Suntem manipulați

Categoria Politica


De ceva timp pe micile ecrane pe diverse posturi tv apare obsesiv o bătrânică, simpatică de altfel, care dă telefon la 112 să anunțe cu îngrijorare că vecinii săi sunt jefuiți, ca au venit (că tot se apropie Crăciunul) niște ”magi” cu un camion și le-au luat ce aveau prin casă, ”săracii”. De la 112 i se răspunde că oamenii nu sunt săraci, că tocmai își schimbă mobila cu una nouă adusă de magi. Am crezut inițial că e vorba de cineva din altă țară, că la noi nu  e posibil să aibă cineva un simț civic atât de dezvoltat. Adică cum, românii refuză să se vaxineze pentru binele aproapelui, dar dau telefon la 112 să anunțe că îi moare capra vecinului? Exclus!  În plus, pentru cine a dat vreodată telefon la 112 știe că dialogul nu se desfășoară niciodată așa. De regulă, până să apuci să deschizi gura, o voce metalico-robotoidă  te întreabă:”Dar dumneavoastră cine sunteți, dați-ne CNPul, seria de buletin, adresa, ocupația, cu cine locuiți, de ce, dacă v-ati vaccinat, de ce nu dormiți la ora asta, în ce relație sunteți cu vecinul, cine sunt cei care dau spargerea, nume, prenume, CNP, adresă, nr de înmaticulare, marca și culoarea mașinii”, etc.Până să apuci tu să spui ceva moare omul de infarct. Iar dacă nu ești  în măsură să dai toate detaliile,  până în 60 de zile îți vine amenda acasă.Plecând de la aceste două realități ale României de azi, m-am interesat și am aflat de la un nepot al doamnei, care dorește să își păstreze anonimatul, următoarele:

”De fapt situația se a fost puțin diferită. Mătușa mea, care are obiceiul de a sta de planton la fereastră sau la vizor, pentru a vedea ce se mai întâmplă pe hol sau pe afară, a văzut mașina și m-a sunat imediat :

  • Gigele, cred că cineva le fură mobila vecinilor de peste drum, știi tu, ăia care fac toată ziua grătare în curte de îmi lasă gura apă, nesuferiții ăia care umblă numai cu nasul pe sus.
  • Păi și de ce m-ai sunat pe mine, ce să fac eu matușico? Sună la poliție!
  • Păi ce sunt proastă? Lasă să îi fure, așa le trebuie, te-am sunat să te bucuri și tu.
  • Dar de unde știi că îi fură, poate se mută.
  • Cum să se mute, că abia au venit. E un camion mare pe care scrie ceva cu Magi.
  • Aaaaaa, gata, m-am prins, nu îi fură, le schimbă mobila, o iau pe aia veche și le dau una nou.
  • Păi cum?
  • Uite așa, e o ofertă de la magazin. Matale de când nu ai mai ieșit din casă?
  •  De când cu Covrigul ăsta.
  • Păi vaccinează-te mătușă și tu, să mai vezi lumea, că numai de la fereastră nu afli mare lucru.

În acest moment s-a făcut liniște. Mătușa nu mai spunea nimic, doar gâfăia nervoasă cum face ea când e supărată. De frică să nu facă o criză de inimă, i-am spus:

  • Dar să știi că nu primesc mobila pe degeaba. Probabil nu aveau rate, dar de acuma vor avea, pentru că mobila veche nu acoperă nici un sfert din valoarea celei noi, așa că vor trebui să facă împrumut la bancă, sau rate și să plătească dublu cât face mobila nouă. Cu infla’ia ;i prețurile astea, nici bani de înmormântare nu o să mai aibă.
  • Așaaaaaaaaaaaaaaa? Ei da, așa mai merge, răsufla mătușa ușurată. De acuma nu o să mai aibă bani de grătare. Hai că dau telefon la 112.
  • Păi de ce să mai dai? Nu ți-am spus că nu sunt hoți?
  • Tocmai de aia, să vadă lumea că că vine poliția la ei, uite așa, să creadă că cine știe ce au făcut ! ”

Cam așa se pare că s-a desfășurat întâmplarea, are și logică, așa că să nu mai luați de bună  tot ce spun ăștia la tv. E manipulare. Auzi tu, să aibă cineva simț civic și să îți vrea binele. Imposibil, aici fiecare moare pentru el, pentru sănătatea lui! Păi nu vedeți, unii nu vor să se vaccineze, numai așa, ca să îi îmbolnăvească pe alții care sunt vaccinați.

Am auzit că spitalele s-au plâns doctorului Arafat că nu mai au locuri la ATI iar acesta le-a trimis în ajutor 4 … morgi mobile. Mesajul doctorului este clar: ”dacă nu mai aveți locuri, faceți. Nu avem paturi ATI, dar avem dube frigorifice.faceți transferul!” Dubele folosite acuma pe post de morgă, sunt probabil cele care au adus vaccinurile, or fi fost livrate ca bonus, preventiv, sau erau la pachet? Vedeți, așa gândește un român adevărat. Omul îți cere medicamente și aparatură, tu îi trimiți morgă. Nu ca doamna din reclamă. Auzi tu, să vrei binele celui de lângă tine. Fugi de-aici!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Suntem manipulați

  1. Bloju

    Un articol al Dv mai vechi, dar de mare actualitate :

    http://in-cuiul-catarii.info/2012/11/29/decalogul-manipularii-1983