Imagini și mesaje

Categoria opinii


Business concept vector illustration of a human head being controlled by a businessman

Se spune că o imagine face cât 1000 de cuvinte.  Da, pentru că  o imagine poate fi comentată de oricine și se pot găsi mai mult de 1000 de opinii diferite sau cuvinte, pentru a o descrie. Dar la fel de bine se poate spune că un cuvânt poate defini 1000 de imagini. Dacă luăm de exemplu sintagmele trădare, corupție, incompetență, lașitate, constatăm că fiecare sau mai multe la un loc se potrivesc cu imaginile a mai mult de 1000 din aleșii neamului care s-au perindat la conducerea țării sau care se află în zilele noastre la putere și încadrează așa zisa clasă politică. Așadar să nu uităm puterea cuvântului și sensurile sale.

Astăzi m-am gândit să postez niște imagini ”vorbitoare”. Postez aici două clipuri, unul de pe tik-tok și un clip al formației Pink Floyd, pentru că ambele, cred eu, sunt definite de un cuvânt.

Controlul minții.

Privind clipul de pe tik-tok, cu bietul cățel vedem cum omul, acea ființă ”inteligentă” se joacă cu mintea bietului animal, desenând în 3D un obstacol pe un drum. Ajungând în fața desenului, bietul cățel nu poate pricepe cum a apărut acea prăpastie pe un drum pe care îl frecventa zilnic și se oprește, privește în toate părțile așteptând sau căutând o explicație, se întoarce, apoi iarăși vrea să meargă mai departe, iară se întoarce și iarăși revine, ca finalmente să plece speriat de ceea ce a văzut. Imaginea a fost mai puternică decât logica și dorința de a-și urma drumul, imaginea s-a transformat în mesaje, comenzi care l-au întors din drum. Este de admirat la el, ceea ce nu se întâmplă la toate bipedele dotate cu ”inteligență”, faptul că totuși încearcă de două ori să se apropie, să vadă mai de aproape, aproape refuză să creadă ceea ce vede, dar până la urmă clachează.

 Poate fi o întâmplare, poate s-a nimerit un câine mai ”dotat”,  dar majoritatea oamenilor cedează la primul impuls, prima imagine, nu mai simt nevoia să verifice, să treacă prin filtrul gândirii ceea ce li se prezintă, cred tot ceea ce văd sau aud de la autoritățile care le desenează pe creier prin intermediul internetului, al televiziunii, căi de urmat, interdicții, obstacole, legi, principii, ”sfaturi” promisiuni. Și asta nu se întâmplă doar în perioada alegerilor când promisiunile, manipularea, minciunile candidaților și prostia alegătorilor își dau mâna legal și oficial, ci în fiecare zi.

Așa că vă rog, nu mai râdeți la primul clip, cel cu bietul cățel, pentru că el totuși a încercat să verifice ”informația”, dar înșelăciunea a fost realizată profesionist, aproape ca evenimentele de pe 11 septembrie.

În ceea ce privește clipul formației Pink Floyd, bănuiesc că este clar că vorbește tot despre Mind Control, dar și despre o oarecare încercare de răzvrătire împotriva celor care ne controlează și conduc. Bineînțeles, omul, acest biped cu pretenție de  ființă inteligență a crezut și crede că mesajul sau îndemnul din cântec era valabil atunci, când s-a dărâmat un zid și s-a crezut că gata, ne-am câștigat toți libertatea.

Din păcate nu e așa, din păcate metodele de control, autoritarismul nu doar că s-au menținut, dar s-au și diversificat și perfecționat tocmai datorită supertehnologizării și în loc să fim atenți și să verificăm ceea ce ni se recomandă, bagă pe gât sau interzice, îi blamăm pe cei care ne avertizează că mintea ne este închisă într-un zid și în curând ne va fi interzis până și dreptul de a o mai folosi.

Dragi ”elevi”, păstrați-vă mintea deschisă, liberă, folosiți-o, căci altfel se atrofiază ca orice organ nefolosit.

Dragi ”profesorii” care acuma încercați să ne controlați și modelați mintea, priviți cu atenție, mai atent, momentul când ”teacherul” se așează la masă. Vine un moment, un loc, în care fiecare ”controlor” este controlat. Nu vă lăsați nici voi manipulați de puterea ce vi se acordă pe moment, pentru că mai devreme sau mai tărziu, vă veți întoarce întoarce ”acasă”.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

5 Raspunsuri la Imagini și mesaje

  1. y

    Bietul cățel 🙂 Și când te gândești că asta este doar o creație artificială, un desen 2D. Dar mai rău este când, chiar natura îți joacă feste, iar cel păcălit este omul.
    https://www.youtube.com/watch?v=btMm5Pmo4hs&t=6s
    Dar când vom da ochii cu capabilitățile Blue Beam?! Atunci, orice va fi posibil.
    https://www.youtube.com/watch?v=7oGtgbsmmg8
    Acum, lăsând iluziile deoparte, își mai face cineva iluzii că „totul va fi bine”? În realitate, au cam început să ardă și pe la noi ceva depozite de alimente, după ce, deja ne vindem producția agricolă; iar în sua, numărul de ferme care au ars se apropie de 100!
    https://www.youtube.com/watch?v=rdGlgT0Jo3E
    Foamea va fi reală!

  2. neacsum

    Ne tot sunt promise canicule si furtuni dar nu prea se potrivesc cu termenele si nici cu zonele. Dar mesajul a fost transmis, fiti pregatiti, sa nu va mirati cand va veni ceva care ne va tine iarasi in casa o perioada si va duce la o noua criza. Nu conteaza ce, nu conteaza cand, treaba voastra, „noi v-am spus”.

  3. geofreeland

    Întotdeauna răspunsul dat celor care s-au ridicat de foame a fost glonțul. Finalul letal e același, ori de foame, ori de glonț. Viitorul populațiilor va fi unul de supraviețuire.