Armata și politicienii (QED)

Categoria Despre Armata

Ce urmărește guvernul?

Când am văzut cum se face aprovizionarea cu materiale de către guvernul mandolinelor, pentru că se pare că nu numai premierul e lăutar, ci toți ceilalți care îi stau de-a stânga și de-a dreapta mesei, cu sau fără mască, am știut că a venit vremea să mănâncă și gura lor ceva de pe urma fondurilor destinate luptei împotriva coronavirusului.

Când Ăl din deal, cum îi spun unii celui care se joacă de-a situațiile de urgență și libertățile cetățenilor, vorbea de îngrădirea unor drepturi și mai și cerea activarea  articolului din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia în condiţiile stării de urgenţă, am fost sigur că se vor face abuzuri și se vor lua măsuri care nu au nici o legătură cu virusul, numai așa pentru că cineva vrea să intre în istorie drept omul care a făcut ce a vrut cu românii.

Când am văzut și măsurile luate, că în loc să oprească intrarea virusului în țară și să testeze populația, medicii și pe cei intrați, guvernul ia măsuri să aducă și mai mulți contaminați, le asigură transportul în țară și cazarea în hoteluri de lux  și ascund datele oficiale, mergând până la  pedepsirea celor care  ”dau informații false”,  am știut că primii care vor trebui acuzați, judecați și condamnați pentru zădărnicirea lupte împotriva bolii, sunt tocmai cei care pretind că vor să ne salveze. Cum dracu vine asta, cei care suntem obligați să stăm acasă suntem pedepsiți cu amenzi de zeci de mii de lei dacă unui polițist i se pare că nu a fost pusă o virgulă în declarație, iar ”serioșii” care ne aduc virusul –e adevărat, pe banii noștri, nu pe ai lor, – sunt trimiși în concediu în hoteluri de 4 stele.

Mai nou, prin noua ordonanță ”militară”, cică s-au ”înăsprit” măsurile și, la cererea mutherlandului atotputernic, guvernul a decis să își trimită românii să pună pe picioare agricultura germană, pentru că herrii și frauleinele nu se pot apleca, îi ține o pleasnă pe gârgălot.” Art. 10. – (1) Sunt permise zborurile efectuate de toţi operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităţilor competente din ţara de destinaţie. (2) Prevederile alin.(1) nu se aplică lucrătorilor care-şi desfăşoară activitatea în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale”.Mă ești prost? Da, suntem proști! Guvernul ăsta și-a pus în gând să își bată joc de români. Deci dacă patria mamă a fuhrerului nostru cere carne de tun pentru agricultura lor, guvernul nostru se execută. Nemții nu au voie să muncească, că se îmbolnăvesc, dar românii, dă-i dracu de proști se pot caza și câte 20 într-o baracă și dacă se îmbolnăvesc e treaba lor, trimite Iohannis niște autobuze și îi ia înapoi acasă, sau trimite niște izolete, că a comandat suficiente. Iar proștii de români se vor duce. Dar nu cei cazați la Ramada în Sibiu sau din Țăndărei, că ăia nu au muncit niciodată și sunt în stare să îi lase pe nemți în fundul gol. Și totuși parcă ar fi ceva bun și aici. Eu m-aș duce acolo numai pentru test, că cică nemții mai întâi te verifică să vadă dacă ai virusul și abia după aia te aruncă la muncă. Și când te gândești că cer cam 10000 de oameni asta înseamnă pentru început 10-15000 de teste. Păi dacă au ei așa de multe, de ce nu ne dau și nouă?De ce nu îi cere herr Klauss coanei cancelar câteva zeci de mii de teste?  Ne testăm noi oamenii și după aia, care vrea pleacă, care nu nu, dar îi trimitem gata testați. Dar eu m-aș duce să mă testez, că dacă aștept după testele promise de guvern încă de acum 2 luni,  mor de moarte bună și nu mai apuc și parcă mi-ar părea rău să mor fără să știu dacă am avut coronavirus, zău așa! Stați liniștiți, nu mi-am pus gând rău, dimpotrivă, mă bazez pe modul în care își respectă promisiunile guvernanții noștri.

Și pentru ca bătaia de joc să fie și mai mare, uite că în condițiile în care suntem pe cale să închidem și Spitalul Universitar București din cauza virusului și a lipsei de medici  cam ca prin  toate spitalele, fie aflați în carantină, fie contaminați, fie demisionați, România face gesturi … umanitare total aiurea. Suntem anunțați că 11 medici și 4 asistenți români au fost trimiși ”în schimb de experiență” în Italia. S-au chinuit săracii până acuma să ia un virus de la cei veniți din Spania, Germania, Anglia, Italia dar nimic, așa că au fost trimiși direct la sursă, că nouă ne prisoseau medicii. Când eu spun că ăștia ar trebui judecați și condamnați primii pentru zădărnicirea luptei împotriva bolilor. Până acuma nu au făcut altceva decât să înmulțească numărul celor bolnavi și să bramburească total situația, să nu știe nimeni cine e sănătos, cine e bolnav, să amestece laolaltă medici și pacienți care habar nu au dacă au ceva sau nu, să zăpăcească tot. Și se mai miră că își dau medicii demisia. Păi cum să nu și-o dea când habar nu au dacă nu cumva își  își omoară copii sau părinții când merg acasă sau dacă nu sunt sunați la serviciu să li se spună că au pe cineva din familie cu coronavirus. Cum să lucrezi în așa condiții?

Și când toată lumea este ținută în casă, iar milițienii  umblă cu chitanțierele  pe străzi în ritmul imnului național,  în căutare de clienți, tot a bătaie de joc, Orban își adună mandolinii, deși legea dată chiar de el interzice adunarea în grupuri mai mari de 3 persoane, iar el prezidează fără mască, ca să arate că lui nu-i e frică de bau-bau. Curată bătaie de joc.

Între timp directorii de spitale sunt schimbați  de militari sau cer conducere militară pentru că ei nu mai sunt în stare să conducă. Păi dacă au fost numiți politic, fără calitățile necesare unui lider, ei fiind mai degrabă slugi ale celor care i-au numit, decât lideri ai celor în fruntea cărora au fost puși, e normal să clacheze și să îi renege oamenii, pentru că la vremuri grele e nevoie de oameni cu greutate, nu de ghiocei.

Vivat impostura! Vivat incompetența! Vivat batjocura!

Militarii cu vidanja

Dar asta nu e totul. Armata, așa cum prevesteam încă dinainte de instalarea stării de necesitate, a fost scoasă din nou la șmotru. Cică cei de la interne nu fac față. Păi cum să facă față, când trebuie să lupte împotriva .. fraților lor care s-au întors de la ”muncă” din țări străine? Ar intra în conflict de interese dacă ar fi nevoiți să își amendeze sau ridice colegii de .. afaceri, pentru că mare parte din ei merg mână în mână cu cei veniți de peste hotare și neamurile lor. Cine vrea să spună că nu e așa, să dea o raită prin media și să vadă în câte cazuri raidurile poliției au fost inutile pentru că cei căutați își luaseră tălpășița anunțați de colegii din sistem, sau câți sunt”afară” la lucru și nu sunt dați în căutare, ca și alte și alte cazuri. Dincă de cine a fost protejat? Apropo, mai știe sau scrie cineva ceva de el? L-a uitat toată lumea și parcă văd că vom auzi, peste 2 ani când  vom primi ce-a de-a 70-a ordonanță militară, că a a fost achitat din lipsă de probe.

Dar să revin la armată. Armata a fost scoasă cu taburi și tam-tam pe străzi, să vadă lumea că avem soldați români în țară, că până acuma îi vedea lumea numai la 1 Decembrie și prin telejurnale, când eram anunțați că a mai murit un militar în Afganistan. Mai mult erau văzuți soldații americani, ba prin porumb cu tancurile, ba prin baruri  cu cafteli ca în filmele  de crapă și scapă.  Deci armata a fost scoasă pe străzi așa ca să își mai .. ridice cota, că altceva nu avea ce face pe străzi. Da, era nevoie de ei și puteau acționa la instalarea spitalelor militare, la apărarea granițelor, la acțiuni de aprovizionare dar nu la curățenie pe străzi.

Nici cu preluarea conducerii unor spitale nu sunt de acord. Dar ce, nu se găsește în tot sistemul medical un medic competent și corect care să stăpânească un spital? Nu era mai corect să numească un director de-al lor, care să fie dorit, respectat și ascultat pentru competențele sale, nu unul cu pistolul la brâu? Crede cineva că acesta va fi respectat sau ascultat? Deja au început să comenteze, deja li s-a propus să plece dacă nu le convine. Așa se lucrează în spital? Păi așa au lucrat și cei dinainte, tot cu amenințări și pumn băgat în gură. Nu a găsit guvernul UN MEDIC CARE SĂ FIE ÎN STARE SĂ CONDUCĂ UN SPITAL ÎN TOATĂ REȚEAUA SANITARĂ? E grav domnule, e mai grav ca dezertarea. Înseamnă că sistemul medical românesc a format numai papagali, poate buni specialiști, dar oameni fără discernământ, fără coloană, fără capacități de analiză și sinteză, simpli executanți fără calități manageriale, fără aptitudini administrative,  care dacă sunt așa,  e normal să nu fie respectați și ascultați. În acest caz, degeaba a fost trimis Paul Oprea acolo, pentru că după ce trece criza, la comandă va veni un alt papagal numit politic și lucrurile vor reveni ”la normal”. Prin numirea lui Paul la Suceava, guvernul tocmai și-a semnat incompetența, lipsa ”specialiștilor” și a recunoscut că habar nu are ce trebuie să facă și nici nu au cu cine să facă ceva. Despre cererea directorului de la Universitar nici nu mai are rost să comentez. Eu în locul lui m-as ascunde unde s-a ascuns Marta, că uite, nu îl găsește nimeni.

Și parcă văd că ăsta e numai începutul în ceea ce privește implicarea armatei în rezolvarea ”gravelor probleme”. Îmi e teamă însă că va fi tot degeaba. Păi degeaba pui în fruntea unui spital un militar dacă este pus să execute aceleași ordine politice tâmpite. Generalizarea cazurilor de medici infectați, spitale sau secții închise, demisiile din rândul personalului medical dovedesc faptul că cangrena este generalizată,nu e de vină doar un director sau un medic ci întreg sistemul dar, mai ales, gestionarea și măsurile aiurea luate de guvernanți. AICI trebuie schimbat ceva, nu în spitale. Peștele de la cap se impute. Paul de fapt a fost pus acolo ca să se impună prin uniforma sa,  nu ca să rezolve problemele, pentru că problemele tehnice nu le poate rezolva el, tot ce poate face e să scoată biciul, ca militar și ca unul venit ”din afară”, cu care medicii și personalul nu se pot trage de brăcinari, cum se trăgeau cu ceilalți din sistem care se cunoșteau între ei, știa fiecare câte șpăgi a luat celălalt și câte vile are ascunse prin diferite locuri. De aia nu se pot impune doctorii numiți politic în fața colegilor. Paul Oprea e biciul, Atilla e la Cotroceni, același Atilla care spunea că armata e inutilă, acolo nu înveți decât să coși nasturi. Apăi Klauss dragă învață fiecare cât îl duce capul. Dar acuma e bună armata nu ? Știu, e bună doar să vă scoată din rahat, și după ce vă scoate pe voi, o aruncați pe ea de unde v-a scos. Ba, din câte văd deja îi pregătiți locul.

Nici nu s-a liniștit lupta cu coronavirusul că grupurile, partidele parlamentare au trecut la ”muncă”și se bat acuma care să își impună propria lege privind eliminarea ”pensiilor speciale” în care includ din nou pensiile militare, deși acum câteva luni, căzuseră parcă toți de acord că pensiile militare nu sunt pensii speciale. Acuma însă, brusc și-au revenit din ”amețeală” și vor ”egalitate pentru toți”. Păi dacă e egalitate pentru toți poftiți stimați parlamentari pe străzi, nu mai lucrați și votați cu ochii cârpiți de somn sau mahmuri  din bratele pupilelor. Treceți la muncă dragilor, sau cum spunea fostul dumneavoastră coleg de serviciu, Adrian Păunescu: ” Nenorociţilor, se rupe şnurul, La muncă, la bătut ţăruşi cu curul! Să mă scuze persoanele mai sensibile, e un citat din Păunescu. Deci stimații parlamentari ascunși încă pe sub paturi să nu îi găsească LUCOVIDUL, printre sforăituri și pahare, cer ”sacrificiu pentru toți”, impozitări, taxe, tăieri, numai să aibă ei cu ce își astâmpăra patimile. Și pentru a se asigura că cei care îi transportă pe ei, cei care le umplu portbagajele la mașină și le duc copii, nevestele, amantele la chefuri, shopping, lupanale, nu îi vor turna, unii s-au gândit să își procopsească șoferii. În timp ce, așa cum spuneam, prin parlament se bat 4 partide, PNL, USR, UDMR și PSD, care să își impună proiectul prin care să le dea din nou la cap militarilor, în Senat trece ascuns  prin aprobare tacită, ca și când nimeni nu a mâncat usturoi, nu îi pute gura, nu a văzut și nu a auzit, proiectul legii 702/2018 prin care parlamentarilor și anexelor lor le sunt majorate pensiile. Deci în timp ce vorbesc despre sacrificii și pensiile militarilor care trebuiesc și ele micșorate, (de parcă nu au fost blocate și furate suficient) domnii senatori lasă să le scape printre degete o lege care le mărește  pensiile funcționarilor parlamentari care nu e așa, se sacrifică și ei odată cu noi.

Nu e așa că suntem proști? Păi suntem. Știți ce mai e culmea? Militarii sunt chemați să îi ajute pe polițiști care nu fac față sarcinilor de serviciu în aplicarea amenzilor celor care nu stau în casă, dar pe de o parte, ei sunt simpli executanți, sau mai bine zis  nu au absolut  nici o atribuțiune, nici o autoritate, pentru că Ordonanța ”MILITARĂ” nr 7, la art. 18, nu specifică nimic despre MApN sau militari acolo unde nominalizează pe cei care sunt abilitați să asigure aplicarea şi respectarea prevederilor prezentei ordonanţe militare. Bă suntem proști? Da, suntem. Sunt trecuți acolo toți, și cățel și purcel, și MI, și sanitarii și grăniceriiși jandarmii(de parcă ei nu ar face parte din MAI) și cei de la Controlul traficului Rutier, și administrația locală, toți, NUMAI MApN NU! De ce? Pentru că ei sunt sclavii, ei sunt fraierii care îi scot din rahat și nu pot sta cu ei la masă, pentru că miros a vidanjă. Așa ne trebuie. Și avem ministru militar, în rezervă, dar militar de carieră. Așa tată!  Și mă întreb eu ca prostul dacă MApN NU FACE PARTE DIN INSTITUȚIILE NOMINALIZATE CU APLICAREA ȘI RESPECTAREA PREVEDERILOR, CE CAUTĂ PE STRĂZI, CE CAUTĂ LA PTF-uri, CE CAUTĂ ÎN LOCURILE DE CARANTINĂ? Domnule Ministru, armata este scoasă ilegal din cazarmă, conform  ultimei ordonanțe militare, ea nu este cuprinsă în program. SUNAȚI RETRAGEREA!

Dar  să nu fim supărați, nici în marele USA militarii nu o duc mai bine. Un căpitan de vas, pe numele său Bertt Crozier, comandant pe ditamai portavionul USS Theodore Roosevelt, a fost demis pentru că a îndrăznit să ceară să îi fie trimiși la țărm niște militari infectați cu COVID19, pentru că altfel se punea în pericol sănătatea și viața celorlalți militari. De teamă să nu se afle de problema lor,înalții oficiali l-au tratat cu sictir iar acesta a făcut publică în presă scrisoarea sa, cunoscând că pentru asta va fi dat afară din Marină, ceea ce s-a și întâmplat, pentru că, nu e așa, a colportat ”fake news”. Nici ei nu sar departe de noi. Așa s-a întâmplat și în China cu primul care a vorbit despre virus, așa s-a întâmplat și la noi cu cei care s-au plans că nu au materiale, fie au fost demiși, fie și-au dat ei demisia. Căpitanul practic și-a semnat singur demisia dar a făcut-o cu onoare, din grijă față de sănătatea și viața subordonaților. Mă întreb dacă prin armata română există un singur comandant de unitate care și-ar înfrunta superiorii pentru a-și salva subordonații.Să fiu sincer, cred că cunosc câțiva care cred eu că ar face așa ceva, dar nu bag mâna în foc, că am mai băgat-o pentru cineva și acuma încep să regret. Nu spun cine.

În fine, spuneam că OMUL acela a fost demis, dar nu numai atât. Cel care i-a semnat docomentul un secretar de stat de la Navy, nu îi dau numele că nu merită, nu s-a oprit aici, el s-a apucat să și comenteze gestul lui Crozier, pe care l-a făcut prost. Spre cinstea lor, colegii căpitanului i-au luat apărarea și s-a iscat un mic scandal. Spun mic, pentru că chiar dacă s-a exprimat și Trump pe caz, nu l-a schimbat pe domnul secretar de stat, nici nu i-a tăiat diurna pe 10 zile, a spus doar că exprimarea sa a fost cam ”dură”, adică Crozier nu e prost, e prostuț doar. Domnul secretar și-a cerut scuze, a zis că el nu crede, chiar nu crede deloc că ofițerul este prost, pentru că marina nu numește în funcții de comandă ofițeri proști și că regretă ”neînțelegerea”.

Din toată această … înșiruire de fapte rezultă că peste tot în lume, dacă ești militar, îți vezi de treaba ta și îți respecți jurământul își respecți colegii, subordonații, legea, principiile, ori ești prost, ori ești luat de prost de către politicieni.

QED.

PS: Dacă îmi spune cineva de ce era nevoie ÎN ROMÂNIA, care se laudă cu cele mai puține cazuri de infectare (prietenii știu de ce)  dintre țările afectate de coronavirus, a fost nevoie de activarea articolului privind suspendarea drepturilor omului, îi dau un paracetamol și un sul de hârtie igienică, plus o mască folosită pe o singură parte. Nu neglijați oferta, vin vremuri grele.

Update:În comuna Teliu, jud Brașov a începuț revolta țiganilor, sau ”mica țiganiadă”, deocamdată cu amenințări.Nu va dura mult și se va extinde, pentru că țiganii nu au altă legea decât legea lor. Cine credeți că va fi trimis să Intervină? Sper că nu vă gândiți la Jandarmi, nuuu, ei săraciI sunt slab echipați pentru așa ceva. Ați ghicit, VIDANJA.

Aud că niște colonei și generali în rezervă și-au manifestat și anunțat disponibilitatea să fie și ei puși la muncă. Sper că nu crede cineva că vor să iasă pe stradă,nuuuuuuu!!Vor și ei niște spitale ceva pe mână, oarece foncții de conducere, că doar nu o să pui ditamai generalul să intervină la Teliu sau Țăndărei. Dar cam asta ar merita.

https://www.profit.ro/stiri/social/guvernul-permite-anumitor-romani-sa-mearga-la-munca-in-strainatate-19325168

https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23776927-coronavirus-romanii-pot-merge-lucreze-agricultura-germania.htm

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/medicii-si-asistentii-medicali-romani-au-plecat-in-italia-1287926

https://www.theguardian.com/us-news/2020/apr/05/us-navy-captain-brett-crozier-fired-coronavirus-ests-positive

https://www.businessinsider.com/acting-navy-secretary-apologizes-for-comments-on-fired-navy-captain-2020-4

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

54 Raspunsuri la Armata și politicienii (QED)

 1. Ifrim

  Japonezii au decretat și ei starea de urgența dar au specificat ca fără amenzi,mizează pe conștiința poporului.Pe noi ne rup în două cu amenda minimă de 2000!Off topic.Trebuie să fac ITPul ce rubrică bifez în declarația pe proprie răspundere să nu-mi iau placintă?

 2. neacsu marin

  @Ifrim,
  punctele 2 si 10.

 3. Ifrim

  Trăiască șefu!

 4. geofreeland

  @ Titi
  Asta e tare de tot! In RO? Uite o idee, toata puterea din tara, inclusiv presedintele, ca exemplu, sa renunte la salariile de baza si sporuri si asa au restul gratuit: diurna, cazare, masini la dispozitie, plus alte facilitati. Ar fi un semnal al clasei politice si o conditie etic-morala a „alesilor”. A fi politician nu e o meserie. Ea nu poate fi normata. E riscul benevol. Nu dai vreun examen de capacitate sa devii politician. Nici barem un control psihologic sau medical. Imunitati, privilegii, usi deschise, tarla de consilieri…si de ce nu? afaceri la greu…

 5. geofreeland

  Mai vreti clinici private? Asta barem seamana cu un „abator”. P-astea cine le controleaza? Papa Pius? vorba vine. Pai daca vrem „o analiza la sange” de aici s-o ‘ncepi domn presedinte. De la nesatui. Apoi nocosomiale in spitale de stat si apoi la managerii care nu toti sunt profesionisti, unii chiar neica nimeni.
  https://www.stiripesurse.ro/dezastru-la-o-clinica-privata-de-dializa-din-bucuresti-74-bolnavi-de-covid-19-din-care-29-personal-medical-si-15-morti_1450764.html

 6. geofreeland

  La clinicile astea private e bine de stiut ale cui sunt, cine incaseaza banii, de unde vin medicii, cine le autorizeaza, care sunt profiturile, unde e gheseftul. Ce zici nene Costache? Si ministru si chirurg activ? Nu se poate, ori una ori alta. Esti medic la stat? Ce cauti la privat? Raspunsul e foamea inepta de bani. Ori la stat ori la privat, alege! Privatii sa-si scoleasca medicii, nu luati cu japca din facultatile statului. Vrei sa fii medic si vrei sa profesezi in alta tara? Nu e nicio problema, plateste acolo facultatea, o faci si lucrezi acolo. E simplu. Daca faci facultatea in tara ca sa devii medic ramai in tara. Daca nu, ai alternativa de mai inainte. Juramantul lui Hipocrat e deasupra banului, dragii mei! Ca si juramantul fata de tara. De ce sa incurcam lucrurile.

 7. Nicu

  Probabil din cauza vitezei, apare „lupanal”, e vorba de Lupanar, bordel celebru cândva… Ca și generalul dus la Suceava : Oprea, nu Paul! Paul medicul a zis și dumnealui ceva…Paul ” doctorul ” ( Vasile ) e bine- mersi la Timișoara; lumea a uitat ce a făcut la Revoluție, apartamentul din București e închiriat pe bani buni…

 8. geofreeland

  Iar daca toti platim asigurari de sanatate, ce cauta spaga, dreptul, la serviciul medical din spitalele statului? Medicina e o afacere? Sistemul nostru zice ca e si inca bine mersi. V-ati uitat ce e acum in State? Unii medici care nu au specialitati Covid sunt pe liber, adica someaza. Mai cititi presa americana. Iar spitalele municipale, in responsabilitatea primariilor, sunt eficiente pentru ca au un control strict. Un caz de malpraxis inseamna pierderea licentei plus altele. Basca presa care dezvaluie totul.Primarul e votat si pentru eficienta serviciilor medicale, sau nu stiati? Sunt filme, exista presa, va puteti documenta. Spaga? A doua zi esti zburat. Societatile de asigurari medicale fac si ele verificari ale actului medical, asa ca, ce spaga? Ori la noi, Casa de asigurari de sanatate, sau altele similare, nu au bani pentru o radiografie, iar la privati te planifica peste doua luni. Ce sistem e asta? Sa dai banul la privat, adica sa te jupoaie, chiar daca ai cotizat luna de luna. Asta e Romania normala? Da, asta e!

 9. Nicolae

  Parlamentarii bulgari renunță la salarii pe timpul crizei? Păi la ai noștrii n-am auzit nimic.Măcar să renunțe la unul măcar.Am auzit numai de impozitări,tăieri de pensii,de salarii,BA!

 10. geofreeland

  Asta e adevarul! Nu altul! Idiotenia politicienilor, in lupte strict pentru putere, adica „bani” sau „la ordin” au adus sistemul medical intr-o situatie fara precedent in Europa. Vrem o tara ca afara? Cata vrajeala! Valori europene, chestii, latraturi ideologice, curvasaraie politica, interese oculte, chiar unele sereistice, au facut ca azi, in situatie de criza majora pebtru tara ca rahatul unui sistem sanitar sa iasa la iveala. Cei care sunt complici sunt chiar cei din sistem. O spaga acolo, un gheseft, pe o operatie profesionala de altfel, au inchis gura lui Hipocrate, personalul medical devenind un complice la starea de fapt. Afacerile cu dezinfectanti, medicamente promovate de lanceri medici naimiti cu, sanchi, simpozioane prin tari exotice, si alte smecherii, au destabilizat un sistem. Bani cheltuiti aiurea, pe contracte impuse, unele politic, altele ca trebuia, altele pe bani-lobby, bani ai contribuabililor beneficiari. Primii care sufera sunt chiar ei, cei din personalul medical. Cand politicul intra in spital, spitalul moare. Suceava e exempluhttps://www.stiripesurse.ro/inca-un-studiu-rastoarna-tot-ce-se-stia-despre-mortile-cauzate-de-coronavirus-factorul-care-joaca-un-rol-cheie_1450874.html

 11. geofreeland

  Încă de la sfârșitul lunii noiembrie, oficialii serviciilor de informații americane au avertizat că o contagiune a măturat regiunea Wuhan din China, schimbând tiparele vieții și afacerilor și reprezentând o amenințare pentru populație, potrivit a patru surse informate cu privire la unele rapoarte secrete.
  Mai mult, „pe 22 ianuarie, de exemplu, Trump și-a făcut primele comentarii despre virus atunci când a fost întrebat într-un interviu CNBC: „Există îngrijorări cu privire la o pandemie în acest moment? Președintele a răspuns: „Nu, deloc. Și avem totul sub control.”
  Până la 19 februarie, Trump oferea recenzii pozitive pentru modul în care liderii Chinei au gestionat coronavirusul.”Sunt încrezător că încearcă foarte mult”, a declarat Trump pentru un intervievator de la Fox 10 din Phoenix. „O lucrează – au construit, au construit un spital în șapte zile, iar acum construiesc altul. Cred că va merge bine.”
  Abia pe 13 martie, Trump a declarat o situație de urgență națională și a mobilizat resursele vaste ale guvernului federal pentru a ajuta agențiile de sănătate publică să facă față crizei”
  „Dacă era adevărat că agențiile de spionaj din America au fost prinse în afara acestui loc de protecție, un oficial de informații a declarat pentru ABC News, „asta ar fi un eșec al serviciilor sectrete masiv lasimilar cu cel din 11/11. Dar nu a fost. Au avut informații.”

  AU AVUT INFORMATII!
  La noi a fost exact la fel! Te intrebi acum, de ce mor oameni? Emotionalul? Fara emotional nu poti face nimic, ca si la #Colectiv, atunci pretul era cadeara unui Guvern.

 12. geofreeland

  Sicaaaaa! Chema-l domnule pe Daea! Nu te sfii, Daea nu e politician, e un meserias de nota 10. Cheama-l ca vine foamea!
  https://www.stiripesurse.ro/consilier-ludovic-orban-criza-alimentara-si-romania-nu-este-pregatita_1450863.html

 13. Liviub

  Am visat ca toti alesii, sefii agentiilor si autoritatilor nationale, membrii guvernului, marii magistrati in functii si alte categorii din cele sus puse isi doneaza toate veniturile in scopul finantarii masurilor anticovid. Isi retin doar 75 la suta din salariul mediu, pentru viata zilnica! Din vis s-a facut cosmar! Nu aveau cui sa dea in administrare donatiile! M-am trezit! Nici unul din cei enumerati nu si-au anuntat intentia in acest sens.

 14. geofreeland

  Vin vesti naucitoare de la specialisti. Virusul asta, un killer programat, zice-se ca va mai persista inca vreo doi ani. Adica, spun ei, cum ca va suferi mutatii si va deveni si mai agresiv. Vom relaxa distantarea sociala si izolarea, vom merge la munca, vom uita de preventie. Si? Pai atunci, selectiv, cei cu diferite afectiuni se vor infecta. Nu asa dintr-odata ci pe rand, cate unul, ici-colo, permanent. Ca si la gripa obisnuita. Ai un sistem imunitar slabit, gata, te duci. Logica e aceeasi si pana la aparitia „accidentala” a acestui virus numai ca, mediatizarea la extrem, panica, implicatiile socio-economice, medicale, ofera premizele constructiei unei alte lumi bazate pe robotizare, regandirea conceptului de putere mondiala, a indicilor demografici, poluarii mediului, exploatarii resurselor, infiintarii unei noi economii de industrializare si control a necesitatilor vietii oamenilor – educatie, sanatate, alimentatie, medicina, productivitate, utilitate publica, comunicatii si bonus dupa iesirea din activitate. Par SF-uri? Nu, suntem generatia unui alt „sacrificiu’, a unei revolutii mondiale de care nu ne dam seama.

 15. Ifrim

  Chiar de va fi să trăim în armonie cu acest virus precum al gripei sezoniere specialiștii momentan au nevoie de a câștiga timp pentru antidot general valabil și recunoscut precum și vaccin!

 16. geofreeland

  Uitandu-ma la comorbiditatile cazurilor de deces, predomina afectiunile bronhopulmonare, cardiace si HTA. Dar in special pulmonare, unele efect al virusului la internarea in ATI sau altele agravate de virus, adica preexistente. De ce ar fi unele preexistente? Din mai multe motive: boli profesionale dobandite, fumat, unele „raceli” netratate, mediul poluant sau alergic. Stand in izolare la domiciliu devii mai suspicios si te intrebi: oare vopselurile astea lavabile care le-am dat pe pereti nu cumva ne fac si ele rau? Inainte, ca la tara, de Pasti, tot taranul isi spoia peretii cu var sau la blocurile comuniste era dat cu huma. Astazi simti nevoia sa aerisesti permanent. Intri in casa si te izbeste un miros abia intuit, de a ceva greu, specific. Deschizi fereastra, intra aer cat de cat curat, fara sa realizezi de fapt de ce persista in locuinta acea atmosfera apasatoare. Apoi am citit despre vopselurile astea lavabile sice inseamna COV, componente organice volatile, din chimicalele vopselurilor acceptate conform EN ISO 11890-2:2013. E interesant, un fel de Codex Alimentarius dar pentru plamani. De aici ganditi dumneavoastra, traim zi de zi, in acest mediu.

 17. geofreeland

  @ Ifrim
  Ai dreptate, vaccinul facut cu „buna credinta” excluzand speculatiile conspirationiste, este una din solutii. Numai ca vaccinarea implica si alte lucruri care acum nu se mai fac. De exemplu, vaccinarea BCG, la unele persoane reactia era foarte mare, acea pata de roseata, la altele una mica. Adica acea pata reprezenta reactia la raspunsul imunitar. Atunci se facea o doua vaccinare de rapel. Citeam prin toamna ca si unii vaccinati antigripal au murit. De ce? Deci simpla vaccinare e o solutie dar trebuie verificat si raspusul imunitar ceea ce la noi nu se face. Persistenta unui virus intr-o zona implica si genomul uman, fie ca mutatii fie ca raspuns imunitar din acea comunitate. Cred, ca specific zonalului romanesc, Institutul Cantacuzino poate realiza vaccinul corect din tulpini prelevate de la persoanele din acest zonal.

 18. geofreeland

  In popor e o vorba „ploua-n mai, ai malai!” Situatia e grava dupa cum spun specialistii. Si nici perspective climatologice nu se intrevad. Irigatiile par a fi una din solutii. Si daca ma gandesc bine, lucrarile de hidroamelioratii tot cu armata s-au facut. Unde esti Base? Ziceai ca armata a lucrat pe campuri, nu? Acum se vede necesitatea.

  https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/interviuri/sos-din-agricultura-seceta-a-afectat-deja-jumatate-din-terenuri-841346.html

 19. geofreeland

  Goana dupa voturi ajunge la cote paroxistice. In plina criza, firme in faliment, balanta export-import superdeficitara, bugetari in somaj tehnic, someri la greu, foamea se prevede la orizont, imprumuturi peste imprumuturi, si tu spui de mariri de pensii si alocatii? In plina criza?
  Asta nu e sanatoasa!

  https://www.stiripesurse.ro/guvernul-taie-salariile-bugetarilor-dar-in-schimb-vor-creste-pensiile-si-alocatiile_1451253.html

 20. geofreeland

  Hai, esti intre ore, 11-13, scrieti declaratia, pune-o in chilotelul de plastic, ia-ti plasa, pune masca si iesi. Ajungi la magazin, vezi o coada de 10 m, din magazin iese unul, intra altul, in magazin numai trei persoane. Ce vezi la coada? Doi oameni cu parul alb si 10 oameni in salopeta, mai tineri. Zilieri, muncitori in constructii. Intra unul iese altul, paine, pate de porc, tigari si bere. E pauza lor de masa. Onor Vela a taiat rasuflarea care spunea ca pensionarii peste 65 ar fi bine sa iasa intre 7-11, ca in Ungaria. Ca specialistii, auzi, specialistii lu’ peste, au zis ca ala e intervalul „mort” si pensionarii pot cumpara painea. Se pare ca specialistii fie ca sunt netoti, fie ca habar nu au, fie ca sunt inventati sau obligatoriu pensionarii sa faca acele cumparaturi cand magazinul nu prea mai e dezinfectat. Dracu stie!

 21. geofreeland

  Btalia intre ciume. Una rosie, cu simbol de muie, ca „atitudine politica” si una galbena icter, impusa pe principiul „noi vrem puterea!”. Lupta se duce in subteranele ambitiilor, orgoliilor si a dezastrului, o lupta intre nationalistii „rosii” si globalisti de rit neomarxist „galbenii”. Mai miauna si niste ha-barna-isti ceva acolo si ciolosisti pierduti in recuperari de opere brancusiene. Afacerile, pilele, implicarea serviciilor intru trup si suflet, nu romanilor, ci Aluia din Deal, „ocrotitorul taietorilor de lemne”, sau, ma rog, unor interese peste limita intelegerii babei Safta, functioneaza la turatie maxima.Ce sa intelegem noi de aici? Noi stam in casa, ne miram ca papadia, minunea anticancerigena, e bazaita, ca si de mii de ani, de albinute. Natura isi vede de rostul ei, numai noi, politicienii inchidem ochii la punerea bazelor ruperii tarii, cum fac ungurii la Bruxelles, plangandu-se ca in Romania nu se vorbeste in maghiara. Baaaaa! Treziti-va, odata!
  https://www.stiripesurse.ro/psd-sustine-ca-executivul-a-trimis-doar-2-cutii-de-echipamente-la-un-spital-pentru-covid-19_1451297.html

 22. geofreeland

  Hemoragia de masti e benefica. Cam tarziu desi urla media de superoferte. Azi, la farmacia din colt, nu existau. Si nici nu vor exista. Iar cand vor exista, pandemia va diminua, si le vom lua sa ne protejam cat de cat cand vom taia cu flexul. Din ce constat, privitor trist al guwernerarii e ca personalul medical a fost cu buna stiinta „sacrificat”, asta e realitatea, intarindu-se ideea ca, spitalele de la stat nu ofera protectie. Cui serveste asta? Normal, celor de la privat, neangajati pe fata, iar unde au facut-o s-a ales praful, ca la SEMA Parc. Altceva iese in relief, si anume ca, bolnavi curanti, s-au infectat si prapadit in spitale. Plus ca, deja repulsia personalului fata de managementul iresponsabil a contribuit la asta. Suceava e sugestiv. Ce avem de facut? Pai ce s-avem, asteptam „analiza la sange” a super desteptului neamului, care in final, va privatiza toata sanatatea. Ca asa e mai bine!. Numai ca, citind presa americana, ca la aia e democratie de mult, sau la aia din Vest, ca au experienta, in situatii de criza, cand in joc e viata oamenilor, nu fac fata, numai daca prin legi stricte, statul isi iubeste oamenii pe care ii reprezinta, ca in Germania, de exemplu, indiferent ca e la stat sau la privat, iar concurenta nu trebuie demonstrata prin numarul de morti ci prin grija fata de oameni. Altfel, nu am mai fi nimic.

 23. geofreeland

  https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/avertisment-onu-intre-400-si-600-de-milioane-de-oameni-pot-fi-impinsi-in-saracie-de-criza-covid-19-841433.html

  E de interes. Noi, ca romani, deja trebuie sa reindustrializam economia, sa sustinem agricultura si autoconsumul. Pe Orban il framanta ca romanul sa nu mai creasca porc in curtea lui. Singura salvare suntem noi, e clar. Nici banii nu ne mai ajuta, imprumuturile ne ingroapa, munca noastra va fi singura salvare si o clasa politica a noastra si pentru noi. Altfel…nu ma mai gandesc…

 24. geofreeland

  Nu ne intereseaza? Nu mai suntem implicati? Nu ne mai pasa? Cred ca un dialog ar fi benefic mai mult decat un monolog, nu? Cred ca nu ne mai pasa, nu ne intereseaza, sau doar pensia sa creasca? Asta e preocuparea noastra acum? O fi, nu zic nu, dar nu acum cand vremurie sunt tulburi. Si daca ma gandesc bine, noi, acum, ne putem hotari soarta. Maine, nu se stie… Nici Dumnezeu nu baga in traista…chiar daca am depus un juramant sacru fata de tara…

 25. Nicolae

  Stau neavând ce face,citesc știrile fel de fel și mă întreb și eu neștiutor ce sânt,de ce fabricile de confecții cele închise și cele care încă mai produc,majoritatea private,de nu au trecut la confecționarea de echipamente de protecție,că tot se spune faptul că nu sunt suficiente pt.cei care luptă cu virusul.
  De ce mai marii nostri nu dau lege ca anumite fabrici de profil să treacă obligatoriu la confecționarea acestor echipamente,de trebuiesc aduse din import,de ce nu le produc ai noștrii?Asta nu înțeleg eu și alții!!!

 26. geofreeland

  @ Nicolae
  O firma din Bacau face astfel de combinezoane. Le exporta in Italia. De ce? Pentru ca a licitat cu 1 leu mai mult! Si a pierdut licitatia. Nu vreau sa spun, io stiu, ca nu era pe lista spagii, Domane feri! Desi in situatii de urgenta, necesitatea impune achizitia acum! Nu „sa mai vedem, sa intelegem, sa…”

 27. geofreeland

  La ce spui, Nicolae, ar fi de interes ce spun si serviciile. Sau de ce nu spune. Sau de ce tace. Sau poate trebuie si astea reformate. Sau banii primiti din afara sunt directionati spre import, cu dedicatie? Sau decidentul, beneficiarul informatiilor, pune pumnul in gura serviciilor. Nu stim, cert e ca suntem o natie captiva. Impotriva logicii romanesti cutumiare. Sau suntem un pion, sau un solist intr-un cor mondial de elita. Atunci hai sa definim principiile democratice si sa nu mai latram, noaptea la luna, ca la noi e democratie. Sau demosul e o ganganie de strivit? Din tot ce vedem, e. Sa ne consolam. Adica e diktatura? Nu stim, dar simtim, ceva nu e in regula. Ca o frica de moarte.

 28. geofreeland

  Exact ce spuneam. Teama indusa prin faptul ca spitalele sunt infectate e atat de groaznica incat o putem defini ca o fapta penala. Din ce cauza au fost infectate spitalele? De la presedinte, guvern si pana jos, trebuie un raspuns. De ce sunt infectate spitalele? E o intrebare la care numai parchetul poate da un raspuns. De ce parintii si-au sacrificat copilul din teama de a-l duce la spital? E ceva incredibil! Te pomenesti ca parintilor li se va deschide un dosar. Asta e Romania normalaaaaa! Sa ne fie frica de ultimul bastion al existentei, spitalul, medicii si intreg sistemul. Ce scrie in Constitutie? Scrie…
  https://www.antena3.ro/actualitate/un-copil-cu-boala-diareica-a-murit-pentru-ca-parintilor-le-a-fost-frica-sa-il-duca-la-spital-566142.html

 29. Gabitu

  Oare nazocomialele sunt mai periculoase acolo în spitale că așa zisul virus cu coroana?

 30. geofreeland

  Traim in tara noastra. Si stim ce traim. Zi de zi. Uneori, din dorinta de a ne fi bine, unii apeleaza la horoscoape, numerologie, tarot, vrajitoare. Orice, sa auzim de bine, sa dam sperantei o sansa. Ia uitati ce zic astia:
  https://playtech.ro/stiri/profetia-lui-gupta-swami-despre-tara-noastra-romania-va-fi-cea-mai-importanta-tara-din-lume-105839?utm_source=Antena+3&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

 31. Pompiliu

  Domnule Neacșu, citiți și priviți acest articol despre spitalul din Craiova de boli infecțioase..
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/gest-controversat-hora-incinsa-de-medici-si-asistente-in-curtea-unui-spital-din-craiova-video-1289445
  Și se mai plâng ca nu au echipamente in schimb au încins o hora în curtea spitalului cu echipamentul de protecție pe ri…
  Urât 😳 👎…

 32. geofreeland

  Si in America sunt temeri ca mortii declarati de Covid poate au murit din cauza altor comorbiditati. Bineinteles, democratii ii acuza pe republicani, in speta pe Trump. Puteti traduce cu Google de aici.
  https://news.yahoo.com/fauci-dismisses-conspiracy-theories-to-spin-the-coronavirus-death-toll-132059427.html?.tsrc=notification-brknews

 33. geofreeland

  Haosul se intinde. Nu stie stanga ce face dreapta. Orban a gasit solutia, schimbam managerul. Eventual punem „unul penelist, d-al nostru”. Aeroportul e in Cluj? Cine e primar, cine e prefect? Astia nu stiu de babilonia de acolo? O harababura tipica, ii aducem in tara ca sa ii exportam, nu? Ce carantina, ce izolare, ce teste,ce distantare sociala, ce ordonante meletare? A zis Merkelika ca vrea oameni in agricultura? A zis, si ai nostri guvernanti au zis Jawohl, sefa! Cata nesimtire!
  https://jurnalul.antena3.ro/stiri/locale/orban-despre-criza-de-la-aeroportul-cluj-e-inadmisibil-managerul-trebuie-tras-la-raspundere-841493.html

 34. Nicolae

  Bine,fac cei din Bacău echipament,treabă cu licitația,dar celelalte fabrici,făbricuțe,ce fac?Trimit oamenii în șomaj tehnic,sau cum dracu s-o mai numi și nu produc asemenea echipamente de protecție,măcar pt.zona lor unde își desf.activitatea?
  Păi să le lase draku de interese,când e situație din asta,să le lase.Ce să mai vorbim,apele revărsate au adus multe gunoaie și pute al dralului de tare,de trebuie să punem măști din ălea militare!

 35. Gabitu

  Dacă închideti tembeliizorul sigur dispare și virusul cu coroană! .

 36. neacsu marin

  @Pompiliu,
  Am vazut. Care e problema? Oamenii s-au bucurat ca li s-a vindecat un pacient. Nu trebuiau sa marcheze momentul? Ce, Arafat nu a iesit pe post sa se bucure ca doua doctorite infectate de politist dau semne de revenire? A iesit? Era sarbatoare nationala? Era. Asa si cei de la Craiova, s-au bucurat si ei in felul lor pentru marele succes si trebuia sa ii stie o tara intreaga. Cume arabu, si olteanu, spune parca o vorba inteleapta nu? Vai de curisorul nostru.

 37. geofreeland

  Concluzia e clara! Batranii, pensionarii adica, de fapt cei cu afectiuni cronice dobandite fie dupa o viata de munca, sau o viata de excese sau pur si simplu biologic natural, se vor imbolnavi si vor muri sau, cum vrea Dumnezeu, se vor vindeca. Fara tagada, virusul asta prostesc, face curatenie in bolnavi si varstnici, visul lui Lagarde. Sau mai bine zis, viata e pana la pensie, apoi „esti curatat” acum cu Covidul, mai tarziu de un NewCovid mutant, zice-se. Nu poti trai intr-un clopot de sticla sa te protejezi, deci pregatiti-va, faceti-va socotelile de pe-acum. Oricum, daca te duci la spital ti-o iei. Vaccinarea? Va fi dar inca nu e planul facut. Mai urmeaza, cum spune Rafila, smecherul de la OMS, inca o tura la iarna, ca acum de Pasti si apoi la Craciun.
  https://www.stiripesurse.ro/pentru-ce-stam-in-izolare-noul-director-al-spitalului-din-piatra-neamt-anunta-ca-toti-romanii-se-vor-infecta-cu-covid-19_1451815.html

 38. geofreeland

  Din toate stirile „filtrate” ni se spune cu amanunte de cei decedati, varsta, localitate, comorbiditati. Dar despre cei vindecati de ce nu ni se spune? Varsta, localitate, comorbiditati daca au avut? E secret? Ei, aici e problema!

 39. geofreeland

  Un profesor de drept ne invata despre starea de urgenta. Daca nici asta nu stie, inseamna ca dreptul il poate face oricine are barem liceul la seral. Avem printre noi si juristi, ei pot sa-si spuna parerea, noi ailalti, ascultam cuminti si stam in casa. Are freunul curaj sa spuna ce stie? Personal, nu cred.

  https://www.luju.ro/decretul-lui-iohannis-este-lovitura-de-stat-iata-argumentatia-juridica-fara-cusur-care-demonstreaza-ca-prin-decretul-privind-instituirea-starii-de-urgenta-klaus-iohannis-si-ludovic-orban-au-uzurpat-puterea-parlamentului-au-interzis-functionarea-justitiei

 40. geofreeland

  Pentru cineva care a spus ca „va face o analiza la sange a sistemului medical”. Toate-s vechi si noua-s toate. Poate se inspira consilierii aia dastepti si trag concluziile revolutionare.
  https://evenimentulistoric.ro/informatiile-securitatii-despre-coruptia-si-infectiile-din-spitale-adevarul-dureros-despre-sistemul-de-sanatate-ii.html

 41. geofreeland

  @Nicu Gata! După cinci săptămâni de stat prin casă…

 42. calin

  DC News a aflat răspunsul pe care Marcel Vela i l-a dat lui Cristian Mihai Dide.

  ”Mulțumim pentru deschidere, am primit mesajul. Deocamdată am coborât lucrătorii din birouri în zona operativă. În faza a doua o să chemăm rezerviștii și, în faza a treia, vom apela și la civilii voluntari, dacă va fi cazul. Ținem legatură și vă anunțăm în funcție de evoluția situației”, i-a scris ministrul de Interne lui Cristian Mihai Dide care s-a oferit voluntar…

  deci…”o sa chemam rezervistii” (ocazie de a scapa de casa, draga Geo!)

 43. Nicolae

  Când ne-o da drepturile suspendate de 9 ani,atunci răspund prezent.A dracului pielea de tupeiști de politicieni! Până acum au zis că avem pensii nesimțite!?

 44. neacsu marin

  @Nicolae
  Stai linistit vor apela doar la ghiocei.

 45. Nicolae

  Da,ei sunt baza,dar nu acum la greu.Acele elemente navighează în ape liniștite,nu tulburi.

 46. Gabitu

  Distractiv coronavirusul asta. Mai ceva ca gripa aviară sau pestă porcină, vaca nebună etc

Statistici T5