Puking news

Categoria opinii, Stiri Interne


Vai de capra noastră

 Așa cum am spus în nenumărate rânduri, guvernanții iar ne-au blocat pensiile. A fost votată cu 99,99% legea privind impozitarea progresivă. Chiar s-a înregistrat un consens aproape unic în istoria ultimilor 31 de ani de democrație a furtului românului de către stat, toate partidele istorice sau isterice reprezentate în Parlament au votat cu mic cu mare.

Am înțeles eu că unii se bucură. Trebuie musai să fie români, căci numai românii se pot bucura unul de răul altuia sau mai clar, când văd că altul e bătut, furat, înșelat, castrat, închis, pedepsit, indiferent dacă are o vină sau nu. Cică s-a făcut dreptate. Ce dreptate e asta? Ce e drept în a lua din dreptul dat cuiva? Nu că ne-am tâmpit de tot. S-a umplut țara de Celentani, Firicei, Dorei și Brânzoi, botaniști de profesie care la fiecare episod al vieții lor iau câte o scatoalcă și fie că o sesizează fie că nu, dimineața se scoală din pat gata să primească alta  uitând-o pe ultima. E și asta o virtute, un mod de a supraviețui.

Deci, așa cum spuneam, toți parlamentarii au căzut de acord că pensiile militare sunt și ele speciale, deși parcă mai ieri, penelistul Orban, alături de ministrul Ciucă, pesedistul Mocioalcă alături de domnul Leș, USR-istul Lupescu, adevărat, cam singur prin partidul său, spuneau că au ajuns la concluzia că pensiile militare nu sunt ”pensii speciale” și nu se va atinge nimeni de ele. Nu mai caut prin media declarațiile. Ce rost mai are? Când îi spuneam domnului ministru Ciucă că e mințit și că  i  se aruncă gulgute, spunea că nu știu eu ce vorbesc, că nu e așa, că a fost asigurat că nu se atinge nimeni de pensiile militarilor, dimpotrivă, vor fi făcute reparațiile așteptate. Uite că s-au făcut. Domnul Roman tocmai a spus că s-a făcut dreptate, s-au reparat nedreptățile, se ”egalizează pensiile”. Da, dar în jos, nu în sus. Uraaaaaaaaaaaaaaa! Am vrut egalitate, vom avea egalitate. Peste câțiva ani, un șofer de ”ales al poporului”,  după un mandat de 4 ani de șofereală va avea pensia mai mare decât un comandant de batalion, în timp ce un mecanic TAB va avea picioarele cât un copil de 4 ani, sfârtecate de minele din Afganistan sau mai știu eu de unde. Astea sunt reparațiile promise. Și ai noștri se bucură, că uite a leșinat capra vecinului, fără să vadă că a lor e moartă și îngropată. Ne merităm capra.

Mascarada continuă

Vă mai amintiți acordul prenupțial dintre Ponta și Băsescu? Vă mai amintiți cât de lovit se dădea Antonescu când acesta a fost deconspirat spunând că nu trebuia să fie semnat de Ponta, deși acesta îl semnase în prezența lui , iar el tăcuse mâlc? De atunci încoace astfel de acorduri s-au tot semnat între președinție și PSD, între PSD și PNL, chiar și de Dragnea care a semnat primul acord pentru a-l carota pe Geoană, pe al doilea ca să îl dea jos pe Ponta iar pe celelalte ca să se mențină în libertate. Schimbarea prim miniștrilor PSD de către Dragnea a fost tot rezultatul unor astfel de acorduri semnate de aceștia peste capul și pentru capul lui Dragnea. Viorica a semnat și ea ceva ca să se mențină ca prim ministru și catindat la președinție, lucrând astfel nu doar în defavoarea propriilor alegători dar și împotriva propriului partid. Și uite așa PSD-ul a pierdut pas cu pas tot, trecând de la putere în opoziție, dar o opoziție de ochii lumii, căci de fapt  s-au înțeles cu PNL să își păstreze rolul de partide de prim rang. Teama de USR, dar și de Ponta  le-a făcut să bată palma pentru că dacă USR crește iar Ponta ia din electoratul PSD, există riscul ca unul din ele să cadă pe locul 3. Așa că peneliștii și pesediștii se fac că se ceartă, dar la vot votează împreună. Așa a fost și cu noua stare de alertă pe care pesediștii și chiar Ponta se lăudau că nu o votează, că nu se mai justifică, că guvernul trebuie să vină cu argumente solide, dar după ce Guvernul i-a ”anunțat” că prelungește starea cu 30 de zile, s-a lăsat liniște în tribune. Între timp a căzut și încercarea de coagulare a stângii, inițiată de Ciolacu, acest Stănculescu pesedist, pe motiv că nu se poate. Ponta păcălit de Ciolacu? Nu credeam să văd, dar când visele o iau înaintea judecății, se poate. Oricum, dacă cineva se așteaptă la ceva bun de la clasa politică românească, să își cumpere tutun. Totul e o mascaradă. Până și Firea s-a trezit spunând că l-ar … accepta pe Nicușor Dan la viceprimar, că are oarece calități, dar de subordonat al ei, nu de primar. Aici are dreptate, are calități de cățeluș ținut în lesă, atâta vreme cât i se dă osul cerut.

Nu vă legați la cap dacă nu vă doare

Au luat televiziunile foc, cică e mare scandal mare, cineva vrea să îl dea jos pe Isă de la conducerea BNR, se citează din declarații și dosare de colaborare, ce să o mai lungim, mare surpriză mare. Aiurea. Foc de paie. Că Isă a fost colaborator al securității se știa încă dinainte de a se naște, nu e o noutate nici pentru clasa politică, nici pentru media și nici chiar pentru cei care se vor naște mâine. Dacă nu ar fi fost, nu ar fi ajuns unde este. Numai că deși a fost uns mare moșier mare cu un salariu de contribuabil de 40000 de lei, cu ajutorul securitășii, acum nu mai poate fi dat jos nici de cei care l-au sprijinit și nici de cei care l-au numit, pentru că între timp a fost părtaș la o grămadă de decizii mai mult sau mai puțin patriotice inițiate sau cerute de premieri și președinți sau structuri de securitate interne și externe și are dulapul plin de semnături și înregistrări, mai ceva ca Stănculescu. Și unde le are el puse chiar nu ajunge nimeni. Așa că cine îi plânge de milă și crede că va fi mazilit nu trăiește în România. Nu postul lui Isă este vizat, ci un altul, de vice, pentru acela i se arată pisica lui Isă, dar să fim serioși, nu e el omul care să se sperie de un mârâit. Câți din ăștia a păpat el să fim noi sănătoși. Iar dacă e de arătat pisica, păi pisica pe care o poate arăta Isă e ditamai tigru bengalez și nu e unul e o turmă întreagă așa că ciocu mic, Isă este încă la putere.

Unul face altul trage

Altfel, toate bune. Pe modelul american, unde Trump a decis să mai lase din ambiții și să mai facă oarece reforme prin sistemul polițienesc, se încearcă și la noi câte ceva, dar la noi ca la noi, fără cap.  Un criminal a fost liberat condiționat pentru comportare bună deși omorâse 5 oameni și fusese condamnat pe viață.  imediat după s-a apucat de violuri și incendieri nenorocind o fată de 17 ani. Acum justiția românească și politicienii, în loc să caute să afle cu cât și pe cine a mituit criminalul pentru a fi eliberat și să îi bage la pușcărie pe vinovați ca fiind complici, începând de la director de penitenciar și terminând cu judecătorul care a considerat că 7 pedepse constituie comportament exemplar, au decis să îi pedepsească pe cei nevinovați. Faptul că directorul penitenciarului și unul din locțiitori au fost demiși din funcție nu e pedeapsă, s-ar putea să fie chiar o promovare pe principiul cunoscut, că orice șut în cur e un pas înainte, dar asta nu e oricum pedeapsă, e o simplă măsură administrativă. Mă mir că nu li s-a  scăzut salariul pe o lună cu 10%. Judecătorul care a primit probabil ”taxa”  nu va păți nimic, el va da vina pe raportul , de fapt propunerea de eliberare a penitenciarului. Este acoperit de prevederile legii. Cine va trage? Din câte am auzit, un nu știu cine s-a trezit propunând să fie scoase din lege liberările condiționate, fără excepții, fără discernământ. Pentru un criminal și o mână de corupți, vor rămâne în pușcărie, fără mai avea speranța, indiferent de natura faptei sau comportamentul individual, toți cei băgați în pușcărie de aceiași oameni corupți. Am văzut om băgat în pușcărie pentru viol în condițiile în care medicul legist a constatat că nu a existat așa ceva, nu au existat probe, presupusa victimă a fost găsită în pat cu o altă persoană care a fost martor  în proces, depunând mărturie în favoarea victimei cu care a fost găsit el în pat. și câte alte cazuri ca acesta or fi ? Dar pentru politicienii și ”justițiarii” români nu contează. Unul face, altul trage și culmea, judecătorul care l-a eliberat pe criminal va continua să judece în același mod, pentru că NU EXISTĂ RĂSPUNDEREA MAGISTRAȚILOR pentru deciziile pe care le iau. EI NU POT FI PEDEPSIȚI, ORICE AR FACE. Corb la corb nu își scoate ochii iar politicienilor corupți le e teamă să se ia de magistrații corupți pentru că corupt la corupt trage, dar nu cu pușca.

Dar să nu ne supărăm. În statele unite ale SUA, un drogat, prins jefuind  a fost declarat erou național, de  plângeau primarii la sicriul lor mai ceva ca boieroaicele noastre la moartea lui Terente, iar în Franța, protestul halatelor albe este purtat de protestatari cu cărămizi în rucsac și se bat eroii covid de linia întâi  între ei,  de te doare bulbul rahidian.  

Hai că încă suntem bine.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

58 Raspunsuri la Puking news

 1. geofreeland

  Păi da! Nu ne-a spus Înălțatul că suntem România normală? Ce vă mai mirați, că încă nici nu știți ce pierdeți. Tăieri de pensii, hăcuiri de lefuri, taxe pe șireturi, comisioane la spăgi…România normală! Boi. Ce altceva? De jug.

 2. Ifrim

  Ca la Radio Erevan:De fapt nu i-au dat cei 5% ci l-au taxat cu 10% din pensia neta (minus 2000)!Curat crestere negativa!

 3. geofreeland

  Vorba lui Moromete, când îl căra pe Niculae, pe lângă garduri, premiant la serbare, în criză de „friguri”: Io când vă zic vouă…” De când sunt p-acilea de vreo patru ani, tot vă zic. Voi? Nu și nu. Adică aliș-veriș pe furiș. Mai uitați-vă la burțile politicienilor. Ce veți vedea? Că și mațul gros e așijderea. În popor se spune că „foamea ascute mintea”. Ăștia fac invers. Concluzie: noi trebuie, obligați, să ne ascuțim mintea. Nu degeaba au dotat ăștia poliția lor cu pistoale 9 mm și un milion de cartușe. Păi…Sau cum spunea un confrate, vorbind de rolul constituțional al armatei, „nu vă grăbiți”, adică veți vedea în curând rolul ei constituțional aplaudând-l pe bulevard.

 4. Nicolae

  Eu am avertizat de acum 2 luni cã ãştia ne pregatesc ceva cu impozitarea.
  Deja magistraţii se gîndesc dacã sesizeazã CCR.
  Paragraful din lege care face referire la aleşi am înteles cã se discutã joi.La propunerea unui parlamentar PSD.

 5. geofreeland

  Da,e pericol. Trebuie modificată Constituția. Un președinte, mă rog, cinci ani, îi ajunge. Pentru că, fiind în funcție, își va impune autoritatea instituțiilor statului și al doilea mandat e sigur. Ca și Iliescu, ca și Băsescu, ca și Ăl din Deal. În 30 de ani, nu vezi o autostradă ca lumea, nu vezi un reactor nuclear finalizat, nu vezi un nou baraj pentru hidroelectică, un șănțuleț de irigație. Nimic. Numai jaf, distrugere, emigrație, salarii de mizerie, o justiție politică, discreționarism și diletantism politic cumpărat, corupție și fărădelege. Vorbe, spoială, rahat. Moare țara, e în agonie. Mai avem țară? Cu numele numai.Încă. Pentru acești venetici,țară nu înseamnă cetățenii ei, ci numai o mină de aur, un El Dorado european. Comparați un cetățean român cu oricare altul din Vest. Și? Nici nu mai spun…Revoluție? Ajutoare, banane, ciocolată, de parcă eram negrii ăia africani când le dădeau coloniștii mărgele și ăia le dădeau diamante. Și noi primim încă mărgele. Avem și un distribuitor șef. Asta e România normală. Încă.

 6. geofreeland

  @Pompiliu Nu știu ce e atât de tare. Batjocura e tare, asta zici, nu? O dau toți la CCR. CCR-ul conduce țara. Restul e impotență politică sau mânărie. O vrăjeală pe care o merităm. Eu nu știu de ce mai votăm. Așa, de ochii lumii sau din prostie, ce altceva?

 7. geofreeland

  @Bazil Hai, zii ceva, bagă o părere.

 8. Iosif

  Nu isi da nimeni demisia din conducerea MAPN?

 9. Xman

  Mai usor cu lamentarile.Aceasta lege nu apuca data de 1 iulie pentru ca sunt rate la banca si nu-si permit magistratii de la curte sa piarda nici macar un leu la pensie,darmite cateva zeci de mii…Parlamentarii s-au facut ca s-au unit si ca i-a apucat brusc iubirea de popor…Dupa decizia cc,expresia la moda va fi:Nu vedeti ca noi am vrut,dar nu vor astia de la curte?Cum zicea Soric?
  -„Case closed”
  Isn’t it?

 10. iosif

  Dle Neacsu,

  De ce nu se scot din pensia militara „speciala” atat pensia suplimentara contributiva cat si pensia civila contributiva pentru stagiul civil adaugat, daca regimul juridic si fiscal de tratare pensii contributive vs. pensii speciale se schimba?

  Apoi angajatorul militarilor a fost Statul Roman, deci el era obligat sa plateasca contributiile la Bugetul Asigurarilor Sociale si nu militarul. Ca urmare, daca nu a platit este problema sa si nu a militarului.
  Angajatorul care nu plateste este infractor conform legislatiei anterioare reformei LOV.

  Mergand mai departe, ar fi obligat daca ne-au bagat in categoria pensiilor ‘SPECIALE’ sa stabileasca si pentru noi, ca si pentru magistrati, diplomati, etc.., cat este partea contributiva – mai ales ca multi militari platesc si acum, efectiv, contributii individuale la bugetul de stat , ca toti salariatii, – si cat este bonusul special acordat de stat ca „speciali”, supus noului regim de taxare.
  Ce parere aveti?

  Cu stima,

 11. Jipa Costică

  @Iosif
  Foarte bine ați ridicat această problemă.
  Este corect ce sustineți!

 12. neacsu marin

  @Iosif,
  Pentru ca nu se doreste. Pentru ca militarii au fost si vor ramane calul de bataie al guvernelor. Pentru ca suntem lasi si dezbinanti si nu avem un lider real, un sindicat sau o asociatie care sa lupte cu adevarat pentru drepturile noastre. Pentru ca clasei politice, cea care e formata din croitori, arcasi de toate natiile, mai putin romani, nu ii place armata si militarii. Pentru ca nu avem un ministru al apararii care sa lupte pentru militari ci care apara interesele guvernului si al partenerului strategic. Pentru ca armata a fost trecuta sub conducere politica. Pentru ca suntem multi si prosti, numai buni de muls.

 13. neacsu marin

  @Iosif,
  acum cred ca 6 luni, daca nu mai bine, cand inca se lucra la proiectul de OUG al lui Ciuca, am trimis catre minister un proiect de lege de modificare a L223, care prevedea o noua metodologie de calcul a pensiei militarilor, bazat pe contributie. A ajuns la destinatie dar nu a fost luat in seama. Nu l-am postat aici pentru ca ar fifost interpretat gresit si ar fi iscat contre din partea celor care nu ar fi inteles scopul si implicatiile, dar DACA AR FI FOST ACCEPTAT , AZI AM FI STAT LINISTITI, PENTRU CA PROPUNEREA VOTATA IERI AR FI FOST INUTILA, NU NE-AR FI ATINS. A fost facut tocmai in perspectiva acestei…taxari, care stiam ca va fi introdusa. Acuma e tarziu.. si nici chiar acuma, nu ar intelege multi care sunt avantajele acelui proiect. Nu l-am postat pana acuma, si pentru ca aparusera prea multe variante de proiect, si nu se stia de unde provin sau cu ce scop au fost facute, nu am vrut sa bulversez si mai mult. Poate o sa il postez pana la urma, desi va fi degeaba.

 14. iosif

  Domnule ministru,

  Chiar nu aveti de gand sa iesiti din cort?

  Cu respect,

 15. bazil

  Cred ca se impune in noua conjunctura astrala calcularea pensiei militare si pe contributivitate . Propunerile -lui col. Neacsu si ale d-lui Iosif trebuie luate in considerare. Ar fi in principal 3 cazuri:a) pensia pe contributivitate este mai mare decat cea calculata pe L223/2015, b) pensia contributiva este aprox. egala cu cea de pe L223, c) pensia contributiva este mult mai mica decat cea pe L223/2015 si sunt multe astfel de situatii. La cazul c) apar problemele-ce ne facem cu cei care au pe contributiva 3000-5000 lei iar pe legile 164, 119, 263, 223 peste 10.000 lei, in multe cazuri peste 15.000 lei?

 16. Maxim

  @ Iosif 18 iunie 2020 – 10:22
  Dumneavoastra ati mai iesi din cort, daca vi s-ar fi soptit la ureche ca veti fi noul PM?

 17. geofreeland

  Păi eu când ziceam că principiul contributivității e cel care reprezintă real evoluția în carieră a unui militar, toți ziceau că e mai bine cu legea lui pește. Normal, unii cocoțați în ultimii ani, după o carieră călduță, s-au opus. De 4 ani am pledat pentru contributivitate. Pensia mea e mai mică cu 40% daca s-ar
  calcula pe contributivitate. Iaca la ce era bun acest calcul. Era chiar cinstit și inatacabil.

 18. geofreeland

  Și cine îi oprește pe cei de la CSP să calculeze care e partea contributivă și care e cea șmecherită? Când Băse și Boc au impus contributiva toți până atunci ne-am scos din arhive veniturile. Pentru că idioțenia cu tăiatul a 10% între 2000 și 7000 e o porcărie imensă. Ce inflație, ce nivel de trai? Otova! Votați, dragilor, ciumele roșii, galbene, căcănii…În fond ce mai e o pensie? Arbitrariul unui Cîțu, Orban și șleahta. „Dragi români” ne mângâie Ăl din Deal. Și asta nu e tot, nici nu veți ști ce veți mai pierde, bașca spitale închise.

 19. neacsu marin

  @Geofreeland,
  Pensia contributiva e calculata pentru toti cei care au iesit lapensie pana la aparitia legii 223 si chiar si pentru cei care au iesit dupa 2016, dar au optat pentru 263, deci nu e mult de munca. Am propus asta intr-un proiect de lege trimis catre MApN. Il voi posta maine sau poimaine.

 20. neacsu marin

  @Titi,
  Declaratia nu strica, dar ce efect poate sa mai aiba? Se pune intrebarea daca sau de ce nu le-a spus asta pana acuma. Se mai pune intrebarea ce FACE, daca le-a mai spus si degeaba sau DE CE NU LE-A SPUS, pana acuma. Si se mai pune intrebarea ce va face, ca ce spune, este fara efect.

 21. geofreeland

  Eu întreb, pentru juriștii cu cărămida-n piept, de ce să impozitezi pensia? Că au pus unii în Cod că pensia e venit? Pensia e un drept câștigat după munca de o viață, carieră, crescut copii, chin în două orânduiri. Statule, tu exiști pentru a-i apăra pe cetățenii tăi iar statul nu e o șleahtă politică lovind în cetățeni. Ce nu e clar?

 22. neacsu marin

  Apropo, ati vazut cat de parsivi sunt cei de la Stiri pe surse? Titreaza faptul ca Nicolae Ciuca condamna impozitarea „pensiilor speciale” . Doamne, parsivi sunt…. jurnalistii astia …. „Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a condamnat, joi, într-o rară intervenție publică, impozitarea pensiilor speciale” Mai zic ei ca e ruptur[ in guvern. Aiurea, ce ruptura? A pomenit cineva ceva de o demisie ? Nici vorba. Dar da bine la… prostime.

 23. geofreeland

  Dacă magistrații, care au pensii astronomice, tocmai că au speculat că au suferit aceleași privațiuni ca militarii, vor fi exceptați de la tăieri, nu putem decât să ne uităm la tovarășul președinte. Eu înțeleg că își iubește poporul, conform Dex, dar nici așa. Gândim că e vorba de altceva, probabil legat de armată și tradițiile ei. Ministrul Ciucă a avut un punct de vedere. Că nu e auzit, poate demisiona demn, dând un semnal.

 24. geofreeland

  Ar fi interesantă opinia unui domn Huhu. Toate imbricările avocățești s-au dus pe diluviul sâmbetei. Când vorbea de misiunile armatei ne-a temperat cu „nu vă grăbiți…” Nu ne-am grăbit și ne-am fraierit. Iar întreb, cine produce cea mai gravă breșă de securitate?

 25. Nicolae

  Ca orice lege care a fost datã cam de prin 2010 şi aceasta cu impozitarea,taxarea este destul de interpretabila.Asa se fac legile la noi.Tare mi-e fricã,dacã va ramâne aşa,eu personal nu cred,ca ministerele o va aplica dupã cum cred ei,cum s_a intîmplat şi cu 152/2017,cea cu Actualizarea.

  Ministrul ap.a spus intr-un interviu sau intr-o postare,cã pensiile militare de stat nu sunt pensii speciale,ci pensii de serviciu,încã din timpul lui Cuza.Beneficiarii acestei legi nu au dreptul,le este interzis prin lege sã aibã şi salariu
  şi nici sã mai presteze alte activitati pentru a putea sã-şi rotunjeascã veniturile.
  Atunci,zic eu,de ce suntem bagati in aceiaşi oalã cu ceilalţi? Cum noi am fost dwzavantajati faţã de ceilalţi când s-au dat OUG 57 şi 59,cînd nu au fost incluse unele drepturi din solde/salarii,pt.şi care au fost retinute impozite şi dupa aceia au fost inghetate şi dublu impozitate prin gaselnita net la net?
  Celelalte categorii de”speciali”
  au fost şi ei „beneficiarii”acestor Ordonanţe?Nu!
  Deci,când este vorba de ciuntiri,inghetàri suntem primii,iar cînd vorbim de taxãri,suntem bãgati şi noi in oalã cu ceilalti.Celorlalti speciali li sau actualizat pensiile cu creşterea salariilor activilor din domeniul lor,la militari,nu.La noi sunt inghetate.Acum,ne bagã la gramada,când este vorba de taxare.A dracului socotealã.
  Adicã la unii le mãresti pensiile anual cu 25%,iar la alţii cu 1-3%,şi le taxezi tot ca celor care au beneficiat de
  aceste mãriri?
  Întreb:ministrul apãrãrii intervine şi face precizari dupã ce fapta a fost comisã?De ce nu a intervenit înainte de a se da aceastã lege şi sã batã cu pumnul in masã,cã se stia demult cã se vor imp.şi pensiile noastre ciuntite şi îngheţate.
  Dacã nemernicii ãştia nu vor începe de îndata sã ne actualizeze pensiile cnf.L.153,atunci este o mare problemã iar Asociatiile,sindicatele trebuiesc sã acţioneze şi sã lase dracului tot felul de meschinarii,lupte fracticide,interese şi sã teeaca la acţiune,cã vom ajunge ultimii asistaţi sociali ai ţãrii ãştia,bãtaia de joc a tuturor neavenitilor.
  Sã nu spuneţi vreodatã cã nu am atentionat.

 26. Ifrim

  Daca magistrații concluzionează că nu mai au siguranța pensiei dodoloațe își vor asigura traiul pentru bătrânețe pe ,persoană fizică prin NUPuri dosarelor cu evazioniști,interlopi,cămătari,proxeneți.Câteva tunuri d’astea și pot renunța lejer la pensie!

 27. bazil

  @Nicolae. Cam aveti dreptate! Unii in loc sa bea un Jidevi se imbata cu apa rece. Acum CCR nu prea mai are parghii prea multe de contestare. La Legea cu desfiintarea pensiilor speciale a spus ca nu se poate ci sa se impoziteze suplimentar! Acum, ce sa mai zica? Se impoziteaza ! Ar putea ridica problema introducerii mai multor trepte si nu 85% de la 7001 lei ci o cota mai rezonabila! Ar putea cere sa se impoziteze toate veniturile , indiferent de sursa insa ieri s-a spus in Legislativ ca exista o perspectiva f apropiata ca toate veniturile -indemnizatii, rente viagere , salarii…..sa fie impozitate progresiv! Cu alte cuvinte ar trebui ca toate asociatiile, sindicalele, …sa deva mana cu mana si sa lupte pentru ACTUALIZARE PENSII MILITARE! E VREMEA ACTUALIZARII!

 28. bazil

  @Ifrim. Chiar asa? Suntem cumva stat bananier, cultivator de mango si avocado?

 29. bazil

  @Ifrim. Nu le ajunge eliberarea pe banda rulanta a criminalilor in serie?

 30. Gabitu

  Acum se vede că armata absolut inutilă într-o colonie de sclavi e
  formată din oameni lași sinecuriști! Sparlamentarii care au pensii imense și sunt exceptați de la suprataxare își râd în barbă. Au demonstrat că armata e formata din lasi și nevolnici gen preșul deșertului! Taxarea e bună dar să fie pentru toți fără excepții fără șmecheri politici. Altfel e bătaie de joc!

 31. Pompiliu

  Sa le punem niște impozite pe venituri, chiar și cele de la parlamentul european… De 85 % pe ce depășește 14000 net.
  Nu de alta dar sa fie echitabil pentru toată lumea..

 32. Nicolae

  Cã tot aminti dl.colonel,întreb şi eu:De ce cei care au ieşit la pensie pe actuala lege nu şi-au dorit,ales sã li se calculeze pensia pe l.263/2010,legea 223/2015,le permitea acest lucru!!!
  Cã sã nu vã mai bateti capul,o sà và spun tot eu de ce şi cum:
  In 2016,cei cãrora li s-au deschis dreptul la pensie nu cred cã au optat mulţi sã li se calculeze pensia pe legea civilã 263!De ce?Din mai multe coniderente:
  1.Puntele obţinute in întreaga activ. se împarţeau,nu la 20 ca pe L.119/2010,ci in functie de luna şi anul naşterii fiecaruia,CONFORM Anexa VI L.263.

  2.Valoare Punctului de pensie era mic.

  3.Nu puteau prevedea atunci cã se va schimba legea,iar valoarea
  P.P.va avea valoarea de azi,din septembrie sau din 2021+cã se va schimba modul de calcul(nr.de puncte*75.
  Din acest motiv nu au optat sã li se calculeze pe contibutivitate,pensiile ieseau mult mai mici.Cã dacã prevedeau aceste lucruri fiţi siguri cã optau pe contributivitate şi bine fãceau.Au optat,au ales varianta cea mai bunã şi mai ales mai bãnoasã.Bine,nu trebuie sa-i plângem,au ieşit destul de bine faţã de cei ieşiţi pâna la 31.12.2015.
  Am aratat toate cele de mai sus,în ideia asta şi anume cã nu poţi sã prevezi ce se poate intâmpla peste o lunã,douã,trei,dar peste 4 ani?

  Dacã stam şi ne cãim şi ne reproşàm cã era mai bine aşa,ci nu aşa,nu facem decât sã ne facem rãu singuri.

  Singura problemã care ne arde pe noi acum,este faptul cã nu se actualizeazã pensiile cnf.l.153 art.38.Asta teebuie sã se facã,dacã stam sã ne plângem sã cerem mizilicuri şi umblam prn instanţe pt.5%,o sà mai prindem o taxare douã şi ne prinde tot cu ele inghetate.
  Bun,ai ipozitat,taxat,ce te împiedica sã faci Actualizare acum? Asta trebuie întrebaţi cei care conduc!
  Dacã mi-ai ipozitat,taxat pensia deja inghetata de 4 ani la rând cu cei cãrora le-ai actualizat an de an pensiile şi n-au fost inghetate ca cele militare,treci la actualizarea lor,cã şi aşa vor depasi plafonul impus multe dintre ele.

 33. Iosif

  Este vreun profesionist care sa prezinte o calculatie raportată la un brut, sa zicem, pt.usurinta calculului., de 10.000.lei, conform variantei ultime adoptate?
  Cu multumiri anticipate,

 34. bazil

  Sa trecem la date concrete nu date de mari sindicalisti cu venituri din mai multe surse. Prin 2018 (acum cifrele sunt mulot mai mari)numai in sectorul snaops erau cca 30.000 pensii peste 6000 lei, cca 9000 pensii peste 10.000 lei, ai cca 150 peste 20.000 lei.Faceti un simplu calcul sa vedeti cat se obtine din aceasta impozitare, plus restul……aviatori civili, curtea de conturi, magistratii civili……aici e grosul! Minciunile de la teveuri, cine are gura mai mare castiga , nu cred ca mai au sanse!

 35. Gabitu

  Întrebare pt MAPN, aveți toți pensiile calculate și pe contributivitate și pe 223? Dacă nu le aveți, oare cum se va aplica legea, înseamnă că trebuie calculate toate din nou și oe contributivitate

 36. bazil

  Atat timp cat intre pensiile militare sunt pensiile alea de peste 15.000 lei, 30.000 lei, peste 70.000 lei te mai poate crede cineva ca pensiile militare (definite de multi ca speciale) nu sunt speciale!? NU, IN NICI UN CAZ ! Iata de ce toti au fost asmutiti asupra pensiilor majoritatii militarilor( mici si medii -modeste)care au fost inghetate aiurea de cativa ani buni si indexate in batjocura cu 1,3 % !

 37. Nicolae

  @Gabitu
  Cred cã întrebarea d.voastra nu-si are rostul!Asta numai dacã nu este ironcã;-)
  Toatã suflarea SNAOPSN,are pensia calculatã şi..şi.Exceptie fac cei ieşiţi dupã 2016.

 38. bazil

  La un post tv se dicuta de atacarea legii la ccr, data ca sigura. Cei de la psd spun ca sunt pregatiti sa rezolve rapid orice cerinta (normala , legala ) a ccr , avand variante la dispozitie.De aceea cred ca e momentul ca toti rezervistii interesati(mai ales cei cu pesnii mici si medii) sa se implice si sa ceara reluarea rapida a ACTUALIZARII! Nu mai e nici o opreliste! Sa laser plansul pe umerii celor cu pensii de 5 cifre ca nu sunt babe șesinate de caldura pe marginea soselei si sa treaca la actiune, altfel in curand vor ajunge cu pensii de mucava! Unii chiar ar merita asa ceva !

 39. geofreeland

  La un scurt calcul, impozitarea aduce statului mafiot circa 70 mil euro anual numai de la pensionarii armatei. Ăsta nu e stat, și în loc să dea 5% pentru inflație taie ca taxă specială 10% așa, la mișto. Ce taxă o fi asta? Taxă de protecție? După ce toată viața am plătit asigurări de sănătate acum avem spitalele închise? Ăștia nu sunt sănătoși! Ia să vedem sasul promulgă, nu de alta, dar legea asta o pricepe repede, doar a primit ordin, să mai luăm niscaiva avioane second la preț triplu. Are balta pește!

 40. geofreeland

  @Bazil Care sunt aceia care merită pensii de mucava? Zi-ne și nouă să ne deșteptăm!

 41. geofreeland

  După cum zice Avocatul Poporului care a sesizat CCR privind supraimpozitarea pensiilor speciale se impozitează diferența dintre partea contributivă și pensia în plată. Deci, onor CSP trebuie să calculeze partea contributivă și apoi să impoziteze. Eu susțin, că partea contributivă bate ce am eu în plată. Dar întreb pe juriști, pensia militarilor e pensie specială sau de serviciu sau ocupațională? Și atunci în ce bază(conie) zise Parlamentul că e specială? Așa De-al dreak?

 42. geofreeland

  V-ați gândit ca un colonel de armată să aibă pensie cât un adjutant de poliție? Întreb, că zice-se sunt militari amândoi. Și iar mă întreb, cine a mai văzut o armată cu comisari și chestori? Armata sovietică avea comisari.

 43. geofreeland

  Se pare că militarii adevărați sunt surprinși în ambuscadă. Ne repliem pe moment, evaluăm situația și resursele la dispoziție, apoi contraatacăm concentrat pe o direcție după ce am asigurat flancurile. E o situație similară cu încercuirea de la Stalingrad. Atunci era un ger cumplit, logistica departe, moralul la pământ. Cred că trebuie aplicată tactica de la Kursk.

 44. Becheru

  Catre toti cei care publica comentarii pe acest blog, inclusiv catre administrator.
  Urmaresc de o buna bucata de vreme articolele si comentariile aferente publicate si am ajuns la urmatoarele concluzii:
  1. Cei mai activi si mai virulenti nu sunt cei mai nedreptatiti pensionari militari, ci cei care au deja pensii foarte mari calculate pe baze necontributive.
  2. Acesti nemultumiti foarte rar, sau de loc, recunosc ca au pensii de cateva ori mai mari decat militari care, la momentul trecerii in rezerva, au avut aceeasi vechime, functie, conditii etc.
  3. Sunt ofiteri, printre care ma numar si eu, care desi au o vechime completa realizata numai ca militar de 25 ani, si au lucrat numai in „alte conditii” in misiuni permanente in strainatate, au o pensie, la acest moment, de 1.500 lei, mai mica decat a unei femei de serviciu din orice structura militara existenta
  in Romania. Pe acestia, care multi dintre ei au indeplinit numai misiuni strict secrete sau SSID, cine-i reprezinta?
  4. Urmarirea in exclusivitate numai a interesului propriu si dezinteresul pentru soarta celorlalti camarazi este cancerul care va submina intotdeauna interesele comune ale tuturor militarilor.
  Poate de aceea Romania a performat cel mai bine numai sub regi straini sau sub dictaturi. Suntem o natiune dezbinata, incapabila sa-si stabileasca prioritatile si sa-si promoveze interesele comune tuturor cetatenilor ei.

 45. geofreeland

  Probabil că „hăcuirea” pensiilor e un subiect. Dar dacă nu ești sănătos, pensia e un paliativ. Pentru prima dată, Colegiul Medicilor, acuză. Ziaristul folosește expresia „genocid dramatic” cu ceea ce se întâmplă în România. Intrați pe bugetul.ro. Eu zic că asta e prioritatea nației,extincția forțată. Asta nu vă sperie, dragi pensionari?

 46. geofreeland

  @ Becheru Ai mare dreptate!

 47. geofreeland

  Aloooo! Juriștii! Se aude? Pensia militară e specială sau nu? Hai, acum dați cu capul! Luminați-ne!

 48. neacsu marin

  @Becheru,
  Eu ma indoiesc ca un ofiter pensionarcu 25 de ani vechime munciti are pensie de serviciu de doar 1500 lei.
  A a lucrat 15 ani si cu conditiile a facut 25, poate, da, dar la 15 ani cat ai vrea sa aiba ? In ceea ce priveste intrebarea cine il reprezinta, eu intreb, de ce trebuie sa il reprezinte cineva? Singur nu poate? De ce sa ii apere altul drepturile, el nu poate? In plus, sunt sute de asociatii ale militarilor. Sa gaseasca una care sa il reprezinte sau sa infiinteze una, cu inca cativa colegi, e suficient sa fie 3. Prea asteptam sa ne faca altii treaba.

 49. neacsu marin

  @Geofreeland,
  De impozitat se impoziteaza toate pensiile care trec peste 2000 lei. Cele care trec de 7000 se TAXEAZA dar numai partea necontributiva. Banuiesc ca nu ai pensie pentru 7000 de lei.

 50. neacsu marin

  @Nicolae,
  Da, ai dreptate, toti cei pensionati pana la aparitia L223 au calculate pensiile pe contributivitate, sunt cele calculate in baza legii263. Dar nu sunt actulizate. Inainte de a le taxa, cei de la CPS ar trebui sa le actualizeze pe contributivitate, la valoarea PP din anul 2020 si abia apoi sa faca diferenta. Curios este ca daca am fi ramas cu pensiile pe contributivitate astazi am fi avut pensiile mai mari si nici nu ar fi fost taxate. Asta e, mereu am ales cartea cea mai mica, sau ne -a fost… data pe sub mana…

 51. geofreeland

  @Neacsu Nu am peste 7000. Dar mă întreb, de ce sub 7000 e așa, otova? E chiar discriminare pentru cei sub 7000 dacă nu li se ia în calcul contributivitatea. Și impozit, și taxă, fac 26%. Și cu altele. Mă aștept la alte minuni. Politică? În folosul cui? Tanti Merkelika dădu un telefon și, dă-o ‘ncolo de pandemie, poporul cerea mână de lucru și Ăl din Deal a aprobat. Și ce dacă ăia se îmbolnăvesc.”Dragi români” îmi sună ca…Deci, întreb, cine a dispus hăcuirea pensiilor militare? Nu bea cafeaua primul ministru în Deal? Și bunicul a luptat la Mărășești, și tata a fost veteran de război, și fratele tatei a văzut stepa Kalmukă și Tatra. Cred că se întorc în mormânt.

 52. neacsu marin

  @Geofreeland,
  SUB 7000 NU SE TAXEAZA. Nu a spus nimeni ca nu li s a in calcul contributivitatea. Cei sub 7000 vor fi impozitati ca si pana acuma.

 53. Consta

  ” Dezbină și stăpânește” vi se pare cunoscut? Acum nu este așa de important cuantumul și numărul militarilor afectați. Cel mai important lucru este faptul că politicienii au băgat în oala pensiilor speciale și pe cele militare. Chiar dacă doar un singur militar ar fi fost afectat, o reacție era absolut necesară, altfel nu s- ar face niciodată separarea între pensiile militare și cele speciale. Cine vrea să pice in capcana întinsă de politic nu are decât, dar să nu se aștepte , pe viitor, la ceva bun.Poate se trezesc și șefii din structurile militare care au tăcut mâlc atunci când LOV bloca actualizarea pensiilor militarilor, inclusiv cele mai mici, reacționând prompt când cineva se atinge de aceste pensii ( așa cum fac magistrații!!!).

 54. bazil

  @Consta. Asa este. Cand LOV ainghertat pensiile otova(si păe cele de 10000-20000-30000…….dar la fel si pe ceel de 1000-2000-3000….)sefimea si boierimea (cei cu pensii f mari peste 10.000 lei) au tacut malc, au fost indiferenti deoarece aveau sacii plini. Acum, vor sa sara toti contra impozitului progresiv dar cei loviti temeinic cu inghetul nu prea percuteaza pe buna dreptate!

Statistici T5