În Lupa Mea

Categoria Actualitate

      În „Lupa mea”, ziarul nu ştiu cui în care scrie nu ştiu cine a apărut un articol vizavi de o întâlnire între domnul Fifor, candidat USL la un post de sanitar, pardon, Senator în Craiova şi nu ştie cine cel care a scris articolul. Cine este Domnul Fifor  ştie toată Craiova  şi de când cu Ziua Sfântului Mucenic Victoraş  ştie toată ţara. Îi doresc personal succes la alegeri şi nu mă îndoiesc că va fi ales mai ales că îl are  în subordine pe marele Gogu, recent mazilit pentru că se pare că a devenit prea cunoscut.( În paranteză, mă întreb de ce i-o fi trebuit atât de mult timp ministrului sau miniştrilor de interne să îi taie nasul lui Goguţă cel care prezenta rapoartele de serviciu fostului Branconer undeva pe la sediul PDL Bucureşti).  Lt Alexandru a fost dat afară din armata pentru mai puţin, dar Gogu, sub 4 miniştri USL, încă mai dă din picioare pe culoarele ministerului şi probabil şi ale sediului PDL. Poate să spună cineva de ce ? Poate domnul Fifor, poate una din domnişoarele care l-au însoţit la venire şi la plecare.

De fapt articolul meu nu era despre dânsul ci despre una din cele două june jurnaliste al cărui nume nu l-am aflat dar nici nu cred că am pierdut ceva. Deci domnişoarele  participă la întâlnirea unor candidaţi ai USL printre care se număra şi domnul Fifor, dar cea care a scris articolul  uită în Lupa Mea  să menţioneze pe ceilalţi participanţi. Despre domnul deputat Ionuţ Stroe pomeneşte undeva în colţul articolului spunând că a fost alături de domnul Fifor. Greşit domnişoară, după cum se vede şi în poza postată chiar de dumneavoastră în „Lupa Mea”, alături de domnul Fifor a fost doamna Cristiana Anghel, despre care dumneavoastră ca o lady ce vă pretindeţi aţi uitat să menţionaţi aşa cum şi colegii de partid ai domniei sale au uitat că există. Că există o anumită indicaţie vizavi de candidatura şi sprijinul doamnei Anghel se vede, dar dumneavoastră domnişoară semnatară anonimă a articolului nu sunteţi în măsură nici să descrieţi ce vedeţi. După cum se vede, alături de domnul Fifor a fost doamna Anghel iar alături de doamna Anghel a fost domnul Ionuţ Stroe şi la propriu şi la figurat.

La fel de dezinformată şi dezinformatoare aţi fost  domnişoara (bănuiesc) redactor al  „Lupei mele” şi când aţi afirmat că domnul Fifor s-a întâlnit cu membrii ANCMRR, când de fapt oamenii pe care i-aţi văzut acolo erau membri ai SCMD. Bine că nu aţi afirmat că Nerro, căţelul care v-a delectat privirile era pisică, că aţi fi fost de râsul curcilor. Aşa aţi rămas la nivelul bibilicilor. Eu ştiu şi am observat că aţi venit acolo numai pentru domnul Fifor cu care aţi plecat (ademenită probabil de pixul cu laser) imediat la o altă activitate, dar deontologia vă cerea să menţionaţi ceea ce aţi văzut nu doar ceea ce aţi dorit. Şi tot cuvântul ăsta, care vă e străin probabil, vă cerea să vă semnaţi articolul fie cu numele personal fie cu o poreclă din şcoala generală sau din cartier, „porumbiţa” „papagalul„ sau „bibilica” cum voiaţi dumneavoastră să vă denumiţi. Nu de alta, dar să ştie şi cititorii cine îi dezinformează.

Acum, pentru deplina informare a cititorilor Lupei Mele  voi continua de unde a plecat domnişoara şi informez   că în continuare discuţiile cu ceilalţi doi candidaţi s-au desfăşurat mai puţin protocolar, mai puţin electoral şi mai puţin  sforăitor. Ambii candidaţi au precizat că deşi politica se caracterizează prin „diplomaţie” şi „tactica uşilor lăsate deschise” nu sunt adepţii şi nici susţinătorii compromisurilor. De altfel domnul Ionuţ Stroe, alături de un alt parlamentar doljean Mario Oprea a demonstrat în repetate rânduri că este un om de cuvânt, făcându-se, în parlament, prezentator  al problemelor rezerviştilor încă din stagiunea care s-a încheiat. Despre doamna Cristiana Anghel nu îşi mai pune nici un rezervist problema că i-ar abandona sau le-ar trăda interesele, de vreme ce este membru de onoare al Filialei Dolj a SCMD. Cu toată încrederea acordată şi corectitudinea probate de cei doi candidaţi, sindicaliştii prezenţi în sală le-au înmânat mesaje clare  pentru  cei care vor conduce ţara din parlament sau guvern,  mesaje care pot fi încurajatoare, sau îngrijorătoare, în funcţie de ceea ce vor face după alegeri. Cel mai clar mesaj a fost cel legat de desemnarea viitorului ministru al apărării. Fără a avea pretenţia sau măcar intenţia de a face presiuni sau da indicaţii vizavi de cel care va fi desemnat, a fost clar exprimată ideea că rezerviştii, cel puţin cei din filiala SCMD Dolj, aşteaptă ca reformele începute de ministrul  Dobriţoiu, să continuie pe aceeaşi linie şi pentru asta ar  saluta desemnarea unui viitor ministru al apărării – în situaţia formării guvernului de către USL- din acelaşi partid dacă nu e posibil prin aceeaşi persoană. A fost foarte puternic  exprimată ideea că o eventuală reîntoarcere la conducerea ministerului – aşa cum se vehiculează de către domnul Oprea- a unui membru  UNPR, ar fi interpretată ca o întoarcere la vechea politică în privinţa pensiilor militare şi tratată ca atare de rezervişti.

A Mai fost exprimată la fel de vehement dezamăgirea vizavi de modul în care premierul a acţionat în problema pensiilor, nu atât prin rezultatul negativ  în ceea ce priveşte Ordonanţa de Urgenţă promisă cât prin modul în care a gestionat problema, promiţând termen după termen şi aducând scuze după scuze, când de fapt intenţia era alta. Sub acest aspect Domnul Ponta poate considera că are un vot .. de blam.

Cam acestea au fost ideile discutate la acea întâlnire a doamnei Cristiana Anghel şi domnului Ionuţ Stroe cu rezerviştii membri ai SCMD filiala Dolj.

Semnează

Scorpio

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5