Covidul pas cu pas

Categoria opinii


Prefectul capitalei face o plimbare prin piețe pentru a verifica modul în care sunt respectate hotărârile guvernului. Într-o piață vede un moșneag la 80 de ani, trăgând un troller după el, fără să poarte mască. Îl întreabă de ce nu poarta mască, în condițiile în care  ultima decizie a guvernului spune  că toată lumea să poarte masca în spații deschise.Moșul îi răspunde că face jogging și conform deciziei guvernului, cei care fac jogging o pot face fără să poarte mască.

-Care  Jogging- întreabă prefectul- că dumneata abia te miști.

-Auzi măi berbecule, când o să fii ca mine-si după cum arăți, nu e departe momentul- și mersul la budă o să fie pentru tine  probă olimpică.

După o asemenea introducere, să mergem mai departe. Pas cu pas.

Vă mai amintiți cum a apărut virusul? Pare aiurea dar sunt convins că mulți au uitat.

Pasul 1, primele informații

 Când a apărut în media,nu în lume, prima știre privind COVID 19, specialiștii români în boli infecțioase profesori renumiți, posesori de instituții private specializate în astfel de subiecte, participanți constanți la mai toate conferințele internaționale în domeniu, ne spuneau că acest virus a apărut odată cu pământul, că se manifestă în Wuhan, un orășel amărât din China care, păstrând proporțiile, este cam cât e Ciorogârla în România, un punct ”insignifiabil”pe harta Chinei și că la cât de departe e China de noi și mai ales cu drumurile noastre, până să ajungă în România, va mai trece un veac. Asta spunea proaspătul candidat Cercel, acum … parcă 1000 de ani.

Pasul 2, primele explicații

Au urmat explicațiile privind  cine e și cine l-a plămădit pe acest COVID19. Deși informații privind apariția lui, prepararea lui, efectele lui chiar, cu detalii,  apăruseră prin anumite medii cu ani buni în urmă, am fost asigurați că un șarpe și un liliac, într-o peșteră, sau într-o piață de pește din Wuhan, s-au ținut de prostii și au dat naștere acestui virus care însă nu era mai periculos decât o gripă oarecare și se putea trata cu supă. Citat din aceeași sursă. Lumea începuse să se sperie și avea nevoie de calmare, sau calmic, nu mai conta, ceva care să o calmeze și ”specialiștii erau numai buni pentru așa ceva”.

Pasul 3, primele remedii

Lumea a început să se întrebe și ”specialiștii” au răspuns, virusul poate fi tratat cu lămâie, cu paracetamol, cu ceai fierbinte, cu spirt, fără spirt, cu clor, (în unele părți pe cale orală) gargară, și alte leacuri la îndemâna populației (o vreme, până a început isteria și nu mai găseai nimic) dar nu era nevoie de investiții sau intervenții guvernamentale,  pentru că guvernul oricum nu putea și nu făcea nimic.

Pasul 4, primele măsuri

Ei, după ce aburirea și apoi manipularea și-au făcut efectul, au apărut primele cazuri în România, lumea deja constatase că au trecut 1000 de ani și virusul a ajuns și la noi, isteria era în floare, în magazine nu mai găseai substanțe igienizante, clor, hârtie igienică, mănuși chirurgicale, măști, nici măcar de vopsit, guvernul ne-a informat că  problema e cotoioasă și dacă nu ascultăm ce spune guvernul, dacă nu cumpărăm prin firmele de casă ale guvernanților, produsele recomandate de el primite ca ajutoare sau importate pe degeaba și vândute la prețuri de 10 ori mai mari, nu vom supraviețui. De aici au intervenit alți specialiști, cei profilați pe tunuri financiare, fraudă, speculă, și îmbogățire peste noapte, firme fantomă deținute de obscuri oameni de casă sau instituții controlate de același guvern.

Pasul 5, primele restricții

Pentru ca pasul 4 să fie bine implementat, pentru că deja apăruseră pe surse informații privind planuri de îndobitocire și supunere a populației, dar și date privind manipulările și minciunile privind apariția, efectele și scopul urmărit prin înfricoșarea populației, guvernul a introdus, când în țară aveam câteva sute de cazuri, STAREA DE URGENȚĂ. Odată instituită, lumea speriată, au fost promovați  ”Top-Guniștii” care au început să tragă în populație cu ordonanțe militare, amenzi, măsuri extreme, restricții de mișcare, de viteză, de comunicare, în așa fel încât să circule numai transporturile de lemn ale fraților austrieci, autobuzele avioanele cu sparangheliști și lumea să citească numai comunicatele date de guvern, la cutie, ca hemoroizii.  

Pasul 6, primele… contre

Unii oameni care mai aveau curaj dar și din cei care se simțeau nebăgați în seamă, sau poate chiar care încă mai vedeau bine, au început să caute informații, să descopere că nu poți cataloga un deces ca având cauză virusul, fără o autopsie, doar pentru că pacientul tușea iar tu ai scris pe foaia lui de internare suspect de Covid. Astfel în România probabil pentru prima oară în lume, au fost eradicate toate bolile cronice, lumea nu mai murea de inimă, ficat, plămâni, deși toți cei care decedau de Covid erau cunoscuți sau posesori de ”comorbidități”. Cam prin această perioadă, un medic până atunci necunoscut publicului, dar în ”plină afirmare” spunea: ” pornim de la o premisă pe care trebuie să o știe toată lumea, masca nu o poarta omul sănătos, masca o poartă omul bolnav da, pentru a nu disemina. Masca purtată de omul sănătos poate face mai mult rău decât bine!” Când l-am auzit, am crezut că i se va pune botniță,  pentru a i se închide gura. Dar nu, liderii politici au găsit o soluție mai bună, l-au promovat. Acuma același om ne spune că trebuie să purtăm mască și când suntem singuri pe stradă că dacă nu,  ne prind agenții deghizați în oameni normali și ne amendează ca milițienii.

Pasul 7, primele .. prime

Pentru că unii doctori treziți de conștiință, sau doborâți de foame sau de oboseală începuseră să își ia concedii, să nu mai răspundă la apeluri, să nu mai percuteze la ordinele politice, guvernanții au recurs la metoda tătărască, adică în loc să îi pedepsească, le-au dat … sporuri. Și uite șa, eroii noștri nu numai că nu refuzau să strige ura ura la boscheți, dar au început să ceară ei prin spitale pacienți cu Covid, ca să aibă și ei parte de sporuri. Și uite așa, toate spitalele și medicii s-au transformat în ”suport Covid” de la ăl cu aspirina pân la  ăl cu bisturiul, deși încă nu se descoperise că virusul  se poate opera. Dar încă nu e prea târziu. Apoi, au început să curgă primele.. primele  minciuni în raportări, toate manevrate așa cum doreau guvernanții. Avea un membru de partid nuntă? Imediat dădeau dezlegare la aglomerare în zonă. Se punea de un protest sau campanie marca PSD în zone colorate în roșu?  Se ridica numărul de cazuri și se interziceau întrunirile iar lumea se întreba cum dracu în unele zone, sate, orașe, apar și dispar cazurile peste noapte.

Pasul 8, primele neconcordanțe vizibile din Lună

Ei, astea au apărut odată cu istoria, așa cum spunea renumitul Cercel. Încă de pe vremea când materia se învârtea bezmetică prin Univers, sau Dumnezeu trasa cu degetul schema planetelor, au apărut  întrebări care nu și-au găsit răspunsul nici azi și care pun piedici cunoașterii.

Nu se știe încă  deși la început era sigur, de unde a apărut acest virus, și cum se poate combate. Că a fost un act sexual consimțit între șarpe și liliac, că a fost un rezultat al unor minți bolnave de o boală incurabilă numită setea de putere, că a fost rodul unei minți rătăcite care își caută stăpânul, nu se știe.

Nu se știe încă cum de toate teoriile privind evoluția, creșterea și descreșterea efectelor virusului se prăbușesc după ce își fac numărul în așa fel încât dacă la început se spunea că acesta atacă doar bătrânii, acum se spune că copii sunt cei mai … periculoși purtători, sau dacă se spunea că doar cei cu comorbidități dau cazuri grave, acum ne mor cei fără antecedente… medicale, că dacă înainte se spunea că cei care au avut virusul devin imuni , purtători de anticorpi, acum se reîmbolnăvesc și ei, nimic nu se știe, totul e relativ.

Nu se știe nici măcar ce se credea că se știe la început, deși toată lumea științifică, medicală, toate laboratoarele și centrele de cercetare naționale și internaționale spun că au descoperit vaccinul dar mai sunt pași procedura și de urmat până la fabricarea în serie.

Nu se știe sau nu se vrea să se știe nimic, de fapt, pentru că pentru om, cel mai mare pericol și cea mai grea povară este .. teama de necunoscut. Sunt oameni care nu se tem de foc, de apă, de animale sălbatice, de șoareci, de șerpi, de crocodili, de bomba atomică, de salturi cu parașuta, de război, de atacul cu arma, de trăznet, de fulger, de părinți, de profesori, de poliție, de DUMNEZEU chiar( DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ȘI MAI SUS PUȘI) , dar toți se tem de NECUNOSCUT, iar acest lucru îl știu și guvernanții care se folosesc și  întrețin acestă incertitudine, chiar o dirijează, pentru ca oamenii să nu mai știe unde să se uite și să asculte orbește DOAR CE VOR EI, guvernanții. Spune-i unui om că dacă te mai supără îi dai foc la casă și va râde de tine. Spune-i însă ” lasă că o să vezi tu” și o să înceapă să aibă insomnii, pentru că nu știe la ce să se aștepte și cum să se apere. Pe acest principiu merg și guvernanții , nu doar ai noștri, când întrețin această stare.

Pasul 9, primele proteste

Primele proteste adevărate, la noi încă nu au început, și asta pentru că românii sunt recunoscuți drept cel mai ”tolerant” sau răbdător popor. Deși ne tot lăudăm și ne-am construit o legendă de neînfricați și ”independenți” , noi ne-am cam dat după vânt încă de pe vremea popoarelor migratoare și văzând că ” sabia nu taie capul plecat” ne-am obișnuit să adoptăm poziția ghiocelului în fața oricărui purtător de sabie sau bici. Doar când sabia a ajuns la os, sau au intervenit curente sau forțe din afară, am ”pus și noi de o răscoală sau o revoluție” dar nu pentru a schimba ceva în starea noastră ci doar pentru a fi ”în rândul lumii” și a schimba eventual sabia sau biciul care se tociseră. Așadar primele proteste deși au apărut prin câteva sate, la noi încă nu se poate vorbi de așa ceva. Păi stai puțin, Iohannis nici nu s-a încălzi pe scaun, abia s-a așezat, că în primul mandat a fost mai mult plecat, așa că românii  vor să îl cunoască mai bine. Aici suntem în urmă, și cred că tot așa vom rămâne.

Pasul 10, primele recunoașteri

Primele recunoașteri privind minciunile și manipularea au apărut zilele trecute. Atât Tătaru cât și lăutarul, au recunoscut că de fapt, și la noi, ca și la alții s-au raportat ca decese datorate Covidului și cazuri de decese datorate altor boli, dar era mai comod să se declare ca decese Covid, dar și mult mai avantajos, pentru că numai așa se putea ține populația în case sau se puteau vinde mănușile și măștile fabricate sau importate de oamenii de partid, care sponsorizează la greu campania electorală. Nimeni nu îi trage la răspundere pentru dezinformare deși însăși UNICEF și OMS au dat indicații să se ia măsuri de interzicere a știrilor false, iar FACEBOOK  i-a scos din funcțiune pe ce care promovau ”știri alarmiste, false sau teorii ale conspirațiilor” privind COVID. „Informațiile false și dezinformarea pun în pericol sănătatea și viața, subminând încrederea în știință, în instituții și în sistemele medicale”, spunea  directorul general al ONU dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Așa au fost suspendate, închise, blocate, pagini, materiale și opinii care spuneau inclusiv faptul că guvernele emit acte oficiale cu date false privind cazurile de decese provocate de COVID. Prin august, în plin sezon estival, la Constanța, nu au fost raportate rezultatele unor teste cică dintr-o eroare umană dar de fapt pentru că erau interese financiare ale unor importanți membri de partid și nu era ”recomandat” să se închidă sezonul. Acum domnul Tătaru admite că s-au făcut și raportări fictive, că unele decese raportate nu ar fi fost cauzate de covid, că nu s-au făcut autopsii, că …. Nu se știe clar, adică exact ce spuneau cei care au fost opriți să mai expună ”teorii ale conspirațiilor”. Păi în acest caz,  AR TREBUI ÎNCHIȘI COMUNICATORII GUVERNULUI, AI CENTRULUI DE COMUNICARE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ,  PENTRU CĂ AU RĂSPÂNDIT ȘTIRI FALSE PRIVIND STATISTICILE ȘI EVOLUȚIA BOLII ȘI AU PUS ÎN PERICOL VIAȚA CETĂȚENILOR. Și totuși nu se întâmplă nimic, oamenii cunoșteau situația, de aia nu i-a mai mirat nimic, nu îi mai mișcă nimic, nu îi mai impresionează nimic.  Când se pune de un incendiu și mor oameni nevinovați  doar ca să schimbi un guvern iar tu stai în casă și privești la tv, cum să te mai miște un simplu raport, o ”eroare umană” sau niște date raportate aiurea?

Pasul 11, primele vaccinuri Același domn Tătaru ne informează că primele vaccinuri  anti-corona vor veni în România prin Decembrie și se vor injecta prin ianuairie 2021. Eu nu știu cum poate să afirm așa ceva când în acest moment, la data aceasta, la olună până în decembrie, NU A FOST CERTIFICAT ȘI RECUNOSCUT NICI MĂCAR UN VACCIN CA FIIND EFICIENT ȘI CONFIRMAT, există doar declarații ”politice” și o bătălie surdă a companiilor  farmaceutice sau statelor lumii, care vor să își impună vaccinul și să se umple de bani. Dar nu, Domnul Tătaru știe deja care este vaccinul, cine îl produce și când va ajunge acesta în România. Stați liniștiți tovarăși, purtați masca până atunci, am dat nou o OUG, masca nu mai face rău celor sănătoși, face bine.

Și mai promite ceva domnul Tătaru, a găsit rezolvarea: ”Astfel, dacă pandemia de coronavirus a găsit România, în urmă cu 8 luni, cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.” Frecați-vă la ochi,(dar să fiți curați pe mâini) și mai citiți odată. Deci în 8 luni de zile, s-au disponibilizat doar 400 de paturi, dar acuma, în perioada ”imediat următoare”, probabil în al doilea mandat al lui Fritz, vor fi asigurate încă 1400, adică se vor dubla. După umila mea părere această declarație ar trebui trecută la capitolul Fake News  dacă nu cumva încadrata în art 352 CP pentru că oamenii asigurați fiind că au loc în spitale, vor lăsa garda jos în lupta împotriva coronavirusului și uite așa se vor trezi morți. Și așa Guvernul s-a spălat pe mâini pasând povara și greul în spinarea medicilor de familie, iar aceștia tac. De ce tac? Simplu, tac pentru că și Tătaru a tăcut după ce a fost promovat ministru, și medicii din spitale și funcționarii din DSP au tăcut după ce au fost ”trecuți la prime”, și acuma și medicii de familie vor beneficia de sporuri la salarii, pentru că ”tratează” bolnavii de Covid. Se spune că morții se acoperă cu pământ  iar vii cu hârtii. Dacă hârtiile au cifre pe ele, se astupă și gurile și conștiințele.

Pasul 12, primele alegeri Covid

Primele alegeri cu Covid au avut loc în septembrie, dar alea au fost doar de probă. Adevăratele alegeri, cele influențate sau manevrate prin politica anticovid abia acuma vor avea loc,  și se va vedea asta prin măsurile luate în zonele ”roșii” unde brusc, în săptămâna ”patimilor” se vor înmulți cazurile de infectați, decedați, ”încoronați” în așa fel încât primarii, prefecții, DSP, Guvernul,  vor lua măsuri de limitare/ interzicere a deplasărilor, ca să nu mai spun de campania electorală, se vor închide ochii la campaniile galben albastre, în unele părți oamenii vor fi ”sfătuiți” de același guvern răspânditor de fake-news  să stea în casă, iar în alte locuri să ”își manifeste dreptul de vot”.  Marele Guru de la Cotroceni a deschis poarta acestor practici când a afirmat că ” nu este nevoie acum de stare de urgență. Dacă, Doamne Ferește, ajungem în situația să nu mai fie suficiente măsurile posibile prin legea care descrie starea de alertă și trebuie să impunem alte restricții ale libertăților, atunci este de evaluat dacă se introduce local sau regional starea de urgență.”  Punem pariu că ”în unele regiuni”va fi nevoie? Punem pariu că acele regiuni vor fi din întâmplare populate su simpatizanți ai PSD?  Și uite așa vom asista la o nouă premieră, o campanile infuențată de alt virus în afară de cel al corupției.

Românii au fost deja obișnuiți cu ideea că ”de acuma va trebui să ne obișnuim cu virusul”, ca acesta va face parte din viața noastră, ca și virusul gripal, dar partea proastă nu este că ne vom obișnui cu el ci că ne vom obișnui cu botnița, cu limitările drepturilor fundamentale, cu închiderea gurii celor care spun lucruri nedorite de autorități, cu controale ale organelor de ordine îmbrăcate civil care ne vor ridica cu sau fără izoletă și nimeni nu va interveni și chiar cu noua categorie de turnători, care acuma sunt îndemnați să îi toarne pe cei care nu respectă regulile privind combaterea bolilor, apoi îi vor turna pe cei care nu respectă regulile privind bancurile politice, pe cei care nu respectă regulile de preamărire a regimului, pe cei care nu respectă regulile de tăcere, etc, etc.  

Și uite așa se confirmă teoria evoluționistă dar și cea privind Facerea Lumii de către Dumnezeu, căci ”din țărână suntem făcuți și în țărână de vom întoarce”, sau din maimuță ne tragem, maimuțe am rămas.

Amin!  

Și totuși eu nu înțeleg un lucru: în martie  când aveam   168 de cazuri de COVID în toată țara, s-a instituit STAREA DE URGENȚĂ, iar acuma când avem 235.586 de cazuri în total și 6.546 în ultimele 24 de ore, pentru că se apropie alegerile care nu trebuiesc amânate, ”nu este nevoie de stare de urgență”. Da, așa , nu este nevoie, EL, NU ARE NEVOIE.

https://www.unicef.org/romania/ro/comunicate-de-pres%C4%83/pandemia-de-covid-19-statele-sunt-%C3%AEndemnate-s%C4%83-ac%C8%9Bioneze-mai-ferm-pentru-opri

https://ro.sputnik.md/health/20201024/32151237/ALERT-Au-recunoscut-RAPORTRI-false-COVID-Ttaru-demis.html

https://www.stiridiaspora.ro/nelu-tataru-prima-tran-a-de-vaccin-anti-covid-vine-in-romania-la-sfar-itul-lunii-decembrie-incepe-vaccinarea_455091.html

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/klaus-iohannis-spune-ca-starea-de-urgenta-ar-putea-fi-impusa-la-nivel-local-sau-regional-daca-expertii-vor-face-solicitari-1383938

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

58 Raspunsuri la Covidul pas cu pas

  1. john

    De la cap la coadă,toată tărășenia este o minciună și-o mistificare.Totul,pentru a servi elitelor și păpușarilor acestei lumi.Aștept Resetarea Finală!

  2. pontonieru ion

    O frumoasa si acida tanara de pe la un post Tv, Ana Maria… zicea mai zilele trecute cam asa” pe roman daca nu-l ucide Covid 19, tot il ucide un birocrat, incult si bine platit.
    Asa ca domnilor ce ati slujit Armata Romana, nu va temeti de Covid. Moartea nu o sa vina de acolo. Moartea multora dintre noi o sa ne vina de la Rosu, Andritoiu, Jianu si toti cei care de 10 ani ne amarasc zilele.
    Ca nu cred ca exista o zi in care sa nu va ganditi ca OMM trebuia aplicat la pensia militara calculata conf. L 223 si nu inclus in cei 85 %. Si ca cei 5% prevazuti de art. 14(2) din OUG 57 trebuiau sa fie o majorare a pensiei si.. Si nu cred ca exista cineva care sa nu fie speriat de magariile care se pregatesc acum cu PL-X 199.
    Credeti ca stresul la care am fost supusi de catre aceste persoane descrise atat de bine de A.M., in care am trait de 10 ani nu a ucis.
    A ucis si va mai ucide multi pensionari militari.

  3. geofreeland

    Nea Mâțu e Covidul nației! Stau și întreb, ce-o fi realizat acest nea Mâțu în șase ani de mandat? E și ăsta un stil de conducere, emoționalul creat de cadavre, ca la Colectiv, ca argument politic. România educată, un proiect de tam-tam imagistic, nu a fost decât o mare vrăjeală. Infectarea cu Covid intră într-o nouă etapă în Europa. Pas cu pas. Noi nu facem lockdown pentru că morții și chinul din spitale au un singur scop, preluarea puterii totale, o ambiție amintind de ascensiunea la putere din anii de după 1933. Același stil. După care, schimbarea Constituției, regionalizarea, autonomia regională, în final, ruperea țării…Divide et impera. Noii bolșevici sunt precum ciupercile de bălegar, albe imaculat, cu pălăriile mari, tentante la cules. După învechire, viermii din piciorușe și din pălării, le transformă în același bălegar dar mult mai fetid. Experiența Covid de până acum a fost o testare psiho-publică. Urmează adevărul, crunt, cinic și definitiv, numărat tot în cadavre. Povestea cu vaccinul e o o fata morgana. Ca iepurele de antrenament al ogarilor. Sau ca orizontul, neatins niciodată. Parafrazând eminescian, „o armă de dânșii inventată, ca cu a ei putere să vă apese-n jug”. Vorba madamei Prună, libertatea e un lux. O vedem, pas cu pas, libertate cu măști, libertate cu distanțare socială, cu izolare în case, cu amenzi, cu plată ca să respiri…E crunt. Trăim ghiontul dat istoriei spre prefacerea lumii în turme de oi unde numai berbecii cu coarnele justiției în mâini, ca niște ghidoane, ne pavează drumul spre Rai. Norocoșii vor trăi cea mai grea iarnă a încă vieții lor.

  4. geofreeland

    Cu un președinte fără proiect de țară, cum zice o doamnă Lelia Munteanu, la ce te poți aștepta? Apariții tv, rânjet dublat de pauze, acuze că nu purtăm mască, și bineînțeles atacuri veșnice la un partid zis de el „toxic”. Vina e a poporului că se îmbolnăvește, că nu stă dracului în casă, în beci, în debara…Guvernul lui e super, măsuri, analize, specialiști, să vedem, ne consultăm etc și lumea moare, nu numai de Covid ci și de neacces la prevenție, întreținere și tratamente curente în spitale. Lumea, după el, e vinovată că există și se îmbolnăvește. Dar El vrea alegeri, nu contează că ne ducem la 15-20000 de infectări zilnice, eu vreau Parlamentul meu, pas cu pas, boală și moarte, planul trebuie executat cu orice preț. Europa s-a închis și urmează, noi ce facem? Alegeri, nene, e obiectivul final, nu contează prețul, apoi vedem, de-or mai fi ochi. Ei da, asta e politica. O fi și ea „toxică”? Hai, la vot, că în istorie s-a murit pentru el. Și noi acum.

  5. geofreeland

    Vorbiti cat vreti, socotiti si calculati, peleicsuri si intalniri asociatii, consultari unisens etc.
    Luati de aici https://www.national.ro/dezvaluiri/oficial-sua-ne-au-si-tradat-pentru-bulgari-si-unguri-699091.html Oricum, miliardele apararii se duc fara ofset la americani. Pai de unde sa mai fie si pentru pensii, ca e din acelasi buget, nu?

  6. geofreeland

    Daca o luam logic, ca orice boala care a trecut peste omenire, au fost doua solutii, vaccinuri sau unde nu exista vaccin (HIV, Ebola, West Nile etc) autoimunizarea prin adaptare, adica, cine rezista bine, cine nu, asta e! Cu Covidul, un virus ca multe altele, ciudat de agresiv, deocamdata, masurile luate pana la vaccin sau autoimunizare, masti, distantare, spalat etc nu fac altceva decat a acoperi deficitul de urgenta ATI al sistemului sanitar. Covidul exista si toti vom trece prin el, cu sau fara masti, mai devreme sau mai tarziu. Chiar cu vaccin el va exista. Cum exista si alti virusi cu care traim alaturi numai ca adaptarea s-a facut prin crearea de protectii imunitare. Masurile luate de guverne sunt paliative la raspandirea masiva a virusului, o incetinire a impactului de imbolnaviri, nimic altceva, dar virusul in sine nu-l va starpi nimeni. Cum spun multi specialisti, vom trai cu el. Problema e cine scapa si cine moare, natural, la un asemenea adversar fara de care numai organismele pot da raspunsul imunitar sau nu. E simplu. Responsabilitatea politica e inerta pentru ca nu are efectiv mijloace de contracarare eficienta fara o testare in masa, o monitorizare epidemiologica stricta, o capacitate de tratament suficienta peste un anumit prag de sufocare spitaliceasca. Teoriile extinctiei umane, neimpunabile, frecvent vehiculate, devin azi o realitate. Dupa pandemie, ca atatea altele in istorie, bilantul va fi crunt. Ceea ce vedem azi e o infimitate de adevar. Masurile sunt ineficiente, selectia naturala prin adaptare e singura certitudine. Ca orice alta evolutie in sistemele naturale. Doare insa speculatia politica, grefata pe incultura medicala scuzabila a populatiei, creand prin emotionalul fricii, dublat de masuri de forta, o oportunitate de reducere a libertatii si revendicarii acesteia de catre oameni, contrar unei Constitutii abrogate prin dictate guvernamentale sau prezidentiale, culmea, tot constitutionale. Concluzia certa e ca toti, deocamdata nevaccinati, ne vom infecta, vom imprastia virusul si unii se vor adapta prin autoimunizare si altii vor deceda nerezistand organic. O selectie naturala de la sine. Ce fac conducatorii nostri? Afaceri, ambitii de putere, subplanuri componente ale altor planuri globale pe fondul scaderii vigilentei civice inecate in frica ancestrala sau impusa cu forta. Ce altceva poate fi?

  7. akord-75

    Ca sa ne invatam minte sa nu mai penalizam pe General Dynamics producatorul piranha 5 cu deloc neglijabila suma de 8,5 mil $ pt intarzierea contractului.General dynamics care de fapt a cumparat falimentara firma elvetiana Mowag al carei prim model piranhia este din 1972(cam ca TAB-urile romanesti) cu modernizari ulterioare destul de slabute(inclusiv/mai ales la blindaj).Nu sunt „pifan” (remarcati ghilimelele ca nu vreau sa jignesc) dar mie rotile alea inalte complet neprotejate(chiar daca au compresor de umflare in mers) nu-mi inspira incredere de loc….arata ca o gagica protejata de viol doar cu strampii:)))

  8. akord-75

    si pt ca uitasem

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Mowag_Piranha
    plus ca parca-s prea inalte(si atat lucru stiu si eu nepriceputul…inaltimea unui blindat trebuie sa fie cat de mica posibil.(ca de obicei compromisul intre cat de scund cat de lat si cat de mult trebuie sa faca…aici e talentul de proiectant

    (si de la ana la caiafa-banc
    -Intru eu intr-un taxi,imi scot gelul ma dezinfectez si apoi imi cer scuze de la sofer pt mirosul lasat in masina
    zice soferul
    -Nu-i nici o problema domnu’ eu nu mai simt nici un miros de cateva zile

  9. bazil

    Cat timp statul roman plateste cu deferenta si celeritate peste 10.000 pensii ce depasesc binisor 10.000 lei, indemnizatii si rente viagere peste 15.000 lei, salarii astronomice la companii de stat falimentare(unele),nu se poate sustine logic si rationala ca nu sunt bani si pentru cresterea moderata a pensiilor mici si medii.

  10. bazil

    Asadar PLX 199 , (cu conditia cresterii moderate macar a pensiilor mici si medii) sa fie aprobat si aplicat cu deferenta si celeritate!

  11. neacsum

    @Bazil,
    Pe lume mai exista si alte lucruri, mult mai grave decat pensiile. Chiar nu vedem, sau nu ne intereseaza. Pai atunci de ce i-ar interesa pe altii pensiile militarilor?

  12. bazil

    Problema principala nu e ca pe altii nuu ii intereseaza pensiile militare( dimpotriva, ii cam intereseaza si le baga in aceeasi oala a specialelor indiferent ca sunt de 2000 lei sau 20.000 lei), problema este ca dintre ai nostri se gasesc multi care plang pemumerii guleratilor ca nu sunt bani, suntem in recesiune bla bla bla.Asta in timp ce cei cu pensii de 5 cifre isi rad in barba.

  13. neacsum

    @Bazil,
    Esti prea istet ca sa nu intelegi ce am vrut sa spun.

  14. bazil

    Si nu vad cum pensionarii miitari (care dupa 5 ani de lupte asa zis intense nu au reusit sa rezolve nici macar o amarata de indexare de 5%)ar putea rezolva acele lucruri mult mai grave decat pensiie.

  15. bazil

    In rest cam aveti dreptate d-le colonel! Si multumim pentru posibilitatea de a posta pe aici!

  16. neacsum

    @Bazil,
    Eu am mai spus, militarii fac parte din societate, vrem nu vrem, purtam calitatile si defectele celor din care ne tragem, si numai impreuna putem sa ne schimbam sau sa schimbam ceva. Daca noi ne separam singuri de ei, vazand numai problemele noastre, de ce ne miram ca si ceilalti vor face la fel ?

  17. geofreeland

    E interesantă lipsa de apetență în a comenta Covidul ci numai mucegaiul la pensii. Cred că amândouă sunt de același interes. Probabil unde Covidul e mortal zic specialiștii. Dar și cu și, încă fără Covid, pensia frige mai tare. Vorba ceea, mor dar să mor sătul.

  18. geofreeland

    Pentru cine chiar are răbdare poate urmări un interesant interviu cu un academician epidemiolog, chiar la o vârstă înaintată, aflat într-un centru de bătrâni, unde putem afla lucruri ale unei vaste experiențe și o critică voalată a amestecului politic în gestionarea Covidului. Trebuie a avea răbdare ascultând și a scuza imperfecțiunile datorate vârstei. https://youtu.be//66Gdc4Mc3Po

  19. akord-75

    @geofreeland
    putem scuza si senilitatea? intreb pentru un prieten

  20. akord-75

    avocata Sosoaca si Roxin…e grav frate e grav de tot:)))

    Nu stiu ce tot incercati sa ne convingeti
    @ cei cu dileme existentialiste.Mergeti intr-un spital covid vizitati pe acolo prin saloane fo juma de ora(fara masca ca se stie ca e o botnita inutila (citat din Sosoaca) si dupa 2 saptamani va asteptam sa ne povestiti si noua.
    Nu ne mai trimiteti pe noi!Mergeti singuri daca tot sunteti convinsi de complotul asta care va rapeste libertatea.Si pt ca veni vorba.Sa nu va puneti centura cand urcati in masina ca asa veti ajunge niste sclavi supusi ocultei mondiale

  21. akord-75

    …ca va ia dreptul la libera circulatie…inclusiv prin parbriz

  22. geofreeland

    @Akord Sper că nu ai înțeles chiar nimic. Opiniile altora, oricum mai specialiști ca noi, sunt de auzit. De fapt orice opinii. Le ascultăm, judecăm, socratic, apoi ne pronunțăm. Remarc o agresivitate, de opinie, sper, în a mă trimite în spital. Eu nici dușmanilor nu le-aș dori să vadă Iadul spre a ne povesti. Am colegi în spitale și îi încurajez, deși au purtat mască și toate cele. Nu aș vrea să cred că e atac la persoană pentru deschidere însă, culmea, nici acum nu mă îndoiesc de a dumitale bună credință. Poate că studiul bazal celurar mă pasionează și citesc. Nu neg beleaua covidiană și nu abdic de la paliativele ordonate, și susțin că virusul ăsta, ca și altele, ne vor afecta pe toți. Apoi selecția naturală își va da verdictul. Ce facem noi acum cu protecția clamată de la Cotroceni e de a degreva cât de cât un sistem sanitar sabotat, aflat în colaps, nu de acum.

  23. geofreeland

    Mulți ani a trebuit ca omenirea să dedcifreze cuneiformele și hieroglifele. Sau scrierea în Braille. Sau multe alte utilități de comunicare. Senilitatea, pe care nu o știu niște prieteni și eu întreb pentru ei, e o ofensă majoră fiind invocată ca argument miștocăresc. Ea este, dar nu exclude omul aflat în condiția lui. A decripta mesajul subliminal, într-o vorbire cu hiatus de exprimare al unui vâstnic senil, e apanajul oamenilor deștepți. Informația în sine nu are nicio valoare dacă nu e fructificată de telect. Universul e plin de informație pe care noi încă nu o știm. D-aia știința. Recomand Inteligența materiei, 1977, Dumitru Constantin Dulcan sau Mintea de dincolo. Nea Mitică e general, fost șef al Secției de neuro-psihiatrie din spitalul militar. Întâmplarea a făcut să vorbim o noapte, dânsul de gardă și eu un pacient nimerit tot din întâmplare să întreb ceva. De aceea spun că delictul de opinie e înjositor pentru cel care îl califică. Regretatul Rațiu gândea la fel.

  24. geofreeland

    Surprins de declarația primului ministru la Slobozia, cum că, indiferent de gravitatea pandemică deja galopantă, alegerile parlamentare vor avea loc. Asta e prioritatea acestui guvern. Un fel de „cu moartea pre moarte călcând” noi vrem alegeri. Că și la americani e așa, că Avocatul Poporului favorizează Covidul, că PSD-ul pune economia pe butuci. Ce să înțelegem de aici? E un mesaj „de interes public”, nu? Păi publicul ăsta asta vrea să audă? Parte din el vrea. Da’ restul? Crede sau nu crede că beleaua e cât casa? În fond de ce mai raportăm infectările dacă nu au nicio relevanță în fața priorității alegerilor? Cel puțin un pic de decență diplomatică s-ar impune. Nu vedem decât cinism, cruzime și radicalism neobișnuit invitând oamenii la sacrificiu. Sigur nu în folosul lor. Sau primul ministru nu crede în Covid? Din discurs, îl neglijează și nu pare decât o „gripă banală” tratată cu whisky-uri prin birouri guvernamentale știut fiind că alcoolul previne infectarea după cum s-a demonstrat.

  25. akord-75

    @geofreelander
    nici un cuvintel nu vi se adreseaza.Nici macar cel cu senilitatea.
    Se adreseaza fostului prof doc etcaetera care s-a gasit sa ne explice „cuiul lui pepelea” si gaura de la covrig cu exemple de genul 15 baieti si 5 fete intr-o clasa,proportii si procente ca in clasa a V-a…care-i proportia sau care-i „rata” infectarilor si unde, ca nu stia „unde”.. Pai sunt scrise toate de catre „analfabetii” oameni de stiinta epidemiologi de pe tot mapamondul care folosesc alte instrumente la ora actuala decat cele folosite de domnul Ionescu in anii 9oo „toamna” ca stiinta nu a stat sa-l astepte,iar el vorbeste ca strabunicul despre palosul de lemn
    Si cand am vazut cine ce „somitati” realizeaza „interviul” madam Sosoaca si Daniel Roxin mi-a fost clar ce se urmareste…nici decum informarea ci manipularea grosiera….exagerand,un fel de metoda „accidentul” la care credulii „pun botul”
    Si eu citesc incerc sa inteleg dar pt mine conteaza si/sau mai ales sursele pt ca imi dau seama ce se urmareste.O cunosc din presa pe tupeista/lesinata de foame si mahalagioaica Sosoaca il cunosc de ani de zile si pe Daniel Roxin vesnicul „ghita contra/antisistem”…doi oameni dispusi sa calce pe orice, inclusiv cadavre pt binele lor propriu.Abjecti oameni si cei doi sunt doar o mica parte.Cam asta e parerea mea despre informare.Ma informez de o suta de ori cu draga inima de la prof Rafila sau Arafat(indiferent de partid) ca oameni de stiinta, decat de la Sosoaca…si sa mai si postez link-ul de la „interviul” luat de Sosoaca???.Asa ceva nu se poate!!
    cateva luate la intamplare despre avocatul sosoaca.Sunt pe YOUTUBE asa ca nu ma puteti acuza de fals sau manipulare

    https://kmkz.ro/de-ras/jandarmul-care-radea-de-cei-care-poarta-masca-murit-de-covid-viata-merge-inainte-pentru-cei

    https://www.youtube.com/watch?v=XFfOazWm1Hg

    https://www.youtube.com/watch?v=BYRikXTbT_I

    plus multe alte „tiganisme” Asa parvin unii cu tupeu cu mult tupeu

    PS unele sunt realizate chiar de d-na avocat sosoaca impreuna cu roxin pt a iesi in evidenta..voi chiar credeti ca pentru stegulet a fost oprita??:)))

    https://daniel-roxin.ro/index.php/2020/07/17/video-stupefiant-avocata-diana-iovanovici-sosoaca-a-fost-oprita-de-politie-in-fata-parlamentului-pentru-ca-purta-un-stegulet-tricolor-la-masina-cica-depasea-gabaritul/

  26. akord-75

    azi sunt alegeri in Rep.Moldova dar la ei nu exista covid si nici un „grijuliu” ca ciolacu:)))…niste inconstienti!!.. moldovenii aia

  27. akord-75

    @ geofreeland
    eu v-am raspuns si am scris de m-au durut „destele”.Am lasat-o balta ca site-ul „nu si nu”…m-am lasat pagubas

  28. neacsum

    @Akord,
    Spune-mi te rog, cand a gresit acest guvern, cand a instituit stare de urgenta pentru 168 total de cazuri de Covid sau cand inghesuie lumea la alegeri cu 6000 pe zi ?

  29. neacsum

    Noiembrie 1599, MIHAI invingea oastea lui Andrei Bathory si devenea Principele Transilvaniei. Trupurile celor morti si de o parte si de alta, au fost acoperite in MOvila lu Mihai. Este vreun pensionar pedestru sa nu o fi calcat cu piciorul si sa nu fi simtit praful de pusca in nari? https://www.youtube.com/watch?v=0BLEPOvndUk

  30. akord-75

    @neacsum
    de fiecare data a gresit
    Doar se stie ca a mai fost covid pe aceste plaiuri de vreo 60-70 de ori pana acum doar in ultimul secol.Nimic n-au invatat din trecut fraierii!! V-am spus eu ca d-na dancila ar fi fost mult mai calificata in domeniu(impreuna cu ministrii dansei) dar voi nu si nu,ati vrut s-o dati jos….pfuiii si ce unsa mergea economia,traznet nu alta…(si armata cu dom Fifor sau Les) eu v-am spus.(si nu uitati de mult stimatul Adrian Solomon marele sprijinitor al armatei)La sanatate l-as fi numit bineinteles,pe cine altul,decat pe Nicolae Banicioiu:)))ce Tataru ce Rafila ce Arafat?? …ah da Rafila e membru PSD a scapat de injuraturile psd-istilor.Eu il apreciez indiferent ca are sau n-are partid(orice fel de partid)
    Totusi parca cel mai bun ar fi fost Boris Johnson al englezoilor ca a actionat”perfect”inca de la primele cazuri.Inca un pic si nu mai ramanea nimeni in viata.Trump vine puternic din urma pe turnanta….
    Deci am raspuns este??

    PS Eu sa fi fost in locul lui orban(si sa fi stiut ce urmeaza) o lasam pe dancila si pe dragnea sa conduca in continuare….paaaaanaaa… cat voiau ei de mult.ca mai buni ca ei nu au fost/nu sunt/si nici nu se vor mai naste/Poate una ca dancila la 1000 de ani sau mai rar

  31. akord-75

    @neacsum
    iar n-a aparut raspunsul catre dvs …bag picioarele!! ca ma oftic dupa cat am scris

  32. akord-75

    na ca astea apar „cum vrea muschii lor” sau o fi limitat nr de caractere inclusiv spatii…hmmmm nu cred

  33. Titi

    @Neacsum, tradatorii traiesc si acum printre noi, PATRIOTII au murit demult;
    Autorii si Actorii acestui videoclip au murit de tineri:
    -Emanoil PETRUT( vocea lui Mihai), la 51 de ani,
    -Amza PELLEA ( Mihai VITEAZUL), la 52 de ani,
    -Gil IONITA (solistul piesei), la 52 de ani.
    -Adrian PAUNESCU(autor versuri), la 67 de ani…!

  34. bazil

    Cu tot respectul d-le Geo, tin sa va reamintesc(dacat ati uitat) ca un rezervist responsabil isi dramuieste pensia militara(nu toti o au de 5 cifre ca baronii)pentru necesitatile familiei, pentru medicamente, pentru a a-si ajuta copiii, pentru a-i ajuta la cresterea si ingrijirea nepotilor nu numai pentru a se satura(un pic de decenta ar fi necesara).Sa-i lasam pe civili ca are cine sa le apere interesele, zi de zi armate intregi de avocati si sforari!

  35. Eugen_militar in Reverva

    O asemena prostie nu o poti citi decat la sustinatorii ferventi ai PSD si ai teoriei conspiratiei mondiale. Si cine sa fie cei care se opun unor masuri de control de raspandire a infectarii cu Covid 19, daca nu vasnicii pensionari militari,colegii mei, oameni care si-au pierdut coloana vertebrala de la atatea plecaciuni facute partidului stat care sta sa moara acum, intr-un colt spre disperarea degraba pupatorilor de pulpane militare, fosti sefi de birouri caldute pe salariu mare in Armata tarii. Spectacol jenant.

  36. geofreeland

    @Bazil Corect! Cine nu face așa? Drămuirea puținului din pensia cu 4 cifre? Dar ai uitat că pensionarul militar mai și muncește, nu stă, zi de zi, și ciudat, o face fie din plăcere, fie de nevoie. Îl întrebam pe tata, și el pensionar militar, când îl lăsase puterile, de ce săpa prin grădină. Și-mi răspundea ostenit „Pentru că trebuie!”, un fel de rost care se va fi vrut îndeplinit, o justificare de a fi…

  37. neacsum

    @Eugen, militar in rezerva,
    Cand se spun prostii, va revoltati, cand se fac participati. Poatenu ati sesizat, dar ceea ce am scris nu sunt inventii, sunt fapte petrecute.Daca le catalogati prostii, sunteti bland, nu sunt prostii, sunt idiotenii.

  38. geofreeland

    După ce sprințarul maimuțărind un dans, recte inginerul PM, zise că infailibilul Covid umblă noaptea prin parcuri, după ce sondă clientela hotelieră în vederea unor sigure cazări de carantină, viitorul predictibil e clar: după, după alegeri prin care el își va acorda mandolina, va urma închisoarea românilor, carantina impusă pen’ că trebuie. Număratul morților până la alegerile setesiste va fi un secret. Ce mai contează, să fim și noi în rândul lumii. Un prieten p-acilea, fan Covid, mă trase de mânecă să tac. Treaba lui. Cum memoria e scurtă, ciudat, reamintesc că spuneam prin martie cred, nu mai știu, că primul val de stat prin case, e numai un antrenament. Ceea ce se și va dovedi imediat după aceste mult dorite de Nea Mâțu alegeri. Tot îndemnam colegii să-și facă provizii, stil logistică militară. Mă rog, eu am zis, ca La Fontaine, greierele și furnica. Specialiștii epidemiologo-politici ne vor face o iarnă de neuitat, fără Moș, fără Revelion, fără Vasile și Ion. La gura sobei sau lipiți de calorifer, obligați, vom depăna schelălăieli privind tv-urile știriste ca o boală indusă,întreținută. Zi de zi, devenind deja o obișnuință, mulțumind că barem cu declarația scrisă mai putem vedea lumea înfometată în drum spre cele necesare habitatului hibernal. Un nou stil de viață, mulțumim partidului Lui, înc-un cincinal pandemico-politic spre noi culmi de civilizație și progres. Până și Dex-ul va fi suprimat. Nu e pesimism, dimpotrivă, retrăim amintirile anilor ’50 când mama mă trimitea să iau pâine pe cartelă. O pâine și un sfert. Și să nu întârzii. Întreb, dar cum va fi? Ei cum? Mai rafinat, mai de mileniul trei…

  39. neacsum

    Trump zice ca cica pe la ei prin America ogarului cenusiu, dosctorii raporteaza ca decedati de Covid, oameni care au murit de „moarte buna” , adica cancere, atac de cord, ficat, boli pulmonare, etc. Doamne fereste, cine a mai pomenit asa ceva ? Nea Eugen, Uite altul care vorbeste prostii! Pe el lica!

  40. neacsum

    @Akord,
    Spre deosebire de mine care vad cu amandoi ochii, matale vezi doar cu dreptul. Dar tot e bine ca mai vezi ceva. Tine de el, ca e maibine decat deloc.

  41. neacsum

    In Moldova nu bate harta cu taranul. Cica la numaratoare ar iesi volan pe dreapta, dar la sondaje se circula pe stanga. De, asta ea, daca nu au si ei meseriasii nostri din STS la butoane, ce sa-i faci. Dar au inceput si ei sa se laude cu Diaspora. Buna la toate cucoana asta,dar prea pleaca din floare in floare. Si-a pierdut fecioria cu Basescu, s-a casatorit cu Iohannis acuma se intinde cu moldovenii. Ptiu, ca tare s-a stricat lumea.

  42. neacsum

    @Catalin, alias Gigi, alias Nicolae alias Nick, mergi matale si canta la alte mese.Nu fac colectie de ID uri. Ai imaginatie, dar ar trebui sa iti stabilesti identitatea.

  43. akord-75

    @neacsum
    Deja ati dat verdictul in privinta mea?… asa de tip inchizitorial cand acuzatorul este si avocat si judecator…ah da si „pluton de executie”
    Lasati-i si pe altii sa va spuna cum „vedeti” ca sunteti deja la un pas de „orbire”(aia politica desigur) Si vedeti ca intotdeauna dar intodeauna „orbirea asta” are si memorie scurta…mult prea scurta.Sigur nu psihicul sau fizicul sunt raspunzatoare…aici stati excelent,mai rau stati cu „imbrobodeala”:)))

    Ii zise orbul chiorului: Om vedea!!
    PS Traiul pe plaiurile oltenesti nu se dezminte…dragnea si dancila sa traiasca …noi ne-om descurca cumva …apropo cred ca viorica dancila si carmen dan s-ar fi descurcat perfect in pandemia asta:)))
    Scuze ce pandemie care molima …?? totul e o imensa inselaciune a guvernelor (toate de la A la Z) care vor sa-si omoare cetatenii si sa ramana doar ei…singuri dar bogati
    Asta nu se poate invata decat pe acest site,unde unii depun eforturi sustinute in acest scop.Din pacate facebook are un mare avans…dar perseverati,perseverati…un pic de catalin radulescu,ceva codrin stefanescu,”ideologul” neinteles plesoianu iar ornamentul e bine sa fie facut de famiglia manda(el si ea)…cireasa de pe „tortul politic” va fi asigurat de d-na din Moldova cea „inalt scolita” la „pretenul” voiculescu
    Stiti ce a facut,”duamna” fi-rea in Bucuresti cand a mers cu tramvaiul prima data?
    -La urcare mai intai s-a descaltat
    (e un banc sper ca suportati, il stiu de la „duamna” veorica,deh femeile sunt invidioase intre ele si se mai si paruiesc uneori.S-a vazut inclusiv pe scena politica)
    E pacat ca totusi niciodata nu ne aducem aminte de lucruri intamplate cu mai mult de un an in urma.Tinem minte doar ultimele 6luni-max 1 an dupa care sarim in timp cu 4-500 de ani inapoi…ultimii 30 de ani habar nu mai au unii ce s-a intamplat
    hai ca m-am lungit si iar „nu se posteaza”(pe sine/se..)
    Deci orbirea de stanga are intotdeauna efecte secundare de amnezie profunda:)))
    (am si eu stofa de reporter,sic) „CaCristoiu”:))

  44. akord-75

    iar nu apare,astept de 30 de secunde…hmmm chestii „tehnice” aflate intre scaun si tastatura bineinteles…ca fierotenia merge bine

  45. akord-75

    deci unul da altul nu…cum vrea „muschiul”” serverului

  46. Iosif

    Mâine se pronunță CCR pe problema modificării Codului Fiscal, impozitare pensii.
    Sedinta nu este publica.
    Ce-o sa fie, ce-o sa fie….

  47. Iosif

    Dle Neacsu,
    Va cenzurează cineva?

  48. neacsum

    @Akord,
    Ai intrat in campanie?

  49. geofreeland

    Lucrurile încep să fie străvezii. Nea Mâțu, după ce a citit, a analizat, a înțeles, în sfârșit, că situația e cotoioasă cu ambițiile lui iluzorii. A înțeles că sănătatea românilor e total compromisă. Spre a-și salva imaginea de propagandist electoral galben-verzui, ca mucusul nazal în gripă, trebuie să mai asculte și de doctori. Altfel, peluza Cotrocenilor se va umple de lume și jandarmi. Cineva i-a șoptit „șefu’ e groasă, nu mai ține cu masca și PSD-ul, fă-te că lucrezi!”.Nu e rău, dar nici bine. Arama e deja pe față.

  50. geofreeland

    Propunerea lui Nea Mâțu de a schimba formula de raportare a infectărilor cu Covid, contrar unui prieten de p-aci care refuză a da crezare „senilului” reputat epidemiolog Traian Ionescu îi recomand a avea răbdarea de a viziona, cu răbdare, filmulețul de mult mai sus. Se va lămuri ce înseamnă amestecul politicului în epidemiologie și cum diletantismul criminal devine rațiune politică. Mă refer la morții Covidului. „Cu moartea pre moarte călcând” nu mai ține. E nevoie de bărbați de stat adevărați. Avem? Până acum, mandolinaaata!

  51. geofreeland

    Să nu dăm crezare teoriilor conspiraționiste. Bun, nu dăm. Dar când realitatatea devine palpabil de trăită, pasul 1, Covidul, pasul 2, revolte armate (încă nu s-au terminat alegerile americane), crime atroce (Franța, Austria), de fapt mugurii unui haos promis, pasul 3, criza alimentară (azi, la Penny și Profi, rafturi goale umplute cu aceleași produse ca pe alte rafturi să pară pline, carnea din galantar cu tentă verzuie), sunt semne ale unei ierni crâncene. Normal că lockdown e necesar însă de alt tip, acceptat de cetățeni, alături de un conducător destoinic, cu drag de români. Manipularea tv-urilor cumpărate deja e notorie și lumii îi e greață. Nu cred că supraviețuirea ar fi un termen deplasat în a fi solidari, fără ura de acum și a urma sfatul medicilor, un fel de generali pe câmpul de luptă.

  52. akord-75

    Sa vina dancilaaaa!!…grindeanu…dragnea,olguta,nici nu mai conteaza… oricine e mai bun decat mandolinaaa(care mai si fumeaza in birou in loc sa munceasca)…mama lui de capitalist sabatic
    (un strigat disperat de ajutor)
    PS si teodorovici,OBLIGATORIU TEODOROVICI!!,la Finante

  53. neacsum

    @Nicolae,
    Nu sunteti constant, nici in ceea ce priveste deciziile , nici in ceea ce privste.. id-urile. Prea multe id-uri pentru o singura persoana. Stabiliti-va la unul.

  54. neacsum

    @Iosif,
    este posibil, in plus, serverul are regulile lui, pe care eu nu le pot influenta, imi baga la trash sau spam unele comentarii, aparent fara justificare.