Aventuri la CEZ Craiova

Categoria Social

Sesizat de o serie de locuitori ai Craiovei din cartierul Valea Roşie, blocurile de pe General Magheru că nu au primit facturile la curent pe luna Octombrie, am mers astăzi, 29.11.2012în jurul orei 16 la sediul cel frumos şi costisitor de pe România Muncitoare pentru a cere lămuriri. Voiam să ştiu  de ce anume nu au primit  oamenii facturile pentru a-şi plăti curentul şi mai ales de ce în aceste condiţii CEZ  debranşează pe cei care au aşteptat de pomană factura şi nu au putut plăti din cauza aceluiaşi CEZ. Eu ştiu că pentru a se crea mai multe funcţii de director şi a încasa mai multe TVA –uri, mai multe şi pentru a se putea arunca pisica dintr-o ofrandă în alta, Fosta Electrica a fost împărţită in CEZ  distribuţie, vânzare, socotire, tipărire, avizare şi mai ştiu eu câte mici societăţi fiecare cu directorii şi responsabilii ei, dar asta s-a făcut fără a fi întrebat şi consumatorul dacă e de acord să plătească curentul de 10 ori mai mult pentru că s-a împărţit societatea în 10 mici societăţi private, dar dacă ele au contracte între ele pentru a duce la bun sfârşit jupuirea consumatorului de curent, măcar să o facă ca lumea. Când plătesc curentul, oamenii nu ştiu că plătesc pe lângă marfa propriu-zisă  şi nu ştiu câţi directoraşi care nu fac altceva decât să stea în birouri şi să încaseze salarii babane pentru că au fost „băieţi deştepţi” . Dacă mergi să reclami că ai fost încărcat la factură, ţi se spune „ aaaa, păi nu noi ne ocupăm de asta, mergeţi la cei care se ocupă de citire, noi doar încasăm banii.” Mergi la cei care fac citirea şi îţi spun „aaa, păi nu la noi trebuie să mergeţi faceţi dumneavoastră o cerere la cei care înregistrează datele, noi am  citit şi am dat cifrele corecte.” Mergi la aceştia şi îţi spun „ aaaa, păi noi nu avem nici o vină, cei care au făcut calculul sunt de vină, ţin de altă societate.” Mergi şi la ei şi spun „ aaa, păi la noi calculele sunt corecte, mergi la cei care au tipărit facturile, greşeala le aparţine” În timpul acesta, tu stai pe întuneric sau plăteşti penalizări, debranşări şi rebranșări, din cauza unor băieţi deştepţi.

Cam aşa am păţit eu azi, dar eu am avut noroc să dau peste fetele deştepte din CEZ.

Am mers cum spuneam decis să văd de ce oamenii nu au primit facturile şi dacă nu e vina lor, de ce sunt debranşaţi. La intrare m-a întâmpinat o doamnă care se ocupa de pază şi mă întreabă ce doresc . Îi spun că doresc să vorbesc cu cineva care poate lămuri o problemă a cetăţeanului deci aş dori să vorbesc cu un director, sau cineva autorizat. Bineînţeles m-am prezentat politicos, am arătat legitimaţia de presă. Fără să clipească, doamna mi-a spus că nu pot vorbi cu directorul aşa cum vreau eu, că trebuie să mă înscriu în audienţă. Am rugat-o frumos să meargă să anunţe că cineva din partea presei doreşte să lămurească unele aspecte şi sesizări ale cetăţenilor. Cu chiu cu vai s-a dus şi s-a întors cu o altă doamnă care a uitat să se prezinte, dar nu a uitat să mă întrebe în ce problemă doresc să vorbesc cu cine vreau să vorbesc. Când am spus despre ce e vorba , mi-a spus că nu poate să îmi dea lămuriri, dar pentru asta există cineva responsabil cu PR –ul în instituţie şi mi-a dat o foaie de hârtie cu un nume şi un telefon. Am întrebat dacă doamna Barbu Angelica, purtătorul de cuvânt este la birou şi mă poate primi şi mi-a spus să o sun  ca să mă lămurească dânsa, dacă are timp mă poate primi. Bucuros am dat telefon doamnei Barbu Angelica iar aceasta m-a întrebat de unde sunt, ce fel de ziar este,dacă este on line sau tipărit  nici gând să o intereseze ce problemă reală am. Când am încercat să îi spun ce doresc mi-a sugerat să îi trimit un mail şi îmi va răspunde pe mail la orice întrebare. Am întrebat-o dacă nu ar fi mai eficient să vin la dânsa la birou şi mi-a spus că nu este la birou şi nici nu va fi disponibilă în următoarele două săptămâni. Mirat, pentru că doamna dinainte îmi spusese că e la birou, am întrebat cum nu este la birou, şi mi-a răspuns că nu este important dacă este la birou sau nu, că nu mă poate primi şi asta este ceea ce trebuie să ştiu eu. Pe un ton tăios mi-a spus apoi că să îi trimit un mail cu problemele, şi îmi va da răspuns acolo.

Păi cu asemenea responsabili cu presa, mai miră pe cineva că în Energie se întâmplă ce se întâmplă? Am stat şi m-am întrebat de ce oare doamna Barbu Angelica nu m-a putut primi  şi singura explicaţie ar fi că are bubat şi fie nu a dorit să fie văzută aşa, plină de bube pe faţă, fie nu a vrut să îmi transmită boala. Vă înştiinţez doamna Angelica, pentru liniştea dumneavoastră, ce eu am avut boala când am fost mic, aşa cam cât dumneavoastră acum, deci mă puteaţi primi fără probleme. Măcar să mă fi întrebat despre boală, dacă despre problema reală pentru care venisem nu aţi dorit să discutăm.

Pentru informarea publicului pun la dispoziţia cititorilor adresa de mail de serviciu a doamnei Barbu, în caz că mai sunt probleme de rezolvat, să nu mai bată drumul degeaba până acolo, să trimită mail, că poate după ce îi trece bubatul va răspunde. Dar pentru modul în care doamna Angelica înţelege să discute cu presa, cine răspunde ? Este vreun director băiat de băiat prin zonă, sau sunt toţi băieţi deştepţi ?

Adresa de mail a doamnei Angelica este angelica.barbu@cez.ro.

Pentru colegii din presă care doresc să o contacteze pe doamna Angelica, vă recomand să nu insistaţi. Domnia sa este doar „mail relations person” ,nu „Public Relations”

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Aventuri la CEZ Craiova

  1. petrache mirela

    Buna ziua!La fel mi s-a intamplat,nu am primit factura si m-au debransat si acum o sa platesc 267 lei ,taxe de deconectare si reconectare.O sa fac reclamatie dar nu cred ca rezolv ceva.Poate daca s-ar aduna toti oamenii inselati in felul acesta ,am avea vreo sansa.Multumesc.

  2. trebuiesc adunati mai multi oameni gasit un avocat si dat in judecata CEZ . Vor trebui sa plateasca despagubiri si sa dea inapoi banii pe taxele de drebransare , pentru ca vina le revine , ei au contract cu societatea de disptribuire a facturilor, nu noi, ei trebuie sa ia masuri de anuntare a oamenilor, nu noi .

  3. sunt infirm miam construit o casa traiesc dintro pensie 234lei handicap nu am posibilitati de proiecte as dori sa ma ajute directoru cez craiova sa pot racorda curentul electric pe bani mei,detin un teren,al sotiei mele dat de tatal sau,in urma cu 17 ani cu bon de la primarie platesc impozit pe el,in com sadova jud dolj,cei de la primarie imi pun piedici daca poate sa ma ajute datii r meu tlf.0768666927

  4. sunt infirm miam construit o casa traiesc dintro pensie 234lei handicap nu am posibilitati de proiecte as dori sa ma ajute directoru cez craiova sa pot racorda curentul electric pe bani mei,detin un teren,al sotiei mele dat de tatal sau,in urma cu 17 ani cu bon de la primarie platesc impozit pe el,in com sadova jud dolj,cei de la primarie imi pun piedici daca poate sa ma ajute datii r meu tlf.0768666927,sunt in situatia de a fi evacuat de fratele vitreg din casa deoarece are acte vinzare cumparare de la bunici sunt amenintat,tot timpul cu evacuarea fortata

Statistici T5