienti de autoizolare? De ce nu luam acum, in fasa, masurile extreme? De ce? Pentru ca vrem emotionalul, mortii sau suntem atat de incapabili sa prevedem, gestionam si asigura sanatatea cetatenilor tarii? Cine nu vrea masurile extreme de limitare la maximum a infectarilor? Cine? Presedintele si sfatuitorii lui sunt responsabili pentru impotenta guvernarii, prelungind o stare de interimat aberanta, de instaurare a unui haos ulterior si panica la cote paroxistice. Ma intreb, cand premierul Angliei prevede ca aproape fiecare familie de englezi va pierde pe cineva, cand cancelarul Merkel spune ca peste 50% din populatia Germaniei va fi infectata, cand peste tot in lume, si ieri si Trump a ajuns sa prevada catastrofa, ai nostri ce fac? Vor slabirea statului roman pana la implozie. Cum se cheama asta? Tradare sau atac la siguranta nationala? La cultura de carciuma a unora e nevoie de manu militari, starea de urgenta, altfel nu vom supravietui.

 10. geofreeland

  Cand a venit guvernul PNL, prima grija a fost sa platim pentru armamente, sa dam unora bani, sa favorizam multinationalele etc. Criza din China era nu iminenta, ci in desfasurare. Noi ce am facut? Imprumuturi aiurea, jocul politice murdare, ambitii si porcaieli festive. Gata, bai, nevolnicilor! Beleaua e pe noi, pe cetateni, ca d-aia v-am lus acolo de ati facut mucegai la fundulet! Luati masuri, impacati-va dracului odata, doua capre pe punte, corn in corn, asta sunteti? Inventariati si alocati banii, rezervele nationale de hrana de baza, planificati si mobilizati fortele armate si politienesti de supraveghere, control si rationalizare, de asigurare a hranei, apei, pe strazi, cartiere, sate si comune, limitati circulatia virusului, extindeti asistenta medicala…Nu asteptati colapsul!

 11. geofreeland

  Mai si glumim.
  Având în vedere situația actuală, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

  Ii e frica sa nu-i ia PSD-ul corona de la virus!

 12. geofreeland

  Ministrul sanatatii zice „Calm. Situația e sub control. Ați văzut că niciun pacient nu s-a pierdut până acum. Ați văzut că este o infecție virală, trebuie să ne obișnuim să trăim cu ea, până la apariția vaccinului”, a mai spus Costache.

  Bulgaria a instituit starea de urgenta!

 13. Ifrim

  Știu că sună cinic dar au stabilit otoritățile când apar primele decese de Covid 19 procedura de urmat?Tradițional cu 3 zile de priveghi,slujbă,înhumare normală ori incinerare?Au stabilit specialiștii daca moare virusul odată cu gazda ori supraviețuieste in cadavru până la deshumarea de 7 ani să dea de lucru iar supraviețuitorilor?Personal cred ca poporul Chinez a procedat corect!

 14. Pompiliu

  Sunt curios, senatorului Virgil Chirac i s a făcut dosar penal?
  Imposibil sa nu fi avut niciun simptom pana azi atât el cât și nevasta, fiul și asistentul personal…
  A venit în parlament bolnav… DOSAR PENAL..

 15. Pompiliu

  Virgil Chitac…

 16. Pompiliu

  Ia sa se facă ancheta epidemiologica sa vedem câte persoane a imbnavit senatorul ăsta inconștient…. Sa fie tratat de televiziuni la fel ca și ofițerul pensionar…

 17. Pompiliu

  De data asta s ar putea ca propunerea de prim-ministru sa fie domnul Ciucă, pentru ca nu face parte din PNL și nu a participat la ședința biroului permanent național al PNL… Unde probabil sau infectat toți pnlistii de la senator..

 18. geofreeland

  Tare curios! Orban se autoizoleaza, adica izolezi pe interimar primul ministru. Cred ca Al din Deal,dupa ce l-a laudat ca multumire dupa acele spectacole de gen ” Ciiiinnneeee eeeee geeeeneeeraaaaluuu!”, i-o fi zis ‘Ludo-vice, ba, nu poci sa te mai pui, ca-mi sar astia in cap de la CCR, da-te lovit!” Mai lipsesc lacrimile lui Base cand l-a refuzat pe :Draga, Stolo!” Serviciile lucreaza intens. Aluia i se propun diferite variante, cu plusuri si minusuri. Ideea e sa nu piarda el din popularitate. Si asa ma intreb, unde or fi romanii aia pe care ii tot invoca ei cand ia el o decizie, prosta buneinteles, scuzandu-se ca „asa vor romanii!”. Daca tot mai sustine lozinca asta, el poate fi dat in judecata de orice roman care nu l-a votat. Genericul „romanii” e o jignire a tuturor alegatorilor. Pro sau contra. Probabil ca sloganul a fost tradus direkt din germana.

 19. Gabitu

  După virusul ăsta nașul lașilor Ciucă ne mai lipsea ca dezastru să fie complet.

 20. geofreeland

  Bataia de joc continua. Asta din Deal face ce-l taie pe el capul. Adica un premier demis e tot un premier desemnat. Adica MA …PE PARLAMENT SI PE CCR. Sa nu uitam ca si Ludovic Orban a luat lumina de la Merkel. Deci acest duet duios Werner-Ludovic au plan distrugerea Romaniei. Cineva se joaca cu focul!

 21. geofreeland

  CÎINOȘÉNIE, s. f. Răutate, cruzime. Pînă acolo nu merge el cu cîinoșenia. STANCU, D. 34. Știam cîinoșenia lui Știrbei. CAMIL PETRESCU, B. 225.

 22. geofreeland

  Tara e intr-un mare pericol! Starea de urgenta trebuia data de mult. Jocurile politico-scarboase ne vor costa mult. Cine isi inchipuie ca acest virus e o gluma, si trece cu o pastila sau ca vin caldurile, ori e dus cu capul ori e dus cu capul. Treziti-va, oameni buni, deja contagiozitatea trece din cresterea liniara in cresterea logaritmica si tare mi-e ca ca la o crestere exponentiala nu mai avem ce face. Un nou Colectiv asupra natiei. Cineva tot trebuie sa raspunda. Victima e un popor intreg „condus” de un diktator. Starea de urgenta e singura solutie ACUM!

 23. geofreeland

  Spania a decretat stare de alerta! Trebuie sa trecem de suta de morti? Ce asteptam? Inconstientilor! In frunte cu Al din Deal. Veti plati toti impotentilor! Nu aveti resurse? Mai aveti de dat bani cuiva? Ce mai asteptati? Duceti-va prin tara sa vedeti ce se intampla, vorbiti cu oamenii, sau SRI-ul va minte ca totul inca mai merge? Nu, nu mai merge, vine moartea, pentru toti, inclusiv pentu voi in turnul de fildes!

 24. geofreeland

  Hai sa vorbim cinstit, cetateneste. Din noiembrie si pana acum, de cand se stia de epidemia chineza, ce s-a facut? Nimic, s-a pus un ministru de casa al lui Werner, un premier incapabil zis Sica, un ministru sinistru la finante care a indatorat tara la comanda. Apoi a inceput circul. Parlamentul l-a demis pe Sica. Dar, Al din Deal, inconstient vrea cu tot dinadinsul alegeri anticipate, oportunist, in a specula rezultatul asaltului asupra unui partid. Redesemnarea lui Orban, demis, a fost transata de CCR. Desemnarea a fost un misto grosier, nedemn unui dsef de stat care a jurat pe Constitutie. Virusul deja era endemic in China si semnale OMS erau destule. Sa-l dam jos pe Arafat, sa-i inscenam lui Beuran si Pintea, medici. Sa-l punem in locullui Beural pe consortul aleia de la Palat sa intepe cu bisturiul medici. L-a pus la un misto crunt pe Citu, respins de Parlament de trei ori. Virusul deja era in Europa, Italia e in criza si noi stiind de diaspora noastra nu am facut nimic. Vine investirea lui Citu, dar el, un nemernic la comanda, batjocoreste o tara. Virusul e pe noi, stim viitorul contagiunii, Al din Deal, oportunist, il desemneaza pe Sica, obligand Parlamentul sa-l investeasca ca e criza. Un santaj de cea mai joasa speta. Serviciile ii tin hangul, planul stabilit trebuie cu orice pret si morti, trebuie pus in aplicare. Noi, noi popor roman, stam si inca il mai admitem pe Al din Deal. De ce? Ca asa vrea muschiul lui. El nu e cetatean ca noi? Nu urla el in 2014 ca nu vrea imunitate? Ma, nene, cine ne vrea distrusi? PSD-ul? Romani, treziti-va! Fiecare trebuie sa aiba grija de el si familia lui si alti semeni. Puterea de azi nu ne va ajuta cu nimic. Bucurati-va de stevioara si urzici, a venit o primavara funebra pe muzica de Wagner.

 25. geofreeland

  Sirenele tiuite ale salvarilor se aud pe drum. Printre blocuri ecoul iti da senzatia de teama. Te gandesti, ce om are nevoie medicala sa traiasca? Azi a fost soare, undeva un fluture batea nauc den aripi, si el uimit de lumea in care a venit. Singur, zabauc, in cautarea unei flori cu nectar si a femelei lui. L-am urmarit pana a disparut. Fluture in martie. Da, ce ma mir, zarzarii au dat in floare, brandusele au trecut, narcisele fac bulbi. Toate aceste minuni ale lumii asteia te aduna intr-o feerie a viului sub soare. Micutul pui de magnolie are deja zece muguri bulbosi stand sa infloreasca. Natura, chiar fortata, isi traieste rostul, incantandu-ne. De-am admira minunea naturii si sufletul nostru ar inflori si el de bucuria unei linisti cuprinzandu-ne. Iar se aude sirena unei salvari. Imi inchipui soferii la ora de varf, strangandu-se in drumul ingust, sa faca loc aceei salvari tipand. Un om e in nevoie si noi oameni intelegem compasiv intr-un gand nespus sa-i fie cu sanatate. Azi nu am vazut copiii venind de la scoala ca vrabiile gurese. Nici oamenii nu-si mai vorbesc, ceva apasator, bantuie in aer. Unii nici nu mai deschid televizorul. Stirile despre moarte te coplesesc. Lumea incearca sa supravietuiasca. Dumnezeu nu are salvari cu sirene pentru boala prostiei. La meteo se anunta cod galben de vreme rea. Inca e soare, e cald, cerul albastru. Asa a fost de cand lumea, de-o fi una, de-o fi alta. Iar a revenit fluturele. Zboara intr-un zigzag viguros amusinand feromoni. Il invidiez.

 26. geofreeland

  Da, treaba devine catastrofala. OMS declara Europa focar pandemic iar SUA va decreta starea de urgenta. Noi ne ocupam de alegeri, de prostii. Politia Capitalei nu are nici masti, nici banalul sapun. Daca nu are, politistii aia pot veni cu sapunul de acasa. Am trecut de 80 de infectati oficial. Neoficial, cine stie? Saptamana care vine ca demonstra, din ce in ce, ca factorul de multiplicare de 2,1 e un fapt real. La Wuhan au cantinizat o zona mai mare ca Romania. Noi vom face ca englezii, lasam lumea sa se spele pe maini, atat, ca daca te imbolnavesti de virus castigi imunitate si virusul nemaiavand acces va pleca. Nu? Ce faci cu persoanele vunerabile, in varsta, cu boli cronice, de fapt pensionarii? Cine? Pensionarii? Pai sunt prea multi, cum zise Christine Lagard.

 27. geofreeland

  Niste oameni responsabili, umani si patrioti, procedeaza politic just, protejand populatia. La noi? Pe astia ii freaca grija alegerilor, in rest nimic!

  „Guvernul Marii Britanii a amânat cu un an alegerile locale programate pentru 7 mai. Data, la care alegătorii urmau să aleagă 118 consilii locale şi 8 primari, printre care şi pe cel al Londrei, s-ar fi suprapus cu vârful pandemiei în Regatul Unit, citează Mediafax.”

 28. geofreeland

  Fiecare medic e specializat in ceva, tocmai sa performeze. Numai ca, in situatia in care esti ministrul sanatatii, mai mult, pila lui Werner, cand nu stii ceva sau nu te-ai informat, din postura publica pe care o ai, taci, manifesti barem prudenta in declaratii. Azi spre a se afla si el in treaba, ministrul sanatatii, care probabil nu s-a consultat cu epidemiologi:
  ”Vă amintesc că faza de maximă transmitere contagioasă este de la pacienții simptomatici”, a spus azi la conferința de presă Victor Costache, explicând jurnaliștilor de ce nici el și nici premierul Ludovic Orban, care și-au anunțat izolarea, nu sunt un pericol real pentru cei din jur.
  De fapt, o analiză realizată de cercetători din Belgia și Olanda spune că între 66% și 75% dintre cei infectați iau virusul de la oameni cu coronavirus în momentul în care n-au simptome. Deci, pe baza acestor urechisme, strecurate si decidentilor, lasam virusul sa contagieze cat mai multa lume, pe motiv ca nu au simptome, desi s-a instituit autoizolarea pentru oricine vine din zone contaminate, chiar daca nu au simptome. Ori nu stie, ori nu se informeaza, ori spune lucruri nereale.

 29. geofreeland

  Starea de urgență e iminentă. Izolarea contactelor umane e scopul, metodă de prevenție. Daca ești infectat și ai probleme pulmonare necesitând ventilație mecanică, numărul absolut insuficient al aparatelor va determina ca medicii să trieze cine e ventilat și cine moare. Exact ca pe front. Asta e tragedia, sistemul medical incapabil să-și salveze cetățenii la calamități. Imbecilitatea politică, goana după banii statului pentru interese personale și de grup, au dus la nealocarea de resurse pentru asigurarea sănătații populației. E o lecție care se va învăța pe cadavre.

 30. neacsu marin

  @Geofreeland,
  Stii care este drama? Daca medicii vor avea de ales intre un pensionar de 60 de an, care si-a dus viata in cinste, poate o valoare in domeniul lui, sau un om care si-a facut cu brio datoria fata de tara si semenii lui, un inginer de exceptie, un profesor, dascal eminent, un miner care a trudit o viata in mina, si un cocalar de 25 de ani, sau 18, vor decide ca ca pensionarul si-a trait viata , oricum are sanse mai mici si vor da aparatul cocalarului.

 31. geofreeland

  La multi ani, domnule Neacsu!
  https://www.youtube.com/watch?v=kQj8y0YK0ng

 32. Liviub

  Avem iarasi ce nu vrem! Se va alege praful, doar ca virusul va fi de vina! Numarul unu din deal deja a inchis usile si portile, nu intra nici mustele, nici alte pareri sau propuneri decat cele ale sale, primite in soapta de la cei ce trebuie sa castige totul de pe urma romanilor! Ca doar asta e ce vor romanii!

 33. geofreeland

  La cate porcarii traim am uitat sa mai traim frumos. Viata ne este agitata, stresanta, cu o teama ascunsa care ne bantuie de peste 30 de ani. Ce ne lipseste? Nici bucurille nu ne mai sunt pline. Le marcam la inventar fara a le trai plenar, fara a le impartasi. Tinem in noi ca intr-o gheara bucuria de a fi. De ce? Pentru ca ne insinguram, ne rupem de lumea stiuta, avem un comportament retractil social. Si altii ne evita pe noi, cum si noi evitam pe altii. Solidaritatea umana a devenit ipotetica in fapt, clamata insa spatiul virtual. Am urlat dupa libertate scapati dintr-un sistem dictatorial. Acum acea libertate e de alt tip, putem urla oricat si traim dictatura unor legi facute stramb. Omul nu mai e in acele legi si chiar dar fi, greu beneficiaza de prevederile lor incat le ignora. Democratia nu e perfecta, pacatul e ca poate fi prea usor confiscata sau cumparata. De aici marea dezamagire care ne alieneaza si ne rupe de speranta, de previziune, de ideal.

  Hai sa uitam cateva minute si sa ascultam o solemnitate de sunete ireale izvorate dintr-o poveste de viata impresionana.
  https://romaniiautalent.protv.ro/stiri/al-saptelea-golden-buzz-florin-calinescu-cucerit-de-stewardesa-aura-marcu.html

 34. Ifrim

  Să ne trăiască șefu!La mulți ani!

 35. geofreeland

  Acum 10 ani, priveam din fuga masinii pe autostrada M1 din Ungaria lanurile de culturi. Undeva, un grup de caprioare cu pui, la marginea unei mici padurici. Si nu numai acolo, margand, iarasi am zarit caprioare. La primul popas am intrebat ce e cu caprioarele astea? Femeia chiar si-a schimbat tonul devenind duios. Sunt ocrotite prin lege si sunt frumoase. Dar nu strica lanurile, culturile? E, mai strica, dar statul despagubeste pe fermieri.
  La noi, bogatia lui Dumnezeu, de lene a le hrani iarna cand e zapada si a le proteja de lupi, sau pentru placerea unora, sau a le ucide pur si simplu, nu din necesitatea hranei cum plangea copilul in poezia lui Labis, dam ordine de ucis.
  https://www.bugetul.ro/ce-rusine-in-plina-criza-pe-coronavirus-guvernul-pnl-proiect-de-ordin-pentru-uciderea-a-peste-14-000-de-caprioare-si-pui-de-caprioare/

 36. Titi

  La Multi Ani Sanatoi, nea Marine !
  Sa trecem toti cu bine in lupta cu acest nenorocit de Virus !
  Poate reusim sa alungam toti virusii din Tara !

 37. geofreeland

  Una din marile idiotenii de cand cu parteneriatul cu americanii a fost pedepsirea relatiilor cu China. Noi am fost si suntem prieteni in istoria politico-diplomatica cu chinezii. Astazi, daca nu eram idioti puteam conta pe sprijinul Chinei: echipamente, teste, concluzii la cazuistica epidemiei, solutii rezultate din experienta chineza. De multe ori, istoria se repeta. Dureros. Dar prostia doare si mai mult. Si Nastase, si Ponta, si Dragnea, chiar si Oprescu, au fost pedepsiti pentru apropierea de China. In fond, ce? De ce? Interesele altora pentru care platim scump.

 38. geofreeland

  Cat timp am pierdut! Si acum, absolut total nepregatiti, stam cu glilotina deasupra. Jocurile politice ne-au facut atat de vulnerabili si cred ca, dupa uraganul fatal care va sa se intample, romanii vor renuta la utopii manipulatoare si vor schimba regulile jocului. Intreaga clasa politica e responsabila pentru intregul dezastru. Lipsa unei economii de sustinere interna, desfiintarea industriilor petrochimice, dependenta de materii prime existente la noi dar importate, batjocorirea cetateanului prin minciuna promisiuilor desarte, lipsa controlului cetatenesc asupra celor alesi de la Presedinte pana la ultimul primar, utilizarea justitiei ca arma politica, impiedicarea capitalului autohton sa se dezvolte, cedarea resurselor naturale si impunerea unor preturi din afara, imixtiunea intereselor straine in politica statala prin abuzuri diplomatice sau diferite forme de santaj, admiterea propagandei subversive prin ong-uri, influentari media,toae au concurat la o disolutie statala periculoasa pentru insasi cetatenii sai. Nu am vorbit de serviciile secrete. O alta discutie fundamentala.

 39. Pompiliu

  La mulți ani! Și ce este mai important multă sănătate! Ve doresc domnule Neacșu. Dacă nu ar mai fi nici acest site,, în cuiul Cătării ” pe lângă huhurez.com probabil foștii militari/polițiști acum pensionari,nu ar mai avea unde să își poata spune pasurile, iar viata ar fi mai anosta.
  Păcat ca unii deși vizitează și citesc comentariile nu scriu și ei câte ceva… Orice opinie este buna chiar pro sau contra…
  Și ar fi corect sa și asume toți ce scriu și nu sa se ascundă sub diferite pseudonime…
  ÎNCĂ ODATĂ LA MULȚI ANI ȘI MULTĂ SĂNĂTATE!

 40. Titi

  „În cazul în care infecția cu noul coronavirus ar provoca decese în România, protocolul de manipulare a trupurilor neînsuflețite prevede măsuri excepționale de protecție, potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătății, publicat deja în Monitorul Oficial, informează Știri Diaspora.

  Potrivit acestui ordin, trupul persoanei decedate nu va putea fi văzută decât de cel mult doi membri ai familiei, care vor trebui să poarte echipament de protecție, și nu va putea fi atins decât cu mănuși de protecție. Trupul neînsuflețit se bagă în saci, se dezinfectează cu produse biocide, apoi se introduce în sicriu, care va fi sigilat. Înmormântarea sau înhumarea se face în cel mai scurt timp, iar sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia, mai scrie sursa citată.

  Măsurile apar în Ordinul pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), semnat de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și publicat aseară în Monitorul Oficial.”

 41. Titi

  „China acordă ajutor Italiei în lupta împotriva COVID 19

  Ambasadorul Chinei în Italia, Li Junhua, și reprezentanți italieni au întâmpinat astăzi avionul China Eastern A350 pe aeroportul Fiumicino. Ajutorul pe care China îl acordă Italiei constă în echipe de specialiști și peste 30 tone de provizii medicale pentru lupta împotriva COVID 19. După aproape 10.000 de kilometri de la Shanghai până la Roma, avionul a aterizat în siguranţă. După câteva ore de odihnă, echipa de medici chinezi va fi gata să contribuie la lupta împotriva coronavirusului din Italia, care a îmbolnăvit 15. 113 de persoane şi a ucis 1.016.”(gazeta de sud,l

 42. geofreeland

  Nu e tarziu sa solicitam ajutor Chinei! De ce? Au trecut prin acest uragan, singuri, s-au mobilizat exemplar si au reusit. Daca nici acum guvernul asta facut in fuga trenului, la paleta verde a impiegatului din gara regala de la Cotroceni, nu da dovada de responsabilitate inseamna ca nu este guvernul cetatenilor ci al Lui. Cei sortiti mortii din lipsa echipamentelor de ventilare mecanica in ATI vor plati! S-a ajuns prea departe!

 43. neacsu marin

  Multumesc celor care s-au gandit la mine ieri. Eu nu prea am avut timp!

 44. ionescu

  Dar profesorul Mencinicopschi,doctorul Beuran,Tariceanu,Dragnea cind au incercat sa deschida ochii poporului asupra a ceeace accepta sa manince,lucruri care incomodau afacerile altora,au fost imediat ostracizati si pedepsiti fara ca poporul sa afle adevarul.Dusmanii acestui popor stiu pe ce pedala sa apese,ca actiunile lor sa il faca partas pe/insusi poporul/ care acestia incearca sa il avertizeze.Aici e …intelepciunea…cum avertizezi pe cineva de un pericol?!cind esti inconjurat de ne(binevoitori) fara sa atragi atentia asupra ta?!

Statistici T5