Reclame şi capete sparte pe bani

Categoria Actualitate

Staţiunea vă aşteaptă

 

Anul acesta, mai mult ca oricând au avut loc accidente, unele mortale, pe pârtiile de schi din ţară.  Predeal, Sinaia, Braşov. Au avut loc 3 accidente în ultimele 10 zile şi nebunia Revelionului încă nu s-a manifestat. Atunci să te ţii accidente cu teribilişti intraţi pe pârtie după câteva pahare.

Interesant este faptul că deşi accidentele sunt tragice, soldate cu decese, nimeni nu vorbeşte despre adevăratele cauze, toţi, plecând de la cei responsabili cu măsurile de siguranţă şi terminând cu reporterii tv dau vina pe morţi, care fie nu au avut cască de protecţie, fie au avut viteză prea mare, fie nu au avut costumul complet, fie erau începători sau neexperimentaţi.

Activităţi sociale pe pârtie

Nimeni nu vorbeşte însă despre obligaţiile organizatorilor, a celor responsabili cu măsurile de siguranţă, de aprobările şi avizele care se dau celor care au în concesie sau folosinţă pârtiile, de calitatea schiurilor şi materialelor din centrele de închiriere, de respectarea normelor europene privind calitatea serviciilor prestate de organizatori. De ce ? Simplu: totul se rezumă la bani.

Gardurile de protecţie naturale.

Se vorbeşte despre cei care nu au respectat măsurile minime de siguranţă şi nu au avut cască, când au urcat pe pârtie, dar nu se spune nimic despre cei care ar trebui să vegheze ca toată lumea să aibă sau să poarte aceste căşti de protecţie, pentru că dacă ar fi să nu fie lăsaţi să urce pe pârtie cei fără căşti, pârtiile ar fi goale şi companiile organizatoare ar falimenta.

 

Se vorbeşte despre viteza celor care coboară, dar nimeni nu le explică celor care urcă pe pârtie cum este zăpada şi ce influenţă au condiţiile meteo asupra zăpezii şi schiurilor. Pe vremuri se găsea de vânzare ceară specială care făcea ca schiurile să lunece mai uşor sau greu în funcţie de natura zăpezii sau dorinţa schiorului. Cine să se mai gândească însă la asta când banii vin aşa de uşor fără să faci nimic?

Depanarea „parcată” în aşteptarea situaţiilor de intervenţie. Nu cea vede, cea montană.

Se vorbeşte despre lipsa de experienţă a unor schiori dar nimeni nu mai vorbeşte despre pârtii pentru începători şi pârtii pentru cei mai experimentaţi, despre clasificarea pârtiilor în funcţie de gradul de dificultate şi trierea schiorilor în funcţie de aceste condiţii. Cei care ar trebui să supravegheze activitatea pe pârtie, fie ei instructori de schi sau personal responsabil cu siguranţa pârtiei, uită cu totul de ceea ce au de făcut şi se fac că nu văd că pe aceeaşi pârtie coboară copii de 2 ani, ajutaţi de părinţi sau instructori, teribilişti cu sticle de bere în mână sau cu camere de filmat, alţi copii cu sania pe pârtie de schi, şi câte şi mai câte.

 

Nimeni nu vorbeşte despre faptul că unele pârtii nu asigură nici cele mai elementare norme se siguranţă şi ar trebui închise. De ce ? Pentru că inconştienţii care  urcă pe pârtie în asemenea condiţii aduc bani iar cei care ar trebui să se ocupe şi să le asigure condiţii optime, nu fac altceva decât să îşi umple conturile şi să îi mituiască pe cei care le dau avize şi aprobări pentru derularea afacerilor. It is all about money money mooney.

Unii îndrăznesc să compare staţiunile noastre cu cele din Alpi: ce glumă!

Vedeam acum 2 zile un reportaj despre pârtia de la Rînca despre care se spunea că a adunat într-o zi  mai mulţi clienţi decât Valea Prahovei, despre „ super distracţia” de acolo. Ştiţi ce era culmea? Reportajul era făcut în condiţii de ceaţă „super densă” nu se  vedea la 20 de metri, condiţii în care activitatea pe pârtie ar fi trebuit întreruptă. Da de unde, domnişoara care prezenta materialul era foarte încântată şi ne spunea cu o veselie cel puţin suspectă că pe pârtie sunt 2000 de clienţi, în condiţiile în care ea nu putea vedea mai mult de 20  nici cu telescopul Hubber. Dar dacă e vorba de bani, ce mai contează. Ceea ce nu mai vedea domnişoara reporter în minunata staţiune căreia îi făcea o reclamă mai mult sau mai puţin gratuită, erau gunoaiele aruncate la tot pasul dar şi lipsa oricăror măsuri de siguranţă, pârtia pe care spunea că o filmează nu are garduri de protecţie, fiecare urcă pe unde vrea, cei care coboară intră direct prin locurile pe unde urcă alţii, absolut nimeni nu se interesează de păstrarea celor mai elementare norme de protecţie şi siguranţă. După cum se poate vedea şi din fotografii, nu există plase de siguranţă pe lateralele pârtiei, în felu acesta schiorii au posibilitatea să ajungă de pe pârtie direct pe teleschi sau pentru cei mai grăbiţi şi cu cazarea mai aproape de pârtie, direct în cabană. Se mai poate observa că pe pârtie se pot desfăşura tot felul de activităţi, de la şuete, la plimbări ca pe Corso, sau odihnă de voie  fără să deranjeze pe cineva.

Cu astfel de organizare şi reclamă, staţi cu ochii pe televizoare, o să mai fie subiecte „fierbinţi” de prezentat, spre satisfacţia televiziunilor şi a reporterilor inconştienţi.

Pârtieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Statistici T5