Specialii

Categoria opinii

Dacă toată lumea vorbește despre pensiile ”speciale”, să îmi fie permis și mie să vorbesc despre oameni speciali, adică cei care se pare că s-au născut și probabil vor muri cu ceva ”special” pe limbă, ca să nu spun în gât. Sunt oameni cu funcții, aleși sau numiți pe ochi zbanghii, care din sculare până în culcare nu vorbesc decât despre pensiile ”speciale” în special ale militarilor, deși, așa cum am mai spus, această denumire nu există juridic, Dar așa vor ei, să arate că ei sunt ”mai speciali” pentru că vorbesc despre pensii speciale.

Primul la care mă voi referi acuma este domnul Cristian Seidler un fel de Mucușor 2,  care dacă nu a reușit să ajungă președinte de partid adică să construiască ceva, și-a propus să se remarce prin dărâmare. El vrea să ”elimine” pensiile speciale, dar deși caricatura aia de partid din care face parte apucase să intre la guvernare cu promisiunea desființării acestor pensii, cât a fost la butoane a uitat de acest obiectiv pentru că asta însemna să se ia de pensiile magistraților iar acest lucru le venea peste mână. Cu un partid care vrea să salveze România era normal să înceapă cu salvarea magistraților, nu de alta dar numai așa își puteau salva și ei dosarele. Cum au ieșit de la guvernare, cum și-au adus aminte useriștii de pensiile ”speciale”, cu bătaie pe cele militare,  iar domnul Seidler se vrea vârful de lance.

Acum câteva săptămâni domnul sus numit a ieșit pe post să ne informeze el că a citit (în sfârșit, zic eu) raportul complet al Băncii Mondiale, dar nu ne spune din ce dată, căci Banca Mondială a înaintat mai multe rapoarte sau a oferit mai multe documente în cadrul contractului de consultanță  pe care l-a avut cu guvernul României contract de pe urma căruia BM s-a procopsit cu ceva bănișori. Iată la ce concluzii a ajuns domnul Seidler după ce a citit raportul:

„Banca Mondială a primit de la Guvernul României informația cum că România nu colectează sistematic informații privind salarizarea militarilor. Asta e o minciună gogonată, pretext ca salariile militarilor din întreaga carieră să nu poată constitui bază de calcul pentru pensie. Referitor la salarizarea militarilor activi, Guvernul României a transmis doar 2,5% din aceste salarii Băncii Mondiale, dar i-a cerut să facă o simulare a impactului bugetar. Cât despre analiza pe pensiile magistraților, Banca Mondială nu a primit nicio informație de la Guvernul României referitoare la salarizarea procurorilor. Cu alte cuvinte, Guvernul României a mințit consultantul plătit din bani publici și a furnizat informații parțiale privind categoriile beneficiare de pensii speciale”

La afirmațiile privind faptul că GUVERNUL ROMÂNIEI A MINȚIT, domnul Seidler ar fi trebuit să vină, așa cum cere  o minimă decență,  chiar și politică, cu probe concrete, un citat, o frază din datele furnizate de Guvernd, in care să reiasă minciuna. Dar nu, domnul Seidler se mulțumește să facă afirmații, și încă foarte grave la adresa unei instituții a statului, pomenind documente oficiale fără însă a face proba spuselor sale. Dacă situația ar sta așa cum spune dânsul și ar mai avea și probe, primul lucru pe care ar fi trebuit să îl facă domnul Seidler, ar fi fost să facă sesizare la parchet și să demaște fapta, care este penală.

Apăi domnule Seidler, dumneavoastră  v-ați documentat, ca membru al Camerei Deputaților, și mai ales,  bănuiesc, ca membru al Comisiei Pentru Muncă,  în virtutea atribuțiunilor funcționale, pentru a verifica activitatea guvernului și în special a ministrului Muncii și Solidarității Sociale. În această calitate aveați dreptul să luați la puricat tot raportul și tot ce a decurs din el acasă, la serviciu, dar și în cadrul Comisiei.   Conform drepturilor și obligațiilor  dumneavoastră,  dacă ceva vi se părea suspect, neclar sau ”necorespunzător” în activitatea unui membru al guvernului, în activitatea unui minister,  aveați posibilitatea și datoria să îl chemați pe respectivul ministru în Parlament printr-o INTERPELARE și să solicitați lămuriri.  

În caz că explicațiile  primite nu ar fi fost mulțumitoare, sau faptele descoperite erau foarte grave, așa cum le descrieți în intervenția dumneavoastră în media, ar fi trebuit să vă asigurați că nu comiteți la randul dumneavoastră o infracțiune, prcum cea prevăzută de art 267 Cod Penal:
”(1) Funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Procedând așa cum a procedat, domnul Seidler nu numai că s-a încadrat în articolul menționat, dar mai poate fi învinuit și de tăinuire, conform art 270 NCP. Asta în varianta în care cele afirmate de dânsul s-ar confirma, căci dacă nu sunt probate, atunci scapă mai ușor, cu un proces pentru defăimare, dar care  poate costa foarte  mult pecuniar că dacă -de exemplu- ION, nu spun care, se constituie parte civilă și sesizează instanța pentru calomnie și toți membrii guvernului se constituie ”amicus curie” sau intervenienți în proces și cer fiecare daune morale și civile,  adio pensie de parlamentar, va fi primul care o pierde, pe viață.

Aud că un sindicat al celor de la penitenciare deja a sesizat instanța privind fapta prevăzută la art 404 CP, conform căruia  „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

Acuma eu nu știu ce anume a transmis Guvernul către Comisia Europeană, sau dacă Banca Mondială  a spus  cu subiect și predicat  ”foarte clar că Guvernul României a mințit în mod repetat și i-a transmis informații parțiale”, sau așa a înțeles domnul Seidler.  Sper, pentru el, să le probeze în instanță, dar dacă e vorba de  comunicarea sau răspândirea de informații false, prin ceea ce a afirmat domnul Seidler a comis cel puțin odată fapta, prin afirmația conform căreia reforma pensiilor ”speciale”  este solicitată de ”întreaga societate românească”. A făcut cineva un referendum și a reieșit că INTREAGA SOCIETATE ROMÂNEASCĂ doreste eliminarea ”pensiilor speciale” ? Eu nu țin minte. Sau a întrebat Cabral 100 de români? Ei, eu asta numesc minciună și pentru această afirmație l-aș reclama pe mister Seidler de răspândirea de informații false, cu scopul obținerii unor avantaje pentru sine sau pentru alții și chiar instigarea la ură împotriva unei categorii sociale.

Bine măi IOANE, că iară mă iau de tine, tu ce faci măi acolo, artificialule, ești pe post de sperietoare de ciori? Vine un ditamai parlamentarul și îți dă scatoalce de îți sar mucii,  iar tu stai ca popândăul, te faci că nu ai mâncat nici usturoi și nu despre tine se vorbește în propoziție și îi lași pe alții să îți salveze onoarea acționându-l în judecată ? Îți e frică ai, îți e frică. Păi de aia își permite alde Seidler să sară la gâtul tău de ION. Vai de țărișoara cu așa guvern de care își bate joc cine vrea și cine nu vrea și îl face cum îi vine la gură orice mațe-fripte.

Legătura cu NATO e toxică

Al doilea personaj care nu mai poate dormi de grija pensiilor speciale și în special ale militarilor, este domnul Vasilcoiu, nu mai țin minte al doilea nume, mi se pare că tot Cristian, dar oricum ajunge Vasilcoiu, face cât doua. Pe domnul Vasilcoiu l-am mai pomenit și odată cu mine cam toată rezerva armatei, el este unul din apropiații Olguței și factor activ în apariția OUG 59, dar și cel care a trimis  o scrisoare către CE să întrebe dacă pensiile militare sunt speciale, nu de alta, dar avea frigiderul gol. Dacă îl pomenesc acuma pe specialul Vasilcoiu, nu e pentru dragostea lui fierbinte pentru militari ci pentru alte ”calități”. Duminică,  pe Pro Tv  parcă,  a fost o emisiune  despre drepturile persoanelor cu dizabilități sau cu handicap. Un domn de la un ONG, povestea ce greu obține o astfel de persoană un statut necesar pentru a beneficia de drepturile prevăzute de lege. Printre altele spunea domnul respectiv despre demersurile făcute la Ministerul Muncii pentru a obține un spor de ”radiații” pentru o persoană care se înscria în condițiile legii, dar nu primea sporul. De la Ministerul Muncii și SOLIDARITĂȚII Sociale, a primit răspuns de la secretarul de stat Vasilcoiu Cristian (alt Cristian, parcă sunt predestinați ăștia) care a dat aviz negativ. Întrebat de ce cei din minister primesc acest spor, domnul Vasilcoiu a spus că din cauza faptului că ei au legătură permanentă cu NATO și de aia. Auzind acest răspuns m-am crucit. De ce a menționat domnul Vasilcoiu această legătură? Ca să se dea mare? Ca să închidă gura solicitantului, să nu mai ridice pretenții? Din răspunsul domnului Vasilcoiu nu pot trage decât o concluzie:dacă locuiești în apropierea unor antene emițătoare de unde radio, indiferent cu cine ar avea legătura radio, e ok, nu face rău, face bine, ca hemoro easy la cutie. Dar dacă ții legătura cu NATO, e de rău, îți trebuie neapărat sporuri, ca să te ferească de radiații. Cu alte cuvine, mai pe scurt, CONTACTELE PERMANENTE CU NATO ȘI NUMAI CELE CU NATO, SUNT TOXICE. Se aude domnilor din conducerea țării, a guvernului, a parlamentului? Domnule Budăi, făceți domnule un pustiu de bine scoteți-l pe domnul Vasilcoiu din zonă, eliberați-l, că uite, legătura cu NATO nu îi priește,  i-a prăjit creierașul, pentru el doar dacă ții legătura cu NATO ai dreptul la spor de radiații, sau condiții vătămătoare cum îi mai spune prin unele colțuri, altfel, nu primești nimic. Păi nu e asta discriminare? Cei care țin legătura cu Berlin, UE, Parisul și alte…”antene” de influență de ce nu domnule ? De cei care pastrează legătură chiar și sporadic cu Moscova, ce să mai spun ? Ioane, vezi ce crește sub nasul tău?

https://www.euractiv.ro/politic-intern/usr-acuza-guvernul-ca-a-comunicat-date-incomplete-bancii-mondiale-pentru-a-salva-pensiile-speciale-33097
https://fsanp.ro/2023/04/07/sindicatele-din-penitenciare-il-denunta-la-parchetul-general-pe-deputatul-cristian-seidler-usr-pentru-informatii-false-care-pun-in-pericol-securitatea-nationala/
https://www.agerpres.ro/politic/2023/03/22/cristian-seidler-usr-comisia-europeana-confirma-ca-guvernul-a-incercat-salvarea-pensiilor-speciale–1080062

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Specialii

  1. geofreeland

    Poate că unii așa-ziși politicieni au nevoie și de odihnă. Din sculare, aia din pat, și până-n culcare, tot aia din pat, muncesc cu cazmaua la spate și, normal, obosesc și suduie pe tema pensiilor militarilor. Minți înfierbântate de virusul fără leac al unei prostii plătite. Oricât ai respecta opinii contrare logicii cutumiare, ca pe niște opinii, nu poți decât a renunța la respect în fața unei repetabile înverșunări ordonate până la paroxism. Și înjuri, nerostit, ca formă de descărcare psihică.

Statistici T5