Scrisoare deschisă domnului Crin Antonescu

Categoria Actualitate

Domnule Crin Antonescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mă adresez dumneavoastră din doua motive : primul este acela că sunteţi  singurul preşedinte de partid în care mai avem oarecare încredere şi în al doilea rând pentru că sunteţi singurul care încă nu s-a văzut cu sacii în căruţă şi ca urmare mai trebuie vrând-nevrând să mai ţină cont cât-de-cât de părerea şi opinia alegătorului în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2014 la care probabil veţi candida.

Spun probabil, pentru că la modul în care evoluează situaţia politică şi în special politicienii, nimic nu mai este sigur nici de azi pe mâine, dar de pe un an pe altul. Am observat cu consternare cum reevaluatul Oprea fostul şef al mafiei lui Năstase, apoi a lui Băsescu a devenit omul de încredere al premierului Ponta fără de care nu se mai poate nici scărpina şi nici tuşi. Este inutil să vă amintesc  acum ce înseamnă Oprea pentru societatea românească şi mai ales pentru armată. Nu v-am pus întrebări vizavi de acest subiect până acum deoarece era o problemă a USL, dar odată introdus pe uşa din dos la Guvernare pe uşa slugilor, responsabilitatea acceptării acestuia ca vicepremier  responsabil cu probleme de securitate, apărare şi ordine publică aşa cum l-a prezentat domnul Ponta ne face să ne întrebăm dacă nu cumva aţi abandonat deja promisiunile făcute militarilor activi şi în rezervă vizavi de o nouă lege a pensiilor şi de continuarea reformelor în armată, reforme demarate de domnul Dobriţoiu dar înfrânate de colegii dumneavoastră din coaliţie, mai concret, PSD. Inutil să vă dăm explicaţii, domnul Dobriţoiu are toate datele.

Mai spun probabil şi pentru că ultimele evenimente sau activităţi – din păcate deloc onorante – în care aţi fost implicat alături de domnul Ponta, respectiv întâlnirea de la miezul nopţii de la Cotroceni, v-a scăzut enorm procentul de încredere şi credibilitate, nu atât prin actul în sine cât prin modul în care a fost gestionat, prin diletantismul şi inconştienţa cu care v-aţi aventurat în acest incident încercând să ascundeţi publicului larg, alegătorilor, celor care v-au votat şi speraţi probabil să vă mai voteze faptul că aţi participat la întâlnire iniţial, apoi că aveţi cunoştinţă de semnarea unui document.

Domnule Antonescu, ca foste cadre militare, comandanţi, ofiţeri de stat major, locţiitori, şefi de direcţii în minister, oameni cu experienţă în conducerea unor misiuni complexe, dar şi executanţi, răspunzători –ca şi dumneavoastră – pentru soarta atâtor mii, zeci de mii de oameni, rezerviştii nu înţeleg cum aţi putut fi atât de credul şi atât de lipsit de responsabilitate să cădeţi într-o cursă întinsă – nici măcar cu abilitate, previzibilă deci – şi să încercaţi să ascundeţi celor ce ar fi trebuit să ştie primii că undeva s-a semnat soarta lor, punându-vă astfel la bătaia onoarea şi demnitatea pentru care noi ca militari facem vărsare de sânge.  Cum aţi putut crede că Băsescu, cel care a plâns pe umărul sacrificatului Stolojan în timp ce îi tăia carotida, vă va menaja şi nu va profita de iresponsabilitatea dumneavoastră aşa cum a beneficiat şi profitat de naivitatea şi credulitatea lui Geoană la antecedentele alegeri prezidenţiale. Cum aţi putut crede că Ponta cel care a bătut palma cu UDMR, asupra căreia şi-a îndreptat primul gând imediat după închiderea urnelor, este capabil să facă ceva cinstit şi corect?

Domnule Antonescu, observ cu consternare cum de 24 de ore se fac guverne peste guverne, deşi iniţial aţi declarat că guvernul este deja stabilit, că nu aşteptaţi decât nominalizarea preşedintelui, pentru a prezenta viitorul guvern. Nu putem să nu constatăm că deja încep să apară ministere pentru mulţumirea câte unui client sau prieten al nu ştiu cărui greu din PSD sau chiar PNL, în timp ce oamenii care au început să facă ceva pentru noi sunt îndepărtaţi pentru că interesele de grup, cumetriile  sunt mai puternice decât pregătirea şi competenţa. Aşa se face că domnul Dobriţoiu nu mai intră în vederile dumneavoastră ca ministru la apărare, ba chiar mai mult, aţi părăsit acest minister la insistenţele domnului Ponta care vrea ca acest minister să fie condus în continuare de Oprea fie de pe funcţia de ministru fie de pe cea de vicepremier responsabil cu problemele de apărare. Este adevărat că această dorinţă a lui Ponta, respectiv Oprea se împleteşte fericit cu dorinţa domnului Radu Stroe care îşi doreşte cu ardoare Internele din motive numai de dânsul ştiute.

Domnule Antonescu, nu dorim  să vă dăm lecţii, nici să vă criticăm şi nici să vă influenţăm deciziile. Ca oameni dinafara sistemului politic (chiar dacă mulţi dintre noi, rezerviştii,  sunt membri de partid sau simpatizanţi USL sau PNL) vrem doar să vă anunţăm că înainte de a simpatiza cu un partid sau altul, unii dintre noi înainte chiar de a deschide ochii în lume, la vârste la care abia se uscase cerneala pe buletin, am îmbrăţişat haina militară iar deviza noastră este PATRIE ŞI ONOARE! Noi nu semnăm documente la miezul nopţii şi nici nu ne minţim soldaţii atunci când luăm decizii şi hotărâri de care depinde viaţa lor, PENTRU CĂ O MINCIUNĂ DE GENUL ACESTA LA RĂZBOI TE COSTĂ VIAŢA SAU POATE DUCE LA VICTIME NEVINOVATE. Cu o asemenea mentalitate şi respect faţă de cei lângă care trăim vă anunţăm doar că dacă vă veţi lua mâna de pe apărare lăsând-o sub controlul PSD şi a lui Gabriel Oprea, să vă aşteptaţi la exact acelaşi tratament la alegerile prezidenţiale când ne vom lua şi noi mâna de pe candidatura dumneavoastră, cu riscul chiar de a vota orice alt candidat oricât de detestat ar fi, pentru că noi mai mult decât orice detestăm trădarea. NU NE TRĂDAŢI! NU LĂSAŢI APĂRAREA CELOR DIN PSD, DAŢI VERDE DOMNULUI DOBRIŢOIU LA APĂRARE DACĂ VREŢI CA SĂ AVEŢI ARMATA DE PARTEA DUMNEAVOASTRĂ. PUTEM FI PRIETENI PÂNĂ LA MOARTE DAR ŞI CEI MAI APRIGI DUŞMANI. NOI NU TRĂDĂM, IAR CÂND SUNTEM TRĂDAŢI NU IERTĂM.VĂ SFĂTUIM DECI SĂ CONTINUAŢI PROIECTUL „APĂRAREA” CU DOBRIŢOIU, CA SĂ CONTINUĂM ŞI NOI PROIECTUL „PREŞEDINŢIA”  CU ANTONESCU.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

24 Raspunsuri la Scrisoare deschisă domnului Crin Antonescu

 1. Cam târziu i te adresezi domnului Antonescu. Și nici nu ai argumente. Puțin îi pasă domniei sale de alegerile prezidențiale și de voturile noastre la acele alegeri. Până la ele sunt două bugete din care se poate suge din greu, cu condiția ca să nu ceară Apărarea banii ce îi sunt necesari pentru Țară. Pentru că asta este miza cu acest minister, patronat de Oprea printr-un om de paie pus ministru. Un ministru ca Dobrițoiu ar putea să încurce afacerile mafioților useliști, pentru că știe să vină cu argumente solide pentru solicitarea de fonduri. Un ministru ca Oprea/Dușa acceptă un buget „de avarie”, din care mai și suge cât poate pentru nevoile proprii.

 2. Poate nu am argumente pentru el, poate daca aveam un milion de euro ca Becali ar fi tinut cont de argumentul meu. Dar am dreptate si inca mai am sange in vene. Cat timp va curge nu ma voi lasa si nu voi semna hartii la miezul noptii.

 3. Marine, nu are rost să te cobori până acolo încât să te compari cu un politician, chiar dacă este președinte de partid. Oricum ieși mai bine decât el, în orice comaparație.

 4. COTMAN ARIAN

  Ce naiba prietne, chiar nu stii ca Ponta il are pe ,,nasul in suflet”,domnului Ponta ii este mai usor sa-l aduca pe Oprea langa el,decat sa-si tina promisiunile facute in campanie,cand pe tote posturile tv.,ni se promiteau acele reparatii,dar cum spuneam in alt comentariu se pare ca, toti dupa ce te prostesc cu votul, uita ce promit.
  Sa ADUCI LAGA TINE PE CEL CE A FACUT ATATA RAU MILITARILOR IN FREZERVA,si nu numai,doar ptr.ca iti este NASI, NU MAI RAMANE NIMIC DE COMENTAT.
  Poate ar tebuii s-i amintesca cineva domnului PONTA CATI MILITARI AU MURIT CA URMARE A RECALCURARII ABERANTE A PENSIIOR MILITARE.

 5. Cezar

  Haideti sa incercam si un alt unghi din care sa privim problema :
  1 Daca Oprea (UNPR) nu vota motiunea de cenzura ,guv. MRU nu pica si Ponta – Dobritoiu nu se instalau la putere!! Implicit nu mai beneficiati nici de amnistia fiscala (data de D. inclusiv pentru el) ! Nu mai existau nici promisiunile de a repara ,,greselile „facute in recalculare!!
  2.Daca Oprea(UNPR ) nu votau pentru USL – acestia nu mai aveau procentul de azi si problema putea fi pusa cu totul altfel – de catre Base!
  3. Daca UNPR +Oprea ar fi in opozitie alaturi de UDMR,SI PDL (minoritati) si in conditiile in care USL facea cu greu un49,9 % acum am asista la instalarea guv. unguent !
  Concluzie ! PONTA a promis textual ,,reparareaq greselilor ” de la Recalc. Cea mai indicata persoana sa faca aceasta treaba este…ati ghicit ..OPREA!! Cu stima!!

 6. Cezar

  Si un alt punct de vedere!!!???

  nevada says:
  Decembrie 19, 2012 at 12:54 pm
  IN PRIMUL RAND MILITARII IN REZERVA NU AR TREBUI SA FIE FIRAVI. Au trecut printr-o viata dura , cu multe neimpliniri, restrictii de tot felul ceea ce i-a calit sau ar fi trebuit sa-i caleasca. Viata in Armata e grea, dura chiar, cei firavi nu au ce cauta acolo, locul lor e pe la crese si gradinite, ori pe la ONG-uri etc.Invrajbirea populatiei e o chestiune care nu tine de o masura saun alta luata de fostele guvernari. Este vorba de transparenta care a aparut prin 2009 prin care rezervistii corecti au aflat ca unii baieti de baieti isi trasesera pensii grase si laptoase pe cai laturalnice.Tot acestia cumulasera pensioara grasa cu un salariu frumusel, ca tras prin inel. Iar functiile ce le detineau erau ocupate prin concurs de imprejurari- a 2-a zi dupa iesirea la pensie.

 7. Cezar

  SUCCES DEPLIN NOULUI GUVERN PONTA! DOAMNE AJUTA !

 8. LoremIpsum

  @Cotman Arian
  A facut atat rau UNOR militari in rezerva la 10% dintre ei, celorlalti 90% nu le-a facut deloc rau, dimpotriva.

 9. Dan B.

  In opinia mea, faptul ca Ponta a permis membrilor UNPR sa recastige mandatele de parlamentar, ei fiind inscrisi in alianta USL, este deja o recompensa uriasa pt repetabila tradare a lui Oprea din primavara lui 2012.
  Si conform traditiei (deh, ADN-ul lor cuprinde „tradarea”!), „… urcati in … , urmeaza statia PDL, peron pe dreapta…”!
  Pe de alta parte, Antonescu a fost primul in alegerea ministerelor sale, situatie in care a optat sa preia M.I.si sa renunte la MApN, abandonandu-l astfel pe C. Dobritoiu.
  Asa cum a reiterat si Ponta, asteptarile noastre sunt ca ministri care au performat, dar nu au mai beneficiat de o noua nominalizare in institutiile centrale ale statului, vor avea asigurate responsabilitati sporite in parlament; m-as bucura ca noul senator PNL sa ocupe sefia Comisiei de Aparare din camera superioara!

 10. neacsum

  Ce poate sa faca in calitate de sef al comisiei de aparare? Sa organizeze sedintele, sa asigure prezenta si sa dea aviz sau nu, acolo unde ii spune partidul. Oricum membrii comsiilor vor vota fiecare asa cum le spune partidul nu asa cum spune Dseful de comisie. Asa ca sprijinul din pacate e firav cu toata bunavointa lui Dobritoiu. Poate insa daca va vrea va finaliza si va introduce in discutie noua lege a pensiilor… peste cativa ani.

 11. neacsum

  Loremlpsum,
  Te faci ca nu vezi care este raul; cel mare. Daca pentru tine cresterea a 90% din pensii cu cateva zeci de lei ti se pare un lucru bun inseamna ca esti usor de cumparat. Despre scoaterea pensiilor militare de sub bugetul MApN, trecerea rezervistului in postura de asistat si legarea pensiei de venitul mediu nu spui nimic?Astea ti se par binefacerile lui Oprea ? Sau despre transformarea gradelor militare in recompense de partid ? Daca astea tie ti se par ok, atunci nu esti militar.

 12. LoremIpsum

  Dle. Neacsu
  Pun interventia dvs. virulenta pe vreo suparare vremelnica, sunt convins ca o sa reveniti la sentimente mai bune.
  De ce trebuie sa interpretati ce am scris eu in postul anterior, aia este realitatea. Binefacerile facute de Oprea de care beneficiez:
  Mi-a fost taiata solda cu 25%.
  A schimbat conditiile de iesire la pensie varsta de 60 de ani fiind una de referinta.
  Au scazut coeficientii de ierarhizare la soldele cele mai mici si au crescut la soldele cele mai mari(eu sunt beneficiar al scaderii). Si alte binefaceri, insa asta nu schimba cu nimic ce am scris anterior.

 13. neacsum

  Domnule Loremlpsum. Nu e vorba de nici o pornire. Voiam sa stiu doar ce atarna mai greu in balanta dumitale, cativa banuti la pesie care oricum se vor pierde odata cu cresterile de preturi care se deruleaza la fiecare 2 luni, sau pierderea statutului de pensionar militar si a pensiei de serviciu? Daca raspundeti la intrebare indiferent cum este ok .

 14. Lucas

  Stop discriminării militarilor români! Stop persecuţiei politice şi încălcării drepturilor fundamentale ale omului în România!
  Daca doriti ca si alte persoane sa afle despre aceasta petitie si sa o semneze, le puteti trimite
  urmatorul link: http://www.petitieonline.ro/petitie/49500146

 15. LoremIpsum

  Dle. Neacsu
  Am sa va raspund printr-o intrebare:
  Cum ar fi reactionat pensionarii militari carora le erau corelate pensiile cu veniturile activilor daca li s-ar fi taiat pensiile cu 25% asa cum s-a procedat cu soldele in timp ce celorlalti pensionari din sistemul public nu?
  Sau corelarea cu veniturile activilor sa se faca doar la cresteri la scaderi ba.
  Acum sa vorbim un pic despre fatarnicie.
  Am scris de mai multe ori cu cateva luni in urma ca nu va mai exista lege a pensiilor militare, nu m-a crezut nimeni.
  Aveti impresia ca Dobritoiu nu stia acest lucru foarte bine?
  Insa a preferat sa mearga pe o minciuna pe care nici el nu o mai credea si sa dea „sperante” oamenilor, doar doar va mai castiga ceva capital politic.
  Pe de alta parte principala lui preocupare a fost „reintregirea” pensiilor si cumulul pensie/salariu de parca ar fi fost ministrul pensiilor militare. Ce a facut in aceste 7 luni pentru armata cat a fost ministru, va spun eu NIMIC. Sau hai sa ii recunoastem unele merite, a avansat si el la fel ca Oprea o multime de generali si colonei. Asa ca mai lasati-l pe Dobritoiu sa mearga acolo unde ii e locul, locuri mici pentru oameni mici.

 16. neacsum

  M-ai lamurit.

 17. LoremIpsum

  CEL CARE GANDESTE ALTFEL DECAT MINE , NU MA JIGNESTE , MA COMPLETEAZA!

 18. neacsum

  stiam asta. Eu nu despre asta vorbeam . Eu spuneam ca am cerut un raspuns simplu privitor la modul in care vezi tu o problema, iar tu raspunzi puanand alta intrebare si blamand o persoana despre care nu intrebasem . Tipic celor indoctrinati .

 19. neacsum

  Dumneata nu ai o opinie personala , dumneata doar sustii pe cineva si esti impotriva altcuiiva indiferent ce ar face sau ce ar spune . De aceea nu poti raspunde simplu la intrebarea pe care am pus-o .

 20. Liviu Stefanescu ( bunicu')

  In principiu nu sunt total impotriva acestei scrisori. Remarc totusi faptul ca este scrisa in numele cadrelor militare, a armatei in general. Ma dezic total de asa ceva si nu sunt de acord ca cineva sa scrie scrisori in numele meu. Vreau pe viitor sa evitati o asemenea eroare si sa va scrieti opiniile in nume propriu. Nici Neacsu, nici Dogaru si nimeni altcineva nu este indreptatit sa scrie epistole in numele meu. Va multumesc

 21. neacsu marin

  Domnule Stefanescu,
  De acuma incolo cand o sa mai scriu astfel de scrisori, pentru a evita astfel de greseli am sa notez ca vorbesc in numele unor militari rezervisti care gandesc ca si mine , cu mentiunea” mai putin domnul Stefanescu Liviu” ca nu cumva cineva sa creada ca ati aderat la cine stie ce idei subversive. Imi cer scuze pentru deranj, va doresc sarbatori fericite!

 22. Grigore Ion

  Colegule, ai perfecta dreptate in ceea ce spui. Ponta a uitat promisiunile facute in campanie(care poate nu m-ar fi deranjat foarte mult in ideea ca o va rezolva in 2013)dar, lucru foarte grav, s-a aliat cu cel mai mare tradator din armata in ultimii 42 de ani(de la Pacepa) chiar daca este nasul lui(relatii de cumetrie), la fel ca cei din guvernele anterioare. Nu avem ce face dar nici nu putem si nu trebuie uitat. Cine incearca sa-i justifice faptele lui Ponta este unpr-ist=pdl-ist=periculos. Nu-ti bati joc pe fata de cateva zeci de mii de oameni ca sa salvezi un personaj recunoscut de toata lumea ca tradator( si-l mai postezi si in deapta ta- ca in biserica cand l-a nasit). De regula cine se aseamana se aduna. Daca este asa, am imbulinat-o. Dar sa nu fiu chiar asa de pesimist, poate ne ajuta Dumnezeu ca in rest….. Sa ne intalnim sanatosi.

 23. andrei

  Buna ziua eu ma numesc Andrei si sunt din Brasov… ca urmare citind pe aici un doc as dori sa pun o intrebare…. eu am fost evacuat din casa nationalizata adica de la Icral sau Rial cum se sice acum…… doresc sa stiu pentru ce sa mai votez pe cineva cand eu de fapt mai am un pic si raman fara adresa in buletin din cauza unor hoti care au facut acte si au dat statul in judecata si care a pierdut casa si ca urmare am fost evacuat…..
  pe cine sa votez si de ce sa votez? cand acum institutia respectiva care ar fi trebuit sa imi asigure din nou un loc sa locuiesc sa am un acoperis…. imi cere bani pe sub mana sau din 2009 cand am depus actele pentru un alt spatiu locativ mi se zice frumos ca nu au locuinte libere….. ? ce ar trebui sa fac in cazu asta? sa raman aici in tara sa muncesc pentru 1000 de lei din care 600 dau pe chirie 30 dau pe transport si sa nu mai zic ca nu imi ramane decat de mancare si de intretinere nu am ce sa mai vb ? ce draq sa mai caut eu in tara asta????

 24. DA Crin Antonescu este ne patat DAR o prietenie Oficiala ce Distinsul Capitn ce conduce Uriasa NAVA Romania macar din Respect pentru Votanti ce NU mai este mult si vor Alege un NOU presedinte SI Atentie ROMANI au o vorba CU ce masura DAI cu aceia Primesti LA 3 zile dupe inscaunare CARCOTASI ce vor BANI contribuabilului Roman VAR contesta Presedintele ALES eu stiu de cde Sa is umple CONTURILE marile trusturi de presa POPORUL a vrut USL acum conduce USL daca maine Romani vor Crin Presedinte SIGUR voi respecta Votul ACUM avem Basescu Respect Basescu O tara ce is critica si ataca murdar Conducatori NU is va gasi locul intre NATUNILE civilizate VRETI scandal AVETI scandal Si uite asa TRUDITORI asteapta sa fie invitati la masa cea mare a Europei OR imbracand Haina cersetorului si si scormonitorului in fecale vom primi ce meritam O natiune ce is respecta Valorile alese SIGUR va fi respectata de intreaga lume CRITICATI aruncati cu NOROI si se va intoarce ca un bumerang in farfuriile voastre baligarul aruncat peste Bordul MARELUI Vapor Romania.Tony.ro

Statistici T5