CPS a MApN mai face si surprize plăcute

Categoria Despre Armata


După muțenia manifestată în repetate rânduri în mai multe cazuri, pe subiecte de interes pentru pensionarii militari, CPS a MApN și-a păstrat obiceiul de a ” tace și face” dar de data asta în sensul bun. Azi, 05.02.2021 pe cardurile unor pensionari care se găseau în baza de date a MApN ca veterani și îndeplineau condițiile prevăzute de legea 168/2020, au fost livrați banii conform legii.

Nu știu care este situația cu cei care urmau să primească drepturile bănești ca activi sau foști militari ( veterani) ne-pensionați care însă participaseră la misiuni, și care urmează să își primească indemnizațiile de la unități sau CMZ-uri, dar CPS a achitat către –probabil- o parte din pensionari, sumele aferente. Fără îndoială nu au fot cuprinși toți în primul ordin, conform M7situația se actualizează și trimite către eșaloane din două în două săptămâni, deci e posibil ca luna aceasta să mai existe 1-2 tranșe de beneficiari, în primul rând din cei care erau deja în evidență, urmând a fi completate listele cu cei care vor fi verificați pe parcurs și vor îndeplini condițiile pentru acordarea titlului și calității de veteran în teatrele de operații.

Nu știu câți au beneficiat astăzi de primirea indemnizațiilor, dar s-a pus roata în mișcare și deja sunt pensionari care au beneficiat în primul val de indemnizație. Începând de luna viitoare toți cei care vor primi pe parcurs calitatea și titlul de veteran în teatrele de operații vor primi indemnizațiile în aceeași zi probabil odată cu pensia urmând ca în decurs de un an situația să se stabilizeze pe măsură ce toți cei care îndeplinesc condițiile își trimit documentele și sunt luați în evidență și înaintați către eșaloanele în drept. Este clar faptul că sunt destui cei care nu și-au făcut cereri pentru carnetul de veteran conform OUG 82/2006, din lene sau lipsă de interes, dar acuma se vor îngrămădi către CMZ-uri, pentru că acuma nu e pe degeaba. Așa că vrem- nu- vrem, trebuie să admitem că de data asta CPS s-a mișcat natural tot pe tăcute pentru că nici pe pagina CPS nici pe pagina de FB nu e dată nici o informație. Bine doamna colonel Andrițoiu, nici când aveți vești bune  nu spuneți nimic? Ar lua un minut să scrie cineva câteva rânduri acolo, nici măcar câte am scris eu.

Pe lângă CPS , de data asta merită o strângere de mână și Conducerea ministerului dar și a  DRPCVP care a ținut cont de propunerile  făcute la M7 varianta inițială și a făcut unele modificări, eliminând unele absurdități, printre care cea de la art 57(2) care condiționa plate indemnizațiilor de emiterea legitimațiilor. Deci se poate, dacă există bunăvoință, sau … ordin să se poată.

Mai sunt încă probleme cu această lege, le-am explicat, nu revin asupra lor, știu că pentru unele aspecte există chiar și bunăvoință de a  fi îndreptate, va mai dura până la îndreptare pentru că trebuie modificată legea, nu un simplu ordin de ministru, dar sper să se rezolve.

Până una alta, ridic mâna și recunosc că am fost pesimist și m-am înșelat. Weekend plăcut tuturor. Uni vor avea bani de munte, sau de .. mare că deja sunt 14 grade afară.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

44 Raspunsuri la CPS a MApN mai face si surprize plăcute

  1. geofreeland

    Ei, uite, un lucru bun! Bucurati-va, dragi veterani! Numai cei de au avut o pusca-n teatre, restul, fie-le tot de bine!

  2. geofreeland

    Nu de alta, dar aceasta „surpriza placuta” contrazice ca in armata se invata „a se coase nasturi” si chiar daca ar fi si asa la pace, invatatura e cu pretul vietii.

  3. geofreeland

    Aceasta picatura de bucurie intr-un ocean de nemultumiri, nu ii ridica prea mult nivelul. Esti in armata de peste 37 de ani, faci o facultate militara, j’de mii de cursuri, gen masterat, dobandesti si alte specialitati, devii in cateva domenii specialist de clasa, pleci de jos, din trupa noroaielor si mancatul in gamela, urci in ieharhie fara pile, ai o experienta pe care s-au catarat atatia, iesi la pensie fortat de norma, desi erai in plenitudinea maturitatii profesionale, mai muncesti si in civil, pentru ca stii multe, si te opresti, ca trebuie, biologic. Traiesti din pensie ca in lumea civilizata si te intrebi, nu era mai bine sa fii femeie de serviciu la un spital? Castigai mai mult. Cam asta e minima comparatie. Cand stii ca banii, bata-i-ar boala, inseamna viata si recunoasterea sociala, ai un gust amar, ca fierea, si uiti, sau te uiti la bucuria altora fara de griji.

  4. Liviu

    Felicitări domnule Neacșu pentru fairplayul de care ați dat dovadă!
    O zi minunata tuturor!

  5. geofreeland

    Tata, ofiter pensionar, fie-i tarana usoara, avea o pensie dupa 30 de ani de armata, cam o treime din solda mea, acum 10 ani si mai lua ceva firfirici ca veteran de razboi. Fratele lui, fie-i si lui tarana usoara, veteran de razboi adevarat din Cotul Donului pana in Tatra, avea o pensie cat pe jumatate din pensia tatei plus acei firfirici ca veteran. Munceau gradina cu spatele sa le mai dea si la copii. Se intalneau la o tuica, ca duminica, si tot il intreba pe tata „ma, ne-o mai da si noua ceva? Ca am ajuns de rasul lumii” si mai pingelea galosi prin sat sa mai scoata de-o paine. Fiecare zi era o asteptare, ca diminetile, nu se plangeau, ziceau, „asta e”, impacati ca inca pot da cu sapa. Cand nu au mai putut, copiii ii tineau prin spitale si cu medicamente si se mirau cum de mai traiau asa chinuiti, neincapandu-si in trupul garbov. Doar ochii le straluceau a speranta, privindu-ne. Si azi, imi tot revine in minte cum spunea, „am ajuns de rasul lumii”. Nici indexarea, bre?

  6. geofreeland

    @ Liviu Cu respect, dl. Neacsu a fost dintotdeauna fair play. Numai ca acest fair play vine dupa mult zbucium, ca al tuturor de altfel.

  7. geofreeland

    POVESTI DE VIATA 51. Alaltaieri, seara, la Luica, masini oprite la stop si o tanara umbla printre masini cu pixuri in mana. Am lasat geamul portierei si am intrebat „cat e un pix”. „Un leu” mi-a raspuns. O tanara cu verigheta, imbracata decent pentru varsta ei. Am in masina vreo trei pixuri si in borseta vreo doua. Zic, „vreau cinci” si ochii ii straluceau. I-am dat banii si am rugat-o sa-i ofer inapoi cele cinci pixuri. Tot drumul, cu imaginea ei in minte, ma gandeam la multe: poate statea cu chirie si nu le ajpolitist-incatu-eaza-cu-forta-o-minora-gravida-care-vinde_1629595.htmlung banii, poate au copil mic, poate au ajuns someri, poate au o mama bolnava, nu stiu, faptul ca a ajuns in strada, printre masini la indemana milei, trada nevoia. Conditia umana ofera multe, filozofic, realitatea e prea cruda si nepasarea noastra tine de lipsa iubirii de aproape. Viata e chiar o lupta si pentru laptele scump al unui copil faci orice si nu ai bani.

  8. Titi

    Bravo Nea Marine, Cupoanele de pensie apar mai tarziu !
    Sa ne spui si noua cum este trecuta aceasta Indemnizatie pe Taloanele de pensie militara.
    PS. Mai stie cineva cand a incetat Indicativul ,,Radu cel Frumos,, inceput in 17 Decembrie 1989 ??

  9. Ionel

    Buna ziua,
    beneficiez si eu de indemnizatie dar nu mi-au intrat banii pe card. Am cont la banca Transilvania, acesta ar fi motivul ?…e posibil acestia sa-i bage de luni ? Poate mai sunt camarazi in situatia mea, multumesc !

  10. M4K

    Buna ziua,
    Îmi puteți confirma daca in urma actualizării legilor referitoare la aceasta situație pot beneficia și cei din MAI care au participat la misiuni externe la solicitarea instituțiilor din UE? Ma refer aici la misiuni sub egida Frontex, agenție Europeană și e vorba de misiuni pentru supraveghere a traficului ilegal de persoane la care am participat și unde fiecare misiune insuma mai mult de 125 de zile consecutive de misiune. Amintesc aici de Legea nr. 168/2020, art.2 literele a, b, j, k, și art. 4, coroborata cu Legea nr. 121/15.06.2011, art. 1, art. 2 și art. 27.
    Va mulțumesc

  11. neacsum

    @Ionel,
    E posibil.

  12. neacsum

    @M4K,
    MAI ar fi trebuit sa emita propriul ordin si sa il si publice pentru punerea in aplicare a legii. Intrebati va colegii, luderii de sindicat daca au ceva idee, eventual cereti lamuriri la CPS a MAI.

  13. ionescu

    Poate spalatoreasa la spital avea gradele care trebuia….de aceea lua atitia bani,poate era sub acoperire?!!!!!

  14. M4K

    @neacsum
    Mulțumesc!

  15. neacsum

    @Calin,
    Ma intreb ce or fi asteptat sindicatele din MAI pana acuma.

  16. Nicolae Ionel

    O lege oloaga care creeaza si mai mari diferente la nivelul pensiilor militare,ca nivel al
    Ierarhiei militare!Sunt ofiteri superiori cu functii mari care regreta ca au invatat atat de mult, incat un plutonier cu liceul la seral le rade in fata ca nivel al valorii aprecierii financiare la pensie!Rusine!

  17. Gabriel

    cald…caldut…cica, pe surse credibile dealtfel…a aparut un MS care recalculeaza niste sporuri din 2017 si pana in prezent,si la activi si la pensionarii iesiti in aceasta perioada (probabil se vor recalcula automat si pensiile).

  18. geofreeland

    @ Gabriel Un leu, pentru Ateneu! Si s-a facut Ateneul roman, subscriptie publica, iar Ateneul, o bijuterie. Mergand pe aceeasi versificatie, cu pensiile astea ale militarilor parafrazez „un leu pentru coparseu!”. Zvonuri, „surse credibile”, chestii, socoteli, dar un anunt oficial, ceva mobilizator, nimic? Unii pensionari si-au facut deja rate la medicamente…

  19. Petcu

    Buna „treaba” d-le ministru,dar pentru prostii de aviatori care au platit la stat orele de zbor si nu au primit nimic,este corect?!
    Numai de bine

  20. Ochila

    Off topik
    Pentru determinarea pensiei minime/PLx 199/2020 si pentru recalcularea/actualizarea ulterioara a pensiilor,
    Solda de comanda(SC) este cuprinsa intre 10% si 25% din Solda de functie(SF), baza Ordinul ministrului Ap.N. nr. MS 45 din 2018(clasificat).
    Alte elemente nu pot detalia, dar, avand in vedere ca SC se incadreaza in acelasi interval, de 10%-25%, ca in ordinul ministrului Justitiei nr. 2415 din 2018, si ca metodologia de aplicare a Legii-cadru 153/2017 trebuie sa fie unitara, putem deduce ca si celelalte elemente salariale ale militarilor sunt similare cu ale politistilor/functionarilor cu statut special din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
    Ordinul Min. Justitiei nr. 2415/2018, Normele metodologice de aplicare a Legii 153/2017:
    http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/225236

  21. calin

    @neacsum
    uite ca s-au miscat repede, neasteptat de repede, chiar daca startul l-au luat mai tarziu. Au pus in dezbatere normele de aplicare:
    https://www.snppc.ro/comunicat-08-02-2021-la-solicitarea-fsnppc-mai-a-pus-in-dezbatere-public-ordinul-privind-punerea-in-aplicare-a-legii168-2020-bd10563

  22. Ochila

    I-ati laudat de le-a fost de deochi, si acum ii doare capul! 🙂 ))
    Iata un fragment din corespondenta cu un CMJ, in care se spune ca au de gand sa faca ceva, poate peste cateva luni de zile:

    Comandantului Centrului Militar Zonal…
    Subsemnatul …. (rz) vă adresez rugămintea de a mă ajuta în demersul meu de a obține Titlul de Veteran din T.O. Precizez că am desfășurat o misiune în Afganistan (Bagram) în perioada….. În februarie 20… am trecut în rezervă din cadrul U.M. …
    În prezent locuiesc cu familia în …. Din cauza pandemiei îmi este imposibilă deplasarea în țară. Din acest motiv vă rog respectuos să dispuneți rezolvarea cererii mele online. Pot trimite documentele necesare scanate, prin mail. Ultimul meu domiciliu din România a fost…
    Cu stimă și respect,

    To;…….
    Sent: marți, 9 februarie 2021, 08:14:50 CET
    Subject: Re: Titlu de veteran

    Bună ziua !
    Începând cu data de 04.02.2021 au intrat în vigoare Legea nr. 168/2020 și Normele de aplicare în M.Ap.N.
    În urma verificării înscrisurilor din Memoriul personal al dumneavoastră, astăzi 09.02.2021, am înaintat eșaloanelor superioare solicitarea pentru a vă fi conferită calitatea de VETERAN DIN TEATRELE DE OPERAȚII. În urma verificării eligibilității de către eșaloanele cu competențe în această speță, vă va fi conferită sau nu această calitate (din analiza înscrisurilor reiese că faceți obiectul conferirii). Despre conferirea calității de VETERAN DIN TEATRELE DE OPERAȚII, vă vom informa ulterior și vă vom trimite modele de cereri tipizate pentru emiterea legitimației și pentru punerea în plată (dacă sunteți pensionar militar, virarea sumei de bani se va realiza prin Casa de Pensii Sectorială a MApN, iar dacă nu, suma cuvenită va fi virată prin grija CMJ… într-un cont al dumneavoastră de la o instituție bancară din România prin virament de la Trezorerie).

    Cu stimă

  23. Alin

    Dragi camarazi sa inteleg ca 1000 lei se da pt veteran, tot cam atat se da si pt oskar+ pensie militara si pt cei care au indeplit misiuni in tara o pensie amarata.De fapt cei care au plecat in TO au plecat pe pile si cei cu oskar ul sunt cu limbile.ps cunosc persoane din toate categriile

  24. GLIGOR STEFAN

    Nu știu după ce criterii au ales ,,Teatrele de Operatii , dar Misiunea ONU pentru Referendum în Sahara Occidentala (unde Frontul POLISARIO si Mrocul se luptau) numit MINURSO ,nu este pe lista din L168 (Oare sunt numai aviatori care au participat e un ,,impediment !?!) SĂ LE FIE RUȘINE ,,GUVERNANȚILOR ?!!!

  25. geofreeland

    China deja e pe orbita lui Marte si urmeaza amartizarea roverului, Turcia vrea sa ajunga pe Luna la finele lui 2023…Romania normala? Se zbate in datorii desi e cea mai bogata tara din Europa… Continuam sa distrugem si sa vindem tot…Mai continui?

  26. MARIN IOAN

    BUNA AM FACUT SERVICIUL DE LUPTA PERMANENT PANA IN 2001 SI AM LEGITIMATIE DE VETERAN PRIMESC SI EU SUMA RESPECTIVA//////////////////

  27. geofreeland

    Citind stirile ma cutremur de romanele lui Kafka. Politie politica absolut la vedere a peneleului, dai afara un inginer de la ape cu 25 de ani vechime, asa ca vrea muschii tai politici, ca nu acceptat o chelnerita sa raspunda de zona inundabila Siret-Prut. Comentariu:Huo! Dar o veste fabuloasa despre un OM luptator, Simona noastra, care a revenit fabulos de la un 2-5 in ultimul set, cu sabia ghemului de meci al adversarei. Sigur, nu am nicio treaba cu banii ei dar ambitia, tenacitatea si munca sunt argumentele Romaniei normale. Nu ale Aluia din Deal, acceptant de facto al unui buget national, din banii nostri, de o austeritate tot de ei provocata intentionat spre a vinde tot ce mai e rentabil prin tara asta nepazita de nimeni sau poate de dulaii dinafara sa nu le ia altii osul.

  28. toader

    Armată a slujit dintoydeauna tara și poporul și abia mai târziu NATO.
    DE CE DISCRIMINĂȚI PE CEI CARE AU FOST ÎNAINTEA VOASTRĂ ÎN MISIUNI PERMANENTE DUPĂ CE BĂIEȚII DEȘTEPȚI AU ,,ÎNFĂPTUIT, , REVOLUȚIA.

  29. geofreeland

    Asta da, poveste de viata. Fabulos! Un copil a vrut sa termine cu viata. Bravo oamenilor curajosi, nu hormonii sunt cheia vietii.
    https://www.stiripesurse.ro/video-ocant-in-bucuresti-fata-salvata-in-ultima-secunda-din-fata-metroului-a-vrut-sa-se-sinucida_1637630.html
    Mi-au dat lacrimile…Viata e singura noastra avere.

  30. geofreeland

    Pe site situatia e cam asa:
    „Atâta linişte-i în jur de-mi pare că aud
    cum se izbesc de geamuri razele de lună.”
    Blaga a avut dreptate intotdeauna.

  31. calin

    @geo…pai, varsovistii au devenit razele de luna iar natoistii s-au mutat la soare sa-si numere gologanii…

  32. neacsum

    @Geofreeland,
    La noi depolitizarea structurilor statului inseamna schimbarea ratatilor unui partid cu hahalerele altui partid.

  33. neacsum

    @Geofreeland,
    Naucitor comunicatul conducerii metrorex .In film se vede ca fata s a aruncat pe sine, iar ei anunta ca au avertizat in repetate randuri sa nu se aplece „in afara”.In ce lume de tampiti traim?

  34. geofreeland

    Ce ti-e si cu slavii astia. Trecura peste noi si ne lasara un cuvant de Dex, sluga. Cititi si reflectati!
    „Fig. Persoană care susține sau apără orbește interesele altuia în schimbul unor avantaje materiale. 2. Fig. Persoană subordonată alteia și obligată, din cauza condițiilor sociale în care se află, să-i execute voința. 3. (Înv.) Slujitor înarmat de pe lângă casa sau din suita unui boier.”
    Orice asemanare cu prezentul e numai o coincidenta.

  35. geofreeland

    „Viata inseamna a supravietui alegerilor nedrepte.” Asta e o replica dintr-un film. M-a bantuit aceasta afirmatie, chiar filozofica. Bineinteles ca nu se referea la alegerile electorale, desi se poate extinde intelesul, ci la acele alegeri din timpul vietii cand am decis emotional si nu rational, hotarandu-ne destinul. Tot recitesc si incerc a deslusi aceasta reflectie.

  36. y

    Nu știu de ce, dar tare seamănă mia asta cu suta de lei a lui Ceaușescu.

  37. Micky SINBAD

    @geofreeland
    Alegeri nedrepte,inseamna la urma urmei ca cel care a emis aceasta judecata stia un lucru:noi nu avem nimic,nimic nu ne apartine,nici macar alegerile nu ne apartin…Pentru ca daca ne-ar apartine,ar fi folosit alt termen,de exemplu:alegeri idioate …Dar alegeri nedrepte,inseamna si o punere in antiteza cu vointa DIVINA…Si mai e ceva ce nu se intrevede macar in aceasta judecata…Cel care a exprimat-o nu avea de unde sa stie ca alegerea a fost nedreapta…A fost ,dar pentru el…Poate prin „nedreptatea ” aceasta Dumnezeu a vrut sa verifice alte suflete cum sunt de fapt.Asta apropo de fata de la metrou…A fost o verificare a celor doi care au salvat aceea fiinta ?…Prea s-au derulat toate la milimetru…Numai cei doi pot spune care a fost declansatorul acelei intamplari,ce au simtit si ce i-a manat Nedrept,drept nu exista…Totul e doar in computerul nostru…Depinde cu ce soft suntem upgrade-ati.Exista doar bun,si acela este doar Bunul DUMNEZEU.Na,ca am spus-o!

  38. geofreeland

    @Micky SINDBAD Dreptate ai dupa ce spui. Dreptate si nedreptate au nevoie de un reper fata de care sa te raportezi. Dar, vezi, alegerile noastre de tinerete nu au reper, sunt doar emotional-hormonale, ca asa e rostul genetic. Dar ce te faci cand, adult, iei decizii deviante, devii frustrat, un radical, un nihilist, similar cu paranoia. Nu stiu daca Dumnezeu ne-a dat paranoicul existential sau poate ca refuzul legilor Lui inseamna sa ne indepartam de iubirea de aproape, de om, adica, de tot ce ne defineste ca fiinta. Judecand politica de zi, eu nu am decat o remarca, lipsa oricaror valori ale decalogului. O alienare spre pierzanie in orice. Ce altceva?

  39. geofreeland

    Uite o stire…https://www.stiripesurse.ro/polonia-cere-germaniei-despagubiri-de-razboi-ca-reactie-la-gazoductul-nord-stream-2_1641545.html
    Noi, din WW2, avem de luat niste bani de la Germania, sunt contabilizate in Elvetia toate facturile legale ale petrolului si altor materii prime pe care tara le-a vandut nemtilor. Niste miliarde bune, nu ca despagubiri ci pur si simplu facturi neonorate. Cine sa le ceara? Neamtul? Astia nici irigatii in Romania nu vor sa faca pe bani europeni desi chiar europenii au nevoie de grane si alte cele. Cine nu vrea? Pai cine, puterea de azi, neromaneasca, care lasa cel mai fertil sol din lume sa se desertifice, asa de-al dracu, pedeapsa…

  40. geofreeland

    Imi amintesc de groteasca tripleta Arafat, Vela si ala de la interne, trei ciocli pe sticla TV. Apoi tema fricii, izolarii, izoletelor spectacol, carantinarii, a restrictiilor pe ore, stiri media de morti…Deh, politica de stat, de la varf, cu spalatul pe maini si masca si stai in casa, „t-ai dracu”! cu armata cu pusti pe strazi…Cand, de fapt, desfiderea juramantului hipocratic era dictata fortat. Ce spune un doctor:

    https://www.stiripesurse.ro/profesorul-gheorghe-andrei-dan-s-au-facut-multe-greseli-multi-pacienti-s-au-prapadit-in-lipsa-tratamentului-adecvat_1640155.html

    Care e prioritatea in lupta cu moartea? Numai doctorii adevarati, cu har si stiinta, o pot face. Dar nu cu calus in gura. Nu de alta, dar am platit o viata asigurari de sanatate…

  41. geofreeland

    Citez de pe site MApN:
    „Începând cu data de 14.10.2017, Direcția calitatea vieții personalului este structura specializată din compunerea Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului și subordonată nemijlocit secretarului de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, care asigură: elaborarea, promovarea și implementarea politicilor și programelor în domeniul calității vieții personalului în activitate, în rezervă și retragere…”
    Eu nu stiu care or fi acele „politici si programe in domeniul calitatii vietii” de esenta, numai bilete la tratament si ajutoare de deces, ca altele nu se prea vad. Scaderea puterii de cumparare de azi e cam de 10%, deocamdata. Indexarea pensiilor? Minciuni! Uitati-va la preturi prin orice magazin, index contoar electric, gaze, apa, impozite si taxe la servicii… Calitatea vietii ziceti? Niste poze de autopromovare pe site sa fie colorat departamentul. Sa fim seriosi.

  42. akord-75

    „Direcția calitatea vieții personalului este structura specializată …”
    Cred ca e mult mai simplu e chiar cinic…
    Cand toate structurile sunt superumflate cu grade si functii care mai de care mai mari in proportie de 100 si…%.cand telefoanele suna in draci sa se „rezolve” x si y…cand chiar la usa sunt 50 de x si y care pun presiune,care vor si pt care au sunat telefoanele…ce faci intr-o asemenea situatie imposibila?
    Iti pui tartacuta sa gaseasca solutii, ca sa poti slabi presiunea(ca si scaunul tau e in pericol din cauza asta) si inventezi o noua structura cu tot ceea ce e necesar…nuuu, nu cf. denumirii sau scopului ci in functie de cantitatea,gradele si functiile „catindatilor”.
    Toti declarandu-se multumiti aprobarile pt infiintare si sumele necesare bugetate sunt aprobate urgent de politicieni.Ca si lor le place cum suna denumirea sau poate cred ca(chiar) departamentul se va ocupa cu asa ceva plus ca:”E treaba lor a militarilor stiu ei mai bine ce trebuie facut pt imbunatatirea calitatii…bla,bla.Noi avem alte afaceri lasa-i ca se ocupa singuri de problemele lor”
    presiunea scade subit,toti doritorii isi ocupa locurile ravnite,nr angajatilor se tripleaza cu „accesorii si auxiliari” si gataaa…
    Ce fac mai departe angajatii din noua structura? Cum ce fac?…asteapta sa intre soldele garnisite cu sporuri in cont si multe cafele intre timp…De fapt toate astea le stiti ca si pe cele de dinainte.
    Eiii, m-am racorit si eu un pic:)

  43. akord-75

    Ajutoarele de deces le da primaria ca si armata dealtfel…dar se ia numai una ca semnezi pe spatele hartiei pe proprie raspundere(nu decedatul:)), ci oricare persoana care detine documente ca a avut cheltuieli)este suma identica pt orice cetatean prevazuta la 01.ian al fiecarui an(5429 lei, cu 266 lei în plus față de 2020).Deci armata aici are contributie 0(zero)
    Iar biletele la tratament sunt pentru EI nu va faceti iluzii.Pt noi sunt la fel de „folositoare” ca cele de CFR(toti cei din invatamant au un nr dublu de calatorii iar CFR-istii incl familia nelimitat la clsI la orice rang de tren, gratuit
    „asta face” depart. bla,bla….nimic/nada/nula/zero/