Echipe sau adunături?

Categoria opinii


Motto : „România are corupţie. Uneori, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii” -Vasile DÎNCU

Cu diferite ocazii, atunci când se instalează o nouă echipă de conducere sau câte un ”lider” sau ”mister” promite marea cu sarea, presa se grăbește să ne anunțe că ” cutărică a sunat adunarea” și trebuie să ne așteptăm la fapte nemaivăzute. Mai mult, mai auzim și expresii de genul” cutărică a dat militaria jos din pod” pentru a ne informa că gata, trecem la lucruri serioase. Asta se ”întâmplă” în toate  domeniile de activitate.

A candidat Iohannis la Cotroceni și toți ”românii” lui, se bucurau, gata România va fi condusă ”nemțește, totul va merge ZEISS.

A venit Ciucă la conducerea guvernului și răspândacii de partid s-au grăbit să titreze, să doctoreze  că gata, de acum totul va merge ”ca la armată”, vom avea o ”conducere militară” pentru că guvernul va fi condus de un general.

România aderat la NATO și de acum dormim liniștiți, ne apără articolul 5, armata a devenit   brusc și iremediabil o armată de ”profesioniști”. Toți soldații au căpătat  deprinderile  lui Rambo și ”capabilitățile” soldatului universal.

La conducerea naționalei de fotbal a venit băiatul generalului Iordănescu, Edi, și având la bază experiența,  icoanele și gradele tatălui, România va învinge tot, poate chiar cu sprijinul articolului 5. Și lista ar putea continua.

De fapt ce avem ?

Iohannis și-a adunat și impus în funcții o echipă de slujitori, unii cu rol de vuvuzele, alții de lustruitori, alții răsplătiți pentru sprijinul acordat cu diferite ocazii, procese, alții impuși de cei care l-au cocoțat acolo unde a ajuns. O adunătură de incompetenți al căror unic scop este să profite cât pot.

Guvernul, impus de alții de la cap până la picioare, este de fapt  un conglomerat de nulități care numai echipă nu se poate numi, în care principala grijă e să consume fondurile puse la dispoziție și să își numească apropiații prin sistem ca să mărească averea familiei.

Parlamentul, o adunătură de afaceriști de cartier care și-au cumpărat locurile pe listele de candidați cum a putut fiecare, care cu bani, care prin șantaj, care prin intervenții și presiuni, amenințări.

Armata, ce să mai vorbesc, nici ținuta sau uniforma militară nu mai este uniformă, regulamentele nu mai sunt unice, fiecare structură are propriile reguli impuse de ”baștanii” din fruntea lor, fiecare își pune amprenta personală și își impune voința precum arendașii pe moșiile boierești. Ministrul apărării își încurajează cadeții spunându-le că meritocrația nu funcționează, și că  ”România viitorului trebuie să v-o construiţi, până la urmă, singuri.” Nimic mai cinic. Adică el, ministrul apărării nu poate decât să constate că România e coruptă, că în fruntea ei, a ministerelor, inclusiv al apărării, ajung idioții, el nu are nici o intenție să schimbe ceva, că doar nu o fi prost să se schimbe singur din funcție, iar ei, copii de 14 ani trebuie să facă totul pentru a schimba ceva. Ceea ce nu le-a spus  Dîncu însă este că nu vor putea face nimic, pentru că idioții de azi, copii idioților de ieri, își vor impune la conducere proprii copii, idioți din tată în fiu.

Despre ”echipa”de fotbal a României, ce să mai spun? Aia nu e echipă, e o adunătură de copii, nepoți, protejați  de fotbaliști, și acolo intrările, promovările se fac pe același sistem. Noi nu mai avem demult o echipă națională de fotbal, avem adunături de pretinși fotbaliști al căror unic scop este să câștige cât mai mulți bani, să se vorbească despre ei, să își facă ”imagine” și să se plimbe cu ”bolizi” prin fața fufelor.  

Ne conduce un ”neamț”, avem în fruntea guvernului un ”general”, ne apără ”articolul 5”, liderul generației fotbalistice este băiatul ”regelui”, deci practic peste tot suntem conduși de adunături de înfumurați, etichete și ”branduri” lipsite de valoare, avem toate motivele să fim mândri… și liniștiți.

Am devenit între timp ”competitivi” și la nivel politic, suntem ”căutați”, mai marii Europei ne dau târcoale, au venit, s-au adunat la ”Marea Neagră” iată, suntem importanți pentru Europa, avem viitorul asigurat. L-am auzit pe marele analist Radu Tudor ud de emoție să ”suntem cineva”, România este importantă pentru Europa, pentru pacea mondială, datorită poziției geostrategice. E adevărat, nu contăm economic, nu contăm militar, nu contăm în niciun domeniu, suntem fii ploii peste tot, dar avem o poziție strategică de invidiat. E la fel de adevărat că holera ucrainiană poate intra în țară pe acolo pe unde intră și vasele cu grâu dar nu e nicio problemă, ca și România, nici Holera nu mai e ce era pe vremuri. Acum avem antibiotice, dacă doctorii sunt înștiințați, aceștia știu ce să prescrie. Așa ne spunea azi dimineață o doamnă doctor la TVR1. E adevărat, holera este mai periculoasă pentru cei cu alte boli cronice și cu sistemul imunitar slăbit, dar doctorii știu ce trebuie să prescrie.  Ceea ce nu ne spunea doamna doctor este câte medicamente nu se mai găsesc pe piață, cele mai căutate și de negăsit fiind exact antibioticele și medicamentele necesare celor cu boli cronice și sistemul imunitar slăbit.

Una peste alta, România tinde să devină o adunătură de vietăți, că îmi este greu să spun oameni. Oamenii ar trebui să aibă un simț civic, responsabilități, conștiință, inteligență care să le permită să analizeze și să reacționeze.

 Noi însă nu, noi suntem o masa, o adunătură amorfă de ”samsinguri” care se târăște. Am în minte imaginea puilor de broască țestoasă care după ce ies din ouă se târăsc instinctiv spre ocean grăbite să rămână în viață, inconștient, dar dorind să trăiască. La noi până și acest instinct al supraviețuirii a dispărut. Orbecăim fără rost, ne călcăm în picioare unii pe alții, dar ne lăsăm călcați în picioare de idioții ajunși la putere prin corupție. Nu, nu mai suntem un popor, nu mai formăm o echipă suntem o adunătură…

PS Felicitări Ungariei. Nu pentru că a învins Anglia cu 4-0 la ingleji acasă, asta poate să o facă orice echipă de fotbal care știe fotbal și vrea să câștige, nimeni nu este imbatabil, ci pentru că își apără și protejează teritoriul, cetățenii deși și ei sunt vecini cu Ucraina deși și ei au obligații NATO, deși și ei sunt membri UE deși și ei sunt ”protejați” de articolul 5.  

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

12 Raspunsuri la Echipe sau adunături?

  1. bloju

    Excelent !

  2. geofreeland

    Partide de „scursură”, o clasă politică interesată numai să facă avere, o clasă politică închisă, ce nu mai are legătură cu cetățenii, lideri de partide avizați de servicii, o democrație mimată, de fapt furată prin politicienii avizați de aceleași servicii…și îndestulați cu salarii, indemnizații și avantaje de lux. Algoritmul politic din România e ca o aplicație pe calculator prefigurată și corectată de pe o memorie externă. Sau ca o piesă de teatru rescrisă caragialesc.

  3. Toți sunt niște mămăligi! Dovada:
    Jocuri de cuvinte – mămăligă
    https://cronopedia.ning.com/profiles/blogs/jocuri-de-cuvinte-mamaliga

  4. Gigi

    Îmi cer scuze daca gresesc în afirmatiile mele!
    Ieri s-au facut 133 ani de la trecerea în nefiinta a poetului național,Mihai Eminescu,la vârsta de numai 39 de ani.Nu am vazut ca vreun politician a comemorat acest eveniment de mare insemnatate în cultura noastră a românilor.Nu stiu daca televiziunile au amintit ceva în treacat.
    Pare ca politicul a uitat de marele nostru poet si patriot.Atunci ne mai miram ca rezerva armatei este supusa de mai bine de 10 ani unui tir constant de bătaie de joc? Valorile nationale sunt date uitarii,in locul lor iși fac aparitia alte „valori”,incompetenta si goana dupa averi pe spinarea unui popor adus la limita sarăciei.
    Am spus acum 5-6 ani si imi pare rau ca se adevereste,ca noi,rezervistii militari,vom ajunge noii asistati sociali ai acestui popor. Că ne meritam soarta,este alta poveste!

  5. Neacsum

    @Gigi,
    Este ordin sa fie uitati sau demonizati toti marii patrioti.In curand despre Eminescu se va sti doar ca a murit de sifilis, despre Labis ca a cazut beat din tramvai, despre Paunescu ca a fost omul lui Ceausescu,despre Antonescu ca a guvernat cu legionarii, in rest tacere. Asa se intAmpla cand imprumuti sau cumperi obiceiuri, sarbatori, mancare,armament si armată de la altii si ai alogeni in fruntea institutiilor statului.

  6. Gigi

    Se spune ca medicul care la gesit pe Eminescu decedat,ar fi gasit in buzunarul halatului sau,un petic de hârtie in care erau scrise aceste versuri:

    Sunt ultimul romantic al țării mele sfinte,
    Vă spun la despartire,doar câteva cuvinte;
    Eu am cântat natura,si tei,si flori abastre,
    Iubirea tarii am pus-o in inimile voastre,
    Ma duc si las in urma o prea frumoasa tara,
    Pe care s-o cinstiti,n-o faceti de ocara………..
    …….
    No comment!

  7. neacsum

    Astea par sa fie versurile lui Paunescu. Nu e metrica eminesciana.

  8. Sergiu

    D-le colonel, suntem in razboi – nedeclarat – de 30 de ani. Ne luptam in intuneric cu cetateni care au tehnica de vedere in intuneric. Ne-au distrus pe indelete, pe anumite considerente, pentru ca niste interese multiple si-au dat mana in anul de gratie 1989. Personal nu ma mir de ce patim, ci ca inca mai putem indura – si supravietui – in conditiile prezente.
    Cat priveste armata romana – Rambo: prima carte (mai buna decat filmul) descrie eroul usandez… macelarind-si compatriotii datorita unor mici mari neintelegeri (inca nu suntem acolo, dar cine stie ce ne poate aduce viitorul?)
    Soldatul universal pare o comparatie mai apta – soldati (un soi de zombi pe invers) controlabili, care ucid pe oricine li se da ordin, fara ezitari de tip moral. Cica ucrainienii folosesc ceva substante care ii ajuta sa lupte mai bine, fara teama sau griji. Din pacate pentru ei, rusii au solutii pentru asa ceva.
    Pare ca si la noi se fac anumite experimente de dezradacinare ca popor, cu grija spre distrugerea eroilor neamului si rusinarea noastra ca apartinand poporului roman. Un cetatean mai nordic, sociolog din fire, Thorsten J. Pattberg pe numele lui, face o analiza a societatii japoneza sub tutela usandeza. Prima idee: „Japonezii pierdusera 3 milioane de oameni in razboi. In primii 2 ani de ocupatie se nascusera 7 milioane de copii japonezi – asa ca sarcina americanilor a fost cum sa reduca natalitatea japonezilor.” Programe sociale liberale si efortul mediatic au dus la o scadere drastica a natalitatii.
    Am un citat al carui autor l-am pierdut – si care se potriveste cu situatia: „Bancherii se vor asigura ca suntem datori, companiile farmaceutice ca ne simtim rau, producatorii de armament se asigura ca ne vom razboi intre noi, massmedia ca nu vom afla adevarul si guvernele se vor asigura ca toate acestea sunt legale….
    Spectacol, plata se face la sfârsit…”

    In ce priveste ce putem face, a nu se uita cuvintele lui Albest Camus: „Barbatii generatiei mele au avut Spania in inima lor. Acolo au aflat… ca un om poate avea dreptate si totusi sa fie infrant, ca forta poate distruge spiritul si ca sunt momente in care curajul nu este rasplatit.” Pielea de leu e rupta si zdrentuita, trebuie carpita cu blana de vulpe. Doar ca si aia cam lipseste.

  9. neacsum

    @Gigi,
    Si eu pot posta o poezie si apoi sa spun ca e scrisa de Eminescu. Eu nu am auzit de aceasta poezie si chiar daca nu i-am citit poeziile i-am citit viata si biografia, nicaieri, nimeni nu a postat sau amintit macar ca ar exista o asemenea poezie.

  10. Gigi

    @neacsum Va cred,e posibil sa fie cum spuneti.Am preluat si eu de la altcineva,dupa cum vedeti mai sus.Pâna la urma conteaza ce ne transmit aceste versuri!O zi buna!

  11. ACID

    Analiza dureros de lucida …