ROAD TO HELL- partea a IV-a

Categoria Despre Armata

”Țara care nu își hrănește propria armată, va hrăni armatele altora” –folclor internațional

Discuții și concluzii

Deși pare anacronic, deși mulți cred că deja știu tot ce se putea ști despre ce a urmat după plecarea domnului ministru de la întâlnirea cu reprezentanții Forumului, deși au avut loc alegerile locale și toată atenția –chiar și a pensionarilor militari- este îndreptată spre rezultatul alegerilor, voi continua ceea ce am promis și anume prezentarea  celor discutate la întâlnirea din 22.09.2020.

După plecarea domnului ministru, mă așteptam ca având deja punctele esențiale răscolite, cei prezenți să treacă la lămurirea  și apoi la votarea punctului de vedere comun sau măcar acceptat de o majoritate și așa fragilă. Da de unde. Discuțiile s-au menținut pe o singură direcție. Se dorea de către cei care susţinuseră anterior acceptarea proiectului PLX 199 așa cum a fost votat în Comisia pentru Muncă, ca acesta să fie acceptat de către Forum așa cum este acum, sub pretextul faptului că dacă nu se votează acum, nu se va mai vota niciodată, sau cine știe când. Nu mai detaliez  discuțiile, deja se știe cine ce a susținut în prima parte, aceiași oameni au susținut același lucru și în continuare . Am fost efectiv singurul care s-a opus categoric și vehement pentru că :

 • Așa cum am spus, proiectul este CEL MAI PROST din toate variantele discutate, dar absolut cel mai defavorabil nouă.
 • O votare a lui acum în forma asta (conținând articole care totuși s-a admis că ar trebui modificate)  va face ca orice guvern  sau Parlamentar, ulterior, dacă am cere modificarea articolelor, să spună” bă voi sunteți nebuni? Păi nu VOI AȚI FOST DE ACORD CU ACEST PROIECT? Nu voi v-ați întâlnit cu ministrul și ați spus că susțineți PLX 199 în forma PROPUSĂ DE MApN? Ce mai vreți acum, v-ați deșteptat prea târziu, SAU SUNTEȚI ATÂT DE PROȘTI CĂ NU AȚI ȘTIUT CE AȚI ACCEPTAT? ”
 • Nimeni nu va mai accepta cel puțin în următorii 4 ani NICI MODIFICAREA L-223 printr-o altă lege ”reparatorie” , NICI REPARAREA  PROIECTULUI SAU LEGII CARE VA DEVENI PLX 199, pentru simplul motiv că nu se dorește, dar având motivarea că nu ne pot oferi legi reparatorii la legi reparatorii, pentru că NOI SUNTEM NEBUNI SAU INCONȘTIENȚI.

Și totuși nu am avut cu cine să mă înțeleg și deși între ei unii mai discutau și mă aprobau, NU A MAI LUAT NIMENI CUVÂNTUL SĂ MĂ SUSȚINĂ. Mă așteptam totuși ca la final să se voteze o variantă sau o soluție, sau un punct de vedere, așa cum mă așteptam să se supună la vot și procedura de lucru și de luare a deciziei, solicitată de președintele Forumului specifică sau în condițiile Pandemiei, dar nici aici nu a vrut nimeni să se exprime așa că problema a rămas în suspensie. Este clar că Forumul este dominat de cei doi generali susținuți de o asociație sau două, în rest, celelalte sunt conduse sau reprezentate de lideri obișnuiți să ridice mâna să voteze ce li se spune, fără inițiative, fără personalitate, fără să conteze poate chiar incapabili să înțeleagă un proiect de lege sau o atitudine sau jocurile celor care de 10 ani de zile ne batjocoresc. Știu că toată lumea se va supăra pe mine pentru ceea ce am spus acum, dar este opinia mea și am argumentat-o în repetate rânduri.

Știu că acum, cei care sunt în ”OPOZIȚIE” vor sări și vor încerca să tragă spuza pe turta lor, spunând ” v-am spus noi, Forumul trădează, FORUMUL NU E SOLUȚIA, NOI SUNTEM SALVAREA VOASTRĂ, și este vorba aici de LADPM  și SCMD care de fapt au și reacționat primele cu comunicate și comentarii conținând nu doar interpretări proprii ale celor discutate ci chiar și minciuni și dezinformări, manipulări. Bunăoară în comunicatul LADPM se menționează că ” Presedintele forumului, dl. Marian Tudor s-a plâns ministrului Ciucă că în afară de Băhnareanu si Bălăceanu care i-au făcut propuneri pentru PLX 199 ceilalţi nu l-au băgat în seama iar asta s-a strecurat printre osanalele si pupăturile dorsale închinate ministrului Ciucă.” Comunicatul este semnat de domnul general Gropan. Îl rog pe domnul general Gropan, dacă are onoare să retragă această afirmație pentru că este o afirmație nu doar răutăcioasă ci neadevărată și nu îi stă bine, om bătrân să umble cu astfel de minciuni. Tudor nu s-a plâns nimănui, Tudor a specificat faptul că datorită neimplicării și lipsei de acțiune a membrilor FORUMULUI, – printre care și LADPM(spun eu) ca structuri asociative-  FORUMUL nu a putut prezenta un punct de vedere comun și de aceea s-a decis întrunirea Forumului. Și răspund aici și la o întrebare pusă de unii din cei care caută, ca și cei din SCMD și LADPM nod în papură Forumului, ȘI ANUME DE CE S-AU ÎNTÂLNIT DOAR REPREZENTANȚII ASOCIAȚIILOR DIN MApN. Răspunsul e simplu, pentru că pe proiectul PLX 199 chiar și ministerele au avut puncte de vedere diferite iar noi trebuia să stabilim un punct comun celor din apărare ca să putem merge împreună.

Oricum acest punct nu a fost atins, deși Tudor a încercat să supună la vot (e adevărat, timid) problemele ridicate și decise a se discuta și clarifica, a întâlnit opoziția celor doi generali care au menționat că au termen până pe 15 octombrie să dea un răspuns. ATUNCI DE CE S-AU ÎNTÂLNIT ????? Doar pentru a da mână liberă DGFC și CPS? Mă tem că unii pentru asta au venit.

S-a mai pus în discuție, ce anume  se va prezenta într-un eventual comunicat și cine întocmește. Domnul general Bălăceanu a făcut propunerea ca eu să fiu numit purtător de cuvânt al Forumului. Am refuzat categoric  argumentând că :

 • E nevoie de cineva care să fie aproape de conducerea forumului.
 • Eu având pagina mea de comunicare ”In cuiul cătării”–care între noi fie spus nu e prea agreată pentru opiniile de multe ori în afara ”liniei oficiale” – s-ar crea confuzii între cele din comunicatele oficiale și opinia mea personală lucru ce ar aduce prejudicii de imagine ori uneia ori alteia, ori ambelor … părți.
 • Prefer să rămân independent, neangajat-comunicațional, dar sunt gata să ajut cu tot ce pot în orice problemă inclusiv cu întocmirea unor documente, date și informații, fără însă a pune ştampila cu numele meu  din motivele anunţate mai sus.
 • Atâta vreme cât în cadrul forumului nu se realizează o colaborare și implicare serioasă, a vorbi despre un purtător de cuvânt al Forumului este impropriu spus.

Dar mi-am oferit disponibilitatea în elaborarea unui comunicat care însă trebuie schițat și acceptat de comun acord înainte de plecare. Iar aici au reînceput disputele, domnii Băhnăreanu și Bălăceanu considerând că nu ar fi nevoie de un comunicat, că e suficient să se menționeze că ne-am întâlnit și că s-au discutat probleme de interes general, că Forumul va munci și va lupta, pacea o va apăra. Bineînțeles că, cunoscând dorința pensionarilor de a cunoaște nu doar ce s-a discutat ci și ce s-a decis, nu am fost de acord și iarăși a fost o luptă surdă fără a se vota ceva. Am întrebat ce se va spune totuși despre decizia privind PLX 199, domnii Bălăceanu și Băhnăreanu au spus că nimic, că nu e nevoie să se anunțe o decizie. Cum ceilalți membri ai Forumului au tăcut pe acest subiect, a rămas iarăși în coadă de pește aruncându-se totul în spinarea președintelui Forumului  care dacă nu anunță nimic e învinuit că nu conduce, iar dacă ia o decizie e învinuit că ar conduce autocratic. Îmi face impresia că se urmărește discreditarea lui și a Forumului, practic se pun bețe în roate din interior pentru că dorește să lucreze  prin consultarea celor care ”nu trebuie să conteze”, nu trebuie să știe, nu trebuiesc consultați. Gândesc ”cei mari” pentru ei.

Că au greșit și că era normal să se dea un comunicat cât mai cuprinzător și clarificator, a dovedit-o comunicatul Nr. 303 22.09.2020  dat de MApN imediat după ce ministrul a părăsit lucrările Forumului, apărut când marea majoritate a celor prezenți nici nu ajunseseră acasă. Ciudată graba cu care a fost dat acest comunicat, dar mai ales amploarea sa, abundența detaliilor, lucru care altă dată nu s-a întâmplat. Nu critic, doar constat, dar nu pot să nu constat că și acest comunicat conținea neadevăruri, ceea ce mă face să cred că de fapt a fost dat ca să ” taie posibilitatea Forumului să spună altceva, șarjând pe ideea că odată spus, nu va îndrăzni nimeni să spună că nu e așa. Și totuși, eu o spun, comunicatul conținea dacă nu o minciună, ATUNCI UN NEADEVĂR. Se spunea în comunicat că  MApN și Forumul au căzut de acord ca actualizarea să se aplice după aplicarea în integralitate a L-153. Acuma constat că comunicatul prevede doar  că  MApN susține acest deziderat, dar asta după ce Tudor a dat un Comunicat în care a susținut că FORUMUL nu susține acest punct de vedere. Și dacă tot am adus vorba de comunicatul MApN, aș vrea să lămuresc niște aspecte:

 Scrie în acel comunicat că MApN va susține acest proiect în cadrul procesului legislativ, principiile avute în vedere fiind:

 1.  ” crearea cadrului legal pentru actualizarea, după data aplicării în integralitate a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a pensiilor militare, ori de câte ori se majorează soldele de grad/soldele gradului profesional și soldele de funcție ale militarilor, măsură care nu va mai permite un nou decalaj”

Să îmi fie cu iertare, dar cadrul legal există, există legea 284/2010 (înlocuită de legea 153, dar având aceeași prevedere) , art 7 alin 3 care prevede actualizarea soldei de grad, dar nu a fost aplicată de guverne. În acel articol se prevede ca actualizarea să se facă în urma unei Hotărâri de guvern, dar ministrul vorbea de OUG. CINE ÎI OPREȘTE SĂ APLICE LEGEA? Se vorbește despre crearea cadrului legal dar acesta EXISTĂ, ÎNSĂ GUVERNANȚII, MINIȘTRII SE FAC CĂ NU ÎL VĂD  ȘI REFUZĂ SĂ ÎL APLICE, MApN AȘTEAPTĂ VOTAREA PLX 199, CA SĂ NU MAI POATĂ FI APLICAT.

 • ”acordarea dreptului prevăzut de art.11 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare (pensionarii decorați cu ordinul „Semnul Onorific” clasele a III-a, a II-a și I beneficiază de un spor de 10, 15 și, respectiv, 20 la sută al cuantumului pensiei)”.

Și în acest caz domnule ministru, CADRUL LEGAL EXISTĂ, este legea 80, dar nici pe asta nu o aplicați, mai bine spus CPS o aplică de capul ei, iar dvs vă faceți că nu înțelegeți, vorbind despre ”crearea cadrului legal” ca și când noi nu știm să citim legile.  

 • ”înlăturarea discriminărilor majore din sistemul pensiilor militare de stat referitoare la diferențele de cuantumuri ale pensiilor pentru beneficiarii care au ieșit la pensie la intervale diferite de timp, dar au deținut, ocupat sau avut grade, funcții și vechimi egale”.

Care înlăturare, dacă prin propunerile dvs, la art 60 se introduce procentul stabilit de legea 80 pentru OMM  PRIN ADĂUGARE LA PENSIA STABILITĂ numai pentru cei care urmează să iasă la pensie și –probabil pentru cei care încă nu o au introdusă (tot datorită interpretării criminale a liderilor CPS) ridicând astfel pensiile viitorilor pensionari pe culmi nebănuite? Asta va fi o nouă discriminare, formarea unei noi categorii de privilegiaţi, pentru că viitorii pensionari sunt cei care până acuma ne-au rupt din pensii. După votarea acestui PLX pot pune pariu că Jianu și Andrițoiu se vor pensiona. Nu va trece anul 2021 și vor îngroșa rândurile celor ”năpăstuiți”.

Deci domnule ministru, când mai semnați astfel de comunicate, aveți grijă că mai sunt și oameni care știu să le citească.

Nu mai intru în detaliu cu discuțiile pentru că practic nu s-a obținut mare lucru, decât –pentru cei care au vrut să înțeleagă- o clarificare a poziției (e adevărat, nedeclarată dar dovedită în cele mai multe cazuri) fiecărei organizații, pe cine poți să contezi la luptă, cine te susține, cine te trădează și cine nu vine la luptă.E și asta ceva. Cine e interesat de mai mult, să își întrebe delegații prezenți la întâlnire, cine nu a avut, să și-i trimită, sau să și-i schimbe dacă vor răspunsuri și –mai ales- acțiuni și rezultate concrete.

Aparent unii ar spune că Forumul s-a întâlnit sau respiră degeaba. Greșit!  Forumul trebuie să existe dar și să fie mai activ și mai închegat, cu cât mai multe voci,  nu doar 2-3 și și alea cântând fals.  Cei care vor ca militarii să realizeze ceva, să se unească, să facă în așa fel încât vocile celor care respectă interesele pensionarilor să fie cât mai multe, să domine nu să fie dominate sau neascultate în cadrul Forumului. NICIO ASOCIAȚIE SINGURĂ nu va schimba ceva și nu va reuși să se impună în fața politicienilor dar va fi folosită pentru interesele acestora ale politicienilor care vor spune că ”au acceptul asociațiilor” așa cum și ministerul se laudă că are acceptul FORUMULUI când de fapt îl au pe al unora care au alte interese.

Pentru mine această întâlnire nu a adus nimic nou, știam cine și ce va susține, o spusesem în nenumărate rânduri, acuma s-a confirmat și practic și oficial. S-a confirmat de ce anume încă nu s-a pus pe rol procesul dintre CPS și Curtea de Conturi, pentru  că se așteaptă (Iar MApN, așa cum a declarat chiar domnul ministru dorește votarea cât mai urgentă a PLX 199), VOTAREA ACESTUI PROIECT, PENTRU A PUTEA FI FOLOSIT ÎN INSTANȚĂ DE CĂTRE CPS,  dovedind că ”legiuitorul” a revenit și adoptat procedura folosită de CPS în actualizarea din 2017.

Singura noutate pentru mine a fost declarația domnului ministru că ar exista o inițiativă, dânsul a spus OUG, pe undeva prin sertarele Ministerului Muncii, care ar prevede actualizarea soldelor de grad.Ei bine această informație lămurește un alt punct al PLX 199, și anume propunerea MApN de la art. 591

„Art.59 1(1) După data aplicării ÎN INTEGRALITATE  a Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul pensiei militare de stat se actualizează, din oficiu,ori de câte ori se majorează soldele de grad/salariile gradului profesional şi/sau soldele de funcţie ale militarilor/salariile de funcţie ale poliţiştilor şi de penitenciare, în procentele stabilite la art. 29, 30 şi 108, în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie și potrivit bazei de calcul utilizată la stabilirea/recalcularea pensiei militare de stat.”

Cunoscând acest proiect încă nefinalizat, cei de la MApN au introdus art 591 în PLX 199 care, votat înaintea OUG propusă, ar anula și această actualizare. Iată deci cine luptă împotriva actualizării pensiilor militare: CEI DE LA MApN,  care introduc propuneri de amendamente care ne anulează drepturile de actualizare.

Acuma sper să înțeleagă toată lumea de ce MApN, sprijinit de unii generali ȘI NU NUMAI GENERALI, CI ȘI LIDERI AI ALTOR STRUCTURI CARE PRETIND CĂ SE LUPTĂ PENTRU DREPTURILE MILITARILOR, PRINTRE CARE SINDICALIȘTI GĂLĂGIOȘI, dorește VOTAREA CÂT MAI URGENTĂ A PLX 199. Prin votarea ei, CPS are șanse să câștige procesul cu Curtea de Conturi și în plus se vor scoate din actualizare indexările care practic sunt SINGURELE CARE MAI ADAUGĂ CEVA LA PENSIA MILITARA, ACTUALIZAREA DEVENIND ASTFEL GHILOTINA INDEXĂRILOR. Practic, dacă PLX 199 e votată, e posibil ca procesul CPS cu Curtea de conturi să nici nu mai conteze.

AL DOILEA EFECT DE GHILOTINA AL PLX 199 ESTE ANULAREA ACTUALIZĂRII (prevazută în lege dar neaplicată) SOLDELOR DE GRAD, PRIN ART 591 PROPUS PLX 199.

Cei care propun acceptarea PLX 199,  ÎN ACESTĂ FORMĂ, în aceste condiții, ori sunt trădători ai cauzei pensionarilor militari, ori prea proști ca să priceapă riscurile.

Iar cei care păstrează astfel de lideri în fruntea lor, își merită soarta.

NOTĂ:

S-a încheiat în sfârșit și controlul la MAI, pe data de 26.09.2020. Concluziile controlului sunt aceleași ca la MApN, diferă doar greșeala, în sensul că cei de la MAI au acordat indexarea însă cu depășirea procentului de 85% ceea ce pentru cam 5000 de pensionari a însemnat sume în plus. Cum nici cei de la MAI nu și-au acceptat greșeala, urmează decizie, și probabil contestare. Nu știu dacă se va ajunge în instanță, dar bănuiesc că domnul Coarnă, care până acuma nu a fost interesat de acest control, va deveni activ în perspectiva alegerilor parlamentare în care se spune că e interesat personal.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

50 Raspunsuri la ROAD TO HELL- partea a IV-a

 1. Gelu Olescu

  Marine, ca sa nu mai existe confuzii. Te rog sa postezi raportul final supra PL-x 199/2020, despre care ai tu cunostinta. Nu de alta, dar pe internet sunt … 4 variante date ca finale: unul cu indici de corectie ai lui Les, altul cu cuantumuri minime nete oferite de MApN, altul cu cuantumiri minime brute oferite tot de MApN si un altul care nu are nici indici de corectie, mici cuantumuri minime! Deci, care este adevarul? Care este raportul final?

 2. geofreeland

  Care raport? Care final? De ce se mai întâlniră oamenii ăștia cu ministrul? Generalii fac jocurile. Ale cui?

 3. akord_75(fost SD)

  @Neacsum
  Dupa parerea mea este foarte bine ca nu ati acceptat sa fiti purtator de cuvant(poate asta era o capcana si sper sa ma insel)Am sa va spun si de ce am parerea asta, un argument simplu ca lumina zilei
  In calitate de „purtator de vorbe” nu ati fi avut dreptul de decizie ci doar de comunicator a deciziilor altora(chiar gresite si impotriva convingerilor dvs….pentru niste bani maruntis.Culmea avand si rolul de a le explica, si de a convinge pe ceilalti ca sunt bune(numai lapte si miere) ceea ce sunt sigur v-ar fi facut sa explodati.E si asta un mod de trai pentru nevertebratele cu doua picioare.Un purtator de cuvant ADEVARAT prin ceea ce spune isi exprima si congingerile sale si atunci da! e corect.In cazul dvs cred ca a fost doar o incercare de mituire sub aceasta forma.E mult mai buna libertatea de a spune ceea ce gandesti asa,”verde’n fata”
  Pt cei ce vor sa ma „disciplineze”
  Parerea mea???… Nu!! e convingerea mea!

 4. akord_75(fost SD)

  Ce se mai intampla prin Craiova cu arma-sa?Sper sa nu aiba pretentia si la vre-un „oskar” pentru „lucrari de exceptie”
  „Obositorul” militar deja e in pozitia „ciocu’mic”
  Da stiu am facut exces de ghilimele dar altfel „nu putui”
  Hai ca merita citit pentru un calup de injuraturi cu varf si indesat(articol publicat astazi)

  https://ziare.com/cautare/ofiteri+mapn+coruptie+1+milion+lei

 5. akord-75

  a venit vremea sa scot SD-ul ala asa ca asta e doar de proba…sper sa mearga ca pana acum n-a vrut

 6. geofreeland

  După „lupte grele” indexări versus actualizări, șmecheria cu procesul CSP și CC, încă nepus pe rol, „întâlnirile constructive”, de imagine, între ministru și „reprezentanții asociațiilor”, sau uite amendamentul nu e amendamentul, sau băgatul în aceeași oală a militarilor cu polițiștii, deși la polițiști spuma e mai groasă, nu tragem decât o singură concluzie, cum zice expresia populară, ” a te pune cu botul pe labe”. Dar nu în poziția câinelui sătul ci a câinelui așteptând cuminte mâncarea stăpânului. Dar nici aia a lui zilnică, meritată pentru lătrat, meseria lui, ci umilit, răbdător, privind îmbelșugatul ospăț cu invitați ai stăpânului, sperând și el că resturile rămase de la „rânitul mesei” unde au mâncat boierii, râgăite, barem să le amușineze un pic că de săturat nicio speranță.

 7. neacsum

  @SD
  Domnul Croitoru nu e la prima abatere, mai are neste activitati si prin Pestisana.Imi e teama ca activitatile sale au ramificatii mai sus, pentru ca nu e posibil sa faci invarteli cu terenuri din 2016 sa fii cercetat, sa ramai in functie si sa fii apoi iarasi prins in 2020 cu alte matrapazlacuri si sa scapi cu suspendare. Cineva de la Directia Domenii trebuie sa stie ceva.
  https://evz.ro/o-cazarma-si-depozite-de-munitie-din-judetul-gorj-casate-ilegal-unitatea-militara-fantoma-din-pestisani.html

 8. geofreeland

  @akord-75 Nimerită sintagma „Obositorul militar”. Încă puțin și trece direct la osanale. Ce vrei, și ei sunt militari ca și CSP, plătiți de aceeași mână. „Nu-i așa, oștenii mei?” „Așa e, Măria Ta!”. Dintotdeauna, o Mărie cu o altă pălărie. După cum bate vântul.

 9. neacsum

  Si cand te gandesti ca domnul Croitoru mananca o pensie bunicica, cu prima de comanda, cu Oskar cu tot ce trebuie…

 10. Titi

  „-Cum ați votat de data aceasta?
  – Cu mască, cu manuși și cu dezinfectant.
  – Dar cu cine ați votat?
  – Am pus ștampila pe prima pagină, nu vedeam prea bine din cauza vizierei.
  – Ce sperați după votul de azi?
  – Sper să nu mă infectez.
  – Totuși, ce așteptați după ziua aceasta?
  – Aștept să treacă 14 zile.
  – Nu ați înteles ce vă întreb… Ce v-ați dori să schimbați după acest vot?
  – Masca și mănușile.
  – Nu, nu la asta mă refeream… Care credeți că va fi rezultatul acestor alegeri?
  – Pentru unii pozitiv, pentru alții negativ, oricum nu îi vor testa pe toți.”(dcnews)

 11. Artanu

  Oare, prezidenția Forumului este o pălărie prea mare pentru domnul Marian Tudor?
  Personal cred ca situația este generată de faptul ca ROMIL este o asociație cu un număr redus de membri și astfel domnul Tudor Marian nu este sprijinit suficient din interior pentru a face fata obligațiilor asumate.
  Sa speram ca domnul Tudor Marian nu va renunța ușor la lupta in care s-a angajat!

 12. Catalin

  ZI CRUCIALĂ LA CCR.ESTE VORBA DE DUBLĂ IMPOZITARE?ASTĂZI SE PARE CĂ VOM AFLA.Judecătorii CCR decid, miercuri, dacă legea care prevede taxarea pensiilor speciale cu 85% este constituţională, la sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, care aprecia că ar fi vorba despre o dublă impozitare.

 13. Catalin

  DISCRIMINAREA CONTINUĂ.PENSIONARII MILITARI SUNT DISCRIMINAŢI PERMANENT ÎN RAPORT CU CEILALŢI PENSIONARI DIN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII.

 14. Catalin

  ŞTIRI PE SURSE:Judecătorii CCR au amânat dezbaterea sesizării privind legea care prevede taxarea pensiilor speciale cu 85%.
  „Curtea Constituțională a amânat deschiderea deliberărilor pentru data de 4 noiembrie 2020”, transmite CCR, care precizează că așteaptă transmiterea punctelor de vedere ale președinților celor două Camere ale Parlamentului și a informațiilor solicitate mai multor autorități publice.

 15. bazil

  @catalin. Era de asteptat. Vrajeala cu amanari peste amanari se va intinde pana dupa parlamentare cand usereul va intra in paine pe deplin si sa vedeti surprize. Nu va speriati ca de bombe cei cu pensii pana in 7000 lei ca raman ca pana acum. Peste 10.000 lei insa …….

 16. Catalin

  basil, din cate stiu eu si am mai citit, cei cu pensia de peste 2000 lei mai suportă o impozitare(dublă).Poate face lumină ADMINUL neacsum.

 17. akord-75

  @Neacsum
  Oricum cu riscul de a fi criticat indraznesc sa spun ca mi se par foarte mici(blande) pedepsele.Din 4, 3 sunt cu suspendare iar a patra e chiar cu „amanarea suspendarii executarii” Dati-o naibii de treaba chiar asa,doar atat??
  merge o data pe sapt la melitie si semneaza si cere aprobare pt „parasirea garnizoanei” daca vrea sa plece.Si i se aproba in mod sigur
  Pai noi am fost pedepsiti in modul asta o cariera intreaga fara sa incalcam nici o lege si fara sa ne umplem buzunarele cu sute de mii de lei.
  Apropo pt o sentinta cu suspendare despre recuperarea prejudiciului nu am gasit nimic scris in nicio sentinta….pentru o suspendare ca asta as baga si eu in buzunar un milion….boier as fi!! Ma mai gandesc ca astia chiar ma indeamna „s-o comit” daca-i pe asa,plus ca am 60 impliniti si imi da doar 1/3….Buna ideee!!
  Traiasca Dragnea da afost prost ca n-a avut rabdare sa astepte pana face 60 de ani desi el manevrase legea asa…hi,hi Las’ca-i „execut” eu:)

 18. akord-75

  CCR a amanat amanarea pt 4 noiembrie si pun pariu ca mai amana odata pana dupa 6 decembrie.De ce?….d’aia!!:)))

 19. akord-75

  @Neacsum
  citit link „obstea pestisani”…obste pe dracu/cum sunt eu popa…multumesc
  …durere cap/greata/scarba plus alte cateva adjective care mai de care mai urate
  @Titi
  bunut bancul cu bizonul votant:)
  @Geofreeland
  sinteza perfecta cea de la ora 8:32 (induiosatoare chiar)…As completa si eu dar nu ati lasat nici o sansa,nimic nu e de completat.Cuvinte putine, punct ochit punct lovit.Trist,foarte trist….pana m-o apuca dracii si nu mai rezist mult.Cum se zice:cred ca o sa iau o decizie „pe persoana fizica”

 20. Pe 04.11.2020 , CC va aproba ca pensiile de serviciu si militare sa fie supraimpozitate, cu exceptia pensiilor magistratilor, legea adoptata de guvern fiind declarata constitutionala, cu exceptia pensiilor magistratilor!!! Pensiile militarilor si politistilor au devenit moneda de schimb pentru inlocuirea pensiilor magistratilor, asta a fost miza!!! Pana in 04.11.2020 CC va gasi motivarea in acest sens si le va taia fara nicio retinere!! De asemenea L 223/2015 va ramane intacta, nu se va modifica nimic, pentru ca nu au interes sa creasca pensiile militarilor si politistilor, iar datorita crizei medicale si recesiunii se vor ingheta salariile tuturor bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2020 si actualizarea pensiilor militarilor si politistilor se va amana!! Asta e scenariul politrucilor pentru viitorul apropiat!!

 21. Ifrim

  Să sperăm că nu ai dreptate baba Vanga!Mușcă-ți limba,scuipă-ți în sân!

 22. In cele din urma CC va aproba taierea pensiilor de serviciu si militare ale politistilor si militarilor si ii va salva pe magistrati!!! Pensiile militarilor si pilitistilor au devenit moneda de schimb in favoarea magistratilor!! CC, pentru cresterea electoratului PSD in favoarea lor, va aproba supraimpozitarea pensiilor militarilor si politistilor alaturi de plebe si pensile magistratilor vor ramane intacte!!!! Asa se vor mai atrage niste bani la bugetul de stat!!!! Pun pariu ca pana la 04.11.2020 va gasi motivarea prin care sa-i faca scapati pe magistrati si restul sa ramane cu pensiile supraimpozitate, PSD batandu-si joc inca o data de pensiile militarilor si politistilor!! Acest lucru se doreste, pentru ca nu s-ar fi adoptat legea cu supraimpozitarea pensiilor speciale, singurul impediment fiind pana acum doar inlocuirea magistratilor cu moneda de schimb, adica cu pensiile politistilor si militarilor!!!!

 23. dora

  Xman,
  Nu, datorită crizei medicale…. ci din cauza….
  Baba Vanga,așteptăm cu sufletul la gură și alte informații. Pensiile militare sunt speciale? Zi, Baba Vanga!

 24. dora

  Xman, bazil, catalin și alții…. nu știu dacă sunteți pensionari militari, dar știu sigur că sunteți reprezentanții cei mai de seamă care seamănă ură in această categorie. Am ieșit la pensie în anul 2015, la limită de vârstă în grad pe principiul contributivității (aceasta fiind împărțită la 35 ani).Pensia mea era mult mai mică față de cei cărora contributivitatea le-a fost împărțită la 20 de ani.Vă aduceți aminte, nu?. Așa a fost atunci legea. În anul 2017, au ieșit colegi la pensie la vârste ceva mai tinere (48,49 de ani, la mine 57 ani în anul ieșirii la pensie), și aceștia cu pensii ceva mai mari în comparație cu a mea. Așa a fost atunci legea. În nici una din aceste cazuri nu m-am gândit să le port pică. Să îi blamez. Să le port ură.Am un singur regret,că am ieșit conform anexei din lege, am considerat că așa e bine să ai vechime integrală. Vom ajunge cea mai dezbinată categorie de pensionari, de care vor râde atât clasa politică cât și celelalte categorii de pensionari (ăștia nu vor avea supraimpozitarea pensiei).
  Deci, să trecem la calculul pensiei pe principiul contributivității. Reluarea calcului pensiei la cei care au împărțită contributivitatea la 20 de ani. Nu vi se pare că au fraudat bugetul de pensii?

 25. bazil

  @Dora. Mai incet cu ura de clasa a proletariatului. Vi se pare normal si corect ca la aceeasi situatie juridica unul sa aiba 3000 lei iar altul 15.000 ori mai mult? Vi se pare normal si corect ca unul ieit la pensie prin 2000 cu functie de cdt U, MU sa aiba 3000 iar altul iesit prin 2010 sau dupa 2010 sa aiba dublu ori triplu ori mai mult?

 26. bazil

  Si e cazul sa luati lectii si sa faceti conspecte la Legea 263/2010.Nici acum nu se imparte la 35 de ani , in 2015 nici vorba! Ce e cu dezinformarea asta ori ati preluat asa ceva de la altii?In plus, dupa 2010 an de an au fost aplicate cateva corectii astfel incat sa se compenseze impartirea la 21, 22, 23, 24, 25 …….Le-ati uitat? Ca si uitarea e scrisa-n neamul omenesc!

 27. Titi

  @Dora, cauta in arhiva personala Decizia de pensie din anul iesirii la pensie, si o sa observi ca :
  -Punctajul Total s-a impartit la 22-24 ani( cf.Anexei nr.6);
  -PMA este inmultit cu 1,07( indice de corectie in 2015)
  Dupa Recalculare/Actualizare cf.Lg.223/2015, cuantumul a crescut ?

 28. Catalin

  dora,vorbeşti ca să nu taci. Pensia dumneavoastră a fost recalculată dar aţi rămas cu cuantumul mai avantajos.Aşa a mai apărut încă o discriminare şi unii cu grade mai mici s-au trezit cu pensii mai mari decât ceilalţi cu grade mai mari.Recalcularea trebuia făcută după principiul: la grade, funcţii, vechime şi condiţii de muncă asemănătoare, pensii egale sau aproximativ egale nu duble sau chiar triple.

 29. akord-75

  @ Dora
  Ce era de spus v-au spus cei dinaintea mea
  Mi-a mai ramas de spus doar atat.Sunteti corecta si cinstita stimata d-na cand afirmati urmatoarele??

  citez:”Va aduceti aminte,nu?..Așa a fost atunci legea. În nici una din aceste cazuri nu m-am gândit să le port pică. Să îi blamez. Să le port ură.Am un singur regret,că am ieșit conform anexei din lege,…” bla,bla,bla…
  sau acum sunteti corecta cand afirmati in incheierea aceleasi postari??

  citez:”Deci, să trecem la calculul pensiei pe principiul contributivității. Reluarea calcului pensiei la cei care au împărțită contributivitatea la 20 de ani. Nu vi se pare că au fraudat bugetul de pensii?”
  Cand mintiti si cand spuneti adevarul??
  Eu cred ca primul paragraf a fost doar „punerea in scena” referitoare la cat de corecta sunteti,iar paragraful urmator ati rabufnit din rautate bazata pe absoluta necunoastere a legii(indici de corectie adaugati dupa 2010)

  Si NU doamna!! NU AM FRAUDAT STATUL asa cum sustineti, sunt pensionar din 2001 si nu am bagat mana sa fur un leu de la stat nici inainte nici dupa ce am iesit la pensie(nici nu aveam cum)Probabil ca dvs aveti alte repere morale in viata,pt ca asa ganditi…”Nu vi se pare că au fraudat bugetul de pensii?”

 30. akord-75

  @catalin
  Mi se pare normal,corect,moral si just ca principiu

 31. geofreeland

  Și vulcanii stinși, din când în când, mai răbufnesc. Scot mofete de gaz, adică mai au un of, ori mai scot niște fum. Un fel de provocare la a aminti că există. Sau cu intenție calculată, să se vadă pulsul. Deci, nu merită a vă agita nici prietenește.

 32. akord-75

  @Titi
  Desi nu am fost intrebat raspund ca pt mine stiu pe dinafara
  Cf. L223 cuantumul a scazut cu fix 46 lei fata de cel anterior si a ramas in plata cel mai avantajos adica alaaaa de demult.Asta se intampla la 01.07.2014 la primirea(intrarea in vigoare)a noii decizii

  PS Nici nu avea cum sa scada mai mult(ca poate va mirati) dar la cuantumul meu nu mai ramanea nimic:)))…asa ca d-na Dora doar vrea si vrea si ar mai vrea sa-i dea ei ce au „fraudat” altii.Eu ii doresc sa-i ia pe toti(banii fraudati):)))

 33. akord-75

  @Geofreeland
  :)) Ma „dicstrez” si eu putin ca dupa fo juma de ora mai tb sa dau la „sapa” tot aici in fata ecranului
  Sa-mi fie cu iertare dar aia cu „fraudatul” m-a „ienervat” rau de tot.Parca-i furasem ceva din drepturi ei/noi/altii……hmmmm egoism feroce

 34. Titi

  @Akord, eu am in plata si in prezent cuantumul Recalculat pe L 164/2001( si cu indexarile din 2016, 2017, 2019 si 2020) pentru ca OuG.1/2011(chiar cu PMA obtinut prin impartirea la 20 de ani) si L.223/2015, au rezultat cuantumuri mai mici !

 35. Tudor Marian

  Chiar daca izul gazetaresc se simte de la kilometri distanta, serialul privind intalnirea de la ministerul apararii este foarte bun si lamureste ( cel putin pentru unii ) multe probleme neintelese privind renumitul PLX 199. Ce ma nedumireste pe mine este faptul ac unii , sub pseudonim, fac afirmatii si aduc jignirii unora dintre participanti. Cum sa incerce ceva cand discuti cu ….pseudonime ? Nu vreua , acum , sa discut cazul Gropan dar , peste purin timp, voi prezenta cateva aspecte din activitatea acestei renumite ligi. Cred ca ar fi foarte bine daca am putea sa ne prezentam in fata colegilor cu solutii si……sub identitate reala.

 36. bazil

  ! Azi s-au majorat cu 700 lei toate pensiile militare peste 5000 lei, scriu camarazii pe fb ca s-a dat la tv! Stie cineva ceva? Ei mai zic faptul ca sub 5000 lei nu s-a dat nici 1 leu! Este injurat Ciuca la scena deschisa! zice unul pe alt blog !Apoi, dragii mei , nu ne mai facem bine! Prea multe creiere spalate si prea multi oameni superdestepti avem! Mai avem nevoie si de unii mai normali, ca prea multe genii sunt !

 37. akord-75

  @bazil & co
  Eu stiu ca peste 90% din net este pornografie darkweb-ul este imens iar fb este pe cea mai joasa scara posibila a informarii
  Daca dati o tzuica afisez niste stiri pe fb in urmatoarele 30 minute de va doare capu’.Invazii extraterestre/asteroizi care vor lovi planeta in urmatoarele 24 de ore/al 3-lea WW care a inceput de fix 5 minute etc……si totul „argumentat” cu un text de 500 caractere,diferite link-uri/ si eventual declaratii ale unor „surse de cea mai mare incredere”
  Ce a postat bazil ca fiind o gluma, gasiti luat foarte in serios pe un site „juridico-politico-militar” de tip „social democrat”.
  Zici ca-i casa de nebuni acolo:))))

 38. akord-75

  …completare
  Acum cateva minute am auzit ceva galagie afara si am crezut ca trece o caruţa cu doi cai la trap…Nţţţţ!! erau cei şapte călăreţi ai apocalipsei!
  Am postat deja pe fb sa vada toata lumea

 39. geofreeland

  Propun să sistăm adunarea privind cele pensii că e inutil. Puuutem vorbi pâână în Ursa mare, un car fără boi, dacă n-o fi și ăsta un knickname deranjant pentru domn’ Tudor. Zic să așteptăm cuminți viitoarea stare de urgență și ca atare, provizii de iarnă înghesuită-n case, ca hârciogul în gaură, că de altceva nu suntem în stare. Ce mai putem face e să povestim, cum zic ardelenii la a vorbi. Să ne fim, e mai important ca doi leii ăia refuzați politic spre bunăstarea întregului popor.

 40. geofreeland

  Știrile din ultima vreme indică un aspect care ne dă de gândit. Jandarmeria ce apără și pe cine? În curând se va vedea. E numai o percepție care dă fiori. De ce? Ea nu apără cetățeanul sau îl înspăimântă? Dacă faceți o cronologie a intervențiilor jandarmilor vă veți lămuri. După 10 august, știți care, sub noua conducere s-a schimbat sensul. Care sens? Doar ea e în slujba poporului, nu? E drept că și ea e o armă, cu arme, dar prea a devenit vizibilă. Sau poliția nu mai e de ordine publică, depășită, încât forța armată a jandarmeriei o poate suplini? E o temă de viitor.

 41. Marii specialisti din MAI și MAN, tot pe legea asta „favorabilă” din prezent vor ieși la pensie!! Probabil vor primi salarii de merit de 50% și alte sporuri prin care vor avea majorat brutul și netul înainte de ieșirea la pensie și astfel își vor acoperi pierderile și de aceea sunt așa vehemenți în susținerea proiectelor și concluziilor aberante!!!!!!! Niște lingăi a șefimii din MAI, MAN și SRI care execută dispozițiile politrucilor de la guvernare!!!!!!!!!

 42. Neacsum

  @Xman,
  Marii specialisti vor oesi la pensie cu un spor de 20% pentru OMM, calculat separat si adaugat in afara procentului de 85%, deci peste 100% din solda. Nu e asa ca le convine?

 43. Neacsum

  @Tudor,
  Incepem sa adoptam politica partidelor? In loc sa ne vedem de realizarile noastre, ne ocupam de esecurile altora. Iar daca informarea mea contine neadevaruri, rog sa mi se spuna care sunt alea caci in ceea ce priveste stilul fiind personal este inatacabil, poate sa placa sau nu, e chestie de gust iar despre gust nu are rost sa ne disputam.

 44. Micky SINBAD

  Nu aveti nici o adresa de mail la contact…Cineva publica comentarii in numele meu si de pe un cont care credeam ca imi apartine numai si numai mie …Va scriu acest comentariu de pe alt cont…Este posibil asa ceva?

 45. neacsum

  @Micky SINBAD,
  Habar nu am nici cine esti, nici cine posteaza sub numele tau, nici care este numele tau. De fapt ma indoiesc ca e numele tau, probabil nickul tau, dar un nick nu este o persoana, este o simpla porecla , nu este identificabila, nu iti apartine prin lege, deci oricine o poate lua si folosi legal fara probleme. Daca tu te ascunzi in spatele unei porecle, de ce nu ar face si altcineva acelasi lucru. Cum nu spui nici cine esti nici care ar fi asa zisul nume al tau, atata vreme cat cei care posteaza aici respecta regulile casei, poate sa ii cheme si Popeye nu oar Sindbad, nu ma intereseaza. Bateti-va pe porecle in alta parte.

 46. Titi

  Parca mottoul are un autor, Napoleon Bonaparte, folclorul a aparut ulterior !

 47. neacsum

  @Titi,
  Pai asta e folclorul, ca ar apartine lui Napoleon.

 48. geofreeland

  Sun Tzu a spus asta în Arta Războiului.

 49. Micky SINBAD

  @neacsum
  Va rog o adresa de contact.Nickname-ul are atasat o adresa de e-mail.Aceasta imi apartine!!!Nu numai ca scrie in numele meu ,dar mai face si greseli gramaticale!!!Probabil vreun sgp din sri ,militie sau cine stie de unde!!!

 50. akord-75

  Micky…
  adresa de e-mail nu este secreta.Daca ati trimis/primit(oricand) un e-mail pe aceasta adresa corespondentul dvs va avea si el adresa dvs(daca doreste). De asta primiti si reclamele nesolicitate pe adresa. E la moda dealtfel constituirea bazelor de date care pot fi vandute/cumparate CEL PUTIN in scop comercial/politic/razboi psihologic/manipulare, samd….mai sunt o multitudine de scopuri…Puteti sa inchideti contul cu pricina si sa deschideti altul dupa care va anuntati contactele despre schimbarea adresei(dupa ce eventual le salvati in noul cont….sau ii anuntati pe whatsapp sau sms sau mess pe FB sau un milion de alte posib.Pana acum faceati chestia asta de „100 de ori”Pana la urma e-mailul poate fi comparat cu o simpla adresa postala(doar ca e electronica) sau un numar de telefon oarecare
  PS In acest context adminul nu va poate ajuta in nici un fel.TOATE instrumentele se afla la dvs nu la „neacsum”
  eventual ii puteti scrie pe mess al FB dar eu zic sa nu-l enervati ca va da block.Eu asa as face:))) il gasiti la adresa asta simpla
  https://www.facebook.com/InCuiulCatarii/
  v-am scris ca sa nu mai pierdem/pierdeti timpul pe blog cu chestii personale…”astea” personale se rezolva tot asa….personal nu cu „sala plina”:)))

Statistici T5