Una bună, una proastă…

Categoria Despre Armata


Am două vești pentru ziua de azi, pentru pensionarii militari . Ca și în bancul deja cunoscut , una e buna, alta proastă. Cu care să încep?

Una proastă

Încep cu cea proastă, ca să închei într-un ton mai optimist. Așa cum toată lumea bănuiește, s-a încheiat controlul la casele de pensii sectoriale ale MAI și MApN. Asta ar fi trebuit să fie o veste bună. Numai că e proastă, pentru că deși oficial și practic la MApN controlul s-a încheiat pe data de 16.06, activitatea de ” îndrumare” a continuat, în sensul că au mai rămas oarece organe prin zonă care să ”îndrume” pe cei controlați pe drumul…. Ici nu se știe încă dacă este drumul aplicării deciziilor sau evitării acesteia. Cert este că decizia a fost luată dar, așa cum era de așteptat, a fost depusă o contestație, ceea ce împiedică aplicarea măsurilor propuse în decizie, indiferent care sunt acelea. Se pune întrebarea de ce s-a contestat decizia Curții de conturi în instanță? Conform legislației ÎNCĂ ÎN VIGOARE, ar trebui ca cei controlați să pună în practică cerințele Curții de conturi, dar au dreptul să conteste decizia  care va fi soluționată de o comisie de soluționare a contestațiilor. Pentru cei care vor să cunoască întregul proces de … rezolvare a contestațiilor și ce pași urmează, rog intrați pe linkul de mai jos:

Asta prevede actuala legislație. Am spus actuala, pentru că deja a trecut de parlament și s-a dat vot final pe un proiect de lege, de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a Curții de conturi, care transformă practic aceste controale în … simple acte de … acoperire a fraudelor, în sensul că deciziile nu vor mai fi luate de cei care controlează ci de ”plenul CC”, adică de președintele acesteia, președinte care este numit politic șicare va decide dacă un control va fi acceptat sau nu și dacă cel care l-a efectuat a fost sau nu ”de bună credință” adică dacă a respectat sau nu indicațiile de partid. Conform noilor propuneri de modificare, cel care a  controlat poate  plăti el dacă șeful său constată că ” a efectuat defectuos controlul”. Dar aceste propuneri sunt deocamdată contestate la CCR de USR.

Ce parcurs vor avea până la urmă aceste modificări rămâne de văzut, cert este că se bat partidele pe conducerea acestei instituții, pentru că în perioada imediat următoare se fac libere niște funcții, printre care și dea de la conducerea departamentului XI , adică cel care controlează MApN, dar și o funcție de vicepreședinte pe care o vizează domnul deputat Călin Ion din PSD, un sforar cu state vechi în PSD.

Una peste alta, Curtea de Conturi refuză să dea orice detalii privind controalele la cele două case de pensii, motivând că s-a făcut o contestație și se așteaptă soluționarea ei chiar dacă informațiile cerute nu au nici o legătură cu contestația și nimeni nu a cerut rezultatul contestației, ci doar concluzia controlului. Această fugă de răspuns spune  foarte mult, există interes să nu se divulge deocamdată nimic. Bineînțeles că nici MApN nu răspunde la întrebări, trimițând către Curtea de conturi. Așa că se poate spune că din nou și actuala conducere a MApN ne trage clapa și nu dorește nici măcar să informeze, dar să mai și facă ceva. Constat cu regret că promisiunile făcute de ministrul Ciucă privind o mai bună relaționare cu asociațiile militarilor și mai multă transparență, fapt ce i-ar fi stat în putință, a fost o cacealma. Îmi e teamă că va fi cea mai mare dezamăgire pentru militari, pentru că toți așteptau, sau cei mai mulți așteptau ca un militar de carieră să se ocupe mai mult de problemele lor, dar în afară de promisiuni până acum niciun rezultat concret.

A doua veste

A doua veste, cea care trebuie să fie cea bună, este că astăzi a avut loc convocarea Forumului Structurilor Asociative  din MApN și celelalte ministere din SNApOP ocazie cu care s-a schimbat conducerea Forumului. Aceasta va fi asigurată pentru un an de zile de ROMIL, având ca lider pe Col.(r) Tudor Marian, unul din puținii lideri care nu a urmărit și nu urmărește nici funcții prin  diverse structuri sinecură, nici aburirea colegilor, nici avantaje personale. Spun asta, pentru că am colaborat cu el de aproape 9 ani, sunt membru al ROMIL și am constatat că liderii săi nu urmăresc interese personale și sper să reușească măcar jumătate din ce își propune. Nu știu cât anume va reuși noua conducere a Forumului să facă dar de un lucru sunt aproape sigur, (nu mai garantez totuși 100% pentru că am mai avut încredere în câteva persoane și m-au dezamăgit) noua conducere nu va acționa pe la spate ca cea dinainte, nu va căuta să profite de poziție pentru a-și crea avantaje, a obține cotizanți sau funcții de conducere în secretariate ale rezerviștilor voluntari, (cum a procedat conducerea anterioară)  nici nu va neglija colaborarea (de care chiar are nevoie) cu celelalte asociații, așa cum a procedat LADPM care s-a … închis în turnul de fildeș imediat ce a luat conducerea Forumului, declarând toate acțiunile Forumului ca fiind ale LADPM. Nu știu dacă vom reuși coagularea intereselor tuturor liderilor de asociații către un scop comun, așa cum ar fi trebuit să se întâmple până acum, dar știu că mă voi implica și voi face totul pentru o transparență totală și  unirea acestor eforturi și interese. Nu cer nimănui să se înscrie în ROMIL, dimpotrivă, să rămână unde sunt sau să aleagă ce asociație vor, dar să militeze din interiorul propriilor asociații pentru atingerea interesului general al rezerviștilor, pensionarilor militari, nu spre dezbinare.

Am retrimis cereri de informații către Curtea de Conturi și dacă nu voi primi răspunsurile solicitate, îi voi acționa în contencios administrativ. Deocamdată, verbal, prin telefon, răspunsul a fost că decizia a fost emisă și a fost contestată de cel controlat. Neoficial, pe alte surse, am auzit că pe 15 se va emite o decizie și aceasta va fi aplicată așa cum va fi ea emisă. Să vedem cine … aburește.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

49 Raspunsuri la Una bună, una proastă…

  1. Titi

    „Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant după demisia lui Nicu Marcu. El va ocupa funcția pe durata rămasă a mandatului care a început cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotărârii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

    În aceeași ședință au mai primit avizul parlamentarilor comisiilor de buget Sorin Lazăr, Ion Călin, Dezso Csongor – Attila, Adrian Popa și Claudia Boghicevici, pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi. Claudia Boghicevici va avea un mandat de 9 ani, care va începe cu 15 octombrie 2020.”(economica.net)

  2. Să fie într-un ceas bun! Doresc că un colonel să rezolve UNIREA TUTUROR REZERVIȘTILOR MILITARI din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Generalii, care au condus Forumul, nu au reușit: unirea, un punct de vedere comun privind eliminarea discriminării din sistemul pensiilor militare de stat, rezolvarea asistenței medicale și de tratament, biletele de odihnă și tratament în stațiuni, …, numai și numai ORGOLIILOR personale. UNIREA FACE PUTEREA!

  3. Catalin

    VESTEA PROASTĂ ESTE DE FAPT CEA BUNĂ CARE PE DATA DE 15 POATE DEVENI UNA FOARTE BUNĂ IAR CEA BUNĂ ESTE DE FAPT PROASTĂ.

  4. Ifrim

    Să vă dea Divinitatea gândul cel bun și putere de muncă!Succes!

  5. neacsum

    @Titi,
    Pe15 nu se va decide nimic, vom trece doar la o alta .. stare de asteptare, atat in ceea ce priveste decizia CCR cat si in ceea ce priveste discutiile din Camera deputatilor pe cele doua legi.
    odata controlul contestat, vor urma … pasii legali care se vor sfarsi cu sentinta instantei , care nu se stie cand va fi sesizata si -mai ales cand va fi finala. Asadar, rabdare si tutun.
    In ceea ce priveste vestea.. buna, nu vad de ce ar fi proasta. Poate te explici. De oi ani de zile Forumul a batut pasul pe loc tinut in frana de cei care l-au condus si s-au folosit de el ca sa isi rezolve ambitiile proprii. De data asta nu va mai fi asa.

  6. Titi

    @neacsum, nu sunt eu Autorul !
    Am si eu o Veste Buna sau Rea:
    In sedinta de astazi, Guvernul va da un Aviz Ntegativ la Pl x nr.583/2019, privind infiintarea Secretariatului de stat pentru problemele rezervistilor !

  7. neacsum

    @Titi,
    Da, scuze, e Catalin.

  8. Constantin Ciobanu

    Dle Neacsu, am si eu o intrebare: La viitoarea marire a pensiilor preconizata de la 01.09.2020 noi unde ne incadram? Intreb deoarece la toate maririle de pensii de pana acum mi s-a raspuns ca a mea a fost calculata mai mare deacat mi se cuvenea si trebuie sa astept sa ajunga la „egalizare”.

  9. Constantin Ciobanu

    P.S. Am uitat sa-ti spun ca sunt coleg de promotie si de pluton cu raposatul Mir Nussem.

  10. Icleanu Dragos

    Ne informati ca s-a depus o contestatie. Este Ok.Intrebarile sunt:1.Cine afacut contestatia? Cine a aprobat ca sa se inaintese contestatia? De ce a doaua intrebare? Pentru ca in ministere nici o contestatie fata de un act de control nu se face de orice sef de directie, de orice fel de sef de structurara fara…..ia ghiciti, fara….Da! Ati gicit!Fara aprobarea ministrului!Deci pt ca ati fost buni si ati ghicit.Atunci raspunsul la prima intrebare este si mai estelu pt dvs.Deci, cine afacut cotestatia? Sigur ca ati ghicit!Pai tripleta Andritoi, Jianu, Rosu.Ori toti trei, ori fiecare in parte.Da’ ce mai conteaza?

  11. neacsum

    @Constantin Ciobanu,
    Noi, ca sa nu spun dvs, ne incadram in prevederile legii 223. Pensiile noastre cresc cand spune legea 223 cu completarile si adaugirile in vigoare.

  12. neacsum

    @Icleanu Dragos,
    Da, asa e, orice contestatie a unei structuri controlate este aprobata/avizata de esalon. Din cate cunosc, nu tot raportul ar fi fost contestat, dar indiferent ca a fost contestata o cifra,o virgula sau intreg raportul, procedura e aceeasi, Decizia se va lua dupa solutionarea contestatiei. In ceea ce priveste.. autorul contestatiei, acesta nu poate fi decat .. structura controlata prin conducatorul ei, Mihaela, dragostea noastra. Este clar ca se trage de timp cat de mult se poate. Dupa solutionarea contestatiei, urmeaza atacarea in instanta… si apoi, Dumnezeu stie cand va fi pusa pe rol sau cand si cum va fi solutionata. Dar noi sa stam linistiti, domnul prim ministru si domnul presedinte, stiu ca pensiile militare nu sunt pensii speciale.

  13. Nicolae

    Dacã s-a fãcut contestaţie,
    înseamnã cã cei care au fost controlaţi au ieşit prost la control.Un motiv din partea d.lor sã tragã de timp,mai ales dacã se va ajunge în instanţã.
    Nimic nou sub soare,mai ales dacã parlamentarii schimbã reg.CC.

  14. Pensionar cu vechi state

    „Stie.Stie ma”.Am citat aproximativ din expresia celebra a unui frate de fost presedinte.Pana la urma ce importanta are ca pensia e speciala sau contributiva.Sa fie cat mai mare.Daca e si vioaie este excelent.Nu va ganditi la alte lucruri.Cand zic vioaie vreau sa spun ca sa fie dependenta de cresterea de solda a activilor.Asa din pura curiozitate.Tatasocru,Ilie Sarbu o mai fi membru PSD sau s-a mutat in partidul lui ginerica?Curva mai e si politica asta.
    Politica perverteste omul.Se pare ca nici Ciuca nu scapa de acest sindrom.
    Ciobanu@Nussem este promotie 1968?Daca da inseamna ca ai fost si esti coleg si cu Ilie Marin.Dece Ilie Marin s-a dat la fund?
    Privind controlul Curtii de conturi la MApN se pare ca functioneaza zicala:o mana se spala pe alta si ambele spala fata.

  15. Gabitu

    Un lucru e cert, vom primi indexarea din 2016 când va fi găsită Elodia și se vor întoarce în țară în Condrea și Marta!

  16. Gabitu

    S-au hai să fiu pozitiv, vom primii indexarea când Ciolanis ne va spune De ce ” au trebuit să moară oameni”” la Colectiv.

  17. Micutzul

    Bre mamico am fentat , m-am bagat eu unde trebuie si ma facui mare , mare in burtica si in … pensioara. Nu bre , stai linistita ca chestia cu CCr e barba. O fac si ei sa amageasca fraierii… pentru alegeri. Nu trece chestia cu impozitul ala de 85%.Pai ce isi taie ei craca singuri? Pe papagalii aia i-am pacalit eu. Au sta cuminti pana acum ca le-am tras un plan de masuri si bivolii obisnuiti cu increderea in sefi au luat-o de buna. Am vorbit cu Orbu, le mai dam o stare de urgenta , le mai facem un plan de masuri si ….. dai in plm.Mamica tu esti bine ? E buna pensioara ta? Ca doar nu te-am facut colonea degeaba….Ce te freaca astia ca de unde gradu? De la Oprea bre de la el …. ca ala dadea ca laptele la pisici….Dar si cand Dumnezeu intoarce fata de la tine…….
    Dv. Nea Marine ce mai faceti? Speram ca dl. Ciuca e CAMARAD nu? Rezolva…..

  18. Soluția Curții de Conturi nu poate fi decât cea că domnii finanțiști de la MApN au greșit în aplicarea art. 60 din Legea 223/2015/, articol în vigoare la 30 06 2017.
    Prin ricoșeu, cad prost și finanțiștii de la SRI.
    Prost cad și jurisții celor 2 instituții militare care s-au scremut să scoată din joben argumente juridice sofistice pentru a justifica prostia finanțiștilor.
    Acum, nu trebuie ca toată lumea să se aștepte să primeasca pleașca din Soluția Curții de conturi, pentru că nu toți pensionarii MApN și SRI au fost afectați de gafa de calcul a actualizării din 30 06 2017, gafă pe care gafeorii o apără din aceeași prostie, deși și cel mai prost contabil ar ști să facâ o regularizare a cuantumului pensiei actualizate, înainte de a aplica cuantumul mai avantajos.
    Nu sunt afectați pensionarii militari care prin recalcularea din 2016 au pe dciziile de recalculare un cuantum recalculat mai mic decât cel rămas în plată. Aceștia au și în prezent întreaga indexare din anul 2016 în cuantumul pensiei în plată
    Sunt afectați, datorită lipsei de logică …hai să-i zicem contabilă, doar cei care prin recalcularea pe L 223/2015 au primit un cuantum mai mare și cei pensionați în anul 2016, care și ei au fost indexați potrivit art. 14 din OUG 57/2015.
    Dar și aceștia nu sunt privați de întreaga indexare din 2016 ci numai cu diferența rezultată din regularizarea creșterii pensiei prin actualizarea conf art. 60 alin (1) față de pensia recalculată/ calculată din 2016 cu valoarea indexării de 5,25% din anul 2017.
    Era, pe acest site, un trimis al Casei de Pensii care spunea că vine în Primăverii pentru a-mi demonstra că Expunerea de Motive a OUG nr. 57/2017 nu poate fi folosită în instanțe pentru a răsturnă interpretarea de gâgă, comisă de Consilierul juridic șef al CPS a MApN, reluată în sute și mii de Intâmpinări depuse în instanțe, a art. 14 din OUG 57/2015, cum că respectiva prevedere se aplică numai în anul 2016. Il rugasem să nu se obosească. Erea suficient să demostreze aici.
    Eram curios dacă după punerea la colt, domnul consilier șef a mai continuat să trimită răspunsuri de care să râdă toți pensionarii militari informați.

  19. stef.john

    Onorobile huhurezule…
    ds.485/86/2019* al Tribunalului SV.
    ds.1393/89/2019 al Tribunalului VS.
    Si sunt inca nenumarate.
    N-a tinut si nu tine incercarea noastra cu expunerea de motive din OUG57/2017.
    Poate la instantele de fond, dar la instantele de control judiciar este apreciata ca fiind o gluma buna.
    Trebuie cautat altceva.
    Iar practica devine constanta si…treaba se impute.
    Noroc cu altceva – blocam instantele cu dosare care cam stim deja cum se vor solutiona si, in acelasi timp, noroc ca nu ne taxeaza.
    Daca s-ar aplica taxa de timbru in L.M. si A.S. ar fi vai si-amar de capul nostru. Ca banii pe avocati…ii dam si ramanem cu buza umflata.

  20. geofreeland

    De cât timp scriem noi p-aici despre anomaliile juridice operate politic în domeniul pensiilor militare de stat? Zi de zi, lună de lună, an de an? În fond, totul e la nivelul percepției politice despre armată, rolul ei, și statutul social al personalul militar. Mânăriile legislative sunt dovada impotenței clasei politice rupte de valori fundamentale. Minimalizarea vieții de zi de zi a militarilor, fără drepturile interzise prin lege, prin privațiunile inerente în pregătirea continuă și deșfășurarea misiunilor de luptă, indiferent unde și când, a devenit deja un scop al politicului spre a diminua capacitatea națională de apărare a țării. Spre ce se tinde ca viziune politică? Simplu, o armată simbolică, de paradă. E normal a spune asta când rezerva încorporabilă e neglijată cu ostentație, logistica și înzestrarea nu sunt asigurate din resurse proprii. O armată învinsă până la începerea unui conflict major. Și cine e prima victimă? Însăși poporul a cărui armată este. Zăpăceala cu pensiile militarilor, cu intenție, e un mic vârf al unui aisberg al trădării naționale.

  21. @Geo
    Nimic nu e politic în ce discutăm noi despre aplicarea legii.
    Răul este produs de incompetența militarilor care aplică legea pensiilor militare.
    Nu legea reglementează eliminarea indexării din 2016 din procesul de actualizare din anul 2017 și nu legea prevede eliminarea OMM din pensiile calculate dupâ 15 sept 2017.
    Politicul este vinovat că nu dă cu ei de pământ!

  22. geofreeland

    @ Huhu Te rog nu salva politicul. Militarii execută ordine, fie finanțiști sau juriști. Li se dă ordin, venit pe filiera ierarhică de la politicieni. Tendința de a găsi acari Păuni nu e decât proverbul cu „peștele de la cap se împute și de la coadă se curăță”. Și dacă spui că politicienii sunt curați atunci de ce sforarii CSP nu sunt dați pur și simplu afară, conform RDM etc? Pentru că e o complicitate de cea mai joasă speță unde suferă pensionarii militari. Nu mai continui, crește adrenalina. Nu ai decât să aperi politicul, apără-l, oricum și el primește ordine.

  23. geofreeland

    Nu vreau decât să amintesc de ziua de 13 septembrie 1848 și pompierii în prima linie înfruntând cu un regiment de armată un corp de armată otoman în apărarea Capitalei. Intenția politică a restructurării Jandarmeriei, cu organizare și dotare militară, e o mare porcărie. Rolul poliției nu are nicio valență militară dar ea e considerată ca fiind militară. Anomalii și imbecilități politice. Vin vremuri tulburi și noi desființăm și reducem forța națională.

  24. @geo
    Pițifelnicii din sistemul de apărare știu că politicul este slab și temător de cei care aplică legea. De aceea își permit abuzuri.
    Si eu ti-as putea spune că d-ta aperi gulerele albe din sistemul de apărare.

    Uită-te la ditai seful Comisiei de muncă din CD care și-a luat-o în șaormerie de la polițiștii lui Vela, tocmai când, zic ei, CCR îi lăsase fără pârghii.Reacția lui Solomon față de cele 2 proiecte de lege vizând actualizarea pensiilor militare este previzibilă.
    Dacă politicul voia să radă toate indexările anterioare actualizării, scria direct în art. 60 din L 223/2015, nu-i lăsa pe Luca, Jianu sau Andrițoiu să decidă ei.

  25. geofreeland

    @Humus Eu nu apărea pe nimeni. Cunosc bine sistemul.Pițifelnicii conduc armata? Sunt stat în stat? E trist.

  26. Titi

    Comisia de munca NU are pe ordinea de zi nici saptamana viitoare, cele 2 proiecte privind pensiile militare, Pl x nr.199 si 221/2020 !

  27. Edmond MILEA

    Ce nu ne spui mai clar Marin Neacșu, membru asumat al ROMIL (nimic rău în asta, dar era necesară precizarea!!) este că, în perioada când a condus Forumul structurilor asociative, LADPM l-a cooptat într-o echipă largă, ca secretar, tocmai pe…(ai ghicit!!) col.(r) Marian TUDOR!! Dar poate că ai uitat… sau doar te prefaci?

    Și acesta (col. Marian Tudor) s-a închis în turnul de fildeș, Marine? Sau a făcut notă discordantă? Eu cred că au muncit, cu toții în echipă, atât cât și cum au putut, atât cum au fost lăsați sau ajutați s-o facă.

    Marine, Marine, dacă nu ai mai scăpa (din când în când, iar uneori nejustificat!!) atâta venin, poate că pensionarii militari ar găsi niște punți pe care să le exploreze împreună, în folosul celor mulți…

    Cred că este momentul să lăsăm plata polițelor (mai ales personale) și să încercăm să construim ceva, că de demolat eu sunt sătul… până peste cap…

    Mulțumesc pentru înțelegere!

    Numai bine și inspirație profundă!

  28. Nicolae

    Aici,aceastã filierã,s-a înşurubat bine in structurile armatei de îşi permit sã nu respecte legea.Au fost multe,f.multe semnale trase,atât pe aici,pe alte bloguri,unul dintre ele este şi Blogul H.Rezea,au fost fãcute de cei care au fost lezaţi sesizãri,reclamaţii,multe acţiuni in instanţã etc.Nu pot spune cà nu au luat la cunostintã.Dar,aici,în cazul lor este altceva.Ce altceva sã fie decât o bulibãsealã generalizatã. Sã nu-mi spunã mie cineva cã politicul nu are nicio vinã,sau cã nu şi-au dat mîna cu cei de prin ministere sã eludeze legea,tocmai pentru a lovi în noi.Nu cred sub nicio formã cã la emiterea celor douã ordonanţe criminale,aş spune,57&59,nu au colaborat,in spetã politicul cu gulerele albe.
    Am mai spus asta,aici prin neaplicarea legii,sau prin aplicarea ei distorsionat de cãtre cei în mãsura sã o aplice, este caz penal.In orice tarã civilizatã,având organe de CP,nerãspunzînd politic,toţi erau pânã acum la puscãrie.
    Atît şi nimic mai mult!

  29. Pensionar cu vechi state

    Cei afiliati politic apara politicul .Gulerele albe executa ordinele politicului stiind ca politicul tine lantul.Sa nu-mi spuna mie cineva ca daca politicul reprezentat de fostii si actualul prim-ministru sau fostii si actualul presedinte al CD dispuneau eradicarea anomaliilor din sistemul de pensii militare asa zisele gulere albe nu se supuneau.
    Cineva spune ca Solomon ne-ar fi tratat cu blandete daca politistii nu-l ardeau cu amenda?Nimic mai fals.In opinia mea bine ca iau dat peste bot sa nu mai creada ca este alfa si omega.
    A spune ca la un eventual atac trebuie sa rezisti 24 ore ca sa dai timp marelui licurici sa vina este similar a recunoaste ca esti un nepunticios.Cu o populatie nemultumita,cu o rezerva nepregatita si nemultumita e dela sine inteles ca e porcul mort in cotet.Sa ne rugam eventualului atacator sa stea bland.

  30. ion ionescu

    Cresterea pensiilor la civili cu 40% a fost si este o mare cacialma.PSD vrea sa scoata castanele din foc cu mana PNL.Imi rad mustata daca PSD odata ce ajunge la putere plateste pensiile marite cu 40%.Sincer m-as bucura sa mi se mareasca bugetul familiei dar de cate minciuni am avut parte din partea politicului nu-l mai cred nici cand spune adevarul.
    In alta ordine de idei.afirm cu regret ca singurul dintre noi care are sanse sa mai realizeze ceva prin politica este Gabriel Oprea.Daca este inconjurat dim randul nostru de oameni corecti cred ca Oprea nu va fi necinstit cu noi.E o parere.

  31. Pensionar cu vechi state

    Cresterea pensiilor la civili cu 40% a fost si este o mare cacialma.PSD vrea sa scoata castanele din foc cu mana PNL.Imi rad mustata daca PSD odata ce ajunge la putere plateste pensiile marite cu 40%.Sincer m-as bucura sa mi se mareasca bugetul familiei dar de cate minciuni am avut parte din partea politicului nu-l mai cred nici cand spune adevarul.
    In alta ordine de idei.afirm cu regret ca singurul dintre noi care are sanse sa mai realizeze ceva prin politica este Gabriel Oprea.Daca este inconjurat dim randul nostru de oameni corecti cred ca Oprea nu va fi necinstit cu noi.E o parere.

  32. neacsum

    @Milea Edmond,
    Nu am uitat Edi, si nu uit, ca asa mi-azis si Zaharia Stancu. Nu uit ca Tudor a conlucrat foarte bine cu Gropan in primul mandat, si nu numai el, tot ROMILUL practic desi la conducerea Forumului era Federatia lui Gropan, caci Federatia practic nu activa decat prin Gropan, iar munca o faceau oamenii din ROMIL. Sa spuna domnul general Gropan daca nu e asa. La al doilea mandat al domnului Gropan, cel preluat in numele LADPM, Tudor, ca si Icleanu, a fost folosit pana s-au pus pe picioare, apoi ROMIL a devenit persona non grata, imediat ce s-au infiltrat Gachi si Gligor, cand totul a devenit secret, se lucra in 3 si uneori chiar in trei directii diferite. Asta, daca tot vrei sa spui lucrurilor pe nume. Iar din partea mea nu e vorba de rautate ci de spunerea adevarului.Iar daca vorbim de … unirea eforturilor, poate imi spui tu, ca nu stiu, LADPM mai face parte din FORUM, ca la ultimele alegeri nu a participat iar domnul Gachi anunta acum ceva timp ca s-au autosuspendat. Ce e aia, autosuspendare? Inainte de a vorbi sa citeasca macar ce a semnat. De acord cu tine ca trebuie sa lasam orice disensiuni si sa punem osul sa facem ceva impreuna, dar NUMAI DACA CHIAR DORIM ACELASI LUCRU, CACI DACA NE UNIM PENTRU A DEZBINA, MAI BINE LIPSA. Sunt sigur ca se poate conta pe tine, dar ceilalti, autosuspendatii, ce spun ?

  33. Pensionar cu vechi state

    Nici nu stiu cum sa ma adresez.Domnilor,tovarasi,prieteni,colegilor.mai baieti.Concluzie generala.Nici un partid din cele parlamentare nu a facut ceva in avantajul meu ca pensionar militar.Am avut pensie conform legii 164 si de atunci tot trag de ea.Noroc cu inflatia ca altfel gheata pe vecie.Deci nici un partid parlamentar nu va primi votul meu.Am avut parte numai de promisiuni.De minciuni sunt satul.
    Astazi din pura intamplare am discutat cu un activ.Si la ei e dezastru.Omul s-a referit numai la partea tehnica.
    Avand o varsta inaintata imi permit sa va spun ca nu trebuie sa va asteptat nici din partea lui Iohannis sau orban si Ciolacu la fapte marete in ceeace ne priveste.Daca nu ne luam singuri nimic vom primi in cel mai fericit caz promisiuni.Nu va multumiti cu promisiuni.

  34. Intr-o pcolonie de kk condusa de bandiți (și de clowni) și promisiunile sunt tot de caca! Știu Marine e prea mult caca în comentarii ;dar atât se vede în colonia asta de hoți și sclavi lași!

  35. Murgu Nicolae

    Gabitu au plecat hotii dar au avut grija sa-si asigure inlocuitori.Nu strainii ne-au adus in sapa de lemn ci ai nostri ca brazi.
    In alta ordine de idei.Astazi un activ,fost parasutist iar acum in trupe speciale imi spunea ca un coleg al lui s-a pensionat pe caz de boala si primeste pensie lunara de 13000 lei.Activul era revoltat si in acelasi timp se minuna cum e posibil asa ceva.Ultima expresie.Daca ai pe cineva care te iubeste orice este posibil.

  36. Gabitu

    Nicolae asta e stat mafiot nu știai ce a zis aBasescu?

  37. Gabitu

    Întreb și eu ca prostul, oare guvidul suferă chiar acum modificări în laboratoare cum a suferiț și HIV la început?

  38. Pensionar cu vechi state

    Dracul stie?Pentru orice eventualitate nu strica sa ne ferim de guvid.
    Eu batran pensionar militar ori m-am prostit ori nu.Nu pot sa-mi explic dece nu reusim sa fortam pe cei cu painea si cutitul sa faca ordine in sistemul pensiilor militare.Eu unul nu cer nimic mai mult decat sa fiu tratat pe picior de egalitate cu similarul meu adica cu cel care are acelasi grad,vechime,functie ,specialitate etc.dar pensionat dupa 2015.Dece naiba ne complacem in aceasta situatie?Sincer imi e rusine ,eu colone, sa spun cuiva ce pensia am .

  39. Pompi

    Pentru ca legea este ambigua și interpretabila… Propun ca i următoarele modificări legislative sa se specifice clar că. SPORUL PENTRU SEMNUL ONORIFIC SE ACORDA SEPARAT DUPĂ CE SE STABILEȘTE PENSIA MILITARĂ CONFIRM LEGII 223..
    LA FEL ȘI PENTRU SPORUL PENTRU PENSIA SUPLIMENTARĂ….. DE MAXIM 9 %..

  40. Pompi

    Până atunci tot ceea ce scriem noi pe aici… RĂMÂNE DOAR AICI…. ca la cecret..

  41. Nicolae

    @Pensionar cu….
    Chiar nu stiţi dece cei ieşiţi la pensie dupã 2015 au pensie dublã faţã de cei ieşiţi înainte de 2016? Sau aţi pus o întrebare retoricã?
    Vã spun eu:
    Nu trebuie sã fim supãraţi pe ei cã au pensii duble,poate chiar triple,noi trebuie sã fim supãraţi pe cei din ministere,pe cei care nu doresc sã aplice actualizarea pensiilor cnf.art.38 din L.153.
    Cei ieşiţi incepând cu 2016,au avut grijã cã in ultimile 6 luni sã-şi introducã sporuri cum ar fi OsKaruri şi multe,multe altele,mãrindu-şi B.C.cu peste 100%.Unii si-au schimbat în ultimile 6 luni chiar şi funcţia avutã.Au avut aceastã posibilitate,nu au încãlcat nicio lege.De aceea sunt aceste diferenţe.

  42. geofreeland

    Am parcurs atent comentariile colegilor de chin. 1. Divide et impera asociații. 2. Asociațiile sunt trambulinele unora. 3. Nu există consens. 4. Strategia revendicativă e haotică și neglijabilă. 5.Liderii asociațiilor își au propriul interes. 5. Liderii asociațiilor sunt manipulați acceptând, adică sunt sub control. 6. Interesul întru o lege clară pentru toți pensionarii militari nu există, nici declarativ nici prectic 7. Interfața comunicării cu politicul se rezumă la a primi ordine. 8. Politicul nu e un pertener de dialog ci un inamic declarat. 9. Chestia cu asociațiile militarilor e o afacere în fond. 10. Nimeni, deocamdată, nu poate coagula interesele armatei rezerviștilor.

  43. Pompiliu

    Domnilor. Și legea pensiilor civile și cea a pensiilor militare prevedeau…. Anumite creșteri…..
    Datorita PSD-ului cât a fost la guvernare în anii care au trecut.pensiile militare au ramas mici fără sa mai fie corelate cu salariile celor din activitate…

  44. Pensionar cu vechi state

    Pompiliu tu chiar crezi ca unii sunt de stanga si altii de dreapta?Uite ALDE.Se da de dreapta dar se pupa cu PSD.USR se da de dreapta dar critica vehement PNL care se da de dreapta.Nu mai vorbesc de PRO care semnalizeaza la stanga si o iau la dreapta.Toti isi aleg o directie in speranta ca prind o bucata de cascaval.
    Pentru noi nici unii nu au facut mare lucru si daca au facut cate ceva au facut-o urmarind un avantaj propriu.
    Pentru noi este esential sa fim uniti si sa nu stam la mana lor.
    Atentie ca afilierea la un partid din cele existente chiar si la nivel de simpatie distruge unitatea noastra.
    Poate facem ca partidul lui Oprea sa ne reprezinte daca tot nu reusim sa ne creem un partid propriu.

  45. Gabitu

    Aveți grijă nu strămutați când treceți pe lângă jandarm, că riscați!

  46. Gabitu

    Cine conduce de fapt colonia asta de sclavi lași cu botnițe de zugravi ?Arabul Arahat hitleristul Ciolanis sau bozgorul Oriban ?

  47. geofreeland

    Azi e luni, nici iarba nu crește. Cu pensiile, vom vedea. Ce? Nu știm.Ok. „una bună, una rea” titlul articolului. Înmulțiți cu 100 pe „una bună” dar și „una rea”. Rezultatul este egal cu viața noastră de încă militari. Așa ne-a fost. Și acum ne e la fel. Dar balanța sănătății, fundamentul bucuriei, sensul de a trăi, înclină în cealaltă parte. Asta merităm? Morule, blastule, gastrule, asta suntem noi? Să privim spre înaltul demnității și onoarei și să ne îndreptăm coloana. Barem noi.

  48. geofreeland

    Făcând o comparație statistică 2019 și 2020, statistică secretă de altfel (de ce?) referitoare la mortalitatea românilor, detaliat pe cauze, cardiace, cancere, renale, pulmonare, gripale, virale etc, probabil, că repet statistica e sub lacăt și raportat la categoriile de vârstă, se poate deduce că acest infam covid, alimentat de isteria politico-medicală, duce la o accelerare a deceselor persoanelor în vârstă. Refuzul sau amânarea voită de a urma tratamentele de întreținere, curente și normale, din frica de îmbolnăvire cu covid sau acapararea spitalelor de urgența covidului, toate duc la decese anormale din lipsa asistenței medicale pe care statul, conform Constituției, e obligat să o acorde. Cum se poate numi asta și cui servește moartea selectivă a vârstinicilor? Toți au comorbidități, nu? Din lipsa tratării comorbidităților vârstnicii mor. Are treabă cu covidul? Poate sau nu. Ce strategie mondială ne lucrează? Unii au senzația că sunt veșnici, fiind la putere și aplicând haosul medical. Cui servește?